siusotesotkuu

säästöökööö

Uusi sote se näyttää heti hyvät kyntensä sanoo irti omaishoito sopimukset tosta vaan ja panee tekemään uudet anomukset ja uudet kriteerit tuen saamiseksi, kaikille samat. Onkohan tarkoitus karsia osa entisistäkin pois. Näinhän niitä säästöjä tulee. Eihän yksikään omaishoidon tarpeessa oleva ole samanlainen, ei edes asumisolosuhteet, eikä muutenkaan. Jos pelkkä tukisumma haluttaisiin kaikille samaksi, ei entisiä sopimuksia olisi sen takia tarvinnut irtisanoa. Nyt moni vanhus ja hoitaja ovat hädissään omaishoidon suhteen. Olisi asiasta edes etukäteen voitu tiedottaa. Onhan meillä rahaa elättää elintaso pakolaisiakin, niin pitää pystyä myös omat vanhuksetkin saamaan inhimillistä hoitoa kotona niin pitkään, kuin pystyy omaishoitajan voimin pärjäämään, entä se säästö mikä siitä tulee, vai ovatko ne edelleen vain kauniita puheita päättäjiltä. Ai niin, keksittiinhän sinne uusia virkoja, sanottakoon kaikki nekin irti ja tehdään uudet kriteerit.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmasoppi

      Vanhuksista ja vammaisistahan ne säästöt aina ensin revitään.

    • pöhkölä

      Tehtäiskö kaupungin viroillekkin uudet kriteerit ja sanotaan kaikki entiset sopimukset irti, niin sosiaalipuolen, kuin terveyspuolenkin.

    • hotee

      Sotehan siirtyy kokonaan maakunnan alle ja palkoille. Kunnalle jää vaan opetus, tekninen puoli ja oliko muuta? Ei tarvii isoo määrää porukkaa ja rahaa sinne?

    • Sotejatkuu

      Niin. Maailma muuttuu. Nyt soteasoita alkaa hoitamaan Siun Sote. Useimmat asiat jatkuvat ennallaan, jotkut muuttuvat, paremmiksi tai huonommiksi. Ei tässä sen kummempaa kai ole.

      • Kuntien_sote

        Siun sote sellaisenaan on ok. Tuottavuus kasvaa, kustannukset eivät nouse. Kunnat rahoittaa, ovat päättämässä, palvelut säilyvät. Valtio maksaa sote-valtionosuudet kunnille suhteutettuna sairastavuuteen ja ikärakenteeseen.

        Sen sijaan maan hallituksen yksitystäminen nostaa kustannuksia, ja lisää epätasaarvoa Suomen kuntien kesken, koska valtio antaa rahat 18 valtion aluehallinnolle, jotka eivät voi tehdä Suomen kuntien yhdenvertaista valtionosuuksien jakoa. Sote-valtionosuudet eivät tule suhteessa oikein Suomen kuntien kesken, kuten tulee Siun soten mallilla lakisääteisissä sairaanhoitopiireissä.

        Kouvolan Sanomat verkossa 14.10.2016: Usko soteen tahtoo mennä


    • savveen

      Onhan tässä ollut helli ja vaikka mitä kokeiltu ja aina on vaan hullummaksi ja kalliimmaksi tullut, virkoja vaan lisätty.

    • TyhmänToimittajanVirka

      jostainhan se on revittävä ökyliksa riäkkylä elättivariksen ex kunnan johtajalle. suapi istuu tyhjän panttina, öky liksa juoksee, ei mitään vastuuta. hoitelee tyhjän toimittajan virkaa.

    • hooteen

      Kuntaliitoksethan on jo peruttu... Vaan sote yhdistää jatkossa ja suurta aluetta

    • HellistäSiunSotkuun

      saako kunta tuottaa, ruoka palvelut kouluille ja vanhus huoltoon. tuleeko kouluun hamppari ja karkki automaatit. mummuille pilttipurkit ja pilttivellit. kuka tietää. pitääkö ruoka huolto kilpailuttaa. ruoka huolto työllistää paljon ammattitaitoisia ihmisiä. kertokaa jotka tietää.

    • SoteSotkee

      saako kunta tuottaa siivous palvelut. tuleeko tilalle ylikansallinen halpis virma, joka ei maksa veroja kiteelle. hoitaako veroparatiisi virmat, terveyden hoidon, ruoka huollon ja siivous palvelut. joutuuko nykyiset ammatti työntekijät kortistoon. vai joutuuko tekemään nykysen työs osa aikaisena pienellä liksalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe