Hennaan muutto

Ränttylä

Odottelen aivan vesikielellä, että Hennaan pääsee muuttamaan. Olin viikonloppun katsomassa maastoa ja aivan helvetin nätti juttu siitä vielä tulee. Silmissäni siintää jo bulevardi kesäisessä illassa, junien suihkiessa tuulennopeudella sivutse uljaan kehittyvän kaupunginosan.

Saatan jo nähdä miten Huhdanojan koulu tulee uudelleen käyttöön ja nähdä silmissäni pinokaisten kisaamassa koulun pihalla. Päivittäistavarakauppa nousee kärkihankkeena rinnalla tornitalojen.

Jo tässä vaiheessa olisi luotava järkevä jonotusmenetelmä muuton järjestämiseksi. Muussa tapauksessa Mallusjoen porukat kaupungin älymystönä valtaa parhaat rakennuspaikat.

Salusjärven leirikeskuksesta saa muutamalla kymmenellä miljoonalla eurolla nätin kylpylän.

Jaksanko odottaa.....

49

1133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnenliset

      Sama mulla muijan kanssa käymme viikottain Hennassa ihailemassa maisemia ja haaveillemme sinne länsi rinteeseen rakentamisesta. Innolla oodotamme että ne tontit tulee myyntiin. Usein kysymme kaupunkin talolta että koska saa tehdä varauksia.
      On se niin ihanaa olla Orimattilalainen.

    • näkyyläpi

      Olette höhlempiä kuin USA:n tuleva presidentti. Oikeesti lapset.

      • timoteini

        Ei pidä olla kade jos joku tykkää Hennasta ja haluaa muuttaa sinne asumaan. Minä ainakin toivon kaikea hyvää kaikille jotka ovat menossa hennaan.


    • penamukaakans

      Olikos puhetta että kaapunki järkkää tutustumis ajeluja Hennaan kaikelle kansalle. Että ihan linja piili kyyti olisi luvassa keväällä Orionin torilta muutamana pyhänä. Näin huhuiltiin perus baarissa.

    • Ränttylä

      Juu kaupunki alkaa vapusta järjestää kirkolta sunnuntaisin linjavaunukyyditystä Hennaan. Retkieväät tulee mukaan ja kuullun mukaan olisi maalaislimppua, jonka on päälle voin kera tällätty kinkkua. Ruokajuomana on keskenkäynyttä kaljaa. Bussiemäntänä toimii Kimmo Kuparinen.

      Sitten vuoden perästä aloitetaan luovuttaa uudistiloja. Puutavaran saa ottaa mahdollisesti jonkun Kyrön metsästä. Kevättalvella on kuukauden kestävä talkoot, jossa sahataan puut. Kaupunki on jo tässä vaiheessa luvannut 10 vuoden verovapauden uudisasukkaille. Lopun hoitaa sitten Kepu, niinkuin 1940 luvullakin.

      Ihan että uudisasukkaat pärjää, niin töllissä saa pitää pihassa sian, kolme kanaa ja vasikan. Jotta jaksaa punnertaa, haetaan sunnuntaisin linja-autokyydillä kirkkoon. Toki kirkkokahvit tarjotaan. Terveydenhoito järjestetään siten, että,teveyssisar käypi perjantain Hennassa ja jos jotain vakavaa, niin siinä tapauksessa kirkkoherra käy potilasta katsomassa. Ei siinä sen suurempaa sotepiiriä tartte. Alueen kiinnostuksen lisäämiseksi Henna julistetaan alkoholivapaaki alueeksi eli ihka oma kieltolakin tulee.

      Jo tässä vaiheessa voipi ennustaa, että Pasilan asema siirtyy melko nopeasti Hennaan, on sen verran riuskaa kasvua odotettavissa.

      • Jursala

        Kun Henna onnistuu ei siitä Mäntsälän porukat tykkää. On se niin kova juttu. Siinä ensin lopettaa Kaukalammin ja Levannon kylät, kun Henna voimalla imasoo mukaansa.

        Olisiko jo nyt syytä kunnan ostaa maat sen vanhan kestikin huoltoaseman ympäriltä, että olisi tilaa.

        Saattaa olla että kevää vaalit on sitten viimeiset vaalit, jossa porvarit voittaa. Sen verran paljon Hennaan on tulossa punaista väriä.


      • Ryntääjä

        Aika hyvin Ränttylä ennusti Hennan juttuja vuosi sitten. Melkein kaikki on toteutunut. Olisi mukava saaha lissää näkemystä miten jatkossa Hennasta tulee suuri kaupungin osa.


    • pesupoika

      Onko kellään vielä tietoa että tuleeko Hennaan auto pesulaa? Voisi olla kova nakki vetämään sinne asukaita.

    • nyttapahtuu

      Alue uutisissa näytettiin kuinka Hennassa on työt vihdoin alkanu. Hieno homma vihdoinkin kun päästiin tosiaan toimiin. Nyt sitten naama umpeen epäilijät sillä kohta Hennaan muuttaa sataoja uusia Orimattilalaisia jotka tulevat kilpaa pää kaupunkista asti.

      • hyvä-henna

        Mukavaa kun alkaa jotain konkreettista tapahtumaan. Oli kaivinkoneita ja maansiirtoautoja uutisten pätkässä.


      • hyvä-on-henna

        Juu niin oli. Kyllä pitää nostaa hattua valtuutetuille kun ovat rohkeasti lähteneet rakentammaan Hennaa. Kiitetään jo nyt heitä Orimattilalaisten pelastuksesta.


      • tulevaisuuttakohti

        Mitään ei saa jos ei uskalla. Muutama vellihousu saa vielä pitkän nenän vastustaessaan Henna hanketta.


    • jesper.james

      Sittenhän voitte ilmoittautua omalla nimellänne tänne Hennan -puolustajat? Eikä tarvitse sieltä nimimerkin takaa huudella. Ai niin, mutta eihän siihen muna riitä. Vellihousut...

      • eivellihousu

        Nykyvään Hennaa vatsustaa vaan muutama koko kaupunkissa. Kokoomus on nousussa ja on hennan takuu mies. Äänestän Kokoomuslaista sata varmana vaaleissa. Niin on hyvijä.


      • ponygirl88
        eivellihousu kirjoitti:

        Nykyvään Hennaa vatsustaa vaan muutama koko kaupunkissa. Kokoomus on nousussa ja on hennan takuu mies. Äänestän Kokoomuslaista sata varmana vaaleissa. Niin on hyvijä.

        Tänä päivänä sairauksiin ha harhatiloihin on olemassa onneksi hyviä lääkityksiä.


    • Peräpläjäys

      Henna on myös ainutlaatuinen mahdollisuus. Kirkolta voidaan purkaa ja siirtää Hennaan Nordean ja Aisakellon rakennukset, kun ne kuitenkin menisi purkuun. Ei olisi pitkä siirtomatka. Sitten se henkitoreissaan oleva punatiilinen kehräämö purkuun ja tiilet ladotaan Hennaan entistä ehompana. Siinä olisi Keravan nuorisovankilan pojille hommia ja miksei vähän muillekkin.

      • orkkulalainen

        Hennaan pitää saada myös kirkko ja oma Hennan seurakunta. Myös jäähalli rakennetaan ja hevosreitistö. Kaikki mikä nyt puuttuu vanhasta keskustasta niin ne rakennetaan nyt Toivon Hennaan. Orimattila voi ottaa nimekseen Orkkula sillä niin hyvälle se jo tuntuu.


    • Peräpläjäys

      Kyllä tuntuu niin pahalta kun kunnan historian suurinta ponnistusta lyödään oikealta ja vasemmalta. Ihan muistuu mieleen takavuosilta, kun kuntaan oltiin laittamassa Ekokemin laitosta, joka tätä nykyä puksuttaa Riihimäellä työllisten muutaman sata ihmistä.

      Kun laitosta tarjottiin Orimattilaan, kyllä oli siinä moni Munukka ja Kyllikki keräämässä adresseja, että ei tänne sitä laitosta saa sijoittaa sokerijuurikaspeltoja pilaamaan. Ja homma onnistui, kuten pitääkin. Laitos sijoitettiinkin sitten Riihimäelle. Sielä se tuskastuttaa ja työllistää.

      Näin toimien Orimattila voi näivettyä hissun kissun omaa tahtiinsa. Ei sinne Käkelän perukoille eikä,sen paremmin Pakaan suorallekaan kukaan muuta. Lähelle raitteja ne ihmiset pyrkii.

      Tästä juolahti mieleeni takavuosien Mantsälän kunnanjohtaja, joka vastusti oikorataa ja asemaa, kun peltoja menee hukkaan. Sai sitten toki kunnanjohtajakin mennä menojaan.

    • Hennalaine

      Ehdottaisin nykyisen keskustan tärkeimpien rakennusten siirtämistä Hennaan.
      Kurjistuva nykyinen kylä voidaan jättää reservaatiksi juopoille ja työttömille. Muille uudet kohtuuhintaiset asunnot Hennaan ja kaupunki lunastaisi nykyiset tai rakentaisi ilmaiseksi uudet.
      Kunnon yhteyksien äärellä olisi mukava asua, muiden veronmaksajien kanssa.

      • säästääpaljon

        Kalliksi tulisi siirtää tärkeimmät rakennukset Hennaan. Paljon halvemmalla pääsee kun rakentaa sinne uudet rakennukset.


    • myme5

      Lienee vitsi tämä koko viestiketjun aloitus? yksikin kunnan vuokrakerros talo Hennaan, niin sinne ei kukaan enää halua rakentaa omakotitaloa. Mutta ilman kerrostaloa ei tule riittävästi väestöä, eikä palveluita.. Noidankehä on valmis..

      • Kallejokinenterve

        Valittajat elävät umpiossa tehden kehäpäätelmiään sen myötä.Onko joku talo jossain jäänyt ilman asukkaita.Ei.Talo löytää asukkaansa.Kainuun korpien mummonmökit asia erikseen.Henna on paikalla josta muut voivat vain uneksia.Siksi sillä on tulevaisuus kasvavana kaupunginosana.Ei vuodessa tai kahdessa mutta 10 vuoden kuluttua puhutaan Haarajoen kokoisesta yksiköstä.Tervetuloa rakentamaan yhteisöllistä ekokaupunginosaa Hennaan.fi


      • Rohkeuttapeliin

        Hyvä näkemys rohkea ja positiivinen.😊Tällaisia ihmisiä Orimattila tarvitsee.


      • junateivätkohtapysähdy

        Näkemys on varmaan hyvä mutta ei toimi, kun Hennassa ei ole mitään mikä vetää ja kiinnostaa. Se on vaalitettava tosi asia jota ei edes Kokkoomus pysty muuksi muuttamaan. Kannattaa myöntää totuus itselleen eikä haahuilla.


      • Kallenkannallaolen

        Mikä sitten Orimattilaan vetäisi.Niin ei mikään.Nyt on sentään junasema ja liityntä ei tarvi Lahden kautta kiertää Helsinkiin.Tulee halvemmaksi ja nopeammaksi.Palvelua se on ja se aina vähän maksaa mutta siksi on verot.


      • kylläkajahtaa

        Mie en lähe rämpimään Hennaan vuan ajan Lahteen ja sieltä junnaan. Miulla on lyhyempi matka sinne Virenojan suunnalta. Muutenkin haistatan paskat koko Orimattilan touhulle ja suuntaan Lahteen palveluitten perään. Orimattila on sekasin.


      • ihmevalittaja
        kylläkajahtaa kirjoitti:

        Mie en lähe rämpimään Hennaan vuan ajan Lahteen ja sieltä junnaan. Miulla on lyhyempi matka sinne Virenojan suunnalta. Muutenkin haistatan paskat koko Orimattilan touhulle ja suuntaan Lahteen palveluitten perään. Orimattila on sekasin.

        Ketä kiinnostaa sinun menemisesi. Mene rauhassa.


      • Taxipayer
        Kallenkannallaolen kirjoitti:

        Mikä sitten Orimattilaan vetäisi.Niin ei mikään.Nyt on sentään junasema ja liityntä ei tarvi Lahden kautta kiertää Helsinkiin.Tulee halvemmaksi ja nopeammaksi.Palvelua se on ja se aina vähän maksaa mutta siksi on verot.

        Halvemmaksi? Kyllä siihen halvempaan lipun hintaan Olasta Hennaan pitää lisätä yli 200 000 euroa veronmaksajien tukea vuosittain. Yhdellä matkustajalla per vuoro ei makseta vuoron kuluja.


      • viljaniemenäijä
        kylläkajahtaa kirjoitti:

        Mie en lähe rämpimään Hennaan vuan ajan Lahteen ja sieltä junnaan. Miulla on lyhyempi matka sinne Virenojan suunnalta. Muutenkin haistatan paskat koko Orimattilan touhulle ja suuntaan Lahteen palveluitten perään. Orimattila on sekasin.

        Järki-puhetta olen samaa mieltä. Hennasta en tule koskaan nousemaan junaan vaan Lahdesta tai Mäntsälästä jos junalla menen minne sitten menenkin. Henna on jo peri aatteessa aiheuttanut niin paljon jäynää ja yhteisten varojen väärin käyttöä etten osallistu siihen millään tavoin.


      • heinämaanäijä
        viljaniemenäijä kirjoitti:

        Järki-puhetta olen samaa mieltä. Hennasta en tule koskaan nousemaan junaan vaan Lahdesta tai Mäntsälästä jos junalla menen minne sitten menenkin. Henna on jo peri aatteessa aiheuttanut niin paljon jäynää ja yhteisten varojen väärin käyttöä etten osallistu siihen millään tavoin.

        Minä kun asun Heinämaalla, niin menen junaan villähteen asemalta. Ei kannata ajaa Hennaan asti.


      • järkiratkaisu
        heinämaanäijä kirjoitti:

        Minä kun asun Heinämaalla, niin menen junaan villähteen asemalta. Ei kannata ajaa Hennaan asti.

        Miekin muutan Heinämaalle ja pääsen junaan nopiammin Villähteeltä, kun matkustan Hesaan. Pääsen istumaan junaan ennen kuin Hennasta tulee se suuri matkustaja ryntäys junaan.


      • keskustastaVillähteelle
        järkiratkaisu kirjoitti:

        Miekin muutan Heinämaalle ja pääsen junaan nopiammin Villähteeltä, kun matkustan Hesaan. Pääsen istumaan junaan ennen kuin Hennasta tulee se suuri matkustaja ryntäys junaan.

        Villähteen aseman osoite on fonektan mukaan: Heinämaantie 1796, 15540 Nastola
        Sinne tulee Orimattilan keskustasta vain 18 kilometriä!
        Nyt meiänkin perhe ajaa Villähten asemalle ja pääsee junassa istuma paikoille ettei tarvitte seisoa Hennasta Hesaan asti. Jummi kun hyvä juttu! Kiitti vaan nimimerkille heinämaanäijä.


      • hennaanrakastunut

        tyhmä maksaa Villähteestä Hesaan 7 euroa enmmän kuin Hennasta.Osoittaa miten tyhmiä asuu Orimattilassa.Mietityttää että KalleJokinen ei tiennyt että tyhmille ei olisi Hennaa pitänyt rakentaa.Kuin helmiä sioille.


      • käkelänkulmanäijä
        hennaanrakastunut kirjoitti:

        tyhmä maksaa Villähteestä Hesaan 7 euroa enmmän kuin Hennasta.Osoittaa miten tyhmiä asuu Orimattilassa.Mietityttää että KalleJokinen ei tiennyt että tyhmille ei olisi Hennaa pitänyt rakentaa.Kuin helmiä sioille.

        Raha ei ratkase vaan nopeus päästä lämpimään junaan ja myös istumaan kun Lahdessa on jo porukkaa paljon ja Hennasta nousee joka kerta kymmeniä matkustajia. Jouuvat raasut seisomaan junassa.
        En ole koskaan vilkassu mitä joku maksaa vaan se että hommeli toimii. Köyhät laskee rahojaan juu.


    • koskapalvelujatulee

      Onko Hennassa jo aloitettu talon rakentaminen entä koska sinne tulee rivi taloja? Kerrostalo kai on jo päätetty rakantaa niin kuulin että se vuokratalojen hallitus on taipunut vai onko?

      • jotainvaloasentään

        On yksmielisesti kerrostalon rakentamisen puolesta ja pian alkaa pohjatyöt kun lumi ensin sulaa.


    • Korvenvaari

      On se hienoa jos saataisiin vielä kaatopaikka Hennan nurkille .Saataisiin viherkaupunkilaiset kerätä ruokaa ja rakennustarvikkeita ilmaiseksi.Tosi vihreää.

      • viljaniemeneukko

        Se kiärrätys keskus tulee Hennan lähelle. Ihan hyvä ratkasu että saadaan jotain vastinetta sinne upotetuille miljoonille.


      • htrsjrt

        hahaa xD :D


    • Djlöhdhlö

      Kierrätysalue on hyvä mahdollisuus Orimattilalle, jota ei kannata ohittaa.
      Heinämaan mies voi hypätä junaan toki Villähteeltä, mutta siellähän pysähtyy paljon vähemmän junavuoroja kuin Hennan asemalla?

    • vieläkulkeejapolkee

      Ihan asijallisesti kysyn että onko Hennaan tulossa vanhusten palvelu taloa? Kysyn siksi kun muuttaisimme sinne vaimoni kanssa ja sitten 20 vuoden kulutta haluaisimme viettää vanhuuden aikaa siellä palvelu talossa. Pyydämme asijan tuntijoitten rehellisiä vastauksia kannattaako ostaa valmis talo siltä Kiirunalta.

      • Armonherraakiitän

        Kiirunatalot on jo varattu lukee niiden omilla kotivuilla.Mutta voi olla että rakentavat lisää ehkä vuoden päästä.Vanhustentalo tulee varmaan 20 vuoden päästä tuskin vanhukset haluavat niin kauas kirkosta.


      • tosihienoltanäyttää

        Toki nyt 15000 asukkaan kaupunginosaan tulee myös kirkko joten siellä ne on sitten lähekkäin vanhusten palvelutalo ja kirkko. Varmasti jo nyt suunnitellaan terveysasemaakin sinne. Samoin tarvitaan palokunta, poliisi ym. virastot.


      • jobbarilta

        kysy joltain kokoomuslaiselta vanhuspalvelu jobbarilta, nehän näistä asioista tietävät.


      • Pollekoninen

        Kalle Jokinen voisi tietää.Hän on Orimattilan guru.


      • koniratsastaja
        Pollekoninen kirjoitti:

        Kalle Jokinen voisi tietää.Hän on Orimattilan guru.

        Aito guru ei koskaan jätä laivaansa vaikka se olisi uppoamassa.


    • villejokinenmoikka

      Tietty Hennaan tulee Orimattilan krematoriokin? Sehän on vähähiilinen vaihtoehto ja ekologinenkin. Paljon ei jää äijästä jäljelle kun helvetin tulessa poltetaan.

      • kettuahteenaatu

        Jossain ne ottaa krematorion käyttölämmön talteen ja sitten sillä lämmitetään kiinteistöjä. Tuskimppa tuossa kannattaa siihen pyrkiä vaikka se oliski mahollista vai?


    • ideaaSaaJalostaa

      Hennan pitäsi tehdä golf rata. Sitten sinne hotelli tason majotusta. Saatasiin varmaan uutta iskua alueelle ja Hesan suunnan herrasväki tulisi sinne pelaamaan ja saunomaan ja ryyppäämään. Tästä voisi joku Kokoomuksessa ottaa kopin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe