Joko Päijänranta on rakennettu täysin valmiiksi?

Rikas-Espoosta

Muuttovalmiina täällä Espoon Westendissä jo ollaan, jos vain siellä Jämsän päässä on kaikki jo kunnossa. Onko Himoksen kylpylän yhteydessä Bentley-merkkihuolto, että voi jättää auton huoltoon kylpylässä käynnin ajaksi? Kulkeeko gondolihissi 24/7 Päijänrannan ja Himoksen kylpylän välillä? Onko Päijänrannan täyden palvelun satama ja merianturaa tarjoileva satamaravintola jo valmiina? Onko venehissi ja suuri venehotelli jo Päijänrannassa valmiina? Onko Patajoen kanava suurennettu ja siltoja korotettu tarpeeksi, että pääsemme Swan-purjeveneellämme suoraan Himoksen rantasaunalle?

21

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maakunnan_Mauri

      Hah, hah... ei sinne Jämsän korpeen ikinä mitään muuta nouse kuin maitohorsmaa kukkimaan aina juhannuksen jälkeen. Täällä Samulinrannassa sentään raha puhuu ja Päijänne on täälläkin vieressä.

      • Tilaamuuttoauto

        "Muuttovalmiina täällä Espoon Westendissä jo ollaan"

        Kaikki on valmiina. Täällä onkin jo ihmetelty missä viivyt. Että onko kaikki kiinnostuksesi ollutkin pelkkää puppua.


      • Taruaneli

        Tuntuu tuo Häijänsanta kovin kiinnostavalta. Onko siellä lähellä hyviä kirpputoreja, siis Häijänsannassa. Tulemme perheeni kanssa ensi hiihtolomalla siellä käymään ja sitten syömään ravintola Hirveään Hirveen. Voiko siellä hovimestarilta jo varata pöydän?


      • Matkailuneuvontaa
        Taruaneli kirjoitti:

        Tuntuu tuo Häijänsanta kovin kiinnostavalta. Onko siellä lähellä hyviä kirpputoreja, siis Häijänsannassa. Tulemme perheeni kanssa ensi hiihtolomalla siellä käymään ja sitten syömään ravintola Hirveään Hirveen. Voiko siellä hovimestarilta jo varata pöydän?

        Ei nämä ole kirpputoreja kiertelevien sossuperheiden paikkoja. Lidlistä saat halpaa hampparinkäyrää, jota voitte kärventää Pukinvuoren laavulla.


      • jicjccjcdj

        Tämä palvelumuoto muuten puuttuu tältä seudulta melkein kokonaan. Siis järjestetty patikointi,pyöräily,kalastus ym. luonnon hyödyntämispalvelu. Siinä olis jollekkin paikka kokeilla. Se lidlin käyrän grillaaminen voi jollekkin iivanalle olla jo melkoinen extreme kokemus


      • Onhan.noita
        jicjccjcdj kirjoitti:

        Tämä palvelumuoto muuten puuttuu tältä seudulta melkein kokonaan. Siis järjestetty patikointi,pyöräily,kalastus ym. luonnon hyödyntämispalvelu. Siinä olis jollekkin paikka kokeilla. Se lidlin käyrän grillaaminen voi jollekkin iivanalle olla jo melkoinen extreme kokemus

        Eikös täällä ole montakin yrittäjää, jotka järjestävät tuommoista toimintaa jos vaan kysyntää löytyy? Näin äkkiä mieleen tulee ainakin Himossafarit, Ilkka Talvi, Lentoreppu ja Juokslahdessa toimiva eräopaspalvelu, kalastusretkiä järjestää kai vieläkin useampi.


    • Maakunnan_Mauri

      Nyt uusinta tietoa !! Hei siellä Päijänrannan ongelmajäte-juhannuskokon myrkyllisten savukaasujen kitkerässä jälkipöhnässä. Ei ole tainneet PCB-yhdisteet haihtua siellä pääkopasta vieläkään, vaikka kokon polttamisesta on kulunut jo yli puoli vuotta. Nyt vihelletään peli ihan tykkänään poikki sen Päijänrannan kohdalta. Ei sinne rinteeseen mitään rikkaitten pytinkejä rakenneta, vaan sinne rakennetaan suuret tuulivoimalat Mustikkavuoren, Tilusvuoren ja Haukkavuoren huipulle.

      Minä ajoin läpi syöttötariffit ja sillä rikastunut tyttäreni lobbaa lisää. Vävyni Taamir taas toimii uusiutuvasta energiasta vastaavana johtajana sijoitusyhtiö Taaleritehtaassa. Hyvin puhaltaa tuuli Vihkimäpohjan ja Siikaselän ulapoilta kolmen Päijänrannan tuulivoimalan propelleihin ja myllyt jauhavat rahaa Samulinrantaan, sekä Maakunnan Maurin suvulle. Jos haluatte itsekin päästä tuulivoimabisnekseen mukaan, niin Siikaselän Lehmiluodolle voitte rakentaa sitten ihan oman tuulivoimalan.

    • PalloJalassa

      Onko siellä Pernasaaressa jo nettiyhteyskin kaikilla?

      • Semmoistavarallisuutta

        Tämän ketjun avaaja asuu Palomäessä kaupungin vuokrakaksiossa, josta sossu maksaa vuokran, niin kuin on maksanut Avituksen romuosista kokoaman tietokoneensakin. Että semmoinen rikas tässä on kysymyksessä.


    • Kyläpääll.Oskari_Pönttö

      Nyt Himos-kylpylän ja Päijänrannan Bentley-huollot tarjoavat kaikille Päijänrantaan muuttaville rikkaille ensiasunnon ostajille tuulettimen hihnan kiristyksen veloituksetta. Satamaravintola taas tarjoaa kaikille Päijänrannan uusille asukkaille, joiden sukunimen etuliitteenä on "von", hernevellin puoleen hintaan, sekä paistettua sika-nauta jauhelihaa edulliseen hintaan 35 € / kilo. Päijänrannan venehotellissa avajaistarjouksena paukuttelemme talven aikana isolla kuminuijalla luhmuisista Bustereistanne suurimmat lommot suoriksi nyt edulliseen avajaistarjoushintaan 155 € / tunti. Hieman edullisempaa veneen talvisäilytystä hakeville Rikkaitten Rinteen asukkaille suosittelemme veneen viemistä talveksi esim. Siikaselän Lehmiluodolle.

    • Oskari_Pönttö

      Päijänrannan uuteen uljaaseen Rikkaitten Rinteen satamaan tuleva satamaravintola tulee keskittymään hyvin voimakkaasti lähiruuan ja etenkin paikallisen riistaruuan tarjontaan. Ruokalistaltamme tulee löytymään mm. Patajoen kanavasta ongittua lahnaa, Juokslahden Raatosaaresta pyydettyä jänistä, Jämsänjoen ns. Kansanopiston mutkassa olevasta Leilahdesta katiskalla pyydettyä särkeä, Asemenjärvestä tokeilla pyydettyä ruutanaa, Tennilän metsäautotielle vanhojen puolisokeiden köpö-ukkojen suoraan vetopressun päälle ampumaa hirveä, Jämsänniemellä olevasta Paskolammesta pyydystettyjen sammakoiden reisiä, Metsä-Kivelän kaatopaikalta ammuttua Keski-Suomen metsoa, Alaisesta Vaherjärvestä pyydettyä kiiskeä, Olkkolanlahdelta pyydettyä haukea ja Vekkulan navetoissa kasvaneiden sikojen päistä valmistettua sianpääsylttyä. Jostain sylttyannoksesta voi tulla satunnaisesti suuhun 7,65 rouninkin kuparivaippainen lyijykuula, mistä tuskin edes suurennuslasilla katsottaessa rihlanjälkiä löytyy, kun on se sian lahtauksessa käytetty rouninki jo 100 vuotta vanha ja entisen Vekkulan Punakaartin jäämistöä.

      Satamaravintolaan tulee loistelias ja näyttävä ulkoterassi suoraan Siikaselän rantaan ihan vesirajaan, mistä on mukava seurata ruokailun lomassa, kuinka Rikkaitten Rinteen luhmuiset Busterit ja läpeensä vettyneet Terhi-veneet lipuvat kotisatamaansa terassin vierestä. Nuo rankasti savuttavat ja ronksuttavalla käyntiäänellä miljoona tuntia ajetut 60-luvun 2-tahtiset Johnssonit ja Chrysler-perämoottorit työntävät vaivalloisesti näitä ongelmajätteeksi luokiteltavia Terhi-veneitä ja Kuusakosken romunkeräykseen joutavia Bustereita Päijänrannan venehotellin vieressä olevaan laituriin. Laiturilta nämä nappiverkkareissa ja Kansan Marketin T-paidassa, sekä Pajalan alennuskenkäkorista ostetut kiinalaiset lenkkarit jaloissaan kulkevat veneilijät raahustavat Valintatalon pinkki muovikassi särkiä puolillaan 2-tahtibensalle haisevassa kourassaan rinteessä olevaan kolhoosi-kommuuniinsa.

      • Pilleritjärjestykseen

        Näköjään kotisairaanhoito on taas viettänyt vapaata viikonloppua ja dosetissa nappulat menneet sekaisin.


    • Päijälän-Mäntti

      Mikäli haluatte ensi juhannuksena siihen Päijänrannan jättikokoiseen juhannuskokkoon oikein kunnolliset ja näyttävät savut, niin minulta löytyisi 7,5 kuutiometrin kuorma-autolavallinen vanhoista sähkökaapeleista kuorittuja PVC-muovisia kaapelinkuoria. Kuparit onkin jo aikoja sitten myyty ja juotu. PVC-muovi on valmistettu Vinyli-Cloridi-Monemerista, joten jos sitä savua sisäänsä hengittää, niin savu tiivistyy sitten keuhkoissa taas uudelleen suolahapoksi. Hyvin sillä hengityselimistä "röörit aukeaa" kun vaan muistaa, että ei vedä henkeen liian pitkiä henkosia. Sanoo niin kuin entinen tyttö "omista rööreistään", että "vehkeet pitää olla kunnossa ja niitä pitää osata käyttää". Halvalla minä ne kaapelinkuoret siihen kokon pohjalle kippaan ja TVH:n vanha nelivetoinen Jyry-Sisu Hiabilla varustettuna tulee kyllä pahempiinkin paikkoihin. Siinä on nyt näin talvella vielä kärkiaura nokalla, niin varmasti päästään perille paksummankin lumen aikaan. Jos Päijänrannan kyläyhdistys vaikka 1000 € minulle pankkitilille maksaisi? Kyllä siitä niin näyttävät mustat savut lähtee, että kirkkaalla ilmalla näkyy oikein hyvin Jyväskylään asti.

    • Tylynen

      Kyllä siellä on jos jonkinlaista rojua jo omasta takaa. Ei tarvita sinun apujasi.

      • jäte-joonas

        Vieläkö ne valtavan kokoiset kannot kytee siinä tunkiolla?


    • SiikaselänSarjahukuttaja

      Hyvin siinä kokkotunkiolla on aina jätteistä eroon päästy. Rikkaitten Rinteen jätehuoltokin tulee tulevaisuudessa hyvin edulliseksi, kun jätteet voi kuskata suoraan siihen kokkopaikalle.

    • Lötjönen_lotjanen

      Kuultiin tuossa naapurissa olevassa Jakomäen Pääty Pubissa Malmin mustalaisilta, että siellä Jämsässä olisi semmoinen Päijänranta-niminen paikka, missä olisi meille syntyperäisille helsinkiläisille oikein sopivia asuntoja, nyt kun ollaan vaimon kanssa jo eläkkeelle jäämässä. Asutaan täällä Jakomäessä Louhikkotie 5:ssa semmoisessa 60-luvun kerrostalossa alimman kerroksen kaksiossa. Heh, heh... kuuluisaa seutua tämä. Tuossa Pääty Pubin talossa kuvattiin aikoinaan oikein se Nousukausi-elokuva.

      Aina ollaan autot ostettu Malmin Konela-Autosta. Viimeksi kun hankittiin vuonna 1982 vaihto-Lada sieltä, niin kyllä saatiin tosi hyvä auto. Jakopään ketju siinä alkoi kyllä rallattamaan, mutta kun ketju ja kiristin vaihdettiin, niin rallatus loppui. Se vasemman takapyörän kromattu pölykapseli ruostui puhki ja öljypohjan kiveen ajetusta lommosta alkoi öljyä vähän tihkumaan läpi, mutta otettiin auto nosturille ja hitsattiin puikkokoneella suoraan hitsikarvi tihkuvaan kohtaan, niin johan loppui tihkuminen. Olihan siellä öljy koko ajan pellin toisella puolella saumaa jäähdyttämässä. Onhan Päijänrannassa tietysti oikea ja virallinen Lada-merkkihuolto?

      Vaimo kuuluu tuohon Helsingin Kumi- ja Nahkatyöväen Liittoon ja etenkin nuorempana keikkaa riitti kovasti... heh, heh... joskus jopa yli yön ihan aamuun asti. Ajatteli tehdä vielä eläkkeellä ollessaan satunnaisia keikkoja siellä Päijänrannassakin.

      On meillä oikein oma laivakin, mutta sen kunnostus on ollut viime aikoina vähän vaiheessa. www.hermola.net/images/ravintolalaiva2.jpg Hermot meinasi mennä tuon paatin kanssa, mutta Päijänrantaan muutettuamme saamme lopultakin tuon keskeneräisen laivaprojektin valmiiksi ja aikomuksemme on liittyä Päijänteen Laivureihin. Ehdoton vaatimuksemme Päijänrantaan muuttamiselle on, että sieltä löytyy myös kunnollinen satama satamaravintoloineen, sekä venehissi ja korkeatasoinen venehotelli. Milloin voimme tulla tutustumaan Päijänrannan asuntotarjontaan?

      • Lötjönen_lotjanen

        No nythän meille tässä yön yli nukuttua tuli idea, että koska tuo meidän laiva on sentään ravintolalaiva, niin tehdäänkin siitä Päijänrannan satamaan semmoinen Siikaselän aalloilla kelluva kaikille jämsäläisille avoin ravintolalaiva. Jämsässä ei taida muita ravintolalaivoja ollakaan kuin ne, missä lonkkavikaiset harmaapäiset kipparit järsii ruorin takana armoton jysäri päällä hampparinkäyrää polttoöljylle haisevissa kourissaan ja ryystävät siinä samalla Lidlin halvinta kaljaa palan painikkeeksi.

        http://www.hermola.net/images/ravintolalaiva2.jpg


    • mnfpp523gu17

      kaupungin veronmaksajien rahoilla nostettiin jo tie ylös rinteeseen. mikä mättää, että alueelle ei ala rakennuksia nousemaan?

      • Los-slobos

        Grynderi odottelee, että korpisatama pitäisi rakentaa ensin valmiiksi Patajokisuulle ja vielä Himoksen kylpylän rakennustyöt pitäisi olla jo kovassa käynnissä. Sitten vasta alkaa epätoivoinen yritys saada joku lupautumaan ostamaan asunto Päijänrannasta.


    • Keilaniemen-Keisari

      Mikä siellä Jämsässä oikein mättää, että se Päijänranta ei ala valmistumaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe