Kaikki ovat syntiä tehneet vai ovatko?

3-sammakkoa

Sikiöt ja vauvat eivät ole rikkoneet Jumalaa vastaan eivätkä lähimmäistä vastaan. He eivät ole tehneet syntiä. Jotta syntiä voidaan tehdä, pitää ensin ymmärtää se, mitä on lupa tehdä ja mitä ei ole lupa tehdä ja mitä tulee tehdä. Sikiö ja vauva eivät ymmärrä näitä asioita, joten he eivät ole voineet tehdä syntiä. Jos he eivät ole syntiä tehneet, niin miten Paavali saattoi sitten sanoa, että "kaikki ovat syntiä tehneet"?

Paavali puhui "kaikista" rajoitetussa merkityksessä. Roomalaiskirjeen kolmannessa luvussa hän puhui juutalaisista ja pakanoista kahtena eri ihmisryhmänä. Juutalaisilla oli kirjoitettu laki, mutta siitä ei ollut heille mitään etua suhteessa pakanoihin, sillä molemmat ovat tehneet syntiä. Juutalaiset ovat rikkoneet lakia tietoisina siitä, mitä Jumala on sanonut pyhien kirjoitusten kautta. Pakanat ovat rikkoneet heidän sisällään olevaa lakia vastaan, jonka kautta he pystyvät erottamaan oikean ja väärän, hyvän ja pahan.

Roomalaiskirjeen viidennessä luvussa Paavali puhuu syntien sovituksesta kristuksen vanhurskauden teon ja uhrin kautta. Jeesuksen vanhurskauden teko on tuonut sovituksen kaikille ihmisille, mutta vain valituille se luetaan hyväksi. Aatamin synnin teko on tuonut kuoleman kaikille ihmisille, mutta vain syntiä tehneille luetaan synti syyksi. Muut ovat joko perilunastettuina osalliset syntien sovituksesta tai sitten he eivät nouse lainkaan tuomittavaksi tekojensa mukaan.

Tai sitten heille tulee mahdollisuus osoittaa se, miten valitsevat synnin ja vanhurskauden välillä, jotta myös heidät voidaan tuomita niiden tekojen mukaan, joihin moraaliset valinnat johtavat. Tämä siis niistä sikiöistä ja vauvoista, jotka ovat kuolleet ennen kuin ovat oppineet erottamaan hyvän ja pahan. Jos he eivät saa mahdollisuutta tehdä moraalisia valintoja ja elää niiden mukaan, niin miten Jumala voisi tuomita heidät oikein?

Ratkaisuksi on tarjottu Jumalan kykyä tietää kaikki ja nähdä tulevaisuuteen. Jumala tietää jo etukäteen, mitä itse kukin ihminen valitsee ja tekee, jos saisi elää niin vanhaksi, että kykenee tekemään moraalisia valintoja ja elämään niiden mukaan. Tällä perusteella on mahdollista tuomita myös pois nukkuneita vauvoja ja sikiöitä oikein, vaikka he eivät ole tehneet vielä hyvää ja pahaa.

Vaikka tätä ja sitä edeltävää teoriaa ei voida todistaa Raamatun avulla, niin niitä ei kannata suoralta kädeltä hylätä. Se ei nimittäin olisi tasapuolista kohtelua, jos sikiöt ja vauvat saisivat periä Jumalan valtakunnan perilunastettuina joutumatta tekemään koskaan moraalisia valintoja ja elämään niiden mukaan. Heillä ei olisi mitään mahdollisuutta joutua kadotukseen, jos kuolevat ennen kuin oppivat erottamaan hyvän ja pahan, mutta muilla olisi todella huonot mahdollisuudet olla pahaa tekemättä, koska tämä maailma on täynnä kiusauksia ja viettelyksiä.

Oman lisänsä näille pohdiskeluille antaa opetus perisynnistä. Sen sisältö vaihtelee eri tunnustusten välillä, mutta voimme ymmärtää pelkällä maalaisjärjellä ja Jumalan meille antaman oikeustajun kautta jotakin hyvin oleellista siihen asiaan liittyen. Jumala ei tuomitse ketään sellaisesta, mihin ei ole voinut itse vaikuttaa ja mihin ei ole siten millään tavalla syyllinen. Sikiö ja vauva ei voi vaikuttaa millään tavalla siihen, millaisena syntyy tähän maailmaan. Niinpä meillä ei ole itsestämme mitään vastuuta Jumalan edessä ennen kuin olemme oppineet erottamaan hyvän ja pahan ja valinneet niiden välillä.

Mielenkiintoista on myös se, miten ihminen kuolee hengellisesti synteihin ja rikoksiin. (Efe 2:1ss.) Itse asiassa jo tuo sanonta kertoo sen: ihminen kuolee synteihin ja rikoksiin eli niitä pitää olla monta, ennen kuin ihminen kuolee niihin - vieraantuu Jumalan hänelle antamasta elämästä. (Efe 4:17-24) Paavali kuoli silloin, kun himo tuli raskaaksi ja synnytti synnin. (Room 7) Paavali ei ollut sikiämisestään ja syntymisestään asti hengellisesti kuollut ja vieraantunut Jumalan hänelle antamasta elämästä. Hänestä tuli kuollut monien syntien kautta niin kuin kaikista Aatamin jälkeen eläneistä ihmisistä. (Room 5:10-21) Vain Aatami kuoli yhteen tehtyyn syntiin, muut paatuvat ja kuolevat monen tehdyn synnin vuoksi, kun ovat valinneet synnin palvelemisen omaan elämäänsä vanhurskauden palvelemisen sijasta. (Room 6:15-23)

23

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jobinpostia

      Job.25:5-6. Katso, eipä kukaan ole kirkas, eivät tähdetkään ole puhtaat hänen silmissänsä; saati sitten ihminen, tuo mato, ihmislapsi, tuo toukka!

    • usko_pois

      Jälleen yksi esimerkki siitä, että Raamattua ei tule lukea kuin piru Raamattua. Raamattua kirjoittivat vain ihmiset. Siinä on ymmärrettäviä ja inhimillisiä virheitä. Raamattua on luettava ja tulkittava sen kirjoittajan ja kääntäjän ja lukijan kulttuuri ja ympäristö huomioon ottaen. Ei siis riitä, että Raamattua tulkitaan ymmärtäen alkutilanne. Pitää myös muuttaa viesti nykylukijan kielelle.

    • Tarkkaväännös

      Job.17:14. Minä sanon haudalle: Sinä olet isäni, ja madoille: Äitini ja sisareni. Biblia. Mätänemisen minä kutsun isäksi, ja madot äidikseni ja sisarekseni. Kuka piru, on tämän Raamatun kirjoittanut?

    • muttamyösnäin

      Paitsi että jo ne sikiötkin ovat synnin turmelevia.

      • juujuuonon

        Juuri niin. Synti on aiheuttanut ihmisen tyhmyyden ja ahneuden kautta maapallon kemikalisoitumisen, jonka kautta äiti on altistunut saasteille ja lisäaineille ja muille kemikaaleille, jotka vaikuttavat lapsen terveyteen jo sikiöstä lähtien. Näin lapsi pääsee synnin vaikutusalueelle jo enne syntymäänsä.


    • Hei!


      "Perisynti" tarkoittaa tapojen ja tottumuksien siirtymisestä isältä pojalle, äidiltä tyttärelle.
      Ts. lapset kasvatetaan maailmaan tai Jumalan valtakunnan arvoin.

      Jokainen vastaa vain omat syntinsä, ei isiensä synneistä.

      -Raamatun valossa näyttää siltä että alaikäiset joilla ei omaa ratkaisua ole, ovat perineet sitten, jos jotakin hävitystä on tapahtunut- ovat perineet vanhempiensa kohtalon alaikäisinä.

      Aikakaan jokainen on kypsä tekemään oman ratkaisunsa suhteessa Jumalaan.


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • ei_siinä_mittään

        Eikä pelkästään niin, vaan Jumala kostaa isien pahat teot kolmanteen polveen saakka. Osa synnin seurauksista siirtyy viattomaan lapseen tätä kautta. Jopa nykytutkimukset osoittavat, että vanhempien ja isovanhempien tressin aiheuttamat vauriot mielessä ja elimistössä ja sekin miten elimistö käyttää tavintoa sekä moni muukin asia periytyy lapsille ja lapsenlapsille.

        Minkäköhän takia tällainen ominaisuus/toiminto on luotu ihmiseen? Kenties se on auttanut ihmistä selviytymään paremmin elinympäristössään. Taikka sitten se on syntynyt vain siksi, että jokin toinen, esim geneettinen ominaisuus on pitänyt ohjelmoida ihmiseen ja tämä ominaisuus on syntynyt siinä sivussa.

        Syntisiä ollaa kohdusta hautaan, ei siinä mittään.


    • hyväjapahatieto

      puhut epäraamatullista potaskaa.

    • Kaikki ovat vajavaisia siihen Jumalan täydellisyyteen verrattuna jossa AINOASTAAN iankaikkinen elämä on mahdollista - jo syntymästään asti.
      Raamatun mukaan Jeesus johdattaa omansa pois tästä epätäydellisyydestä ..

      ja siksi Paavali sanookin 1. Tim. 6:13 >> että ..

      Jumalan edessä, joka KAIKKI ELÄVÄKSI TEKEE ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua, että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka, JONKA AIKANANSA ON ANTAVA MEIDÄN NÄHDÄ se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra, jolla AINOALLA on kuolemattomuus (Siis on antava meidän nähdä Jumala) - joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä - hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta.
      .........

      Toisin sanoen (ainakin minulle) Raamattu sanoo tuossa että:
      Vajavainen ihminen ei voi koskaan olla iankaikkinen ja kaikkein vähiten nähdä täydellistä Jumalaa ja jäädä eloon - ilman Jeesuksen johdatusta - hän johdattaa omansa parille asti - niin että he saavat nähdä sen Jumalan jolla AINOALLA on kuolemattomuus .. mutta sitä ennen on jokaisen ihmisen parannuttava varsinkin henkisestä kuolemaan johtavista vajavaisuudestaan - se on omien ja esivanhempiensa vajavaisten tekojen seurauksista. Jumalalla on kuolemattomuus koska Jumala On Täydellinen Elämä - oikeudenmukainen ja rakkaudellinen samaan aikaan.

      Jumala ei ole luonut mitään "pakko elämää" ...elämää jota Hän pitäisi elossa väkisin ..

      alex

    • Pikku lisä.

      Se ei riitä että tietää hyvän ja pahan - jokaisen täytyy myös elää sen mukaan - ja siksi juuri on Jeesuksen johdatus niin tärkeä asia .. jokaisen täytyy oppia myös elämään Jumalan tahdossa - se on rakkaudessa ja oikeudenmukaisuudessa- sillä vain niissä on iankaikkinen eämä.

      Lapsista Jeesus sanoo "Matt. 19:14 "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä SEN KALTAISTEN on taivasten valtakunta".

      Toisin sanoen jokainen "Jumalan lapsi" (aikuinen tai lapsi) on Aadamin tavoin opissa - mutta armon alla - ja pieni lapsi on vastaanottavainen koska hänellä ei vielä ole omia "uskomuksiaan" estämässä oppimista - ja siksi Jeesus sanookin Luuk. 18:17 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

      alex

    • Pelkkää joutavaa höpinää.

      • No, tietenkin se on sinulle "Pelkkää joutavaa höpinää". Nyt kuitenkin Raamattu kertoo asian ainakin minulle siten kuin minä kirjoitin - se on siis Raamatun kertomus .. vaikka se onkin sinulle vaikka "pelkkää joutavaa höpinää". Ja eikös tässä aloituksessa ollutkin siitä kyse .. siis Raamatusta, miksi se HÄIRITSEE sinua keskustella Raamatusta - tämä palstahan on periaatteessa haettu sitä varten, että täällä keskustellaan Raamatun sanomasta. Vaikka nyt tänne onkin tullut aika monta ateistia joiden ainoa tarkoitus tuntu olevan sabotoida palstaa..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        No, tietenkin se on sinulle "Pelkkää joutavaa höpinää". Nyt kuitenkin Raamattu kertoo asian ainakin minulle siten kuin minä kirjoitin - se on siis Raamatun kertomus .. vaikka se onkin sinulle vaikka "pelkkää joutavaa höpinää". Ja eikös tässä aloituksessa ollutkin siitä kyse .. siis Raamatusta, miksi se HÄIRITSEE sinua keskustella Raamatusta - tämä palstahan on periaatteessa haettu sitä varten, että täällä keskustellaan Raamatun sanomasta. Vaikka nyt tänne onkin tullut aika monta ateistia joiden ainoa tarkoitus tuntu olevan sabotoida palstaa..

        alex

        Tämä palsta on ymmärtääkseni luotu adventismista keskustelua varten.

        Raamattu itsessään ei todista yhtään mitään mistään. Se on vain uskonnollinen teos. Se on kuva tietystä ajasta ja osin myös tietystä kulttuurista. Kun sitä kirjaimellisesti tulkitaan, pääosassa on mielikuvitus.


      • Ja.taaskin.asialinjalle kirjoitti:

        Tämä palsta on ymmärtääkseni luotu adventismista keskustelua varten.

        Raamattu itsessään ei todista yhtään mitään mistään. Se on vain uskonnollinen teos. Se on kuva tietystä ajasta ja osin myös tietystä kulttuurista. Kun sitä kirjaimellisesti tulkitaan, pääosassa on mielikuvitus.

        Aivan - tämä palsta on pyydetty adventismista keskusteluun vuonna 2006 ja syy siihen oli että adventisteja parjattiin herätysliike palstalla ja kehotettiin parjaajien taholta hakemaan itselleen "oma palsta" - ja jättämään Herätysliike palsta ja adventistien parjaajat rauhaan.

        Ja niin siinä sitten kävi että adventistit tekivät työtä käskettyä ja pyysivät itselleen oman palstan ja toivoivat kai että parjaajat pysyisivät siellä Herätysliikkeet palstalla . Ja ihan hyvin palsta toimikin - viikon ajan - sen jälkeen samat parjaajat siirtyivät adventismipalstalle ja sama parjaaminen jatkui ja valitettavasti vai pahenee .. vuosi vuodelta .. Herätyslikkeet palsta sen sijaan vaikeni .. MITÄ tämä kertoo sinulle ?

        Muuten asiasta :
        Keskustelu adventismista ei ole sama asia kuin keskustelu adventisteista.
        Paras ratkaisu olisi tietenkin jos adventistien parjaaminen loppuisi ja keskustelut olivat asiallisempia - sillä eri mieltä saa olla .. mutta että esimerkiksi kutsuu ihmisiä mielisairaaksi tai pilkkaa Jumalaa - se ei ole mitään muuta kuin parjaamista ..

        alex


      • pyhpyhjapyh
        Ja.taaskin.asialinjalle kirjoitti:

        Tämä palsta on ymmärtääkseni luotu adventismista keskustelua varten.

        Raamattu itsessään ei todista yhtään mitään mistään. Se on vain uskonnollinen teos. Se on kuva tietystä ajasta ja osin myös tietystä kulttuurista. Kun sitä kirjaimellisesti tulkitaan, pääosassa on mielikuvitus.

        Väitteesi on potaskaa.


      • alex.kasi kirjoitti:

        Aivan - tämä palsta on pyydetty adventismista keskusteluun vuonna 2006 ja syy siihen oli että adventisteja parjattiin herätysliike palstalla ja kehotettiin parjaajien taholta hakemaan itselleen "oma palsta" - ja jättämään Herätysliike palsta ja adventistien parjaajat rauhaan.

        Ja niin siinä sitten kävi että adventistit tekivät työtä käskettyä ja pyysivät itselleen oman palstan ja toivoivat kai että parjaajat pysyisivät siellä Herätysliikkeet palstalla . Ja ihan hyvin palsta toimikin - viikon ajan - sen jälkeen samat parjaajat siirtyivät adventismipalstalle ja sama parjaaminen jatkui ja valitettavasti vai pahenee .. vuosi vuodelta .. Herätyslikkeet palsta sen sijaan vaikeni .. MITÄ tämä kertoo sinulle ?

        Muuten asiasta :
        Keskustelu adventismista ei ole sama asia kuin keskustelu adventisteista.
        Paras ratkaisu olisi tietenkin jos adventistien parjaaminen loppuisi ja keskustelut olivat asiallisempia - sillä eri mieltä saa olla .. mutta että esimerkiksi kutsuu ihmisiä mielisairaaksi tai pilkkaa Jumalaa - se ei ole mitään muuta kuin parjaamista ..

        alex

        No, keskustellaan sitten vaikkapa siitä, millaisia perusteluja sinulla on esittää sille, että adventistien näkemykset uskosta ovat muita oikeammat.

        Saanko niitä perusteluja?


      • Ja.taaskin.asialinjalle kirjoitti:

        No, keskustellaan sitten vaikkapa siitä, millaisia perusteluja sinulla on esittää sille, että adventistien näkemykset uskosta ovat muita oikeammat.

        Saanko niitä perusteluja?

        Minä en ole adventisti - vaan raamatullinen uskova joka otan Raamatun kokonaissanoman vakavasti ja sillä perusteella voin sanoa että se mikä adventisteilla minun mielestäni on paremmin hallinnassa verrattuna moneen muuhun kirkkoon tai lahkoon on, että he eivät usko sielun luontaiseen kuolemattomuuteen. Syy tähän on että Raamatun sanoma lähtee aivan väärille poluille jos uskotaan, että ihminen on kuolematon - siis elää iankaikkisesti myös kuolemansa jälkeen vaikka hänellä ei ole siihen minkäänlaisia mahdollisuuksia.
        Sielun luontainen kuolemattomuus ei ole osa Raamatun sanomaa. Raamattu ei lupaa kaikille iankaikkista elämää - oikeastaan on niin että Raamatun mukaan me kaikki olemme kuoleman omia ja Raamattu vain kertoo, että Jumala lupaa pelastaa ne jotka sitä todella haluavat. Se on Raamatun kokonaissanoman pääsisältö ja jos sen huomaa alkaa selvitä muutakin mitä Raamatussa sanotaan.

        alex


      • adventisti
        alex.kasi kirjoitti:

        Minä en ole adventisti - vaan raamatullinen uskova joka otan Raamatun kokonaissanoman vakavasti ja sillä perusteella voin sanoa että se mikä adventisteilla minun mielestäni on paremmin hallinnassa verrattuna moneen muuhun kirkkoon tai lahkoon on, että he eivät usko sielun luontaiseen kuolemattomuuteen. Syy tähän on että Raamatun sanoma lähtee aivan väärille poluille jos uskotaan, että ihminen on kuolematon - siis elää iankaikkisesti myös kuolemansa jälkeen vaikka hänellä ei ole siihen minkäänlaisia mahdollisuuksia.
        Sielun luontainen kuolemattomuus ei ole osa Raamatun sanomaa. Raamattu ei lupaa kaikille iankaikkista elämää - oikeastaan on niin että Raamatun mukaan me kaikki olemme kuoleman omia ja Raamattu vain kertoo, että Jumala lupaa pelastaa ne jotka sitä todella haluavat. Se on Raamatun kokonaissanoman pääsisältö ja jos sen huomaa alkaa selvitä muutakin mitä Raamatussa sanotaan.

        alex

        Juuri näin!


      • alex.kasi kirjoitti:

        Minä en ole adventisti - vaan raamatullinen uskova joka otan Raamatun kokonaissanoman vakavasti ja sillä perusteella voin sanoa että se mikä adventisteilla minun mielestäni on paremmin hallinnassa verrattuna moneen muuhun kirkkoon tai lahkoon on, että he eivät usko sielun luontaiseen kuolemattomuuteen. Syy tähän on että Raamatun sanoma lähtee aivan väärille poluille jos uskotaan, että ihminen on kuolematon - siis elää iankaikkisesti myös kuolemansa jälkeen vaikka hänellä ei ole siihen minkäänlaisia mahdollisuuksia.
        Sielun luontainen kuolemattomuus ei ole osa Raamatun sanomaa. Raamattu ei lupaa kaikille iankaikkista elämää - oikeastaan on niin että Raamatun mukaan me kaikki olemme kuoleman omia ja Raamattu vain kertoo, että Jumala lupaa pelastaa ne jotka sitä todella haluavat. Se on Raamatun kokonaissanoman pääsisältö ja jos sen huomaa alkaa selvitä muutakin mitä Raamatussa sanotaan.

        alex

        No, millaisia todisteita sinulla on esittää näkemystesi tueksi?


      • Ja.taaskin.asialinjalle kirjoitti:

        No, millaisia todisteita sinulla on esittää näkemystesi tueksi?

        Raamattu luonnollisesti. Siellä se sanotaan - synnin palkka on kuolema - vain esimerkiksi. Sitä paitsi jos katsotaan mitä lunastus tarkoittaa - nimittäin että Lunastaja (joka itse on ilman syntiä ja siis ilman syntien seurauksia) ottaa kantaakseen lunastettujen syntien seuraukset - olisiko Lunastaja jossain niitä ikuisesti maksamassa jos kerran synnin palkka ei olisikaan kuolema vaan jokin ikuinen rangaistus eläville. Raamattu kertoo, että Lunastaja kuoli sen kuoleman joka olisi syntisen osa. Kuoli ja herätettiin kuolleista - koska hän ei ollut kuolemaa ansainnut.

        Että se kerrotaan näin Raamatussa, se on ihan selvä asia ja siksi tulisi jokaisen se myöntää - uskoi siihen tai ei. Minusta tulisi jokaisen muutenkin ensin tietää mitä Raamattu kertoo ja vasta sen jälkeen ottaa kantaa että onko se itselleen uskottavaa tai ei.

        alex


    • tutkin-kirjoituksia

      Adventistien ihmiskuva on ilmeisesti melko lähellä raamatullista kuvaa ihmisestä, mutta miten he suhtautuvat Jeesukseen ihmisenä? Hybridi vai täysi ihminen?

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2016/09/30/raamatun-ihmiskuva-ja-iankaikkinen-rangaistus/

      Jeesuksen ihmisyys on hyvin tärkeää sovituksen kannalta, sillä jos kielletään Jeesuksen olevan ihminen, niin silloin kielletään hänen sovittaneen synnit: silloin Jeesus ei olisi kuollut ristillä eikä Jumala olisi herättänyt häntä ylös kuolleista.

      • Aivan, Jeesus oli ihminen jossa oli Jumaluus ja se juuri oli se mikä oli Jumalan osuus Jeesuksessa. Se synnitön hengellinen ja siksi kuolematon osa.. joka palasi Jumalan luo kun Jeesus kuoli ristillä.

        Minkälainen Jeesus oli ruumiiltaan sen voit lukea Jes. 53:
        Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan? Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet.
        Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.

        Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä.

        Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut.

        Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen polvikunnastaan sitä ajatteli? Sillä hänet temmattiin pois elävien maasta; minun kansani rikkomuksen tähden kohtasi rangaistus häntä.

        Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa.

        Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella.
        Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi.
        Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa.

        Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.
        ---

        Jeesus sanoi ristillä "Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni". Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä ja kuoli.
        Ja kun Jumala herätti Jeesuksen kuolleista - kolmantena päivänä - siis sapatin jälkeen - esikoisena (Jumalan valtakunnan perillisenä) kuolemaan nukkuneista - sai hän sen "henkensä" takaisin .. jonka hän oli kuollessaan jättänyt Isän käsiin .. sai sen .. koska hän oli synnitön ja ei siksi ollut kuolemaa ansainnut.

        Paavali sanoi että jos ei Jeesus ole noussut kuolleista on kaikki turhaa - mutta nyt hän on noussut kuolleista ja mikään ei ole turhaa :))

        alex


      • tutkin-kirjoituksia

        alex

        Miten Jeesus voi olla ihminen ja Jumala yhtä aikaa olematta ihmisenä eri olevainen kuin Jumala? Molemmilla on oma tietoisuus, joten eikö kyse ole kahdesta kokonaan eri olevaisesta?

        Sama pätee kaksiluonto-oppiin: inhimillinen luonto olisi tietoinen itsestään ihmisenä ja olisi eri olento kuin jumalallinen luonto. Ihmisellä on oma tahto, mieli, tunteet, ajatukset, tieto ja muistot. Jumalallisella luonnolla eli ikivanhalla taivaallisella hengellä ihmisen ruumiissa inhimillisen luonnon rinnalla eläessään on oma tahto, mieli, tunteet, ajatukset, tieto ja muistot. Jos Jeesus olisi jaettu kahtia Jumalaksi ja ihmiseksi, niin hänen jumalallinen luontonsa voisi keskustella hänen inhimillisen luontonsa kanssa. Kumpikin sanoo "minä olen" ja on eri olevainen kuin se toinen. Raamatussa ei tuollaista oppia ole.

        Jesaja:
        53:9 Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa.

        Tässä ei sanota, että Jeesuksen henki tai sielu olisi lähtenyt ruumiista ulos ja mennyt Jumalan tykö. Tämä on viittausta ruumiin ylösnousemuksen jälkeiseen Jumalan tykö menemiseen niin kuin myös Dan 7:13-14 ja kaikki muut vastaavat kohdat.

        Sana "sielu" Jesajan 53. luvussa tarkoittaa "elämää" ja ihmistä kokonaisena niin kuin muuallakin Raamatussa. Jeesus antoi elämänsä ja itsensä kokonaisena ihmisenä uhriksi syntiemme sovituksena ja ikuisena lunastuksena.

        Jeesus antoi ristillä "elämänsä" (psyyke ja pneuma molemmat esiintyvät niissä jakeissa) ja hengähdi viimeisen kerran (ekpneoo, Mark), kun antoi elämänsä isän käteen. Jeesus nukkui tiedotonta kuoleman unta niin kuin muutkin ihmiset ja Jumala herätti hänet ylös kuolleista kolmantena päivänä kirjoitusten mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2803
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      73
      2576
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2121
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1449
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1413
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe