Köyhyysrajalla

ruokaraha

Suomessa alle 1150 euroa kuukaudessa nettotulona saavat elävät tilaston mukaan köyhyysrajan alapuolella. Taitaa ainakin näillä seuduilla olla köyhiä enemmän kuin rikkaita tällä asteikolla,vai olenko kuinka paljon väärässä.

53

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vontenasedät

      Nurmeksen pitäisi perustaa kunnallinen krematorio josta saisi lähi kylät ostaa polttohautausta. Sinne kyyditettäisiin ruumiita helposti 200 km säteellä. Hyvää liiketoimintaa kuolin korinaa täynnä olevalle kylälle.

      Ei muuta kuin Palsamäkeä ja rompepäiviä ootellaan..

    • Elättiloinen

      Eikö se sitten olis sama pillerin jako vaikka sossun luukulta kaikki köyhyys rajan alapuolella olevat viimeinen pilleri käteen lasi vettä joku parempi osanen vois lisä tienistiä vaikka traktorin kauhaan päivän saldon ottaa ja kipata krematorion pihalle häviäisi työttömyys ja myös ne teidän parempi osaisten verot menis parempaan hyöty käyttöön eikä meidän tukiloihin. loppuisi ainainen kitinä meistä yhteiskunnan loisista.

      • Anonyymi

        Köyhänä hyvä olla ei huolet paina


    • heitteellä

      Kovin on eläkeläisetkin hiljaisia,vaikka eläkkeet eivät ole nousseet pitkiin aikoihin. Järjestelmässä on joku vialla,kun ikänsä töitä tehneet saavat eläkettä käteen vähemmän kuin 1190e,mikä on Suomessa köyhyysraja. Pitäisi varmaan perustaa eläkeläisten puolue,kun nykyiset eivät hoida eläkeläisten asioita pätkääkään.

      • mökimmuorusta

        Eläkeläiset on palstalla sen takia hiljaisia, että ne kansaneläkkeellä olevat mummut ja vaarit EIVÄT OSAA KÄYTTÄÄ NETTIÄ. joillekin jopa tekstiviestin lukeminen puhelimesta on ylivoimainen tehtävä. Itse elän taloudessa jossa kesän(4kk) pätkätöiden loputtua loppu vuosi mennään 1400/ kaksi henkeä. Eikä ole pulaa mistään kun asutaan pienessä mökissä joka lämpiää rikkailta naapureilta saaduilla hakkuujätteillä ilmaiseksi, vesi tulee omasta kaivosta ja kaupassa köydään kerran viikossa( ja koiranäyttelyssä kerran kuussa)


      • köyhtyväeläkeläinen

        *kyllä osaa mutta vain uhkailemalla saa politikot korjaamaan tekemänsä älyttömyydet mutta pitäkää huoli että teillä on dokumentit asia todenperäisyydestä
        Äönestäminen on turhaa niinkuin saksalainen ystäväni sano90 luvun laman aikoihin suomen hallitus on hullu


      • alaloukkaakouhia
        mökimmuorusta kirjoitti:

        Eläkeläiset on palstalla sen takia hiljaisia, että ne kansaneläkkeellä olevat mummut ja vaarit EIVÄT OSAA KÄYTTÄÄ NETTIÄ. joillekin jopa tekstiviestin lukeminen puhelimesta on ylivoimainen tehtävä. Itse elän taloudessa jossa kesän(4kk) pätkätöiden loputtua loppu vuosi mennään 1400/ kaksi henkeä. Eikä ole pulaa mistään kun asutaan pienessä mökissä joka lämpiää rikkailta naapureilta saaduilla hakkuujätteillä ilmaiseksi, vesi tulee omasta kaivosta ja kaupassa köydään kerran viikossa( ja koiranäyttelyssä kerran kuussa)

        hiton hienoa että teillä menee noin hyvin mut kun kaikki ei asu maalla.


    • eeva.ihmettelee

      Minua vituttaa noi mamut koska he syövät minun leipää,joudun joka päivä taistelemaan leivästä heidän kanssaan sosiaalihuollossa ja minun elintaso on pudonnut heidän tulon myötä

      • ennustelija

        Olet oivaltanut asian oikein. Mamuille maksetaan 1040euroa puhtaana käteen kun ovat saaneet oleskeluluvan. Heille myönnetään harkinnanvaraista tukea tarpeen mukaan, käyvät maahanmuuttovirastossa hakemassa lapun ja ilmeisesti sossu sen rahaksi muuttaa.Tämä avustus voi olla toisen tuhat euroa.Ei ole ihme jos nämä tulijat nostavat menoja jo 1.4miljardia.


      • Anonyymi
        ennustelija kirjoitti:

        Olet oivaltanut asian oikein. Mamuille maksetaan 1040euroa puhtaana käteen kun ovat saaneet oleskeluluvan. Heille myönnetään harkinnanvaraista tukea tarpeen mukaan, käyvät maahanmuuttovirastossa hakemassa lapun ja ilmeisesti sossu sen rahaksi muuttaa.Tämä avustus voi olla toisen tuhat euroa.Ei ole ihme jos nämä tulijat nostavat menoja jo 1.4miljardia.

        Tuo täytyy lopettaa. Minulle jää käteen 810 € enkä hae kelasta mitään koska pärjään. Tuet pois kaikilta jotka saa 400 tai enemmän. Sillä nimittäin pärjää.


    • Aika_väljä_raja

      Enpä tiennytkään, että alle 1150 eurolla ei pärjää. Minä kulutan kuukaudessa noin 900 - 1000 euroa eikä mitään olennaista jää puuttumaan. Jopa auton kustannukset mahtuvat noihin lukuihin. En siis olisi köyhä 1150 euron nettotuloillakaan, vaikka nyt tienaankin paljon enemmän. Sitten kieltämättä olisi tiukempaa, jos omistusasunnon sijasta joutuisin sillä rahalla asumaan vuokralla.

      • Vuokralla-asuja

        Jos asuu vuokralla tienaa 1150€/kk on tiukkaa.


      • Oaihanuus

        Omistusasunnossa on aina jotain remppaa ja sinne uppoaa satoja euroja hyvin nopeasti vuodessa. Putkiremppa esim. 5000e, enemmänkin, parvetemontteja ym, mistäpä otat sellaiset rahat ellei ole säästöjä.
        Kuitekin yhtiövastike on 300-400r luokkaa. Itse asun aso asunnossa ja maksan 500e. Jos on jotain remppaa, taloyhtiö maksaa ja huolehtii asioista.
        Siinä se omistusasunnon ihanuus.


      • maalaineneläkeläinen

        mutta kun kerää vuokralaisilta ja asuu omassa pärjää jotenkuten kun liialliset verot maksaa


    • hanaaaa

      Kyllä 1200 pärjää jos ei koko ajan tarvi tenoja ostaa ja rollaattoriin renkaita hankkia. Ja kengät voi korjata ilmastointiteipillä , samoin vaatteet jos tule reikiä. Ja nyt on vielä reikäset vaatteet muotia joten ei hätää.

    • sesiitä

      työtön tai vaikkapa ministeri, kumpikin loinen, mitä tulee toimeentuloonsa

    • j.sipilä

      Hei

      Olen j.Sipilä JA sanon teille, imekää munaani, mulla on rahaa.

      Haistkaa muutrn paska, vittua meit joku nurmes kiinnistaa ?

    • Jönsse.w.t.w

      Olen työtön ja tienaan kk 7500e puhtaana käteen. En maksa veroja ja omaisuutta löytyy useitten satojen tuhansien edestä, mutta fiksuna ihmisenä en pidä niitä omissa nimissä. Hajotkee köyhät ja lopettakaa se ainainen valitus. Rahaa on helppo tehdä lisää

    • oletomillas

      Elikkä eläkeikäisenäkin joudut painamaan töitä,kun ei ole kertynyt eläkettä. Muista sitten,kun rupee terveys pettämään,niin käytä yksityisiä lääkäripalveluja,koska ethän sinä tietysti verojakaan maksa,joilla yhteiskuntaa ja terveyspalveluja pyöritetään.

    • guy.jorma

      Aina voi myydä peppua! Verotonta tuloa, ja työnteosta oikeen nauttii!

      • peppupetteritäs

        Vaude Jorma tekis niin mieli astua sun sisään.


    • Frilander

      Helppoa elämää toiset tuo rahaa koko ajan. Itse istun johtajan tuolilla ja nautin, vaan elämästä. Veroparatiiseissä, sijoitusyhtijöissä, osakkeissa, vähän yli miljoona euroa sijoitettuna. Käteisvaroja reilu 750 000€.useampi talo, monta urheilu autoa. mikäs tässä olla ja nauttia elämästä, kun kiertää verot voi nauttia elämästä. Menkää köyhät töihin ja maksakaa tyhmät veroja, ette tule rikastumaan koskaa rehellisellä työllä.

      • Liimattae

        koskaa? Tarkista oikeinkirjoitus.


      • rehellisyyskannattaa

        No en tältä istumalta usko noita juttujanne siitä, miten rikkaita olette. Mutta ne, jotka käyvät kimppuunne sitten kun ette enää kelpaa töihin, käyvät hanakasti tutkimushommiin. Eikä tarvitse vielä olla eläkeiässä. Suosittelen sitten, että tehkää rikosilmoituspyyntö poliisiasemalle, sillä ne tutkijat osaavat tehdä kenestä vain rikollisen, vaikka asiassa ei olisi totuuden siementäkään. Niin minä tein, ja kas kummaa - eipä niitä rikoksia sieltä löytynytkään. Ajattelin, että jospa ne ovat sotkeneet minut johonkin toiseen samannimiseen, mutta sitäkään ei ole tapahtunut. On se niin oudoksi tämä pörssisuomi muuttunut.


      • kohtaköyhä

        Näin se on tyhmät maksaa veronsa niin kuin itsekkin


    • kieroapeliä

      Ei sen tarvitse osata edes kirjoittaa,kun sihteerejä on pöydän ympärys täynnä ja nekin pimeillä palkoilla.

    • huomioikaa

      Pieni vinkki.Kannattaa mennä pulipaskoille tarkoitettuhin töihin, sieltä saa 1250e nettona käteen.Oot kolmena päivänä viikossa töissä 6h per päivä.Tää laskettu etelä-suomen palkkatason mukaan=2500e netto jos normi työviikko.

    • taidatitse

      Taidat itse olla sellainen höyryävä kakkikasa.

    • miinusverot

      Ei se ole netto vaan brutto tuo köyhyysraja joka oli 1185 euroa 2014 vuonna.

    • kyykytetäänurakalla

      Vaikka on ikänsä töitä tehnyt ja vielä verokirjan kanssa,niin köyhyysrajalla saa eläkeläisenä elää,ei ole ihme,jos pimeän työn telijöitä riittää. Täytyy järjestelmässä olla jokin pahasti vialla,eikä tämä hallitus ainakaan tilannetta näytä parantavan,koska pienituloiset on koko ajan kynittävänä.

    • Siemenlinkooo

      Mamut on kovia nussimaan ja kun äijällä on 5 vaimoa ja 25 muksua, näistä niin saakin jo tanakat tuet sossusta, että peräkammarinpojalla päätä heikottaa.

    • huhhuhvaik

      Huh huh että ukkelilla 5 vaimoa kun yhdessäkin jo kestämistä.

    • paskanjauhantaa

      Eläkeläisten tulot ovat uutisten mukaan paremmat kuin koskaan,mutta kuitenkin yli 300.000 eläkeläistä elää köyhyysrajan alapuolella ja leipäjonot eikun jatkuu.

    • nalakutin

      Minulla on eläke tuon vähän yli tonnin, eikä ole yhtään tiukkaa. Saan ruokani, asuntoni ja lääkkeeni. Autokin on. Se vähän riippuu siitäkin, miten sitä rahaa käyttää. Perusruokatarpeet ja itse tehty ruoka on edullisinta. Ei tarvita mitään jugurtteja, välipaloja tms. Eläähän tuota vähän yksinkertaisemmillakin eväillä. Se asia mikä ihmisille tekee tiukkaa on korkeat vuokrat. Täällä haja-asutusalueella vuokrat ovat ihan kohtuulliset. Että silleen.

      • 1150ekk

        1150€/kk on aivan onneton eläke, jolla ei pärjää!!!:(


      • NalakutinNalakutin

        Ei kai nalakutin todellinen eläke ole 700€/kk asumistukia?;)


    • Joopiitghyt

      Varmaa rikkaat lukee tätä palstaa:)

    • dia-bam

      Kehoitan useamman kirjoittajan kohdalla seuraavalla terapiakäynnillä ottamaan
      oma-aloitteellisesti esille, joko annostuksen reippaan noston, tai ihan uuden polun
      lääkitykseen. Etunne vaatii sitä, jotain on tehtävä hyvinvointinne eteen.

    • enjonotaleipää

      Jauhoja saa niin edullisesti, etten mene leipäjonoonkaan sillä matkakin maksaa, saati lämpimät vaatteet pakkasella.

    • nettorutto

      Mitä eroo on netto ja rutto tulolla, mikä niil on ero?

    • turvattukossa

      Epäkohta eläkejärjestelmässä on se,että ikänsä duunarin hommissa ollut ei saa enempää eläkettä,kuin kuppilassa aikansa kuluttaneet. Miksi kukaan eduskunnassa tai hallituksessa ei ole ruvennut ajamaan pieneläkeläisten asioita muulloin kun kuukautta ennen vaaleja ja sen jälkeen hiljaisuus.

    • erhe5h

      Turvapaikanhaikijat maksaa suomelle 3.4 miljoonaa per päivä joten ei suomessa ainakaan rahasta ole pula.

    • Köyhyysrajalla

      Suomessa toimii hiljainen eutanasia. Köyhiä, sairaita, vanhoja tapetaan nälkään kun alle tonnin eläkkeellä ei saa ruokaa ja lääkkeitä. Kun haet toimeentulotukea, jos jaksat, sun etees lyödään semmoset rätingit, että tulet toimeen loistavasti. Jaksat hyvin maksella 50euron ja 300euron omavastuut matkoista sairaalaan. Älä syö, kyllä se noutaja sitten saapuu!!!!.

    • luukutusta

      Suuri osa Suomen kansasta elää mainitun köyhyysrajan alapuolella,ainakin suurin osa tavan duunareista. Ainakin Kokoomuksen mielestä sakkihan on ongelmajätettä,mutta kukahan tulevaisuudessa tekee ruumiilliset työt,kun varsinkin nuoriso luulee rahan tulevan pelkällä näpyttelyllä,jos ei tule,niin sitten luukulle.

      • Vääräosoite

        Ei enää vanha sanonta "ei koira koiran kintulle kuse", näy pitävän enää paikkaansa. Juuri tämän takia köyhälistö on ja tulee pysymäänkin köyhänä. Kateutta jopa poiselle köyhälle! Huh!!! Etkö mitään kadehdittavampaa löytynyt, kuin se köyhä työtön?


      • lääkeapu

        Se on "ei koira köyhän kintuille kuse". Koirat harvemmin toistensa kintuille kusee. Sulla kiihkosta huomaa, että lääkeet on jääneet taas ottamatta.


    • mahtavatnaurut

      Ei hätää Stubbia on esitetään Euroopan investointipankin johtoon Petteri Orvon toimiessa esittäjänä. Täytyyhän matikkanerolle saada kova palkkainen hyväveli virka. Hyvää asiassa on että jos Stubb tulee valituksi, niin EIP menee konkurssiin.

    • Taikaseinä1

      Miksi nuorison tulisi tehdä töitä jos he saavat rahaa taikaseinästä?:)

      • Verovouti

        Jos et tee töitä ts. maksa VEROA niin lopulta taikaseinäkin muurataan umpeen.
        Myös sinulta.


    • kiikkutuolissa

      Arkaadianmäelle me köyhät ollaan tärkeitä kahdessa asiassa. Vaalien alla meille luvataan ummet ja lammet ja tarjotaan hernekeittoa torilla,että äänestettäisiin heitä ja kun hallitus haluaa säästöjä,niin ollaan heti kohteena.

    • Anonyymi

      Teslalla ajo edullista!

    • Anonyymi

      Nurmeslaisille oikein

    • Anonyymi

      Nurmeksen eliitti

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe