homeen aiheuttamahajuherkkyys?

teme123456

ole ilmeisesti työssäni altistunut homeelle / huonolle sisäilmalle. (myös muilla oireita).
Oireet olleet hyvin pieniä tähän asti.. kunnes....
siirsimme työpaikalla olleita kaapistoja eri paikkaan. kaappien päällä ollut pöly (home?) tuli päälle ja sain kovat iho ja hengitysreaktiot.

nyt keuhkoissa ja nenässä jakuva polte joka pahenee aivan kaikesta pienestäkin hajusta.
On kyse sitten hajusteesta tai vaikka ruisleivästä.

työpaikalle en voi mennä nyt ollenkaan vaan saan heti ihoreaktioita ja kurkkua kutittaa.

Sain tänään lekurilta kortisonikuurin.

Onko muita kelle tullut vastaavia oireita tuollaisesta. mahtaako mennä ohi / millä olette saaneet helpottamaan?

13

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkäri2

      Onneksi mitään pysyvämpää oiretta ei pitäisi aiheutua eikä mitään varsinaista sairautta. Kortisoni on hyvä oireiden lievitykseen. Ohi se siitä pitäisi mennä. Hajuherkkyys on ilmeisesti tuollaisessa tilanteessa psyykkistä, kun on pelästynyt ärsytysoireita niin elimistö virittyy pelkäämään hajuja joksikin aikaa kunnes huomaa ettei hajuista olekaan mitään vaaraa.

      • khjgfghdfgdsgf

        Kortisoni ei ole mikään pitkäaikaisratkaisu. Itse asiassa varsin haitallinen aine. Ohentaa ihoa, lisää rasvaa keskivartaloon ja tekee jalat tikuiksi, tekee rasvapatin niskaan ja kasvot leveiksi. Puhumattakaan siitä, mitä se elimistön sisällä tekee. Osteoporoosiriski ainakin on. Osa saa siitä kiksejä, ja käyttää sitä yliannoksina. Itselläni on kortisonia viihdekäyttänyt mummo. Oli järkyttävää katsottavaa. Ja aina joku lääkäri kirjoitti uuden reseptin.


    • palipili.lääkäri2
    • Helpottaa

      Minulla ravitsemusmuutokset olivat merkittävä apu hajusteherkkyyteen. Nykyisin ei ole enää ongelmaa tuoksujen suhteen ja homettakin olen alkanut kestää ilman suuria oireita!

      Kirjoitin aiheesta blogikirjoituksen: https://helpottaa.wordpress.com/

      • Glyfosaatti.lautasella

        Minulla alkoi helpottamaan kun pääsin pois viimeisestä homeasunnosta ja heitin saastuneet kamat kaatikseen. Enkä osta enään uusia myrkyllisiä vaatteita. Ja aloin syömään LUOMUA. Ilman Glyfosaattia. Hyvää tuoretta sahtia lasillinen aina silloin tällöin saunailtana. Kummasti helpottaa suolistoakin.

        " Jotkin vaatteista löydetyistä aineista olivat karsinogeeneja ja osa oli myrkyllisiä, kertoo Giovanna Luongo analyyttisen kemian laitokselta Tukholman yliopiston tiedotteessa."

        http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/ruotsalaisen-jattiketjun-vaatteista-loytyi-myrkkyja-osa-kemikaaleista-ei-lahde-edes-pesemalla-6060342

        Kyllä porukoitten, varsinkin niiden siedättäjien pitäisi enempi alkaa miettimään ja uskomaan sekä myöntämään sisäilman myrkyllisyyteen liittyvien myrkkyjen yhteisvaikutuksia. Niitä kovia cocktaileja mistä muntesin kaverikin jutteli tosipaikan tullen olevan meidän homeasunnossa kun pois sieltä päästiin ja oli otsonoinnin jälkeen ottanut ne petolliset VOC näytteensä.

        Ei se home yksitään mitään älyttömiä tuhoja tee se on nyt nähty. Jokaisesta homeasunnosta löytyin myrkkyjäkin.

        Homeentappomyrkyt MCF PHMG ja otsonoint (biosidi) ja ympäristömyrkyt (myrkylliset rakennusmateriaalit) ja niiden yhteisvaikutukset niitä tosiasiota lääkäri2 sun pitää alkaa opettelemaan. Muuten jäät tavis tk lääkäriksi ripulisairaita lääkitseen eläkeikään saakka.


    • Myrkytyskö.vai.pahempi
      • näin.ne.myrkyt

        https://www.youtube.com/watch?v=GzKiQPvs3WY&feature=youtu.be

        Kannattaa kuunnella ja katsoa, ettei tarvitse itkeä ja katua. Biosiidit, myrkyt mitä menee ihon läpi, nieltynä ja hengitettynä solujamme tuhoamaan. Lääkärit tippuneet jo aikapäiviä kehityksestä. Varsinkin ne "kosteusvauriorakennusastmalääkärit." Siedättäjät.


    • KarriM

      minulla tuli kans uudessa työpaikassa aikoinaan hirveät ihottumat ja sairastelin koko ajan. Onneksi asiaa alettiin tutkimaan ja tehtiin jotain remonttiakin, hankittiin myös kunnon ilmanpuhdistimet toimistolle, jotka puhdistaa ilmaa koko ajan (nappaa myös pienhiukkaset/homeitiöt, johon tavallinen ilmanpuhdistin ei pysty) lisätietoa löytyy: http://genano.com/fi/kayttokohteet/sisailmaongelmat-tyopaikalla

    • Ei.poistanut.myrkkyjä

      Ei auttanut huippuilmanpuhdistajakaan kun toksiineita sisäilmastossa. Muutenkin vähän arveluttavaa panna ilmoja kiertämään kun hyvin harva homeremontti onnistuu sen terveytensä sisäilman myrkyllisyydelle menettäneen kannalta.

      Tuossa osaava asiantuntija sanoo miten asia oikeasti on.

      ""”Kokemusten mukaan puhdistimet auttavat oireisiin, jotka liittyvät hiukkasiin.""

      Että näin .

      ""Jos taas oireet liittyvät kaasuihin tai toksiineihin, laitteista ei välttämättä ole apua.""
      http://homepakolaiset.fi/media/myrkyllisessa_sisailmassa_tyoskentelee_kemia_lehti_26.4.2012.pdf

      • Lääkäri2

        Otsoni tuhoaa ne myrkytkin hapettamalla ne. Otsonoiva ilmanpuhdistin poistaisi sekä hiukkaset suodattamalla ne pois ilmasta että myrkyt hapettamalla ne, otsoni on voimakas luonnon hapetin. Myös ionisaattoreita voidaan käyttää ilmanpuhdistajissa tehostamaan suodatusta.

        Esim.

        http://ilmanhaltija.fi/tuote/ilmanpuhdistimet/ilmanpuhdistin-wilfa-ap-4/

        "Wilfan Ilmanpuhdistimien edistyksellisen suodatinjärjetelmän ansiosta 99,9 % jopa 0,3 mikronin kokoisista hiukasista suodattuu pois ilmasta. Wilfan malleissa on ilmanlaaduntunnistin, joka rekisteröi hajut automaattisesti ja valitsee optimaalisen tuuletinnopeuden.

        AP-4 ilmanpuhdistimessa on otsonointitoiminto, joka tuottaa otsonia ilmaan 50mg tunnissa. Mikäli kuitenkin laite on käynnissä esim. useita tunteja, se keskeyttää otsonin tuotannon, jottei otsonin määrä pääse kasvamaan liian suureksi. Laitteen UV-valon aallonpituus on 254 nanometriä joten UV-valo itsessään ei tuota otsonia lainkaan. Laitteessa olevan ”Function”-painikkeen kautta käyttäjä voi halutessaan laittaa otsonin tuotannon pois päältä sekä hallita muita toimintoja."

        "HEPA: ULPA-luokka 17. Poistaa ilmasta siitepölyn, savun ja muita hiukkasia, jotka saattavat aiheuttaa allergioita, astmaa ja hengitystiesairauksia. Poistaa yli 99,9 % jopa 0,3 mikronin kokoisista hiukkasista.
        Aktiivihiili: Poistaa hajut, tupakansavua sekä muita kemiallisia kaasuja.
        Fotokatalyytti: Poistaa siitepölyt sekä bakteerit ja virukset.
        Kuitusuodatin: Poistaa kemiallisia epäpuhtauksia.
        UV-valo: Poistaa bakteerit ja virukset.
        Otsonointi: Hajottaa orgaanista hajua ja biologisia epäpuhtauksia. Lisää happipitoisuutta.
        Ionisointi: Negatiiviset ionit vaikuttavat myönteisesti aineenvaihduntaan sekä immuunipuolustukseen."

        Parasta luokkaa oleva laite poistaa vielä tehokkaammin kaikki myrkyt ja hiukkaset sisäilmasta:

        http://ilmanhaltija.fi/tuote/ilmanpuhdistimet/ilmanpuhdistin-iqair-health-pro-150/

        "Homeoireet, allergia ja astma kuriin. IQAir® Health Pro 150 ilmanpuhdistin on varustettu tehokkailla hiukkas- sekä hajunpoistosuodattimilla. Kun tarvitset tehokkaan, huolettoman sekä oikeasti puhdasta sisäilmaa tuottavan ilmanpuhdistimen, olet sen vihdoin löytänyt!"

        "Sveitsiläinen IQAir® on kahminut maailmalla suurimman osan palkinnoista kuluttaja- sekä ammattilaistesteissä. HealthPro® 150 poistaa sisäilmasta ihmisille haitallisia epäpuhtauksia, kuten pienhiukkaset aina ultrapieniin asti (HyperHEPA® testattu aina 0,003 μm saakka). Lisäksi poistuvat epämiellyttävät hajut sekä kemikaalihöyryt.

        IQAir® ilmanpuhdistimien tehokkuus on testattu useissa tutkimuksissa eripuolilla maailmaa. Testien mukaan ne pystyvät tuottamaan puhdasta sisäilmaa vaativissakin olosuhteissa. Health Pro® 150 malli onkin maailman ainoa kotitalouksiin tarkoitettu ilmanpuhdistin, joka on yksilöllisesti testattu ja sertifioitu.

        Jokainen IQAir® ilmanpuhdistinlaite sekä suodattimet (erikseen ja yhdessä) käy läpi tiiveys- sekä hiukkassuodatustestin, josta asiakkaalle toimitetaan käsinkirjattu todistus laitteen hankinnan yhteydessä. IQAir® ilmanpuhdistimissa käytetään ainoastaan tehokkaimmaksi todistettua suodatinteknologiaa maailmassa.

        IQAir® – ILMANPUHDISTIN JOKA PERUSTUU TIETOON

        Yli 45 vuotta suodatinteknologian tutkimista ja kehittämistä on mahdollistanut IQAir® ilmanpuhdistimien valtavan suosion ympäri maailman. Kehitystyön ansiosta IQAir® ilmanpuhdistimet ovatkin tehokkuudeltaan ja luotettavuudeltaan maailman kärkisijoilla "


      • Totuuksia.siedättäjille

        Otsonoivat ilmanpuhdistimet taitaa olla kiellettyjä tässä maassa. Pikkusen Lääkäri2 olet jäänyt jälkeen kehityksessä. Jakelet väärää tietoa ja se on tietoista ja tahallista terveyden vaarantamista kaveri parka. Edesvastuutonta. Tyypillistä paskaa siedättäjiltä ja oman edun tavoittelijoilta.

        Otsoni = biosidi ja ei tuhoa myrkkyjä vaan tekee niistä entistä vaarallisempia hengitettäväksi keuhkopussin rakkuloiden perille.

        """
        Viranomaisten viilatessa kantojaan sisäilmaongelmaisissa kouluissa sinnitellään. Moni koulu turvautuu ilmanpuhdistimiin, joita markkinoilla on puolisen tusinaa erilaista. Tutkimissaan kouluissa Mirja Salkinoja-Salonen näki monenlaisia puhdistimia. ”On tapauksia, joissa ilmanpuhdistimista on ollut apua. Suomessa ei kuitenkaan ole tutkittu, mikä puhdistin auttaa parhaiten..”

        ” Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen kertoo, että joskus puhdistimet helpottavat tilannetta, joskus jopa pahentavat. Hän pitää suurena puutteena sitä, ettei laitteita ole tutkittu autenttisissa homevauriokohteissa.
        ”Kokemusten mukaan puhdistimet auttavat oireisiin, jotka liittyvät hiukkasiin. Jos taas oireet liittyvät kaasuihin tai
        toksiineihin, laitteista ei välttämättä ole apua. Ongelmana on, ettei tiedetä, mille ihmiset yksittäisessä kohteessa ovat herkistyneet.”
        Samantapainen ongelma liittyy homeen desinfiointi- ja puhdistusmenetelmiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei suosittele esimerkiksi otsonoinnin käyttöä, koska ei tiedetä, voiko otsonointi pilkkoa yhdisteitä uusiksi myrkyllisiksi yhdisteiksi.”""

        Lääkäri2 SIIS, "OTSONOINTI VOI PILKKOA YHDISTEITÄ UUSIKSI MYRKYLLISIKSI YHDISTEIKSI." Tuon vuoksi otsonoivat ilmanpuhdistimet on ilmeisesti kielletty tässä maassa.

        "Otsonin on todettu aiheuttavan terveyshaittoja, eikä jatkuvatoimisia laitteita tulisi käyttää tiloissa, joissa oleskelee ihmisiä. Jos laitetta käytetään satunnaisesti (esimerkiksi savuvahingon yhteydessä), pitää ehdottomasti huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta, oikeasta käyttöajasta ja ottaa huomioon pinnoilla olevat materiaalit ja niiden ominaisuudet. Otsoni saattaa reagoida pintamateriaalien kanssa ja tuottaa haitallisia yhdisteitä. Pienetkin otsonipitoisuudet aiheuttavat oireita sekä pahentavat esimerkiksi astmaa."

        http://www.hengitysliitto.fi/fi/sisailma/ilmanpuhdistimet/otsonoivat-laitteet

        Tässä seuravassa linkissä Juhani Pirinen kertoo totuuksia pierunpyörittäjistä ja otsonoinneista=biosidi sekä sisäilman myrkkyjen myrkytyksistä biosideilla kuten otsoni siis, Lääkäri2 ja terveyttä varantavat siedättäjät.

        http://asumisterveysliitto.fi/pages/home--ja-kosteusvaurio/artikkelit/otsonaattoreita-ei-saa-markkinoida-sisaeilman-puhdistamiseen-terveysvaeittaemin.php


    • Ei.otsonointia.ei

      """Ilmanpuhdistimia, jotka tuottavat sisäilmaan otsonia, ei suositella käytettäväksi.6 Suomessa THL:n ympäristöterveysosasto on kommentoinut otsonaattoreita terveyshaitaksi. Otsoni voi irroittaa materiaaleista sisäilmaan haitallisia ainesosia kuten formaldehydiä. "Sosiaali ja terveysministeriö toteaa, että otsonia sisäilmaan tuottavia laitteita ei tule käyttää sisäilman puhdistamiseen asunnoissa ja yleisissä tiloissa, joissa ihmisiä oleskelee pysyvästi. Otsonaattoreita ei saa myöskään markkinoida viittaamalla otsonin aikaansaamiin edullisiin terveysvaikutuksiin. Silti sisäilmaan otsonia tuottavia laitteita myydään Suomessa edelleen kuluttajille."4 Ilmanpuhdistimeksi kannattaa valita otsonia tuottamaton malli. """

      http://homepakolaiset.fi/11_myytti.html

    • MonestiLähtenyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe