Käsittämätöntä ja törkeää toimintaa kuljetus-

ryoutrå

palvelulta jotka eivät ole tuoneet julkisuuteen kymmenenvuoden jatkuvaa epäasiallista, ammattitaidotonta kohtelua mitä ikääntyneet ovat joutuneet kohtamaan käyttäessän heille myönnettyjä taksipalveluja. Suomalaiset taksimiehet ja naiset ovat ikääntyneitä kehoittaneet ottamaan yhteyttä kyseisiin kuljetuspalveluja järjestäviin tahoin ja keskuksiin mistä tilaavat. Mitään muutosta ei ole havaittavissa. Kyseessä on ne kaikki ulkomaalaiset kuljettajat jotka jatkuvasti myöhästyvät tilatuista ajoista. Ikääntyvät myöhästyvät päivällä aikuiopiston, ikä-ihmisten yliopiston, lääkäristä jne. Jatkuva odottelu ja vielä riidanhaluinen kuski kehtaa työntää ikääntyvän mahdolisemman ahtaaseen ja likaiseen suunnilleen hiaceen ja on kuin mitään erikoista ei siinä ole. Omaisia on joutunut ottamaan vapaata työstä todistakseen järkyttävän huonoa kielitaitoa ja käytöstä kuljettajilta. Ikääntyneitä ovat odotuttaneet hammaslääkäreiden, terveyskeskusten, ostokeskusten jne. katveessa eikä soittamallakaan kuljettajalle ole muuta vastusta kuin. tullaan tulllaan ajoi väärin jne. Kymmenenvuoden ajalta on todistettavissa jatkuvaa epäasialista käytöstä kuin puutteliset jalkineet kuljettajilla joilla spittarit kenkinä joten eivät voi auttaa lumikinosten yli kuin että heittäneet jopa lapion ikääntyneelle että lapioi itse aura-auton kinos kadunvarresta. Ajaluttaneet pitemmän reitin mukaisesti pitäneet ikääntyneitä höperöinä, jatkuva omien asioiden juttelu kännykkään. Kymmeneltävuodelta löytyy niin paljon todistettavasti että sitä ei ikinä uskoisi jos ei tietäisi. Viimeksi omainen sai katsella kun kuljettaja söi kynsiään ja sen jälkeen työnsi sormensa suuhun kaivaakseen hampaankoloon jääneet ruuantähteet. Suomalaiset kuskit tietävät tämän kaiken kun ovat itsekkin nähneet ja ne isännät jotka salaavat eivätkä ole moksiskaan kun kuljettajista on puutetta niin kuljettajaksi kelpaa ketä tahansa. Täysin ala-arvoista käytöstä kuljetuspalvelulta jotka peloissaan eivät tuo näitä satoja tapauksia julkisuuteen siinä pelossa että joutuvat leimatuiksi rasisteiksi mielummin antavat ikääntyneen väestön kohdata epäasialista käytöstä viikosta kuukaudesta toiseen. Varmasti se ulkomaalainen kuljettaja joka ystävällisyydessään palveluhaluisena on sydäntä lämmittävä kokemus niille kaikille ikääntyneille kun joukosta löytyy poikeuksia. Viimeiset kymmenevuotta ovat olleet taksikorttia käyttäville mieleen painuvia kokemuksia myös heidän omaisilleen miten epäasialisesti, välinpitämättömästi ja vastuuttomasti heitä on kohdeltu.

3

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wrtåpoidt

      Huonontuneista palveluista ikä-ihmisille, taksikorttia käyttäville taisi helsinginsanomat tehdä jonkulaisen jutun jossa taksit tiesivät miten tulee käymään jatkossa. Varttuneemman väestön kohtelu muuttui huomattavasti kun tilaauspalvelu muuttui tietystä puhelinnumerosta tilattavaksi kuljetuspalveluksi. Suurella joukolla oli ollut tutut ja turvalliset taksikyydit sitä ennen, taksit auttoivat pyyteettömästi ikääntyneitä heistä tuli kuin omia " perheenjäseniä " taksikorttia käyttäville. Tärkeä kohtelu on jatkunut jo noin kymmenenvuotta kun ketä tahansa kieltä osaamaton samoin kaupungin tuntemattomuus heikkotasoista. Yhtenäistä näillä on ajon aikan kännykkään puhuminen ajon aikana, musikin soittaminen kovaäänisesti sekä jatkuva myöhästely. Satoja kertoja ovat ikääntyneet ja pyörätuolia käyttävät tulleet kohdelluksi kuin heillä olisi päässä vikaa. Monet ikäääntyneet käyvät säännölisesti perheystäviensä luona kylässä, tarvitsevat kyydin kauvemmaksi kuin lähiostareille, käyvät tetterissa ja muutenkin ovat iästään ja vaivoistaan huolimatta elämässä kiinni. Tästä ei ole montaa viikkoa kun iäkkäämpi pariskunta odotti taksia liikekeskuksessa jonka jokaisen pitää tietää. Pariskunalla oli mukana aikuinen läheinen joka todistettavasti sai kohdata törkeyden huippua kun ulkomaalainen vielä noin tunnin myöhässä kehtasi haastaa riitaa kun läheinen oli jo monta kertaa soittanut tilaajapalveluun sekä autoon miksi kuljettaja ei tule. Viimein kun saapui läheinen otti kuvan autosta ja rekisterinuomeron jolloin kuljettaja alkoi huutamaan ja räyhämään että omainen ei olisi saanut kuvata. Ilman taksikorttia käyttäviä on myös pakotettu odottamaan taksissa useasti kun heillä ei ole vaihtorahaa antaa takaisin jolloin kuljettaja on lähtenyt hakemaan vaihtorahaa 20 euron seteliin osten samalla kahvia itselleen ilmeisesti liikkeissä ei ole suostuttu vaihtamaan. Minkälaisia kyköksiä näillä onkaan tilajapalveluun koska eivät ole halukkaita selvittämään satoja törkeitä tapauksia jotka liittyvät ulkomaalaisten kuljettajien käytökseen. Viimeinen pisara oli omaiselle kun läheisensä yritti kysellä missä kuljetus viipyy koska oli tapeeksi myöhässä niin tilauspalvelusta äkäinen asiakaspalvelija vastasi : menkää ambulanssilla. Ikääntynyt vastasi että hän on menossa perheystäviensä luokse eikä hän ambulanssia siihen tarvitse. Omainen oli paikalla ja vaati kuljetuspalveluiden välittäjän esimiestä paikalle jolloin sen yhden ja ainoa kerran pyysi anteeksi alaisensa törkeää käytöstä. Kalle Päätalon kirjallisen tuotanon verran on tekstiä tallennettu minkälaista vastuutonta, törkeää käytöstä ikäihmiset ja vammaispalveluja käyttävät ovat vuosien aikana kohdanneet, ja minkälaiseksi se tulee Soten uudistuksessa ja kilpailuttamisessa vielä entisestään huonompaan suuntaan muuttumaan.

    • uåiozvcx

      Tutut suomalaiset ja rehdit ulkomaalisestikin kuljettajat jotka ovat syystäkin katkeria ovat kaikki sanoneet että tehkää myös valitus taksitarkastajille ja kuljetuspalvelujen esimiehille mutta kun törkeä käytös ja jatkuva piittamattomuus haku ja lähtöajoista kuin minkäänlaista asiakaspalveluakaan ei tuottanut tulosta ovat ikäihmiset ja nuoremmatkin ottaneet taksikuitit ja kohteeseen menot ja lähdöt visusti talteen. Joka ikinen kivi käännetään ja myyrien kolot kaivetaan esille jotta saavat selville miksi kuljetuspalvelussa on monien yksittäisten kuljettajien törkeä käytös saanut jatkua vuosia. Suomalaisilla taksi-isännillä on myös palveluksessaan luotettavia, vastuulisia hyvät käytöstavat omaavia jotka ovat yhtä vihaisia että jatkuvasti lukematon määrä mätä omenoita pilaa koko korin. Esille on tullut että eivät ole yrittäneetkään korkeammalla taholla puuttua näihin satoihin tapauksiin jotka tiedetään ja nyt ovat vielä valmiita entisestään huonontamaan ikänsä veroja maksaneiden ja kunnia-asiana tulla omillaan toimeen niin pitkälle kuin mahdolista niin ensimäinen " ilmainen " palvelu taksikortin myötä he saavat asaitonta, epäystävälistä kohtelua. Eräät hurjistuneet taksi-isännät ovat myös enenmmän kuin suivaantuneita siitä kuinka monet iäkkäämmät ovat saaneet kuljettajilta myös kuulla kuinka viiden kilometrin matkoja on tylsää ajaa kun niistä ei jää mitään itselle käteen. Hurjistuneet Isännät ovat halkemaisillaan raivosta kuulessaan kuskien suustä tuollaista koska jokainen matka on arvokasta työtä ja pienistä puroista se päivän kassa koostuu heillekin monesti jotka koko ikänsä ovat ajaneet taksia ja palvelleet pyytetömästi ikäihimisä arvosaten heidän panostaan suomalaisen yhteiskunnan taloudelisessa nousussa ja hyvinvoinnissa sodassa ja sodan jäkeen niin he eivät ansaitse sitä kohtelua mitä ovat saaneet tahtomattaa. Se on hyvin sanottu kun Isännät ovat sanoneet " joka ikinen kivi käännetään että saadaan ketut vaikka kilon kappaleina " vastuuseen teoistaan ja käytöksestään.

    • muuttuukohan.tilanne

      kun tulee uusi taksilaki? Huonomuistiselle on vaikea paikka, jos ei luota kuljettajaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe