Miksi kankaanpääläiset vahtaavat muita ihmisiä

ex_turkkulainen

Tämä kulttuuri on täällä spesiaali jota en ole kokenut millään muilla paikkakunnilla asuessani.

Kaupassa toisen ostokärry läpivalaistaan hyeenana että mitä tuo nyt on ostamassa.

Kauppojen edustoilla on monesti juorukerhoja joissa ihmiset porukalla kyttäävät kaupan kentän läpi vahdaten suut auki mitä muita ihmisiä näkyy.

Kun kauppojen parkkipaikoille tulee vanhoja kääkkä-pariskuntia, he kyttäävät aina suut auki kaikki autot joissa sattuu olemaan ihmisiä sisällä.

Jos menet terveyskeskukseen vaikka verikokeisiin joku vieras ihminen tunkeutuu heti viereesi istumaan ja on kuin tuttia vailla, läheisriippuvainen.

Uimahallissa kun menet saunaan, sinut kytätään jo ovelta päästä varpaisiin ja vahdataan saunan lauteilla niin kauan että sinun on pakko alkaa puhua täysin tuntemattomalle ihmiselle jotakin.

Kaikki kankaanpäässä asuvat tutut ja muualta tulleet ovat huomanneet täällä tämän saman, oudon seuranta ja kyttäämiskulttuurin joka on todellakin spesiaalia.

PS. Toivon tähän kommentteja niiltä jotka eivät ole alkuperäisiä kankaanpääläisiä, koska täällä ikänsä asuneet pitävät normaalina tätä alkukantaista muiden ihmisten seuraamista ja moukkamaista vahtaamista.

46

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noormarkkulainen

      Spesiaalia on ja huomattu on ostosreissuilla siellä
      Toivottavasti joku kirjoittaa joskus kirjan kankaanpääläisten erikoisista luonteenpiirteistä ja käytöstavoista

    • jari-pekka--65

      Jospa se ei ole mitään sen kummempaa uteliaisuutta. Ihmisellä on silmät ja niillä voi katsella mitä mieli tekee hyvät tavat muistaen. Itsekkin katselen ihmisiä, jos istun vaikka autossa marketin parkkipaikalla odottamassa, eikä se ole tuijottamista.

      Se, että vaikka kaupan edessä on joku joukko ihmisiä puhelemassa, niin se todistaa vain ihmisten sosiaalisuudesta, joka nykyaikana on vähentynyt.

      Jospa Kankaanpäässä on jotakin, mitä Turusta ehkä vähemmän tapaa. Sosiaalisuus.

      • oppituntinro1

        Ai enpä tiennytkään, että sosiaalisuus on ihmisten kyttäämistä. Uteliaisuus korostuu myös noissa juttutuokioissa. Opin jälleen uutta ihmisten sosiaalisuudesta. Ehkä myös itse joskus tulevaisuudessa hallitsen paikkakunnan tavat.


      • jari-pekka--65
        oppituntinro1 kirjoitti:

        Ai enpä tiennytkään, että sosiaalisuus on ihmisten kyttäämistä. Uteliaisuus korostuu myös noissa juttutuokioissa. Opin jälleen uutta ihmisten sosiaalisuudesta. Ehkä myös itse joskus tulevaisuudessa hallitsen paikkakunnan tavat.

        Kannattaa suhtautua ihan neutraalisti. Kyllä mä tiedän, että on olemassa uteliaita ihmisiä, jotka kyselee kaiken mahdollisen kaikista ihmisistä ja sitten kertoo omat tietonsa kaikista ihmisistä. Tää on varmaan sitten sitä negatiivista "sosiaalisuutta".

        Terve uteliaisuus on ihan toinen asia. Se kohdistuu henkilökohtaisesti ihmiseen. Ei kuulopuheisiin tai seläntakana puheisiin.


      • melkeinkaikennähnyt

        Taitaa ketjun aloittaja olla Varsinais-Suomesta, jossa vierasta puhutellessaan leimautuu helposti alkoholin vaikutuksen alaiseksi tai hulluksi.


      • Seoittekutoistasanoo

        Voihan toi olla kiinni siitäki, et tämä kytätyks ittensä kokenu ei oo kattonu peilii enneko o lähteny ulos, meinaa jos naama on kuin perolinnu perse nii kaine ny kattoo mitä semmone tirppa oikeen siviiliis syö.


    • Vieläontoivoa

      Googleta skitsofrenia. Siinä on just tuollaisia oireita että kaikki vahtaa mua, kaikki puhuu musta, kaikki sitä ja tätä...mut ei hätää, apua on saatavissa.

    • toveriit

      JOO kyllä ainaki CITY MARKETISSA KOKOONTUU Kolmen HERRAS Miehen ryhymä joka uamu ! ja R- kieskilla asuu PUNASEN Autoon omiistaja lähes päivittään !

    • tota_joo

      no ostoskärryt ei juuri kiinnosta, mutta mä ainakin vahtaan naisten takapuolia, mutta yritän toki olla tuijottamatta jos jään siitä kiinni...:P

    • nojustiinniin

      yks kyttä jo ilmoittautu. sitimarketin ryhmä puhuu vaan susta ja sun asioistas. vahtaako ne sua kans?

    • timotei78

      meillä taitaa olla asiat aika hyvin josei muuta puhuttavaa ole...niitä vahtaajia on täs kyläs raakasti,mutta hei,siinäpä vahtaa.hyvää joulun odotusta kaikille.

    • Mummuuntunutkyllä

      Paranemisia aloittajalle!!

    • professori-84

      Kuten jokaikinen kankaanpääläinen tajuaa ja ymmärtää,täällä on kulttuurina ihmisillä sairaanloinen uteliaisuus muista ihmisistä ja se näkyy kaikkialla täällä ylenpalttisena muiden ihmisten kyttäämisellä ja seuraamisella. Pikkukaupunki jossa paikalliset elävät alkukantaista luolamieskulttuuria

    • nenät.ikkunoissa.kiinni

      Kateus ja katkeruus omasta surkeudesta. Ei verhojenkaan takana tai ikkunoilla päivät pitkät kyttäävät ihmiset ole tyytyväisiä elämäänsä. Rivi ja kerrostalot vit...umaisimpia muille asujille. Kyttäystä on täällä erilaisissa muodoissa.

    • sukulaissii

      Me oomma kaikki sukkuu toisillemme täääl.....siks uteliaitas ollaan nii....

    • asiakaspalvelua

      Alkuperäisen viestin lähettäjää kommentoiden; Olen kokenut aivan vastaavanlaista ilkeämielistä kyttäämistä ja supinaa selän takana. Ilmeisesti paikkakunnalla vakiintunut tapa vuosikymmenien takaa edelleen vallitsee paikallisten asukkaiden keskuudessa.

      Joskus uteliaisuus huvittaa, toisinaan kiireisenä asioita hoidellessa uteliaisuus jopa ärsyttää.

      Uteliaisuus ja kyttääminen ei mielestäni ole sosiaalisuutta, vaan pikemminkin sivistymättömyyttä. Marketeissa ja Postissa asioidessa toivoisi, että saisi hoitaa omat asiat ihan kaikessa rauhassa eikä aina tarvitse olla juttutuulella ja niin kauhean sosiaalinen.

      Parasta jättää huomiotta kyseiset uteliaat ja elää omaa elämää mikäli se paikkakunnalla suinkin on mahdollista.

      Uteliaisuus se vasta sairaus on, joka pahenee näemmä vuosien saatossa.

      • no_kerro

        no kerro nyt vielä se, että onko kankaanpäässä pakko sitten asua jos on niin kamalaa?

        muuta nyt ihmessä sinne tois-puolen-jokkee niin alkaa elämä hymyillä... kyl sää ny sen teitäsisit...


      • tulihan-se-sieltä

        Tämä kommentti oli oikein rakentava. Mistä tuo viisaus oikein kumpuaa?


      • ei_vielä_tullu

        no multa ei viä tullut, mutta ehkä illalla...

        pikku pitäjät on vähän sellasia, että tiedetään toisten asiat ja pahimmillaan voi joku puolituttu tai joskus jopa ihan vieras voi tulla keskustelemaan muutaman sanan. mielestäni on isompiankin vääryyksiä maailmassa.

        tuo suuri kommentti ei myöskään vastannut edelliseen kysymykseen, mutta jos muotoilen saman uudestaan:

        yritätkö siis muuttaa kankaanpään ilmapiiriä poraamalla tällä keskustelupalstalla vai onko sulla koskaan mikään hyvin?


      • sosiaalinen.ihminen

        Sinähän se vasta veijari olet. Käännät asiat juuri niin kuin itse parhaaksi näet.

        Tyypillistä kannanottoa keskusteluun osasin odottaakin. Paikalliset pitänevät pinttyneet tapansa, eihän niitä kukaan halua muuttaa, vaan ihmetellä ja kummastella.

        Aidon ja rehellisen ihmisen tunnistaa jokainen sydämeltään sivistynyt ihminen.


      • veijari__

        no niin olen. ja sinun missio kakkosnelosen palstalla vaan jatkuu. jatka toki vaan niin kyllä täälä kaikki muuttuu vielä parahin päin.

        sun kyllä tulisi olla tarkkana, ettet vaan mene sitä suomen turkusta pidemmälle. josssain muussa maassa voi olla sellainen kulttuuri, että joku ihan tuntematon voi kysyä mitään varottelematta vaikka jotain sen kaltaista että:

        how do you do? tai where are you from?

        kyttäävät sieläkin pirulaiset...


    • kuukkeri

      ei haittaa yhtään ...antaa heidän vahdata,,,,se kertoo paljon henkilön tyhmyydestä...yms.asioista....

    • kankaanpääläinen

      Onko kauan jo tuntunut siltä,että sinua kytätään/vahdataan.
      Saatat olla vakavasti sairas,hakeudu äkkiä hoitoon.
      Mahdollisesti voisit olla tyytyväinen itseesi,jos sinussa jotain katsottavaa on!

    • tunnenkpääläiset

      ne on sosiaalisia ihmisiä mutte ne uskalla jutella vieraille ihmisille joten ainut mitä ne uskaltaa tehdä on mulkoilla kumman näköisinä.

      • kepukylä

        kankaanpääläisten kanssa on vaikea toimia kun ne ei hyväksy ulkopaikkalaisia kavereikseen.


    • kellokalle

      kyllä pitää paikkansa...se vahtaaminen...kankaanpääläiset ovat ahdasmielisiä.....kateellisia...selkäänpuukottajia......

    • siivooja-akka

      Juuri tuo mulkoilu on hyvin outoa kankaanpäässä......jos joku on vaikka uuden postin jonossa hakemassa pakettia...kuinkas ollakkaan... joku paikallinen kaupassa mulkoilee naama virneessä paketin hakijaa

      Tuo mulkoilu kertoo ihmisestä....että se on paha ihminen sisältä ja siltä puuttuu yleissivistys

    • kankhoonpiäläinen

      Johtunee sisäsiittoisuudesta.

    • Tuppukylästä

      Olen syntynyt ja kasvanut kankaanpäässä... perustin perheen ja ostin talon. En todellakaan pidä kankaanpääläisiä normaaleina tai sitä ihme kyttäämistä, juoruumista, toisten asioiden setvimistä... se on joillakin jo ihan sairaalloista. En halunnut lasteni kasvavan kankaanpääläiseksi junttikansaksi joten muutimme toiselle paikkakunnalle. Kun käymme joskus siellä, alkaa välillä kovastikin hymyilyttämään.. siellä ei sitten mikään ole muuttunut. Samaa kaksinaamaista sisäsiittoista tuppukylän kansaa niinkuin ennenkin. Onneksi otettiin riski ja koitettiin perheeni kanssa onko kankaanpään rajojen ulkopuolella elämää :D :D
      Olihan siellä, ei päättynyt maailma rajalle ;)

    • timotei78

      varmaan porii muutit.heh heh.kankaanpää on mainio paikka asua.kyllä niitä vitun vahtaajia on joka paikas.

    • hannu94

      itse tampereella asuvana mutta kankaanpäässä viihtyvänä pidän siittä että esim kapakassa tullaan jutteleen vieraillekin.Tampereella on tapana että kun meet kapakkaan jossa et ole ennen käynyt niin koko paikka hiljenee ja kaikki tuijottavat sinua voit istua siellä koko illan ilman että kukaan puhuu kanssasi tai edes tulee samaan pöytään. Mitä taas yleiseen saunaantulee niin siellä sama juttu tuijotttelua ja syvää hiljaisuutta vasta kun olet käynyt saunassa pulivuotta sinulle puhutaan ja jo parissa vuodessa kuulut porukkaan. Kuullostaako paratiisilta no ei ole sitä. siinä missä kankaanpäässä seuraasi hakeudutaan niin tampereella sinut eristetään totaalisesti minun silmissäni kankaanpää on parempi paikka.

    • lanrepaukku

      Ne ihmettee miksi joku tulee kpäähän.

    • 34527

      Jep,jep

    • haloo.missä.sivistys

      Vähä-älyiset moukat kokoontuvat yleisesti kankaanpääs citymarketissa ja S-marketissa sekä halpa hallissa pitämään kokouksiaan

      Oli kiva ostella taas hedelmiä....kun cittarissa 5 vähä-älyistä lannalta haisevaa maajussia piti palaveria hedelmäosastolla ja puivat asioitaan naamat ärsyttävässä virnistyksessä

    • Matuliini

      Kaupunkilaisilla on katse maassa ja haluavat olla omissa oloissaan. Maalaiset katselevat suoraan eteenpäin, että näkyykö tuttuja.

    • birgitta_59

      Uteliaampaa koko pitäjän kattavaa yhteisöllistä -heimoa- kuin on kankaanpäässä en tiedä olevan missään muualla ..,,,,odottakaa kun kohta kevätaurinko saa -jullikat- kauppojen pihoille vahtaamaan niin että leuat loksahtaa auki aina kun näkyy joku ihminen.....,,,,, lidlinkin edessä oli viime kesänäkin monta polleaa -sankaria- tupakit suussa oven suussa kyttäämässä mitä ihmettä ja kummaa ulkona oikein näkyy

    • Ulokupaikkakuntalainen

      Ne viaroksuu sua.

    • htbhjfrjkukl

      Tervetulloo kankaapäähän asumaa myäs somalit tai irakilaisetkii............myö ollaan täällä mukavia kaikille...ei myö olla uteliaita ennää nykyään

      • Kinttupolku

        Nyt on kyllä tullut kirjoitettua täyttä "potaskaa". Kukaan jolla on oma elämä ei ehdi nykypäivänä vahtia/ kytätä oikeesti toisia ihmisiä..Hävetä täytyy sun "raukan" puolesta, kun sulla on niin vaikeeta. Kysy anteeksi onko minussa jotain erikoista. Vanhat ihmiset tulevat Kylälle kauppaan ei sinua kyttäämään. Laita kuvasi / nimesi Seutuun, jätetään sinut rauhaan. Paikkakuntaa voi aina vaihtaa.


    • atk-asentaja

      Voi kuule, tätä vahtaamista ja kyttäämistä on täällä ollut jo iät ja ajat ja se jatkuu aina vaan vaikka eletään jo vuotta 2017

      Täällä ihmiset eivät ole niin sivistyneitä (älykkäitä) kuin isoimmilla paikkakunnilla ja tämä ns. käytöshäiriö tulee jo rintamaidossa pikkuvauvaan täällä.

      • kyttääjä

        http://kyttääjät.net/

        no kurkkaappa linkkiin... jospa onkin niin, että kyttääminen osataan muuallakin kun kankaanpäässä... toisia vaan haittaa enemmän kuin toisia...


    • kyttääjä

      Näinhän se maalaispitäjässä menee, että naapurin asiat tiedetään paremmin kuin naapuri itse.

      • kyttääjä

        kerrostalokyttääjät on alunalkaen helsinkiläisten teekkerien perustama... ehkä kyttääminen ei ole isollakirkollakaan ihan täysin vieras ilmiö...


    • Tumpiton

      Tupakan tumppaajat yksityisten pihalla ärsyttää, tumppeja maassa saa keväällä keräillä ihan riittäviin, ei viitsisi sanoa, että vie tumppisi mukanasi. Julkisilla paikoilla sen kyllä ymmärtää, mutta käytöstavat ne pitää olla kylässäkin.

    • Uuskankaanpääläinen

      En ole synnynnäinen kankaanpääläinen, mutta viihdyn täällä oikein hyvin. :) Itse pidän siitä pikkukylän meiningistä, että kaupoissa ja niiden pihoilla on pieniä marttakerhoja pällistelemässä appelsiinien hintoja ja pirkon viidettä avioliittoa.. :D Itsekin olen ehkä luonteeltani utelias, joten se on vaan hyvä juttu, että ku josain jotain tapahtuu, ni siittä leviää tieto nopeeta :D Ja hyvä mieli siitä vaan tulee, jos joku tuntematon haluaa jostain syystä mulle jutella :) Täälä voit hyvin lähestyä vaikka outoa vanhusta, joka epätoivoisesti yrittää kaupassa nähdä mitä purkissa lukee, ja auttaa häntä valitsemaan oikean tuotteen. Ja vanhus on kiitollinen, eikä käske suksia kuuseen, koska ei tunne sua. :D
      Kyllä on ittellä asiat huonosti jos niin vaivaa, että jotku tuijottelee ... =D

      Ps. On muissakin kaupungeissa sellasta kunnon mulkoilua, että autostakin ohi ajaessa käännetään vielä päätä, että nähään kunnolla XD Ja ihan samanlainen meininki siinä mieles, että jos satut kuuluu sellasee "ydinporukkaan", että kaikki tietää kuka oot, ni susta saattaa lähtee jos jonkinlaista juttua liikkeelle... :D

    • itäsuomesta.kotoisin

      Toki todella olemalla kaikille ystävällinen ja auttamalla kaikkia täällä, voi luoda itselleen hyvänmielen ja illuusion, että kankaanpää on maanpällinen paratiisi jossa kaikki muutkin, koko kylän ihmiset ovat ystävällisiä ja mukavia.

      Karu totuus on kuitenkin aina faktaa ja faktaan ei pure edes illuusio.

      Paikkakunnalla on paljon pahuutta ja ilkeämielisiä ja pahansuopaisia ihmisiä joiden elämä kuluu siihen kun puhutaan pahaa sanaa naapureista ja yleisesti paikkakuntalaisista.

      Väki täällä ei osaa käyttää alkoholia ja siitä seuraa älyttömästi pahaa ja katalia lieveilmiöitä koko paikkakunnalla, joka on todella, todella ikävä asia paikkakunnan viihtyisyyden takaamiseksi meille kaikille asukkaille täällä. Yöelämä torin alueen ravintoloissa on kuin menisi entisaikojen kaljanjuottola-majataloon, vessan lattiat haisee kuselta ja lasituoppeja kaadellaan humalassa ties minne, kaikenlainen kunnioitus yleisiä käytösmalleja ja järjestyssääntöjä kohtaan puuttuu tyystin.

      Itse olen elämäni viettänyt Itä-Suomessa jossa on oikeasti mukavia ihmisiä paljon ja ei kataluutta ja ilkeämielisyyttä, se lupsakkuus tulee siellä jo rintamaidossa. Terveisiä kesämökiltä Jämijärveltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe