Perustan Hartolaan uuden yrityksen

Den_Glada_Vandrare

Jotenkin päähäni pälkähti tuossa sohvalla maatessani, pitkällisen laiskottelun ja työttömyysjakson jälkeen, että olisi kiva tienata vähän enemmän. En ole kovin työintoinen, mutta sen sijaan minulla on erinomainen delegointikyky, jonka turvin olen tähän asti selvinnyt käyttämättä aivokapasiteettiani tai lihaksiani: aina on löytynyt joku, joka on tehnyt asiat puolestani.
Ammatinvalintatesteissä selvisi, että olen selkeää yrittäjäainesta, koska en jaksa enkä haluakaan tehdä mitään fyysistä työtä, ja kaikenlainen pohtiminen vie minut aina syvemmille vesille, joten minusta ei ole perinteisiin toimistohommiinkaan. Ja työyhteisössä toimiminen on ihan mahdoton haaste minulle, koska kimpaantumatta en jaksa kuunnella itseäni tyhmempien tyyppien jorinoita ja valituksia. Enkä jaksa aamulla raahautua ylös aikaisin. Työaikani pitäisi olla n. klo 12-16 välisenä aikana.
Olisiko ehdotuksia uudelle yritysidealle? En jaksa itse miettiä, joten kirjatkaa tänne. Koska en ole toiminut aiemmin yrittäjänä niin saisin starttirahan, jolla pystyn vetelehtimään pari vuotta mikäli jätän laskuni maksamatta. Jokin osakeyhtiö-tyyppinen yritys kiinnostaisi, koska minulla ei ole pääomaa laitettavissa likoon ja pankissakin on vain 1000 euroa, ja sekin on velkaa.
Kysyinkin nyt alustavasti, että kuinka moni olisi valmis sijoittamaan osakeyhtiööni? Ja millaisin panoksin? Oletan, että kunta tukee tulevaa yritystäni järjestämällä toimitilat, veloituksetta. En ole vielä varmistanut asiaa, mutta eiköhän tuo järjesty kun on muillekin järjestynyt.
Aiempaa koulutus- tai työhistoriaa minulla ei ole, mutta kompensoin sen rennolla ja huolettomalla elämänasenteellani. Luontainen käskyttämisen taito on suurin vahvuuteni.

5

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rghttj

      Sovellut selvästi työnvälittäjäksi.

    • rähmäkäpälä666

      Helppoa! Ensin sun pitää kyllä vähän tehdä hommia. Keksit jonkun aivan älyttömän idean. esim. sähköllä käyvän tärisevän ja pyörivän, mieluiten vihreän keinutuolin. Sitten menet N:llä alkavaan pankkiin ja flirttailet pankkineidille, saat alkurahoituksen ilman takuita. Sen jälkeen perustat yrityksen. Sitten teet avustushakemuksen ELY-keskukselle ja Tekesille. Hakemuksissa väität, että keinutuolin tärinä parantaa kaikki vaivat sekä vanhukset nuortuvat siinä keinuessa. Ja vaikka se käyttää sähköä, niin se säästää sähköä ja on energiatehokas. Pyörivä liike taas edustaa aivan uutta ajattelumallia. Sitten kehut olevasi start-up yrittäjä. Voisit saada joltain rahoittajalta tai yrityskummilta rahoitusta ja voisit vaikka väittää, että yrityksesi on 10 miljoonan arvoinen, niin voisit myydä osakkeitasi ja saisit rahat omaan käyttöösi. Sitten otat työntekijöitä palvelukseesi. Ja koska olet start up yrittäjä, sinun itsesi ei tarvitse tehdä mitään ja voit huoletta jättää kaikki laskut, palkat ja työnantajamaksut maksamatta, kunhan et vaan vastaile puhelimeen etkä sähköpostiin. Näin kuluu vuosi aivan hienosti. Ja samalla kun myyt arvokkaita osakkeitasi olet vuoden sisään tienannut jo melkoisen rahamäärän. Noin vuoden päästä saattaa tulla haaste oikeuteen, mutta häivy maasta rahoinesi ennen sitä.

      • Den_Glada_Vandrare

        Voihan peijakas sentään!

        Mahtava idea sinulta, ja kuitenkin jaat sen täällä kaikkien lukijoiden kesken. Oletko miettinyt itse ideasi patentointia? Ethän syytä minua varastamisesta, jos otan ideasi käyttöön ja teen vielä hieman hienosäätöä.

        Pankkineidille flirttaileminen tuskin minulta kuitenkaan onnistuisi. Ja jos onnistuisinkin hetkeksi irrottautumaan heteroseksuaalisuudestani niin saisinko kuitenkaan vastakaikua?

        Nöyrä kiitos ja kumarrus sinulle avustasi. Näin se hommaa etenee; sain idean ilmaiseksi. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Jonkun pitäisi auttaa minua paperitöissä, koska minulla on selektiivinen lukihäiriö, jonka vuoksi minun on vaikea suoltaa virheetöntä tekstiä, saati lukea ja täyttää lomakkeita.

        Ja sitten tarvitsisin timpurin, joka tekisi keinutuolin, ja sähkömiehen, joka sähköstäisi sen.

        Ainoa mikä näyttäisi minulle neuvoistasi menevän perille on laskujen maksamatta jättäminen...njaa... No, mutta ihqua olisi päästä ulkomaille! Minne päin maailmaa kannattaisi matkustaa? Meinaan vaan, etteivät viranomaiset palauttaisi minua takaisin Suomeen. Vaan eipä minua kukaan täällä ikävöisi.


    • rähmäkäpälä666

      En syytä idean varastamisesta. Ihan on vapaasti käytettävissä. Hahhah, varastin itse tuon start up osion noin toimineelta "yrittäjältä". Noihin paperihommiin saat apua ELY-keskukselta. Siellä on konsultteja pilvin pimein.
      Koska liian monimutkainen ja tekninen keksintö menee Tekesin ja Ely-keskuksen tyyppien käsityskyvyn yli, niin ei tuota keksintöä kannata hienosäätää. Säästät siinäkin voimiasi.
      Ei ne viranomaiset heti perääsi ehdi, voit rauhassa kierrellä maailmaa.

      Minulla olisi vielä toinenkin idea tosielämästä johon liittyy PRH. Eikä se ole poliisin mielestä edes rikos.

      • Den_Glada_Vandrare

        Kiitos vielä kerran kullanarvoisista neuvoistasi.

        Paperihommat veivät hiukan enemmän aikaa kun mitä olin otaksunut. Soitin myös TE-toimistoon ja siellä suhtauduttiin penseästi yritysideaani. Epäilivät jopa sitäkin, etten olisi tosissani asiani kanssa! Ovat varmaan kuulleet jos jonkinlaista yritysviritelmää, joten eipä ihme, jos heitä ideani kammoksuttivat.

        Mutta! Eipä ole hätä tämännäköinen. Tiedän taatusti paikan, jossa yritysideani otetaan innolla - etten sanoisi jopa rukoillen - vastaan. Lähden tästä kipin kapin kunnantoimistolle kyselemään jo alustavasti vuokrasponsoria toimitilalleni. Niitä täällä Hartolassa on tarjon pilvin pimein (siis tyhjiä toimitiloja) ja eiköhän kunta maksa vuokrat kun maksaa muutamille muillekin.

        Pitäkäähän peukkuja pystyssä. Saattaa nimittän olla niin, että meikä ilmoittelee Lähilehdessä piakkoin tulevasta kahvittelu- ja infotilaisuudesta. Saa sitten viimeisiä hengenvetojaan haukkova paikallislehti roposia kassansa pohjalle, jotta selviytyvät edustuskuluistaan...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe