Kymenlaakson osuuspankin toiminnasta.

OMISTAJAJÄSEN

Kesällä 2012 toimintansa aloittanut Kymenlaakson osuuspanki ei ole juurikaan jaellut ruusuja Kouvolan ydinkeskustan ulkopuolisille asiakkailleen ja omistajajäsenilleen.
Olemme saaneet vain risuja lopetettujen konttoreitten muodossa.

Nyt viimeistenkin, entisen Kouvolan Seudun OP:n ydin Kouvolan ulkopuolisten pankkikonttorien suljettua vuoden vaihteessa ovensa, täytyy kysyä.

Millaisia pässinpäitä ja tosielämän lassukoita olemme tulleet valinneeksi edustajiksemme pankin edustajistoon ja hallintoneuvostoon, kun moisen annetaan tapahtua ja vieläpä tässä mittakaavassa entisen KSOP:n ja siis nykyisen maakunnallisen osuuspankimme toimialueen Pohjoispäässä.

Miksi hallintoneuvostoon ja edustajistoon Kouvolasta, Kuusankoskelta, Myllykoskelta, Jaalasta ja Valkealasta edustajiksemme ja puolestamme puhumaan valitut miehet ja naiset. Nämä Kymenlaakson Osuuspankin johdon tekemien päätösten viimekäden vartijoiksi valitut, ovat siunaamalla konttoreitten lopettamis päätökset edustajiston kokouksessa päästäneet tämän kaiken pahan tapahtumaan?

Viisaat Elimäkeläiset, eli Länsi-Kymen OP ja sen edustajat olivat todella kaukonäköisen viisaita, kun vastasivat aikoinaan kieltävästi maakunnallisen Kymenlaakson Osuuspankin perustamis kutsuun. Elimäellä ja Korialla löytyy nimittäin vieläkin pankkipalveluja tarjoavat konttorit.

25

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yleistäkouvolassa

      Näkyy nuo valtuutetut olevan "muodollisia" eli antavat vaikutelman että touhut on asiallisia.

    • mielipiteeni

      Mielestäni on aivan turhaa valita iso joukko henkilöitä mihin vaan, hallitukseen tai hallintoneuvostoon, koska mielestäni yhdet ja samat henkilöt päättävät asiaoista.

    • op-ompeluseurat

      Se nyt taitaapi olla kaikenlaisessa osuutoiminnassa niin, että ne lopulliset päätökset nuijiva edustajiston kokous muistuttaa lähinnä vanhanajan kinkereitä joissa pappi puhui, seurakunta nyökkäili hiljaa ja hyvä tarjoilu oli kekkereitten kunnia-asia.
      Pankin edustajiston päätettäväksi tuotavata asiat on jo usein ennalta sovittu ja lyöty lukkoon. Ei niissä kokousissa kukaan juurikaan suutaan avaa vaikka juuri siellä jos missä pitäisi. Suurimmallle osalle edustajistoon valituista ainakin ennen tuntui riittävän se, että kokouksissa sai firman piikkiin vatsansa täyteen ja ne henkilökunnan vähän paremmat lainaedut.
      Tottahan se on, että edustajisto on osuustoimintaliikkeitten korkein päättävä elin hyväksymään liikkeen johdon ja hallituksen sille tekemät esitykset. Vasta edustajiston nuijankopauksen jälkeen johto voi lähteä laittamaan KONTTORI LOPETETTU lappuaan pankin ovelle. Jos edustajisto ei asiaa siunaa. Se raukeaa ainakin silläkertaa.

      • Nordeasta-OPhen

        Siirtäessäni pankkiasiat osuuspankin Kuusankosken konttoriin, luulin vihdoin löytäneeni hyvän pankin jolla palveleva lähikonttori on ja pysyy paikkakunnalla. Toisin kävi. Nyt myös OP:ssa asiakkaasta haluttiin tehdä pankin palvelija noitten ulkomaisten liikepankkien tapaan.

        Vuosittain miljoona voittoja tahkoava kotimainen ja paikallinen Kymenlaakson Osuuspankki ei meitä laitakaupunkilaisia ja maalaisia jäsenasikkaitaan enää halunnut palvela.
        Jatkossa saamme siis palvella itse itseämme pankin keskittyessä vain aivan Kouvolan ydinkeskustaan ja Eteläiseen Kymenlaaksoon.


      • sähkönosakkeet

        Miksi ihmeessä Pohjois-Kymenlaaksolaiset antavat Eteläpään viedä asiassa kuin asiassa Kouvolan seutua kuin pässiä narussa?


    • riksraks33

      Ehkä tämäkin "keskustelu" palsta muuttuisi edes jollaintavalla järkeväksi.

      • kentietääsen

        V-viljelijöiden viestit saakin poistaa, mutta asiallista asiaa kirjoittavien viestejä ei.

        Ettei totuus unohtuisi niin edelleenkin ^^pakkanen paukkuu ja nurkat huurtuu, - Oletan, että tämä ei kuulu poistettaviin viesteihin, mutta mene ja tiedä.


    • muhii

      Jotain peli Elimäen osuuspankissa. Hallituksn ykkönen Paavo Aho pistettiin hiljaisuudessa pihalla ja toimitusjohtaja perään eli Pertti Oöanter.

    • Hävettääkö_edes

      "Yhdessä hyvä tulee".
      Hehkutti Kymenlaakson Osuuspankki syksyllä 2012 omilla internetsivuillaan ja jatkaa mahtipontisesti.
      "Kymenlaakson Osuuspankin edustajistoon on valittu 51 edustajaa, jotka haluavat luoda kanssamme hyvää kaikille asiakkaillemme ja koko kotiseudullemme".

      Viimeistenkin Kouvolan keskustan ulkopuolisten konttoreitten nyt sujettua ovensa, kysymys kuuluu.
      Miksi tämän "kaikille asiakkaille" luodun hyvän kanssa nyt pääsi pääsi käymään näin?

      Osuuspankeissa vaaleilla valittu edustajisto istuu paljon vartijoina. Ei ole sama, keitä siellä istuu jäsenistön ja pankin asiakkaitten etuja valvomassa, sillä osuuspankin hallinnossa päätöksiä ei voida panna täytäntöön ilman edustajiston hyväksyntää.

      https://www.op.fi/op/op-ryhma/op-ryhma/osuuspankit/kymenlaakson-osuuspankin-edustajisto-on-valittu?cid=151686333&srccid=151666182&srcpl=3

      • 26valittua

        Osuuspankin edustajistossa näytti olevan turhankin monta tuttua kouvollalaista nimeä. Henkilöitä jotka hääräävät mieluusti paikallis politiikassa ja ovat aina myös kestotyrkyllä eri yhteisöjen päättäviin elimiin, istuakseem niiden kokouksissa hiljaa.
        Mielenkiinnolla odotan, koska kohta julkaistaneen myös kevään kunnallisvaalien ehdokaslistat. Täytyy siis olla tarkkana, ettei tule äänestettyä näitä paikallisia hyvän luojia lapioimaan lisää hyvää meille. Kohtuus se on hyvänkin jaossa. Eikös vaan?


      • hiljaahyvinmenee

        Vaitiolo on viisautta.
        -Älä näe
        -Älä kuule
        -Älä ymmärrä
        Sillälailla ja tällälailla se hyvin menee.


      • lepsut-edustajamme

        Osuuspankin edustajistossa on päätöksiä siunaamassa Kouvolan kunnallispolitikoista olleet ainakin Vainio, Norppa ja Nuorivuori.
        Nämä kolme kuuluvat myös Kouvolan nykyiseen kaupunginvaltuustoon.
        Heiltä pitää siis kysyä tiukkaan sävyyn näistä OP:n paikallisista konttoreiden lopetuksista, mikäli ovat vielä pyrkimässä kevään kunnallisvaaleissa uudelleen kaupunginvaltuustoon.


    • äs-pankkiinko

      Kun uusi Kymenlaakson Osuuspankki oli muodostettu 2012, niin jo vuonna 2014 se lopetti Jaalan ja Valkealan konttorit. Meitä entisen Kouvolanseudun Osuuspankin hyvään palveluun tottuneita pankin asiakkaita ja jäseniä lohdutettiin silloin sanomalla, että kaikki palvelunne siirtyvät Kuusankosken konttoriin ja käteistä saatte pankkiautomaattista, joka jää. No kuinkas kävi. Nyt meiltä lopetettiin myös tämä Kuusankosken konttori, johon palvelumme oli siirretty ja jo useamman kerran olemme saaneet taistella nimilistoilla myös pankkiautomaatin puolesta, mutta sekin on nyt tiedossa, että myös pankkiautomaatin toiminta loppuu tämän vuoden aikana.
      Keitä kasvottomia siellä edustajisto oikein istuu? Mistä löytyy nimet ja edustajiston kokousten pöytäkirjakopiot päätöksien taakse?

    • oleknr

      Miksi purnata aina voi äänestää jaloillaan kun riittävän moni näin tekee alkaa ääni kellossa muutua, Suomessa pitäisi enemmänkin käyttää joukkovoimaa.

    • myös.pikavippiasiakas

      Joku lohkaisi että on EU:n ansiota että lainaottajan korot ovat nyt niin alhaalla. Katsoin verkkosivuilta ja näin että on tosiaan 1.6 %
      Tuleehan niitä pankin käsittelykuluja vuoden mittaan kai monet kympit lisänä. Se kyrsii mutta oma vika vahingossa maksaa kortilla sillä lainanäppäimellä.
      Saa maksaa 3.50e pankin käsittelykuluja moneen kertaan viikossa.

      • viittaus.edelliseen

        tarkoitin kylläkin vuodessa, ei viikossa.


    • pakosta_pankkineiti

      Koko kuluvan vuosikymmenen ovat etenkin liikepankit olleet sikamaisen röyhkeitä asiakkaitaan kohtaan.

      KSOP:n aikaan meillä oli sentään vielä edes jonkinmoista palvelua, mutta Kymenlaakson osuuspankin synnyttämisen jälkeen KSOP:n palveluverkostoa alettiin purkaa välittömästi ja nyt aikoinaan asiakaitten ja jäsenten perustamasta pankista ei vähäistäkään pankkitiski palvelua saa edes rahallakaan, koska konttorit lopetettiin.

      Talletuskorot on nollan pinnassa, mutta yksi on joka kasvaa kohisten myös osuuspankissa. Nimittäin suunnaton röyhkeys, jolla meidät asiakkaat ikään ja IT-taitoihimme katsomatta pakotetaan palvelemaan pankkiasioissa itse itseämme.

      • OP-asiakas

        S-pankissa on ideaa. Viimeksi kulunut vuosi ei ollut kovin hyvä, mutta konsernin kokonaistase nousi kuitenkin hiukan.
        Talletuskorot ovat molemmisssa lähellä nollaa. Kumma kyllä näilläkin näytetää pärjättävän.


    • manitveks

      Laaksokunnan sanomalehtien uutisoinnin mukaan Kymenlaakson Osuuspankki jatkaa pankkipalvelujen alasajoa.
      Tällä kertaa pankin tulilinjalle joutuivat sen yrittäjä asiakkaat, sillä pankki on suuressa viisaudessaan päättänyt lopettaa vielä jäljellä olevissa konttoreissaan yrittäjien kassapalvelut ja rahanvaihdon.

    • johtajanbonus

      Johdon ylimitoitetut bonukset vaatii konttoreitten alasajoa ja edustajistoon valitut ovat yksi tyhjän kanssa.

    • kivettynyt-jaala-ukko

      Yksi jaalalainen ukko OP:n edustajistosta on kuin kiveen hakattuna ollut Kotkassa ilmestyvän Kymen Sanomien nettisivulla jo heinäkuun lopusta lähtien. On niiiiin helv..tin kiinnostavaa luettavaa Kotkassa. Mutta kymen sanomat onkin ollut jo pitkään savolaisten omistama vipunen. Onks Jaala päijäthämettä vai savoo? Yks hailee.

      • min.mielipide

        Jaala on jalokivi kuntien joukossa.


      • opettaja_minäkin

        Ikävä velvollisuuteni on muistuttaa. Kyllä Jaala on kadotettu jalokivi kuntien joukossa. Onneksi meille jäi sentään jalo elämä ja kalavelet kahta puolen.:)

        Pankin edustajistoon on kyllä äänestettävä jotkut toiset tunarit. Nämä nykyiset ovat olemattomat kykynsä näyttäneet ja saavat mennä.


    • jaala-ei-kivi-eikä-kunta

      Eihän Jaala ole ollut kunta ollenkaan enää vuodesta 2009, jolloin se liitettiin 30 633 asukkaan mahtavaan Kouvolaan eli maan turhimpaan kauppalaan. Jaalassahan oli silloin melkein saman verran (1800) asukkaita kuin nyt on maassamme laittomia matuja noin suurin piirtein. Todellista lukuahan ei taida tietää kukaan. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005045332.html

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe