Hovioikeuden hävinnyt sai vain laskusumman

oikeusmurha

Kuinka on mahdollista ettei asianajajan tarvitse esittää laskua hävinneelle osapuolelle vaikka hän sitä pyytää. Vastaus vain ettei ole kysymys kaupasta tai vastaava?? Summa vain joka on hovioikeuden tuomiosta.

5

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KenelleKuuluu

      Häh? Asianajaja lähettää laskun tietysti toimeksiannon tehneelle henkilölle. Riippumatta siitä, onko kyseinen osapuoli voittanut tai hävinnyt.

      • vitsi

        Kyllä se menee juuri niin, että toimeksiantaja (asiakas) maksaa asianajajansa tolkuttomat ylisuuret laskut kun on tehnyt toimeksiannon valitsemalleen ja luulemalleen hyvälle asianajajalle, vaikka se osoittautuukin ihan hämmästyttävän lojaaliksi vastapuolen peluri asianajajaksi ja häviää juttunsa. Mutta entäs se vastapuolen voittajana poistuvan voittaja puolen asianajajan lasku, miksei sitä sitten saa se hävinnyt osapuoli, ainoastaan hovin määräämän loppusumman joka on kirjattu tuomioon. Mistä sitten se apu löytyy kun ei tietoa kelle maksetaan ja mistä lasku on muodostunut? Oikeusministeriö, Valtioneuvoston oikeuskansleri, asianajajaliitto vai onko edessä uusi oikeudenkäynti laskun saamiseksi. Kummallinen kiekura tämä oikeuslaitos ja asianajajat ja asianajotapa, vielä harmiksi voi todeta ettei suomesta taida löytyä rehellistä puolueettomaan asianajajaa jolla ei olisi sidosryhmiä kiinteistöliittoon, isännöitsijäliittoon, vuokranantajaliittoon jne. jne.


    • Voittojuttu

      Lasku on annettu hovioikeuden istunnossa ja hovioikeuden tuomaristo on sen hyväksynyt. Asianajaja ja sinä saitte laskun nähtäväksi istunnossa. Et vain enää muista.
      Sisällöllä ei ole enää merkitystä vaan vain tilinumerolla ja loppusummalla.

      • kummajuttu

        Entäs jos laskua ei ollut annettavissa, vaan läppäristä lasketaan loppusumma ja se ilmoitettiin suullisesti hovin istunnossa, ja jos oli kiireinen asianajaja ei ollut kerinnyt printata laskua istuntoon, vaan hovioikeuden neuvoksen ohjeistuksen mukaan asianajaja sai lähettää laskun kun kerkiää Hovin kansliaan?? Kyllä yleisen käsityksen mukaan paperilasku (sähköpostissa tai kirjeessä) on saatava erittelyineen kaikissa tapauksissa, ei riitä että oikeuden tuomarit ovat nähneet laskun, lasku erittelyineen pitää saada tasapuolisesti jokainen jota asianajo koskee. Muuten ollaan kaukana oikeusvaltiosta... rehellisyys maan perii, tuntuu siltä että jossain on mahdollisesti epäselvää jutuissa.


    • se-maksaa-joka-tilaa

      Palkkaaja maksaa aina asianajajan. Itsekkin aikanaan hävisin pitkän jutun ja määrättiin maksamaan 18000€ asianajokuluja vastaajalle. En maksanut ja haastaja luuli ettei itse niitä joudu ensin maksaan menetti luottotietonsa samoin ja nyt ulosotossa tuo 18 000€ korkoineen eli 27000 jo nyt. Itse muutin ulkomaille eikä enään tarvitse maksella kun luottotiedot tässä maassa kunnossa j asuojaosuus niin iso, ettei tarvitse ikinä ulosottoja maksella. Hyvin pärjäämn silti kun ehdin muuttaan omaisuuden ennen oikeuteen joutumista rahaksi ja ne laitoin jemmaan ulkomaille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe