Elisan roskapostikaaos

spämmäriselättiElisan

Elisan hallinnoimat elisa- ja kolumbus-sähköpostiosoitteet kärsivät hallitsemattomasta roskapostitulvasta. Maksullisen roskapostisuodattimen toiminnassa on niin ikään jatkuvasti ongelmia. Asiakaspalvelun mukaan ongelmia ratkotaan, mutta vastaus on ollut tuo sama jo vuoden ajan. Tilanne ei ole Elisan hallinnassa ja aiheuttaa sähköpostin käyttäjille suuria vaikeuksia.

Käyttäjän näkökulmasta tilanne on se, että spämmääjät ovat saaneet Elisan polvilleen ja halvaannuttaneet sen sähköpostipalvelut.

15

1654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • törkeydenhuippu

      Mä luulen, et noi firmat tekee sitä tahallaan, et ostais jnk. MAKSULLISEN palvelun. Lukkussa sama juttu. ja kaiken huippu oli nyt , kun avasin sähköpostin

      Luukku.kerää tällaisia tietoja: Ja tämä on TÖRKEÄÄ!

      3 Mitä tietoja keräämme ja mistä lähteistä

      "Henkilötietoja kerätään sekä käyttäjältä itseltään sekä muista lähteistä. Tietoja kerätään eri kanavissa (internet, sähköposti, mobiilisovellukset ym.) käyttäjän itsensä antamana, yhteistyökumppaneiltamme, tai tietojen kerääminen voi tapahtua Palvelun teknisessä toteutuksessa automaattisesti.

      Keräämme seuraavanlaisia tietoja käyttäjistä eri lähteistä:

      Tietoja, jotka käyttäjä antaa. Keräämme tietoja, jotka käyttäjä antaa esimerkiksi rekisteröityessään Palveluihimme, osallistuessaan Palveluissamme olevaan kilpailuun tai kyselyyn, tilatessaan uutiskirjeen, taikka kun käyttäjä tekee tilauksen Palveluissamme tai on yhteydessä asiakaspalveluumme eri medioissa.

      Tällaisia tietoja ovat:

      nimi
      ikä, syntymäaika ja sukupuoli
      osoitetiedot, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
      mahdollinen yksilöllinen nimimerkki Palveluissa tai muu yksilöivä tunnus
      laskutus- ja maksutiedot, kuten maksukorttitiedot (kortin numerosta 6 ensimmäistä ja 4 viimeistä numeroa, ja voimassaolo)
      tuote- ja tilaustiedot sekä peruutustiedot
      asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot MTV:n henkilöstöön tai funktioihin
      kilpailuja koskevat vastaukset
      käyttäjän lähettämä julkaistavaksi tarkoitettu aineisto (valokuvat, mielipide- ja muut kirjoitukset)
      kommentit ja muut käyttäjän reaktiot Palveluissa ja muu käyttäjän lähettämä aineisto (esim. valokuvat)
      käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot ml. muista palveluista saadut tiedot (esim. Facebook)
      luvat, suostumukset ja kiellot (myös liittyen kolmansien osapuolten palveluihin).
      Teknisesti kerättyjä tietoja Palveluiden käytöstä. Keräämme teknisesti tietoja Palveluiden käytöstä ja laitteiden teknisistä ominaisuuksista jäljempänä tarkemmin kuvatusti. Tietojen kerääminen on automaattista.

      Tällaisia tietoja ovat:

      IP-osoite (ja sijaintimaa)
      toimet ja niiden ajat Palveluissa (kuten Palveluissa katseltujen ohjelmien tiedot tai käytetyt sivustot ajankohtineen)
      sijaintitiedot tukiasema-, WLAN- tai GPS-paikannuksen perusteella (erillisen päätelaitteella tai muutoin annetun suostumuksen perusteella)
      laitteiden käyttämät uniikit tunnistenumerot
      käytetyn laitteen tiedot, käyttöjärjestelmän tyyppi sekä ohjelmistoversiot
      selaimen tyyppi ja kieliasetukset
      Palveluihin ohjannut sivusto ja sivusto, johon Palveluista on siirrytty, palvelin ja verkkotunnus
      asiakaspalvelupuhelut, sähköpostit, ja asiakaspalvelun vuorovaikutus eri palvelukanavissa"

    • Roskapostin suodattaminen on kaikille palveluntarjoajille haasteellinen tehtävä ja aiheuttaa myös runsaasti työtä ja kuluja. Tästä syystä ilmaisten sähköpostilaatikoiden suodatus on mitä on. Tietysti maksullisen suodatuspalvelun toimimattomuus taas on anteeksiantamatonta, koska silloin lähtökohtaisesti myydään sellaista, mitä ei kyetä toimittamaan.

      Oheisessa kirjoituksessa on selostettu ja mallinnettu kaaviolla, kuinka esimerkiksi meillä roskapostin suodatus järjestetään asiakkaillemme. Siitä saa vapaasti ottaa mallia myös Elisa ja muut palveluntarjoajatkin:
      https://www.zoner.fi/roskapostin-suodatus-estaa-miljoonia-roskaposteja-viikossa/

      Juuso Kataja,
      Zoner Oy

    • Elisaan-en-luota

      Elisa paskaan ei ole tippaakaan luottamista, ei edes sähköposteihin. Nyt meni sössimään wippies postitkin, ja muuttamaan ne elisa sähköposteiksi, ja jos jumalauta minultakin hävisi wippies postiin tehdyt kansiot, joissa oli tärkeitä kuitteja ja asioita tallessa, marssin 100€ varmasti poliisin pakeille maanantaina, jolloin postin olisi tarkoitus taas muka toimia. Aivan samoin meni varmasti kirjautumis tunnukset, joita olen käyttänyt wippies postin kautta. Veikkaanpa myös, että elisa paska tunkee kaikkea paskaa markkinointia postinsa täyteen, ja huolehtii siitä, että yksityisyys ei säily yksityisyytenä, ja tuputtaa kaikkea some paskaansa sielläkin, joihin yhteenkään en kuulu, enkä tule kuulumaan. Löytyykö enää yhtäkään oikeasti luotettavaa sähköpostia tästäkään maasta lainkaan, joka aidosti pitää ihmisten yksityisyydestä huolta, veikkaan että ei löydy. Gmailit ja yahoot on servereiden posteja, ja gmail googlen alaisena pyrkii koko ajan sössimään yksityisyys asetukset. Elisan postit kyllä lähtee vetämään minulta, tuohon ei ole enää tippaakaan luottamista.

    • Moikka!

      Ikävä kuulla että roskapostisuodattimen toimivuudessa on ollut ongelmaa. Tutkisimme asiaa mieluusti yhdessä lisää sometiimimme kanssa! Tiimimme on tavoitettavissa somen kautta useassa eri kanavassa yksityisviestein sekä yleisillä keskutelualueilla: Facebook, Twitter ja Palsta :)

      Roskapostisuodatinta on mahdollista muokata asettamalla estoon tiettyjä sähköposteja ja domaineja (Voit käyttää osoitteissa myös * -merkkiä (esim. *@domain.com), jolloin koko domain lisätään listalle.). Suodattimeen on voi tehdä myös laajan kirjon estettyjä sanoja (=Viestit joiden otsikossa esiintyy listalla oleva sana luokitellaan roskapostiksi).

      Wippies -sähköposteissa oli viikonlopun aikana huoltokatko. Aikaisemmin käytetyt tunnukset sekä sähköpostissa olevat viestit ja kansiot toimivat taas normaalisti.

      Moona / Elisan Sometiimi
      http://palsta.elisa.fi

      • SelityksiäMuttaEiTekoja

        Minulla on nyt noin 1000 (TUHAT! luit oikein) domainia asetettuna kertomallasi tavalla *-merkiilä estoon. Silti läpi tulee 20-40 uutta roskapostia päivittäin uusilta lähettäjiltä. Pitääkö asettaa vielä toiset TUHAT domainia vai koska on hyvä?

        Eihän teidän neuvoissa ja logiikassa ole mitään järkeä! Käyttäjä joutuu merkitsemään spämmin lähettäjän itse manuaalisesti spämmäriksi kun teidän pitäisi olla ajan tasalla mitkä tahot spämmiä lähettävät ja estää automaattisesti niiden viestien perille tulo palvelintenne läpi.

        Aloitusviestissä kuvailtu tilanne, että spämmärit ovat saaneet Elisan polvilleen on aivan tosi! Ei teitä voi pitää nykyaikaisena digiosaajana kun edes tätä asiaa ei saada kuntoon.


      • RaisaLah

        Sähköpostiini tulee noin 50 roskapostia vuorokaudessa. Palvelin on Elisa. Kysyin OmaElisan kautta miten heidän maksullinen roskapostisuodattimensa toimii, ja sain vastaukseksi kaksi linkkiä: toisessa kerrottiin, miten luodaan sähköpostitili ja toisessa, miten ruksataan roskapostisuodin käyttöön. Just. Ajattelin kuitenkin, että toiminta selviää kokeilemalla. Ruksasin suodattimen käyttöön. Mitään ei tapahtunut. Ei tullut Spam-kansiota, ja postitulva vain jatkui. Merkkasin osoitteita ja avainsanoja roskaksi ja odottelin viikon verran. Ei Spam-kansiota webmailissa, ei yhtään roskaviestiä blokattuna mihinkään. Soitin Elisaan, jossa asiakaspalvelija yhdisti toiselle, kun ei ollut itse kuulemma asiasta tietävä. Toinen ehkä sitten oli, kun osasi sanoa, että "sepäs ihmeellistä, joskus nää on tällaisia" ja lopputulema oli, että "ei siinä muuta voi kuin ottaa se sitten pois käytöstä."
        Jotta hienosti pelittää.


      • kyllästine

        Ihan turha sometiimin on antaa ohjeita roskapostisuodattimen muokkaamisesta, kun homma ei toimi mitenkään.


      • Elisa.on.polvillaan

        Tehokkain tapa vaikuttaa lienee spämmäys Elisan Facebook-sivuille. Ja nimenomaan julkisille sivuille, ei sinne käyttäjien kommentteihin sivupalkissa. Spämmäys julkiselle puolele tarkoitaa Elisan julkaisemien minkä tahansa uutisten kommentintia roskapostikaaoksesta kertovilla kommenteilla. Erityisesti läpityperien hintasaarnaajien kommentointi on suotavaa. Turha Elisan koittaa mainostaa mitään palveluaan kuluttajalle kannattavaksi kaupaksi, kun edes tätä perusasiaa ei osata /haluta laittaa kuntoon.

        Elisa on digiyhteiskunnan Mosse!


    • Ouhnouhow

      Onko muilla operaattoreilla vastaavia ongelmia? Olen oikeasti tulla hulluksi, etten ehdi tehdä elämässä muuta kuin poistaa roskapostia ja maksaa siitä.

      Mulla on joku muu ei suomalainen sposti ja sinne , ei kertaakaan ole tullut roskapostia 10 vuoteen. Elisaa pidän kun on tietokone, känny, padi samalla operattorilla. Mut oikeesti hei tehkää siellä jotain jos haluatte menestyä jatkossa. Kiva olla nuo liittymät, mutta spostia ei juurikaan voi käyttää. Se elää omaa elämäänsä roskaruaasta.

    • Pian_entinen_asiakas

      Täällä myös samanlaisia ongelmia. Minulla on aktiivikäytössä Saunalahden, erään toisen operaattorin, Googlen ja Yahoon sähköpostiosoitteet, ja arvatkaapa huviksenne, mihin niistä tulvii nykyään roskapostia ovista ja ikkunoista.

      Ilmiö on minun kohdallani verrattain uusi, eli joskus tammikuun tienoilla aloin kiinnittää huomiota, kuinka kaiken maailman Maryt, Johnit, Cure Baldnessit ja Win Million $:t lähestyivät minua uskomattomine tarjouksineen, joista oli vaikea kieltäytyä. Nyt niitä pukkaa keskimäärin kaksi tunnissa, ja elin otsassa alkaa paisua melkein kuin noiden postien lupaukset.

      Mihinkään uuteen sivustoon tms. en ole kuukausiin kyseisellä meiliosoitteella rekisteröitynyt, joten ainoa johtopäätökseni on, että Elisalla on serveripuolella tullut löysät housuun pahemman kerran, ja tämä ketju vahvistaa tunnettani entisestään.

      Kysymys kuuluukin: Aiotaanko Elisalla ongelma tunnustaa ja jopa yrittää tehdä asialle jotain?

      • pellesakia

        "Kysymys kuuluukin: Aiotaanko Elisalla ongelma tunnustaa ja jopa yrittää tehdä asialle jotain?"

        AInoa kommentti, jonka Elisalta tulet saamaan, on: vien idean eteenpäin ja koitetaan korjaustoimenpiteitä. Mitään aikataulua emme pysty ilmoittamaan.

        Elisa on digiyhteiskunnan Mosse!


    • Dahg

      Se vielä, että on todella huonoa palvelua jos kysymykseen 'miten saan roskapostin tulon lopetettua' Elisa vuodesta toiseen vastaa 'me emme tiedä, asialle ei voi mitään'. Ei operaattori voi vastata niin. Operaattorin tehtävä on vastata 'hoidamme asian, ensi viikolla roskapostia ei tule' ja vaikka se maksaisi jotain niin sellainen ratkaisu vaan pitäisi olla, koska muillakin se on. Tai muiden sposteihin ei vain tule sellaista määrää roskaa mitä Elisalle tulee. Minulla on elisan liittymä ja käyn postilaatikolla viikottain tsekkaamassa postin ja poistamassa roskat. Onneksi kaiken tärkeän postin olen siirtänyt muihin sposteihin, onneksi sellaisiakin ainakin ulkolaisilta palveluntarjoajilta vielä löytyy. En ymmärrä, ettei Elisalla ole ratkaisua roskaposti-ongelmaan. Edes maksullista sellaista.

      • lhku

        Kertokaahan yksikin hyvä syy, miksi käyttäisi operaattorin sähköpostia? Ja nyt on siis kyse liittymien kylkiäisinä saatavia postilaatikoita.

        Itse keksin vain syitä olla käyttämättä.


      • Yhtä.en.vaihda

        Esimerkiksi se, että on elämässään käyttänyt vain yhtä email-osoitetta ja yhtä kännykkänumeroa. Eikä aio toista käyttääkään.


      • Kristoffer.itse
        lhku kirjoitti:

        Kertokaahan yksikin hyvä syy, miksi käyttäisi operaattorin sähköpostia? Ja nyt on siis kyse liittymien kylkiäisinä saatavia postilaatikoita.

        Itse keksin vain syitä olla käyttämättä.

        Kolumbus-osoitteeni on 90-luvulta. Silloin se tuli internetyhteyden palveluntarjoajalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe