Sai poliisin puuttumatta tappaa!

järkyttäväsuomi

Sai poliisin puuttumatta kiusata, pahoinpidellä, raahata sairaalasta, painostaa ja lopulta tappaa. Miksi poliisi suojeli syyllistä?

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/miksei-sarjahukuttajaksi-epaillyn-piinaamaa-miesta-autettu-uhrin-aiti-hautajaisetkin-piti-pitaa-salassa/6189928

Tässä kuuluisi poliisit olla pikemminkin syytettynä kuin tekijä. MIkä on tällainen yhteiskunta, jossa ei ole mitään turvaa?

Tarinan loppu, kun henkilö oli löydetty jo murjottuna autosta:

"Lauri oli sairaalasängyssään lääkärien ja sairaanhoitajien ympäröimänä, juuri heräämässä, kun äiti ja sisko saapuivat paikalle. Äiti ei kuitenkaan ehtinyt vaihtaa poikansa kanssa ainuttakaan sanaa, kun pahamaineinen tuttava ilmestyi sairaalahuoneeseen kaverinsa kanssa.

Mies ja tämän kaveri tarttuivat Lauriin kiinni ja raahasivat vuodepotilaan hissiin.

– En kerennyt siinä vaiheessa tekemään mitään ja olin ihan hölmistynyt siitä mitä tapahtui. Olin kyllä sanonut hoitajille, ettei (uhria) saisi laskea näiden miesten mukaan, mutta kukaan ei sitten pystynyt tekemään mitään. En usko, että (uhri) olisi millään tavalla pystynyt panemaan vastaan (epäillylle) tuossa tilanteessa.

– Näin vain kauhua Laurin ilmeessä, kun (epäilty) talutti häntä pois.

Äiti ja sisko yrittivät soittaa hätäkeskukseen, josta he eivät saaneet apua. Hätäkeskuspäivystäjä ilmoitti, että sairaanhoitajien tulisi soittaa tilanteesta hätäkeskukseen, ennen apua ei tulisi.

Esitutkintamateriaalista ei käy ilmi, otettiinko sairaalasta yhteyttä poliisiin.

"Lauri halusi turvaan"
Myöhemmin äidille tuli useita puheluita ihmisiltä, jotka pyysivät soittamaan hätäkeskukseen, sillä poika oli vaarassa epäillyn luona. Joka kerta äiti soitti, mikä harmitti epäiltyä.

– (Epäiltyä) häiritsi hirveästi se, että hän tiesi, että me ollaan perheenä läheisiä ja että emme koskaan jätä Lauria teki tämä mitä tahansa.

Kerran Lauri joutui terveyskeskuksen vuodeosastolle. Lauri pelkäsi, että epäilty tulisi hakemaan hänet ja halusi turvaan. Lauri oli erikseen toivonut, ettei epäiltyä päästettäisi terveyskeskukseen vierailemaan hänen luonaan. Silti mies pääsi, useamman kerran.

Päivää ennen kuolemaansa Lauri kotiutettiin terveyskeskuksen vuodeosastolta: kotiuttaminen tapahtui normaalia aikaisemmin, jotta epäilty ei löytäisi Lauria. Yritys oli kuitenkin turha. Laurin naapuri kertoi, miten myöhemmin samana päivänä epäilty haki Laurin kotoaan kahden ystävänsä kanssa.

Syytteen mukaan Lauri yritettiin hukuttaa heti samana päivänä, mutta sivulliset ehtivät ensimmäisellä kerralla apuun, kun vahvasti päihtynyt mies joutui veden varaan epäillyn kanssa veneillessään.

Seuraavana päivänä Lauri kuoli. Hänet löydettiin hukkuneena epäillyn mökkirannasta."

Vai hukkuneena, eikä ollut mitään syytä epäillä ketään?! Missä vaiheessa on tutkinta itse poliiseista ja heidän toiminnasta ja yhteydestä tähän tyyppiin?

20

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksimiksimiksi

      "Esitutkinnasta nousee esiin Laurin ja hänen perheensä voimattomuus tilanteen edessä. Lauri teki miehestä useita rikosilmoituksia, joista ainakin yhden sisältö on salattu esitutkintamateriaalissa."

      Miksi salattu? Miksi poliisi ei tutkinut?

    • alkaaepäilyttää

      Joku väitti syytetyn olevan entinen kyttä, ainakin hyvät suhteet tuntuu olevan. Hätäkeskus ei ole toiminut pitkään aikaan kun laittoivat kytät hoitamaan puheluita, varsinkaan miehet ei helpolla saa apua.

      • justjoonäin

        Ahaa, eli virkaveljiä, joka tiesi liikaa virkaveljistään. Niinpä. Selittää tapauksen.


      • ilmanvirkojakin_

        Tämä koko kauhea "tapaus" on kyllä hirvittävintä vähään aikaan! Siis mitä ihmettä!?

        Sai aivan henkisesti sairas -ja vielä narsistisestikin sairas kaiken päälle- jatkaa sarjana "tuotantoaan", hilpeästi naureskellen ilmeisesti, ja taisi tuo uiminenkin olla joku pakkomielle, ja että saisi vain kaikki vastaanosuneet hengiltä. Voi miten kaikkia varmasti pelottikin! (ironiaa). Ja ei sitten kuitenkaan NIIN paljoa, että olisi saatu äijä vaikka PAKKOHOITOON, siellä OLISI SITTEN KYLLÄ SELVINNYT: yhteiskuntaan kelpaamaton yksilö.

        Kyllä en ole sairaammasta kuullut! Jo yksikin ihminen olisi saanut hommatuksi tuon henkilön pidätetyksi ja rautoihin, kerran syyt oli ilmeiset.

        Hirvittävintä tässä on se, ettei kukaan tehnyt mitään tuon vuosia jatkuneen rikoskierteen lopettamiseksi?

        Ei tarpeeksi SAIRAS pysty välttämättä itse lopettamaan tekemisiään, se on niillä varmasti jossain "takalohkossa". Koko ajatusmaailma sitä yhtä pyörii, kuin keväinen puro...


    • shshshshshsh

      Joensuun poliisin toiminta on juuri tällaista. Mihinkään ei uskalleta puuttua. Pyöritellään vaan papereita ja aikaa kulutetaan, mutta tuloksia ei synny. "Tapaukseen ei liity rikosta, syytä/tapahtumien kulkua ei saatu selville" on yleisin lopputulema. Mistä sen tietää, ettei rikosta ole tapahtunut, jos syytä ei ole saatu selville? Oma pesä ei ole puhdas näillä lampailla.

      • samakaikkialla

        Aina kun joku hukkuu, Ei syytä epäillä rikosta. Tuolla sentään on ollut hyvin paljon syitä epäillä ja moni vaatinut tutkimaan.


      • titaanio

        Jos ei muuta keksitä niin "tahallisuutta ei pystytä aukottomasti osoittamaan" on se viimeisin syy painaa asia villaisella. Poliisi voi toimia ihan miten törkeästi tahansa ja korkeintaan sitten siirtyy muihin töihin kaikessa hiljaisuudessa, jos jää kiinni. Johan on ehdotettu perustettavaksi riippumaton viranomainen tutkimaan pelkästään poliisin tekemiä rikoksia, koska niitä on tapahtunut niin paljon. Sille olisi kyllä töitä Itä-Suomessa monessakin mielessä. Siellä on kyl homma karannut lapasesta. Miten kauan tämä riippumattomuus sitten säilyy, jää nähtäväksi.


      • omituinenjuttu

        Ennen tuota riippumatonta tutkijaa, on jo outoa sekin, että koko Euroopassa vain Suomessa ja Liettuassa on samanlainen poliisijärjestelmä. Eikä tietämäni mukaan muuttunut edes uudessa kokonaislain uudistuksessa.

        Tarkoittaa sitä, että poliisi tutkii ja poliisi johtaa tutkintaa, ja näin ollen poliisi voi olla tutkimattakin kenenkään tietämättä ja vaikka jemmata mitä on löytänyt kenenkään tietämättä.

        Muualla Euroopassa tutkintaa johtaa oikeuslaitos.

        Tämä oikeuslaitosjohtoinen tukinta on toteutunut vain Anneli Auerin kohdalla - ja tällaiselta sirkukselta se sitten näytti, kun poliisilta vietiin tässä poikkeustapauksessa tutkinnan johto.

        Minusta tällä kohdalla juuri näyttäytyy nämä EU-direktiivit tosi omituisesti, jos perustuslailla Suomi on liitettävä Euroopan Unioniin, mutta ei tarvitse olla edes samanlainen rikostutkintajärjestelmä kuin muilla.


    • 334445555

      Joensuussa onkin tutkinnassa töissä niin suuri rosvoporukka, ettei sieltä montaakaan rehellistä tutkintaa suoriteta. Vuosien saatossa on saattanut jäädä kymmeniä tappoja tai murhia tutkimatta. Tuomitsematta jääneet eivät välitä ja muita ei kuunnella. Poliisi pitää totuutta niin suuressa arvossa, ettei käytä sitä arkipäivinä.

    • lakikosama

      Ja poliisi päästi lopulta karkuunkin. Olis tutkinnan paikka.

      http://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/poliisi-etsii-sarjahukutusjutusta-tuomittua-miesta-14045464

      Poliisi etsii sarjahukutusjutusta tuomittua miestä
      Kotimaa17.1.

      Poliisi ei ole tavoittanut niin sanotusta sarjahukutusjutusta tuomittua miestä. Rikoskomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista vahvistaa STT:lle, että mies ei ollut kotonaan, kun poliisi kävi häntä etsimässä.

      Kontiolahtelaismies tuomittiin tänään 14 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.Tuomio tuli muun muassa 2 taposta, 3 tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

      Miehen etsinnöistä kertoi ensin Ilta-Sanomat.

      • uskossakotämäkin

        Vai ei ollut kotona, kun poliisi kävi. Tämä on samanlainen tapaus kuin Järvenpään sarjamurhaajan tutkinta - siinä poliisi ilmoitti, että käyvät joskus sitten kattomassa kaveria, jos sattuisi olemaan kotona, mutta nyt just eivät ehdi, vaikka tietävät kuka on, kun on muita kiireitä. Antoivat kuitenkin tuntomerkit, että kenestä on kyse. Päällimmäisenä jäi mieleen, että oli uskovainen.


      • tutkimatontamyös

        Tarinasta tulee mieleen Jammu, joka kyllä otettiin talteen, mutta tapausta varjeltiin kuin kruunun jalokiviä. Oli jopa valtion päätöksellä (ei lääketieteellisin perustein tai lakiin perustuen) tallessa ja suojeluksessa.

        Kun on hallussa sellaista tietoa kuin Jammulla oli, niin parempi pitää piilossa. Mitähän tämä henkilö todellisuudessa tietää....

        Oliko se lapsivankila jossakin tämän sarjahukuttajatyypin ulottuvissa?


      • luonnollinenkuolema

    • onsekamala
    • missäjengi
      • mitäsiellätapahtui

        Rantaveteen olisi hukuttanut, matalikoon. Tuli mieleen tämä toinen poliisitapaus, mutta tämä poliisi taidettiin sitten todetakin syyttömäksi. Jäi kuitenkin epäselväksi, että kuka sen naisen sitten hukutti.

        Ja kun on puhuttu, että tämä sarjahukuttaja onkin entinen poliisi, niin ei kai tämä nyt ole sama tyyppi kuin tämä presidentinlinnan vartijapoliisi, jota syytettiin avovaimonsa hukuttamisesta?

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012813087400_uu.shtml

        Vantaan käräjäoikeus vangitsi, mutta Etelä-Savon käräjäoikeus käsitellyt.


    • etsintäkuva
    • CrumlinGanster

      Joensuun poliisi on yhtä tehokas kuin Meksikon poliisi. Arvattavasti Pekkaa ei löydetä vaan etsitään ulkomailta. Sinnehän se.

    • ihmemaatääon

      Tutkiva journalismi voisi nyt tutkia, että miksi näin oli - oikeuskansleri tuskin vaivautuu.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701172200055040_uu.shtml

      - Riippumatta viranomaisten toiminnan oikeellisuudesta tilanne on Seppäsen lähipiirin näkökulmasta ollut se, ettei heidän epäilemäänsä tai tietämäänsä Seppäsen menettelyyn tulla viranomaisten toimesta pitempivaikutteisilla toimilla puuttumaan, oikeus toteaa.

      Oikeuden mukaan viranomaisten toimimattomuuden vuoksi sarjahukuttajan lähipiiri joutui itse huolehtimaan omasta turvallisuudestaan, mikä tarkoitti sitä, että he pyrkivät välttämään riitoja Seppäsen kanssa.

      Tämän vuoksi pahoinpidellyiksi ja uhkailluksi tulleet henkilöt eivät ole uskaltaneet tehdä rikosilmoituksia tai ovat peruuttaneet ne pelätessään Seppäsen kostoa. Seppäsen tahtoon taipuminen oli yksi selviytymiskeino.

    • Peruskuvio

      Siis tyypin mökillä on kuollu yhteensä 7 henkilöä? Nyt tuli tuomio jostain niistä. Tuomittu on vapaalla eikä häntä pidetä vaarallisena? Onko ne kaikki henkilöt kuolleet hämärästi ryyppyporukoissa eikä niitä ole sen kummemmin tutkittu? Varmaan istuu muutaman vuoden jos nyt löydetään jostain, ja sitten vapaalle päästyään joku taas epämääräisesti kuolee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe