Nuoret ja ilmainen kuvaus

Eijummarra

Mistä nuorille on syntynyt käsitys valokuvassa oleminen olisi ilmaista?

30

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matdipaa

      Ja kaikki nuoret haluaa valokuvaajiksi. Millä ne meinaa elää jos kuvaavat ilmaiseksi.

      • Valokuvaus on ainakin minulla harrastus ja työ elättää tai nykyisin jo entinen työ koska olen täysin palvelleena siirtynyt eläkkeelle.

        Olen paljonkin kuvannut ilmaiseksi erilaisia tilaisuuksia tuttavapiirissä. Tietysti kahveet ja kaakut on syöty mutta rahasta en ole puhunut.


      • Canonisti______minäkin

        Media-alallakin ansaintalogiikka on monessa tapauksessa muuttunut. Itse kuva ei maksa paljoa, joskus ei mitään. Lisäarvo on jossain muualla.

        Perinteisimmillään se on hääkuvauksessa, jossa maksetaan ammattikuvaajan paikallaolosta, eli varmasti onnistuneista kuvista. Itse kuvien hinta on nykyään lähes nolla. Jälkityöt ovat myös laskutettavia osuuksia, koska harva asiakas niitä osaa tai jos osaakin niin ehtii tehdä itse.


      • uytyyhfhyf

        Ei varmaan halua.


    • Kuuuukkeli

      Aloittaja puhui valokuvassa olemisesta, eli mallina olemisesta?

      • Minä kirjoitin sekä että minä en ole pyytänyt eivätkä kohteet ole pyytäneet. Olen kuitenkin tavalla tai toisella laittanut osan parhaista kuvista (oma arvio) jakoon koko porukalle kohtuullisella erottelulla ja luvannut täyden erottelun kuvat jos jota kuta jokunen kiinnostaa.


    • kaverinionkuvaaja

      Ongelma on hyvin tunnistettu ja se on hyvin harmillinen.
      Monen tytön ja pojan haaveammatti on tulla valokuvaajaksi. Ala on ns. markkina kriisissä ja tekijöitä on liikaa. Valitettavan moni vain pyörähtää alalla muutaman vuoden ja lopulta siirtyy muihin ammatteihin. Oravanpyörää vielä sotkee ilmais-harjoittelijat. Alalla on hyvin vahvassa käsitys, että kuvaamalla vain oppii, koulutusta ei tarvita.
      Nyt kaikki koittaa opetella ilmaiskuvattavilla ja kun käyntikorttiin on painettu titteli valokuvaaja ihmetellään kun kukaan ei tule maksavaksi asiakkaaksi

      • Ennen oikein ansaitsevaksi kuvaajaksi pääsyä on annettava näyttöä jonka perusteella sitten joku haluaa niitä maksullisia kuvia saada.

        Lienee vain hyväksi jos pystyy kehittelemään kuvausympäristön jollaisia muilla ei ole ja kuvien pitää olla persoonallisia sillä muutoin kuka tahansa kameranomistaja on kuvaaja.


      • 102030405060

        Kyllähän kuvaamalla oppiikin, mutta kantapäänkautta oppiminen on hitaampaa kuin koulujen käyminen.


    • vahingon-korvaus

      Kyllä siitä pitäisi saada pikemminkin vahingonkorvausta.

    • Nubbins

      Mistä kuvaajalle on syntynyt käsitys, ettei mallille tarvitse maksaa palkkaa?

      • Tässälogiikka

        Malli on valokuvaajan asiakas, työsuoritteesta tuleemallin maksaa kuvaajalle korvaus. Jos kuvalla on tilaajaa, hän maksaa mallille mallipalkkion.


    • salaa.kuvaavat

      Millä oikeudella valokuvaajat kuvaavat ihmisiä julkisilla paikoilla maksamatta näille kuvassa olemisesta asianmukaista korvausta?

      • Eisekoiteta

        Erota kaksi asiaa, ottaa kuvia ja julkaista niitä. Kuvata saa, julkiseminen on eri asia.


      • tiukka.meininki
        Eisekoiteta kirjoitti:

        Erota kaksi asiaa, ottaa kuvia ja julkaista niitä. Kuvata saa, julkiseminen on eri asia.

        Ei siis saa esim. laittaa valokuvanäyttelyyn kuvaa, jossa esiintyy ihmisiä, ellei kaikilta kuvassa esiintyviltä ihmisiltä ole erikseen kysytty lupaa, saako kuvaa pitää julkisesti esillä.


      • valokuuvaja

        Yleisellä paikalla saa kuvata ihmisiä ja kuvia saa myös julkaista paitsi jos kuva halventaa kuvassa olevaa.


    • näinsevaanmenee

      Jos kuvaa ilmaiseksi, ei ole valokuvaaja.

    • seuhkaonolemassa

      Te jotka vpaasaatte ilmaiskuvauksen puolesta, mitäpä jos jonain päivänä sinun omalle alalle ilmaantuu tekemään työt joku harrastajaporukka. Miten se suu sitten pannaan?

      • Canonisti______minäkin

        Maailma muuttuu ja ansaintalogiikka sen mukana. Kuva ei paljoa tänäpäivänä maksa. Jotta valokuvaaja voi elättää itsensä, pitää miettiä, mikä on se lisäarvo, joka maksaa: kuvaajan paikalla olo eli varmasti onnistunut kuva ajallaan, valaistus osaaminen ja varusteet, jälkityöt jne.

        Itse olen harrastaja ja tunnen monta valokuvauksen harrastajaa. Ei olisi omissa häissä tullut mieleenkään luottaa harrastajakuvaajiin.


      • Aina.Onnistuu.Espoo

        "Ei olisi omissa häissä tullut mieleenkään luottaa harrastajakuvaajiin."

        Minulla toisinpäin, laitoin 4 videokameraa pyörimään jalustoilla, vasemmalta, oikealta, salin perältä ja sivuseinältä 3,5 m korkealta, sain pelkkää kiitosta tekemästäni elokuvasta.

        Parissa tapauksessa on ammattivalokuvaajan "mukana olemisesta" maksettu kain vain vajaa satanen, kulukorvaus ja yhdessä ehkä ei mitään. Kuvien laatu ja tapahtuman äänitys oli pettymys, sekä kahden ammattivalokuvaajan häiritsevä vaellus eri paikkoihin, eivätkä pitäneet tehokkaista salamoistakaan.

        Lisäksi ammattikuvaaja ei ollut poistanut valmiista videosta edes salamoita.


      • Ansaintalogiikka
        Canonisti______minäkin kirjoitti:

        Maailma muuttuu ja ansaintalogiikka sen mukana. Kuva ei paljoa tänäpäivänä maksa. Jotta valokuvaaja voi elättää itsensä, pitää miettiä, mikä on se lisäarvo, joka maksaa: kuvaajan paikalla olo eli varmasti onnistunut kuva ajallaan, valaistus osaaminen ja varusteet, jälkityöt jne.

        Itse olen harrastaja ja tunnen monta valokuvauksen harrastajaa. Ei olisi omissa häissä tullut mieleenkään luottaa harrastajakuvaajiin.

        Varmaan sinunkin päivätyön korvaa jonain päivänä alan harrastaja.


    • osaonhölmöjä

      En ymmärrä miksi joku kuvaa ilmaiseksi kun kuluttajat on valmiita siitä myös maksamaan. Se nyt vaan on tyhmää kuvata ilmaiseksi!

    • säälittäväääää

      Tyttökuvaajien foorumit on pullolla naikkosia, jotka selkeästi ilmaisevat kuvatarpeita ja ovat todennäköisesti valmiita maksamaan kuvauspalvelusta, niin eikö joku vähälahjainen valottaja tarjoaa työn ilmaiseksi. Tätä minä ei ymmärrä.

    • julkkispalkka

      Kamalaa on tuo nuorten ilmainen työnteko. Pahimmillaan se on hevostalleilla. Nuoret jopa maksavat siitä, että saavat tulla talleja siivoamaan. Valokuvassa ilmaiseksi esiintyminen on helppo ymmärtää julkisuuskiiman seurauksena, mutta on se niin väärin.
      Nuorten toimiminen ilmaisina valokuvaajina on pelkästään hieno asia. Papat ei voi enää rahastaa sillä, että omistaa ison kameran. Todellisten ammattilaisten palkkaan ilmaisilla malleilla ja valokuvauksen harrastajilla ei ole mitään vaikutusta.

    • neitikaksikymmentä

      ei se ole hienoa että nuoria käytetään ilmaistyössä!
      Mietin nyt vähän!

    • Nytjo

      Opiskelin valokuvausta muutama vuosi sitten. Sinä aikana koululle tulvi erilaisten yritysten ja yhteisjöjen työtarjouksia kuvaustöistä joita oli mm. tunnetun ketjun tuotteiden kuvaminen, kokonaisen esitteen valmistus sekä markkinointimateriaalin tekeminen, kirjan kuvitusta, ruoka-vaate-liikelahja kuvausta jne jne. Kaikki ILMAISEKSI, ymmärrän se johonkin rajaan asti.

      Alkuaikoina kävin muutamissa palavereissa ja osallistuin joihinkin juttuihin kunnes raja tuli vastaan ja alkoi pänniä.

      Merkille pantavaa näissä tarjolla olevissa prokkiksissa oli se että projektinvetäjät ilmoittivat lähes kautta linjan olevansa aktiivisia harrastajavalokuvaajia, jotka julistivat autuaasti meidän saavan kokemusta ja taitoja jota tulette tarvitsemaan sitten työssä. Jokainen näistä kokemuksen tarjoajista oli muuten yrityksiä jotka tuottivat rutkasti tulosta.
      Aika pian loppui into myös muiltakin opiskelijoilta.

      Näin jälkeen päin ole usein miettinyt: alistaako valkokuvaaja tietämättä toista valokuvaajaa, jotenkin vain tuntuu siltä kun näitäkin tarinoita täällä lukee.

    • merjasu

      Jos on pakko kuvata ilmaiseksi niin sit on parempi jättää kamera hyllyyn.

      • Mitä on sinun ilmaisesi? Minä ainakin laitan näkemääni muistiin, kokoan niistä itselleni kuvakirjoja jotka säilyvät jpg ja raw kuvia paremmin, joita voi katsella vain kynttilänkin valossa, joiden avulla voi talvisin palauttaa kesän mieleen ja talvenkin kovilla helteillä.

        Kun kasvat aikuiseksi osaat alkaa arvostamaan muutakin kuin omaa napaasi, sen kuvaa tuskin viitsisin selvin päin katsella.


    • Eivalokuba

      Ilmainen kuva on arvoton läjä bittejä nipussa.

    • "Mistä nuorille on syntynyt käsitys valokuvassa oleminen olisi ilmaista?"

      Ehkä laadun heikkoudesta.

      Lehtikuva ja suuri osa nettikuvista on niin huonoja, että kuka tahnsa voi ne ottaa.

      Laatu kuitenkin maksaa.

      Jos haluaa laatua, vaikka tilaustyön muodossa, turha kuvitella, että joku tulee ilmaiseksi tekemään kaiken mitä tilaaja haluaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe