Hyvä/paras pelitietokone

EllaVaaranen

Poika haluis hyvän pelitietokoneen niin mietin, että onkohan tämä hyvä?

http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/LE80TJ001UMX/lenovo-ideapad-110-15-6-kannettava-musta

Pelejä joita hän pelaa on tietääkseni steam ja Mafia 3.

38

2881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelaaja.ei.pelkää
    • mummolan-veriteot

      Jos haluat turha murhatuksi niin siihen tarkoitukseen tuo on oikein hyvä.

    • Manikai

      Ei ole. Tuohon hintaan et saa PC:tä pelaamiseen lainkaan. Eli konsoli tai sitten vähintäin tuplasti, mielellään triplasti hintaa lisää.

    • agawga

      Kyllä tuon läppärin suorituskyky riittää jo kevyt pelailuun. Esim. Youtubesta voi mennä katsomaan tilanteen "A8-7410 gaming", mistä saa ainakin suuntaa antavan kuvan CPU:n ja siihen integroidusta R5 Radeon iGPU:n suorituskyvystä peli käytössä.

      Pelin video/grafiikka asetuksia säätämällä medium/low tasolle, niin aika moni raskaastakin päästä oleva peli voi ks. läppärillä pyöriä n. 30FPS (näytön max.res. 1366 x 768).

      Missä sitten menee pelin resoluution, visuaalisuuden ja ruudunpäivitysnopeuden kriteerit, niin se on tietenkin kuluttaja kohtaista - HC pelaajille ja multimedia harrastajille tämän tason läppäri ei tulisi kuulonkaan.

    • valitettavasti

      Valitettavasti en osaa auttaa tässä asiassa.

    • Ellavaaranen

      Siis sanokaa voiko tuolla pelata hyvin ja jotenkin kuvata poika pelaa mafiaa ja joitakin muita pelejä

      • valitettavasti

        Valitettavasti en osaa sanoa mitään tähän asiaan. Tämä on vaikea ongelma.


      • Fail_and_Fail

        https://www.youtube.com/watch?v=i94m8HSBUNQ

        Tuossa faktat ja hitusen heikommalla CPU:lla, mutta samalla Radeon R5 iGPU:lla , millä eniten merkitystä pelin pyörimiseen - Eli varsin kelvotonta pelaamista jopa Low-tason grafiikka asetuksilla.


    • rtyhe6w

      Jos CPU Benchmarks numeroina kerron niin suositeltava vähimmäis vaatimus on
      9325 ja samoina numeroina läppäri jota olet ostamassa
      2631

      Joten aika kaukana ollaan, ei tuolla sumalla pelikonetta saa.

      Jonkun sivuston mukaan vähimmäis suositukset Mafia 3:lle

      Käyttöjärjestelmä :
      - Windows 7 (64 bit)

      Suoritin :
      - AMD FX-8350
      - Intel Core i7 3770

      RAM :
      - 8 GB

      Kiintolevy :
      - 50 GB

      Näytönohjain :
      - NVIDIA GeForce GTX 780
      - AMD Radeon R9 290X
      - NVIDIA GeForce GTX 1060


      Affiliate-Julkaisia
      Linux Mint 18 Sarah
      KDE Plasma 5.5.5

    • parku-huuto-valitus

      Joululahjaksi varsinkaan tietokoneista mitään tietämättömän ei tule ostella tietokonetta tai muutakaan tietoteknistä laitetta.

      Siitä seuraa vaan parku ja huuto ja valitus, ja joulu on varsin pilalla.

      • asgagfagf

        "Siitä seuraa vaan parku ja huuto ja valitus, ja joulu on varsin pilalla."

        Ikävä kyllä, varsin totta monella...

        Pelikonsoli lienee oikea ja halvin ratkaisu, jos kyseessä on vain pelaaminen. Hyöty ja kehittävästä puolesta en mene sanomaan yhtään mitään, koska joku voi loukkaantua. ;)


    • Ellavaaranen

      Eli siis poika haluaa pelata koneella kuulemma 4k 60fps vähintään mafia 3 ja joku gears of war kuulemma? En itse tiedä noista mitään. Budjetti minulle on maksimissaan 500€. Kuulemma joillakin pojan kavereilla on 1000€ koneita siis aidosti tuhat euroa maksavia leluja!!! Mutta voiko siis joku selittää mikä tuo 4k ja 60fps oikeen on poika siis on 11 ja haluaa hyvän koneen

      • vähän-kuria-tenavalle

        Rikos se on. K-18 pelin luovuttaminen alaikäiselle siis.
        http://www.hs.fi/kotimaa/a1391921866022
        "Pelin luovuttaminen sen ikärajaa nuoremmalle on rikos. Sakkoihin tai vankeuteen voidaan kuitenkin tuomita vain pelin myyjä, ei ostajaa."


      • segsegas
        vähän-kuria-tenavalle kirjoitti:

        Rikos se on. K-18 pelin luovuttaminen alaikäiselle siis.
        http://www.hs.fi/kotimaa/a1391921866022
        "Pelin luovuttaminen sen ikärajaa nuoremmalle on rikos. Sakkoihin tai vankeuteen voidaan kuitenkin tuomita vain pelin myyjä, ei ostajaa."

        Löysä ja turha laki, mitä harva todellisuudessa kuitenkaan noudattaa. K-18 merkintä peleissä on myös mitä parhain myynti valtti "kaikki kielletty kiinnostaa lapsia". K-18 merkinnästä useimmat lastenpelit myös tunnistaa ilman pelin sisältöä näkemättäkin. Tiettyjä aikuisia tämän tason silmäkarkki ja hömppä pelit saattaa kiinnostaa enemmän vain teknisessä mielessä jne.

        Ne aikuisille suunnatut älykkäämmät pelit löytyy yleensä ikäsuosituksiltaan alemmilta tasoilta, totuus tämäkin.


      • vähän-kuria-tenavalle

        Pelibisnes on kuin huumekauppaa. Yhtä turhanpäiväistä ja turmiollista.


    • sfgafafa

      Alkujaan läppäriä vilauteltiin, eli jos se pitää olla edes osittain näiden tuoreempien peli kriteerien mukainen ja nimenomaan myös peliläppäri, niin alla yksi esimerkki -

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/18803/hhbrv/Asus-G752VS-17-3-kannettava-Windows-10-harmaa

      Vastaava tehoisen pöytä-PC kokoonpanon saa sitten jo halvemmalla ja etenkin jos sen osaisi vielä kasata osista itse, mutta se vaihtoehto ei taida kuulua tähän aiheeseen.

      4K pelaaminen vaatii myös siihen resoluutioon kykenevän näytön, halpoja ei ole nekään (pelinäyttö). 4K resoluutiolla pelejä voi silti pelata, vaikka näytön max. natiivi resoluutio olisi vain Full HD.

      4K/60FPS vaatii jo raskaammissa uutuus peleissä melkein sen GTX 1080 tasoisen näytönohjaimen, eikä edes se riitä kaikissa... Vaatimukset ei voisi kovemmasta päästä enää olla. :D 2K/60FPS lienee hieman realistisempi tai ehkä kuitenkin 1080p/60FPS (peliläppäri tai halvempi peli pöytä-PC samalla suorituskyvyllä)? 500€ ei kuitenkaan irtoa mikään edellä mainituista, ei lähelläkään.

      • mitäs-järkeä-tuossa

        "4K resoluutiolla pelejä voi silti pelata, vaikka näytön max. natiivi resoluutio olisi vain Full HD."

        Ei taida oikeasti olla fyysisesti mahdollista, eikä edes järkevääkään.


      • sggawe

      • mitäs-järkeä-tuossa

        Eli tehdään jotain ylimääräistä prosessointia (kuluttaa resursseja -> hidastaa) ja kuten linkkien mainoskuvat osoittaa kuvanlaadussa ei mitään silminhavaittavaa eroa edes pysäytyskuvissa.

        Eli onpa taas markkinamiesten hömpötystä.

        Parasta vaan alistua pelaamaan näytön natiivilla resoluutiolla ilman mitään turhia taikatemppuja.


    • Ellavaaranen

      Siis saako 500€ budjetilla konetta vai ei oon menossa ostamaan tänään

      • onnea_hankintaan

        Heh, eiköhän se tullut tuossa edellä jo moneen kertaan selväksi. Ja saahan sillä 500€ koneen, mutta ei lähellekkään sellaista mitä em. poika toivoisi.


      • käytetyn-ehkä-saisi

        Tuohon hintaan uusille peleille kelpaavaksi pelikoneeksi käytetyn pöytäkoneen keskusyksikön ilman näyttöä saattaisi juuri ja juuri saada, huutonetistä tai tori.fi:stä.


    • käytettyä
    • kannustaja-

      jos olet lahjaa ostamassa, niin unohda yllätys. Mikäli poika ymmärtää jotain koneista, niin valitkaa yhdessä mieleinen, näin kaikki ovat tyytyväisiä.
      ......On ikävää, jos kallis lahja ei miellytä

    • ofdgjdfog

      Suosittelisin mieluummin vaikka ps4 sillä tuo tietokone riittää juuri ja juuri johonkin 1001 peleihin:3

    • Ellavaaranen

      Voitteko linkata jotain hyviä pelitietokoneita joilla voi pelata hyvin kuulemma hyvä fps. Pitäisi olla läppäri.

      • pitäisi-jo-olla-selvää

        Eiköhän tuossa ylempänä ole asiat jo tehty selviksi.


      • HyvääJaHalpaaEiOle

        Esim. Mafia 3:n pc-versio on niin huonosti koodattu, että jopa yksin 700€ maksavalla näytönohjaimella (pc-komponentti) varustettu kone ei pyöritä sitä "vaaditulla" 4k-resoluutiolla ja 60 fps, ei edes pienemmällä resoluutiolla!!!.

        Jommasta kummasta pitää tinkiä... luultavasti 4k:sta... ja jos haluaa edes matalamman resoluution 60 fps pelailua, niin mahdotonta kyllä sekin 500€ budjetilla, saati sitten "halpis" läppärillä. Kykenevät peliläppärit maksavatkin jo 1500€:sta ylöspäin ja niissä yleensä läppäriin "litistettyä" tekniikkaa, eli ei saa samaa vastinetta rahoille kuin pöytäkoneissa, ainoa hyvä puoli on kannettavuus, joka sekin on teholäppäreissä vaivalloista niiden painaessa lähemmäs 5kg.

        resoluutio= kuvan tarkkuus. Normi tv-ohjelmat yleensä n. 540p-resoluutiolla, hd-ready eli suht yleinen, vähän jo vanha standardi televisioissa on 720p, full hd eli yleisin nykystandardi on 1920x1080 pikseliä. 4k on neljä kertaa tarkempi eli 3840x2160 ja mielestäni täysin turha lapselle. Jopa 1920x1080 on mielestäni jo enemmän kuin tarpeeksi lapsen silmille.


        Jos taas kasaisi koneen itse (pöytäkone), maksamatta isoille firmoille valmiskoneiden kokoonpanoista jne jne. ja valitsemalla halvimman pään osat, niin hinta voisi olla n. 600-700€, mutta tämä ei tietenkään ole kannettava ja näytön, näppiksen ja hiiren voi joutua ostamaan lisäksi.

        Tässä jotain hahmotelmaa, millainen kone voisi olla n. 600€ budjetilla: (kasaus 80€, mutta windowsin joutuu ostamaan ja asentelemaan itse jos haluaa halvalla (n.20€) https://i.gyazo.com/8fe2bd02a37ba085643c068cd27fa066.png
        (gyazo on kuvien jakopalvelu), tässä tehty sen verran kompromissejá ja valittu vanhempia osia (säästösyistä) että ei varmaankaan sujuvaa 60 fps pelailua ole, mutta mielestäni ihan riittävä... 4k ja 60 fps on vähän pröystäilyä... varsinkin uudemmissa peleissä! Uskon ettei kenelläkään hänen kavereista ole 4k-resoluutioon kykenevää konetta näyttöä (tällainen setti maksaa helposti 2000€ ).

        Minun reilulla tonnilla itse kasattu kone pyörittää kyllä kaikkea 1920x1080 resoluutiolla 60fps, mutta 4k:lla tuskin mitään ja ei sellaista näyttöä multa löydykään, koska maksaa tosiaan n. 500€ tällaisen 100-150€ perusnäytön sijaan.

        Omistaako poikasi jo esim. Mafia 3 pelin pc:lle? aika jännää että on ostanut sen jossei ole konetta joka pyörittää, sillä se vaatii aika paljon koneelta....


      • jatkoaylemmälle

        Vähän vastaavan tehoinen "peliläppäri" maksaisi luultavasti n. 900€, jos riittääkään... ja pöytäkoneissa voi päivittää erillisiä osia paljon helpommin, mutta jos haluaa, että kone on vielä päivitettävissä tulee noita osia vähän vaihtaa toisiin/uudempiin, että yhteensopivuudet paremmat.


      • hyvin_optimoitu

        "Esim. Mafia 3:n pc-versio on niin huonosti koodattu, että jopa yksin 700€ maksavalla näytönohjaimella (pc-komponentti) varustettu kone ei pyöritä sitä "vaaditulla" 4k-resoluutiolla ja 60 fps, ei edes pienemmällä resoluutiolla!!!. "

        Mafia 3 pyörii kyllä full-hd:na GTX1080:lla parhailla asetuksilla vakaasti 60fps (unlimited frameratella aina yli 70fps), joten se on aika kevyt peli suhteutettuna tämänhetkiseen rautaan. 4k:na sitä pääsee pelaamaan vasta GTX1180:lla, kuten tällä hetkellä joku far cry 4 pyörii ihan kevyesti 4k:na ultrana vaikka julkaisuhetkenä vaati sen ajan tehokkaimman GTX980:n full-hd ultra-pelaamiseen, ja on graafisesti paljon vaatimattomampi kuin mafia 3.
        Tuolla tavoin pelit on aina aiemminkin optimoitu - vastaavasti esim. AC4 black flag pyöri GTX780:lla juuri ja juuri ultrana full-hd:na mutta 680:lla ja 770:lla piti vähän jo karsia asetuksia.


      • kevyt_peli_tosiaan
        hyvin_optimoitu kirjoitti:

        "Esim. Mafia 3:n pc-versio on niin huonosti koodattu, että jopa yksin 700€ maksavalla näytönohjaimella (pc-komponentti) varustettu kone ei pyöritä sitä "vaaditulla" 4k-resoluutiolla ja 60 fps, ei edes pienemmällä resoluutiolla!!!. "

        Mafia 3 pyörii kyllä full-hd:na GTX1080:lla parhailla asetuksilla vakaasti 60fps (unlimited frameratella aina yli 70fps), joten se on aika kevyt peli suhteutettuna tämänhetkiseen rautaan. 4k:na sitä pääsee pelaamaan vasta GTX1180:lla, kuten tällä hetkellä joku far cry 4 pyörii ihan kevyesti 4k:na ultrana vaikka julkaisuhetkenä vaati sen ajan tehokkaimman GTX980:n full-hd ultra-pelaamiseen, ja on graafisesti paljon vaatimattomampi kuin mafia 3.
        Tuolla tavoin pelit on aina aiemminkin optimoitu - vastaavasti esim. AC4 black flag pyöri GTX780:lla juuri ja juuri ultrana full-hd:na mutta 680:lla ja 770:lla piti vähän jo karsia asetuksia.

        "aika kevyt peli"

        Kaikki muut pelit sattuu vaan olemaan jotain 100fps GTX1080:lla @1080p.

        Gtx1080 pyörittää GTAV @4k 30fps, Rise of the Tomb Raideria 1440p:llä 70 fps, samoin Witcher 3 @1440p yli 60fps.


      • Pöytäkonetta

        Hauskaa, että alkuperäinen budjetti oli 300€, sitten se nostettiin (?) n. 500€ ja nyt ehdotellaan 1000€ läppäriä :D Aivan totta kyllä, että tarvitsee jotain tuon tasoista läppäriä, että pyörii pelit edes jotenkin, mutta 1000€ pöytäkone voittaa tuon 6-1.

        Ymmärrän läppärin idean, mutta tarvitseeko 11-vuotias oikeasti kannettavaa? Matkustaako hän paljon? Saako ala-asteella nykyään käyttää läppäriä koulussa?


      • Manikai

        Uskoisin että tässä kohtaa ihan konkreettiset ehdotukset, mikä kone täyttäisi junnun toiveet edes jollain tasolla, olisi kysyjälle verrattain paljon hyödyllisempää kuin yleinen kommentointi. Esim. linkki tuollaiseen pöytäkoneeseen olisi varmasti ihan paikallaan. Voi sitten kysyjä itse miettiä että löytyykö rahat koneeseen vai ei.

        Tarve ja halu ei välttämättä aina ole sama asia. Toisaalta voihan lahjan saajalla olla ajatuksena että kokoontuvat aina jonkun luokse yhdessä pelaamaan. Joitain pelejä kun voi pelailla porukalla verkossa. Siksi läppäri.


    • VST

      https://www.vstore.fi/


      Näistä kahdesta voi melkein valita ulkonäön perusteella, koska ovat sisäisesti niin samanlaiset:

      https://www.vstore.fi/tuote/1241/pelikone:_hp_6300_pro/

      https://www.vstore.fi/tuote/1239/pelikone:_dell_optiplex_9010/

      Näissä kahdessa (käytetyssä) koneessa näytönohjain päivitetty nVidian tuoreimpaan tulokkaaseen, varsin hyvän hinta/laatusuhteen 1050Ti:hin, joka riittää Full HD eli 1920x1080-resoluution pelailuun
      Tästä halpa FULL HD-näyttö koneen kaveriksi, jos ei löydy jo valmiiksi: http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/naytot/ASK222HQLBD/acer-k222hqlbd-21-5-full-hd-led-naytto-musta

      mutta jos löytyy huonompi resoluutioinen näyttö, niin FPS enemmän...

      Näytönohjain yleensä määrää paljonko peleissä FPS ja läppäreissä 1050Ti/1060-luokan näytönohjaimia näkee vasta 1000€ -hintaluokassa. Näissä koneissa myös prosessori hyvä i5-3470, eli ei paljoa häviä, jos yhtään nykypäivän perus hyville prosessoreille. Itseasiassa prosessoria myydään vielä yli 300€ hintaan. Myös RAM-muistin määrä (8GB) riittää kaikkiin nykypeleihin, läppäreissä tämä voi olla 4Gb.

      Tässä pelailua samoilla komponenteilla varustetulla koneella. Pelinä GTAV, joka vaatii melko paljon koneelta, eli antaa aika hyvän kuvan: https://www.youtube.com/watch?v=X6EilqPFHpg&feature=youtu.be

      (YLÄKULMASSA FPS, AINA 60 (yleensä reilusti enemmän = 80-100) eli V-Sync päällä perus ruutu ei edes näytä enempää kuin 60 ja kuva on tasalaatuinen)


      Lupaavat toimituksen jouluksi, jos tilaa ennen 20.12. ja vuoden takuukin kaikilla koneilla!!!!!

      Tässä vielä vähän paremmin varusteltu pöytäkone: https://www.vstore.fi/tuote/1242/pelikone:_lenovo_m91p/
      joka antaa vielä enemmän FPS peleissä, koska parempi näytönohjain ja prosessori soveltuu striimaamiseen, jos poika sellaista meinaa.


      Firman myymät läppärit eivät ole terävintä kärkeä eivätkä kyllä ole pelaamiseen suunnattuja (vaan toimistotöihin), mutta varmasti hintalaatusuhde kohdillaan:

      Tässä yksi esimerkki, mutta näissä ei pysty näytönohjainta vaihtamaan jne. niin ei kovin hyvä pelaamiseen:
      https://www.vstore.fi/tuote/1201/thinkpad_x240/

    • Peliguru
    • Kymmenen_vuoden_kokemus

      Joo vanha keskustelu ja varmaan lelut hommattu jo, ja nämä seuraavat sanat on sanottu varmaan jo monta kertaa. Tässä kuitenkin oma mielipiteeni asiasta, tosiaan 500€ lelu ei riitä tuohon, edes 1300€ kone ei välttämättä siihen kykene. Ja 1000€ kone kallis? mielestäni pelikoneena se on halvinta luokkaa.

      • Kymmenen_vuoden_kokemus

        Ja lisäänpä vielä tuohon 4k60fps- juttuun että poikasi ei 99,9% varmuudella tarvitse 4k laatua, jos hän ei ole kovinkaan paljoa pelaillut. 1080p riittää mainiosti ja sen pyörittämiseen 60fps onnistuu halvemmallakin koneella osina voisi olla esim gtx1050 ti ja ryzen 3 1300x. Ja se 4k näyttö, maksaa melkein enemmän kun itse kone eli saat ottaa aikamoisen lainan tai tehdä 300h ylityötä jos haluat kerralla sellaisen sijoituksen tehdä. Mieluummin teet sillä tavalla että ostat 1080p60fps pyörittävän koneen ja jonkun halvemman näytön. Hyvän 1080p näytön saa 1ms vasteajalla noin. 200€


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe