Metso-suojeluun

näinonnännit

kannattaa laittaa metsänsä, jos se on vaan riittävän laadukas. Ihan paras hinta puista. Verottomana rahat kerralla tilille. Ja saat katsella pystymetsää. Kun ei kovin huutele, niin naapurit vielä luulee, että olet varakas, kun et hakkaa metsääs silpuksi.

16

4934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ytyifh08906432

      Hoopo systeemi tuo metso-ohjelma. Metsän voi "suojella" esim. 10-vuodeksi ja vetää sitten maiseman sileäksi. Saa myytyä samat puut kahteen kertaan. Kannatan nykyistä laajamittaisempaa metsien suojelua, mutta en tätä metso sekoilua.

      • joppakaataakanervatkin

        10 vuoden vaihtoehtoa suojeluun ei Metsossa ole ollutkaan (ainakaan piiitkään aikaan). 20 vuoden suojelusopimuksen pystyi vielä vähän aikaa sitten tekemään, nykyisin niitäkin tehdään vain poikkeustapauksissa. Pääpaino on pysyvässä suojelussa yhdistettynä vapaaehtoisuuteen ja täydelliseen verovapaaseen korvaukseen. Valtion mittapuulla aivan poikkeuksellisen onnistunut ohjelma kyseessä.

        Vielä enemmän arvostan tosin yksityisellä rahalla toimivia instansseja, kuten Luonnonperintösäätiötä. Mutta nykyisellä verorahojen hassaustahdilla tällaiseen konkreettiseen luonnonsuojeluun käytetty verorahaosuus on kärpäsenpaskan kokoinen ongelma. Varsinkin kun samaan aikaan maksetaan kaikenlaisia vapaaseen markkinatalouteen kuulumattomia Kemera-tukiakin.


    • parasonkin

      10 v sopimuksia ei enää tehdä. Ainoastaan pysyvä suojelu.

    • näinonnännit

      Varmaan olisi paljon suojelijoita...kyllä raha metsänomistajille kelpaa! Ongelmana vaan se, että melkein kaikilla metsän niin paskassa kunnossa, kun hoidettu talousmetsinä, ettei niillä ole juuri suojeluarvoa. Eli eivät kelpaa Metso-suojeluun. Ehkä sadan vuoden päästä, jos nyt heti lopettaa niiden "hoidon". :)

      • EriAsioitaOvat

        Niinpä talousmetsät hoidetaan talousmetsinä ja niillä pyöritetään teollisuutta ja talouselämää muutenkin ja luodaan konkreettista hyvinvointia.
        Suojelumetsät taasen muita tarkoituksia varten ja niiden ylläpitoon tarvittavat rahat saadaan mm talousmetsien luomasta vauraudesta.

        Talousmetsä voi olla 'paskassa kunnossa' suojelumetsien näkökulmasta aivan kuten suojelumetsätkin talousmetsien näkökulmasta.

        Näitä kahta toisistaan täysin poikkeavia metsiä ei edes kannata yrittää pistää samaan muottiin.


    • TukkimetsäSuojeluun

      Onko vielä nykyään vaatimus, että suojelumetsissä pitää olla melko paljon lehtipuuta?

      Myisin useamman hehtaarin suojelualueeksi, mutta tuli 32 vuotta sitten hakattua lehtipuut melko vähiin. Saattaa olla jotain 15 prosenttia lehtipuuta havupuiden seassa.

      • kysyihmeessä

        Ei ole mitään ehdotonta lehtipuuvaatimusta, jos muuten löytyy suojeluarvoja. Esimerkiksi järeät haavat ovat kyllä ehdotonta plussaa. Pohjoisessa pitää olla uniikkia metsää kelvatakseen suojeluun, mutta muualla maassa ei ole niin tarkka seula. Lahopuuta olisi kuitenkin hyvä olla riittävästi. Suojeltavan alueen koon olisi myös hyvä olla riittävä, mieluummin enemmän kuin pari hehtaaria.

        Et sä kuitenkaan kysymällä mitään menetä, suojeluasiat on niin tapauskohtaisia asioita, ettei oikein mistään voi täydellä varmuudella itse sanoa, onko kohde Metsoon kelpaava. Jos ei kelpaa, niin sileeksi tai myyntiin vaan, jos siis rahantarvetta on.


    • 3plus18

      Aariakaan en metsästäni anna mihinkään suojeluun koska kieltävät aina kaupanpäälliseksi metsästyksen ja varmaan jokamiehenoikeudetkin. Paras suojelu on olla hakkaamatta ilman mitään erillispapereita.

      • ykspluskaks

        Metsossa mitään ei anneta, vaan myydään. Joko puut tai pohja ja puut. Markkinahintaan, eikä tuloista mene veroja. Metsästysoikeus pysyy maapohjan omistajalla.

        Metso on oikeasti todella suuri parannus aikaisempiin ituhippeilyihin, ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Toki jos rahasta ei ole pulaa, niin samapa se on vain pidättäytyä hakkuista.


    • Anonyymi

      Metso suojelu on VEROLLISTA tuloa, ollut joskus verotonta mutta karhu on ahneen kämmenensä tähänkin tunkenut.

      • Anonyymi

        Totta haastat.
        Kyllä kaikki metsätulo on verollista tuloa tulee se puiden myynnistä tai suojelusta ja nuo tulot on vietävä metsätuloina kirjanpitoon ja ilmoitettava verottajalle.
        Alin metsätulosta määräytyvä pääomatulojen veroprosentti on tällä hetkellä 30 % max. 30000 euroon saakka. Yli 30 000 euron pääomatuloista maksetaan veroa 34 %.


    • Anonyymi

      Täyttä paskaa koko metso .Liittyy agenda 2030.Uskokaa pois.Metsänomistajia huijataan.Ette saa lopulta tehdä metsissänne enää koskaan yhtään mitään,vaan ne laitetaan suojeluun ja luultavasti siirtyy valtiolle.Älkää uskoko,mutta näin se mennee.

    • Anonyymi

      Metsä suojaa vakoojilta ja pommeilta...
      Tähänkin on varauduttu.

      • Anonyymi

        Metsän istuttajat/ raivaajat sillon tällön törmäävät metsissä venäläisiin ja heidän metsäkämppiinsä. Ja täälä kaukana rajoista lähes Länsi-Suomessa.


    • Anonyymi

      Kannattaa varautua ei kannata olla kuutamolla.

    • Anonyymi

      Sanopa muuta kun monet ovat kuutamolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe