Vuoden 2017 valtuustolle valtavat tavoitteet

verottaja-

Kärsämäen kunnan virkavastuulla olevat virkamiehet hallintokunnissa valmistelevat TA:n vuoden 2017 aloittelevalle valtuustolle sellaiseksi, ettei uusi valtuusto tule siitä selviytymään. Heidän valmistelunsa menee mukisetta läpi ja valtuusto tulee hyväksymään lähes yksimielisesti vuoden 2017 TA:n.

52

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Snoit

      Tumpelokunnassa ihan sama mitä kepuääliöt päättää.Viimeisiä virsiä veisataan.

      • paanulinnan-tonttu

        Kärsämäki makaa jo nyt siinä asennossa taloudellisesti, ettei se siitä nouse edes kultuurin voimalla, ei edes toteemipaalu auta.


    • kunnallistyöntekijä

      Eikä persuistakaan ole pelastajaksi vaikka kuinka mainostavat Kärsämäen olevan Suomen persumaisin kunta. Mitä johtopäätöksi voimme tästä tehdä?

    • G.Mulliturpa

      Pelastus löytyy! Ihimisten TurpaKukkula!

      • kunnallistyöntekijä

        Noo nehän eivät voi asettua ehdokkaaksi ollenkaan, kun mikään puolue ei huoli niitä lippunsa alle. Kyllä pelastus löytyy aivan muualta kuin kepujen tai persujen suunnalta.


      • EX-kepu
        kunnallistyöntekijä kirjoitti:

        Noo nehän eivät voi asettua ehdokkaaksi ollenkaan, kun mikään puolue ei huoli niitä lippunsa alle. Kyllä pelastus löytyy aivan muualta kuin kepujen tai persujen suunnalta.

        Yhteislista on jälleen pantava pystyyn, oli voimassa jo vuodesta 1984 vuodesta viimevaaleihin saakka.


      • kunnallistyöläinen

        Siihen listaan ei kannata ottaa ensimmäistäkään persua.


    • kolhoosit.tulee

      pakkohan se maakunnan on kunta-solunsa elävänä pitää, kun e3nsin vetastaan 60% Soterahaa joka mene Sote-dikisalisaatioon, siten kuntien rahat ei riitä ja ensin kärsii vanhat ja vammaiset ja kotihoito ja muut yksityisluontoiset avustukset, kuten esm yksityitien hoito -kunnossapito avustukset, tiedä onko niitä enää vuosiin jaettu?, v-palon hiidon lumetus ja mitä niitä, no pyloorin maksu ja paanun ylläpito ja Atten avustukset, sotkuhan siittä tulee ihan yleisesti, kun 35 kuntaa on jo k-kurssissa ja lisää tulee kun orpolla ei ole haluja avustaa, pitää säästää..pääomalle. Ei Kämäkikään ole poikkeus päinvastoin, kaikkia veronimikkeitä on nostetava ja loput saa hoitaa maakunta kuntain vajeet yhteisvastuullisesti.

      • aika-hoitaa

        Maakunta hoitaa kärsämäen velat näin on nykyiset päättäjät linjanneet velan hoidon kunnassa. Verot pidetään alhaisina, näin kh esittää ja kunnan kiinteistöyhtiöt ovat erittäin tuottamattomia.


      • 43210
        aika-hoitaa kirjoitti:

        Maakunta hoitaa kärsämäen velat näin on nykyiset päättäjät linjanneet velan hoidon kunnassa. Verot pidetään alhaisina, näin kh esittää ja kunnan kiinteistöyhtiöt ovat erittäin tuottamattomia.

        Matkailu, kultuuri ja toteemipaalu on kärsämäen vetonauloja, näihin kannattaa elinkeinoelämän panostaa. Lasten päivähoito laitetaan kuntoon, sehän on ollut retuperällä.
        Yrittäjyys on kärsämäen tuho, yritys joka ei omaehtoisesti lähepois niin tapetaan attendon avustamana. Työpajassa on kärsämäen uudet työpaikat, joten marinat pois.


    • katokatojokotuokle

      Kämäellä yrittäjä saa Mersulla ajaa

    • puhdasnäkemys

      ei kannata suunnitella mitään ennen maakunta käskynjakoa, pyloriinkin paree vetää puhdas lakana, kohta se Janne sen kuiteskin traditifioi

    • 277pros.toteuma

      mitä se kunta on myynyt kun myyntituloa oli elokuun loppuun mennessä kertynyt n.1,2 miljoonaa TA:n ollessa vain reilu 400 000e??

    • tottakais

      eekösss muumi lähteissään vähä kuopassu eläkerahhoo

    • koskiko.korvaa

      Eikös teillä ole kunnanjohtajana se talousnero? En tarkoita aimua.

    • käsä

      ei ole niin hulluja muita kuin kepuja jotka haluaa seuraavaan valtuustoon kärsä on konkassa sitä ennen voihan sinne mennä isä ja tyttö parantamaan kärsä imakoa.

      • sullemullehyvävelit

        samat narsistit jatkaa yksi vain tippuu korkealta pohjalle mutta sehän tarkoittaa kärsämäessä hallituspaikkaa. Sama jättää äänestämättä kun keskustan kärsämäen keput jakaa paikat keskenään äänesti kuntalaiset miten tahansa.


      • tiivitettytotuusss

        kyllä se siitå ko po komentaa pidennetyn neuvottelutauon, se siinä on, että ynpäristökunta naapureteita wttaa maksella käkisen munimia munia vieraassa pesässä


    • aakkupaovorpellupekäsräk

      mitä väliä TA:lla kun kusee korotellaan pitkin vuotta budjettia vaikka velalla ja kappas, talous on tasapainossa..

    • pöytäpuhtaaksi

      no joo, mutta velka ei märkäne jonakin päivänä ne tasataan, joku ne tasaa ja kukas muu kuin veronmaksaja, tarkemmin maakunta kunnat, koko maakunta offensiivin taka-ajatuksena, polittisen kepuvallan suveriniteettin kaappauksen ohella on maksattaa kollektivisesti kaikkien-konkka kuntien velat, kehäkolmoselta- kilpisjärvelle veronmaksajilla, samalla säästyy Orpolla rahaa vaikkapa avustaa yrittäjiä jotka tarjoavat kiky-sopimuksen leikattua pakkkaa, " seon taxa ota tai jätä tulijoita on".

      • hautausmaakuntamalli

        Kärsä on maltillinen verottaja sanoivat selänteessä. Samaisessa jossa pyhäjärvi ilmoitti nostavansa veroprosenttiaan jääden siitä huolimatta kauas kärsämäen tasosta.

        Ei märkäne velka maksuvaikeuksia on ollut jo kauan ja lisää velkaa tehdään tilinpäätöksen jälkeen jossa ilmoitettiin talouden olevan tasapainossa vaikka esim. velanhoitokyky heikkeni edellisvuodesta jne. Kun kaadutaan kaadutaan sitten kunnolla. Velkaa on jo tuplasti varoihin nähden naapurit tappelee kuka saa liitoskumppanikseen. Luonnollista poistumaa Sipilän viimeisintä lausuntoa vapaasti tulkiten.


    • kustaakusettaa

      "Luonnollista poistumaa Sipilän viimeisintä lausuntoa vapaasti tulkiten.", joo, Sipilä on äly-kiero, elikkä alkanut jo kansalle syöttämään tajuntaa "em lausetta -sanomaa, kun tulevassa Maakunta-kolhoosissa velat kansalla maksatetaan, ei kerta ryminällä vaan jouheasti syöttämällä, lukuisin erinnäisin keinoin, kuten Kiky/"Leikkauksilla, niin seon "luonnollista poistumaa"

      • lehmäkauppias

        olisikin älykiero mutta kun on pelkkä kiero. Maakuntamallin mukana menee kunnilta valtaosa valtionosuuksista ja se oli sitten siinä. Kun veisi vain kolmasosan sitten kunnat selviäsi vyötä kiristämällä mutta jos vie vaikka puolet se oli sitten siinä.

        Sipilä oppositiossa hautasi maakuntamallin puoluetta kuulematta mutta suosio kasvoi siksi kepu piti mölyt mahassa. Kun Sipilä oli hommansa tehnyt eli nostanut kepun oppositiosta vaalien jälkeen sooloilija laitettiin ruotuun seuraavalla lopputuloksella:


        "Paljastus: Sipilä uhkasi heivata kokoomuksen hallituksesta, jos maakuntamalli ei maistu
        KOTIMAA14.9. 14.14
        JOEL MAISALMI

        Keskustajohtaja Juha Sipilän ja kokoomusjohtaja Alexander Stubbin yhteiselo hallituksessa ei alkanut läheskään niin auvoisasti kuin aiemmin on kuviteltu.


        Lauri Nurmi
        Viime syksyn sote-väännössä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi kokoomuksen silloiselle johdolle, että hän ottaa kristillisdemokraatit ja rkp:n kokoomuksen tilalle hallitukseen, jos ei 18 maakuntaa ala maistua.
        Asia on vahvistettu Lännen Medialle kahden eri puolueen hallituslähteistä.

        Valtiovarainministeri Alexander Stubbia (kok.) ei oppositiojohtajan asema kiinnostanut – ja nyt hän on entinen puoluejohtaja.

        Lännen Median kysyi kuntajohtajilta kommentteja maakuntauudistuksesta. Kyselyn avoimet vastaukset paljastavat, että jopa monet keskustaenemmistöisten kuntien johtajat pitävät 18 maakunnan mallia huonona.

        – 12–15 olisi ollut sopiva maakuntien määrä uudistuksen alussa. Ajan myötä maakuntien määrä vähenee joka tapauksessa, arvioi Haapajärven kaupunginjohtaja Juha Uusivirta. Keskustalla on Haapajärven valtuustossa ehdoton enemmistö.

        Nyt kokoomus vääntää hallituksessa erillisasemaa pääkaupunkiseudulle.

        Samalla kokoomuslaiset ja keskustalaiset pelkäävät, että perussuomalaiset siirtyy jossain vaiheessa hallituskautta oppositioon nostamaan kannatustaan vaaleja varten. Sdp tietää asetelman ja pitää siksi yllä ajatusta kunnista sote-tuottajina.

        Kunnatkin ovat vasta heräämässä siihen, kuinka suuri mullistus niitä odottaa, jos nykymalli pysyy voimassa. Kävi niin tai näin yhdenvertaiset palvelut ovat pitkien etäisyyksien maassa utopiaa, mistä kymmenet kunnanjohtajat kyselyssä huomauttavat."

        Läpi meni mutta julkinen meni yksityiset tulee kokomustan toimesta. Hinta maakunnista


    • neuvottelutauotlisii

      .. sitten Maakunta-kolhoosi otta rusinat bullasta ja kehuen hoitaa Soten, v-maksajain kunta-rahoilla ja Orpon, jättäen kuntakentän kerjäläiseksi kaikessa muussa paitsi Sotessa

    • luulempaettä

      "Joulunalus hirnuminen loppuu!

      • toteemi-

        Vuoden 2017 alkavalle valtuustokaudelle on valtuustoonpyrkivia ehdokkaita riittävästi.
        Listat täynnä jokaisella puolueella tai "onnellinen kärsämäkinen" ryhmäkin.
        Kuntalaissa on määritetty valtuutetun toimen hoitaminen, käyttäytyminen arvokasta - vain kuntalaisten parhaaksi toimien......


    • kunnallistyöläinen

      "Onnellinen kärsämäki" kun ei ole puolue, ei se voi nykyisen lain puitteissa asettaa ehdokkaita muun kuin jonkin puolueen alle. Sellaista puoluetta tuskin löytyy.

      • Pyrrönen

        Kyllä voi perustamalla valitsijayhdistyksen, mutta tuohon pelleilyyn tuskin Kärsämäessä kukaan lähtee.


    • käköne

      RKP on kasvava puolue Kärsämäessä ja parasta pitäjälle.Ja jäsenmaksu on vain 15euroa vuodessa.Tervetuloa RKP:n jäseneksi!

      • eimuutaminulla

        Vad bra, jag är den andra efter Pesonen...pratar vi svenska i mötet ?


      • käköne

        Nej du kan inte pratar svenska i Kärsämäki RKP lokalpartiet.Eli ei sinun tarvitse puhua ruotsia Kärsämäen paikallisyhdityksessä.Ja ota Jaana Salo myös mukaan Kärsämäen RKP toimintaan.Jaana saisi toimia RKP;ssä uudistus ja liberaalisella laajalla pohjalla paremmin,Kärsäkepussa.


      • joovaisemmostasalaista
        eimuutaminulla kirjoitti:

        Vad bra, jag är den andra efter Pesonen...pratar vi svenska i mötet ?

        Sen lisäksi, olen toinen henkilö jälkeen ... puhumme ruotsia kokouksessa?


      • toteemi-
        joovaisemmostasalaista kirjoitti:

        Sen lisäksi, olen toinen henkilö jälkeen ... puhumme ruotsia kokouksessa?

        Kärsämäen virkavastuulliset esittelijät ja kuntapäättäjät eivät reagoi kunnan nopeasti kasvavaan palvelujen heikkenemiseen, attendolle maksettavan könttäsumman muodostumiseen muutoi kuin maksamalla attendon työnjohdon alla työskentelevien kunnan palkkalistoilla olevien palkat. Verotuksella ei kunta pyrikkään parantamaan kunnantaloutta. Heikkotuottoiset ja tehottomat rakennuskiinteistöjen kierrättäminen, kunnan ollessa maksumiehenä tuntuu veronmaksajasta joutavalta puuhailulta.
        Vuoden 2017 aloittava valtuusto joutuu heti puuttumaan kunnan heikkoon talouteen ja tulee rajuja korotuksia veroksessa ja palvelumaksuissa.


      • herrojenkanssamarjaan
        toteemi- kirjoitti:

        Kärsämäen virkavastuulliset esittelijät ja kuntapäättäjät eivät reagoi kunnan nopeasti kasvavaan palvelujen heikkenemiseen, attendolle maksettavan könttäsumman muodostumiseen muutoi kuin maksamalla attendon työnjohdon alla työskentelevien kunnan palkkalistoilla olevien palkat. Verotuksella ei kunta pyrikkään parantamaan kunnantaloutta. Heikkotuottoiset ja tehottomat rakennuskiinteistöjen kierrättäminen, kunnan ollessa maksumiehenä tuntuu veronmaksajasta joutavalta puuhailulta.
        Vuoden 2017 aloittava valtuusto joutuu heti puuttumaan kunnan heikkoon talouteen ja tulee rajuja korotuksia veroksessa ja palvelumaksuissa.

        sitä se Atten kanssa veljeily tietää, PpkyS kyydissä korotukset olisi olleet vähäisemmät ja kyyti mieluisempaa


      • eimuutaminulla
        käköne kirjoitti:

        Nej du kan inte pratar svenska i Kärsämäki RKP lokalpartiet.Eli ei sinun tarvitse puhua ruotsia Kärsämäen paikallisyhdityksessä.Ja ota Jaana Salo myös mukaan Kärsämäen RKP toimintaan.Jaana saisi toimia RKP;ssä uudistus ja liberaalisella laajalla pohjalla paremmin,Kärsäkepussa.

        och samma på svenska : Nej, du behöver inte prata svenska I Kärsämäki....


      • käköne

        Oulun RKP:n paikallisosaston kokouksessa saa ja voi puhua ruotsia,mutta suomenkieli riittää asioidessa Helsingin RKP:n puoluetoimiston kanssa.


    • käki.illuusio

      "Mutta eihän Keisarilla ole vaatteita"

    • 345678765

      eipä se ole tulevan valtuuston ongelmista suurin jokin laadittu TA vaan se, meneekö maakuntamalli läpi. Siihen asti mennään löysässä hirressä lähinnä peläten tulevaa. Läpi mennessään TA:t kun menee ihan kokonaan uusiksi jo vuodesta 2019 alkaen. Valtionosuuksien muutokset maakuntamallin myötä se suurin uhka ja mustin pilvi kärsämäen yllä. Asiaa kun ei yhtään auta se, että kärsämäki on ollut aina elänyt muiden siivellä ja jos maakuntamallin myötä vo:ksia leikataan enemmän kuin persaus kestää se oli sitten siinä.

    • satujajaana

      Nykinen valtuusto kiemurtelee kuntalaisille mieliksi tämän valtuustokauden loppuun. Uuteen valtuustoon osa pyrkinee, mutta jutut hoidetaan erimalliin heti valtuustokauden alussa ja ne ei mene kuntaisten mieliksi, rajut talouden tasapainottamis liikkeet tehdään välittömästi.

      • maitokaatuijo

        mitäpä tuossa muutakaan voi tehdä paskat on jo housuissa. Mitä väliä valtuustolla hallitushan tuo on on ottanut kunnan korkeimman päätäntäelimen viran valtuustolta itselleen. Hyvä jos valtuustoa informoidaan mitä hallitus on takahuoneessa päättänyt minkäkin asian suhteen. Niinkun nyt tuo kirjaston siirto valtuustolle ilmoitettiin kuinka kirjasto siirtyy paanulinnaan. Toisena esimerkkinä uudsien rivitalojen rakentaminen hallitus taisi hoitaa senkin teknisen lautakunnan puolesta yms. yms. Ihan turha valtuusto koko kauden ajan hallituksen marttakerho tehnyt kaiket päätlkset ja valtuusto pelkkä nukkevaltuusto lampaineen.

        Nimilista ketkä nykyisistä pyrkii uudestaan olisi helppo kirjata pätemisentuska on niin paha muutamalla. Ei väliä miten vihattuja ihmisiä ovat ei tunnu missään kun ovat tavallisten kuolevaisten yläpuolella joita ei edes lait koske.

        Mitähän ihmettä sinä tarkoitit rajuilla talouden tasapainottamis liikkeillä ulkoistamisien yms. jälkeen? Ei nimittäin pysty pistämään paremmaksi ja verot on jo tapissa. Olikin sellaiset talouden tasapainottamiset että piti budjettia korottaa selänteen aikoihin verrattuna niin hyvin onnistui.


      • w3e46y787654

        Monen ei olisi pitänyt enää edes jatkaa. Ennen hyvin asiansa hoitaneita seassa jotka tällä kaudella käänsi paitansa hypäten lampaiten joukkoon. 17-4 valtuustossa 5-2 hallituksessa. Siinä nimet niitä nimeämättä jotka jää kärsämäen historiaan. Niin hyvässä kuin pahassa ja se maine pitää kantaa hautaan asti. Sitten saa jälkipolvet ristin kantaakseen kun aikaisempi sukupolvi attendon kärsämäkeen junttasi ja romutti kärsämäen palvelut vastineen ollessa nolla. Menot kasvoi mutta palveluiden taso romahti ja pysyvästi. Mikä hirveintä yhden alijäämäisen tilinpäätöksen pelossa joka olisi tehnyt kärsämäestä kriiskunnan. Hirveää sen takia että se pyrittiin estämään ulkoistamalla mutta lopulta sillä ei ollut kriiskuntaluokituksen tai sen välttämisen kanssa mitään tekemistä kun selänteen säästöt ja valtionavustuksien korotukset pelasti mutta oli päätetty ulkoistaa...ihan turhaan.


      • Aulikselle_ääni

        Jos maakuntamalli menee läpi eroaminen pienen pienestä selänteestä vesittyy sata nolla. Keskustapuolueen pienestä kuntayhtymä selänteestä keskustan valtavan kokoiseen maakunta kuntayhtymään. Huomattavasti paljon isompi paha kuin pieni selänne jossa kärsämäkisillä oli vaikutusmahdollisuuksia vaikka mihin. Esim. onko kärsämäessä vuodeosasto vai ei maakunnan kuntayhtymässä kärsämäkisiltä ei edes kysytä. Hyvä jos jää edes terveyskeskusta missä uusia reseptit tai ompeluttaa pienet haavat tms?

        Aulikselle menee oma ääni. Tasan tarkkaan ainoa ihminen joka on koko valtuustokauden jokaisessa asiassa yrittänyt järkeä takoa hallituksen marttojen ja valtuuston lampaiden päähän. Aina asiasta ei valittamisen ilosta vain ja ainoastaan asiasta. Aina yli käveltiin ja asialla yksi ja sama marttakerho. Jokainen ukko hallituksessa ja valtuustossa edellisten joojoo-miehiä jotka ei sanallakaan uskalla vastaan nousta. Poislukien Pesonen ja nämä ihmisten kärsämäkiset. Pesosen ulostulo oli vain niin väkevä että jäi mieleen. Aulis on tehnyt myyräntyötä ja ottanut martoilta paskaa niskaan niin paljon että oma ääni menee sinne. Edelleen ainoa ihminen jolla on ollut asiasta riippumatta järkiä päässä ja ihmettelen miten on jaksanut tyhjään metsään huutaa?


      • eimuutaminulla
        Aulikselle_ääni kirjoitti:

        Jos maakuntamalli menee läpi eroaminen pienen pienestä selänteestä vesittyy sata nolla. Keskustapuolueen pienestä kuntayhtymä selänteestä keskustan valtavan kokoiseen maakunta kuntayhtymään. Huomattavasti paljon isompi paha kuin pieni selänne jossa kärsämäkisillä oli vaikutusmahdollisuuksia vaikka mihin. Esim. onko kärsämäessä vuodeosasto vai ei maakunnan kuntayhtymässä kärsämäkisiltä ei edes kysytä. Hyvä jos jää edes terveyskeskusta missä uusia reseptit tai ompeluttaa pienet haavat tms?

        Aulikselle menee oma ääni. Tasan tarkkaan ainoa ihminen joka on koko valtuustokauden jokaisessa asiassa yrittänyt järkeä takoa hallituksen marttojen ja valtuuston lampaiden päähän. Aina asiasta ei valittamisen ilosta vain ja ainoastaan asiasta. Aina yli käveltiin ja asialla yksi ja sama marttakerho. Jokainen ukko hallituksessa ja valtuustossa edellisten joojoo-miehiä jotka ei sanallakaan uskalla vastaan nousta. Poislukien Pesonen ja nämä ihmisten kärsämäkiset. Pesosen ulostulo oli vain niin väkevä että jäi mieleen. Aulis on tehnyt myyräntyötä ja ottanut martoilta paskaa niskaan niin paljon että oma ääni menee sinne. Edelleen ainoa ihminen jolla on ollut asiasta riippumatta järkiä päässä ja ihmettelen miten on jaksanut tyhjään metsään huutaa?

        Pesonen oli vain yksi suurimmista syyllistä, miksi TK:ssa piti saada säästöjä , hän ajoi Hokkasen kanssa väkisin vuodeosaston rakentamisen läpi kunnassa ja sehän maksoi....


      • täyskepu

        Pesonen on viimeisin ketä äänestäisin.


      • porimaan

        RKP on paras puolue Kärsämäellä.


    • eihöttoilläjarrutetaan

      mitään ei kannata rynnistellä ennen maakunta hallintoa

      • TOTEEMI-

        Kärsämäellä on jo tehty tämän istuvan "nukkepäättäjien" toimesta kaikki se, että uusi valtuusto on toimintakykyinen aloittaessan valtuustokauden vuonna 2017:sta.
        Attendo toi ne säästöt mitä kunta oli asettanut tavoitteeksi. Sopimuksen allekirjoitti kärsämäen kunnan puolelta khpj Jaana Salo.
        Työpaikkoja on järjestelty ja toiminnat on näin saatu kustannustehokaaksi.
        Velekaa ottaa valtuusto, kun sitä saadaan lähes - korolla.


    • kalkkikivi

      no,eipä tunnu olevan kaikki asiat "kohdallaan" siellä Kärsämäelläkään,jos ei ole meilläkään t: pyhäjärvinen

    • trvehdyskalkkikivi

      mikä teillä päällimmäinen onkelma, onko peräti useampiakin, kääntymällä kämäki-puoleen ja kysymällä konsulttiapua onkelmanne poistuu, varsinkin jos on lakiasioista kysymys ne on helpoimpia, kämäessä ei ole ammattitaidosta johtuen ja kunta edustajien wiisauvvesta onkelmia juuri lainkaan, kuin, että mihin kunna-ylijäämää-rahoja sijoitettaisiin

      • kalkkikivelle

        oikiastaan, elä kasaa listaa p-järven kunta-onkelmista, niittenn komsolomisesta Käkiläisille, net tuleepi automaattisesti sitten, kun liitytään Sipilä-Leevi- akselilla Maakuntahallinnon rengiksi, hyvässä uskossa" kaikki kasataan.. sinunkin rahat ja tulee kevyt olo, mie4ltä nostattava utareisen auteroinen mielihyvän tunne leviää kiireestä-kantapäähän" naapureitten pyyteettömästä avusta, vain nimellistä korvausta vastaan, pääasia, että kaikki tasataan Isänmaan ja hallinnon hyväksi.


    • tulkaakaikovalmiina

      eika Kakistenkaan kannatta höttöillä 2019 kaikki on valmiina, maakuntamallissa pjven uus tk palvelee, voi olla että hpj tk suljetaan ja valinnanvapaus on p-järvellä, nain maakunta saastaa rahaa..ukoistuksiin!

    • käköne

      Tällä on Käköne päivää!Katsokaa ja lukekaa RKP:n puolueohjelma RKP:n puoluesivuilta.Niin ymmärrätte meidän tavoitteet ja ohjelman.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe