Viikonvaihteen iltalehti: ruokaraivona, missä

a.p.ouöyö

sitä ruokaraivoa ja määritelkää mikä on ruokaraivoa. En ole nähnyt enkä kuullut ruokaraivosta mitään. Mielikuvituksissaan eläville ilmeisesti ruokaraivoa on sekin että kerrotaan miksi ei kiinosta katsoa televisosta ruokaohjelmia. Yhdenkään en kyllä ole nähnyt raivoavan enkä kuullut vihapuhetta ilmoittaessaan että eivät katso mainostelevision ruokaohjelmia. En ole ostanut viikonvaihteen iltapäivälehtiä mutta vaihdoin iltasanomat naapurin viikonvaihteen iltalehteen ja " repesin " lukiessani ruokaraivosta kun ikinä kuulutkaan. Ihmiset ovat tyytyväisiä kun yleensä pystyvät ostamaan perheelleen ruokaa. Leipäjonoissa innoissaan kun on vielä lahjoittajia. Tähän ikään päästyäni en ole ostoksilla nähnyt enkä kuulut ruokaraivoa mutta kylläkin täyteeen lastattuja ostoskärryjä monipuolisesti ja yleenssäkkin monille ruoka on pääasia joten olkoon se heille niin mikä minä olen sanomaan aikuisille mitä heidän pitää syödä, julkisuudessa on vaikka minkälaista " asintuntijaa " sähläämässä, kertomassa miten valmistaa ruokansa ja status päivittää itsensä ruualla mitä syövät.

" kiltisti eivät enää syö " mainitsi joku iltasanomissa jotain. Tohtori kolutettavat, dosentit, autonasentajat, insinöörit, opettajat, sairaanhoitajat, toimittajat, perisitentit ja muut adjutantit sekä tarkkailijat ovat päiväkodissa, kouluissa ja kotona kasvaneet vaipasta vaariin tavalisella perusruualla. Katsottaessa päiväkodin / koulujen ruokalistaa siellä on vuodesta 1960 kasvettu jauhelihamakaroonilaatikolla, hernekeitolla, makkarakeitolla, puuroilla, kalakeitolla, merimievuoka, jauhelihakastike, jauhelihakeitto, kalapuikot jne. Vuosien varella jotain muutosta mutta noilla ruuilla ovat kasvaneet siihen mittaansa mitä nyt ovat. Mitä ketäkin viikonloppuna syö ei minua kiinosta mitenkään jokaisen oma asia kuten sekin vaikka katsoisivat joka ikisen ruokaohjelman. Televisiosta tulee niin paljon muutakin mitä en katso mutta en tunne olevani raivona kuin vihoissani. Huolettomasti määritelmät ruokaraivoista tuskin pitävät paikkaansa jos raivoksi lasketaan sekin että toisilla on valtava tarve määritellä itsensä kautta mitä milloinkin syövät ja sekin päivittää julkisuuteen selfien kera. Perheillä kuin yksilöillä on tosiasiassa vaikeuksia miten saada rahansa riittämään palkkapäivään asti että voivat ostaa terveelistä ruokaa itselleen ja perheelleen.

4

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oixa.p.å

      Ennemmin vanhempana joka statusta ruokatottumuksistaan selfien kera päivittää julkisesti. Olisin huolissani mitä hänen lapsensa syö päiväkodissa. Säästösyistä vaikka maksaisivat korkeita maksuluokkaa lastensa päivähoidosta ruuan taso on laskenut vuosi vuodelta säästösyistä. Se ei ole keittiöhenkilökunnan vika jotka yrittävät tyhjästä saada tarvittavan kaloria / energia määrän. Lehdissä näytetyt kuvat on silkkaa potaskaa. Lapset syövät viikosta, kuukaudesta, vuodesta toiseen aamupalaksi pelkkkää harmaata puuroa tai velliä sekä näkkileipää ja kova lantun tai porkkanan pala. Vuosiin ei leikkeileitä ole kuin yksi läpinäkyvä juustosiivu josta päivä paistaa läpi jonka lapset siirtää sivuun. Hilloa jos joskus on sekin on ihme. Saahan sitä iltapäivälehdistöön juuri sellaisen kuvan aamupalasta kun haluaa. Tosiasia on toinen. Syökää vanhemmat itse aamusta toiseen jatkuvasti viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen harmaata puuroa tai veteen keitettyä jotain vellin tapaista ja nakertakaa kovaa lanttua tai porkkanaa ehkä joskus on pieni paprikan pala. Useat lapset ovat viimeisen lounaan syöneet edelisenä päivänä kotona niin voitte kuvitella mitä se noilla säästösyistä aamupala on ja maistuuko mutta korkeinta maksuluokkaa maksavat se ei kuitenkaan näy kunnalisessa aamupalassa.

    • oixa.p.ö

      Puuroa on välipalanakin koska laki niin vaatii että alle kolmevuotiaille pitää olla välipalaksi puuro Säästösyistä se on halpaa eikä se maitojauheeseen tehty pannukakun palan oikein maistu enää, Ilalla vanhemmat voivat vielä antaa jotain velliä että siinä on lapset tankattu puurolla ja joskus hiutaleista tehdyllä riisipuurolla jossa mehutiivisteestä tehtyä " marjakiiselliä " Vanhemmat voivat korkeita maksuluokkaa maksaessaan ajatella näitä säästösyitä vaikka. " hyvä laki " tarjota puuroa ja velliä välipalana tietää selvää säästöä eikä kulu sitä pannukakkua likaa jota joskus on tai jotain muuta paistosta jota ruokalistassa on...

    • oixåa.p.ö

      Mikään ihme ei ole enää kun lapset kyläillessään saavat riisipuuroa joka on keitetty maitoon, kanelia ja hyppysellinen sokeria päälle että lapset ihmettelevät että heidän päiväkodissa riisipuuro maistuu ihan erinlaiselta. Tietysti maistuu kun pika riisihiutaleista ovat tehneet. Samoin kun lapset saavat kuohkeaksi vatkattua kuin hattaraa ruispuolukkapuuroa Kun sekin maistuu paremmalta kun päiväkodin mannasuurimoihin tehty puolukkapuuro jota eivät kiireisinä ehdi edes vatkata. Mitä leikkeleisiin tulee Päiväkodeissa kunnalisissa on se surkea juustosiivu joka on kuin kumia samoin kalkkunansiivu josta tuskin ohkaisemmaksi enää saa paitis joku insinööri varmaan keksii senkin säästösyistä On jo kalkkuleikkeetkin puolittaneet säästösyistä....Leikkeleitä hyvin harvoin aamupalaksi.

    • röjakonf

      Kun kirjoitat Suomi 24 sivuille, niin älä kirjoita nimimerkkiäsi suomeksi eläkä millään muullakaan kielellä mieluusti. Jos näin menettelet tekstiäsi ei julkaista. Kirjoita nimimerkiksesi jotain ihan käsittämätöntä esm näin: Ionokönkyruva tai jotain muut käsittämätöntä niin tekstisi menee paremmin sensuurissa tai Seriffissä läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe