KEPU tyhjentää maaseutua

oerityu

"Kuvitellaanpa. On Mäki-Korholan perhe, isä, äiti, tytär, 18 ja poika, 20. Perhe asuu vaikkapa Pohjanmaalla, hiekkatien varressa, omassa talossa. Linja-auto ei ole vuosikausiin kulkenut, ja kirkonkylältä ennen maailmalle vienyt Haapamäen ratakin ruostunut umpeen. Mutta pakko on päästä, muuten eivät maailman, Suomen ja perheen talouden rattaat rullaa.

Isä on timpuri, tarvitsee työssään pakettiautoa. Käytössä on vanhahko diesel-hiace. Kestää ja sitä voi itsekin huoltaa ja korjata. Äiti työskentelee kirkonkylällä lähihoitajana, vuorotyö, minne kulkee perheen tuoreimmalla kulkuneuvolla. Tytär sai juuri kortin, lukiossa naapurikunnassa, oma auto on punainen. Poika opiskelee maatalouskonekorjaajaksi, saksalainen takaveto vm. 1998, tyyppi 320i.

Mäki-Korholoille Bernerin uudistus toisi tämänhetkisten tietojen mukaan vähintään 2 156 euron lisälaskun. Todennäköisesti suuremman, sillä perheen autokalusto ei ole erityisen vähäpäästöistä. Siinä saa rouva Mäki-Korhola lähteä puolitoista kuukautta yöksi töihin ennen kuin lasku on kuitattu.

Autoveron poistaminen ei Mäki-Korholoita suoranaisesti koske, sillä 2 000 euron auto maksaa heille veromuutoksen jälkeenkin 2 000 euroa.

Polttoaineveron muutos tietysti Mäki-Korholoita hieman helpottaisi, mutta valtion tulovirran takaamiseksi veroa ei kovin radikaalisti voi laskea. Veron tuotto on viime vuodet ollut muutenkin laskeva, sillä uudet autot eivät ole yhtä janoisia kuin esimerkiksi kymmenen vuotta täyttäneet kulkuneuvot.

Polttoainepumpulla hinta myös heijastelee maailman melskeitä niin, että Suomessa tehty marginaalinen veronkorjaus on kuin raakaöljypisara Nesteen tankkerin lastissa.

Liikenneministeri Anne Bernerin poliittinen taustaryhmä on keskusta. Keskustalle on perinteisesti ollut tärkeää pitää koko maa asuttuna ja elinkelpoisena.

Nyt alkiolaiseen henkeen ja vahvaan maauskoon kasvaneessa Mäki-Korholan perheessä saatetaan illalla miettiä, että mitähän Santeri ja Urho tästä oikein tuumaisivat?"

Vesa Kovanen Ilta-Sanomat

42

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paketoikaa.pellot

      No eihän tuo ole mitään siihen verrattuna( 60-70 lukuuun) jolloin vanha Paasio (sosiaalidemokraati) sanoi et mitä te kitisette siellä pohjosessa ja itä-suomessa . Muuttakaa pois tänne etelään. Ruvetaan syömämään hollantilasia ja belegialaisia pottuja . Ei suomessa kannata viljellä mitään.Pankaa pellot pakettiin.Se tuo sosiaalidemokratia vasta jotakin on.

      • öhöhöm

        Monet ottivat neuvosta vaarin ja lähtivät, eivätkä ole katuneet.


      • myönnettävä_on
        öhöhöm kirjoitti:

        Monet ottivat neuvosta vaarin ja lähtivät, eivätkä ole katuneet.

        Kyllä SDP:n Paasio on todella ollut viisas mies jos on käskenyt Lapistakin siirtyä Ruotsiin, tai eteläsuomeen. Vielä käskenyt panna pellot pakettiin. Missä olisi se kansa nyt niiden muutamien lehmänkantturoiden kanssa. Kyllä Lappiin olisi tullut nälkä.
        Ne jotka silloin älysivät lähteä niillä poikkeuksetta on mennyt hyvin toisin kuin niillä jotka tänne ovat jääneet surkuttelemaan, ja toisia kadehtimaan.


    • 89265749208

      Silloin rakennettiin suomalaista hyvinvointivaltiota, nyt se ajetaan alas. Ahne pääministeri ja muut suurliikemiehet rikastuvat, muilla ei ole väliä.

    • porvoosta.hessu
    • voihanvulva
    • 459867

      Kepulainen pääministeri lihoo, kansalaiset köyhtyvät.

    • hirvittää.katsoa

      Suomen tieverkko, joka on verorahoilla rakennettu annettaisiin yksityisille toimijoille rahastusta varten Italian malliin? Sipilä itse etunenässä, kaapattuaan ohjantavallan, ohjailisi rahavirtoja taas omiin pusseihinsa? Kyllä tässä on diktatuurista kyse. Eipä ole koskaan historiassa eletty tällaisia aikoja!

      • potaskan.jauhajat

        Ei yhtiö mee yksityisille. Valtio omistaa 65 % ja maakunnat 35 %. Kannattaa lukea esitys ennen kuin potaskaa suoltaa tänne.


      • keskustaankyllästynyt

        Nähty on Bernerinkin moraali Lastensairaalan, Finavian ja veroparatiisiyhtiöiden kohdalla. Yhtiöittäminen on alkua yksityistämiselle, se tulee tapahtumaan asteittain. Lisäksi yhtiö velkaannuttaa Suomea : tuotot valuvat ulkomaisille veroparatiisiyhtiöille. Kannattaa perehtyä perusteellisemmin näitten salasijoittajien toimintatapoihin ennen kuin tulla syyttämään potaskaksi. Valtion taloudesta vastaavien taloustoimien tulee olla avoimempia. Älä usko Sipilän puheita sinisilmäisesti. Hän ei ole luotettava. Eikä edusta alkiolaisuutta.


    • Paitsi_että

      Ilman persuja kepu ei päätä yhtään mitään. Se olisi sen hallituksen loppu.

    • samaliivi

      Saattaapa se hallitus kaatuakkin jos liikaa venytetään persujen kalsarin kuminauhaa. Ja uudet vaalit pystyyn! Katotaanpa saako Kupilan perässähihtäjät ääniä enempi ko kaksi.

    • EntinenKeskustalainen

      Keskustan politiikasta on Alkiolaisuus kadonnut. Meillä on nyt kaksi äärioikeistopuoluetta, Keskusta ja Kokoomus.
      Kun sorvattiin KIKY-sopimusta, totesin Sipilän olevan hyvin kaukana tavallisesta palkansaajista. Kun Sipilä aikoi puolittaa ylityökorvaukset, erosin Keskustasta.

      Sipilä on todellakin työnantajien ja omistajien puolella. Hän ajaa härskisti heidän etuaan, palkansaajista viis, kunhan tuottavat riittävästi lisäarvoa omistajille.

      Tämä hallitus pitää saada äkkiä nurin. Muuten tässä syntyy niin pahoja tuhoja että niiden korjaaminen kestää pitkään.

      On aivan käsittämätöntä miten Kokoomus kalasteli ääniä tuossa aiemmin. Kokoomus järjesti opettajille kovat palkankorotukset. Samassa aikajaksossa yksityinen sektori nosti palkkojaan 3-5%, opettajien palkat nousivat 33%.
      Eihän siinä muuten mitään, mutta kun nuo opettajien palkat maksetaan verorahoista joita on muutenkin aivan liian vähän.

      • väärätietoasinulla

        Täysin paikkansa pitämätön väite.

        Vuosien 2010-2015 välisenä aikana esim. valimotyöntekijöiden ja metsäteknikkojen palkka nousi yli 50%. Käytön operaattori 45 %, hotellinjohtajat 38,5%, erikoislääkärit 31,6%, sähköasentajat yli 27%. Eri teollisuusalojen työntekijöiden palkannousu oli yli 20% (muovi-, paperi-, konepuusepät) samoin raskaiden ajoneuvojen kuljettajat, vesiliikenteen työntekijät, laborantit, kemistit yli 20%.

        Opettajien palkat nousivat 2010-2015 vain 9,9% ja ovat oheisessa listassa palkannousussa enempi hännillä. Siivoustyön esimiehet, perhepäivähoitajat, sosiaalialan hoitajat ja kirjanpitäjätkin ovat heidän edellään yli 13% nousullaan.

        http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016081922165975_tb.shtml


      • HöpönnPöpönJuttuja

        Iltalehdlen selvitykset ovat mitä ovat. Kannattaja katsella eri lähteistä, vaikkapa EK:n tilastoja.


      • höpöttäjälle

        Tilastokeskuksenkin palkkatilastot osoittavat, peruskoulun opettajien palkat ovat nousseet tuon 9,9 %. Monilla teollisilla aloilla ja palvelualoilla nousu on samassa ajanjaksossa kaksinkertainen tai enemmän. Koko 2000-luvun yksityisen sektorin palkat ovat olleet huomattavasti korkeammat. Aivan viime vuosina opetusalan sopimuskorotukset ovat olleet alle 0-0,5 % luokkaa. Sinulla taitaa olla jokin ongelma.


      • EntinenKeskustalainen
        höpöttäjälle kirjoitti:

        Tilastokeskuksenkin palkkatilastot osoittavat, peruskoulun opettajien palkat ovat nousseet tuon 9,9 %. Monilla teollisilla aloilla ja palvelualoilla nousu on samassa ajanjaksossa kaksinkertainen tai enemmän. Koko 2000-luvun yksityisen sektorin palkat ovat olleet huomattavasti korkeammat. Aivan viime vuosina opetusalan sopimuskorotukset ovat olleet alle 0-0,5 % luokkaa. Sinulla taitaa olla jokin ongelma.

        Aikavälin valinta on ratkaiseva tekijä tuon tilaston kannalta. En löytänyt enää EK:n sivulta sellaisia tilastoja josta tuon aikavälin voisi vali. Totuus kuitenkin on juuri niinkuin kerron. Kokoomus järjesti opettajille ja Sari-sairaanhoitajille roimat palkankorotukset ja niinpä siitä tulikin vaalivoittaja.
        Palvelualat ovat olleet kautta linjan häviäjien joukossa. Heidän vuosiansionsa pyörivät 15-25 000€ tuntumassa tehtävistä riippuen.

        Nämä viimevuoden ovat olleet kaikilla nollalinjaa tai hyvin lähellä sitä.


    • 450876

      Verojahan valtio on kerännyt tieliikenteestä 7-8 miljardia euroa joka vuosi, mutta pääosa veron tuotosta on käytetty muihin menoihin. Joten SELI SELI Sipilä ja Berner.
      Yhtiöittämisellä saadaan vaan rahavirrat yhtiösalaisuuden taakse. Kyllä tämä on vakava asia, jota moni ei tajua.

    • Herätkää

      https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/16114129_10155054191904260_2875118985800590466_n.jpg?oh=885a80abe74ce61adaa88d5dc2040b40&oe=59178A6B
      Kuvassa kättä paiskaamassa Aplicom Oy:n perustaja. Ei yllätä että Aplicom valmistaa mm. autoihin asennettavia seurantalaatikoita. Juuri sellaisia joita ministeri Berner autoihimme haluaa. Aplicomin laite on yksi valtion (Trafi ja VTT) testaamista seurantalaitteista.
      https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15822547_1194653023936792_477975172771451016_n.jpg?oh=64554a63b58e3ddb4960be03be9d0971&oe=590C63A
      Onko Sipilällä sormet pelissä?

    • tirkistelijä-perneri

      Se seuranta on muuten perustuslain vastaista!

      • herääsinuatiirataan

        älä silmä pieni katso mihin vain


    • 684gmwr

      Berner huijaa: Laskennallinen autovero on jo auton hankinnan yhteydessä maksettu, eikä se ole mikään vuosittain juokseva kuluerä. Se mukaan ottamalla saadaan tilanne näyttämään siltä, että vuotuinen maksutaakka jopa laskisi. Todellisuudessa maksutaakka nousee kaikilla niillä, jotka ovat ostaneet auton, jonka hinnassa on autoveroa.

    • kepuonriistäjäpuolue

      Taloudellinen taantuma on leikannut eniten nuorten tuloja, eriarvoistumisen suurin syy on hallitusohjelma. Sama tapahtui Esko Ahon hallituskaudella.

    • Viisuri

      Aloittaja ei kirjoittanut siitä tosiseikasta, että esimerkin tapauksessa kaiki 4 perheenjäsentä ajavat huonoa savivelli kynnöspolku tietä joka aina sateen pieksämillä kraatereilla. Pienempiin teihin ei tule raha riittämään eikä sitä niille kohdenneta. Tarkoitus on tyhjentää maaseudut kokonaan.
      Kun tiet yhtiöitetään, voitontavoittelu maksimoidaan ja teille tulee laskurit ja saadaan kansalaiset uskomaan, että ei ole rahaa korjata.

      Maalla on yhä uskomattoman huonoja teitä ja kun työ sekä palvelut ovat kaukana noita kynnöspeltoja on pakko ajaa ja kiroilla tien kuntoa. Sipilä ja Berner eivät ole huonoja teitä nähneetkään ja joutuneet niitä pitkin päivittäin ajamaan. Kumman hiljaa on Lapin-
      läänin kansanedustajatkin vaikka luulisi ainakin osan heistä kuulleen jos ei kokeneen sen kylien tiehelvetin.

      • pörräävä

        Eihän nuo tiet niin kauhian huonoja ole, nimittäin valtion tiet. Kunnan ja yksityistiet, joita tämä muutos ei koskisikaan, jäävät ennalleen.
        Mielenkiintoista se tuleva kilometrilaskuri, kun sen pitää erotella ja laskea vain valtion tiellä ajo. Kunnan kaduilta ja yksityisteiltä ei voi maksua periä. Siis jokainen ajamamme mutka tulee valvojan seurantaan.


    • trööööööttt

      Kannattaa myös huomata että yhtiöittäminen koskee valtion teitä, joita on tiestostä 17%. Se ei koske kunnallisia katuja eikä yksityisteitä. Kaupunkien liepeillä työmatkaa taittavat pääsevät pälkähästä. Ja meitä maaseudun väkeäkö ei kuriteta, Anne Berner? Alä jauha potaskaa. No mutta jauhat kuitenkin, koska olet kepulainen.

    • ruotuunsiitä

      Jesssss. Liikemies-Sipilän oli pakko vetää agenttinsa Anne pois aiheutettuaan liian ison kuprun automarkkinoilla.

      • vanhahuijaus

        Niin ja saatiin hetkeksi Sote ja pakolaiskeskustelut pois. Tiesivät ettei tule onnistumaan tuo autoverohärdelli. Vaalit tulee ja ehkä vallan vaihto? Onko taas aika kutsua lisää välimeren "työmiehiä" Kempeleeseen?


      • demarijarrut

        Ootellaanpa ko demarit pääsee valtaan. Sitten ne nostaa autoveroa ja muita veroja. Demareiden ainoa tapa pitää omat paperin pyörittäjät valtion ja kuntien töissä on nostaa veroja. Sit ko vielä demarijohtoiset ammattilliitot nostavat näijen palkkoja niin kansantalouven kilpaulukyky on tipotiessään. Näin Suomi laskeutuu jälleen lamaan. Sit tulee taas Kepu-Kokoomushallitus joka nostaa Suomen lamasta. No se tietää tietenkin leikkauksia.Tämä pyörä pyöriin näin. Demarit elää menneessä maailmassa.


      • ootellaan
        demarijarrut kirjoitti:

        Ootellaanpa ko demarit pääsee valtaan. Sitten ne nostaa autoveroa ja muita veroja. Demareiden ainoa tapa pitää omat paperin pyörittäjät valtion ja kuntien töissä on nostaa veroja. Sit ko vielä demarijohtoiset ammattilliitot nostavat näijen palkkoja niin kansantalouven kilpaulukyky on tipotiessään. Näin Suomi laskeutuu jälleen lamaan. Sit tulee taas Kepu-Kokoomushallitus joka nostaa Suomen lamasta. No se tietää tietenkin leikkauksia.Tämä pyörä pyöriin näin. Demarit elää menneessä maailmassa.

        Nii in, demarit ne on ennenkin paneet maan asiat kuntoon.


      • kyllä_näin_on
        ootellaan kirjoitti:

        Nii in, demarit ne on ennenkin paneet maan asiat kuntoon.

        Moni muistelee Lipposen aikaa kaiholla, silloin Suomella todella meni hyvin.


      • lipponen.leikkas

        Joo Lipponen taitto meijän eläkeläisten indeksin. Siitä se surkeus alkoi. Muisteleppa kaiholla sitä. Demarit kurittaa eläkeläisiä ja työttömiä.


      • suhtteellisen_hyvin
        lipponen.leikkas kirjoitti:

        Joo Lipponen taitto meijän eläkeläisten indeksin. Siitä se surkeus alkoi. Muisteleppa kaiholla sitä. Demarit kurittaa eläkeläisiä ja työttömiä.

        Tutkimusten mukaan eläkeläisillä menee paremmin kuin työssäkäviöillä. Entinen SDP kansanedustajahan on kerännyt nimiä kansalaisalotteeseen joka vaatii poistamaan taitetun indeksin. Se ei tule menemään läpi kun Keskusta, ja Kokoomus tulee vastustamaan sitä.
        Muutahan ei eläkkeissä ole vikaa kuin ilisuurille työeläkkeille saisi olla katto. Ne jotka ovat olleet normaalissa palkkatyössä saavat nytkin kohtalaisen eläkkeen.


      • nöyryyttävää
        suhtteellisen_hyvin kirjoitti:

        Tutkimusten mukaan eläkeläisillä menee paremmin kuin työssäkäviöillä. Entinen SDP kansanedustajahan on kerännyt nimiä kansalaisalotteeseen joka vaatii poistamaan taitetun indeksin. Se ei tule menemään läpi kun Keskusta, ja Kokoomus tulee vastustamaan sitä.
        Muutahan ei eläkkeissä ole vikaa kuin ilisuurille työeläkkeille saisi olla katto. Ne jotka ovat olleet normaalissa palkkatyössä saavat nytkin kohtalaisen eläkkeen.

        Höpö höpö .Demarithan juuri linjasivat ettei taitettuun indeksiin tule muutosta. Se siitä. Sen minkä Lipponen leikkas niin siitä demukat pitää kiinni..turha kaunistella


    • talousNousee
    • hallitushaiseepaskalle

      Kepulaisilta aika heikkoa kiimapuhetta syytellä demareita. Kun ette muuta osaa sanoa. Tässä maassa on paljon kriittisesti ajattelevia ei-kepuja, jotka eivät ole demareita tai persuja.

      Ja Sanni-Grahn-lösöselle terveisiä samalla: Maahanmuuttajien ammatillista koulutusta tuetaan 20 miljoonalla eurolla, mutta suomalaisista vain peruskoulun käyneistä vain 30% on työllistetty. Kiitos vitusti koulutusleikkauksista joita on suomalaisten koulutukseen tehty. Kaikkein heikoiten menee suomalaisilla nuorilla.

      Juuri koulutuksella tuettaisiin työllisyyttä, joka on tämän päivän raportinkin mukaan AVAIN talouden nousuun.

      Hallitus: haistakaa paska! Sipilä voi haistaa suurimman paskan.

    • PekkaLipponenKalleKustaa

      Taitettu indeksi....tiedättekö mitä sen poistaminen vaikuttaisi normieläkeläisen eläkkeisiin?

      Jos joku pienen eläkkeen saaja kuvittelisi saavansa ison parannuksen eläkkeeseensä taitetun indeksin poistolla niin se jää harhaluuloksi. Korjaus olisi prosenttiperusteinen ja siinä voittaisivat vain isoja eläkkeitä saavat. Samalla vaarantuisi meidän lapsien eläkkeet. Lopettakaa jo höpinät taitetusta indeksistä!

      • puhtaita.demukoita

        Jo löyty taas joku demari puolustamaan Lipposen tekoja. Lipponen löi eläkeläisiä turpiin ja sillä siisti.


    • sevähänvaihtelee

      Viimeset neljä vuotta on kyllä suosinut taitettua indeksiä, koska palkkatulot ei ole nousseet.

      • ottaa.pattiin

        Ketä se lämmittää. Eläkkeet jääneet 20 vuotta jälkeen. Son tottuusn tottuus puhukoot demarit mitä lystää. Turha kaunistella Lipposen röyhkeyttä


    • moraalitonkepu

      Esko Aho ja Iiro Viinanen löivät turpiin kaikkia pienituloisia, opiskelijoita, perheitä. Lainojen korot olivat pilvissä. Tavalliset ihmiset joutuivat velkakierteeseen. KYLLÄ MUISTETAAN.
      Sukupolvi, joka maksoi 90-luvun laman ja on maksanut sen jälkeen eläkekertymää koko ikänsä, voi joutua vielä itse "nauttimaan" huomattavasti pienempiä eläkkeitä kuin te nykyiset eläkkeensaajat. Siitä kepu pitää huolen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe