Jäteyhtiö Puhas oy.n toiminnasta

Suivaantunut

Onko oikein, että jäteyhtiö Puhas saa määrätä kuinka monta kertaa jäteauto käy asiakkaan luona - vaikka hänellä ei ole tarvetta siihen, eikä jätettä mitä Puhas vaatii. Ei kuuntele asiakkaan toiveita ollenkaan. Lasku tulee vaikka asiakas on ilmoittanut että silloin ja silloin ei tarvitse käydä. Mielestäni tälläinen toiminta on pelkkää rahastusta.
Veikko

190

2580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älkäämaksakomitään

      Tehkää kaikki lakko ja jättäkää laskut maksamatta,lopettaa se muutaman vuoden sisällä kun näkee ettei kassa virtaa tule enään.

      • Senkun_vaan_makselette

        Suur-joensuu-illuusio maksaa ja pitäähän ne rahat jostain repiä!


    • menemään

      tää onkin hullua, joka alalla kilpaillaan ja kyllä tämä kartellin määreet täyttää, asikkaalla on oltava oikeus ostaa palvelua sen minkä haluaa, eu tuomio istuimeen vaan juttu.

    • missävika

      Samaan aikaan sekajäte muuttui yhdessä yössä polttokelpoiseksi, jolloin siitä tuli energiaa sisältävää polttoainetta jolla on hinta. Näkyykö laskussa, ei. Tuleeko näkymään laskussa, ei. Jokin tässä mättää ja pahasti.

      • Tiijätköhän

        Riikinvoima on energialaitos, käytetään jätteillä. Tuottaa sähköä ja lämpöä. Jätteiden viennistä maksetaan, sillä rahalla käytetään laitosta ja lyhennetään lainat. Mankala yhtiössä tuotot tulee omistajille. Ei nosta jätteiden keräilyhintoja.


      • EnnustajaArto

        Asian voi ilmaista myös hieman toisesta suunnasta. Huom! Kirjoitus jo vuodelta 2012.
        http://nurmes.blogspot.fi/2012/07/likaista-pelia-jatteilla.html


    • tilattutoimitettupalaute

      Toiminta pohjautuu samaan malliin kuin veden- ja kaukolämmönmyynti. Kun kerran on asiakkaat saatu putken päähän voi alkaa piiloverotus. Jäteyhtiöillä on vieläpä monopoli ja laki takana. Hintoja nostetaan vuosittain perustellen milloin vanhoilla putkilla, uusilla investoinneilla, sateisella kesällä. Kaupunkilaiset verotetaan näiden ns. laitosten avulla kuiviin. Tästä toiminnasta on asiakaslähtöisyys todella kaukana. Monet näistä palveluista voisi tuottaa paljon tehokkaammin ja edullisemmin jos olisi vain halua.

      • eläketonttu

        Moi vaan kaikille kilteille veron maksajille,aluksi tuohon jätteen käynti kertoihin,kyllä ne voi sopia puhtaan kanssa ,soitto vaan,ei ongelmia ,mutta tämä verotus hommeli ,jokapaikassa lisätään veroa veron päälle,esim.vesilasku ,alvia pitää maksaa kahteen kertaan,kaikesta mitä vaan osataan pyytää,sama on pienillä eläkeläisillä ,vero hallinnossa on niin huono laskuoppineita,kyllä mätkyjä aina tulee,vaikka miten lasketuttas ennakoita korkeammaksi,no niin ,yksi esim. kaikkia työ historiaa ei hyväksytty eläkkeen laskentaan,saan nettona alle tuhat euroa,koska tuli taas tuo vero,tuli ilmoitus että kansan eläkkeeni on noussut 11e,ei mitä,tuli seuraavana päivänä ilmoitus kelalta että on tehtävä ilmoitus vero hallintoon kun tulonne ovat muuttuneet,no niin,minäpäsoitin sinne vero toimistoon,että mikä on tilanne,lasketin myös ennakot ettei olisi tullut mätkyjä, seuraavaksi tulikin ilmoitus vero toimistolta että vero prosentti nousee 1,5 %,jolloin käteen jäävä osuus menikin pakkaselle,ja mätkyjä tuli n,600e.kiitos varmaan kuuluu tälläselle porvari hallitukselle,ei monien töppö hallitusten virheitä voida maksattaa yhdellä suku polvella,,järki käteen ,ja yksi vielä,eikö olisi kohtuullista,että kansan edustajille maksettaisi töissä olevien tuntien mukaan,niin muillekkin,lisä virat pois,ja monet siipiveikot ja apulaiset,tehkää ite työnsä,kiitos.


    • taustatietoa

      Ei kannattaisi aukoa päätään, jos ei selvitä taustoja.
      Puhas ei päätä tyhjennyskertoja, vaan jätehuoltoviranomainen jätehuoltomääräyksissä.
      Polttokelpoinen jäte ei suinkaan ole voimalassa rahanarvoista tavaraa, vaan siitä maksetaan, kun sitä voimalaan viedään.
      Valot päälle puupäät!!

      • totuusontoinen

        Äläpäs puhu paskaa kun olet noin tyhmä. Seinäjoelta asti ajetaan Lahteen poltettavaksi jätteet ja siitä maksetaan . Ymmärrätkö että Seinäjoki saa rahaa jätteistä. Sinä turhaan trollaat täällä ja yrität harhauttaa Joensuulaisia valehtelemalla.


      • Pikeen

        Asiakas valitsee astiakoon ja tyhjennysvälin jätelautakunnan antamien määräysten rajoissa. Veijo Oinonen on jätelautakunnan varajäsen. Kaupungin älypäät ovat taas liikkeellä.


    • Pimee_puhtaus

      Ukillani on jäteauto ja hän kuskaa pimeenä tavaraa kontiosuolle

    • Kannatan maksulakkoa, eli aiheettomista käyntikerroista tulleet laskut uunnin sytykkeeksi. Puhaksella kun on laskutusoikeus tehdystä työstä, niin sillä on myös oikeus jättää laskuttamatta asiakasta jolle käyntikerrat ovat tarpeettomia.

    • pöteröPuhas

      Jos seinäjokiset saavat rahaa jätteistään Lahdessa tapahtuvasta poltosta, niin kaipa meidän Puhas-porukka on tehnyt niin hölmön sopimuksen ettei se saa rahaa. Varmaan savolaisetkin saa.

    • Suivaantunut

      Puhas oy ja alueellinen jätelautakunta on kuin paita ja peppu. Yhdessä ne päättää rahanhimo mielessä miten lypsetään asiakasta enemmän ja enemmän. Kokemusta on. Asiakkaan esitykset kaikuvat kuuroille korville. Mitähän Suomen perustuslaki sanoo moisesta menettelystä?

    • Puhasta_paskaa

      Perseestä on Puhaksen toiminta. Sekajäte joudutaan nyt raahaamaan itse kaatopaikalle ja samalla hypättiin kerralla 20 vuotta taaksepäin jätteen keruussa.
      Mikään ei ole pyhää kun halutaan kerätä rahaa, samalla minä vien ne muovijätteet keräyspisteeseen kun vien sekajätteeni kaatopaikalle, ei siihen tarvita mitään Puhasta enää väliin.
      Lopulta kotitaloudessa polttojäte on vain murto-osa kaikesta jätteestä, joten koko jätteenkeruu on nyt sitten romutettu.

    • MOT_ohjelman_paikka
      • Suivaantunut

        Mot ohjelma olisi paikallaan. Siellä toimittajat osaisi tuoda Puhaksen toiminnan selkeästi esille. Tulisi silloin koko kansan tietoon, miten se rahastaa asiakkaitaan.


    • Valtakirjat_katkolla

      Joopa, nyt veronmaksaja joutuu itse kuljettamaan suurimman osan jätteistä erilaisiin keräyspisteisiin. Kukahan älykääpiö on laskenut tälläisen toiminnan todelliset kulut. Nyt jatkossa jätettä kuljetetaan pikkuautoilla joka taloudesta erilaisiin keräyspisteisiin ja uusiutumattomia luonnonvaroja kuluu satakertaisesti sen mikä tuosta pienesä osasta poltettavaa saadaan takaisin. Näin maailma pelastuu.
      Nyt on selkeästi nähtävissä, että jätteen keruuseen on tullut kierätettävän jätteen kokoinen aukko ja sen paikkaamisesssa on bisneksen paikka.
      Eli eikun yritys pystyyn, joka kerää kaiken hyötyjätteen Puhaksen alueelta ja edelleenmyy sen ilman Puhasta. Samalla kannattaa ottaa talteen tuosta poltettavasta keräysmuovit, sillä ne ovat rahanarvoista tavaraa.
      Joku voisi koettaa lakiteitse löytää laista pykälän, joka vapauttaa kuluttajan jätemaksusta, jos hän pystyy osoittamaan, että kaikki jäte kierrätetään ilman tälläistä julkista verokiskuria.
      Eikös ne ole vaalitkin tulossa, tämä voisi olla yksi hyvä asia joka tullaan vaatimaan seuraavilta valtuutetuila, sillä politikkojen keksintöjä ne on kaikki lait ja me äänestäjät lopulta päätetään kuka siellä istuu lakeja rustaamassa.

      • AivoMaansaar

        Kuljettaminen on vapaaehtoista. Ostat vain riittävästi jäteastioita jokaiselle lajiteltavalle jakeelle niin kyllä Renonorden Oy hakee ihan kotiovelta. Mitä sinä soopaa valitat, hoituu kuten ennenkin.


      • Haistakaa_paska

        Niimpä lajitelen ja huolehdin jätteistäni, mutta Puhas laskuttaa minua joka tapauksessa kuten ennenkin. Vitut ole kuljettaminen vapaaehtoista, väkisin käyvät tyhjällä jätepöntöllä ja laskuttavat siitä.
        Homma hoitui ennen niin, että heitin roskikseen mitä heitettävää tuli, nyt sinne ei kelpaa kohta kun satasen setelit silitettynä, mitä vitun virkaa on tuollaisella jätteenkeruulla, joka ei huoli jätteitä.


    • melkoinenkupru

      Nyt keskustellaan vasta mankalasopimuksen jätemääristä, mutta entäpä uuden laitoksen kunnossapito- ja käyttökulut joihin osakkaat ovat myös sitoutuneet vaikka yhtään jätettä ei laitokselle vietäisi. Mikä on projektin tila tällä hetkellä? Joulukuussa pitäisi jäte palaa täydellä teholla.

      Suosittelen kaupungin hankkimaan parhaat lakimiehet heti ja etsimään keinoa irtaantua sopimuksesta silläkin uhalla, että jo sijoitettu 14 meur menisi hukkaan. Jos hankkeen toteutuksesta löytyy yhtään epäselvyyksiä, niin eiköhän joku näppärä lakimies löydä keinon.

      Kuka muuten mahtoi olla osakas Puhaksen puolelta hanketta valvomassa ns johtoryhmässä vai oliko ketään?

      • Puhastellaanko

        No mutta miten Puhaksen vähäinen henkilökunta pystyisi Tähtitornin huipulta kaupunkilaisten jätteen tuottoa tarkkailemaan ellei perittäis kunnon taksoja? Kai ne vuokrat noin korkeella korkeet on .


    • Suivaantunut

      Olen samaa mieltä Joensuulaisen kaupunginvatuutetun Veijo Oinosen (ps) kanssa jätehuollon kilpailuttamisesta. Hänen kirjoitus tänään 28.9.2016 karjalaisessa - ja samoin koko valtuustoryhmän puuttumisesta jätemonopolin toimiin. Puhaksen harjoittama ryöstöaalto on saatava loppumaan.

      • HMSLMATKUSTAJA

        Sama valtuutettu taisteli B-vyöhykkeen Hammaslahteen. Ennen täältä joutui ostamaan C-lipun. Ihan selkärankaista toimintaa Oinoselta.


      • Pysäselkä

        Sama vautettu on istunut käräjillä uhkailusta, suomi 24 kirjoituksista. Että sellainen sankari.


      • pravda-

        Et ole lukenut Karjalaista. Kun sinun kirjoituksessasi on virheitä niin sinulla on ehkä lukihäiriö. Karjalaisen mukaan ei ole tuomittu, se on sinun tieto joka ei pidä paikkaansa.


    • i.kkk

      Ihmisten toivotaan tekevän lajittelun, silti pitää välissä olla jätehuoltofirma laskuineen.
      Lajittelupisteille ihmiset tuo vapaa ehtoisesti lajitellun jätteen joka menee yleensä jollekin laitokselle raaka-aineeksi.
      Omakoti ja rivitaloasujat yrittää näin hallita omaa jätteen tuottamista ja siinä samalla pienentää koko ajan kallistuvaa jätehuoltoa, kerrostalossa harva tekee lajittelua samassa mittakaavassa kuin omakotitalossa.
      Haja asutusalueella voisi ihan hyvin olla harvemmat tyhjennysvälit, tämä nykyinen tahti on liian tiuhaan tulonsiirtoa puhas oy:lle.
      Tällä tiheällä tyhjennyksellä nämä jätehuolto viranomaiset tuhoaa jo toimivaa lajittelu systeemiä. miksi nähdä vaivaa lajitteluun kun kuitenkin koko vajaan astian hinta on maksettava yhtiölle , viramomaisten pitäisi toimillaan hillitä jatkuvasti kallistuvaa asumista mutta nykyisillä toimilla johon tälläinen jätesysteemikin kuuluu hinnat vaan nousee ja eikä ainakaan luonnonvarat jää sen vähemmälle jos systeemissä kaikki halutaan polttojätteeksi.

    • siiseikierrätystäkään

      niin ja mihin katosi rantakylästä se puhaksen ekokierrätyspiste, oliko sen poisto kaupungin vai puhaksen päätös? ja niin perusteellisesti kiinnostaisi että MIKSI? eikö rantakylä olekaan riittävän iso väestökeskittymä että ao toimintaa VIITSISI ylläpitää...

      • kikyttää

        Eikös ne kaikki muuttunut Rinki Oy:n vastattavaksi, eli Puhas sai pestä kätensä niiden ylläpidosta. Jälleen kerran palvelutaso pieneni.

        Kun kaiken työn tekee asiakas itse tai muut tahot, ja lisäksi jäljelle jäävästä poltettavaksi kelpaavasta jätteestä tehdään sähköä (=rahaa) ja lämpöä (=rahaa) niin eikö kaiken järjen mukaan maksut pitäisi alentua. Ei vain näytä käyvän niin, vaan maksuja ollaan mielellään vain korottamassa. Mikähän sotku tästä koko sopasta tulee?


      • pöntöntyhjentäjä
        kikyttää kirjoitti:

        Eikös ne kaikki muuttunut Rinki Oy:n vastattavaksi, eli Puhas sai pestä kätensä niiden ylläpidosta. Jälleen kerran palvelutaso pieneni.

        Kun kaiken työn tekee asiakas itse tai muut tahot, ja lisäksi jäljelle jäävästä poltettavaksi kelpaavasta jätteestä tehdään sähköä (=rahaa) ja lämpöä (=rahaa) niin eikö kaiken järjen mukaan maksut pitäisi alentua. Ei vain näytä käyvän niin, vaan maksuja ollaan mielellään vain korottamassa. Mikähän sotku tästä koko sopasta tulee?

        Rinki Oy hoitaa tuottajavastuun piriin kuluvat jätteet. Nyt Puhas Oy on tehnyt Joensuun keskustassa oleville taloyhtiöille tarjouksen tuoda ilmaisesi mm lasi, metalli, ja pahvin keräykseen jäteastiat ja myös tyhjentää ne ilmaiseksi. Muut jäteasiakkaat joutuvat maksamaan näiden ilmaispalveluiden kulut jätemaksussaan. Tämän on ideoinut jätehuoltoneuvoja Anna Kettunen. Siksi Joensuussa joutuu maksaman tyhjästä jäteastiasta täyden astian hinnan ja jäteveron. Tyhjästä tulee rahaa.


      • Rahasampo

      • lylleröinen
        pöntöntyhjentäjä kirjoitti:

        Rinki Oy hoitaa tuottajavastuun piriin kuluvat jätteet. Nyt Puhas Oy on tehnyt Joensuun keskustassa oleville taloyhtiöille tarjouksen tuoda ilmaisesi mm lasi, metalli, ja pahvin keräykseen jäteastiat ja myös tyhjentää ne ilmaiseksi. Muut jäteasiakkaat joutuvat maksamaan näiden ilmaispalveluiden kulut jätemaksussaan. Tämän on ideoinut jätehuoltoneuvoja Anna Kettunen. Siksi Joensuussa joutuu maksaman tyhjästä jäteastiasta täyden astian hinnan ja jäteveron. Tyhjästä tulee rahaa.

        EI varmasti pidä paikkansa!!!!!!! Tuohan olisi etuja yksille joita ei anneta toisille. Vai pitäisikö kiittää keskisaloa.


      • taloustieteentohtori
        lylleröinen kirjoitti:

        EI varmasti pidä paikkansa!!!!!!! Tuohan olisi etuja yksille joita ei anneta toisille. Vai pitäisikö kiittää keskisaloa.

        Varmasti pitää paikkaansa. Näin isännöitsijän saaman kirjeen. Kysyn huomenna kopion ja scannaan tänne. Muut maksaa taloyhtiöiden ilmaispalvelut. Se on tätäpäivää Joensuussa.


      • niinpäseonkin
        kikyttää kirjoitti:

        Eikös ne kaikki muuttunut Rinki Oy:n vastattavaksi, eli Puhas sai pestä kätensä niiden ylläpidosta. Jälleen kerran palvelutaso pieneni.

        Kun kaiken työn tekee asiakas itse tai muut tahot, ja lisäksi jäljelle jäävästä poltettavaksi kelpaavasta jätteestä tehdään sähköä (=rahaa) ja lämpöä (=rahaa) niin eikö kaiken järjen mukaan maksut pitäisi alentua. Ei vain näytä käyvän niin, vaan maksuja ollaan mielellään vain korottamassa. Mikähän sotku tästä koko sopasta tulee?

        rinki on eteläsuomesta johdettu kasvoton raharinki, ei niitä kiinnosta mikään muu kuin halpa ja niukka kitsas minimipanostuksella toiminta, ei asiakkailla ole enää roolia tässä toiminnassa.


      • Joensuunöjyjaliejuoy

        Joensuun kaupunkungin tekninen virasto lopetti paikan. Uutta paikkaa jätelautakunta etsii. Jätelautakunnan asia.


    • sillätavalla1

      jos luin joskus oikein riikinnevan voimalaitoksesta niin siellähän komeili toimitusjohtajan kuva henkilökunnassa. eli tj tekee kahta työtä, ei ihme että kallistuu. onko tämä kaikki vain mahdollista joensuussa?

    • Suivaantunut

      Puhaksen ja Jätelautakunnan kaaliin ei näy menevän järkipuhe. Ovat lähettäneet minulle kohdistetun laskun (6,72e) perintätoimiston perittäväksi. Laskua en maksanut koska ilmoitin Puhakselle hyvissäajoin ennen noutopäivää että jätettä ei ole mitä lähettää. Laskun lähettivät siitä huolimatta. En maksa sitä vapaaehtoisesti vieläkään. Tutkintapyyntö tässä näköjään on tehtävä poliisille. Onkohan Suomessa muita näin härskiä firmaa?

    • Pekkelsson

      Aina olen tiennyt Joensuulaisen olevan puupäitä, mutta tää ketju vie kyllä voiton.

      Yksikään jätteenpolttolaitos, joka saa polttaa sekajätettä ei ota jätettä vastaan ilmaiseksi. Ei Suomessa eikä muuallakaan Euroopassa.
      Toki on laitoksia, jotka polttavat puujätettä ja energiajätettä (muovia), mutta niiden luvat ei salli eikä laitos kestä sekajätteen polttamista.

      Se, että vie jätteet oma omistamaan laitokseen on paljon halvempaa pitkässä juoksussa kuin viedä muiden omistamiin, joihin ei edes aina saa jätteitä viedyksi edes isolla rahalla, kun kapasiteetit on jo täynnä.

      Normaali jätehuolto on oikeasti kaikessa toimivuudessaan todella halpaa, kun laskee kulut/päivä eli ihan naurettavaa kitinää tällä palstalla.

      • ekotekokaukana

        Taisi kalikka kalahtaa pahasti. Yhtään sekäjätettä polttavaa laitosta ei ole tehty leijupedillä ainakaan Suomessa ja liekkö muuallakaan, joten ekovoimalaitos ei tule todellakaan olemaan se ensimmäinen sekajätteenpolttolaitos joka ottaa ilmaiseksi jätteen vastaan.


    • Nerokassopimus

      Parastahan tässä on ,että polttolaitokselle on luvattu toimittaa vähintään kiinteä jätemäärä. Siis samaan aikaan kun kierrätys tehostuu, erityisesti painavan biojätteen suhteen ja Pohjois-Karjalan asukasmäärä vähenee.

      No asiahan hoituu nätisti nostamalla kerättävän jätteen hinta niin korkeaksi, että saadaan maksettua tuo Riikinnevalle toimitettu ilma.

      • annamunkaikkikestää

        Oletko polttanut milloin perunoita? Eihän se ole biojätteen polttolaitos...


    • selvännäkijä100

      Ensinnäkin noista asioista vastaa jätelautakunta ei Puhas. Toisekseen on olemsaa jätehuoltomääräykset jotka jätelautakunta on siunannut. Lautakunnassa on jokaisesta Puhaksen omistamasta kunnasta edustaja joka valvoo ettö jokaisen kunnan etuja hoidetaan tasapuolisesti. Puhaksen omistaa kunnat eli sinunkin kuntasi. Jos kerrot että Puhas niin tarkoitat omaa kuntaasi. Otin selvää

      • shitshitshiiit

        Aivan sama miten asiaa pyörittää, niin ei se siitä miksikään muutu. Joku vastaa viimein aina jostain. Ei ole olemassa jotain muuta tahoa, joka olisi vastuussa. Jätelautakunta tuskin on nimeään laittanut yhteenkään osakassopimukseen, vaan kyllä se on ollut Puhas ja sielläkin yhtiön päävastuulliset henkilöt jotka usein ovat hallituksen puheenjohtaja tai toimitusjohtaja. Jos on tehty virhe, niin vastuulliset vastaa. Onko tehty virhettä, tutkikoon ken haluaa.

        Ongelmahan tässä on että Puhas on joutunut tietoisesti tai tiedostamatta poliittisen pelin nappuksi jossa "SDP isot pelurit" Varkauden valtuustosta pyörittivät omaa aluepoliittista peliään. Lopputuloksena tulee olemaan aivan järjetön teollinen kompleksi keskellä ei mitään, joka tuottaa hyödykkeitä joita ei voida toimittaa järkevästi ympärivuoden. Sähkö on kilpailtua ja siitä ei voittoa tule. Storalta tulee hukkalämpöä tuutista puoli-ilmaiseksi, niin tuskin se lämmön myyntikään mitään rahanroisketta on ja muutenkin Varkauden lämmöntarve on niin niin pieni, että puolet vuodesta tuotettua lämpöä ei saa kaupaksi lainkaan. Kaikki muut polttolaitokset, jos vaivautuu tarkistamaan, sijaitsee jokin ISON kaupungin tai teollisuuden vieressä, joka tarvitsee ympärivuoden energiaa. Tutkikoon kuka haluaa.

        Ketään virkamiestä ei varmasti saada vastuuseen asiasta, koska se taito opetellaan jo virkamieskoulussa, kuinka asiat hoidetaan että oma nimi ei tahraannu. Ravintoketjun lopussa tullaan vain näkemään moninkertaisia maksujen korotuksia. Kovasti ihmetellään, mitenkä tässä kävi näin, kuka on vastuussa jne. Samaa poliittista söhräystä ja virkamiesten omaneduntavoittelua näkee liian usein ja maksajana on aina veronmaksaja tai asiakas.


      • selvännäkijä100
        shitshitshiiit kirjoitti:

        Aivan sama miten asiaa pyörittää, niin ei se siitä miksikään muutu. Joku vastaa viimein aina jostain. Ei ole olemassa jotain muuta tahoa, joka olisi vastuussa. Jätelautakunta tuskin on nimeään laittanut yhteenkään osakassopimukseen, vaan kyllä se on ollut Puhas ja sielläkin yhtiön päävastuulliset henkilöt jotka usein ovat hallituksen puheenjohtaja tai toimitusjohtaja. Jos on tehty virhe, niin vastuulliset vastaa. Onko tehty virhettä, tutkikoon ken haluaa.

        Ongelmahan tässä on että Puhas on joutunut tietoisesti tai tiedostamatta poliittisen pelin nappuksi jossa "SDP isot pelurit" Varkauden valtuustosta pyörittivät omaa aluepoliittista peliään. Lopputuloksena tulee olemaan aivan järjetön teollinen kompleksi keskellä ei mitään, joka tuottaa hyödykkeitä joita ei voida toimittaa järkevästi ympärivuoden. Sähkö on kilpailtua ja siitä ei voittoa tule. Storalta tulee hukkalämpöä tuutista puoli-ilmaiseksi, niin tuskin se lämmön myyntikään mitään rahanroisketta on ja muutenkin Varkauden lämmöntarve on niin niin pieni, että puolet vuodesta tuotettua lämpöä ei saa kaupaksi lainkaan. Kaikki muut polttolaitokset, jos vaivautuu tarkistamaan, sijaitsee jokin ISON kaupungin tai teollisuuden vieressä, joka tarvitsee ympärivuoden energiaa. Tutkikoon kuka haluaa.

        Ketään virkamiestä ei varmasti saada vastuuseen asiasta, koska se taito opetellaan jo virkamieskoulussa, kuinka asiat hoidetaan että oma nimi ei tahraannu. Ravintoketjun lopussa tullaan vain näkemään moninkertaisia maksujen korotuksia. Kovasti ihmetellään, mitenkä tässä kävi näin, kuka on vastuussa jne. Samaa poliittista söhräystä ja virkamiesten omaneduntavoittelua näkee liian usein ja maksajana on aina veronmaksaja tai asiakas.

        Onhan tuokin mielipide kyllä, kiitos siitä. Kuitenkin tuosta kirjoituksestasi huomaa että tuo on vain pelkkä oma mielipiteesi eikä se perustu fakta tietoon. Selvästi näkyy että haluat poliitikoksi, mielummin muuhun ryhmään kuin SDP. Kun haluat ottaa (ei ole pakko) todellista tietoa esim Riikinvoiman lämmön tuottamasta tarpeesta niin saat sitä heidän www sivuiltaan. ( taitaa olla Varkauden Lämpö aika suuri omistaja yhtiössä) . Ei tarvitse sitten kirjoitella joko tai juttuja. Mutta jos totuus ei sovi juuri sinun mielipiteesi pönkittämiseen voit minun mielestäni jatkaa tuota mutu/ vatu/ mitu keskustelua. Ymmärrät varmaan kuinka paljon toisilla on hauskaa


      • Paholaisenpoika
        shitshitshiiit kirjoitti:

        Aivan sama miten asiaa pyörittää, niin ei se siitä miksikään muutu. Joku vastaa viimein aina jostain. Ei ole olemassa jotain muuta tahoa, joka olisi vastuussa. Jätelautakunta tuskin on nimeään laittanut yhteenkään osakassopimukseen, vaan kyllä se on ollut Puhas ja sielläkin yhtiön päävastuulliset henkilöt jotka usein ovat hallituksen puheenjohtaja tai toimitusjohtaja. Jos on tehty virhe, niin vastuulliset vastaa. Onko tehty virhettä, tutkikoon ken haluaa.

        Ongelmahan tässä on että Puhas on joutunut tietoisesti tai tiedostamatta poliittisen pelin nappuksi jossa "SDP isot pelurit" Varkauden valtuustosta pyörittivät omaa aluepoliittista peliään. Lopputuloksena tulee olemaan aivan järjetön teollinen kompleksi keskellä ei mitään, joka tuottaa hyödykkeitä joita ei voida toimittaa järkevästi ympärivuoden. Sähkö on kilpailtua ja siitä ei voittoa tule. Storalta tulee hukkalämpöä tuutista puoli-ilmaiseksi, niin tuskin se lämmön myyntikään mitään rahanroisketta on ja muutenkin Varkauden lämmöntarve on niin niin pieni, että puolet vuodesta tuotettua lämpöä ei saa kaupaksi lainkaan. Kaikki muut polttolaitokset, jos vaivautuu tarkistamaan, sijaitsee jokin ISON kaupungin tai teollisuuden vieressä, joka tarvitsee ympärivuoden energiaa. Tutkikoon kuka haluaa.

        Ketään virkamiestä ei varmasti saada vastuuseen asiasta, koska se taito opetellaan jo virkamieskoulussa, kuinka asiat hoidetaan että oma nimi ei tahraannu. Ravintoketjun lopussa tullaan vain näkemään moninkertaisia maksujen korotuksia. Kovasti ihmetellään, mitenkä tässä kävi näin, kuka on vastuussa jne. Samaa poliittista söhräystä ja virkamiesten omaneduntavoittelua näkee liian usein ja maksajana on aina veronmaksaja tai asiakas.

        Missä sijaitsee Vaasan jätteenpolttolaitos, umpimetsässä? Tampereen polttolaitos 15 km Tampereelta. Hävikki on alle o,5 %. Riikinneva 6 km varkauden alueen käykölämpöverkostosta. Ihantellisella paikalla kaatopaikan vieressä. Keskipisteessä kerättävää aluetta.


    • Paholaisenpoika

      Riikinnevalle on rakennettu ENERGIA laitos, joka tuottaa kaukolämpöä ja sähköä. Kattilaksi on valittu tietoisesti sellainen, että se polttaa mahdollisimman monia materiaaleja. Jäte on nyt se poltettava materiaali koska sitä on tällä 650 000 asukkaan alueella riittävästi. Ruotsissa on todettu, että juuri tällä kattilalla päästää korkeisiin lämpötiloihin ja parhaaseen lämmöntuottoon. Kattilaa voi ojaa myös erilaisilla kuormilla, mikä ei onnistu arinakattilalla.

      Onko teillä pelko, että Fortumin laitokselle ei riitä polttoainetta? Ei ole, eikä ole myöskää Riikinevan laitoksella.

      Piirtäkää kartalle kaikki energialaitokset, jotka polttavat jätettä Suomessa. Merkatkaa kunnalliset laitokset erivärisellä tussilla.
      Mitatkaa kilometrit lähimpää yksityiseen laitokseen? Riikinnevalle on matkaa 130 km. Yksityiseen 400.... Lisäksi Riihimäen laitosten kapasiteetti on täysi, Ringin muovijätteistä.
      Jos vielä joku väittää tehtyä päätöstä tyhmäksi, suosittelen psykiatrille menoa.

      • psykiatri_1

        Tarve oli rakentaa jätteenpolttolaitos osakkaille, jossa mahdollisimman kustannustehokkaasti jäte poltetaan. piste.

        Kattilatyypiksi juurikin valittiin sellainen, mikä on erittäin ronkeli polttoaineelle. Muut kaikki Suomen jätteenpolttolaitoksista ovat arinakattiloita.

        Sähköstä ei saa katetta (kattilan korkeammista hyötysuhteista ei ole mitään iloa, kun investointi kymmeniä miljoonia kalliimpi ja käyttökulut moninkertaiset).

        Lämmön saan Storalta (laitoksen paikka väärä).

        Päätös oli täysin järjetön ja edesvastuuton.


      • Paholaisenpoika
        psykiatri_1 kirjoitti:

        Tarve oli rakentaa jätteenpolttolaitos osakkaille, jossa mahdollisimman kustannustehokkaasti jäte poltetaan. piste.

        Kattilatyypiksi juurikin valittiin sellainen, mikä on erittäin ronkeli polttoaineelle. Muut kaikki Suomen jätteenpolttolaitoksista ovat arinakattiloita.

        Sähköstä ei saa katetta (kattilan korkeammista hyötysuhteista ei ole mitään iloa, kun investointi kymmeniä miljoonia kalliimpi ja käyttökulut moninkertaiset).

        Lämmön saan Storalta (laitoksen paikka väärä).

        Päätös oli täysin järjetön ja edesvastuuton.

        Varkauden kaupunki on sen pääomistaja ja ostaa kaiken lämmön laitokselta. Rakentamisee saivat 8 miljoonaa valtion tukea, mitä arinakattilalle ei oli saanut. Lisäksi arinakattiloita uhkaa jätevero, mutta tälle tekniikalle ei. Hieno ja erittäin järkevääyhteistyötä.


      • kaukalonpekka

        Ostaa kaiken lämmön, mutta millä hinnalla? Entä huhti-lokakuussa, kun ei ole edes lämmöntarvetta kuin muutama hassu mega. Mietippä mielessäsi, mitä sitten tehdään että saadaan maksimi jätemäärää palamaan miilussa? Kannattaa pyytää muutaman ajokauden jälkeen raportit paljonko on käytetty apujäähdytystä, eli paljonko surutta puskettu kallista energiaa järveen tai ilmaan.

        Mihin perustuu koko laitoksen kannattavuus? Lämmön tai sähkön hintaan ei pysty tekemään korotuksia. Ne myydään 0 katteella em syistä. Niiden tuotoilla ei myöskään laitosta makseta takaisin, kuten olisi tapahtunut jos sijoituspaikka olisi ollut toinen. Järkevin sijoituspaikka olisi ollut paikassa jossa koko laitoksen tuottama maksimiteho olisi mennyt ympärivuoden järkevään käyttöön kaukolämmöksi tai prosessihöyryksi ja siinä sivussa tullut hieman sähköä. Toisin sanoen kaikki investointikulut, käyttö- ja kunnossapitokulut, tulevat investointitarpeet tulee maksamaan osakkaat porttimaksuissa ja sitä kautta asiakkaat jätemaksuissaan.

        Koska hanke aikanaan saatiin vietyä kaikista mahdollisista elimistä läpi perustellen valintoja mainitsemillasi argumenteilla, en ala tässä vänkäämään tämän enempää. Meillä kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen. Toivottavasti edes jollekin jäi tästä ketjusta jotain ajatuksia kytemään. En väitä että omani olisi ehdottoman oikeita ja muiden täysin vääriä. Näin harvoin on tilanne. Itselleen ei kannata kuitenkaan valehdella. Lähitulevaisuus näyttää kuinka oikeassa kukakin oli.

        Yksi tunnustus täytyy vielä tehdä. Varkaudessa todellakin on osaamista. Osaamista junailla asiat räikeästi omaan pussiin. Sekin vaatii hyvää pelisilmää ja karaistunutta omaatuntoa.


      • asunpaikkakunnalla
        psykiatri_1 kirjoitti:

        Tarve oli rakentaa jätteenpolttolaitos osakkaille, jossa mahdollisimman kustannustehokkaasti jäte poltetaan. piste.

        Kattilatyypiksi juurikin valittiin sellainen, mikä on erittäin ronkeli polttoaineelle. Muut kaikki Suomen jätteenpolttolaitoksista ovat arinakattiloita.

        Sähköstä ei saa katetta (kattilan korkeammista hyötysuhteista ei ole mitään iloa, kun investointi kymmeniä miljoonia kalliimpi ja käyttökulut moninkertaiset).

        Lämmön saan Storalta (laitoksen paikka väärä).

        Päätös oli täysin järjetön ja edesvastuuton.

        Lämpöä ei todellakaan saa Storalta einää järkevään hintaan. Lisäksi Stora on voittoa tuottava yhtiö mitä taas Riikinvoima ei ole. Eli Riikinvoimalla ei ole osakkaita haluamassa suurempia osakevoittoja niin kuin esim. Storlla. Senhän jo sanoo tuo Mankala sopimus (jos tiedät mitä se tarkoittaa. Löytyy esim netistä)Tuohon "laitoksen paikka on väärä" kommentiin- putket on jo vedetty.


      • kontionkesämökkiläinen

        "Lämpöä ei todellakaan saa Storalta einää järkevään hintaan." Siksi lämpöä ei saa "järkevään hintaan" Storalta kun Riikinvoimalle maksetaan jätteiden polttamisesta. Eteläsuomessa on voimaloita jotka ostaa polttokelpoista jätettä poltettavaksi. Täällä Joensuussa kaupunginhallituksen neropatit Pentti Keskisalon ja Markku Kauppisen johdolla päättivät alentaa Varkautelaisten lämmityskuluja maksamalla ylikorkeaa hintaa voimalalle kun taas muualla voimala maksaa jätteen tuojalle. Esimerkiksi Lahdessa voimala ostaa polttokelpoista jätettä Seinäjoelta asti. Seinäjoelta on sama matka suunnilleen Lahteen kuin Joensuusta. Mutta silti ei kelpaa että joku voi ostaa jätteet. Nouskaa parrikaadeille taistelemaan oikeudenmukaisen kaupunkipalvelujen puolesta.


      • taloustieteentohtori
        Paholaisenpoika kirjoitti:

        Varkauden kaupunki on sen pääomistaja ja ostaa kaiken lämmön laitokselta. Rakentamisee saivat 8 miljoonaa valtion tukea, mitä arinakattilalle ei oli saanut. Lisäksi arinakattiloita uhkaa jätevero, mutta tälle tekniikalle ei. Hieno ja erittäin järkevääyhteistyötä.

        Älä täällä valehtele, ei tuki tule arinatyypin mukaan. Jos jossain on sellainen paperi niin se on vastoin laki, se on syrjivää


      • asunpaikkakunnalla
        kontionkesämökkiläinen kirjoitti:

        "Lämpöä ei todellakaan saa Storalta einää järkevään hintaan." Siksi lämpöä ei saa "järkevään hintaan" Storalta kun Riikinvoimalle maksetaan jätteiden polttamisesta. Eteläsuomessa on voimaloita jotka ostaa polttokelpoista jätettä poltettavaksi. Täällä Joensuussa kaupunginhallituksen neropatit Pentti Keskisalon ja Markku Kauppisen johdolla päättivät alentaa Varkautelaisten lämmityskuluja maksamalla ylikorkeaa hintaa voimalalle kun taas muualla voimala maksaa jätteen tuojalle. Esimerkiksi Lahdessa voimala ostaa polttokelpoista jätettä Seinäjoelta asti. Seinäjoelta on sama matka suunnilleen Lahteen kuin Joensuusta. Mutta silti ei kelpaa että joku voi ostaa jätteet. Nouskaa parrikaadeille taistelemaan oikeudenmukaisen kaupunkipalvelujen puolesta.

        En löytänyt yhtään polttolaitosta joka makasisi jätteestä, en edes Lahdesta. Mistä tuo "tieto" on pereräisin. Persujen oppikirjastako?


      • Heppavarsa
        taloustieteentohtori kirjoitti:

        Älä täällä valehtele, ei tuki tule arinatyypin mukaan. Jos jossain on sellainen paperi niin se on vastoin laki, se on syrjivää

        Ei vastoin laki, Valtio tukee vain uuden tekniikan polttolaitoksia, jotka edistävät lajittelua. Sinä vastoin laki vääristelet asioita.


      • selittäjäkekki
        asunpaikkakunnalla kirjoitti:

        En löytänyt yhtään polttolaitosta joka makasisi jätteestä, en edes Lahdesta. Mistä tuo "tieto" on pereräisin. Persujen oppikirjastako?

        Mistä etsit? Googlellako? Ei löydy myöskään osakkaiden ja Riikinvoiman välistä mankalasopimusta. Se olisikin sellainen paperi joka pitäisi julkistaa samantien.

        Tuo 8 meur tuki on aivan yhtä tyhjän kanssa! Sillä ei kertakaikkisesti ole mitään merkitystä. Pelkkä huomattavasti monimutkaisempi jätteenkäsittelyjärjestelmä nieli tuon koko summan puhumattakaan kattilan hinnasta tai sen käyttö- ja kunnossapitokuluista. Korkeammista höyryn arvoista (= enemmän sähköä) ei ole mitään hyötyä myöskään, koska tappiolla menee koko sähkön myynti. Se millä olisi ollut osakkaille oikeasti merkitystä olisi ollut 25% halvempi investointi, portimaksujen pysyminen sovitusta ja kokonaan unohdettu jätteiden esikäsittely tässä mittakaavassa mitä leijupeti vaatii.

        Koko hankinnassa ei ole kyse siitä onko valittu teknologia parempi ympäristön kannalta tai onko jotkin prosessiarvot paremmat. Kyse on siitä, että hankinta saatiin tehtyä Varkautelaisen toimittajan kanssa. Jos asiaa tutkii yhtään tarkemmin huomaa, että koko projektissa on ainoastaan yksi yhteinen erittäin selkeästi havaittava nimittäjä ja sen maksumiehiksi joutuu koko itä-Suomi ja Kainuu.


    • omakotiasukas

      Ottakaa hyvät ihmiset ensin selvää asioista. Jätelaki, jäteasetukset, kunnaliset jätehuoltomääräykset, niistä kyllä saa vastauksen miksi.

      • Suivaantunut

        Jätehuoltolaki tehty himorahastajien ehdoilla. Oikeuden mukaisuus siitä puuttuu


    • Haistakaa_paskaaa

      Luettuani nuo kaikki vitsikirjat, minulle jäi kuva,että näiltä instasseilta on kokonaan unohtunut, että kyseessä on jäte. Nämä ovat suuressa viisaudessaan palauttaneet jätekeräyksen kertaheitolla 1960 luvulle.
      Talteen kerätään vain voittoa tuottava osa jätteestä ja loput jätetään haisemaan nurkkiin, on palattu tunkio ajalle.
      Sydämessäni toivon, että nämä älykääpiöt ei pääse vaikuttamaan jäteveden keräykseen, sillä tällä periaatteella talteen kerätään ainoastaan kuivatut vessapaperit, itse paska jää jokaisen itse kompostoitavaksi.
      Tulos on täsmälleen sama nyt toteutuvassa jätekeräyksessä, haisevat biojätteet lemullaan tulevat olemaan jokapäivää omakotitaloissa pitkin maakuntia ja taudit leviää.

      • Kompostoija

        Biojätteet oikein kompostoituna ei haise. Kompostoitu multa on hajutonta. Kirjoittaja on ilmeisesti Puhaksen leivissä ja siksi syöttää väärää tietoa täällä.


      • Lajittelija

        Juntit Pohjois-Karjalaiset ei osaa lajitella jätteitä ja viedä niitä keräyspisteisiin. Kysy neuvoa äidiltä.


    • Haistakaa_paska

      Niinpä juntit Pohjois-Karjalaiset ei halua palata aikaan jossa jätteenkuljetukset pitää hoitaa jokaisen itse. Kaikilla ei ole aikaa hoitaa kompostiaan oikein ja jumalaton lemu tunkee komposteista pitkin omakotialueita.
      Missä on huoli metaanikaasun kasvihuonevaikutuksista kun toimimattomassa kompostissa tuotetaan kasvihuonekaasuja.
      Keskitetyssä biojätelaitoksessa myös metaanikaasu otetaan talteen ja hajuhaittoja ei synny.
      Ihan kaikilla ei ole halua puuhastella roskapussinsa kanssa ja roudata pieniä eriä pitkin keräyspisteitä, jotka ovat jumalattoman epäsiistejä ja lähes aina täynnä.
      Kaikenkaikkiaan päin persettä on nykyinen jätehuolto ja lisäksi sikamaisen kallista.

      • mot2

        Juurikin näin!


      • innokaspuutarhuri

        Kompromissi olisi jos tyhmät veisi biojätteensä Puhakselle jalostettavksi ja fiksummat kompostoisi itse niin saisi myös mullan itselle. Ai niin Puhas ei biojätteitä kompostoi vaan kuljettaa ne Kiteelle.


      • Luomuajabio
        innokaspuutarhuri kirjoitti:

        Kompromissi olisi jos tyhmät veisi biojätteensä Puhakselle jalostettavksi ja fiksummat kompostoisi itse niin saisi myös mullan itselle. Ai niin Puhas ei biojätteitä kompostoi vaan kuljettaa ne Kiteelle.

        Sekin edistää kierrätystä, kun biojätteistä tehdään lannoitetta. Satoja hehtaareja viljellää biolannoitteella Kiteelllä. Puolet viellä luomua.


    • ssssselvittäjä

      Tuohon ensimmäiseen otsikkoon palaan. Puhas ei ole mikään palveluyksikkö. Se on piiloveron keräystä varten luotu laitos johon on kerääntynyt suojatyöstä kiinnostuneet henkilöt.

    • tietonhaluinen

      Jätit sanomatta että Puhas Oy jättää tilittämättä osan keräämistään jäteveroista. Se on rikoksena nimeltään kavallus. Aikanaan Puhaksen vastuulliset henkilöt joutuu selvittämään näitä kavalluksiaan käräjäsalissa. Ykkösnyrkkinä joutuu kehään Puhas Oy:n toimitusjohtaja Junttanen. Kavallus on kavallus vaikka valtion verorahoja kavaltaisi. Puhaksen hallitukseen kuuluvat:
      Keskisalo Pentti, pj.
      Suhonen Hanna, varapj.
      Heinonen Eila
      Kär­käs Joa­kim
      Puhakka Asko
      Ikonen Risto
      Asikainen Antti
      Hirvonen Tommi
      Näitä voitte kopistella sopimuksesta.

      • ekolaitosko

        Siellähän on vihreitäkin joukossa? Eikö hekään tajua, että Riikinpannusta puoli vuotta ajetaan energia taivaan tuuliin? Siinä on vihreille vihreitä aatteita. Ei tarvitse tulla patsastelemaan leijupedin hyötysuhteista ja syntypaikkalajitteluista. Paskaa poltetaan miilussa "napit laudassa" kesät talvet ja puoli vuotta lämmitetään ilmakehää.

        Olisko syytä vaihtaa koko remmi kertaheitolla?


    • piilovarastusta

      Omistaja haluaa maksimituloutuksen! Siksi kaupunki ei halua puuttua tämän monopolin toimintaan. Asukkailta vain piiloverotetaan rahat pois.

      • voihannenärengas

        Joopa joo. Ja se maksituloutus menee Varkauden kaupunkiin. Kiitos Joensuun nenästä vedettävien höpelöiden.


      • customerfirst
        voihannenärengas kirjoitti:

        Joopa joo. Ja se maksituloutus menee Varkauden kaupunkiin. Kiitos Joensuun nenästä vedettävien höpelöiden.

        Kyllä ja ei. Joensuu haluaa saman tuloutuksen mitä aikaisemmin. Sillä rahalla voi puuhastella kaikkea kivaa, vaikka bulevardeja keskustaan. Näistä hyötyy erityisesti Ilomantsin perukoilla asuvat.

        Kun Varkauteen menee jatkossa kasva osa kuluista, niin jätemaksut pitää nostaa sitä myöten että tuloutuksen määrä säilyy samana tai jopa hieman kasvaa. Kyllä saa taas olla asiakkaat tyytyväisiä tehtyihin päätöksiin.


    • käsittämätönpaikka

      Onkos se kaattopaikka touhu puhaksen juttu?

      Jos on niin retuperällä on.

      Käsittämätöntä on tämä kun ihmisillä on aikaa viedä roskat esim:lauantaina niin jäteasema on kiini,aivan käsittämätöntä.

      Toinen sitten se ettei aukioloaikoja näy tien risteyksessä ettei turhaan kärrillä ajele sinnepäinkään.


      kolmas juttu on tien kunto,käsittämätöntä soratietä kiemurellen huonokuntoista tietä.

      neljäs on ,miten on mahdollista ettei suoraa tietä ole tuonne alueelle vaan jumalattoman kiemuraista tietä ja paikan päällä kiemurretaan epämääräisesti koko aluetta.

      Mihin tämä joensuu on ajanut itsensä?

      Sitten nuo veikot on käsiojossa pyytämässä rahaa,sitten pitäs vielä erikseen nousta autosta niin venenäjän tulli olisi kyseessä.

      • autokoulu22

        Tiesti kun yläkerrasta puuttuu pari osaa niin kyllähän sitä pystyy vaikka liikenneympyrään eksymään


      • Paskapuhetta
        autokoulu22 kirjoitti:

        Tiesti kun yläkerrasta puuttuu pari osaa niin kyllähän sitä pystyy vaikka liikenneympyrään eksymään

        Älä kehtaa. Kaatopaikan liikennejärjestelyt ja opasteet ovat puutteelliset.


    • käsittämätönpaikka

      Lisäystä:

      "Sydämessäni toivon, että nämä älykääpiöt ei pääse vaikuttamaan jäteveden keräykseen"

      Jätevedestä puheen ollen joensuussa tilanne on hirveä.

      Nyt ei nimittäin pitäs ketään naurattaa enään,nämä joensuun tollerot on pöljyydessään rakennuttaneet ja rakentaneet penttilään uutta kerrostalo kolhoosia aikas reilusti ja lisää on tulossa,arvatkaa mikä sielä haisee laajalti?

      Jopa ammattikoulun alueet ja jne...uuden sillan kävely sillan alueet lemuaa kuhasaloon tulevasta pas-kasta ,tämä on nimittäi niin suuri hajuaitta alueella ettei vastaavaa ole joensuussa muuta kuin kaatopaikan kaasun hajut mm:karsikko.

      Te olette antaneet pilata ilman saasteilla.Pienen kylä joka ei lemunut 1990 vuosikymmenellä tuolla tavoin.

      Noita hajuja on voi ihastella rantakyläiset mm:pekkalan sillan läheisyydessä,sama on iiksenniityllä kulhossa entisen k rauta vinnin kohdilla.

      Jumankauta sitä hajua.Ja nykyisenä aikana vielä.

      • happydays5

        No mutta kyllä joka mummonmökkiin pitää pakolla asentaa jokin vedenkäsittely! HAHAH. Julkinen puoli saa tehdä aivan mitä lystää; laskea vaikka paskavedet suoraan Pieliseen jos huvittaa. Sanoo vain, että oho - vähän lurahti. Vastuuseen ei saada ketään! Melkoista porsastelua. Onneksi kaupunkiin ollaan palkkaamassa lisää johtajia jopa hyvinvointiin. Hän voisikin käydä ihan ensimmäisenä nuuskimassa paikat kuntoon. On tämä perkele melkoista toimintaa!

        Kaatopaikka on todellakin logistiikan huipentuma. Liekko toimari ihan ite piirrelly kuviot? Tästä vetää pidemmänkorren vain Riikinnevan kaatopaikka. Itse kaatopaikka on hävityksenkauhistus. EU rahalla ovat tosin tietä leventämässä oikeaksi autobahn:ksi. Järjetöntä - aivan järjetöntä.


    • Suivaantunut

      Lauantain karjalaisessa 29.10.2016 oli hyvä kirjoitus Voitto Palviaiselta puhaksen toiminnasta/rahastuksesta. Kannattaisi toimihenkilöiden ottaa opiksi.

    • Vuodensöhräys

      Lisää kirjoituksia voidaan olettaa tulevan ja samoin juttuja muihin medioihin. Kokonaisuutena koko itä-suomen polttolaitoshanke on alusta alkaen hyvin organisoitu ja suunnitelmallinen söhräys, jossa mukana myös paikallisen jäteyhtiön tj hyvin voimallisesti.

      • Kylmäykä

        Olikos se yhtä aikaa sen polttofirman ja Puhaksen palkkalistoilla?


      • Sylttytehdas
        Kylmäykä kirjoitti:

        Olikos se yhtä aikaa sen polttofirman ja Puhaksen palkkalistoilla?

        Kenenkä etuja on tuolloin edustettu, jos hanketta on tuolloin ajettu kuin käärmettä pyssyyn Varkauden kanssa. Ei ainakaan Puhaksen.

        Mukana hän on ollut ihan alusta asti, mutta sopimuksista ei tietenkään voi tietää.


    • tööttööttääjä

      Kyllä se on Suivaantuneen Veikonkin tajuttava, jotta jätettä pitää tuottaa sellainen määrä jonka Puhas määrää. Silloin on tyhjennyskerratkin sopivat eikä suivaannuta.

      • Suivaantunut

        Taidat olla Puhaksen palkkalistoilla oleva, kun mahdottomia vaadit.


    • Suivaantunut

      Karjalainen: ilmestymispäivä 9.11.2016. Pentti Moilanen kirjoittaa että jätebisnes paikallisiin käsiin. Hän esittää että puretaan kallis jätetaksajärjestelmä, josta aina valitetaan. Tämä jos mikä olisi oikeudenmukainen toiminta tapa. Saisi kilpailuttaa jätteen keräilijän, eikä tarvitsi maksaa tyhjästä säiliöstä tyhjennysmaksua niinkuin Puhas perii siitäkin täyden hinnan.
      Puhaksen johdolle terveiseni, että olisi aika antaa tehtävät asiakkaan oikeuksia kunnioittavien henkilöiden tehtäväksi!

      • Vuodensöhräys

        Puhumattakaan siitä, että eurot jäisivät P-K:n alueelle pyörimään eikä pakenisi Cayman saarille. Itselle on tullut sellainen olo, että Puhas on rahanpainokone hyväveliverkostolle, ja siksi asia halutaan pitää pimennossa.


      • Jäteasia.riemurasia

        Ei kai se Puhaksen johto itseään vaihda. Eikä varmaan omistajakaan eli kaupunki. Onhan sen johdossa demarit ja kepun herra.
        Tuo rahanpainokone on tainnut tulla vähän muillekin mieleen.


      • hupiakaikille

        Pentillä taisi olla oma lehmä ojassa tuossa kirjoituksessa, vai käskikö jopa tytär itse kirjoittamaan pahasta maailmasta. kyllä noilla tuloilla jo pitäisi pysyä lestissään eikä ahnehtia lisää töitä.


      • Eppäilijä
        Vuodensöhräys kirjoitti:

        Puhumattakaan siitä, että eurot jäisivät P-K:n alueelle pyörimään eikä pakenisi Cayman saarille. Itselle on tullut sellainen olo, että Puhas on rahanpainokone hyväveliverkostolle, ja siksi asia halutaan pitää pimennossa.

        Laki joka Suomessa on voimassa, ei salli juuri tuollaista Cayman... asioita. Kerro ihmeessä jos tiedät moisesta. OLET SANKARI.


      • Vuodensöhräys
        Eppäilijä kirjoitti:

        Laki joka Suomessa on voimassa, ei salli juuri tuollaista Cayman... asioita. Kerro ihmeessä jos tiedät moisesta. OLET SANKARI.

        Pahoittelen, olisi pitänyt laittaa lainausmerkkeihin. Viittaus oli vain yritysten verojärjestelyihin monimutkaisten holding yhtiöiden kautta.

        Eppäilijä yrittää kiivaasti muuttaa keskustelun kulkua. Tässä ketjun asiassa tiedän faktaa niin paljon, että voin jatkaa tätä nettikeskustelua niin pitkälle kuin on tarvis. Musta ei muutu valkoiseksi peittelemällä, eppäilijä.


    • ette_tiiämitään

      Vastaus Veikolle, ei Puhas määrää mitään vain kuntien määräämä jätelautakunta sen tekee. He tekeevät ne määräykset jota kuntien omistama yhtiö nyt nimeltään Puhas saattaa toteen. Kaikki päätökset on hyväksytty jokaisessa kunnassa. URPO

      • Maallikko1

        Jokainen oy on yritys joka vastaa irse itsestään toimivan johdon alla. Puhaksen osalta kaikki heidän tekemät sopimukset allekirjoittaa hallituksen puheenjohtaja ja toimari, aika normaali kuvio.

        Joensuussa samat ihmiset istuvat monella jakkaralla ja syntyy tilanteita ettei tiedetä mihin suuntaan kumartaa.

        Nyt näyttäisi median kiinnostus heränneen ja loppu tästä kunnallisesta mulle sulle söhräyksestä selvinneen heidän avustuksella. Yksi osoitus tästä hermostuneisuudesta on muutaman nimimerkin kiivas mukaan tulo. Paska on siis housussa ja vitutus aivan käsin kosketeltava.


    • Junttilan.Turpo

      Tuolle edellä kirjuttaneelle URPOLLE. Niin jotta kunnatko ne ihan itse ja omien laskelmiensa perusteella määräävätkin jätemaksujen suuruuden.
      Eläpäs nyt URPO-kulta unta näe. Kunnan jätelautakunta on kumileimasin, joka muodollisesti vahvistaa sen minkä Puhas on päättänyt.

      • Maallikko1

        Putosin kärryiltä. Mitä sitten? Asiakkaalle se on se ja sama kuka päättää kun hinnat nousee. Tärkeämpää on keskittyä siihen miksi ne nousee? Mikä siihen on johtanut? Aletaan päätä asiaan. Jätelautakunta ja Puhas voidaan katsoa ainakin tällä hetkellä samaksi kommuuniksi.


    • Faktaonfakta

      Mikä on Persujen vaihtoehto poltettavien jätteiden hävittämiselle? Kaatopaikalle ei saa sijoittaa, polttolaitoskapasiteettit on täyteen puukattu Sumessa. Satoja tonneja jätettä etsii sijoituspaikkaa. Lähimmät polttolaitokset, jotka ottaa vastaan jätteitä on Virossa ja Ruotsissa. Lisälasku toimittaa jätteitä näihin laitoksiin on Puhaksen kohdalla vähintään 2 miljoonaa euroa. Riikinvoima Oy sopimusvaikutus jätemaksuihin on 0 €. Hienoa, 2 miljoonan lasku paskan jauhamisesta veronmaksajille. Mutta eihän Kärnä ym maksa veroja.

    • Puhas.ja.korruptio

      Ai Riikinvoiman sopimusvaikutus on jätemaksuihin 0€??????????
      Siis sinun mukaasi Riikinvoima ottaa meidän jätteemme vastaan hintaan 0€/tonni.
      Oletko valehtelija, höpelö tai demari.?

      • fakta.homma

        Jep, täyttä paskaa faktaonfaktaa yrittää suoltaa tuutista pihalle.


    • vakta.on.vaktaa

      Suattaa se faktaonfaktaa olla nuita kaikkia ja lisäks vielä näitä puhaspoikii.
      Moniosaaja hyvinnii.

    • näkymätönVäinö

      Arina vai leijupeti?
      Olen ymmärtänyt, että arinavoimala olisi toiminut hyvin sekajätteen poltossa mutta leijupetilaitos ei. Voisiko asiaa tuntevat kertoa miksi näin on.
      Eikös ne metalli- ja lasijäämät saada leijupetiltä pois. Vai pitäisikö siinä polttoaineen olla painoltaan homogeenistä?

      Siis tuliko tilauksessa pikkumoka?

      • Maallikko1

        Idealiaalitilanteessa molemmat toimii. Maailma vain ei ole ideaalinen, ja polttoaineen joukossa menee aina mukana vaikkapa kahvipakettien kuoria, lasia, betonia. Jos ne eivät jässäytä petihiekkaa koppuraksi, ne tuhoavat nopealla aikajänteellä kattilan putkistoja, erityisesti tulistimia. Eikä ongelmat näihin jää, mutta näin ajatuksena. Arinapannulle heitetään suoraan kaikki paskat sellaisenaan ilman mitään esikäsittelyitä. Laitoksen prosessiarvot ovat arinakattilalla huonommat, johtuen osin tuosta korroosio-ongelmista korkeammilla lämpötiloilla. Tässä tapauksessa paremmista arvoista ei ole vain mitään hyötyä. Sähköstä kun ei saa rahhaa. Sairaalajätteet olisi voinut polttaa arinalla, mutta nyt ei voida vaan ne joudutaan köijjäämään ekokemille.

        Moka tai ei, mutta mikään muu polttolaitos ei Suomesa ole valinnut leijjukattilaa. Se on kallis käyttää ja ylläpitää jätteenpoltossa. Tämä tullaan näkemään hyvinkin pian.


      • Asiantuntijajns
        Maallikko1 kirjoitti:

        Idealiaalitilanteessa molemmat toimii. Maailma vain ei ole ideaalinen, ja polttoaineen joukossa menee aina mukana vaikkapa kahvipakettien kuoria, lasia, betonia. Jos ne eivät jässäytä petihiekkaa koppuraksi, ne tuhoavat nopealla aikajänteellä kattilan putkistoja, erityisesti tulistimia. Eikä ongelmat näihin jää, mutta näin ajatuksena. Arinapannulle heitetään suoraan kaikki paskat sellaisenaan ilman mitään esikäsittelyitä. Laitoksen prosessiarvot ovat arinakattilalla huonommat, johtuen osin tuosta korroosio-ongelmista korkeammilla lämpötiloilla. Tässä tapauksessa paremmista arvoista ei ole vain mitään hyötyä. Sähköstä kun ei saa rahhaa. Sairaalajätteet olisi voinut polttaa arinalla, mutta nyt ei voida vaan ne joudutaan köijjäämään ekokemille.

        Moka tai ei, mutta mikään muu polttolaitos ei Suomesa ole valinnut leijjukattilaa. Se on kallis käyttää ja ylläpitää jätteenpoltossa. Tämä tullaan näkemään hyvinkin pian.

        Arinakattilat on historian jäänteitä. Ruotsi Veståroosissa on Pohjois Euroopan suurin kiertoleijukattila ja on hyvä. Polttaa monia jätelajeja ja on Valmetin toimittama. Kerralla kattilassa on leijumassa 60 tonnia jätettä. Suurin osa jätteistä tulee Englannista. Porttihinta jätteille 45 €. Hinta laitoksella huimat 280 miljoonaa euuroa.


      • Maallikko1
        Asiantuntijajns kirjoitti:

        Arinakattilat on historian jäänteitä. Ruotsi Veståroosissa on Pohjois Euroopan suurin kiertoleijukattila ja on hyvä. Polttaa monia jätelajeja ja on Valmetin toimittama. Kerralla kattilassa on leijumassa 60 tonnia jätettä. Suurin osa jätteistä tulee Englannista. Porttihinta jätteille 45 €. Hinta laitoksella huimat 280 miljoonaa euuroa.

        Niin on muuten bensiini- ja dieselmoottoritkin historian jäänteitä ja silti niitä varsin yleisesti käytetään. Myös arinakattilat ovat kehittyneet vuosien saatossa ja ovat erittäin hyviä omiin käyttötarkoituksiinsa. Arinakattilan etuna tosiaan vielä huomattavasti edullisempi hankintahinta edullisten käyttökulujen lisäksi. Eikä tarvitse olla polttoaineen homogeenistä, vaan nyssäkät heitään arinalla suoraan.

        Käykää Riikinnevalla katsomassa minkälainen kellopeli siellä on esikäsittelyssä ja miten hyvin se toimii -35C pakkasessa. Kyse on myös käytettävyydestä, työhyvinvoinnista, työturvallisuudesta. Puuttuva osa on aina parhaiden toimiva osa, ja jos koko esikäsittely puuttuu, niin puhutaan melko suuresta kustannuserästä niin investointina kuin käyttökuluina.

        Leijjukattilat ovat nykytekniikkaa. Ne vain eivät ole paras mahdollinen vaihtoehto yhdyskuntajätteen polttoon. Leppävirralle meillä on yksi esimerkki tästä.


    • pölinätä.pönttöön

      Kai meidän pitää esilajitella jätteemme kolmeenkymmeneen erilaiseen pönttöön, jotta noiden pässien valitsema hienon tekniikan ihmepeli pystyy toimimaan. Vaikka voisihan Riikinvoima ostaa jätteenpolton alihankintana sellaiselta firmalta jonka kattila ei ole turhan hienohelmainen.

      • Järjenkäyttö_sallittu

        Eikös hallituksen säätämä jätelaki edellytä ensisijaista kierrätystä. Vain kierrätykseen kelpaamaton palava jäte voidaan polttaa.
        Millä matematiikalla kierrätysmetalli kannattaa kuumentaa arinakattilassa tukipolttoaineella 850 asteeseen ja sen jälkeen kerätä se talteen ja myydä romumumetallina.
        Millä talousopilla tuosta keräysmetallista kannattaa maksaa tonniperusteista porttimaksua polttolaitokselle.
        Älkää nyt helvetissä älyttömyyksillänne viekö meitä veronmaksajia loputtomaan suohon täysin älyttömällä möläytyksillänne jolla ei ole päätä eikä häntää.


      • Maallikko1
        Järjenkäyttö_sallittu kirjoitti:

        Eikös hallituksen säätämä jätelaki edellytä ensisijaista kierrätystä. Vain kierrätykseen kelpaamaton palava jäte voidaan polttaa.
        Millä matematiikalla kierrätysmetalli kannattaa kuumentaa arinakattilassa tukipolttoaineella 850 asteeseen ja sen jälkeen kerätä se talteen ja myydä romumumetallina.
        Millä talousopilla tuosta keräysmetallista kannattaa maksaa tonniperusteista porttimaksua polttolaitokselle.
        Älkää nyt helvetissä älyttömyyksillänne viekö meitä veronmaksajia loputtomaan suohon täysin älyttömällä möläytyksillänne jolla ei ole päätä eikä häntää.

        Miksi kaikki on mustavalkoista? Jos olisi valittu arinakattila, ei se poistaisi parantuvaa/kehittyvää syntypaikkalajittelua. Se ei vain olisi niin kriittistä kuten se on nyt. Ei ne metallikäikäleet sielläl arinallakaan mitään herkkua ole, mutta ei sentään laitosta tarvitse alas ajaa joka vuorokausi. Minä luotan huomattavasti enemmän Vantaan konseptiin jo sen laitoskoon vuoksi. Ei siellä olisi tehty arinakattilavalintaa, jos leijukattilalla olisi ollut edes vähän realistisia mahdollisuuksia toimia. Koko varkauden projekti on perustunut puhtaaseen valheeseen ja kieroiluun. Ei sitä muuten olisi meinattu olla jo alkumetreillä markkinaoikeudessa. Huh huh. Ja vielä kehtaavat yrittää puhua asian puolesta.

        Ymmärrän että näillä voimakkailla puheillanne olette kusettaneet valtuustoa, lautakuntia ja muita jäteyhtiöitä 100/0. Minua on turha yrittää käännyttää varkaususkovaiseksi demariksi.

        Jos oli ollut Puhoksen kattila pieni, niin on Riikinvoimankin - varsinkin leijukattilaksi. Ei tule toimimaan kuuna päivänä kunnolla! Lisäksi tulonmuodostuksen kannalta se on täsmälleen sama tilanne Riikinnevalla; ei sen toimintakuluja kukaan muu maksa kuin jäteyhtiöt, eli on melko lailla sama pröystäilettekö yhteistuonannolla vai ette. Loppupelissä vain jätteenpoltto on asia mikä siellä tapahtuu ja sekin puhtaasti jäteyhtiöiden kustannuksella. Ikävä kyllä.

        Jokohan kannattaisi siirtyä agitointi moodista selittely moodiin. Ei noita jorinoitasi kukaan enää usko, ja jos uskoo niin ei usko kauaa. Mennään muutama kuukausi eteenpäin, niin saadaan jo lehdestä lukea, että on pikkasen haasteita jne jne. Paska puhetta; todellisuudessa kaikki on päin persettä ja hirveä riita päällänsä.


      • Kiertopetiäkä

        Junttanenhan oli tai on koko hankkeen alullepanija ja tekniikan valitsija. Muistelkaapa vuosikymmenen alussa olleita asioita
        Edullisuutta unohtamatta


      • Järjenkäyttö_sallittu
        Maallikko1 kirjoitti:

        Miksi kaikki on mustavalkoista? Jos olisi valittu arinakattila, ei se poistaisi parantuvaa/kehittyvää syntypaikkalajittelua. Se ei vain olisi niin kriittistä kuten se on nyt. Ei ne metallikäikäleet sielläl arinallakaan mitään herkkua ole, mutta ei sentään laitosta tarvitse alas ajaa joka vuorokausi. Minä luotan huomattavasti enemmän Vantaan konseptiin jo sen laitoskoon vuoksi. Ei siellä olisi tehty arinakattilavalintaa, jos leijukattilalla olisi ollut edes vähän realistisia mahdollisuuksia toimia. Koko varkauden projekti on perustunut puhtaaseen valheeseen ja kieroiluun. Ei sitä muuten olisi meinattu olla jo alkumetreillä markkinaoikeudessa. Huh huh. Ja vielä kehtaavat yrittää puhua asian puolesta.

        Ymmärrän että näillä voimakkailla puheillanne olette kusettaneet valtuustoa, lautakuntia ja muita jäteyhtiöitä 100/0. Minua on turha yrittää käännyttää varkaususkovaiseksi demariksi.

        Jos oli ollut Puhoksen kattila pieni, niin on Riikinvoimankin - varsinkin leijukattilaksi. Ei tule toimimaan kuuna päivänä kunnolla! Lisäksi tulonmuodostuksen kannalta se on täsmälleen sama tilanne Riikinnevalla; ei sen toimintakuluja kukaan muu maksa kuin jäteyhtiöt, eli on melko lailla sama pröystäilettekö yhteistuonannolla vai ette. Loppupelissä vain jätteenpoltto on asia mikä siellä tapahtuu ja sekin puhtaasti jäteyhtiöiden kustannuksella. Ikävä kyllä.

        Jokohan kannattaisi siirtyä agitointi moodista selittely moodiin. Ei noita jorinoitasi kukaan enää usko, ja jos uskoo niin ei usko kauaa. Mennään muutama kuukausi eteenpäin, niin saadaan jo lehdestä lukea, että on pikkasen haasteita jne jne. Paska puhetta; todellisuudessa kaikki on päin persettä ja hirveä riita päällänsä.

        Mistähän teillä on niin jumalattoman hyvä tuntemus eri kattilatekniikasta kun osaatte mutuna heitellä toimimattomuuden ja paskan systeemin. Luulen että asiaa valmisteilla on ollut parempaa tietoa kuin teillä paskanpuhujilla ja valehtelijoilla. Kun jäätte kiinni valehtelusta aletaan toistaa mutua niin kauan että se muuttuu muka todeksi.
        Mitä tulee minun vaikutusmahdollisuuksiini valtuutettuihin olen siinä onnellisessa asemassa, että en tunne kuin muutaman alueen valtuutetun ja heidätkin heidän tekemiensä rikosten kautta.
        Mutta oikeana veronmaksajana minua suunnattomasti harmittaa tämä valehtelijakaarti, joka maksattaa mutujaan meillä veronmaksajilla. Ollaan muka kuntalaisten asialla ja käytännössä ollaan juuri niitä kalleimpia miehiä koko läänissä nimenomaan kaikenmaailman hämmentämisellä. Yksi yhteinen asia näitä päähämmentäjiä kuitenkin yhdistää, nämä yhteiskunnan pelastajat eivät itse maksa käytännössä ollenkaan veroja, ilmeisesti kaikki aika menee maailmaparantamiseen ja toisten haukkumiseen eikä aikaa työnteolle jää.


      • Yle-netti

      • Rauhoituhyvämies
        Järjenkäyttö_sallittu kirjoitti:

        Mistähän teillä on niin jumalattoman hyvä tuntemus eri kattilatekniikasta kun osaatte mutuna heitellä toimimattomuuden ja paskan systeemin. Luulen että asiaa valmisteilla on ollut parempaa tietoa kuin teillä paskanpuhujilla ja valehtelijoilla. Kun jäätte kiinni valehtelusta aletaan toistaa mutua niin kauan että se muuttuu muka todeksi.
        Mitä tulee minun vaikutusmahdollisuuksiini valtuutettuihin olen siinä onnellisessa asemassa, että en tunne kuin muutaman alueen valtuutetun ja heidätkin heidän tekemiensä rikosten kautta.
        Mutta oikeana veronmaksajana minua suunnattomasti harmittaa tämä valehtelijakaarti, joka maksattaa mutujaan meillä veronmaksajilla. Ollaan muka kuntalaisten asialla ja käytännössä ollaan juuri niitä kalleimpia miehiä koko läänissä nimenomaan kaikenmaailman hämmentämisellä. Yksi yhteinen asia näitä päähämmentäjiä kuitenkin yhdistää, nämä yhteiskunnan pelastajat eivät itse maksa käytännössä ollenkaan veroja, ilmeisesti kaikki aika menee maailmaparantamiseen ja toisten haukkumiseen eikä aikaa työnteolle jää.

        En ymmärrä kiihkoasi. Tämän keskustelupalstan tarkoituksena on jakaa näkemyksiä ja mielipiteitä. Kaikki epäasialliset ääliöviestit on ylläpidon toimesta poistettu. Mielipiteet ovat oikeita tai vääriä. Jokainen voi muodostaa oman ymmärryksen asiasta. Ei tämä paskanjauhanta täällä maksa kenellekkään yhtään mitään, ellei sitten ole oikeasti jotain miksi pyydetään haastatteluja tai lausuntoja. Rauhoitu.


      • Maallikko1
        Järjenkäyttö_sallittu kirjoitti:

        Mistähän teillä on niin jumalattoman hyvä tuntemus eri kattilatekniikasta kun osaatte mutuna heitellä toimimattomuuden ja paskan systeemin. Luulen että asiaa valmisteilla on ollut parempaa tietoa kuin teillä paskanpuhujilla ja valehtelijoilla. Kun jäätte kiinni valehtelusta aletaan toistaa mutua niin kauan että se muuttuu muka todeksi.
        Mitä tulee minun vaikutusmahdollisuuksiini valtuutettuihin olen siinä onnellisessa asemassa, että en tunne kuin muutaman alueen valtuutetun ja heidätkin heidän tekemiensä rikosten kautta.
        Mutta oikeana veronmaksajana minua suunnattomasti harmittaa tämä valehtelijakaarti, joka maksattaa mutujaan meillä veronmaksajilla. Ollaan muka kuntalaisten asialla ja käytännössä ollaan juuri niitä kalleimpia miehiä koko läänissä nimenomaan kaikenmaailman hämmentämisellä. Yksi yhteinen asia näitä päähämmentäjiä kuitenkin yhdistää, nämä yhteiskunnan pelastajat eivät itse maksa käytännössä ollenkaan veroja, ilmeisesti kaikki aika menee maailmaparantamiseen ja toisten haukkumiseen eikä aikaa työnteolle jää.

        Juurikin näin. Kansalaispalkka pitäisi heti jalkauttaa, että olisi aikaa surffata netissä ja naputtaa atk:lla.


      • Maallikko1
        Järjenkäyttö_sallittu kirjoitti:

        Mistähän teillä on niin jumalattoman hyvä tuntemus eri kattilatekniikasta kun osaatte mutuna heitellä toimimattomuuden ja paskan systeemin. Luulen että asiaa valmisteilla on ollut parempaa tietoa kuin teillä paskanpuhujilla ja valehtelijoilla. Kun jäätte kiinni valehtelusta aletaan toistaa mutua niin kauan että se muuttuu muka todeksi.
        Mitä tulee minun vaikutusmahdollisuuksiini valtuutettuihin olen siinä onnellisessa asemassa, että en tunne kuin muutaman alueen valtuutetun ja heidätkin heidän tekemiensä rikosten kautta.
        Mutta oikeana veronmaksajana minua suunnattomasti harmittaa tämä valehtelijakaarti, joka maksattaa mutujaan meillä veronmaksajilla. Ollaan muka kuntalaisten asialla ja käytännössä ollaan juuri niitä kalleimpia miehiä koko läänissä nimenomaan kaikenmaailman hämmentämisellä. Yksi yhteinen asia näitä päähämmentäjiä kuitenkin yhdistää, nämä yhteiskunnan pelastajat eivät itse maksa käytännössä ollenkaan veroja, ilmeisesti kaikki aika menee maailmaparantamiseen ja toisten haukkumiseen eikä aikaa työnteolle jää.

        Ei olla yhtään sen enempää paskanpuhujia kuin hankkeen puolestapuhujatkaan. Eurot tulevat näyttämään sen mihin suuntaan vaaka kallistuu. Se että ostaa voimalaitoksen avaimet käteen menetelmällä ei vielä kerro sitä, että onko asioita tehty oikein. Pitää ensin näyttää toteen, että investointi tekee juuri sitä mitä pitää sovituilla kustannuksilla ilman pulinoita. Euro eurot eurot. Lähtisin avaamaan peliä porttimaksulla. Mitä se tulee olemaan tuotantokäytön alkaessa vuoden alussa.


      • simplyaf
        Järjenkäyttö_sallittu kirjoitti:

        Mistähän teillä on niin jumalattoman hyvä tuntemus eri kattilatekniikasta kun osaatte mutuna heitellä toimimattomuuden ja paskan systeemin. Luulen että asiaa valmisteilla on ollut parempaa tietoa kuin teillä paskanpuhujilla ja valehtelijoilla. Kun jäätte kiinni valehtelusta aletaan toistaa mutua niin kauan että se muuttuu muka todeksi.
        Mitä tulee minun vaikutusmahdollisuuksiini valtuutettuihin olen siinä onnellisessa asemassa, että en tunne kuin muutaman alueen valtuutetun ja heidätkin heidän tekemiensä rikosten kautta.
        Mutta oikeana veronmaksajana minua suunnattomasti harmittaa tämä valehtelijakaarti, joka maksattaa mutujaan meillä veronmaksajilla. Ollaan muka kuntalaisten asialla ja käytännössä ollaan juuri niitä kalleimpia miehiä koko läänissä nimenomaan kaikenmaailman hämmentämisellä. Yksi yhteinen asia näitä päähämmentäjiä kuitenkin yhdistää, nämä yhteiskunnan pelastajat eivät itse maksa käytännössä ollenkaan veroja, ilmeisesti kaikki aika menee maailmaparantamiseen ja toisten haukkumiseen eikä aikaa työnteolle jää.

        http://ppom.mbnet.fi/PDF/EcoWaste.pdf

        Miksi tehdä kallilla kun sähkön mankalahinta on niin kova, että siitä ei saa mitään?


      • KysyyTyhmäPersu
        simplyaf kirjoitti:

        http://ppom.mbnet.fi/PDF/EcoWaste.pdf

        Miksi tehdä kallilla kun sähkön mankalahinta on niin kova, että siitä ei saa mitään?

        Miksi siirtää painopistettä sähköntuotannon suuntaan valitsemalla leijutekniikka ja samalla kasvattaa investointikustannusta 30-40%, kun sähkön pörssihinta on halvempi mitä osakashinta Riikinvoimasta? Tämä ei siis voi olla peruste kattilatyypin valinnalle. Sekään ei kuulosta järkevälle, että ajetaan tietoisesti itsemme nurkkaan valitsemalla teknologia jossa on suuri riski käytettävän polttoaineen laadun suhteen, se kun on asiakkaista ja heidän lajitteluhalustaan kiinni.

        Tarvitseeko tässä olla kattilatekniikan asiantuntija, että ymmärtää taustalla olevan jotain muuta. Miksi?


      • Maallikko1
        Maallikko1 kirjoitti:

        Ei olla yhtään sen enempää paskanpuhujia kuin hankkeen puolestapuhujatkaan. Eurot tulevat näyttämään sen mihin suuntaan vaaka kallistuu. Se että ostaa voimalaitoksen avaimet käteen menetelmällä ei vielä kerro sitä, että onko asioita tehty oikein. Pitää ensin näyttää toteen, että investointi tekee juuri sitä mitä pitää sovituilla kustannuksilla ilman pulinoita. Euro eurot eurot. Lähtisin avaamaan peliä porttimaksulla. Mitä se tulee olemaan tuotantokäytön alkaessa vuoden alussa.

        Tähän kiteytyy se ongelma, että kukaan valtuustossa ei voi tietää miten hyvin meni, kun ei ole mankalasopimusta verrailupohjana. Pulistaan ja pölistään ja hukutetaan kustannuksia eri momenteille ja käynnistellään varjohankkeita jotta totuus ei paljastuisi. Tiedän minäkin tämän tekniikan, vuosien kokemuksella. Jälkeenpäin ei kukaan pysty selvittämään miksi toimintakustannukset nousivat; oliko se kuljetuskustannukset, porttimaksut, kaatopaikan kulut jne. Kustannuspaikkoja on satoja, ja sinne saa hävitettyä vaikka mitä.

        Rehellinen peli. Sopimus valtuustoon luettavaksi, kiitos.


      • Jotain_hyvää
        KysyyTyhmäPersu kirjoitti:

        Miksi siirtää painopistettä sähköntuotannon suuntaan valitsemalla leijutekniikka ja samalla kasvattaa investointikustannusta 30-40%, kun sähkön pörssihinta on halvempi mitä osakashinta Riikinvoimasta? Tämä ei siis voi olla peruste kattilatyypin valinnalle. Sekään ei kuulosta järkevälle, että ajetaan tietoisesti itsemme nurkkaan valitsemalla teknologia jossa on suuri riski käytettävän polttoaineen laadun suhteen, se kun on asiakkaista ja heidän lajitteluhalustaan kiinni.

        Tarvitseeko tässä olla kattilatekniikan asiantuntija, että ymmärtää taustalla olevan jotain muuta. Miksi?

        Nimenomaan koko polttolaitoksen järkevin päätös on valita laitos, jolla on hyvä hyötysuhde sähköntuotannossa. Jos ajatellaan polttolaitoksen elinkaarta niin minkään muun energiamuodon kysyntä ei tule kasvamaan siinä suhteessa kuin sähkön. Kun liikenne tullaan siirtämään polttolaitoksen elinkaaren aikana pitkälti sähköön, tullaan näkemään ennennäkemätön pula sähköstä ja sitäkautta myös sähkön hintaan kohdistuu valtavat paineet. Jos taas ajatellaan asiaa egologisesti niin tuolla sähköntuotannolla pystytään korvaamaan fossiilisilla pottoaineilla tuotettavaa sähköntuotantoa jo nyt. Lisäksi vaikka sähkön hinta on tällä hetkellä pohjalukemissa, se ei suinkaan ole sitä talvikuukausien aikana jolloin osakaskunnat saavat sähkönsä pörssihinnasta riippumatta omakustannushintaan polttolaitoksesta. Noita talvikkuukausien huippujahan suomi joutuu korvaamaan tuontisähköllä ja tätäkautta sillä on vaikutusta myös kauppataseeseen.
        Toisaalta mikä muu energiamuoto olisi ollut yhtä halvalla hyödynnettävissä eri osakaskunnille kuin sähkö on. Kaukolämpöä ei kannata siirtää esim. Kuopioon tai Joensuuhun.
        Mitä tulee polttolaitoksen henkilövalintoihin niin olisiko johtajaksi pitänyt valita joku polittisin perustein, vai mistä on kysymys. Kenellä muulla voisi olla polttotekniikasta ja käytöstä parempaa tietoa kuin niitä valmistavan yrityksen insinöörillä.
        Jos rakentajana olisi ollut täysin yksityinen taho, olisi valinta johtajasta varmasti tässä tilanteessa ollut samansuuntainen tai sama. Ei noita oikeita polttolaitososaajia ole missään pilvin pimein mistä valita, Pohjois-Karjalassakaan heitä ei ole yhtään.


      • Maallikko1
        Jotain_hyvää kirjoitti:

        Nimenomaan koko polttolaitoksen järkevin päätös on valita laitos, jolla on hyvä hyötysuhde sähköntuotannossa. Jos ajatellaan polttolaitoksen elinkaarta niin minkään muun energiamuodon kysyntä ei tule kasvamaan siinä suhteessa kuin sähkön. Kun liikenne tullaan siirtämään polttolaitoksen elinkaaren aikana pitkälti sähköön, tullaan näkemään ennennäkemätön pula sähköstä ja sitäkautta myös sähkön hintaan kohdistuu valtavat paineet. Jos taas ajatellaan asiaa egologisesti niin tuolla sähköntuotannolla pystytään korvaamaan fossiilisilla pottoaineilla tuotettavaa sähköntuotantoa jo nyt. Lisäksi vaikka sähkön hinta on tällä hetkellä pohjalukemissa, se ei suinkaan ole sitä talvikuukausien aikana jolloin osakaskunnat saavat sähkönsä pörssihinnasta riippumatta omakustannushintaan polttolaitoksesta. Noita talvikkuukausien huippujahan suomi joutuu korvaamaan tuontisähköllä ja tätäkautta sillä on vaikutusta myös kauppataseeseen.
        Toisaalta mikä muu energiamuoto olisi ollut yhtä halvalla hyödynnettävissä eri osakaskunnille kuin sähkö on. Kaukolämpöä ei kannata siirtää esim. Kuopioon tai Joensuuhun.
        Mitä tulee polttolaitoksen henkilövalintoihin niin olisiko johtajaksi pitänyt valita joku polittisin perustein, vai mistä on kysymys. Kenellä muulla voisi olla polttotekniikasta ja käytöstä parempaa tietoa kuin niitä valmistavan yrityksen insinöörillä.
        Jos rakentajana olisi ollut täysin yksityinen taho, olisi valinta johtajasta varmasti tässä tilanteessa ollut samansuuntainen tai sama. Ei noita oikeita polttolaitososaajia ole missään pilvin pimein mistä valita, Pohjois-Karjalassakaan heitä ei ole yhtään.

        Henkilövalintoihin en halua ottaa kantaa enemmälti. Niissä ei mielestäni mitään suurta mysteeriä ole. Enkä epäile polttolaitoksen nykyisen tj:n osaamista tai muidenkaan, enkä muutoinkaan koe olevani kyvykäs arvioimaan heidän kompetenssiaan. Olet varmasti oikeassa tämän suhteen.

        Tuo positiivinen ero sähkönsaantien osalta hukkuu valutettavasti moninkertaisesti leijukattilan käyttö- ja ennen kaikkea kupikuluihin verrattuna arinavastaavaan. Siksi muut polttolaitokset ovat arinaratkaisuja. Sähkön tarpeen ja mahdollisesti hinnan osalta kehitystä voi vain arvailla, mutta olettaisin itsekin hintojen nousevan viimeistään kun maailman kallein rakennus otettaan käyttöön.

        Siksi toivon, että sopimus avataan valtuutetuille, että voitte sitten näyttää suuren menestyksen ja oikeat päätökset sekä samalla todistaa minun olevan täydellinen paskanpuhuja. Tällä siitä selviää. Avaa vain sopimuksen ja porttimaksujen kehityksen avoimeksi valtuutetuille.


      • Lakimiesluki
        Maallikko1 kirjoitti:

        Tähän kiteytyy se ongelma, että kukaan valtuustossa ei voi tietää miten hyvin meni, kun ei ole mankalasopimusta verrailupohjana. Pulistaan ja pölistään ja hukutetaan kustannuksia eri momenteille ja käynnistellään varjohankkeita jotta totuus ei paljastuisi. Tiedän minäkin tämän tekniikan, vuosien kokemuksella. Jälkeenpäin ei kukaan pysty selvittämään miksi toimintakustannukset nousivat; oliko se kuljetuskustannukset, porttimaksut, kaatopaikan kulut jne. Kustannuspaikkoja on satoja, ja sinne saa hävitettyä vaikka mitä.

        Rehellinen peli. Sopimus valtuustoon luettavaksi, kiitos.

        Kannattaa tutustua Joensuun konserniohjeisiin ja lopettaa se paskanjauhanta. Valtuutetuille ei kuulu yhdenkään kaupunginyhtiön sopimukset. Eikä niitä missää nimessä persuille voi antaa, sillä ne olisi heti suomi24sivustolla ja yhtiöt konkurssissa.


      • Maallikko1
        Lakimiesluki kirjoitti:

        Kannattaa tutustua Joensuun konserniohjeisiin ja lopettaa se paskanjauhanta. Valtuutetuille ei kuulu yhdenkään kaupunginyhtiön sopimukset. Eikä niitä missää nimessä persuille voi antaa, sillä ne olisi heti suomi24sivustolla ja yhtiöt konkurssissa.

        Mieluummin yhtiöt konkurssissa kuin kaupunkikonserni ja asiakkaat. Turha kuvitella ettenkö tunne kyseistä ohjetta. Nyt puhutaan avoimuudesta ja läpinäkyvästä toiminnasta, mitä se ei tällä hetkellä ole. Ylen nopea puhelinsoittokierros. osakkaille paljasti jo sen. Puhas ja jätelautakunta piilottelee asiaa epätoivoisesti. Luulisi nyt omistajan saavan kaikki tiedot omistamastaan yrityksestä.

        Tässä tapauksessa sopimukset vain pöytään ja toiminta rehelliseksi.


      • Magneettimies-1
        Maallikko1 kirjoitti:

        Miksi kaikki on mustavalkoista? Jos olisi valittu arinakattila, ei se poistaisi parantuvaa/kehittyvää syntypaikkalajittelua. Se ei vain olisi niin kriittistä kuten se on nyt. Ei ne metallikäikäleet sielläl arinallakaan mitään herkkua ole, mutta ei sentään laitosta tarvitse alas ajaa joka vuorokausi. Minä luotan huomattavasti enemmän Vantaan konseptiin jo sen laitoskoon vuoksi. Ei siellä olisi tehty arinakattilavalintaa, jos leijukattilalla olisi ollut edes vähän realistisia mahdollisuuksia toimia. Koko varkauden projekti on perustunut puhtaaseen valheeseen ja kieroiluun. Ei sitä muuten olisi meinattu olla jo alkumetreillä markkinaoikeudessa. Huh huh. Ja vielä kehtaavat yrittää puhua asian puolesta.

        Ymmärrän että näillä voimakkailla puheillanne olette kusettaneet valtuustoa, lautakuntia ja muita jäteyhtiöitä 100/0. Minua on turha yrittää käännyttää varkaususkovaiseksi demariksi.

        Jos oli ollut Puhoksen kattila pieni, niin on Riikinvoimankin - varsinkin leijukattilaksi. Ei tule toimimaan kuuna päivänä kunnolla! Lisäksi tulonmuodostuksen kannalta se on täsmälleen sama tilanne Riikinnevalla; ei sen toimintakuluja kukaan muu maksa kuin jäteyhtiöt, eli on melko lailla sama pröystäilettekö yhteistuonannolla vai ette. Loppupelissä vain jätteenpoltto on asia mikä siellä tapahtuu ja sekin puhtaasti jäteyhtiöiden kustannuksella. Ikävä kyllä.

        Jokohan kannattaisi siirtyä agitointi moodista selittely moodiin. Ei noita jorinoitasi kukaan enää usko, ja jos uskoo niin ei usko kauaa. Mennään muutama kuukausi eteenpäin, niin saadaan jo lehdestä lukea, että on pikkasen haasteita jne jne. Paska puhetta; todellisuudessa kaikki on päin persettä ja hirveä riita päällänsä.

        Poltetun metallin hinta on 1/10 verrattuna magneetti poistolla kerätyyn verrattuna. Iso taloudellinen ero vuositasolla.


      • Maallikko1
        Magneettimies-1 kirjoitti:

        Poltetun metallin hinta on 1/10 verrattuna magneetti poistolla kerätyyn verrattuna. Iso taloudellinen ero vuositasolla.

        Mitä? Ei ilmeisesti kuitenkaan niin iso, että Suomen suurin yhdyskuntajätteen polttolaitos olisi asiasta huolissaan. Kannattaisiko magneetimiehen keskittyä ensin siihen polttotekniikan hallintaan ja sitten vasta näihin tertiäärisiin asioihin.


      • Kiertopetiäkä kirjoitti:

        Junttanenhan oli tai on koko hankkeen alullepanija ja tekniikan valitsija. Muistelkaapa vuosikymmenen alussa olleita asioita
        Edullisuutta unohtamatta

        Tää on tulos kun kaksi demari inssiä laitetaan junailemaan pohjois-karjalan jäteasioita. Ja tuo tj. vielä tienaa tunaroinnista yli 125 t/v. Uuden hyvinvointijohtajan palkka on 8 t/kk ja tämän pahoinvointijohtajan yli 10. Ei oo jumankauta rotia ei. Ranking kakkonen kaupunginjohtajan jälkeen.
        Onneksi näyttää siltä että hpj ei jatka virassaan vaalien jälkeen. Toivotaan edes pientä järjen valoa seuraajalta. Tosin kaikkihan on jo ryssitty. Savuavia raunioita pääsee perkaamaan. Luulen että tj huuhdellaan Riikinnevalle pesuveden mukana.


      • Kyllästynytps
        mukitolkku kirjoitti:

        Tää on tulos kun kaksi demari inssiä laitetaan junailemaan pohjois-karjalan jäteasioita. Ja tuo tj. vielä tienaa tunaroinnista yli 125 t/v. Uuden hyvinvointijohtajan palkka on 8 t/kk ja tämän pahoinvointijohtajan yli 10. Ei oo jumankauta rotia ei. Ranking kakkonen kaupunginjohtajan jälkeen.
        Onneksi näyttää siltä että hpj ei jatka virassaan vaalien jälkeen. Toivotaan edes pientä järjen valoa seuraajalta. Tosin kaikkihan on jo ryssitty. Savuavia raunioita pääsee perkaamaan. Luulen että tj huuhdellaan Riikinnevalle pesuveden mukana.

        Persut, pelkkä auton käyttöveron korotus vuodelle 2017 on enemmän kuin koko vuoden jätemaksut. Maksut kannattaa suhteuttaa.
        Saavutuksistanne, esim. sosiaali-terveyspalvelujen korotukset 30 % on saavutus, jota ei Suomessa ole ennen nähty. Olette maailmanmestari verojajen ja maksujen korotuksissa. PS on pienituloisen verenimijä, jolle annetaan kylmää kyytiä seuraavissa vaaleissa. Siperia odottaa ja opettaa!


    • Maallikko1

      Ja kuvassa valmiiksi valittu Foster Wheelerin kattila... köh köh....ai niin, se söhräys edes meni perseelleen. Mikä muuten meinasi aiheuttaa melkoisen lumivyöryefektin. Toivottavasti edes joku kanssasuoli24ttaja näkee metsän puilta. Ei näin saa oikeusvaltiossa toimia! ! !

    • kaunis.ketju

      Siis näinkö? Kattilan myyjän (Foster) mies kattilalaitoksen (Riikinneva)pomoksi. Kattilalaitoksen projekti-insinööri jätefirman (Puhas) pomoksi.
      Vaikuttaa hienolta ketjulta ja varmasti toimii niinkuin pitääkin jos näin on.

      • Mönkäänmeni

        Foster kauppa meni mönkään, kuten varmaan huomasit linkeistä. Kyllähän tuo melkoiselta verkostolta näyttää, mutta menee vahvasti spekulaation puolelle jos alkaa tekemään johtopäätöksiä. Ihmiset liikkuu ja vaihtaa työpaikkaansa jne.


      • Tj-ins-laatumestari

        Ei vaan molemmissa hommissa samaan aikaan eikä eturistiriitoja


    • jotaintietävä100

      Kun lukee tämän viestiketjun ensimmäisen kirjoituksen ja lueskelee noita juttuja sen jälkeen ei voi olla huomaamatta että vaalit on lähestymässä. "Maallikko1" eikö ole niin että Puhas ei määrää niitä kolmea tyjennyskertaa vaan jätelautakunta , joka kirjoitti jätehuoltomääräykset julkisiksi. Eikö niin "Maalliiko1"sinä jos kuka tiedät sen...

      • Maallikko1

        Vaalit on todella tehokas työkalu saada vaikuttajat ja ihmiset kiinnostumaan oikeasti asioista. Nyt on se hetki, jos meinaa saada muutoksia aikaiseksi.

        Olettaisin, ajatuksen olevan sellainen, että ylhäältä vyörytetään alaspäin lain vaatimukset toimijalle, eli tässä tapauksessa Puhakselle.

        En tunne valitettavasti tarkemmin tätä puolta käytännöistä.


      • vot

        "Jotaintietävälle" vastaan, että ongelma ei ole se, monta kertaa astiat tyhjennetään, vaan siinä, jos vajaan tai tyhjän astian tyhjennyskerta maksaa saman verran, niin vähemmän jätettä tuottava maksaa enemmän tuottavan jätemaksut. Eli ainoa menetelmä on muuttaa jätteenkeräily painoonperustuvaksi.


      • Jottaintietävä100

        Ei mahda tulla ilmaiseksi se punntarointikaan. Miten mahtaa vehkeet toimia pakkasella ja milläpä kuka todistaa mitä se vaaka näyttää ja kenen astiasta on kyse. Aika paljon muuttuvia on jo tuossa ja mitä sitten lieneekään oikeasti, en osaa sanoa.
        Tuohon Maallikko1 juttuun,epäilen ettetkö tiedä,ja vallan hyvin.


      • Vastausta_odotellaan
        vot kirjoitti:

        "Jotaintietävälle" vastaan, että ongelma ei ole se, monta kertaa astiat tyhjennetään, vaan siinä, jos vajaan tai tyhjän astian tyhjennyskerta maksaa saman verran, niin vähemmän jätettä tuottava maksaa enemmän tuottavan jätemaksut. Eli ainoa menetelmä on muuttaa jätteenkeräily painoonperustuvaksi.

        Huomasin tuossa Karhumäessä asuvana, että jätemäärää suurempi vääryys on kuljetustaksassa. Me taajamassa ja lähellä kaatopaikkaa asuvat näköjään maksamme kuljetuksestamme suhteessa mielettömän hinnan jossain maakunnassa asuvaan verrattuna, vaikkakin heillä on nimellisesti suurempi tyhjennyshinta.
        Jos katsotaan meidän maksamaa hintaa kuljetuksessa sehän on 2,24€/kerta alv. 0%.
        Jos jäteauton tuntihinta on erikoisajoneuvona vaikkapa 60€/h, niin tuohon hintaan sen pitää tyjentää 26,8 jäteastiaa tunnissa siirrot kaatopaikalle. Tämä varmasti onnistuu meillä Karhumäessä, mutta onnistuuko enää vaikkapa Hammaslahdessa tai vaikkapa Kiihtelysvaarassa. Nyt täällä meuhkataan kun maaseudulla ei synny jätettä ja astiat ovat vajaita. Mutta kukas maksaa sen teidän osuuden kuljetuksissa.
        Joten vaakaa tärkeämpi väline tuohon jäteautoon on kello, joka raksuttaa sen ajan kun jostain haja-asutusalueen roskis käydään tyhjentämässä.
        Tuohon tyhjennykseen ja kuljetukseen on tuolla kaavalla nykyisellään aikaa tuolla taksalla ruhtinaaliset 2min 15s. tämän jälkeen onkin maksumies taajamassa asuva kuntalainen.
        Nyt kun Veijolla on vauhti päällä tämän asian selvittelyssä, niin vaikkapa vuoden loppuun selvitys millä keinoilla lopetetaan kaupunkilaisten kompensoimat jätteenkuljetusmaksut maakunnissa. Tai onko yksityistäminen se keino, jolla nuo haja-asutusalueen astiat saadaan tyhjennettyä niistä kerättävillä maksuilla ja tässä nyt voisi soveltaa sitä kulut puoleen teesiä.
        Mitä tulee noihin suurinta meuhkaamista pitäviin politikkoihin niin yksi yhteinen asia heitä yhdistää, he ovat lähtöisin niistä kunnista, jotka käytännössä ajatuivat konkurssiin kun nämä politikot johtivat niitä.
        Maantieteellinen sijainti ei selitä näiden kuntien alasajoa, sillä samalla etäisyydellä on myös Kontiolahti jossa suunta on täsmälleen päinvastainen, mutta siellä on myös kuntalaisia jotka maksavat veronsa.


      • Maallikko1
        Vastausta_odotellaan kirjoitti:

        Huomasin tuossa Karhumäessä asuvana, että jätemäärää suurempi vääryys on kuljetustaksassa. Me taajamassa ja lähellä kaatopaikkaa asuvat näköjään maksamme kuljetuksestamme suhteessa mielettömän hinnan jossain maakunnassa asuvaan verrattuna, vaikkakin heillä on nimellisesti suurempi tyhjennyshinta.
        Jos katsotaan meidän maksamaa hintaa kuljetuksessa sehän on 2,24€/kerta alv. 0%.
        Jos jäteauton tuntihinta on erikoisajoneuvona vaikkapa 60€/h, niin tuohon hintaan sen pitää tyjentää 26,8 jäteastiaa tunnissa siirrot kaatopaikalle. Tämä varmasti onnistuu meillä Karhumäessä, mutta onnistuuko enää vaikkapa Hammaslahdessa tai vaikkapa Kiihtelysvaarassa. Nyt täällä meuhkataan kun maaseudulla ei synny jätettä ja astiat ovat vajaita. Mutta kukas maksaa sen teidän osuuden kuljetuksissa.
        Joten vaakaa tärkeämpi väline tuohon jäteautoon on kello, joka raksuttaa sen ajan kun jostain haja-asutusalueen roskis käydään tyhjentämässä.
        Tuohon tyhjennykseen ja kuljetukseen on tuolla kaavalla nykyisellään aikaa tuolla taksalla ruhtinaaliset 2min 15s. tämän jälkeen onkin maksumies taajamassa asuva kuntalainen.
        Nyt kun Veijolla on vauhti päällä tämän asian selvittelyssä, niin vaikkapa vuoden loppuun selvitys millä keinoilla lopetetaan kaupunkilaisten kompensoimat jätteenkuljetusmaksut maakunnissa. Tai onko yksityistäminen se keino, jolla nuo haja-asutusalueen astiat saadaan tyhjennettyä niistä kerättävillä maksuilla ja tässä nyt voisi soveltaa sitä kulut puoleen teesiä.
        Mitä tulee noihin suurinta meuhkaamista pitäviin politikkoihin niin yksi yhteinen asia heitä yhdistää, he ovat lähtöisin niistä kunnista, jotka käytännössä ajatuivat konkurssiin kun nämä politikot johtivat niitä.
        Maantieteellinen sijainti ei selitä näiden kuntien alasajoa, sillä samalla etäisyydellä on myös Kontiolahti jossa suunta on täsmälleen päinvastainen, mutta siellä on myös kuntalaisia jotka maksavat veronsa.

        Pieni lisäys lienee paikallaan: 300 kunnasta vain 30 pärjää omillaan. Näin on arvioitu olevan tilanne 2017. Joensuulla tuskin pyyhkii liian hyvin, että kannattaisi isotella ja sitä paremmalla syyllä on seurata söhrääjien yhteisen rahan käyttöä. Huoh.


      • Maallikko1
        Vastausta_odotellaan kirjoitti:

        Huomasin tuossa Karhumäessä asuvana, että jätemäärää suurempi vääryys on kuljetustaksassa. Me taajamassa ja lähellä kaatopaikkaa asuvat näköjään maksamme kuljetuksestamme suhteessa mielettömän hinnan jossain maakunnassa asuvaan verrattuna, vaikkakin heillä on nimellisesti suurempi tyhjennyshinta.
        Jos katsotaan meidän maksamaa hintaa kuljetuksessa sehän on 2,24€/kerta alv. 0%.
        Jos jäteauton tuntihinta on erikoisajoneuvona vaikkapa 60€/h, niin tuohon hintaan sen pitää tyjentää 26,8 jäteastiaa tunnissa siirrot kaatopaikalle. Tämä varmasti onnistuu meillä Karhumäessä, mutta onnistuuko enää vaikkapa Hammaslahdessa tai vaikkapa Kiihtelysvaarassa. Nyt täällä meuhkataan kun maaseudulla ei synny jätettä ja astiat ovat vajaita. Mutta kukas maksaa sen teidän osuuden kuljetuksissa.
        Joten vaakaa tärkeämpi väline tuohon jäteautoon on kello, joka raksuttaa sen ajan kun jostain haja-asutusalueen roskis käydään tyhjentämässä.
        Tuohon tyhjennykseen ja kuljetukseen on tuolla kaavalla nykyisellään aikaa tuolla taksalla ruhtinaaliset 2min 15s. tämän jälkeen onkin maksumies taajamassa asuva kuntalainen.
        Nyt kun Veijolla on vauhti päällä tämän asian selvittelyssä, niin vaikkapa vuoden loppuun selvitys millä keinoilla lopetetaan kaupunkilaisten kompensoimat jätteenkuljetusmaksut maakunnissa. Tai onko yksityistäminen se keino, jolla nuo haja-asutusalueen astiat saadaan tyhjennettyä niistä kerättävillä maksuilla ja tässä nyt voisi soveltaa sitä kulut puoleen teesiä.
        Mitä tulee noihin suurinta meuhkaamista pitäviin politikkoihin niin yksi yhteinen asia heitä yhdistää, he ovat lähtöisin niistä kunnista, jotka käytännössä ajatuivat konkurssiin kun nämä politikot johtivat niitä.
        Maantieteellinen sijainti ei selitä näiden kuntien alasajoa, sillä samalla etäisyydellä on myös Kontiolahti jossa suunta on täsmälleen päinvastainen, mutta siellä on myös kuntalaisia jotka maksavat veronsa.

        Varkauden kaatopaikan (eli yhden jäteosakkaan) viereen rakennutettiin yhteinen jätteenpolttolaitos. Keski-savon jätehuollon ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia logistiikkaan; samat kuuppa-autot noutavat asiakkailta jätteet ja kippaavat ne Riikinpannun vastaanottomonttuun. Muut osakkaat ajattavat paskat ensin omille jätekeskuksille, purkavat kuormat, ehkä hieman lajittelevat ja pakkaavat jätteet uudelleen kuljetettavaksi poltoon. Liekkö Varkaus tässäkin neuvotellut itselleen ässän ja maksaa samaa porttimaksua mitä muut. 1-0 Varkaudelle. Sopimus on, että myöskään kaukolämmönhinta ei saa olla kovempi mitä se Storalta saatuna on. Siitäkin vetää Varkaus pisteet kotiin. 2-0 Varkaudelle. Kaikki laitoksen käyttöön ja kunnossapitoon liittyvät kulut maksaa käytännössä jäteyhtiöosakkaat. Eli mitä enemmän laitosta pajotetaan (ja sitähän tullaan tekemään oikein urakalla ), sitä enemmän Varkauteen jää verorahaa ja työtä ja sitä enemmän maksaa tyhmät jäteyhtiöosakkaat porttimaksua. Mankalasopimuksen mukava piirre, eikö totta. Saadaan omakustannushintaan kaikki. Prkl. Pisteet Varkaudelle 3-0. Se Joensuun lakimies joka on käsiensä läpi laskenut tämän sopimuksen, niin voi hyvillä mielillä keksiä parempaa päivätyötä (jos tässä on ketään lakimiestä tarvittu, kun omasta takaa löytyy myös sopimusjuridinen osaaminen). Voi helvetti sentään. Vieläkö voi lautakunnan puheenjohtaja, Riikinvoiman hallituksen jäsen tai Puhaksen toimari sanoa, että aivan järkyttävän hyvin hoidettiin tämä case; mutta Varkauden pussiin.

        Eihän tämä tähän jää. Riikinnevalle on tasoiteltu jo valmiiksi alueita ja arvata vain saattaa mitä sinne on tarkoitus tehdä. Tuskin pelkästään mitään tuhkanläjitykseen liittyvää. Oma arvaus on, että projekti on jo käynnissä, että alueelle tarvitaan teollinen jätteiden lajittelulaitos (15-30 meur). Taas työllistetään varkautelaisia demareita ja maksajana luonnollisesti porttimaksun maksajat, eli jäteyhtiöt geneerisesti. Tämäkin varmasti kehutaan maasta taivaisiin, että nyt on Riikinvoimalla tehty uraanuurtavaa työtä. Missään maailmassa ei ole kokeiltu tällaista viritystä ja me saamme olla ensimmäisiä.

        Varkauden kaupungin junailemille hankkeille on pääsääntöisesti käynyt todella huonosti. Yhtään enempää kun syventyy tutkimaan, miten siellä kaupunginjohtaja muutaman muun poliittisesti valveutuneen henkilön kanssa junailee vähän asioita parhain päin, niin terveelle mielelle herää ihmetys, että näinkö me yhteisiä asioita hoidetaan. Se kaupunki on sairas ja nyt me joensuulaisetkin olemme tehneet kalliin sidoksen heidän kanssaan.

        Make Varkaus Great Again! For the God Sake!


      • Jottaintietävä100

        Mikset muuta Varkauteen niin saat itsellesi nuo edut, älä täällä valita kohtaloasi kun on niin vaikeaa eikä ole millä maksaa jätemaksuja. Epäilen muuten maksatko muutenkaan


      • koirakunniaan
        Maallikko1 kirjoitti:

        Varkauden kaatopaikan (eli yhden jäteosakkaan) viereen rakennutettiin yhteinen jätteenpolttolaitos. Keski-savon jätehuollon ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia logistiikkaan; samat kuuppa-autot noutavat asiakkailta jätteet ja kippaavat ne Riikinpannun vastaanottomonttuun. Muut osakkaat ajattavat paskat ensin omille jätekeskuksille, purkavat kuormat, ehkä hieman lajittelevat ja pakkaavat jätteet uudelleen kuljetettavaksi poltoon. Liekkö Varkaus tässäkin neuvotellut itselleen ässän ja maksaa samaa porttimaksua mitä muut. 1-0 Varkaudelle. Sopimus on, että myöskään kaukolämmönhinta ei saa olla kovempi mitä se Storalta saatuna on. Siitäkin vetää Varkaus pisteet kotiin. 2-0 Varkaudelle. Kaikki laitoksen käyttöön ja kunnossapitoon liittyvät kulut maksaa käytännössä jäteyhtiöosakkaat. Eli mitä enemmän laitosta pajotetaan (ja sitähän tullaan tekemään oikein urakalla ), sitä enemmän Varkauteen jää verorahaa ja työtä ja sitä enemmän maksaa tyhmät jäteyhtiöosakkaat porttimaksua. Mankalasopimuksen mukava piirre, eikö totta. Saadaan omakustannushintaan kaikki. Prkl. Pisteet Varkaudelle 3-0. Se Joensuun lakimies joka on käsiensä läpi laskenut tämän sopimuksen, niin voi hyvillä mielillä keksiä parempaa päivätyötä (jos tässä on ketään lakimiestä tarvittu, kun omasta takaa löytyy myös sopimusjuridinen osaaminen). Voi helvetti sentään. Vieläkö voi lautakunnan puheenjohtaja, Riikinvoiman hallituksen jäsen tai Puhaksen toimari sanoa, että aivan järkyttävän hyvin hoidettiin tämä case; mutta Varkauden pussiin.

        Eihän tämä tähän jää. Riikinnevalle on tasoiteltu jo valmiiksi alueita ja arvata vain saattaa mitä sinne on tarkoitus tehdä. Tuskin pelkästään mitään tuhkanläjitykseen liittyvää. Oma arvaus on, että projekti on jo käynnissä, että alueelle tarvitaan teollinen jätteiden lajittelulaitos (15-30 meur). Taas työllistetään varkautelaisia demareita ja maksajana luonnollisesti porttimaksun maksajat, eli jäteyhtiöt geneerisesti. Tämäkin varmasti kehutaan maasta taivaisiin, että nyt on Riikinvoimalla tehty uraanuurtavaa työtä. Missään maailmassa ei ole kokeiltu tällaista viritystä ja me saamme olla ensimmäisiä.

        Varkauden kaupungin junailemille hankkeille on pääsääntöisesti käynyt todella huonosti. Yhtään enempää kun syventyy tutkimaan, miten siellä kaupunginjohtaja muutaman muun poliittisesti valveutuneen henkilön kanssa junailee vähän asioita parhain päin, niin terveelle mielelle herää ihmetys, että näinkö me yhteisiä asioita hoidetaan. Se kaupunki on sairas ja nyt me joensuulaisetkin olemme tehneet kalliin sidoksen heidän kanssaan.

        Make Varkaus Great Again! For the God Sake!

        Hanki Maalliko1 koira, se kuuntelee sinun satuja ja tarinoita ja voit itse uskoa että se ymmärtää eikä ole erimieltä. Ja jos olet allerginen, niin ota lelukoira, niitä saa nyt joulun alla halvalla. Ja taas riittää rahaa vaikka jätemaksuihin.


      • Maallikko1
        koirakunniaan kirjoitti:

        Hanki Maalliko1 koira, se kuuntelee sinun satuja ja tarinoita ja voit itse uskoa että se ymmärtää eikä ole erimieltä. Ja jos olet allerginen, niin ota lelukoira, niitä saa nyt joulun alla halvalla. Ja taas riittää rahaa vaikka jätemaksuihin.

        Luithan nuo jorinat itsekin. Koira on ja se kyllä kuuntelee ja ikäänkuin olisi samaa mieltä asioista. Päätään kallistelee ja kiehnää.


      • Maallikko1
        Jottaintietävä100 kirjoitti:

        Mikset muuta Varkauteen niin saat itsellesi nuo edut, älä täällä valita kohtaloasi kun on niin vaikeaa eikä ole millä maksaa jätemaksuja. Epäilen muuten maksatko muutenkaan

        Arvelinkin sinun olevan vastapuolen tiedustelija...


    • Vaalit_tulossa

      Ai niin, että vain ne vääryydet oiotaan, jotka sattuu joitakin miellyttämään.
      Kaikenkaikkiaan näiden konkurssiin ajettujen kuntien liittäminen Joensuuhun oli suuri virhe, nyt meillä oikeilla veronmaksajilla maksatetaan näiden syrjäseutujen asukkaiden palveluita kuin sosiaalitoimistolla ikään. Maksatetaan julkisten kuljetusten kompensointia, maksatetaan jätteenkeräilyn kompensointia. Ei ihme jos raha lopulta loppuu ja ollaan samassa jamassa kuin Pyhäselkä, Eno, Kiihtelysvaara ja Tuupovaara.
      Sitten nämä kyläviisaat tulee tänne jeesustelemaan kuinka heitä nyt kohdellaan väärin kun ei ole samat palvelut kuin keskustassa. Tosiasiahan on niin, että jos nämä kunnat olisi jätetty elämään alueeltaan kertyvillä verovaroilla, olisi kunnatoimistotkin kylmillään eikä katuvaloja kuntakeskuksissa näkyisi.
      Kaikki kuntien varat tuhlattiin kuin tuhlaajapojat ennen liittymistä kuten Kiihtelysvaaran kuntakin myi metsäomaisuutensa. Nyt ollaan kurkku suorana huutamassa palveluita ja tasapuolista kohtelua mutta vain niissä asoissa kun oma etu sitä vaatii. Kustannusvastaavuskin koskee vain niitä asoita, jossa saatetaan olla saama puolella muuten ollaan kusi sukassa.
      Tämäkö tukee oikeiden yrittäjien kilpailukykyä, kun samalla hoidetaan verovaroilla syrjäalueiden sosiaalitointa milloin milläkin verukkeella.
      Eikö olisi aika siirtyä kyläkohtaisiin aiheuttamisperusteisiin maksuihin ja sitäkautta niihin palveluihin, joita kukin on asuinalueeleen valmis kustantamaan ja lopettaa tämä mieletön rahanpumppaus keinotekoisesti syrjäalueille.

      • Maallikko1

        Avaatko uuden ketjun tälle?


      • Eppäilijä
        Maallikko1 kirjoitti:

        Avaatko uuden ketjun tälle?

        Taisi kolahtaa kohilleen, kannataako enää tuo paskanjauhaminen. Kokeile toria. Ai niin ketäpä kiinnostaa , voi voi


      • Maallikko1
        Eppäilijä kirjoitti:

        Taisi kolahtaa kohilleen, kannataako enää tuo paskanjauhaminen. Kokeile toria. Ai niin ketäpä kiinnostaa , voi voi

        Ainut mikä kolahti kohilleen on edellinen kirjoitus eiliseltä suhteessa tämän päivän puhaspoikien kirjoitukseen karjalaisessa.

        Sama selittely jatkuu vain. Nyt uutena elementtinä muka se, että kaikki ovat sopimuksen salauksen kannalla vaikka juuri hetki sitten ylen toimittaja puhelinsoitoillaan vahvisti toista. Uskomatonta toimintaa.

        Kaukolämmön hinnan tietää Stora Enso 100% tarkasti. Jatkossa se vain hinnoittelee oman lämmön hintansa vain hieman alle kevytöljykattiloilla tehtävän lämmön. Sillä ei ole mitään merkitystä Storalle mikä on aluelämmön mankalahinta. Ja sehän on muuten kiinteäksi sovittu hinta, eikä näin mitään lisäkustannuksia pystytä maksattaman osakas aluelämmöltä. Kiitos erinomaisen salaisen mankalasopimuksen.

        Herrat yrittää heitellä hienoja säästöjä verrattuna milloin mihinkin. Totuus on se, että kakki on pöksyssä. Se pitää avoimesti tunnustaa, eikä peitellä.

        Sopimuksessa ei ole mitään sellaista tietoa, miksi se olisi salainen. Julkaiskaa se valtuustolle.


      • Persmerkit

        Näinhän se on kuten kirjoitat. Nyt vaan Kepu on pistämässä koko maakunnat keskuskaupunkien elätiksi. Joensuu maksaa Siun soten kakista kuluista yli puolet. Hallituksessa istuu kuitenkin 13 kuntien edustajaa ja 3 Joensuulaista. Omistajaohjausjaostossa 13 kuntien edustajaa ja yksi Joensuusta. Omistajaohjausjaosto muodostuu 11 keskustalaisest 2 demarista ja 1 kokoomuslaisesta. Tämä omistajaohjausjaosto päättää yksin Siun soten kuntien maksuosuudet. Ymmärrätte nyt miksi kepu härskisti ajaa maakuntahallintoa. Persut on jo kuollut voimavaran ja hyvä niin.


      • Maallikko1
        Persmerkit kirjoitti:

        Näinhän se on kuten kirjoitat. Nyt vaan Kepu on pistämässä koko maakunnat keskuskaupunkien elätiksi. Joensuu maksaa Siun soten kakista kuluista yli puolet. Hallituksessa istuu kuitenkin 13 kuntien edustajaa ja 3 Joensuulaista. Omistajaohjausjaostossa 13 kuntien edustajaa ja yksi Joensuusta. Omistajaohjausjaosto muodostuu 11 keskustalaisest 2 demarista ja 1 kokoomuslaisesta. Tämä omistajaohjausjaosto päättää yksin Siun soten kuntien maksuosuudet. Ymmärrätte nyt miksi kepu härskisti ajaa maakuntahallintoa. Persut on jo kuollut voimavaran ja hyvä niin.

        Persut nousee kuin fenix lintu riikinpannun tuhkasta.


      • Maallikko1
        Eppäilijä kirjoitti:

        Taisi kolahtaa kohilleen, kannataako enää tuo paskanjauhaminen. Kokeile toria. Ai niin ketäpä kiinnostaa , voi voi

        Kepu pisti kylmästää 100 000 000 eur taas Terrafameen! Onko liian paljon nollia demareille ja kepulaisille? Se on satamiljoonaa. Sen maksamiseen yhden keskituloisen verorahoilla menisi 5000 vuotta.

        Tämä oli vain pieni avustus jo annettujen ja tulevien lisäksi. Tällä päästään yli vaalien, jonka jälkeen ei taas ole mitään väliä Kainuun äänillä.


    • Halpajavarmapalvelu

      Kunnan tuottamat palvelut on oltava samanhintaiset kaikille kunnan asukkaille, asuinpaikasta riippumatta. Kuntalaki näin määrää. Riikinvoima on voittoa tuottamaton yhtiö myös käytännössä (Mankala). Kaikki tulot lämmön ja sähkön myynnistä tulee omistajille, Mankala malli. Jätehuollon tyhjennysmaksu on vain niin pirun halpa palvelu, vajaat 3 €/ kk, että siitä nyt ei kaanata kenenkään itkeä. ei kenenkään!

      • Maallikko1

        Minulle se on se ja sama maksaako pöntön tyhjennys 5 eur vai 15 eur. Kaikille se ei ole sama. Kaikki kustannukset kallistuu koko ajan ilman perusteita. Palkataan kaupunkiin kolme uutta johtajaa a' 120 000 eur / vuosi => 360 000 eur/vuosi on poissa jostain muusta. Katsokaapa Joensuun henkilöstömäärän (myös koko konsernini) kehitystä vuodesta 2008. Onko ollut lama Suomessa mitä häh?

        Koko tämän kirjoittelun tarkoitus on avata ihmisten silmät, miten härskisti ja sisäpiirimäisesti rahaa käytetään ja päätöksiä tehdään täysin virheellisillä perusteilla.

        Jätteenpolttolaitoshankkeen 100% tarkoitus on pelastaa Varkauden kaupungin talous. Kaikki muut agendat ovat olleet toissijaisia. Tämän maksajaksi pääsi Kainuuta myöten koko itä-Suomi. Tähän asti on asioita esitelty julkisuudessa rinta ronttingilla, mutta kun havaittiin ongelmia niin hävisi pärstät nettisivuilta heti. Tuo 130 miljoonaa on pieni raha kun sen jakaa kaikkien kesken. Eihän se valtionvelkakaan ole kuin 19 000 eur per nuppi. Paskaakos siitä välittämään. Törsätään vain! Ei huolta huomisesta!

        Näitä samanlaisia hankkeita ja hankkeiden isiä on joka kylässä. Milloin ollaan vailla laululavoja torin laitaan ja milloin guggenheimia itä-suomeen. Yhteistä näille "isille", että ei ole mitään omaatuntoa tai vähäisintäkään järkeä taloudenpidosta. Kyllä aina joku muu pääsee maksamaan ja oma pärstä saadaan lehteen.

        Palaamme asiaan, kun Varkaudesta taas kajahtaa, enkä usko paineen hellittävän valtuustossa Puhaksenkaan suuntaan ihan vähään aikaan. Valheilla on yleensä varsin lyhyet jäljet.


    • kiitos.kusetuksesta

      Halpajavarmapalvelulle.
      Koska Puhaksen tyhjennyshinnat ovat selvästi kalliimmat kuin esim. Jätekukon niin tottakai se merkitsee Mankala.-periaatteen mukaan toimivalle yhtiölle, että Puhaksen alueen jätemaksujen maksajat tukevat ainakin Jätekukon alueen asukkaita. Ja viimekädessä varkautelaisia kaukolämpöasiakkaita.
      Eikä tuo 3€/kk pidä Puhaksen alueella likimainkaan paikkaansa.

      • Maallikko1

        Ja tukevat seuraavat 40 vuotta, vaikka muuta lehdissä väittävätkin. Muiden osakkaiden mukaan sopimus on vastaava mikä on ollut ehdolla alunperin, eli kestoltaan 40 vuotta. Miksi Puhas olisi eriasemassa? En usko.


    • 938475

      Puhas-Riikinvoimasopimus on voimassa toistaiseksi, ja voidaan irtisanoa ensimmäisen kerran 40 vuoden kuluttua.
      Jos kattila kestää vain 25 vuotta (!) niin sillä taas ei tarvitse olla mitään tekoa sopimusten voimassaolon kanssa.

    • Maallikko1

      Nyt kun riikinyhtiössä on osakkaana puoli Suomea, niin onko itse polttoyhtiö ottanut liian suuren palan kerralla nielaistavaksi. Entä jos ei pystytäkkään toimittamaan kaukolämpöä? Maksaako kulut jäteyhtiöt aluelämmölle?

      Kuka vastaa jos paska ei alakkaan palaa suunnitellusti? Kenen kukkarosta otetaan kulut ulkomaille polttoon rahdeista? Tai jos kapasiteetti on vain puolet tai vähemmän oletetusta? Kenen osakkaan paskat jätetään polttamatta?

      Mitä sanoo tähän kuuluisa mankalasopimus? Ai niin, eihän se kuulu valtuutetuille minkälaisen riskin kaupunkikonsernin yhtiö on ottanut. Sekään ei haittaa, että mahdollisen katastrofin kulut maksaa se ilomantsilainen peräkylän mummo, jonka tyhjä jäteastia käydään tyhjentämässä riittävän monesti kulujen kattamiseksi.

      • Maallikko1

        Olisiko valtuustosta tai omistajaohjauksesta joku muu kuin lautakunnan puheenjohtaja käytävä jossain hankkeen johtoryhmän tai hallituksen kokouksessa ja perehtyä tarkemmin hankkeen tilaan ihan pelkästään riskien vähentämiseksi.

        En voi lainkaan luottaa, että asian päällä olleet tahot pystyvät viestimään rehellisesti, jo perustuen tähän astiseen minimalistiseen ja ristiriitaiseen tiedottamiseen.

        Ehdotan jotain perussuomalaista valtuutettua, jo perustuen siihen että he ovat olleet objektiivisesti kiinnostuneet Puhaksen toiminnasta muiden peitellessä faktoja,


      • Basisiti-asiakas

        Mitä sille enää mahtaa kun p.... on hous...
        Sopimus on tehty ja pulinat pois, näillä mennään ja basisti eiku asiakas maksaa 123 miljuunaaa


      • Asiakas-ei-ole-oikeassa

        Maallikolle tiedoksi sopimus on muuten kaupungintalon arkistossa tossa tossa
        Ja lukenut sen on ken on
        Artististi maksaaa ja J.J tietää


    • Haistakaa_paska

      Ilomantsin mummon tyhjennystä joudutaan tukemaan, joka tyhjennyskerta moninkertaisesti siitä saatavaan velotukseen nähden. Tämähän on kohta tahti kaikessa täällä Kepulandiassa, jossa Kepun lapamadot kuppaa kaiken muilta, mutta päätäntävalta keneltä otetaan on heillä.
      Miten helvetissä tuollainen Siunsote on annettu syntyä, jossa sen maksajilla ei ole päätäntävaltaa. Samoin miten helvetissä Puhaksen kaupunkiasiakkaat pannaan jätteenkuljetuksen maksumiehiksi syrjäkylillä.
      Milloin tämä loisiminen loppuu. Juha Sipilä puhuu kilpailukyvystä, mutta mitään toimia tämän mielettömän tulonsiirron lopettamiseksi tämä prosessikaavio oikein tekee.
      Jos maailma pelastuu poliittisella pelaamisella ja loisimisella, niin lopetetaan kokonaan työnteko ja aletaan vaan loisia Kepulaiseen tapaan.
      Nyt näillä nilviäisillä on huoli kuntien valtuustopaikoista kun uusi hallintohimmeli pitää saada pystyyn. Saadaan yksi hallintohimmeli lisää ja tuhansia poliittisia virkoja Kepukkapolitikoille ja virkamiehille ja tavallinen veronmaksaja maksaa viulut.
      Kaiken tämän on siunaamassa nyökkylehmä Persut, joilla ei ole mitäään omaa, ajatuksetkin on lainattu Kepukoilta.

      • Maallikko1

        Ongelma mummon kohdalla on se, että hänet on pakotettu tekemään sopimus jäteyhtiön kanssa, tuli häneltä jätettä tai ei.

        En koe persuna olevani nyökkylehmä, vaan omilla aivoilla ajatteleva yhteiskunnan aktiivinen toimija, mitä ei voi sanoa monestakaan valtapuolueen jäsenestä tai edes demareiden puheenjohtajasta. En todellakaan usko ryvettyineiden kunnallispoliitikkojen sanaan lainkaan. Näiden herrojen kanssa toimiessa vain kirjallinen dokumentaatio on hyväksyttävissä.


      • gummel

    • Totuutta-kehiin

      Jospa nämä persujen kunnallispolitikot vaikka aluksi alkaisivat maksaa takaisin kunnille rikoksella aiheuttamiaan jatkuvia kuluja, eivätkä jeesustelisi aivoillaan ja ajatuksillaan. Kunnallispolitiikassa olevien entisten ja nykyisten edesottamukset ei hurraata ansaitse.
      Moniko Pohjois-Karjalainen on joutunut kirjaimellisesti kärsimään Persupolitikkojen rikoksista.

      • Maallikko1

        Jatkan mielelläni debattia toisessa ketjussa jos on tarvetta. Mielelläni pyhittäisin tämän ketjun jäteprojektin ruoskimiseen.


    • Puhasta.paskaa

      Tässä ketjussa pöyhitään Puhasta paskaa. Jos on tarpeen niin avaa persuille oma ketju

    • Maallikko1
      • Joulupukki_ja_tonttu

        Aika moni varmaan tietää Teemun. Nyt kun muitakin on nimeltä tässä paskassa ryvetetty niin ... Hyvää Joulua kaikille


      • Maallikko1
        Joulupukki_ja_tonttu kirjoitti:

        Aika moni varmaan tietää Teemun. Nyt kun muitakin on nimeltä tässä paskassa ryvetetty niin ... Hyvää Joulua kaikille

        Ilmeisesti on käynnissä projektin perusvaiheista täydellisen sekaannuksen jälkeen syyttömien rankaisu ja sitten seuraavaksi projektiin osallistumattomien palkitseminen.

        Minäkin tunnen monta Teemua.

        Pidän nyt viikon radiohiljaisuutta ja lähden penkomaan arkistoa. :) Katsotaan mitä viikon aikana tapahtuu ja mitä mediassa asiasta kohistaan, jos mitään. Toivon Joensuun päättäjien ottavan asian vakavasti ja selvittävän sotkut. Selvittäminen ei tarkoita enää sitä, että pyydetään lausuntoa asian päällä olevilta. Ne lausunnot on nähty ja kuultu nolla informaatiosisältöisinä.


    • Maallikko1

      Valitan. Ihan viikkoa en pystynyt turbaania pitää kiinni. 24 tuntia oli liikaa. :)

      Vilkaisin Puhaksen vuosikertomuksia. Miksi kustannukset/jätetonni on noussut 2014->2015 yli 60%? Tähän ei siis lasketa mukaan investointeja, vaan toiminnan kulut. Äkkiä näyttäisi, että toiminta on melko jäykkää ja kiinteitä kuluja on ihan liikaa, jos jätetonnien suhteessa ei tapahdu kustannusten tippumista. Mitä liikkeitä on toimiva johto tehnyt, että tilanne saadaan palautettua oikealle tasolle?

      Mikä mahtaa olla 2016 vastaava tunnusluku - entä 2017? Kannattaa seurata.

    • klauskulaus

      Viisas yritysjohtaja ( ai niin eihän Puhas ole yritys vaan pelkkä verottava yhtiö) nostaa hintaa reippaasti, jotta sitä saadaan sitten aikanaan laskettua ja osoitettua, että onpa hyvä ja hieno homma tämä Riikinvoimasopimus. Juuri sen johdosta pääsimmekin pudottamaan hintaa yli 1,78%. Hiphuraa ja kaikki ovat tyytyväisiä

      • Maallikko1

        Jumantsuikka. Sieltähän se yksi todennäköinen teoria tärähti tulla heti. Tästähän tässä on kyse.


    • löyhkä.eki

      Ei Puhas noin tekisi tai jos tekisi niin niin ei siitä puhua pitäisi ja jos joku puhuisi niin sakkoon tuomita pitäisi.

      • Maallikko1

        Valitettavasti luvut kertovat jotain muuta. Tuo 60% vuotuinen lisäys eur/ton jätteenkäsittelykustannuksissakaan ei pidä paikkaansa; todellisuus on vieläkin huonompi! Oikea luku lienee lähempänä 75%:a.

        Vuosikertomuksessa on maininta, että Riikinvoiman hankintamunauksesta johtuen lisäkustannus vuodelle 2016 on yli 400 000 eur. Lisäksi jos hanke entuudestaan viivästyy, niin arvioitu lisäkustannus on 60 000 eur/kk. Tuosta voi karkeasti laskea takaperin, mitä yhtiö on arvioinut Riikinvoiman porttimaksun olevan suhteessa jäteveroon 70 eur/ton. Voin sen jo tässä vaiheessa kertoa, ja helpottaa ihmiset jännityksen tuskaa, että tuo porttimaksu ei tule olemaan se mitä tuossa laskelmassa on käytetty. Se tulee olemaan paljon suurempi.


    • Höhöööööööö

      Vedä jo se Riikinneva päähäs pösilö.

    • UteliasÄänestäjä

      Onkoon se Puhaksen pääherra nyt ehokkaana uuteen valtuustoon? Joko tiennöön ja uskaltanoon kertoo mitä Varkauven polttovirman sopimus pitää sisällään?

      • Maakuntahanke

        Valtuustossa esitteli tj että arviolta 15 miljoonan vuotuiset kulut jaetaan omistusosuuksien suhteessa. Mitäs sitten jos paska ei pala ja kulut nousee. Siinäpä pääherralla setvimistä koska juurikin se tilanne alkaa olla käsillä. Mihin paskat ja mistä rahat? Niin ja itse laitoksen luovutuksen kanssakin sotkua... Mielenkiintoista siksi, että tammikuussa valtuustolle kerrotttiin asioiden olen enemmän kuin paremmin, eli suomeksi puhuttiin paskaa.


    • paskankuulija

      Kyllä jäteyhtiön asioista voi hyvin puhua paskaa. Itse asiassa se jotenkin kuuluukin teemaan.

      • paskanlukija

        Demarien omassa vaaliohjelmassa julistetaan läpinäkyvyyttä, mutta ovat itse suojanneet ja salanneet Puhas asiassa itsensä Oy:n taakse. Melkoista kaksinaamaisuutta!

        "Julkisia sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavat yhtiöt kuuluvat tulevaisuudessa julkisuuslain piiriin. Mielestämme julkisten tietojen saamisen on koskettava jo nyt kaikkia kaupungin yhtiöitä. Nykyiset konserniyhtiöt eivät kilpaile yksityisillä markkinoilla, joten ei ole mitään perusteita salata niitä koskevia tietoja. Niiden taloudesta ja päätöksenteosta on saatava tietoa samalla tavalla kuin kaupungin muista toimielimistä. Tähän ei edes tarvita lakimuutoksia, vaan kaupunginvaltuuston määrätietoinen ohjaus."


      • laskentamättää

        Jos polttolaitoksen käyttö/kunnossapitokulut siis tj:n arvion mukaan 15 meur/vuodessa.

        Puhaksen osuus 11,08% => 1,7 meur/vuosi, jolloin kulu tonnia kohden on:
        => 28 000 tn => 60 eur/t
        => 20 000 tn => 83 eur/t
        => 15 000 tn => 111 eur/t

        Näin kai tätä on tulkittava, että vaikka ei yhtään jätettä toimiteta polttoon, niin Puhaksen osuus kuluista on aina tuon omistuksen suhteessa. Näin toimitusjohtaja kertoi itse valtuuston kokouksessa tammikuussa. Ei ole porttimaksuja, vaan kulut määrittyvät mankalasopimuksen mukaisesti omistussuhteissa. Tuon lisäksi oli se vaade etsiä tilalle vaihtoehtoinen jätteentoimittaja tai korvaavaa polttoainetta jos ei ole toimittaa 28000 tonnia polttokelpoista jätettä. Valtuustossa kaikki taputtivat esitykselle karvaisia käsiään ja olivat hurmiossa vaikka sopimus, mitä edelleenkään ei ole näytillä, on täysin katastrofaalinen.

        Jos polttolaitoksella on teknisiä ongelmia, ja jätteitä ei saa sitä kautta hävitettyä, kulut säilyvät ja jopa kasvavat, mutta Puhas joutuu ihan itse etsimään vaihtoehtoisen sijoituspaikan jätteilleen. Siis sen lisäksi, että maksaa itsensä kipeäksi jo laitoksen käyttö- ja kunnossapitokulujen osalta.

        Hankkeen myyntivaiheessa porttimaksun piti olla 30 eur/tonni. Todellisuus on siis jälleen kerran jotain ihan muuta.


      • polttaapoltaa

        Millos laitos on luovutettu, kun piti marraskuussa olla aikataulussa

        mitään ei ole kuulunut vai kuuluuko vaalien jälkeen


    • Lyylinmies

      "Hankkeen myyntivaiheessa porttimaksun piti olla 30 eur/tonni. Todellisuus on siis jälleen kerran jotain ihan muuta".

      Piti, piti ja varmaan piti. Tietysti se oli revitty tyhmän pään suojana olleesta hatusta. Uskon, että kun ei ole niin perustellaan asiaa kustannusten nousulla.
      Tiiseli, palkat, korot , jne.

      • Mikämiesmikämies

        Pimittävät todellisuutta vaalien yli ja sitten on vuorossa nuo kootut selitykset.


    • Onnistunutlaitos
    • pökköäpesään

      Onko Pohjois-Pohjanmaan Vestia Oy Riikinvoiman osakas kuten Puhas?

      • itkunitku

        Länsirannikolla toimii paskanpoltto niin hienosti, että voivat tiputtaa jätehuollon hintoja. Täällä osa vaaliehdokkaista jopa kehuu olleensa suurinpiirtein koko polttolaitosprojektin "isä" ja säästävänsä 1.5 miljoonaa euroa kuluissa ja ties mitä.

        Koko polttolaitosprojektista ei kerrota juuri nyt yhtään mitään ja tietoisesti. Tällä tarinalla ei tule olemaan onnellinen loppu eikä itä-Suomessa koskaan, EI KOSKAAN, saada paskanpolttoa sille mallille mitä se on muualla.


    • Heiheijuu

      Puhistaako ?

    • Hienolaitos

      Ei ole mikään salaisuus. Ottavat vierailijaryhmiä vastaan. Aikoja näkymä voi varata netistä. Kakki epäilijät yhteen ja tutustumaan hienoon laitokseen.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe