AURAN YHTENÄISKOULUN KIVIKOULUN IKKUNOITA RIKOTTU

koulurauhaa

Luin tänään 9.2. mediasta uutisen, jossa kerrottiin että Auran yhtenäiskoulun alueella on kivikoulun ikkunoita rikottu aj. 19.1.2017-5.2.2017. Loimaan poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta. Joku ihmettelikin eikö koululla ole ketään, kun näin pitkän aikavälin jälkeen vasta ikkunoiden rikkomiset on huomattu. Tuntuu todella kummalliselta, kun asiasta ei ole aikaisemmin tiedotettu mediassa yhtään mitään.
Koululla on meno muutenkin rauhatonta aikaisemmista uutisista päätellen. Esim. se välikohtaus, johon häirikkö oppilaan isäkin ja toinen henkilö osallistuivat. Paikalle jouduttiin kutsumaan poliisit. Olisi syytä selvittää, miksi koululla on rauhatonta. Niille oppilaille, jotka tupakoivat pitäisi koululla olla nk "virallinen" röökipaikka. Tämä huomautus vain sen vuoksi, koska osa oppilaista tupakoi joka tapauksessa. Onko koululla vakuutus, joka korvaa esimerkiksi liikenteessä sattuneen tapaturman, jos välitunnilla poistutaan koulun alueelta??

9

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotainrotia

      Kuinka paljon löyhiä kaveriporukoita maleksii koulualueella iltamyöhään, vaikka ovet ovat jo kiinni?

      • kurinpalautusta

        Kyllä siellä porukoita notkuu. Sitä minä ihmettelen, että miksi koulun alueella tykätään oleskella kouluajan jälkeen iltaisin, vaikka kouluun ei muuten huvita mennä. Nurmikolla ja pihalla ajellaan mopoilla, mopoautoilla, mönkijöillä yms. kulkuneuvoilla. Jos joku ei uskoisi niin aamulenkillä koulun ohi mennessä jäljet ovat havaittavissa. Onko koulussa järjestyksen valvonta heikentynyt sen jälkeen kun Tolvanen jäi eläkkeelle? Vai mikä lieneekään selitys moiseen ilmiöön. Järjestys olisi saatava kuntoon.


      • järkikäteen

        Meinaatko että Tolvanen valvoi iltaisin ja viikonloppuisin koulun aluetta :D Vanhempien tässä tulisi vastuuta ottaa ja katsoa missä ne mukulat iltaisin liikkuu. Ja voisihan tuo poliisikin näkyä välillä.


      • kurinpalautusta

        Enhän kirjoituksessani maininnut, että Tolvanen olisi valvonut iltaisin ja viikonloppuisin koulun aluetta. Edelleen olen sitä mieltä, että järjestyshäiriöitä ei esim. kouluaikana tapahtunut yhtä usein kuin nykyään. Ehkä Tolvasella oli nk. aukroteettia jota oppilaat arvostivat. Vanhemmat lienevät itsekkin niin nuorta sukupolvea ja vapaankasvatuksen saaneita, että kotikasvatus on minimaalista. Mukavampi kotona kahdestaan, kun lapsukaiset temmeltävät miten sattuu. Onneksi osa vanhemmista onnistuu kasvattamaan lapsistaan yhteiskuntakelpoisia yksilöitä. On toivottavaa, että poliisi "näkyisi" silloin, kun liikenne on vilkkaimillaan ja lapset saapuvat kouluun mopoilla, mönkijöillä, pyörillä ja traktorilla. Monenlaista kalliin näköistä kulkuneuvoa näkyy parkissa olevan. Sitten vielä toisetkin tiellä liikkuvat kulkijat. Koulupoliisikin on kuulemma olemassa, mutta ei kiireiltään taida ehtiä joka kouluun.


    • Jotainrotia

      Kuka rikkoi koulun ikkunat? Kuka töhri alikulkutunnelin seinämät pelsepuupin merkeillä ja stanallisilla säkeillä? Vapaan kasvatuksen aikaansaannokset.

    • Kyllänäinon

      Nyt rauhotutaan ja ostetaan niille lapsille pääsiäiseksi vesivärit ja pullo kivennäisvettä. Näin ratkeaa monta ongelmaa ja isät pääsee Haarikkaan vikkitelemään pubiruusuja vapuksi - äidit menee sitten Hamburger Börssiin.

    • Bostonmaistuumyöhemmin

      Peruskoululaisilla on esim. perjantaisin afterwork -tupakointi alikulkutunnelissa. Taisivat olla ala-asteikäisiä. Käyvätkö siellä myös välitunneilla?

    • Katuhavainto

      Kananmunarasioita on näköjään hankittu ja heitelty kananmunia alikulkutunnelin seinille. Toivottavasti eivät autoja ja ohikulkevia ihmisiä päin heitelleet. Lisäksi on roskattu kunnolla (kumihanskoja, pahvia ja paperia). Kameravalvonta alikulkutunnelissa kohta tarvittaisiin.

      • Tarttistehdäjotakin

        Koululaisten harrastukset ovat tulosta nykylasten kasvatuksesta.
        Alaikäisten tupakointi on ollut jo entisen rehtorin Minna Kartanon aikana hänenkin tiedossaan. Tupakat joku alaikäisille ostaa ja jossain ne heille luovuttavat. Tupakka maistuu mutta ILMAINEN kouluruoka ei maistu. Onkohan koululla jaettu ilmaisia kananmunia? Kiinnostaisi tietää annetaanko Auran koulusta ilmaiset kondomit lasten lasten käyttöön? Tuo alikulkutunneli on kuin sikolätti. Talviaikaan se on aivan jäässä, kun vesi jäätyy, kun vesi ei valu sieltä minnekkään. Vaarallinen kulkuväylä, jos vielä sattuu samanaikaisesti lauma lapsukaisia pyöräilemään vastaan koko leveydeltä. Liikennesäännöistä eivät tajua tai välitä mitään syöksytään kuin sopulilauma koulun pihaltakin ajotielle. Jos sattuu vahinko, niin syyllinen on aina autoilija eihän alaikäinen voi törmätä autoon (vaikka törmäisikin). Olisi sen uuden rehtorinkin hyvä tietää näistä jutuista, mutta harmi vaan että eipä taida Auran keskustelupalstaa lukea. Joten millä konstilla viesti menisi koulun tietoon. Kunta tietenkin on velvollinen siivoamaan munasotkun alikulkutunnelista. "Munasotkun" siivoamista saattaisi tarvita laajemminkin kuin alikulkutunnelissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe