Uskontojen kaksi tarkoitusta.

Ygrad

Uskonnoilla on kautta aikojen ollut kaksi tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on hallita ihmisiä pelottelemalla ikuisella kärsimyksellä jos maallisen hallitsijan maanpäällisillä kärsimyksillä uhkaaminen ei tehonnut. Sitten toisena tarkoituksena on rahan keruu. Uskontojen maallinen valta on suurelta osin kadonnut sivistysmaissa mutta rahan keruu jatkuu, Luterilaisella kirkolla oikein valtion avustuksella ja lahkoilla puolipakotus ja "Jumalalta varastat, jos et maksa" keinoin.

Taitaisi ajettelevan ihmisen olla järkevintä pysytellä kaukana kaikesta järjestetystä uskonnosta.

26

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pidätämämielessäsi

      Ja sinun tarkoitus näyttää olevan lyödä epätoivoista propagandaa mitätöimiseksi totuus. Tulet vääjäämättömästi häviämään tämän pelin.
      Ateismin ja saatanan mahti on jo kukistettu Golgatan keskimmäisellä ristillä ja maailma menee vääjäämättömästi kohti Kirjoitusten täyttymystä Jumalan säätämän aikataulun mukaisesti.
      Jumalaa ja uskomista Häneen on aina vastustettu ja se vain voimistuu viimeisinä aikoina, mutta osa ihmiskuntaa pelastuu.

      • sinunkusetusmielesi

        Valheesi ei mene nykyihmiselle läpi.


      • er2tg

        Perimmäinen tarkoitus on tosiaan orjuuttaa ihmiset kuuliaisiksi ja saada heidät lopettamaan tietoinen ajattelu.


      • edfwrgt

        Lisäksi sen varjolla verotetaan ihmisiltä rahaa ....


    • kuunteluhetkiä

      Olen katsellut Pekka Sartolan luentoja Lähi-idän ja lopunajan asioista. Mielestäni hänellä on paljon hyviä ajatuksia ja mies on perehtynyt laajalti asioihin.
      Löydät Youtubesta.

      • prosentitvaihtelee

        Taitava puhuja puhuu 80% totta ja loput valhetta.
        Valheen avulla puhuja saa omat edut oikeutetuksi.


    • Frans_2

      Alkukantaisten yhteisöiden osalta voidaan löytää kolmaskin tarkoitus; joku, joka ei laiskuuttaan tai saamattomuuttaan viitsinyt osallistua yhteisön yhteisiin pyyntiretkiin tai muuhun elannonhankkimiseen, ryhtyi poppamieheksi tai shamaaniksi väittäen omaavansa yliluonnollisia kykyjä tai ainakin konstit saada yhteys tälläisia kykyjä omaaviin tahoihin. Näin välttyi raskaalta ja jopa vaaralliselta työnteolta ja saattoi silti vaatia osuutta muun yhteisön toiminnan tuloksista, yleensä jopa muita suurempaa osuutta. Tällaisista lähtökohdista voidaan katsoa pappissäädyn saaneen alkunsa.

      • on.teillä.menoa

        Tarkoitatko itsäsi ja isäpappaasi?


      • kokemusta_on
        on.teillä.menoa kirjoitti:

        Tarkoitatko itsäsi ja isäpappaasi?

        Taitaa olla heikko tietämys pappien ahneudesta.


      • A.Siantuntija

        Köykäistä kuvittelua.


      • tunnustaaa
        kokemusta_on kirjoitti:

        Taitaa olla heikko tietämys pappien ahneudesta.

        Olin aikanaan airueena turun piispan vihkiäisissä. Sattuma heitti minut sinne, vaikken ollut seurakunnan kanssa missään tekemisissä.

        Kauhusta kankeana kuuntelin pappien keskinäistä keskustelua kansasta jota kutsuivat rahvaaksi, vähempiälyiseksi jne. Kertakaikkiaan se järkytti nuorta mieltä. Keskustelu oli kuin elokuvista, joissa usein pappi on se petollisin kaveri joka vehkeilee kuten vain pappi osaa. Kaikki varmaan tuntevat esim. Ruusun nimi elokuvan, jossa hyvä esimerkki pappien kieroilusta ja julmuudesta.


    • nää_on_näitä

      Jokainen määrittelee käyttämänsä käsitteen jollaintavoin omassa mielessään. Onkohan mistään sanasta ainoastaan yhtä ainoa mielikuvaa tai määritelmää.
      Tänään opin yhden minulle uuden - älä valita, ala valita -
      saa käyttää ja jakaa minulle on selviö ettei kukaan näe eikä tiedä mitä tuosta nousee minun mieleeni

      • senmukaantoimit

        Sen mielen olet perinyt vanhemmiltasi.


      • nää_on_näitä

        Onko sinulla linkkiä -hyvä senmukaantoimit- tietolähteeseen mistä ajatus eli mieli tulee tai syntyy. Kun joku tekee keksinnön sitä tuskin pidetään vanhemmilta perittynä.
        Käsite Jumala on tietenkin opetettu kuten muidenkin sanojen merkitys, sen käyttöön sitten vaikuttaa jopa perimä kyllä.
        Aloittaja on jättänyt huomiotta tärkeimmän eli Jumala on rakkaus, se hänelle suotakoon. Jokainen ajattelee itse perimästään huolimatta tai sen vuoksi -kuten haluatte


    • alfa123om22

      Harrastin nuorena kahta asiaa: Uskontoa ja musiikin kuuntelua. Musiikin kuuntelu oli se noista kahdesta, joka vei pisimmän ajan. Uskonto ei juuri voi hyödyttää autuudessa elävää musiikin kuuntelijaa; kun niin monet kärsivät ja elävän kurjaa elämää. Uskonto vaatii asettumista noiden kärsivien asemaan. Pitää olla valmis uhraamaan kaikki oman elämän edellytykset viime kädessä jopa elämänsä niin kuin nuo monet kurjassa asemassa olevat ovat tehneet; he ovat joutuneet uhraamaan kaiken.

      Ei uskonto ketään autuaaksi voi tehdä. Siitä pitää maailmakin viime kädessä huolen. Uskovaa vaaditaan alati tilille maailmassa vallitsevasta sorrosta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Häntä vaaditaan sijaiskärsijäksi sekä saamaan aikaan muutoksen muiden elämän parannukseksi.

      Se olisi ollut uskonnon alkuperäinen asema, mutta monet muut tahot ovat ottaneet tuon aseman pois uskonnoilta esim. sosialistit. Nykyisin uskonnot ovat vähän kuin ajopuuna tai vailla tehtävää ja toimeksiantoa kun monet pienet kansalaisjärjestöt toimivat paremmin kuin mitä uskonnot kykenevät toimimaan.

      • auttamisenalkuperä

        Auttamisen tarkoitus on tukea omaa jälkikasvua.


    • Omatuntoko

      Kyse lienee uskon väärin käytöstä, mutta omantunnon tuskilla saadaan paljon pahaaakin aikaan. Miksi siis ei hyvään voi panostaa. Jokainen omantuntonsa mukaan.

    • hyvästiuskonto

      Uskonnot ovat korvike elävälle yhteydelle Jumalan kanssa, joka saadaan ottamalla Jeesus Kristus henkilökohtaiseksi Herraksi.

      • etwrgyt

        Emme tarvitse välittäjiä !


    • JumalanLapsi

      Huvittunein ja osittain kauhuissani kuuntelen välillä ihan huvikseni Radio Deitä nukkumatiksi ja siellä ihmiset soittelee kaikenmaailman ongelmista joihin pitäis rukoilla ja pelätään milloin mitäkin syntiä ja helvettiä.

      Ehkä tekin lapsisielut vielä löydätte itsenne tässä maailmankaikkeudessa ja lopetatte moisen pelleilyn.

    • Peili2

      Voiko tuonparemmin sanoa? Pelottelun avulla hallitseminen ja rahan keruu.

      Kiitos yksinkertaistuksesta.

    • alfa123om22

      "Emme tarvitse välittäjiä ! "

      Jumalan ja ihmisen väliin tarvitaan kyllä välittäjä. Ainakin mikäli islamin Mujaddid uudistajat ovat oikeassa. He väittävät, että Jumalalla on 99 kaunista nimeä, joista kukin kuvaa Jumalan jotakin ominaisuutta.
      He myös väittävät, että kullakin eläinlajilla on yksi noista ominaisuuksista, jotka siis ovat Jumalan nimiä. Eli käytännössä eläinlajeissa vaikuttaisi eräällä tavalla jumaluus.

      Ihminen syö eläimiä ja jos eläin on eräällä tavalla jumaluus tai jumaluuden kantaja niin ilman välimiestä on ihmisen suhde eläimiin erittäin heikko myös. Vaikka tuo suhde saattaa Jeesuksen toimiessa välimiehenä olla silloinkin heikohko niin on se kuitenkin silloin parempi oman kokemukseni mukaan kuin mitä tuo suhde on silloin kun Jeesus ei ollenkaan ole välimiehenä.

      Ja Autuaita ovat Puhdassydämiset he saavat nähdä Jumalan. Tämä edellyttää Jeesuksen tuoman evankeliumin mitä tarkinta noudattamista. Eli jos ei noudata tarkoin evankeliumia (Jeesus välimiehenä) niin ei pääse näkemään Jumalaa.

      Joskus Johanneksen evankeliumin mukaan voi tulla tilanne, että on suora pääsy Isän luokse opetuslapsilla. Mutta en tiedä koska tuo aika koittaa.

      • >Mutta en tiedä koska tuo aika koittaa.<

        Kyllä se sitten tietää. Sen tietää siitä ettei tarvitse kysellä? Jumala on Rakkaus eikä rakastava kysele Hän rakastaa.


      • tunnustaaa

        "Jumalan ja ihmisen väliin tarvitaan kyllä välittäjä."

        Siihen tarvitaan kyllä tarinoiden keksijä ja satujen julistaja. Minkälainen jumala sinun sadussasi on? Ja montako niitä on?


      • kirjautuminenepäkunossa
        tunnustaaa kirjoitti:

        "Jumalan ja ihmisen väliin tarvitaan kyllä välittäjä."

        Siihen tarvitaan kyllä tarinoiden keksijä ja satujen julistaja. Minkälainen jumala sinun sadussasi on? Ja montako niitä on?

        sinä olet yksi, erinomainen, eikä loppua näy Kiitos että olet olemassa, ei tämä ole pilkantekoa, niin vain on. Jokaisessa kohtaamisessa on mahdollisuus.


    • tunnustaaa

      Tässä todiste että uskonnossa on kyse rahan keräämisestä. Ovat huolissaan omista tuloistaan vaikka saavat miljardin vuodessa. Mikä heille riittäisi?

      Oletteko koskaan kuulleet vaikka SPR:ltä samanlaista valitusvirttä?

      http://yle.fi/uutiset/3-9378494

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe