Sivarius merkki yleiskelvottomuudesta

Laakintamies

Toki on olemassa ihmisiä joilla on todellisia eettisiä ja ideologisia syitä valita siviilipalvelus tai täyskieltäytyminen ja näissä tapauksissa jokainen toki itse tietää motiivinsa. Kritiikkini ei koske näitä ihmisiä.

Mutta useat sivariin lähtevät ja C-papereita tahallaan hankkivat ovat vain yleiskelvottomia ihmisiä. Inttiin lähtö on merkki siitä että henkilöllä on edes jonkinlaista kanttia luopua mukavuuksista ja heittää itsensä auktriteetin alle määräiltäväksi. Jos sinä jaksat sen puoli vuotta olla pompotettavana ja ajoittain nukkua teltassa, on se merkki jonkinlaisesta henkisestä staminasta ja kyvystä selvitä elämän epämukavuuksista.

Kun henkilö ei halua toteuttaa velvollisuuttaan armeijassa tai edes siviilipalveluksessa, heijastuu se todennäköisimmin muille elämän osa-alueille. Henkilö on laiska ja mukavuuksiin addiktoitunut ja esimerkiksi avioliitossa ja työpaikalla heti kun jotain epämukavaa tapahtuu, siitä seuraa vastuun välttelemistä ja matalimman aidan ylittämistä.

Ihmiset eivät muutu. Jos intin jättää käymättä mukavuuden takia, niin jää moni muukin asia toteuttamatta ja suorittamatta mukavuuden takia. On vain tekosyy väittää että "intti ei kiinnosta mutta kyllä töissä sitten jaksaa."

45

568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Inttiin lähtö on merkki siitä että henkilöllä on edes jonkinlaista kanttia luopua mukavuuksista ja heittää itsensä auktriteetin alle määräiltäväksi."

      Luuletko sä tosiaan, että siviilipalvelus on merkki jostakin mukavuudesta. Siviilipalvelus on yli vuoden kestävä, joten ei niitä mukavuuksia paljon taida olla ja pelkällä päivärahalla pitää monien tulla toimeen.
      Varusmiespalvelus kestää nykyisin vain 4 kk ja sen jälkeen olet vapaa tekemään ihan mitä vaan. Sivari kestää vielä 8kk:tta siitä.
      Siviilipalveluksesta ei makseta ansiopalkkaa eikä sivarin aikana ole minkäänlaista mahdollisuutta tehdä mitään lisäansioita.

      Mistä helkkarin sivarin mukavuudesta sä oikein puhut!?

      • heterosivari

        Mikä armeija kestää 4 kk? Se on joko 6, 9 tai 12 kuukautta.

        Minä muuten tein sivarin ohella ihan oikeaa palkkatyötä.


      • heterosivari kirjoitti:

        Mikä armeija kestää 4 kk? Se on joko 6, 9 tai 12 kuukautta.

        Minä muuten tein sivarin ohella ihan oikeaa palkkatyötä.

        Jollet satu tietämään niin lyhintä armeijassa oloaikaa on lyhennetty 4 kuukauteen. Siviilipalvelus on yleensä virka-aikana klo 8-16. Toki viikonloppuisin on aikaa työlle.


    • Sinusta siis monissa EU-maissa, joissa on luovuttu asevelvollisuudesta 2000-luvulla on miehet laiskoja? Tuskin ne kaikki käyvät silloin armeijaakaan, josta ei ole valtiossa tietenkään luovuttu (suomalaiselle armeija on vain asevelvollisuus)?!
      Ajateltaisi jo vihdoinkin miten muualla mahdetaan määritellä ihminen onko ahkera vaiko laiska, eikä siihen sotkettaisi lainkaan mitään inttiä joka ei muuta ihmistä muuta kuin väkivaltaisemmaksi ja aggressiiviseksi vätykseksi, joka todellakin oppii siellä kuinka vältellään vastuuta. Lisäksi on kummallista että vanhemmat eivät kasvata jälkeläisiään vaan hokevat että kyllä armeija kasvattaa miehelle kurin ja järjestyksen ettei vanhempien tarvi sellaista pojalleen kasvattaa.
      Hyväksyisin paremmin nykyisen armeijan ja asevelvollisuuden, jos se olisi yhtä pakollinen tytöille kuin se on pojillekin eikä niinkään sukupuolisidonnainen, joka se on nykyisin. Sellainen sidonnaisuus on hyvin tarpeetonta ja hyvin loukkaavaakin!

      • Nationalistipaska

        No tokihan ovat laiskoja. Tänne tulvii miljoonia kehitysmaa muslimeja tarkoituksenaan islamisoida eurooppa ja kyllä miehistä huomaa että ei heitä kiinnosta. Mitä se kertoo jos nämä samat aisankannattajat joutuisivat oikeaan sotilaalliseen konfliktiin?


      • Nationalistipaska kirjoitti:

        No tokihan ovat laiskoja. Tänne tulvii miljoonia kehitysmaa muslimeja tarkoituksenaan islamisoida eurooppa ja kyllä miehistä huomaa että ei heitä kiinnosta. Mitä se kertoo jos nämä samat aisankannattajat joutuisivat oikeaan sotilaalliseen konfliktiin?

        Mitäs isikselle mahtaa pelkillä varusmiespalvelus suoritusmerkinnöillä?


      • Nationalistipaska kirjoitti:

        No tokihan ovat laiskoja. Tänne tulvii miljoonia kehitysmaa muslimeja tarkoituksenaan islamisoida eurooppa ja kyllä miehistä huomaa että ei heitä kiinnosta. Mitä se kertoo jos nämä samat aisankannattajat joutuisivat oikeaan sotilaalliseen konfliktiin?

        Euroopassa muiden valtioiden miehet ovat sinusta kaikki laiskoja, jollei asevelvollisuutta suorita, jossa sellaista ei ole?! Vaihtoehdoton sekopääkö olet?!
        Sä itse olet patalaiska, jollet ole viitsinyt hakea Rauhanturvaajaksi heti varusmiespalveluksen jälkeen tai et ole tehnyt mitään maanpuolustuksen eteen varusmiespalveluksesi jälkeen. Sivareiden haukkuminen ei anna kenellekään sitä kuvaa, ettet olisi laiska. Siis armeijalla ei ole käytännöllistä merkitystä, jollei hakeudu sellaiseen ammattiin jossa aseiden käytöllä on jotakin merkitystä. Esimerkiksi vartija ei käytä mitään virka-asetta tai poliisikaan ei sitä saa käyttää ensisijaisena "aseenaan". Armeijasta opitut esimiestaidot ovat hyvin puutteellisia nykyisin monilla siviilialoilla ja siitä on tehty jopa tutkimuksia (tutkimus löytyy varmasti googlettamalla, mutta lienet olevan laiska joten pyydät minun etsimään sen). :)
        Monissa Euroopan maissa on luovuttu asevelvollisuudesta. Ne tuskin ovat kehitysmaita, Niihin moniin muihin Euroopan maihin verrattuna Suomi on todellakin kehitysmaa!

        "Tänne tulvii miljoonia kehitysmaa muslimeja tarkoituksenaan islamisoida eurooppa ja kyllä miehistä huomaa että ei heitä kiinnosta. Mitä se kertoo jos nämä samat aisankannattajat joutuisivat oikeaan sotilaalliseen konfliktiin? "

        Keskiajalla tänne tulvi kristitttyjä "uskoaan puhdistamaen" tappamalla viattomia ihmisiä, muttei kukaan umpinationalistinen, kristillinen ja (kenties) persuja kannattava siitä mitään hiiskahdakkaan. Sanovat yhteen ääneen vaan että kaikki ateistit kannattavat islamia, eivätkä ole siitä huolissaan. Se ei ole millään mittapuuna mikään uhka. Näkisin sen silloin pahempana ja jatkuvana uhkana, mikäli Helsinkiin EI rakennettaisi suurmoskeijaa. Ei tavallisista muslimeista ole minkäänlaista uhkaa. Seuraavaksi sä kerrot, että tänne johonkin Suomeen iskeytyy jokin Tukholman kaltainen terrori-isku.
        On tietenkin unohtunut suomalaisilta (etenkin perussuomalaisilta), että vuosia sitten Tukholman lähiöissä tapahtuneiden autopalojen takana oli Ruotsiin muuttanut suomalaismies eli ruotsalaisten mukaan maahanmuuttaja. :D Mihin ISIS:kseen kyseinen suomalaismies mahtoikaan kuulua?! :D Suomalainenhan on aina "puhdas pulmunen" ja siitähän ei tietenkään koskaan puhuta mikäli tekijä on suomalainen. Sitä en todellakaan hyväksy. se vääristää mm. raiskaustilastoja, kunnei suomalaiset naiset ilmoita suomalaisten läheisten miesten tekemistä raiskauksista koska se kynnys on silloin korkeampi ja sekin on tutkittu asia. Siinä on vain koitettu "mustamaalata" maahanmuuttajia ja kusettaa herkkäuskoisia suomalaisia.
        MV-lehti on monen herkkäuskoisen suomalaisen lähde monessakin asiassa! On todistettavaa että populismi puree suomalaisiin ja maahanmuutto vastaisuus, jota en todellakaan ymmärrä. Mitään muuta todistevoimaa sillä ei ole. Itse olen varmasti liian älykäs siinä määrin, etten pidä MV-lehteä muuna kuin asioiden vääristävänä lähteenä.
        Suomalainen ei milloinkaan ajattele, että tämän omat esi-isät ovat voineet olla esimerkiksi siirtolaisia ja niiden jälkeläisiä. Ilman eri kulttuureja Suomi olisi kulttuurisesti nykyistä kuolleempi maa! Se saattaa kolahtaa omalle kohdalle hyvin kipeästi, jos saa moisen selville tai sellaisen joku sukulainen sattuu kertomaan!

        Entäs Norjan tapaus, jossa Andreas Breivik tappoi ja teloitti satoja ellei jopa tuhansia nuoria. Oliko siis Breivik kotoisin lähi-idästä tai islamimaasta kun toimi kuin "Isiksen jäsen"?! :)

        Pirkko Jalovaaran kaltaiset kristityt eivät kaukana Isiksestä ole! Jalostuu niitä hulluja kristityistäkin eikä se "isikseen" kuuluminen edellytä aina tappamista tai iskuja, joissa ihmisiä kuolee!


    • ""intti ei kiinnosta mutta kyllä töissä sitten jaksaa.""

      Inttiä ja työntekoa nyt ei tule sotkea toisiinsa. Mihin sä sitä inttiä tarvitset suoriutumalla työnteosta? Miten naiset suoriutuvat työnteosta (monia miehiä jopa joskus paremmin) ilman inttiä, jotka eivät tarvitse sitä edes käydä!?

      Ei siinä ole koskaan kysymyksessä etteikö intti kiinnostaisi, jos suorittaa sivarin?! Se on yhtä pätevää mennä sivariin kuin inttiinkin. Sivari on vaihtoehto intille elikkä sivarin käynyt on suorittanut velvollisuutensa siinä missä intinkin käynyt...ja PISTE ja pulinat pois!

      • Persekkökipeänä

        Taitaa herra.ateisti olla itse sivarin käyny ja ei aloittajan viestistä tajunnut että ehkä hän ei tarkoittanutkaan häntä. HEHEH.

        Ota poika pari diapaamia ja lähde muualle raivoamaan jos ei herra kestä penintäkkää kritiikkiä asioita kohttaa joihin on itse linkittynyt.


      • Laakintamies

        Näköjään otit tämän selvästi itseesi.

        Kiinnitä huomiota ensimmäiseen kappaleeseen jossa nimen omaan sanoin että en ole täällä kritisoimassa ihmisiä jotka tietävät että eivät ole jättäneet inttiä väliin laiskuuttaan.

        Ja jos et sattumoisin osaa yhdistää palasia, niin henkilö joka sano, ettei intti kiinnosta ja siksi jättää menemättä, on nimenomaan yleiskelvoton, koska tämä sama ihminen tulee hyvin todennäköisesti pakoilemaan muitakin velvollisuuksiaan työpaikoilla, perheensä kesken yms ainoana syynä, että "häntä ei kinosta". Evvk vai miten ne teinit nyt lausuukaan.


      • Laakintamies kirjoitti:

        Näköjään otit tämän selvästi itseesi.

        Kiinnitä huomiota ensimmäiseen kappaleeseen jossa nimen omaan sanoin että en ole täällä kritisoimassa ihmisiä jotka tietävät että eivät ole jättäneet inttiä väliin laiskuuttaan.

        Ja jos et sattumoisin osaa yhdistää palasia, niin henkilö joka sano, ettei intti kiinnosta ja siksi jättää menemättä, on nimenomaan yleiskelvoton, koska tämä sama ihminen tulee hyvin todennäköisesti pakoilemaan muitakin velvollisuuksiaan työpaikoilla, perheensä kesken yms ainoana syynä, että "häntä ei kinosta". Evvk vai miten ne teinit nyt lausuukaan.

        Asevelvollisuus tulee hoitaa jokainen varusmiespalveluksessa tai sivarissa, kun se on Suomessa määrätty mutta asia olisi varmasti sinustakin eri jos ei sitä oltaisi määrätty lakiin "pakolliseksi"!? Miten niissä maissa armeija käydään, joissa asevelvollisuutta ei ole enää määrätty lakiin niin se on se mitä suomalainen ei osaisi ymmärtää millään kun armeijaa ei valtiolla ole ilman asevelvollisuutta.

        Asevelvollisuudesta tulee luopua Suomesta, muttei armeijasta!


      • Persekkökipeänä kirjoitti:

        Taitaa herra.ateisti olla itse sivarin käyny ja ei aloittajan viestistä tajunnut että ehkä hän ei tarkoittanutkaan häntä. HEHEH.

        Ota poika pari diapaamia ja lähde muualle raivoamaan jos ei herra kestä penintäkkää kritiikkiä asioita kohttaa joihin on itse linkittynyt.

        Mä olen suorittanut kumpaakin sekä inttiä että sivaria, kuten teidänkin ois pitänyt jotta osaisitte lopettaa tuon typerän leuhkimisenne kun ette näytä olevanne yhtään sen parempia ihmisiä kuin muutkaan!


      • Mirkaishere
        ateisti1982 kirjoitti:

        Mä olen suorittanut kumpaakin sekä inttiä että sivaria, kuten teidänkin ois pitänyt jotta osaisitte lopettaa tuon typerän leuhkimisenne kun ette näytä olevanne yhtään sen parempia ihmisiä kuin muutkaan!

        "Suorittanut molempia". ?

        Ai keskenkö olet molemmat jättäny? Oliko Intti liian vaikea ja sivariin kun menit niin etkö sitäkään kestänyt?

        HEHEEHEH


      • Mirkaishere kirjoitti:

        "Suorittanut molempia". ?

        Ai keskenkö olet molemmat jättäny? Oliko Intti liian vaikea ja sivariin kun menit niin etkö sitäkään kestänyt?

        HEHEEHEH

        Kestin molemmat!


      • hyi_helv__ti
        ateisti1982 kirjoitti:

        Kestin molemmat!

        Ei helv**ti, siis keskeytit sivarin samoin kuin intinkin. No sinähän se tosiaan olet yleiskelvoton paska paikkaan kuin paikkaan.


      • hyi_helv__ti kirjoitti:

        Ei helv**ti, siis keskeytit sivarin samoin kuin intinkin. No sinähän se tosiaan olet yleiskelvoton paska paikkaan kuin paikkaan.

        En keskeyttänyt sivaria. Siis päättelykyky ei ainakaan varusmiespalveluksessa parane!


      • ei_mene_sinulla_hyvin
        ateisti1982 kirjoitti:

        En keskeyttänyt sivaria. Siis päättelykyky ei ainakaan varusmiespalveluksessa parane!

        Kun jouduit maitojunalla pois intistä niin mites sinä silloin muka sen intin kestit? Sinähän olet hullu joka ei armeijaan kertakaikkiaaan kelpaa, olet vaarallinen jo rauhan aikana sekä itsellesi, että muille.


      • ei_mene_sinulla_hyvin kirjoitti:

        Kun jouduit maitojunalla pois intistä niin mites sinä silloin muka sen intin kestit? Sinähän olet hullu joka ei armeijaan kertakaikkiaaan kelpaa, olet vaarallinen jo rauhan aikana sekä itsellesi, että muille.

        Siis se etten olisi kestänyt inttiä ei ole kohdaltani se asia, minkä takia mä en sitä kokonaan suorittanut. Sä olet aina halunnut sitä itse mieleiseksesi vääristellä. Mulla on fyysinen vamma, joka on estänyt minua suorittamasta inttiä kuten jokin normaalikuntoinen jolla ei mitään ole. Jos henkilölle tulee ilmi vakava nivelrikko vasta armeijaa suorittaessa niin ei se ole sen asevelvollisen syy, ettei voi suorittaa armeijaa loppuun vai onko!? Ei ne syynit nyt niin tarkkoja ole että siellä kerittäisi kaikkia yksityiskohtia tutkimaan ja penkomaan jokaisen kohdalta tarkasti.
        Vaarallinen taidat olla ihan itse, jota koko Suomi häpee! Vaikutat aika hullulta ihmisten pilkkaajalta!


      • ei_mene_sinulla_hyvin kirjoitti:

        Kun jouduit maitojunalla pois intistä niin mites sinä silloin muka sen intin kestit? Sinähän olet hullu joka ei armeijaan kertakaikkiaaan kelpaa, olet vaarallinen jo rauhan aikana sekä itsellesi, että muille.

        Ei ketään pitäisi kiinnostaa onko joku suorittanut armeijan ja mikä sen sotilasarvo on ja jossei ole niin minkä takia ei ole suorittanut inttiä!? Miksi ei kysytä minkä takia suoritit intin etkä sivaria? Se on jokaisen oma asia minkä suorittaa kun ne ovat kuitenkin lain mukaan yhtä pätevät. Ei sekään kuulu kenellekään miehelle onko naisella pillukarvat vai onko ne nainen sheivannut ja miksi on ne sheivannut?! Se on varmasti sen naisen oma intiimiasia, eikä taida pahemmin kuulua edes tämän puolisolle!?


      • ei_mene_sinulla_hyvin
        ateisti1982 kirjoitti:

        Ei ketään pitäisi kiinnostaa onko joku suorittanut armeijan ja mikä sen sotilasarvo on ja jossei ole niin minkä takia ei ole suorittanut inttiä!? Miksi ei kysytä minkä takia suoritit intin etkä sivaria? Se on jokaisen oma asia minkä suorittaa kun ne ovat kuitenkin lain mukaan yhtä pätevät. Ei sekään kuulu kenellekään miehelle onko naisella pillukarvat vai onko ne nainen sheivannut ja miksi on ne sheivannut?! Se on varmasti sen naisen oma intiimiasia, eikä taida pahemmin kuulua edes tämän puolisolle!?

        Armeija on perustettu ihan omaa tehtäväänsä eli rauhantilan ylläpitäjäksi maassamme. Sivarius taas on perustettu vankilaa lievemmäksi paikaksi jossa sivareille opetetaan alkeellisia ryhmätyötaitoja yms. Tuon ajan nuo luuserit ovat poissa äitiensä helmoista suoden äideille pienen lepotauon pikkupoikiensa jatkuvasta passaamisesta. Sivareille pyritään löytämään valtiovallan toimesta myös harjoittelupaikkoja jossa noita luusereita pyritään opettamaan tavoille.

        Itse perusasia eli kansalaistemme ja maamme puolustus on sivareille asia josta he eivät halua ottaa mitään vastuuta. Sivarit ovat yhteiskuntamme saastaa.


      • ei_mene_sinulla_hyvin kirjoitti:

        Armeija on perustettu ihan omaa tehtäväänsä eli rauhantilan ylläpitäjäksi maassamme. Sivarius taas on perustettu vankilaa lievemmäksi paikaksi jossa sivareille opetetaan alkeellisia ryhmätyötaitoja yms. Tuon ajan nuo luuserit ovat poissa äitiensä helmoista suoden äideille pienen lepotauon pikkupoikiensa jatkuvasta passaamisesta. Sivareille pyritään löytämään valtiovallan toimesta myös harjoittelupaikkoja jossa noita luusereita pyritään opettamaan tavoille.

        Itse perusasia eli kansalaistemme ja maamme puolustus on sivareille asia josta he eivät halua ottaa mitään vastuuta. Sivarit ovat yhteiskuntamme saastaa.

        Asevelvollisuus on Suomeen perustettu, muttei maanpuolustuskykyistä armeijaa. En ole milloinkaan kieltänyt sitä etteikö Suomessa tule olla armeijaa. Suomessa on kuitenkin liikaa tahoja, jotka haluaisivat armeijaan ilman maassa olevaa asevelvollisuutta. Kaikkia heistäkään ei tarvittaisi aseisiin. Jokunen olisi vain toisten tiellä kun maanpuolustus olisi se kaikkein tärkein asia saati se uhittelu että pääsisi vihollisen tappamaan. Maata puolustetaan ilman aseita ja aseiden käyttö on vasta viimeisin käytössä oleva ratkaisu.
        Siitä en pahemmin tiedä mikä on sivarin suhde omaan äitiinsä, mutta mitä nyt tiedän varusmiespalveluksesta niin lomilla sitä ollaan kovin onnessa että pääsee syömäänsitä äidin tekemiä lihapullia ja ollaan silloin niin äidin kultapojua. Mitä pahaa siinä on että pitää äitiä tärkeänä ihmisenä? Eikö se ole sitä lähimmäisen puolustamista, josta hoet yhtenään ettei sivarit tee mitään lähimmäisten puolustamiseksi.


      • hyi_helv_mitä_sakkia
        ateisti1982 kirjoitti:

        Asevelvollisuus on Suomeen perustettu, muttei maanpuolustuskykyistä armeijaa. En ole milloinkaan kieltänyt sitä etteikö Suomessa tule olla armeijaa. Suomessa on kuitenkin liikaa tahoja, jotka haluaisivat armeijaan ilman maassa olevaa asevelvollisuutta. Kaikkia heistäkään ei tarvittaisi aseisiin. Jokunen olisi vain toisten tiellä kun maanpuolustus olisi se kaikkein tärkein asia saati se uhittelu että pääsisi vihollisen tappamaan. Maata puolustetaan ilman aseita ja aseiden käyttö on vasta viimeisin käytössä oleva ratkaisu.
        Siitä en pahemmin tiedä mikä on sivarin suhde omaan äitiinsä, mutta mitä nyt tiedän varusmiespalveluksesta niin lomilla sitä ollaan kovin onnessa että pääsee syömäänsitä äidin tekemiä lihapullia ja ollaan silloin niin äidin kultapojua. Mitä pahaa siinä on että pitää äitiä tärkeänä ihmisenä? Eikö se ole sitä lähimmäisen puolustamista, josta hoet yhtenään ettei sivarit tee mitään lähimmäisten puolustamiseksi.

        Tilanteessa jossa aseelliset joukot vyöryvät rajojemme yli valloittamaan maatamme ja asettamaan sille omaa yhteiskuntajärjestelmänsä ei äidin arvostamisella ja hänen lihapulliensa syömisellä edesauteta yhtään maamme puolustusta.
        Asehullut ovat yleensä ammattiarmeijoissa ja jälki onkin sen mukaista kun siviilejä kuolee kuin kärpäsiä. Suomessa koko yhteiskunta osallistuu armeijaan jolloin armeijassa on myös yhteiskunnan parhaimmat jäsenet. Noista parhaista tehdäänkin johtajia johtamaan toimintaa.
        Ainoastaan totaalit, sivarit ja muut sekopäät jotka kieltäytyvät aseista eli suojelemasta lapsiamme, sairaitamme, vanhuksiamme ym. eivät ota osaa maamme puolustamiseen. Nuo tahot ovat yhteiskuntamme saastaa, käpykaartilaisia.


      • hyi_helv_mitä_sakkia kirjoitti:

        Tilanteessa jossa aseelliset joukot vyöryvät rajojemme yli valloittamaan maatamme ja asettamaan sille omaa yhteiskuntajärjestelmänsä ei äidin arvostamisella ja hänen lihapulliensa syömisellä edesauteta yhtään maamme puolustusta.
        Asehullut ovat yleensä ammattiarmeijoissa ja jälki onkin sen mukaista kun siviilejä kuolee kuin kärpäsiä. Suomessa koko yhteiskunta osallistuu armeijaan jolloin armeijassa on myös yhteiskunnan parhaimmat jäsenet. Noista parhaista tehdäänkin johtajia johtamaan toimintaa.
        Ainoastaan totaalit, sivarit ja muut sekopäät jotka kieltäytyvät aseista eli suojelemasta lapsiamme, sairaitamme, vanhuksiamme ym. eivät ota osaa maamme puolustamiseen. Nuo tahot ovat yhteiskuntamme saastaa, käpykaartilaisia.

        Ettekö juuri te ole sitä varten että estätte sen vihollisen vyörymisen? ;) Sitä vihollisen vyörymistä ei estetä sillä vaikka joka ukko olisi suorittanut varusmiespalveluksen ja saanut siitä suoritusmerkinnän. Et sä sillä suoritusmerkinnällä mitään vyöryntää estele näkymättömällä aseellasi


      • olet_saastaa
        ateisti1982 kirjoitti:

        Ettekö juuri te ole sitä varten että estätte sen vihollisen vyörymisen? ;) Sitä vihollisen vyörymistä ei estetä sillä vaikka joka ukko olisi suorittanut varusmiespalveluksen ja saanut siitä suoritusmerkinnän. Et sä sillä suoritusmerkinnällä mitään vyöryntää estele näkymättömällä aseellasi

        Noin sanoo epäisänmaallinen paska. Sinähän et tikkua ristiin laita vaikka tänne vihollinen pyrkisi, olet sinä sellainen saasta.


      • olet_saastaa kirjoitti:

        Noin sanoo epäisänmaallinen paska. Sinähän et tikkua ristiin laita vaikka tänne vihollinen pyrkisi, olet sinä sellainen saasta.

        Et ole säkään laittanut tikkuasi ristiin saatuasi varusmiespalvelus suoritusmerkinnän. Mitään naurettavia "sotku- ja snakarikierros kertauksia" nyt ei voi laskea, jossa kitataan pilsneriä ja paistetaan makkaraa valtion laskuun ja lusmuillaan muuten vaan. Rauhaturvaamistehtävät edesauttaisivat Suomen maanpuolustustakin saati isänmaallisten jatkuva kaljottelu ja sivareille uhittelu.


      • olet_saastaa
        ateisti1982 kirjoitti:

        Et ole säkään laittanut tikkuasi ristiin saatuasi varusmiespalvelus suoritusmerkinnän. Mitään naurettavia "sotku- ja snakarikierros kertauksia" nyt ei voi laskea, jossa kitataan pilsneriä ja paistetaan makkaraa valtion laskuun ja lusmuillaan muuten vaan. Rauhaturvaamistehtävät edesauttaisivat Suomen maanpuolustustakin saati isänmaallisten jatkuva kaljottelu ja sivareille uhittelu.

        Makaa sinä vaan siellä äitisi passattavana sipsipojuna kun sinusta ei mihinkään ole. Suomessa on rauhantila voimassa ja se on armeijan ja sen reservin ansiota. Jos Suomen itsenäisyys olisi kaltaistesi paskakasojen varassa täällä olisi komentokielenäkin jokin muu kuin suomi.
        Olet pelkkää saastaa mielipiteinesi ja sinut pitäisikin potkia ulos tästä maasta koska et sen jäsenyyttä ansaitse.


      • olet_saastaa kirjoitti:

        Makaa sinä vaan siellä äitisi passattavana sipsipojuna kun sinusta ei mihinkään ole. Suomessa on rauhantila voimassa ja se on armeijan ja sen reservin ansiota. Jos Suomen itsenäisyys olisi kaltaistesi paskakasojen varassa täällä olisi komentokielenäkin jokin muu kuin suomi.
        Olet pelkkää saastaa mielipiteinesi ja sinut pitäisikin potkia ulos tästä maasta koska et sen jäsenyyttä ansaitse.

        Kyllä se rauhan tila on ihan muun ansiota kuin armeijan ja sen suoritusmerkinnän ja sotilaspassien hankkivien ansiota. Mä en makaa tai syö sipsejä, kuten sä omassasi mädäntyneessä päässäsi joka viestissäsi stereotypioit. Hanki jo kusikeppi elämä...sulla ei ole mitään virkaa asennoitumisellasi tai paikkaa edes armeijassa. Jos sun kaltaisia luusereita ois armeijassa täynnä niin täällä ei taatusti olisi minkäänlaisesta rauhasta tietoakaan. Tyrannisoijat tai natsit ovat harvemmin mitään rauhaa maailman historiassa säilyttäneet. Sotia ja riitoja sä täällä vaan osaat lietsoa. Jos se on sinusta rauhan julistusta niin korjaa jätkä ruhos!


      • Stereotypiasi sivareista ja muista ihmisistä on ihan omastasi hanurista. Taidat olla vitun itsekäs, ettet muiden ihmisten kanssa kykene tulemaan toimeen. Kuinkahan monta vihamiestä olet jo kerännyt säälittävällä lapsellisuudellasi?


      • Hitto että sä osaat olla aina tosi vitsikäs. Asenteesi kuvastaa että pystyisit haastamaan jopa jutuillasi Ismo Leikolan, mutta mihinkään muuhun sulla ei taida kantti kestää kuin uhitteluihisi, kun olet siinäkin jo täyspaska.


      • ei_mene_sinulla_hyvin kirjoitti:

        Armeija on perustettu ihan omaa tehtäväänsä eli rauhantilan ylläpitäjäksi maassamme. Sivarius taas on perustettu vankilaa lievemmäksi paikaksi jossa sivareille opetetaan alkeellisia ryhmätyötaitoja yms. Tuon ajan nuo luuserit ovat poissa äitiensä helmoista suoden äideille pienen lepotauon pikkupoikiensa jatkuvasta passaamisesta. Sivareille pyritään löytämään valtiovallan toimesta myös harjoittelupaikkoja jossa noita luusereita pyritään opettamaan tavoille.

        Itse perusasia eli kansalaistemme ja maamme puolustus on sivareille asia josta he eivät halua ottaa mitään vastuuta. Sivarit ovat yhteiskuntamme saastaa.

        Armeijat on olemassa sotaa varten, eikä rauhaa. Itsestäänselvyyshän tuon pitäisi olla. Paitsi että osa on niin aivopestyjä, etteivät ymmärrä itsestäänselvyyttäkään.


      • diletantti.dissitentti kirjoitti:

        Armeijat on olemassa sotaa varten, eikä rauhaa. Itsestäänselvyyshän tuon pitäisi olla. Paitsi että osa on niin aivopestyjä, etteivät ymmärrä itsestäänselvyyttäkään.

        Kyllä armeijat on olemassa sotaa varten, mutta on eriasia kuinka se palvelus on kyetty järjestämään. Suomella on ehkä enää ainoana maailmassa (poikkeuksiakin tosin on kuten Venäjä, jolla on myöskin käytössään palkka-armeija) Kreikan ja Kyproksen lisäksi asevelvollisuus, kun muualla satsataan lähinnä palkka-armeijaan sodan varalle rauhan aikanakin. On kummallista kuinka niissä maissa on kyetty laskemaan palkka-armeija kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi sekä rauhan että sodan ajaksi, kun Suomessa pidetään yhä halvimpana vaihtoehtona viime sodassa käytössä ollutta asevelvollisuusarmeijaa. :) Laskentaan on pitänyt ottaa mukaan "tunteita", jota ei tulisi ottaa mukaan kun kyseessä on maanpuolustus! :D


    • hfghkpruuu

      Sivareilla on täysi syy pelätä sotaa. Rauhan aikana heitä ei juuri kiusata muuten kuin sanallisesti. Sota-aikana he ovat alinta paarialuokkaa. Sotilaiden äidit ja isät eivät kerta kaikkiaan voi sietää sitä, että nuoret miehet luistavat rintamapalveluksesta samanaikaisesti kuin heidän omat poikansa kaatuvat tai haavoittuvat.

      On yksi poikkeus. Viime sodan aikana joukko uskonnollisia miehiä kieltäytyi aseista, mutta he toimivat rintamalla sairaankuljettajina. He menivät rohkeasti hakemaan haavoittuneita pahimmistakin paikoista. Sotilaan kunnoittivat heitä, koska tiesivät että he tekevät kaiken mahdollisen pelastaakseen haavoittuneet.

      Toinen poikkeus ovat erityisen taitavat ammattimiehet, jotka työskentevät esimerkiksi lääkintähuollosa, sotatarviketehtaissa tai rautateillä.

      • "Sotilaiden äidit ja isät eivät kerta kaikkiaan voi sietää sitä, että nuoret miehet luistavat rintamapalveluksesta samanaikaisesti kuin heidän omat poikansa kaatuvat tai haavoittuvat."

        Suomessa ei ole sotilaita, jollei ole rauhan turvaajana tai Suomen Puolustusvoiman palkkalistoilla. Täällä Suomessa on vain reservi. Sotilaan määritelmä on palkkasotilas, eikä siis asevelvollinen.

        Myöskään sellaista rintama-käsitystäkään ei ole enää olemassakaan vaan maanpuolustus perustuu koko maata kattavaan aluepuolustukseen. Ei sinne juoksuhautoihin tarvitse enää lähteä ryömiin, eikä kaikkia enää otettaisi aseelliseen palvelukseen...sekö sua itkettäis!? Kaikille ei riitä aseita.


      • Olen ollut todellakin AUK:ssa (sanooko se sullem mitään?), joten kyllä mä jotakin sellaista tiedän enemmän kuin joku sellainen joka on ylipäätänsä käynyt sen lyhimmän mukaan ja niitä on suurinosa. Nivelsairauksien kanssa ei ole leikkimistä.
        Hiekkalaatikkoleikit mä lopetin jo kahden ikäisenä!


      • ihiminenoon

        en oo mikkää robotti.


    • Jorkkihml

      Ei kai kukaan usko, että suuren konfliktin sattuessa osa porukasta SAISI jäädä mamin kanssa makaamaan.
      Kylmä totuus on että koko jengi joutuu töihin ja osa pääsee ihan eturintamaan paarinkantajaksi, miinanpolkijaksi eli kiväärimiheksi yms.
      Sitä metsäkaarttilaisen häpeää on raskas kantaa

    • beethooven

      Suomalaisessa yhteiskunnassa on lukematon määrä siiviilipalvelumiehiä sisi entisiä. Johtaja ja päällikkötason tehtävissä erinomaisella menestyksellä vielä myös.

      • sivarit_on_pahan_asialla

        Minkälainen on sellainen johtaja joka antaa vihollisen tappaa lapset, naiset, vanhukset, sairaat ym. pistämättä tikkua ristiin estääkseen tapahtumien toteutumista? Niinpä, sivarihan se sellainen on.


    • Eu-ies

      Kävin armeijan kasari-aikoina ja vannoin valan itsenäisen Suomen puolesta jota ei enää ole. En vannonut sitä islamisoituvan eu:n tai islamisoituvan suvakkilandiamme puolesta. En puuhatun liittovaltion, en liioin naton puolesta.

      On vaikea motivoitua puolustamaan arvoja joita ei jaa, ja joita ei halua tänne. Jos täällä olisi jotain puolustamisen arvoista, niin asia olisi toisenlainen. Mutta ehkä ikäni puolesta en enää kelpaa etulinjaan koska olen puolivälin krouvissa.

    • ProfiloipaTämä

      Kyllä intti antoi ainakin minulle jotain 10 vuodeksi sen jälkeen semmoisen virtapiikin mm. urheilla yms. Enemmän muutuin kyllä sellaiseksi halki-poikki-ja-pinoon ihmiseksi ja piirustus/maalaus harrastus katosi siinä rytäkässä myös, enkä vieläkään tiedä oikein mihin se meni... Ehkä aloin harrastaa enemmän "fyysistä" puolta...

      • "Kyllä intti antoi ainakin minulle jotain 10 vuodeksi sen jälkeen semmoisen virtapiikin mm. urheilla yms."

        Kummallista on, että jotkut aloittavat vasta armeijaikäisenä urheilemaan tai että pitää mennä armeijaan ennen kuin moinen alkaa vetämään vertojaan kaikelle muulle. Minulla se urheileminen on kestänyt tähän ikään asti jo n. 15 vuotta ennen kuin armeijaan menin. Siis miltein heti kun opin kävelemään niin olin niistä ajoista juoksemassa tai pelaamassa kaikenlaista tai muuten vaan leikkimässä kavereiden kanssa, jossa kohotetaan fyysistä kuntoa. Ei ole todellakaan ihme, että nykyisin ollaan huolissaan nuorten liikunnan puutteesta ja jopa Suomen maanpuolustuskyvystä ja se on kumma että silti unelmoidaan vieläkin jostakin talvisodan hengestä vaikka tiedetään ne tosi asiat, ettei miesten fyysinen taso riitä kokonaisuudessa maanpuolustukseen vaan maanpuolustuskyky on tulossa loppuun. Aatteesta halutaan pitää kiinni ja osataan sanella ettei sivarit eivät osaa kuntoaan kohottaa tai pidä sitä tärkeänä kunnei ole armeijaakaan käyneet. Todella säälittävää ajatella, että sitten vasta kun armeijan käy niin osaa tehdä kaikkea mahdollista. Mies ei osaa runkatakaan ilman etteikö ois käynyt armeijaa varsinkaan niin ettei peitto heilu. Monethan oppivat senkin VASTA armeijassa ! :D


    • "Mutta useat sivariin lähtevät ja C-papereita tahallaan hankkivat ovat vain yleiskelvottomia ihmisiä."

      entäs maissa joissa ei ole asevelvollisuutta mitataan yleiskelvollisuutta? Olet yleiskelvoton, kunnet tajua asevelvollisuutta täydeksi epäkohdassa Suomessa. Sen voisin hyväksyä, että asevelvollisuus olisi vapaaehtoinen mutta kun se ei sitä ole vaan se tarkoittaa tällöin mieheltä vähintään siviilipalvelusta tai vankilaa. Mikäli aseista kieltäytyy niin ei ole samalla kieltäytynyt kansalaisvelvollisuudesta, joten miksi edellytetään asevelvollisuutta kun jokaista "armeijan jantteria" ei kuitenkaan huolittaisi sodan aikana aseelliseen palvelukseen. Niin asiat vieläkin lähes 2020-luvulla talvisotaa muistellen, että raajarikotkin teloitetaan jollei tartu aseeseen!?
      Itse kävin sivarin sen vuoksi, koska armeijan aikana syntynyt fyysinen vamma esti sitä käymästä käytännössä loppuun asti (olin AUK:ssa) ja C-papereita en huolinut. Se, että on fyysinen vamma ei välttämättä tarkoita sitä, ettei palvelusta voisi käydä loppuun tavalla tai toisella, mutta mielestäni maanpuolustajan tulee olla kaikin puolin fyysisesti palveluskelvollinen. Henkisiä ongelmia minulla ei armeijan aikana syntynyt. Sen verran pitää olla isänmaallinen että käy edes sivarin, mikäli Suomessa on asevelvollisuus. Nykyisin joku diabetes ei pidä olla mikään syy sille ettei voisi edes sivaria käydä, koska diabetes on hyvin hoidettavissa oleva sairaus. Eli siinäkin ajatellaan vanhoja lakiasetuksia. Kumminkin monet diabeetikot työskentelevät siviilissä jossakin laitoksissa, joissa sivarikin suoritettaisi. Se tuntuu kummalliselta!
      Parempi olisi että sinne armeijaan valittaisi väki miehistä ja naisista tai se olisi vapaaehtoinen saati ajateltaisi edelleenkin että naisten paikka on vain hellan ja nyrkin välissä tai synnyttämässä perheelle jälkeläisiä ..heh, uusia sotilaita tai lottia Suomelle. Naurettava ajatus, jolla joku perustelee asevelvollisuutta vain miehille kuuluvaksi.

      Ilman asevelvollisuutta Suomella olisi yhtälainen armeija ja se on ihan varma. Ei se siitä miltään osin muuttuisi kuin että se laajentuisi enemmän kuin nytkin naisiin ja silti yhä voisi uneksia niistä juoksuhaudoista.

      Onhan täällä Suomessa jo muukin vanhollinen asia muuttunut. Esimerkiksi homoseksuaalisuus on ollut laillista 1970-luvulta lähtien ja tänä vuonna on tullut laillisesti voimaan homoseksuaalien avioituminen vai onko se niin että sama henkilö on vastaan asevelvollisuuden luopumisista (hänelle se on sama kuin armeija) kuin myöskin homoseksuaalien avioitumistakin vastaan....eli voisi sanoa että tuollainen henkilö ois järjestelmällisesti kaikkea uudistusta vastaan kuin Perussuomalainen poliitikko konsanaan!? :D Sellaista ihmistä en todellakaan kannata vaaleissa!

    • sivaritOvatVastuuttomia

      Haluammeko olla itsenäisiä ja päättää omista asioistamme ihan itse? Jos emme niin alistutaan kenelle tahansa joka tänne tulee komentoaan pitämään. Jos taas haluamme olla itsenäisiä ja tehdä omat päätöksemme tarvitsemme siihen armeijan takuumieheksi joka tarvittaessa estää vieraitten luvattoman tänne tulon. Pelkästään poliisi pystyy tarvittaessa patoamaan pataljoonan maahanvyöryn, rajavartiolaitos kovine sisseineen jo divisioonan, ammattiarmeija ehkä kolmen-viiden divisioonan luvattoman maahantulon mutta vain asevelvollisuuteen perustuva koko kansakunnan armeija pystyy pistämään tehokkaasti hanttiin jopa miljoona-armeijalle. Tuollaista joukkoa ei kukaan normaalitilanteessa pysty kokoamaan Suomea vastaan joten Suomen reserviin perustuva armeija pystyy jo pelkällä olemassaolollaan takaamaan meille rauhantilan jatkumisen. Jos haluamme sotaa niin armeijan alasajo saa sen varmimmin aikaan. Pyrkiessään heikentämään puolustuskykyämme kaikki asepalveluksesta kieltäytyvät sivarit ajavat itseasiassa sotaa maahamme.

    • luntatuppaan

      Ohhoh mitä juttua. Ihan kuin sodittaisiin 40-luvun malliin. Ei kuule ei. Jos sota alkaisi, se ei olisi enää tuota. Ei olisi mitään rintamiakaan. Pommikoneet ja ohjukset ne tulisi ja pistäisi matalaksi koko höskän. Ilma-aseet ne on nykyään sodankäynnin aseita. Sitten kun kaikki on tuhottu ilmasta käsin, tulee miehitysjoukot ja sillä selvä.

      • sivarit_on_pettureita

        Talibanit, ISIS-taistelija ja muut vastaavat ovat taistelemassa lähes koko muuta maailmaa vastaan mutta eihän noita ole saatu nujerrettua. Miksei? Koska motivaatiota löytyy ja kuinka paljon sitä löytyykään tarvittaessa suomalaisesta jos hän kokee, että tänne on oikeudetta hyökätty?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe