pk collie minulle?

pkcollie

moi.
olisi tarkoitus hankkia koira, ja pk collie kiinnostaisi kovasti. koira tulisi koti- ja harrastuskoiraksi, jonka kanssa harrastettaisiin vähintäänkin agilitya. olen myös kiinnostunut turkinhoidosta.

sitten muutamia kysymyksiä.

pystyisikö pk collie olla ulkokoira? en tarkoita nyt sitä, että koira olisi koko päivän yksin ulkona, vaan sitä että kun oltaisiin töissä/koulussa se olisi ulkona. heti kun tultaisiin, otettaisiinkoira sisälle jne. kovat pakkaset ja helteet olisi myös sisällä sadesäät ja ns "huonot säät"

ja pystyykö collien kanssa harrastaa uintia?

5

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Collietta

      Olen yhden ulko collien tavannut joka olit väen ollessa aina ulkona... Niin masentunutta koiraa en ole eläissäni nähnyt. Turkkinsa puolesta pärjäisi ulkona vaan vastaan tulee collien laumasieluinen luonne. Mieluiten rajaa tilan koiralle poissaolojen ajaksi kuin laittaa tarhaan. Furminator on hyvä hankkia pohjavillan omaavan rodun talouteen sekä järeä imuri. Hakemeesi lajeihin collie sopii mainiosti kuten lenkkikaveriksi. Katso vain millaisesta yhdistelmästä otat terveyden ja luonteen osalta niin saat varmasti iloisen varman suorittajan joka lajiin :)

    • oikeakielisyys.kunniaan

      Ennen kuin alat haeskella itsellesi harrastuskohteita, niin kannattaisi opetella suomen kieli ja sen oikeinkirjoitus!

    • miksiulos

      Miksi sen koiran pitäisi olla ulkona oulu/työpäivien ajan? Collie ei ole kovin sopiva rotu siihen, pärjää kyllä turkkinsa puolesta, mutta luonteensa puolesta ei oikein sovi.
      Lisäksi jonkinlainen suoja olisi suotava että jos tulee kovin kuuma/alkaa satamaan/tulee tosi kylmä ilma sillä aikaa kun kukaan ei ole sisälle ottamassa pääse suojaan.
      Monet tuntemani colliet eivät uimisesta juuri välitä, agilityyn jne rotu kyllä sopii.

    • Mammanajadi

      Miksi ei ulos? Ulkona ollessaan pääsee tarpeilleen milloin vain. Meillä collie on
      " ulkona" työpäivien ajan mutta sille laitetaan asunnon ovi raolleen joten se pääsee sisälle halutessaan. Niin kauan kun on lämmintä aikaa, se on ulkona. Kun menee pakkaselle, se jätetään sisälle. Mutta sen saa melkein villoista raahata sisälle, se jäisi mieluummin ulos.
      Minä kannatan ulkona oloa kunhan sillä on mahdollisuus päästä lämpimään suojaan halutessaan. Ja talveksi sisälle.

    • Kyllä mäkin heittäisin collieni työ/koulupäivän ajaksi mielelläni ulkotarhaan, jos voisin. Paras mahdollisuus olisi tosin sellainen, että koira voisi itse kulkea sisään taloon ja ulos tarhaan oman tahtonsa mukaan. Sitten sillä olisi kiva olla kuiva ja sateensuojassa oleva tarkkailu/lepopaikka. Collieni tykkää katsella maailman menoa ja varmaan tykkäisi katsella pikkulintuja ja muita hipsijöitä. Mutta collien täytyy tuntea olonsa turvalliseksi tarhassa, muuten se ei viihdy siellä.

      Jos collieltani kysyttäisiin, asuisin sen kanssa ulkona.

      Kokonaan ulkokoiraksi collie ei sovi. Sen turkki on jalostettu näyttävyyden toivossa liian pitkäksi ja pehmeäksi, joten se kerää kuraa ja risuja ja ulkotarhassa Suomen ilmastossa siitä tulisi likainen takkumatto. Sadetta collie kestää kyllä lenkeillä kohtuullisesti.

      Valitettavasti collien turkki on jalostettu hoidettavaksi. Alkuperäinen työkoira parisataa vuotta sitten ei tarvinnut kummoista turkinhoitoa. Tämä on unohdettu näyttelykoiran toivossa ja nykyisten mukavuuksien äärellä, mikä on sääli. Ei collien nykyinenkään turkki ihan älyttömiä kuitenkaan onneksi vaadi. Harjataan silloin tällöin, ettei takkua, karvanlähtöaikaan vähän enemmän. Näyttelyihin siistitään tassukarvat.

      Ja mikä vielä tärkeämpää, collie on ihmisen koira. Se on todella seurallinen! Se ei olisi yksin hetkeäkään, jos se saisi valita.

      Oma collieni ei pidä uimisesta, joten se ei olisi sille hyvä harrastus. Kyllä se hellepäivänä hakee keppiä järvestä, kun vähän maanittelee, mutta vesipeto se ei ole. Noutajista tai saksanpaimenkoirista löytänee helpommin uimarin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe