Kauanko happi riittää..

fedffe

50 neliön suljetussa tilassa. Siis jos siellä on normaali happimäärä ennen sulkemista. Yhdelle hengelle?

37

3364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mistä_teitä_sikiää

      Kysyjän tyhmyys loistaa kauas kotikatsomoihin asti.

    • Tyhmäkysyjä

      Mutta vastaaja ei osaa vastata.

    • fedffe

      Ihminen tarvitsee noin 500 litraa happea päivässä. Suljetussa tilassa oikea koostumus ei varmaan kestä kovinkaan kauaa? Ajattelin vaan kun nyt taas hingutaan marsiin ja suunnitelaan jopa 100 ihmisen sinne viemistä. Pelkästään lsiähappea tarvitaan valtavat määrät. Voiko happea kierrättää?

    • yliputkimiesioppilas

      Millainen tila on 50 neliön suljettu tila? Se on tietysti Niuvanniemen suljetun osaston laajennettu koppi jonka ala on 5mx10m. Sellaisessa pidetään yleensä noin 30 henkeä. Mutta kun ilmanvaihto ja ikkunat vuotaa, niin happihan riittää maailman tappiin asti. Olo on oikein mukavaa ja lämmintä.

      • Anonyymi

        MItä väliä sillä on mikä se tila on. Kysymys oli hyvä ja tulin itse etsimään vastausta samanlaiseen kysymykseen, mutta kaltaisesi vajakait pilaavat kaiken. Sulla siis kokemusta Niuvanniemestä.

        EN ihmettele.


    • vfdsscdd

      Jaa jaa, hyvin tunnut tietävän asiat.

      Esimerkiksi Iss-asema on melko suljettu tila.

      Mukavaa kuitenkin kuulla että olet viihtynyt niuvassa. Taisi olla Jamu-setä sun ainoa kaverisi siellä niin muistelitte yhdessä pedofiilitouhujanne.

    • viisikymmentä neliötä ei ole mikään tila, vaan pinta-ala. Jos se on huone ja katto jossain 2,5 m korkeudessa, niin silloin siellä kuutioita olisi noin 125. Parissa viikossa olet hengittänyt ainakin kertaalleen kaiken ilman sisääsi. Lisäksi olet piereskellyt ja kussut ja paskonut nurkkiin, joten olosuhteet ovat noin viikossa jo pahemmat kuin Venuksella, eikä hapen määrä ole enää ratkaisevaa elintoimintojen ylläpitämiseksi.

      Joo, näin sen täytyy olla. agnostepolla on varmaan kaava, jolla voi tarkkaan laskea kuolinhetken.

    • Kertynyt uloshengityksen hiilidioksidi tulee ja tappaa kauan ennen hapen loppumista.

      • jospa sillä on kannabisviljelmä siellä kämpässään, joka tarvitsee hiilidioksiidia kasvaakseen paremmin(!)OK


      • Homopaussi

        http://www.astro.utu.fi/zubi/atmosph/chem.htm

        Ilmasta 78 tilavuusprosenttia on typpeä N ja 21 % happea O. Typpi ja happi eivät kuitenkaan esiinny yksittäisinä atomeina, vaan kahdesta atomista koostuvina molekyyleinä N2 ja O2. Loput 1 %koostuu monista eri kaasuista, kuten hiilidioksidista CO2 sekä argonista Ar ja muista jalokaasuista.

        Ilman tiheys pienenee nopeasti ylöspäin mentäessä, mutta eri kaasujen suhteelliset osuudet pysyvät lähes samoina aina noin 100 kilometrin korkeudelle saakka. Tässä kerroksessa kaasu on vielä niin tiheää, että atomien ja molekyylien väliset törmäykset hallitsevat kaasun dynamiikkaa. Törmäykset pitävät erimassaiset molekyylit tehokkaasti sekoittuneina. Siksi tätä ilmakehän alaosaa kutsutaan >>homosfääriksi.<<

        Ylempänä törmäykset siirtävät harvemmin liike-energiaa molekyylien välillä. Sen seurauksena erimassaisiin molekyyleihin erilaisena kohdistuva vetovoima pyrkii erottelemaan niitä niin, että raskaammat molekyylit jäävät keskimäärin alempiin kerroksiin kuin kevyemmät. Tämä noin 100 kilometrin korkeudelta alkava kerros on >>heterosfääri.<< Homosfäärin ja heterosfäärin välinen raja on nimeltään >>homopaussi. << Heterosfäärin alaosissa esiintyy vielä happea ja typpeä sekä atomeina että molekyyleina ja myös typen oksideina. Ylempänä ilmakehä koostuu pääasiassa heliumista ja vedystä.


    • dgthete

      Oletko Cenddi täysin vajakki? Kerroin jo miksi kysyin, mutta apina ei näköjään osaa lukea niin että tajuaisi mitään.

      Kyllä minua kiinnosta miten avaruusaluksissa varastoidaan happea ja miten se riittää tulevaisuudessa pidemmille matkoille jne...

      Vituttaa tuollaiset persereikien kautta syntyneet pellet jotka pilaavat kaikki ketjut. Pakene homo vuorille ja vedäitsesi narun jatkoksi.

      • sinua ei kiinnosta mikään muu kuin hampun kasvatus(!)OK


      • Heterosfääri

    • Oletpedofiili

      Onneksi omatuntoni on tuossa asiassa puhdas. Nettipoliisin olisi hyvä takavarikoida Cenddin kone. Tyyppiä ei kiinnosta mikään muu kuin pedofilia

    • rtr4t4e

      Tyhmä ja vainoharhainekin vielä. Mikä vitun apollouskovainen. Suksi runkulle

    • Joku biologi voisi laskea kuinka monta hamppukasvia pitäisi tiiviissä tilassa olla, jotta kasvien sekä imemä hiilidioksidi että erittämä happi pysyisivät yhdelle ihmiselle elinkelpoisilla tasoilla...

      • avaruusmatkalla

        Uskaltaako kasveihin luottaa?


      • avaruusmatkalla kirjoitti:

        Uskaltaako kasveihin luottaa?

        Hampulle ei kannata vipata rahaa ja noin yleisestikin esimerkiksi pankkitunnukset on syytä pitää ominaan ja auton avaimet omassa taskussa.


      • hortnominautti

        Kasvit voivat kuolla jostain yllättävästä syystä kesken matkan ja happi loppuu aluksesta


    • fsfdgfdff

      Ja toinen idiootti, Kollimaaattori tuli paikalle. Kaksi palstan pilaaja multinikkeineen.

    • retwetet

      Tota ihan maallikkona kommentti tohon ap:n kysymykseen, tilavuutta mitatessa ei neliöillä ole merkitystä vaan kuutioilla. Vittu

    • grgrgwgw

      Mitä vitun väliä kun pointti tuli selväksi ja varmaan kaikki ymmärsi. Pätemisen tarve on kova tällä palstalla. Se taas selittyy sillä, että ollaan vajavaisia suoriutumaan normaalista elämästä.

    • HuoliHapesta

      Paljonko happea Apolloukkelit tarvitsivat kuumatkallaan? Minkälaisissa painesäiliöissä se oli ja paljonko ne painoivat?
      Minua ei tarvinne haukkua asiallisista kysymyksistä.

      • Miehistön hengityshapen määrä komento- ja huoltomoduulin Apollo-lennoilla oli noin 290 kg varastoituina kahteen nestehappisäiliöön. Näiden säiliöiden painot varmasti löydät itsekin kaivamalla saatavilla olevaa runsasta teknistä aineistoa.

        http://history.nasa.gov/afj/aoh/aoh-v1-2-07-ecs.pdf


      • Kollimaattori kirjoitti:

        Miehistön hengityshapen määrä komento- ja huoltomoduulin Apollo-lennoilla oli noin 290 kg varastoituina kahteen nestehappisäiliöön. Näiden säiliöiden painot varmasti löydät itsekin kaivamalla saatavilla olevaa runsasta teknistä aineistoa.

        http://history.nasa.gov/afj/aoh/aoh-v1-2-07-ecs.pdf

        Tuosta tulikin mieleen...

        Kukaan ei ole vielä selittänyt miten happi ym retkieväät siirrettiin matkan aikana sen lämpökilven läpi komentokapseliin.


      • Cenddi kirjoitti:

        Tuosta tulikin mieleen...

        Kukaan ei ole vielä selittänyt miten happi ym retkieväät siirrettiin matkan aikana sen lämpökilven läpi komentokapseliin.

        Tieto varmaan löytyy netistä jos tarpeeksi kiinnostaa etsiä.


      • Kollimaattori kirjoitti:

        Tieto varmaan löytyy netistä jos tarpeeksi kiinnostaa etsiä.

        en kehtaa, kun ei kerta muutakaan.

        Onko ees Disney animaatiota, miten paluuvaiheessa kuualus irroitettiin ja törmäytettiin Kuuhun, paitsi se yks mikä kiertää jossain Aurinkoa. Entäs miten komentomoduuli irroitettiin? Minne ne huoltomötikät sitten mätkähti?

        Noissa nousuvideoissa ihmetyttää, miksi se alusta mikä sinne Kuuhun jää, niin ei niijaa yhtään siinä lähdössä. Kai niissä laskeutumistassuissa jonkinlainen jousto oli?


        https://www.youtube.com/watch?v=Y5f1oWu5VtY

        .



    • bg12

      islannissa ei tarvittu lisähappea

      • Omassa synnytyksessäsi olisi ilmeisesti tarvittu.


    • pikostulia

      Kollimaattori jo hermostuu hirmuisesti kaikista kivoista Kuu- jutuista joita keksimme.
      Totta tosiaan. Mitä enemmän kysymyksiä Kuumatkoista kyselee, vastauksia kuuntelee ja tietoja kaivelee niin sitä naurettavammalta kuussakäynnit tuntuvat.

      • Ei, vaan sitä naurettavammilta te kuusalkkarit vaikutatte. En ole teitä nähnyt ainuttakaan järkevää argumenttia. Samaa lapsellista trollausta vuodesta toiseen.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Ei, vaan sitä naurettavammilta te kuusalkkarit vaikutatte. En ole teitä nähnyt ainuttakaan järkevää argumenttia. Samaa lapsellista trollausta vuodesta toiseen.

        sinä vaikutat ihan pikkupennulta. Ei ihme että olet kuusalkkari. Uskot varmaan vielä joulupukkiinkin.


      • HLLJLKKLJLJLKJL

        Jos agnoa ja sinua vertaa toisiinsa, niin taidat olla siinä vertailussa vähän heikolla. Toisaalta olet heikolla verrattaessa lähes kehen tahansa.


    • happiatomi

      Niin. Kiitoksia vain kaikille.
      Mulle ei selvinnyt että oliko siellä nyt sitten niitä happisäiliöitä joka osassa alusta? Niitä pikkupullojakin piti olla varmasti aika monta kuuhyppelyitä varten. Vai täyttivätkö ne niitä pikkupottuja aina siitä isosta säiliöstä? Kamalaa sählinkiä varmaankin.
      Maahan laskeutumisaluksessakin piti olle aivan omat säiliöt.
      Pirusti happipulloja kyllä tarvittiin. Yhdessäkään kuvassa en ole nähnyt että olisivat naamarihappeen joutuneet turvautumaan.

      Hienosti oli hapensaannit turvattu. Sanoisin nerokkaasti.

    • Anonyymi

      Kukaan isioottivastaja ei tajunnut edes kysynystä. Kollimaattori tyypilliseen tapansa koitti päteä, mutta raukkaparka ei läytänyt googlesta vastausta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe