Tuhat tarinaa nuoruudesta-kilpailu APUA

OnnetonTunari

Osallistuin wsoy:n tuhat tarinaa nuoruudesta kilpailuun. Käsikirjoituksen lisäksi sinne piti lähettä synopsis kirjasta. Minä tietysti unohdin tuon.
Onko mielipiteitä voiko asiaa korjata mitenkään?
Meneekö käsis suoraan roskiin kun ei täytä vaatimuksia?
Kilpailun dl on tänään eli en ehdi sitä enää lähettää erikseenkään :(

Eli oliko kaikki vaivannäkö turhaa tän mokan takia?

55

887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiHätiäMitiä

      Tuskinpa. Minä unohdin kerran kirjoittaa nimimerkillä vaan länttäsin suoraan nimeni nähtäville. Laitoin mokastani viestiä yhteyshenkilölle (joka varmasti on kerrottu kilpailun julkistamisessa) ja sain helpotuksekseni kuulla, ettei se haittaa vaan sisältö ratkaiseen. Voithan toki laittaa viestiä sinäkin ja kertoa unohtaneesi synopsiksen.

    • Kilpakone

      Jos on tuntematon kirjoittaja, on aivan sama lähettääkö tekstin kilpailuun omalla nimellä nimimerkin sijaan. Nimimerkki-kisat ovat monesti avoimia ja myös julkaisseet voivat osallistua. Joku kauhukirjailija-King pärjäisi kisassa pelkällä nimellään. Mitä tulee synopsiksen unohtamiseen... peli on selvä. Ohjeita ei ole noudatettu ja kässäri menee roskikseen.

      • Kaikkijärjestyy

        Ilkeiletkö vai ootko ihan tosissasi? Ei kustantamot heitä käsiksiä roskiin tollasen virheen takia. Laita aloittaja sinne viestiä ja kerro että näin kävi, uskon että asia selviää. Tsemppiä kilpailuun!


    • Pilkkupiste

      Kilpailuissa on säännöt. Piste.

    • säännötonsääntöjä

      Kyllä kilpailuissa useimmiten tavalla tai toisella sääntöjen vastainen kilpailutyö hylätään saman tien. Reilu peli, säännöt ovat samat kaikille, ja niillä kuuluu mennä. Sama juttu kaikissa muissakin kilpailuissa, eihän siitä mitään tulisi, jos satasen olympialähdöstä myöhästynyt saisi juosta myöhemmin ja aika otettaisiin huomioon mitaleita jaettaessa. Jos lähtee lipsumaan säännöistä yhden kohdalla, kohta kaikki ovat vaatimassa erityiskohtelua.

      Jos osallistumisaikaa olisi vielä jäljellä, kilpailutyötään voisi varmastikin täydentää tai osallistumisensa perua ja lähettää sääntöjen mukaisen työn tilalle, mutta sen salliminen dediksen jälkeen olisi hieman epäreilua muita osallistujia kohtaan, koska olisit tavallaan saanut jatkoaikaa.

      • Järkeväänäin

        Mutta kyseessä on kuitenkin käsikirjoituskilpailu jossa synopsis on vain täydentävä dokumentti, todennäköisesti haluavat sen vain helpottamaan luku-urakkaa mutta vaikea kuvitella sen puuttumisen estävän osallistumisen... Itse käsikirjoitus on kuitenkin se varsinainen teos.


    • kässäri1

      Siellä taas turhan tärkeet huutelee, laita viestiä kilpailun järjestäjälle ja kerro mokastasi. En usko yhden synopsiksen pois jäämisen diskaavan koko käsikirjoitusta. Eri asia olisi jos olisit synopsiksen lähettänyt ja unohtanut kässärin :)

    • aloittelevakirjailija

      Eikös asia selviä parhaiten kysymällä suoraan kilpailun järjestäjältä?

    • OnnetonTunari

      Kiitokset kaikille vastanneille!
      Olen jo laittanut postia järjestäjälle, mutta päätin kysyä myös täältä koska tiedän että virallisen vastauksen saamisessa kestää pyhien takia. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka täällä olisi joku joka tietää :)

      Päätin etten stressaa asialla, sain tekstin valmiiksi ja lähetettyä, olen ylpeä suorituksestani ja jos se ei tämän mokan takia pääse kisaan mukaan niin ei voi mitään. Pääasia oli kirjan valmiiksi saaminen.

      Onnellista uutta vuotta kaikille aloitteleville ja kokeneille kirjailijoille!

    • OnnetonTunari

      Ai niin, onko täällä muita kyseiseen kilpailuun osallistuneita?

      Mun eka kilpailu ja siksi moka harmittaa mutta sattuuhan näitä :)

    • M1nävaan

      Hei,

      Mä osallistuin kilpailuun. Mulla oli oikeastaan yksi ihana tarina jo melkeinpä valmiina, mutten halunnut muokata sen tapahtumapaikaksi Suomea. Joten lopulta lähetin kilpailuun toisen tarinan, joka on täysin rohkea kokeilu. Siinä on romaaniksi hieman liian vähän sivuja, ei lainkaan vuorosanoja vaan minä-kertoja joka keskustelee itsestään koko tarinan ajan. Katsotaan kuinka käy. Luulen ettei kuinkaan. Mutta yritetty on.

      • OnnetonTunari

        Kuulostaa hienolta, kovasti tsemppiä!
        Säännöissähän sanottiin että rohkeat kokeilut tervetulleita, eli ei sitä koskaan tiedä :)
        Pituus tuskin on ongelma, monesti nuorten kirjat on lyhyempiä ja jos pitävät kirjaasi potentiaalisena niin kyllähän sitä vielä editoidaan ennen kansiin laittamista.


    • Astranova

      Onko tästä kilpailusta mitään väliaikatietoja tiedossa? Monta kässäriä tuli, jne?

    • Räpellys

      Mua kiinnostais kans väliaikatiedot, onko kustantamoilla yleensä tapana kertoa niit? Nyt jo hävettää se keskeneräinen räpellys jonka lähetin mutta tulipa tehtyä.

    • Laiskimukset

      Eiköhän siellä kukaan tee töitä?
      Kässäri lähetetty ajat sitten eikä vastausta kuulu, tän kilpailun mainos edelleen etusivulla vaikka se päättyi melkein kuukausi sitten eli kukaan ei päivitä sivuja.
      Taitaa wsoyn ihmisillä oli pitkät kahvitunnit.

    • Niinpäniinjuupajuu

      Onko kukaan kuullut mitään väliaikatietoja? Kumma, kun ei mitään tiedotetta laiteta esimerkiksi siitä, kuinka monta kässäriä kilpailuun saapui.

    • Saakäyttä

      No joo, kestäis ehkä viis minuuttia aittaan ulos tiedote että "kilpailuun saapui määräaikaan mennessä xx käsikirjoitusta. Olemme iloisesti yllättyneitä kilpailun suosiosta."

    • mullli

      Joskus kilpailuihin on valittu voittajat jo etukäteen.

      • Lintua

        Mä epäilen kans et usein näitä kilpailuja voitetaan suhteilla


    • Pianpian

      Kohtahan tästä tulee tuloksetkin jo, saa nähdä millaisia on voittajat.
      Mitä veikkaatte, kuinka paljon tälläseen kisaan tulee osallistujia? Onko määrä kymmeniä vai peräti satoja?

    • Aalhambra

      Koska ne tulokset ilmoitetaan?

    • Könkön

      Sivuilla lukee, että 22.3. julkistetaan voittajat. Viime vuoden vastaavaan kisaan oli tullut n.400 kirjoitusta, kenties samoissa määrissä tämäkin. Se kiinnostaisi tietää, joko voittajille on mahdollisesti ilmoitettu ja saako omasta kirjoituksesta yhtään mitään tietoa, edes sitä onko se tullut perille. Onko kukaan soittanut sinne ja saanut tarkempaa tietoa?

    • Erkki_on_Esimerkki

      Kyllähän tuo kiinnostaisi kovasti tietää, josko voittaja vaikka jo tietää. En kyllä itse uskalla sinne soittaa, ei tulisi mieleenkään ... Ilmoituksessa ei sanota, että järjestetäänkö tuolloin 22.3. kustantamolla jotain pirskeitä.

    • Emmerdalea

      400 kuulostaa tosi isolta luvulta, itse olisin veikannut luokkaa 100-200. Kuinkahan iso osa noista oikeasti on voittajaehdokkaita?

      Todellakin toivon että kaikille ilmoitetaan, olishan se muuten aika tylyä. Mitään ei ole kuulunut joten kaikki on vielä mahdollista :)
      Tosin se mun parissa viikossa työstetty käsis nyt ei ehkä ihan kärkikahinoissa ole mutta tulipa tehtyä!

    • Niinpäniinjuupajuu

      Kiinnostaisi tietää täälläkin, josko voittajalle on jo ilmoitettu. Luulisi, että hyvissä ajoin ilmoitetaan ja 22.3 poksahtaa kuohari auki samantien, kun tiedote voittajasta julkistetaan. Kova homma on luku-urakassa ollut, jos n. 400 kässäriä on luettavana, deadline oli 31.12.2016 ja voittaja selvillä 22.3.2017.

    • Ikkunat

      Onko kukaan saanut tietoa?
      Mä epäilen kans että 400 on yläkanttiin, aiheena kuitenkin nuorille suunnattu kirjallisuus ja epämääräiset deadlinet...
      Eli tässä on vielä hyvät mahdollisuudet voittoon :D

    • Tylyä

      Ilmoittaako ne kaikille vai vaan voittajille?

    • niinpäniinjuupajuu

      Eiköhän vain voittaja kuule Wsoy:ltä. Mutta olisin silti kaivannut jotain väliaikatietoa. Odottaminen on tylsää :(

      • Osallistuja399

        Joopa joo, menee kyllä maku jos eivät voi edes laittaa kaikille osallistujille pientä "kiitos osallistumisesta"-viestiä.


    • Niinpäniinjuupajuu

      Luulis, että voittajalle olis jo ilmoitettu.

    • Niinpäniinjuupajuu

      Voittajan lisäksi kolme tarinaa julkaistaan e-kirjana ja muitakin lupaavia _ehkä_ julkaistaan. Milloinkahan muut kuulevat, että heidän tekstinsä julkaistaan?

    • Tfvhyujbf

      Oon tässä ollu puhelimen ääressä monta päivää mut ei oo kuulunu mitään! Alkaa hiipiä epätoivo, mitäs jos ei mun mestariteos voitakaan?!

    • Porrr

      WSOY:n sivujen mukaan voittajakolmikko on valittu.

    • Jebaja

      Ilmoitetaankohan voittajaehdokkaille esim. Kymmenelle parhaalle jo etukäteen, jotta pääsevät varmasti paikalle...

    • Porrr

      Onkohan voittajille jo ilmoitettu...

    • Mietityttäähän_tuo

      Luulisi, että sentään viikkoa ennen ilmoitetaan, mutta ihan varmahan tästä ei tietysti voi olla, kun ei tiedä, onko tuolla kustantajalla kekkerit tuolloin 22.3. vai ihanko oikeasti ne ilmoittavat vasta silloin.

    • Osallistuin

      Ainakaan mulla ei oo puhelin vielä soinu :(

    • osallistuin

      Luulisi että voittajille on ilmoitettu ja laitettu tuo kutsu joka WSOY:n sivuilla on. Siis jos ei kaikille osallistujille ole kutsua laitettu (minä ainakaan en ole saanut ja kukaan täältä), niin varmaan koko kutsu on tehty kisassa pärjänneille medialle.

      Ja mikäs ilo se nimi olisi siellä julkistaa ilman voittajia joiden kirjoille halutaan ennakkomainonta. Vaikka näkyi siellä Facebookin mukaan jo maljoja nostettu voittajakuoria avatessakin... mutta kun varsinainen tilaisuus järjestetään, niin tuskin ilman juhlakaluja, jotta tulee tutuksi medialle syksyä varten.

      Harmi sinänsä, kun ei voi edes mitenkään varmistaa, että menikö oma teksti perille. Tai kehtaa erikseen vaivata. Jos nämä kisat olisi sähköisen palvelun kautta, niin tulisi perillemenokuittauskin, ja vaikka sitten muodollinen "kiitos osallistumisesta".

      Kilpailuaikaahan pidennettiin liian vähäisen osanoton vuoksi niin olisi kiva tietää tuliko viime hetken ryntäys sitten joulukuussa.

    • Niinpäniinjuupajuu

      Ihan samaa mietin. Eli olisi kiva ollut tietää menikö oma kässäri edes perille! Mutta onnittelut joka tapauksessa voittajille ja kärkipäähän selvinneille :)

    • Porrr

      Tuo oli mielenkiintoista, että kilpailuaikaa pidennettiin. Itse havahduin kilpailuun vasta syyskuussa. Vaikea uskoa, että osanottajia olisi mitenkään tungokseen saakka. Mukava olisi kuulla, jos joku on saanut jonkinlaista viestiä. Luulen, että kolme parastakin saavat tietää järjestyksensä vasta tuolloin 22.päivä.

    • Niinpäniinjuupajuu

      Joskus katselinkin, että deadline on siirtynyt. Eli ei ollut tullut paljon kässäreitä? On kyllä mielenkiintoista. Noh, minä en saanut tietoa enkä soittoa, joten en sijoittunut, mutta mielenkiintoksta nähdä sitten voittajalistaus ja perustelut :) ja täytyy sijoittuneet tekstit lukea, sittenhän sen näkee, millaista on tällä kertaa "haettu".

    • Participant

      Siis eikö kukaan ole saanut mitään viestiä?

    • Porrr

      Luulisi, että kutsuisivat paikalle useamman kuin pelkät voittajat.

      • VoiVoiVoi_

        No nyt on siis viikko aikaa enää, eli eli ... mutta halvemmaksi tulee, jos tarjoaa skumpat vain voittajille, ja kun säästää täytyy.


      • miksipitäis

        Ei koskaan kutsuta muuta kuin voittajat tai jos jaetaan kunnianmainintoja heidät. En itse edes menisi vaikka kutsuttaisiin.


      • Marww

        Onko varmaa, että kärkisijoille päässeille on jo ilmoitettu?


      • melkoisen
        Marww kirjoitti:

        Onko varmaa, että kärkisijoille päässeille on jo ilmoitettu?

        Ainakin tuossa WSOY:n sivuilla olevassa kutsussa kehotetaan ilmoittautumaan 15.3. mennessä, joten eiköhän kutsut ole toimitettu sijoittuneiden kuorista löytyneisiin yhteystietoihin jo.

        Onneksi tuli käsikirjoitus tehtyä, vaikkei sijoitusta tullutkaan. Voihan sitä tässä vielä hioa ja lähetellä muillekin kustantamoille, pienemmillekin. Itselläni ensimmäinen valmiiksi saattamani käsikirjoitus joten ensi pettymyksen jälkeen voi kuitenkin vähän taputtaa itseään päälaelle, että tulipas tehtyä :)


      • sittentoisellakertaa
        melkoisen kirjoitti:

        Ainakin tuossa WSOY:n sivuilla olevassa kutsussa kehotetaan ilmoittautumaan 15.3. mennessä, joten eiköhän kutsut ole toimitettu sijoittuneiden kuorista löytyneisiin yhteystietoihin jo.

        Onneksi tuli käsikirjoitus tehtyä, vaikkei sijoitusta tullutkaan. Voihan sitä tässä vielä hioa ja lähetellä muillekin kustantamoille, pienemmillekin. Itselläni ensimmäinen valmiiksi saattamani käsikirjoitus joten ensi pettymyksen jälkeen voi kuitenkin vähän taputtaa itseään päälaelle, että tulipas tehtyä :)

        Hyvä asenne. En osallistunut tuohon kisaan vaan erääseen toiseen, ensimmäiseen kisaani ever, en sijoittunut, mutta kuitenkin jäi hyvä mieli, kun sain homman tehtyä. Ja kilpailun taso oli kuulemma "erittäin korkea", joten en varmaan huonolle hävinnyt :)


    • Vainiinkävitaas

      Voittajat löytyivät, onnittelut! Voittajakässäreiden aiheet ja teemat ovat kyllä nykypäivää. Sitä vaan mietin, että sinänsä hyvä, että tuodaan esille ehkä marginaalisten ryhmien ääniä, mutta siinä unohdetaan muut nuoret. Mutta kai sitten on niin, että tekstin aina pitää olla jollain tapaa shokeeraava, että erottuu.

    • Purrrr

      Oletteko googlettanut voittajan. Ammattikirjailija vei voiton. Ei siis tarvitse harmitella.

    • Pumpernicceli

      Onnittelut voittajille! Yllättävän vähän kässäreitä osallistui. Voittajateos vaikutti aika jännältä valinnalta voittajaksi tällaisessa kisassa mutta varmasti hieno teos.
      Harmi kun ei osallistumispalkkiona saa palautetta kirjastaan, mutta tulipa tehtyä :) nyt vaan leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

    • Miuos

      Mun mielestä tälläiset kilpailut pitäis olla ihmisille, ketkä ei oo julkaissut ennen romaania. Voittaja on julkaissut, outoa... Toisaalta, nimimerkillähän nämä on valittu, mutta silti hieman ärsyttää. Joku uusi lahjakkuus olisi pitänyt voittaa, eikä ammattikirjailijan...

      • Tv-versioiden

        Vähän samaa mieltä, saisivat enemmän panostaa uusiin kykyihin. Mutta nimimerkillä kun kirjoitetaan niin kaikki on ainakin periaatteessa samalla viivalla.. Ainahan toki sanotaan ettei valinta ole oikeasti anonyymi..


    • juupavaan

      Onhan tuo ihme jos ei vähän ole vihiä kun oman tallin (Bonnier) kirjailijasta kyse. Tyylistä voi päätellä ja ehkä vähän kahvipöytäkeskusteluistakin vaikka nimimerkki suojaa. Mutta heidän kisa ja heidän säännöt ja jos nyt olisikin yksi tapa saada nostetta omalle kirjailijalle niin kukaan ei asiasta kärsi.

      Minusta on hurjaa, mihin nuortenkirjallisuus nykyään venyy. Esittelytekstin perusteella ajattelisin että selvä aikuisten kirja jossa on vain nuori päähenkilö. Ihan syystä tuollaiset kokemukset ovat liian rankkoja nuorten koettavaksi - miksei sitten myös luettavaksi?

      Itse halusin kirjoittaa siihen "väliin" missä ei enää lastenkirjat houkuta, mutta aikuisten teemat seksuaalisuuden ja äärimmäisten rajojen kokeilun osalta ovat vielä liian rankkoja lukijalle. Se on alunperin ollut nuortenkirjallisuuden määrite, ja sille tuntuisi olevan kysyntää tässäkin ajassa. Valitettavasti kustantamot eivät sitten ole samaa mieltä vaan haetaan aina näitä "vaarallisia". Ihan kuin juonesta ja hahmoista ei voisi tehdä kiinnostavia ilman valtavaa, minuutta kuohivaa traumaa.

      Tietysti se jää raadin mieleen jos joku kohtaus oksettaa ja saa puistattamaan. Onko se sitten nuorta lukijaa ajatellen ok?

    • OsaPäiväKirja

      Minäkin ihmettelen, että kyseessä on ammattikirjailija. Ei ole sinänsä raadin vika, mutta miksi ammattikirjailijoiden tarvitsee tällaisiin kisoihin osallistua? Eikö hänellä ole jo kontaktit ja osaaminen? Kisassa haettiin uusia tekijöitä, jotka eivät ole vielä julkaisseet nuortenkirjaa. Ok. Ei ehkä ole julkaissut nuortenkirjaa, mutta en silti olisi ammattikirjailijana lähtenyt tuohon, vaan antanut mahdollisuuden uusille tekijöille. Kakkonen ja kolmonen taisivat olla ihan uusia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe