Mikä oli Paavalin "pistin lihassa"?

Yksi-usko

Monesti tuo tulkitaan sairaudeksi, esim. Paavalin heikko näkö. Aapeli Saarisalo kirjoittaa kirjassaan ´Sydämeni asioita` seuraavaa:

"Pistin hänen lihassaan ei kuvannut sairautta, kuten yleisesti opetetaan, vaan jatkuvaa vainoa, jota Paavali sai kärsiä tiettyjen ihmisten taholta.

Hebrealaisessa kirjallisuudessa esiintyy usein sanonta "pistin lihassa". Alkukielen mukaan se tarkoittaa aina muunlaista kärsimistä kuin sairautta. Paavali luettelee kärsimänsä kivittämiset, ruoskimiset ja muut kolhimiset tarkoittaen näillä pistintä lihassaan. Vanha testamenttikin mainitsee kanaanilaisten vihollisten olleen pistin Israelin kansan lihassa."

34

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paavalin ilmaisu "saatanan enkeli", joka on King Jamesin käännöksessä "messenger of Satan", viittaa minun ymmärtääkseni kiusaukseen tehdä jotakin, mitä Paavali piti syntinä.

      Se voisi olla homoseksuaalinen taipumus. Tähän suuntaan opastaa sekin, että Paavali on Uudessa testamentissa ainoa, joka kirjoittaa homoseksuaalisuudesta mitään. Ja hänen kantansa on jyrkästi tuomitseva, kuten kaappihomoilla on tapana.

      Mutta tämä on vain yksi arvaus muiden mukana. Asiaa taitaa olla mahdotonta varmistaa millään keinolla, ellei löydy ennen näkemätöntä dokumentaatiota.

      Tällä kertaa en ota mitään kantaa siihen, onko Paavali mahdollisesti toteuttanut homoseksuaalisuutta enkä edes siihen, mikä tässä asiassa on hyväksyttävää ja mikä ei. Yritän pitäytyä avauksen aiheessa ja toivon tämän viestin kommentoijilta samaa itsekuria.

      Joidenkin pistimenä lihassa on vastustamaton tarve siirtää keskustelussa huomio pois aiheesta keskustelijoihin henkilöinä.

      • Yksi-usko

        Raamatussa on homoseksuaalisuuteen niin selkeän kielteinen kanta, joten tuo tulkinta ei yksinkertaisesti voi olla oikea. Raamattu on hyvin johdonmukainen kirja.


      • selväjuttu

        ite oot homo.


      • Yksi-usko kirjoitti:

        Raamatussa on homoseksuaalisuuteen niin selkeän kielteinen kanta, joten tuo tulkinta ei yksinkertaisesti voi olla oikea. Raamattu on hyvin johdonmukainen kirja.

        Olet siis sitä mieltä, että Paavalilla ei voinut olla riesoinaan taipumusta homoseksuaalisuuteen.

        Aika monet fundamentalistitkin tekevät selvän eron taipumuksen ja sen toteuttamisen välille. Sinä näemmä et sitä tee.

        Aika yllättävää fanaattisuutta.


      • Yksi-usko
        v.aari kirjoitti:

        Olet siis sitä mieltä, että Paavalilla ei voinut olla riesoinaan taipumusta homoseksuaalisuuteen.

        Aika monet fundamentalistitkin tekevät selvän eron taipumuksen ja sen toteuttamisen välille. Sinä näemmä et sitä tee.

        Aika yllättävää fanaattisuutta.

        Minä diggaan Aapeli Saarisalon kantaa.:)


      • Yksi-usko kirjoitti:

        Minä diggaan Aapeli Saarisalon kantaa.:)

        Väistit kysymyksen.

        Hymiö vain pahentaa asiaa.


      • v.aari kirjoitti:

        Väistit kysymyksen.

        Hymiö vain pahentaa asiaa.

        Ok, ei ollut kysymysmerkkiä.

        Kysyn nyt kysymysmerkin kanssa.

        Onko mielestäsi mahdotonta, että Paavalilla olisi ollut taipumus homoseksuaalisuuteen?

        Jos olet sitä mieltä ja pidät tuollaista ajatusta Raamatun vastaisena, millä Raamatun tekstillä perustelet tätä käsitystä?


    • otakoppikirjautumatta

      Paavalin "pistin" voi todella olla myös kirjaimellisesti "saatanan enkeli" mutta homous on kyllä täysin sairaan mielikuvituksen tuotetta...

      Vrt. 1 Kor 7:8 "Naimattomille ja leskille minä taas sanon: heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin;7:9 mutta jos eivät voi itseään hillitä, niin menkööt naimisiin; sillä parempi on naida kuin palaa."

      Tämä edellä ei ole homon kirjoitusta selvästikään!
      " sellaisina kuin minäkin;....eivät voi itseään hillitä, niin menkööt naimisiin"

      Paavali oli luultavasti ollut aiemmin naimisissa koska kuului San Hedrinin "noviiseihin" (Vrt. Ap.Teot) ja San Hedriniin kuulumiseen edellytettiin avioliittoa...

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sanhedrin

    • ei_oo_ei_tuu2

      Jos Raamattua luetaan, niin kuin siellä sanotaan, ei ole mahdollista päätellä varmuusella, mitä tuo pistin lihassa tarkoittaa.

      • Pistimestä

        Pistin.
        1 Kor.12:7

        7. Ja ettei ilmoitusten ylenpalttisuus minua ylen paljon korottaisi, on pistin annettu minun lihaani, nimittäin saatanan enkeli, rusikoitsemaan minua, etten minä itseäni ylen paljon korottaisi. 8. Sen tähden olen minä kolmasti Herraa rukoillut, että hän lähtisi minusta. 9. Ja hän sanoi minulle: tyydy minun armooni; sillä minun voimani on heikoissa väkevä. Sen tähden minä mielelläni kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima minussa asuisi. 10. Sen tähden iloitsen minä heikkoudessa, ylenkatseissa, hädissä, vainoissa ja ahdistuksissa Kristuksen tähden; sillä koska minä heikko olen, niin minä väkeväkin olen.
        Pistimestä Paavali käyttää persoonamuotoa ”hän ”, eli henkilöä, persoonaa.

        Pistin, raamatunselittäjän, Aapeli Saarisalon mukaan
        2. Kor. 12:7, tarkoittaa orjantappuran tai skorpionin piikkiä. Vertauskuvallisesti Paavali sanoo, että hänellä on pistin lihassa, "saatanan enkeli", joka rusikoi häntä, ettei hän ylpeilisi. Hän ei tarkoita mitään ruumiillista sairautta, vaan hänen osakseen tullutta ruoskimista, kivitystä ja muuta vainoa
        . Pisti/ oka, raamatusta voimme lukea
        4: Moos. 33:55
        55. Mutta jos ette karkoita maan asukkaita tieltänne, niin ne, jotka te heistä jätätte jäljelle, tulevat teille okaiksi silmiinne ja tutkaimiksi kylkiinne, ja he ahdistavat teitä siinä maassa, jossa te asutte.
        Tutkain
        häränpistin, teräväpäinen sauva, jolla kyntömies ohjaili härkiään
        * ohjaus tuli ulkopuolelta, kuten Paavalillekin ”saatana enkelin muodossa”, järjesti vainoja, pahoinpitelyjä, yllytti kansaa hänen kimppuunsa. Vainojen takia hänen täytyi mennä eri paikkoihin julistamaan evankeliumia. Häntä ns. ”ohjattiin pistimellä”
        .
        Ap. t. 26:14.
        14. ja me kaaduimme kaikki maahan, ja minä kuulin äänen sanovan minulle hebreankielellä: 'Saul, Saul, miksi vainoat minua? Työläs on sinun potkia tutkainta ( pistintä, Kristuksen nimen tähden tullutta vainoa ) vastaan.'

        Paavalilla liha tarkoittaa ihmisluonnon alempaa puolta,
        Room. 7:18-19,
        18. Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun lihassani - 38 ( turmeltuneessa luonnossani ), ole mitään hyvää. Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. 19. En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo. 20. Mutta jos teen sitä, mitä en tahdo, en tee sitä enää itse, vaan sen tekee minussa asuva synti.
        Liha= turmeltunut luonto, tahtoelämä, sielunelämä.

        Room. 7:25; Room. 8:3 s.
        "Lihan teot" ovat syntejä, jotka ovat lähtöisin himoista, turmeltuneen luonnon tekoja, Galattalaiskirje, 5:19
        Lihan voima, (mielihalumme) on niin suuri, että henki saa taistella sitä vastaan saadakseen määräämisvallan, Gal. 5:17; 2. Piet. 2:10, 2. Piet. 2:18 .
        - kun raamattu puhuu lihasta, tarkoittaa se sielun, mielen elämää, sisäistä olotilaa, ei lihasmassaa, vartaloa.
        - kun raamattu puhuu meidän näkyvästä ulkomuodostamme, niin se käyttää sanaa ruumis
        - 2. Kor. 12: 8 jae puhuu persoonasta, vainoojasta, joka teki Paavalin olon tukalaksi
        - pelkäsi henkensäkin puolesta, oli kuolemanvaarassa, se vaivasi häntä, kuin ”pistin lihassa”
        - ahdistus on aina maailman vainoa
        - ahdistuneisuus on sairaus
        - ymmärsi sen, että ilman Jumalan voimaa hän on hukassa, ei voi mitään tehdä
        - ymmärsi sen, että ilman Jumalan P- Hengen voimaa, hän ei voi suorittaa menestyksellisesti evankeliumin levitystä, oma ruumiillinen voima, oma viisaus, ym. senkaltainen oli mitätöntä ja tämän seikan ymmärtäminen sai hänet sanomaan että, ”kun olen heikko, niin silloin olen väkevä”, koska Jumalan voima pystyi tulemaan hänen avukseen.
        - häntä halveksittiin, kuten meitäkin
        - hätätilanteita, kivityksiä, ruoskaa, raippoja, pelkoa.
        Jos pistin on sairaus, niin kuin muutamien mielestä on ja on Jumalan antama heille, niin miksi pyrkivät kaikin keinoin siitä eroon, eikö pitäisi tyytyä siihen ja kiittää Jumalaa kaikesta, ei mennä lääkäriin parannuttamaan, ei leikkauksiin poistamaan pistintä, Jumalan siunausta ruumiistaan? Hyvin ristiriitaista, ei johdonmukaista, vaan sekasotkua
        - se ei ole sairaus siinä mielessä, kuin me sairauden ymmärrämme
        · miksi leikkauttavat pistimen pois, ne, jotka sairastavat, JOS SE ON on heille Jumalan siunaus
        · rikkovat Jumalaa vastaan ja jos eivät hylkää rikkeitään, niin eivät saa syntiään anteeksi, vaan suistuvat kadotukseen, näin pitkälle voimme mennä spekulaatiossa.
        · Tottelemattomuutta Jumalaa vastaan
        · Tehdään tyhjäksi Jumalan lupaukset väärällä opetuksella pistimestä.
        · Saatetaan epäuskon tilaan kuulijat
        · Joku sanoo, että hänellä on pistin niin kuin Paavalilla, niin hän on periaatteessa ylpeilijä, koska hän sanoo saavansa siinä tapauksessa yhtä paljon mahtavia ilmestyksiä, niin kuin Paavalikin sai. Ja jumalan täytyy pitää hänet ”maan pinnalla.” Pistin ei kuulu oikeastaan muille, kuin Paavalille, siitä ei puhuta Raamatussa yleisesti jokaisen ”tarpeena”, jokaiselle tarpeellisena.


      • Pistimestä.jatkoa
        Pistimestä kirjoitti:

        Pistin.
        1 Kor.12:7

        7. Ja ettei ilmoitusten ylenpalttisuus minua ylen paljon korottaisi, on pistin annettu minun lihaani, nimittäin saatanan enkeli, rusikoitsemaan minua, etten minä itseäni ylen paljon korottaisi. 8. Sen tähden olen minä kolmasti Herraa rukoillut, että hän lähtisi minusta. 9. Ja hän sanoi minulle: tyydy minun armooni; sillä minun voimani on heikoissa väkevä. Sen tähden minä mielelläni kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima minussa asuisi. 10. Sen tähden iloitsen minä heikkoudessa, ylenkatseissa, hädissä, vainoissa ja ahdistuksissa Kristuksen tähden; sillä koska minä heikko olen, niin minä väkeväkin olen.
        Pistimestä Paavali käyttää persoonamuotoa ”hän ”, eli henkilöä, persoonaa.

        Pistin, raamatunselittäjän, Aapeli Saarisalon mukaan
        2. Kor. 12:7, tarkoittaa orjantappuran tai skorpionin piikkiä. Vertauskuvallisesti Paavali sanoo, että hänellä on pistin lihassa, "saatanan enkeli", joka rusikoi häntä, ettei hän ylpeilisi. Hän ei tarkoita mitään ruumiillista sairautta, vaan hänen osakseen tullutta ruoskimista, kivitystä ja muuta vainoa
        . Pisti/ oka, raamatusta voimme lukea
        4: Moos. 33:55
        55. Mutta jos ette karkoita maan asukkaita tieltänne, niin ne, jotka te heistä jätätte jäljelle, tulevat teille okaiksi silmiinne ja tutkaimiksi kylkiinne, ja he ahdistavat teitä siinä maassa, jossa te asutte.
        Tutkain
        häränpistin, teräväpäinen sauva, jolla kyntömies ohjaili härkiään
        * ohjaus tuli ulkopuolelta, kuten Paavalillekin ”saatana enkelin muodossa”, järjesti vainoja, pahoinpitelyjä, yllytti kansaa hänen kimppuunsa. Vainojen takia hänen täytyi mennä eri paikkoihin julistamaan evankeliumia. Häntä ns. ”ohjattiin pistimellä”
        .
        Ap. t. 26:14.
        14. ja me kaaduimme kaikki maahan, ja minä kuulin äänen sanovan minulle hebreankielellä: 'Saul, Saul, miksi vainoat minua? Työläs on sinun potkia tutkainta ( pistintä, Kristuksen nimen tähden tullutta vainoa ) vastaan.'

        Paavalilla liha tarkoittaa ihmisluonnon alempaa puolta,
        Room. 7:18-19,
        18. Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun lihassani - 38 ( turmeltuneessa luonnossani ), ole mitään hyvää. Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. 19. En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo. 20. Mutta jos teen sitä, mitä en tahdo, en tee sitä enää itse, vaan sen tekee minussa asuva synti.
        Liha= turmeltunut luonto, tahtoelämä, sielunelämä.

        Room. 7:25; Room. 8:3 s.
        "Lihan teot" ovat syntejä, jotka ovat lähtöisin himoista, turmeltuneen luonnon tekoja, Galattalaiskirje, 5:19
        Lihan voima, (mielihalumme) on niin suuri, että henki saa taistella sitä vastaan saadakseen määräämisvallan, Gal. 5:17; 2. Piet. 2:10, 2. Piet. 2:18 .
        - kun raamattu puhuu lihasta, tarkoittaa se sielun, mielen elämää, sisäistä olotilaa, ei lihasmassaa, vartaloa.
        - kun raamattu puhuu meidän näkyvästä ulkomuodostamme, niin se käyttää sanaa ruumis
        - 2. Kor. 12: 8 jae puhuu persoonasta, vainoojasta, joka teki Paavalin olon tukalaksi
        - pelkäsi henkensäkin puolesta, oli kuolemanvaarassa, se vaivasi häntä, kuin ”pistin lihassa”
        - ahdistus on aina maailman vainoa
        - ahdistuneisuus on sairaus
        - ymmärsi sen, että ilman Jumalan voimaa hän on hukassa, ei voi mitään tehdä
        - ymmärsi sen, että ilman Jumalan P- Hengen voimaa, hän ei voi suorittaa menestyksellisesti evankeliumin levitystä, oma ruumiillinen voima, oma viisaus, ym. senkaltainen oli mitätöntä ja tämän seikan ymmärtäminen sai hänet sanomaan että, ”kun olen heikko, niin silloin olen väkevä”, koska Jumalan voima pystyi tulemaan hänen avukseen.
        - häntä halveksittiin, kuten meitäkin
        - hätätilanteita, kivityksiä, ruoskaa, raippoja, pelkoa.
        Jos pistin on sairaus, niin kuin muutamien mielestä on ja on Jumalan antama heille, niin miksi pyrkivät kaikin keinoin siitä eroon, eikö pitäisi tyytyä siihen ja kiittää Jumalaa kaikesta, ei mennä lääkäriin parannuttamaan, ei leikkauksiin poistamaan pistintä, Jumalan siunausta ruumiistaan? Hyvin ristiriitaista, ei johdonmukaista, vaan sekasotkua
        - se ei ole sairaus siinä mielessä, kuin me sairauden ymmärrämme
        · miksi leikkauttavat pistimen pois, ne, jotka sairastavat, JOS SE ON on heille Jumalan siunaus
        · rikkovat Jumalaa vastaan ja jos eivät hylkää rikkeitään, niin eivät saa syntiään anteeksi, vaan suistuvat kadotukseen, näin pitkälle voimme mennä spekulaatiossa.
        · Tottelemattomuutta Jumalaa vastaan
        · Tehdään tyhjäksi Jumalan lupaukset väärällä opetuksella pistimestä.
        · Saatetaan epäuskon tilaan kuulijat
        · Joku sanoo, että hänellä on pistin niin kuin Paavalilla, niin hän on periaatteessa ylpeilijä, koska hän sanoo saavansa siinä tapauksessa yhtä paljon mahtavia ilmestyksiä, niin kuin Paavalikin sai. Ja jumalan täytyy pitää hänet ”maan pinnalla.” Pistin ei kuulu oikeastaan muille, kuin Paavalille, siitä ei puhuta Raamatussa yleisesti jokaisen ”tarpeena”, jokaiselle tarpeellisena.

        Pistimestä jatkoa


        Pistin2
        «2. Kor. 12:7», tarkoittaa orjantappuran tai skorpionin piikkiä. Vertauskuvallisesti Paavali sanoo, että hänellä on pistin lihassa, "saatanan enkeli", joka rusikoi häntä, ettei hän ylpeilisi. Hän ei tarkoita mitään ruumiillista sairautta, vaan hänen osakseen tullutta ruoskimista, kivitystä ja muuta vainoa.
        Kirjallisuutta:
        Aapeli Saarisalo, Paavali, suuri vaeltaja (3. p. 1964).
        - alkuteksti, ”Hän erkanisi minusta”…… Biblia jatkaa
        - 7. Ja ettei ilmoitusten ylenpalttisuus minua ylen paljon korottaisi, on pistin annettu minun lihaani, nimittäin saatanan enkeli, rusikoitsemaan minua, etten minä itseäni ylen paljon korottaisi. 8. Sen tähden olen minä kolmasti Herraa rukoillut, että hän lähtisi minusta.
        - Persoona
        · henkilö, joka villitsi ja kiihotti ihmisiä käymään Paavalin kimppuun ja pahoinpitelemään ja jopa kivittämään häntä.
        - tämän vuoksi Paavalilla oli ainainen tuskallinen ja ahdistava olo ja pelko jopa kuolemasta silmiensä edessä ja tämä elämän olosuhde vaivasi hänen sieluaan ja sisäistä olemustaan, niin kuin olisi ollut piikki lihassa, tämä pistin on siis vertauskuvallinen ilmaisu, kun hän sanoo, että pistin on lihassa. Ja nämä olosuhteet ja vainot ohjasivat Paavalin kulkua, antoivat aina suunnan, minne kulkea. Nämä hankalat olosuhteet olivat kuin härän pistin, jolla vetojuhtaa ohjattiin tökkimällä.
        - Joten lopetetaan epäraamatulliset saarnat tästä asiasta. Pistin ei ollut siis mikään sairaus. PISTE.
        - Usko Jumalan lupauksiin muuten vain menee. Parantumisen ja muun avun suhteen.
        ap. 26:
        14. ja me kaaduimme kaikki maahan, ja minä kuulin äänen sanovan minulle hebreankielellä: 'Saul, Saul, miksi vainoat minua? Työläs (turha) on sinun potkia tutkainta (eli pistintä, Kristuksen nimen tähden tullutta vainoa ) vastaan.'


      • kreikaksi
        Pistimestä.jatkoa kirjoitti:

        Pistimestä jatkoa


        Pistin2
        «2. Kor. 12:7», tarkoittaa orjantappuran tai skorpionin piikkiä. Vertauskuvallisesti Paavali sanoo, että hänellä on pistin lihassa, "saatanan enkeli", joka rusikoi häntä, ettei hän ylpeilisi. Hän ei tarkoita mitään ruumiillista sairautta, vaan hänen osakseen tullutta ruoskimista, kivitystä ja muuta vainoa.
        Kirjallisuutta:
        Aapeli Saarisalo, Paavali, suuri vaeltaja (3. p. 1964).
        - alkuteksti, ”Hän erkanisi minusta”…… Biblia jatkaa
        - 7. Ja ettei ilmoitusten ylenpalttisuus minua ylen paljon korottaisi, on pistin annettu minun lihaani, nimittäin saatanan enkeli, rusikoitsemaan minua, etten minä itseäni ylen paljon korottaisi. 8. Sen tähden olen minä kolmasti Herraa rukoillut, että hän lähtisi minusta.
        - Persoona
        · henkilö, joka villitsi ja kiihotti ihmisiä käymään Paavalin kimppuun ja pahoinpitelemään ja jopa kivittämään häntä.
        - tämän vuoksi Paavalilla oli ainainen tuskallinen ja ahdistava olo ja pelko jopa kuolemasta silmiensä edessä ja tämä elämän olosuhde vaivasi hänen sieluaan ja sisäistä olemustaan, niin kuin olisi ollut piikki lihassa, tämä pistin on siis vertauskuvallinen ilmaisu, kun hän sanoo, että pistin on lihassa. Ja nämä olosuhteet ja vainot ohjasivat Paavalin kulkua, antoivat aina suunnan, minne kulkea. Nämä hankalat olosuhteet olivat kuin härän pistin, jolla vetojuhtaa ohjattiin tökkimällä.
        - Joten lopetetaan epäraamatulliset saarnat tästä asiasta. Pistin ei ollut siis mikään sairaus. PISTE.
        - Usko Jumalan lupauksiin muuten vain menee. Parantumisen ja muun avun suhteen.
        ap. 26:
        14. ja me kaaduimme kaikki maahan, ja minä kuulin äänen sanovan minulle hebreankielellä: 'Saul, Saul, miksi vainoat minua? Työläs (turha) on sinun potkia tutkainta (eli pistintä, Kristuksen nimen tähden tullutta vainoa ) vastaan.'

        Voihan sen noinkin yrittää perustella. RK-käännös puhuu, että piikki on Saatanan lähettiläs. Asian voi nähdä minä tahansa Saatanan lähettämänä kiusana: fyysisenä tai psyykkisenä tai hengellisenä. Mutta näitä suomenkielisiä käännöksiä parempi on kreikankielinen alkuteksti, jonka perusteella ei todella pysty päättelemään mikä tuo pistin oikein oli.


    • tööttt

      Luin eilen sivustoa, jossa pedofiliataipumuksen itsessään tiedostavat käyvät terapiassa sen vuoksi että pelkäävät petoa itsessään ja haluavat olla vahingoittamatta esm pieniälapsia - olipa tyttöjä tai poikia - vanhaa kansanperinnettä, jossa ihmisen seksuaalisuus on aina tuomittu saatanan synniksi - jolla myös katalasti pirtti- ja räyhääjä-hellapoliisit tehneet lihavaa bisnestä - mistähän löytyis apua ajatteleville ihmisille - jotain muuta enempiälyllistä kuin pedojen metsästystä ja kiristyspitoista
      hyödyntavoittelua immeisten seksuaalisuudella tai senpuutteella - slloin kun yhteiskunta on enempi murhanhimoinen ja sosiaalinen välinpitämättömyys jyllää?
      Itse uskon että nk kunnia- ja muissakin murhissa ja tapoissa uhreilla on rauha ymmärystä ylempi - se syvä rauhattomuus ja rahattomuus lie enempi murhaajien ja maailman ongelmaa - mitä laittomuutta sitten pitääkin sisällään.

    • okikinunun

      Paavali kärsi saatanaa palvelevan katuksestaan siitä, että oli vainonnut Jeesusta seuranneita sekä Jumalan seurakuntalaisia.
      Siis "meitä kristittyjä on aina vainottu" on vale ja tutuus siitä on että kristityt vainos ja tappoivat Pietarinkin kun olivat häneltä saaneet kiristettyä Jeesuksen oppeja.
      Ei Jeesusta ristille kristilliset tappaneet joten totuus ollenee että kristityt sen teki.
      Ja kyllä Paavali katui varmaan kuolinvuoteellaan sitäkin, että hänen toimesta käynnisty rikolisuuden ristiretket kaikki iljetyksineen. Tappoivat jotka eivät ottaneet kastetta, raiskasivat, söivät tapettujen ruumita jne...

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.
      HUOM!
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Herra
      Herra on suomen kielessä esiintyvä saksalaisperäinen lainasana, jota keskiajalla käytettiin ritareiden ja pappien arvonimenä.
      Sittemmin (1800-luvun lopulla) herra-sanan merkitys on laajentunut tarkoittamaan mitä tahansa arvostettua tai vaikutusvaltaista miespuolista henkilöä, tai yksinkertaisesti aikuista miespuolista henkilöä.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Herra
      Herra on suomen kielessä esiintyvä saksalaisperäinen lainasana, jota keskiajalla käytettiin ritareiden ja pappien arvonimenä.

      JOTEN JUMALAA JA JEESUSTA herrottelevat pilkkaavat HEITÄ.

      Paavali ei raamatun mukaan saanut ero saatanasta JOTEN se on edelleen kristittyjen todellinen herra jota JUMALAN JA JEESUKSEN NIMEEN palvelevat mutta teot ja opit osoittavat kristityt rikollisuuden aivopestyiksi ihmisyydestään luopuneiksi ääliöiksi.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannibalismi
      "Historiallista kannibalismia
      Kannibalismia on tiedetty harjoitetun ensimmäisen ristiretken aikana. Joidenkin ristiretkeläisten tiedetään syöneen kuolleiden vihollistensa ruumiita Ma'aratin valloituksen jälkeen. Sitä harjoitettiin myös marssilla Jerusalemiin. Kyseessä oli luultavasti nälän ja kuumeisuuden yhdistelmä, mahdollisesti myös halu terrorisoida vihollista. Jotkut kieltäytyivät syömästä kristittyjen toveriensa lihaa, mutta söivät tapettujen muslimien ruumiita"

    • koijuhytr

      katuksestaan = katumuksestaan

    • Pistin.syvällä.lihassa

      Paavali oli seksuaalisesti poikkeava. Hän oli ”miehimys”, jonka nimen hän itse oli saanut kuulla kohdallaan niin usein.

      Pistin lihassa=penis äijän perseessä. Ei sitä paremmin enää voisi ilmaista kukaan.

      "Naimattomille ja leskille minä taas sanon: heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin."
      Tämä kertoo selvästi sen, että Paavali oli naimaton omasta tahdostaan, koska naiminen naissukupuolen kanssa ei häntä kiinnostanut, eikä siis tullut kyseeseen ja miessukupuolen kanssa Paavali ei olisi voinut virallistaa suhdetta.

      • otakoppikirjautumatta

        " leskille minä taas sanon: heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin."
        ______________

        eli siis ehkä myöhemmin Korinttolaiskirjeen aikaan " leski " eli vaimo kuollut (Paavali on kirjoittanut kirjeen noin vuonna 56–57)... eli taas Paavalilla nyt laillinen lupa mennä taas naimisiin mutta Paavali ei siihen kokenut enää mitään tarvetta.


      • otakoppikirjautumatta
        otakoppikirjautumatta kirjoitti:

        " leskille minä taas sanon: heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin."
        ______________

        eli siis ehkä myöhemmin Korinttolaiskirjeen aikaan " leski " eli vaimo kuollut (Paavali on kirjoittanut kirjeen noin vuonna 56–57)... eli taas Paavalilla nyt laillinen lupa mennä taas naimisiin mutta Paavali ei siihen kokenut enää mitään tarvetta.

        Vrt. vielä. " Paavali Tarsolainen (n. 3–64, )"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavali


      • otakoppikirjautumatta
        otakoppikirjautumatta kirjoitti:

        Vrt. vielä. " Paavali Tarsolainen (n. 3–64, )"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavali

        Eli... nyt kun mietimme Paavalia joka oli Korinttolaiskirjettä (vrt.1 Kor 7:8,9)kirjoittaessaan jo n. 53-54 vuotias eli ei enää mikään "poikanen" ja kaiken päälle ehken vielä eronnut/leskimies ja ehken vielä vähemmän enää "testosteronipöllyssä" ja ehken vielä Paavali oli jo kaiken päälle hiukan ns. eturauhasvaivoista kärsivä aseksuaali (https://fi.wikipedia.org/wiki/Aseksuaalisuus) ja muutenkin tietoinen tulevista kristittyjen vainoista ja ahdingoista ja näin tiesi mahdollisen ruumiillisen kuolemansakin olevan jo lähietäisyydellä, niin on siis perin kaukaa haettua nähdä Paavalissa jotain "homoseksuaalisia" piirteitä mutta kaikkeahan voi vääristellä jos niin haluaa tehdä välttämättä ! :(


    • Raamattu.tripin.voimalla

      Pistin Paavalin lihassa=Kuulaan silli.

    • filade

      Aapeli Saarisalo on oikeilla jäljillä, jo Mooses varoitti Israelia (4Moos.33:55).
      2Kor.12:10 kertoo pahoinpitelystä ja vainoista, enkeli kiihotti kääntymättömiä juutalaisia ja pakanoita rusikoimaan Paavalia (Apt.14:5;19; 16:22-23; 17:5), ettei hän ylpeilisi (1Tim.3:6).

      Israel myös saa siitä rauhan, Rauhanruhtinaan valtakunnassa:
      Hes.28:24. Silloin ei yksikään Israelin naapureista, jotka ovat heitä halveksineet, enää ole heille pistävä orjantappura eikä repivä piikkipensas. He tulevat tietämään, että minä olen Herra, Herra.

    • Todistettu.on

      Paavali oli homo.

      • huomattuon

        Sinulla on hoitamaton homofobia tai olet itse piilohomo.


      • Fomofobia.sulla.housussa

        Paavali oli todistetusti homo, eikä minulla ole homofobiaa. Homot saa rauhassa panna toisiaan persereikään, niin paljon kuin lystää, eikä se minua hetkauta lainkaan, paitsi jos tunkevat minun kotiini parittelemaan.


      • huomattuon

        Eli sulla on homofobia!


    • erttkkl

      Se ei hallinnut Åaavakia eikä vaikuttanut Hänen opetuksiinsa ollenkaan.Eli oli jonkinlainen vaiva Hänen kehossaan.

      • Näemmä oli oikea käsi pykälän verran liikaa oikealla tuon nimen kirjoituksen kohdalla. Hauskaa nähdä, että muutkin kirjoittavat kymmensormijärjestelmällä nopeasti.


    • Usko.Yksin

      Tähän sanoo Jumalanhullukin AAMENEN :D

      Hyvä, hyvä, Yksi-usko !!!

    • Paavalin.tavat

      Paavali halusi kiihkeästi olla vankiloissa, koska siellä homostelu ja perseeseen nussiminen oli aivan normaali käytäntö ja jopa suotavaa. Roomalaiset sotilaat panivat mm. vankejaan surutta ja Paavali varmaan nautti suunnattömasti, kun sotilaan mulkku täytti hänen persreikänsä. Paavali ihaili myös roomalaisen sotilaan sotavarustusta. Se kiihotti häntä suunnattomasti.

    • Bernearne

      Heerätkää.
      Palestiinalaisten tärkeimmät
      ryhmittymät, ääri-islamilainen Hamas ja
      maltillisempi Fatah, ovat sopineet
      yhteishallituksen perustamisesta.

      Presidentti Mahmoud Abbas valtuutetaan
      nopealla aikataululla aloittamaan
      neuvottelut yhteisestä hallituksesta.

      Hallitukseen olisi tulossa myös
      Islamilainen Jihad -järjestö.

      Hamas ja Fatah ovat olleet riidoissa
      sen jälkeen, kun Hamas voitti vuonna
      2006 parlamenttivaalit ja otti Gazan
      alueen hallintaansa. Fatah hallitsee
      Länsirantaa.
      Mailma pistää teitä.

    • erttkkl

      Ei se vaikuttanut Paavalin kristikkiseen julistukseen!
      Esimerkiksi Apostolii Paavali oli saattanut astua oikosarven päälle ja se väillä tökki jalkapohjassa kivuliaasti! Niitäkin vielä on muinaiasilta ajoilta asti.

    • ulaaniv

      pistin on sama kun pedonmerkki ?

      • ei_ol

        No ei todella ole.


      • Kaikki.viittaa.homouteen

        Pistin Paavalin lihassa=Kuulaan silli.
        Viihtyivät yhdessä vankilassa.

        Syy siihen, että Paavali joutui usein vankilaan, oli julkisilla paikoilla esim. puistoissa homostelu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe