MOT ohjelma naulankantaan

älkääottakolainaa

OT ohjelma kertoi kolmesta ikuisesti velkavankeudessa olevasta.
Kiitos Suomen lainsäädännön. Ihmisyydestä ei siinä ole mitään tietoa.

37 sentin korkosaatava nostettiin 176 euroon. Yrittäjä 23 vuoden velkavankeudessa. Yksi on hommannut itsensä muualle töihin.(ulkomaille)

Missä on hyvät perintätavat? Ai, niin sillä tarkoitetaan hyvistä konsteista ihmisen pitämiseksi orjana.

Tämäkin sivu on täynnä mainoksia: lainaa sitä lainaa tätä. Miksi ihmisiä ei varoiteta samalla velkavankeuden vaaroista. "Oletko valmis 25 vuoden kurimukseen? Oletko robotti joka sen voisi kestää. Jos et kestä olet hyödytön ihminen".
Pankkien, ulosoton ja perintätoimistojen pitää kyllä pysyä tolpillaan. Ihmisestä ei ole väliksi.

En yhtään ihmettele niitä jotka ottavat omiin käsiinsä oikeuden ja vievät mennessään muutaman syyttömän.

8

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rty65

      Se nainen oli noista se lusmu ja sossun elätti! Ei sitten voinut maksaa 37 sentin velkaa vaan antoi olla, 177e käräjäkuluineen ja sitä sitten itketään! Eipä paljon ole vastuuta! Ja huomasitteko kun haastatteli siinä tuvassa sitä niin taustalla oli valkoinen ovi toiseen huoneeseen joka oli täysin töherretty lasten toimesta, eipä paljon ole tuossakaan kontrollia...ja vuokratalohan tuo oli, muutenhan se ulosmitattaisiin jne.

      • tulisedesryssä

        Ja vielä.
        Mitä vittua se sulle kuuluu mitä ihmisten seinillä on?
        Mitäs sun seinillä on? Pornokuviako?
        Sen verran pervo olet etten yhtään ihmettelisi vaikka olisikin.
        Taidat olla runkkupaska?


      • syrjänmummo

        Kyseessä ei ollut tämän haastatellun ihmisen oma seinä, vaan hänen vuokranantajansa sotkettu omaisuus. Talo täynnä koriste-esineitä. Koira. Eipä niin etteikö tämä nainen kiistänytkään, että leveästi oli elelty ja osa ongelmista johtui siitä. Mutta kun noihin leväperäisiin laskuihin laittaa perintäkulut päälle, ei niistä ole mitään mahdollisuutta selvitä edes hyvällä palkalla. Jos joskus olikin halu hoitaa asiansa kuntoon, on sen halun tämä järjestelmä tukahduttanut. Nyt vaan istutaan 15-20 vuotta velkakasan päällä ja kaikki on kuitattu, ei niitä tarvitse hautaansa mukaan ottaa.


    • ihmeääliöttaas

      "37 sentin korkosaatava nostettiin 176 euroon"

      Tämä naikkonen kyllä vääristeli asioita ja käytti sitä laskuerittelyä sopivasti omiin tarkoituksiinsa. Millekään 38 sentille ei ikinä tule perintäkulua tuollaisia määriä. Yksikään toimeksiantaja ei IKINÄ siirrä 0,38€ saatavaa perintätoimistoon. Nainen sanoi maksaneensa MUISTUTUSlaskulla PARI KUUKAUTTA MYÖHÄSSÄ. Siinä teille vinkkejä, joista tyhmempikin tajuaa, että alkuperäinen velka mikä on siirtynyt perintään on ollut se huppari muistutuskulu viivästyskorko. Kun lasku menee perintään, lähtee maksuvaatimus, josta tulee perintäkulu. Naikkonen maksoi maksuvaatimuksesta huolimatta (varmaan tahallaan ja idioottimaisuuttaan) laskun sillä muistutuslaskulla (eli liian vähän) hitosti myöhässä. Perintäkulut ja viivästyskorko jäivät siis avoimeksi. Siksi laskuerittelyssä näkyi pääomaa nolla, koska se oli kuittaantunut tällä myöhäisellä vajaalla suorituksella maksetuksi. Avoimeksi oli jäänyt se korkosaatava perimiskuluja. Nainen päätti olla itsepäinen ja olla maksamatta kiistatta aiheellisia perintäkuluja. Mitäs läksit, se meni oikeuteen kun piti olla jääräpää ja silloin tokikin maksetaan oikeudenkäyntikulut päälle.

      Turha repiä otsikoita, joita ei ole.

    • maksanmaksan

      Niin, kyllähän tämä tosiaan vääristää oikeesti tätä asiaa, että perintäkulut ja oikeuskulut panee ihmiset tosi ahtaalle ! Jos haluat vaikka kaikki velkasi ulosottooon, menee siltikin valtiolle käsittelykuluja yms. Ja maksat sitten helvetin moninkertaisena ja pitkään, kovilla on monet ulosotossa olevat jotka velkojaan maksaa !

      • qawsedrftgyh

        No ohjelman nainen olisi selvinnyt huppari-casessa luultavimmin 5 14€ perintäkuluilla, kun olisi maksanut ensimmäisen maksuvaatimuksen mukaisen summan, eikä alkanut jästipäisenä kiukkuilemaan päivänselvää asiaa, vaikka itsekin tiesi että maksu on älyttömästi myöhässä ja lasku jo perinnässä.


    • kuljinvainohi

      Kyllähän nuo tarinat surullisia ovat. Kuitenkin kun menee takaamaan jonkun lainaa, sitoutuu maksamaan sen, ellei lainanottaja kykene maksamaan. Hyväuskoisuus kostautuu joskus ikävällä tavalla. Ehkä kannattaa sanoa ei, kun joku pyytää takaajaksi.

      • takajantuska

        Nykyään ei pankit onneksi enää hoputa kaikkia takaamaan kaverinsa lainoja. Mutta silloin 80-90 oli aika erilainen meininki, varsinkin pikku säästö- ja osuuspankeissa. Nimi alle vaan, ei siinä mitään riskiä, kyllä se kaveri maksaa. Onhan esimerkkejä että jopa lapsia on laitettu takaajiksi (yleensä vääristetty nimenkirjoitus)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe