:
Four Artificial Pancreas Trials for Type 1 Diabetes Move Forward
Pharmaphorum: Digital Health Round-up: an artificial future for diabetes
Ykkösille keinohaima on siunaukseksi, mutta eivätköhän kakkosetkin ennen pitkää joudu naimisiin älypumpun kanssa. Houkutus on Big Pharmalle aivan liian suuri: erittäin kannattavien diabeteslääke- ja hoitotarvikemarkkinoiden rinnalle voidaan avata valtava uusi laitteistomarkkina kunhan vaan kakkosdiabeetikoiden suuri enemmistö edelleen pidetään tietämättömänä mahdollisuudesta saada tauti remissioon terveellisellä karppausruokavaliolla.
Keinohaiman markkinoilletulo lähestyy
16
247
Vastaukset
- hpv16
No ei muuta kun todistamaan karppauksen teho kakkostyypin diabeteksen hoidossa. Tässä esimerkiksi koeasetelma:
60 kakkostyypin diabeetikkoa jaetaan sattumanvaraisesti kahteen ryhmään eli karppaajiin ja kontrolliryhmään. Kontrolliryhmä syö luonnollisesti nykyään diabeetikoille suositeltua ruokaa ja karppaajat makkaraa ym. karppaajille suositeltua ruokaa. Rasvana karppaajilla pelkästään eläinrasva. Energiansaanti vakioidaan niin, että tutkittavien paino ei muutu koska ollaan kiinnostuneita nimenomaan dieetin eikä laihtumisen vaikutuksista. Mitataan ihmisten veriarvot säännöllisesti ja jatketaan tätä suljetuissa olosuhteissa 3 viikkoa ja vaihdetaan ryhmät päittäin ja jatketaan toiset 3 viikkoa. Kustannukset ovat ehkä 300 € per tutkittava per päivä eli 42*300*60 € eli noin 750 000 €. Pistetään vielä tutkittaville (opiskelijoita?) pari tuhatta per naama palkkaa niin kustannukset jäävät alle 1 M€.
Maito- ja lihateollisuus varmaan lähtee ilomielin kyseisen tutkimuksen rahoittajaksi koska sillä osoitetaan kiistatta että eläintuotteilla pääsee lääkkeettömäksi kakkostyypin diabeteksesta ja mainosarvokin on huomattava. Samalla osoitetaan, että eläinrasva ei suinkaan huononna kolesteroliarvoja vaan parantaa niitä.
Miksiköhän tuollaista tutkimusta ei ole tehty?- hpv16
Tsekkitutkimuksessa ei tunnetusti käsitelty yksilöitä. Vastaavasti Suomessa laski sydäntautikuolleisuus 80% kun keskimääräinen kolesteroli laski 7.3 mmol/l arvoon 5.3 mmol/l. Samanlaisia tilastolukuja paitsi että suomalaisten geenit eivät ole muuttuneet mutta eri Euroopan alueilla geeneissä on suhteellisen paljon vaihtelua.
Tuo Lontoon yliopiston paperi on vain kirjallisuuskatsaus eikä missään ole tutkittu Heikkilän sianrasvakarppausta. Lisäksi noissa karppaustutkimuksissa henkilöiden paino on laskenut joten ne eivät todista mitään dieetin toimivuudesta diabeteksessa. Lainauksena:
'Decreases in bodyweight ranged from 8·6kg (3) to −0·9kg (2) with greater reductions reported at 2 years in subjects following the low carbohydrate diet (−4·7 kg) compared to the low fat diet (−2·9 kg) (4).'
Minulla on insuliinin määrä vähentynyt 65% kun olen laihtunut 16 kg vähärasvaisella dieetillä.
Siitä vaan pistämään tutkimusta pystyyn, kerätkää vaikka rasvaajien parista kolehti moiseen. Heikkilähän tosissaan väittää että liki jokainen pääsee eroon diabeteslääkkeistä parissa viikossa hänen dieetillään. - Määräykset_kieltää
Syy ettei tuollaista tutkimusta ole tehty eikä tehdä, on tutkimusten eettisissä säännöksissä: Koehenkilöitä ei saa asettaa edes oletettuun hengenvaaraan joka aiheutuisi koejärjestelyistä. Monia lääketestejä on jouduttu lopettamaan kesken kun on havaittu että siitä on aiheutunut vaaraa terveydelle.
- hpv16
Määräykset_kieltää kirjoitti:
Syy ettei tuollaista tutkimusta ole tehty eikä tehdä, on tutkimusten eettisissä säännöksissä: Koehenkilöitä ei saa asettaa edes oletettuun hengenvaaraan joka aiheutuisi koejärjestelyistä. Monia lääketestejä on jouduttu lopettamaan kesken kun on havaittu että siitä on aiheutunut vaaraa terveydelle.
3 viikon rasvaus ei vaaranna kenenkään terveyttä mutta siinä voisi jo selvitä vaikutus verensokeriin ja -rasvoihin. Myös ravintolisätutkimuksia (ainakin keuhkosyöpä ja karotenoidit) on jouduttu lopettamaan ko. syystä.
Juurikin tutkimuseettisistä syistä pidempiaikaisia tutkimuksia sianrasvakarppauksesta ei ole tehty. Parista terveydenhuoltoalan ammattilaisista tehdystä tutkimuksesta on kylläkin löytynyt sopiva osaporukka ja sen mukaan sianrasvakarppaajien kuolleisuus pitkällä aikajänteellä on ollut yli 20% suurempaa kuin keskimääräisellä porukalla. Sianrasvakarppaajien tutkiminen on kylläkin hankalaa kun heillä on yleensäkin huonot elämäntavat. - Eimuuta
hpv16 kirjoitti:
3 viikon rasvaus ei vaaranna kenenkään terveyttä mutta siinä voisi jo selvitä vaikutus verensokeriin ja -rasvoihin. Myös ravintolisätutkimuksia (ainakin keuhkosyöpä ja karotenoidit) on jouduttu lopettamaan ko. syystä.
Juurikin tutkimuseettisistä syistä pidempiaikaisia tutkimuksia sianrasvakarppauksesta ei ole tehty. Parista terveydenhuoltoalan ammattilaisista tehdystä tutkimuksesta on kylläkin löytynyt sopiva osaporukka ja sen mukaan sianrasvakarppaajien kuolleisuus pitkällä aikajänteellä on ollut yli 20% suurempaa kuin keskimääräisellä porukalla. Sianrasvakarppaajien tutkiminen on kylläkin hankalaa kun heillä on yleensäkin huonot elämäntavat.Maailman sydänjärjestöjen federaation (World Heart Federation) puheenjohtaja, maailmankuulu kardiologi ja epidemiologi, palkittu tutkija, professori Salim Yusuf on tietenkin Mikael Fogelholmin mielestä maallikko ravitsemusasioissa, mutta pitipähän vaan viime perjantaina Davosissa kardiologien konferenssissa esitelmän, jossa kertoii 17 maan tutkimuksen perusteella mm. että:
• Tyydyttynyt rasva nostaa LDL:ää, mutta sillä ei ole vaikutusta sv-tautiriskiin - ja jos on, niin lievästi suojaava vaikutus. Yksityydyttymättömät rasvat ovat lievästi suojaavia. Monityydyttymättömät rasvat ovat sv-tautiriskin kannalta neutraaleja.
• Kaikkein voimakkaimmin sv-tautien kanssa korreloi hiilihydraattien saanti. - hpv16
Eimuuta kirjoitti:
Maailman sydänjärjestöjen federaation (World Heart Federation) puheenjohtaja, maailmankuulu kardiologi ja epidemiologi, palkittu tutkija, professori Salim Yusuf on tietenkin Mikael Fogelholmin mielestä maallikko ravitsemusasioissa, mutta pitipähän vaan viime perjantaina Davosissa kardiologien konferenssissa esitelmän, jossa kertoii 17 maan tutkimuksen perusteella mm. että:
• Tyydyttynyt rasva nostaa LDL:ää, mutta sillä ei ole vaikutusta sv-tautiriskiin - ja jos on, niin lievästi suojaava vaikutus. Yksityydyttymättömät rasvat ovat lievästi suojaavia. Monityydyttymättömät rasvat ovat sv-tautiriskin kannalta neutraaleja.
• Kaikkein voimakkaimmin sv-tautien kanssa korreloi hiilihydraattien saanti.Juu, täysjyvä laskee voimakkaasti sv-sairausriskiä ja pöytäsokeri nostaa sitä.
Maailman johtavien ravitsemustutkijoiden mielestä LDL-kolesteroli on merkittävin sv-sairausriski ja monityydyttymätön rasva laskee merkittävästi LDL-kolesterolia. - Eimuuta
hpv16 kirjoitti:
Juu, täysjyvä laskee voimakkaasti sv-sairausriskiä ja pöytäsokeri nostaa sitä.
Maailman johtavien ravitsemustutkijoiden mielestä LDL-kolesteroli on merkittävin sv-sairausriski ja monityydyttymätön rasva laskee merkittävästi LDL-kolesterolia.Miksi itäisessä Euroopassa sydänkuolleisuus on kymmenrtainen Ranskaan verrattaessa? He käyttävät monityydyttymättömiä auringonkukka öljyä!!
- hpv16
Eimuuta kirjoitti:
Miksi itäisessä Euroopassa sydänkuolleisuus on kymmenrtainen Ranskaan verrattaessa? He käyttävät monityydyttymättömiä auringonkukka öljyä!!
No ei ole kymmenkertainen. Katso vaikka täältä:
http://www.medicographia.com/2010/07/the-global-burden-of-coronary-heart-disease/
Tsekeillä ei tunnetusti ollut käytössä yksilötietoja ja sydänkohtauksiin vaikuttaa muukin kuin monityydyttymätön rasva kuten geenit, suolan käyttö jne.. Siksi pitää verrata homogeenisessa väestössä ravitsemustottumusten vaikutusta. Esimerkiksi Framinghamissa on tutkittu suhteellisen homogeenista populaatiota ja havaittu että korkea LDL lisää sydänkohtauksia.
Esimerkiksi Ranskassa APOE geenin muunnosta 10% ja Suomessa 30%. Kyseinen geenimuunnos altistaa huonoille kolesteroliarvoille.
Tässä on sitten maailman johtavien ravitsemustutkijoiden näkemys asiasta rasvoista:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21270379 - hpv16
Ja taas näitä puolitotuuksia. Castelli tunnetusti jatkoi tuota lausetta 'Toisinkuin metabolic ward tutkimuksissa oli havaittu'. Ts. kun valvotuissa olosuhteissa oli seurattu ihmisten syömisiä tarkasti.
Edelleenkin tähän tutkimusideaani, sillä rasvaajat voisivat todistaa väitteensä kerralla eikä tarvitsisi valehdella. - Eimuuta
hpv16 kirjoitti:
Ja taas näitä puolitotuuksia. Castelli tunnetusti jatkoi tuota lausetta 'Toisinkuin metabolic ward tutkimuksissa oli havaittu'. Ts. kun valvotuissa olosuhteissa oli seurattu ihmisten syömisiä tarkasti.
Edelleenkin tähän tutkimusideaani, sillä rasvaajat voisivat todistaa väitteensä kerralla eikä tarvitsisi valehdella.Kansainvälinen huippututkija, joka on ollut niin valtavirtaa kuin valtavirtaa voi olla, ilmoitti viime perjantaina kardiologien kansainvälisessä konferenssissa, että vaikka tyydyttynyt rasva nostaa LDL:ää, se tutkitusti ei nosta sv-tautiriskiä, vaan saattaa lievästi suojata sv-taudilta. Ja että kaikkein voimakkaimmin sv-tautiriskiin liittyy HIILIHYDRAATTIEN SAANTI.
- Eimuuta
Jos hän onkin niitä A-luokan tutkijoita? Muuttanut sanomaansa?
- näinhänkertoi
Maailman sydänjärjestön puheenjohtaja: ravitsemussuositukset lienevät olleet vahingollisia
leave a comment »
Maailman sydänjärjestön puheenjohtaja Salim Yusuf antoi kyytiä vanhoille uskomuksille kardiologian konferenssissa.
"Kun syöt hampurilaisen, heitä sämpylä pois ja syö pihvi." -Salim Yusuf
”Kun syöt hampurilaisen, heitä sämpylä pois ja syö pihvi.” -Salim Yusuf
Maailman sydänjärjestö (World Heart Federation, WHF) on sydänjärjestöjen kattojärjestö, johon kuuluu lähes 200 järjestöä yli sadasta eri maasta, myös Suomen Sydänliitto. Sen puheenjohtaja professori Salim Yusuf on maineikas sydäntautilääkäri ja tutkija. Hän oli vuonna 2011 maailman toiseksi siteeratuin tutkija. Myös Pekka Puska on toiminut aikaisemmin Maailman sydänjärjestön puheenjohtajana.
Yusuf esitteli kardiologian konferenssissa Davosissa Sveitsissä 12. helmikuuta tutkimustuloksia uudesta laajasta sydän- ja verisuonitauteihin liittyvästä PURE-tutkimuksesta, jossa on ollut mukana 150 000 henkilöä 17 eri maasta.
Tutkimuksen mukaan hiilihydraattien syönti oli yhteydessä suurempaan riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja rasvan syönti oli yhteydessä pienempään riskiin. Rasvoista erityisesti kertatyydyttymätön rasva oli yhteydessä pienempään riskiin. Tyydyttyneellä ja monityydyttymättömällä rasvalla ei ollut yhteyttä riskiin.
Yusuf antoikin kyytiä Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Amerikan sydänliitto AHA:n suosituksille, joissa on pyritty juuri päinvastoin vähentämään rasvan ja lisäämään hiilihydraattien syöntiä. Hän totesi, että suositukset ovat todennäköisesti olleet vahingollisia, ja lisäsi, ettei nykysuosituksella vähentää tyydyttyneen rasvan käyttöä ole tieteellistä perustaa.
Tutkimuksessa maitotuotteiden tyydyttynyt rasva oli yhteydessä pienempään riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Yusuf totesi, ettei vähärasvaisten maitotuotteiden suosimisen tueksi ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Maitorasva pikemminkin suojaa sv-taudeilta.
Punaisen tai valkoisen lihan tyydyttyneellä rasvalla ei ollut selkeää yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin. Valkoinen liha saattaa olla hieman suojaavaa.
Hedelmät ja palkokasvit suojasivat tutkimuksessa sydän- ja verisuonitaudeilta. Hedelmien kohdalla suojaava määrä oli melko pieni. Jo yhdestä kolmeen annosta viikossa antoi varsin suuren suojan. Yusuf itse suositteli kahta hedelmää päivässä.
Yusufin mukaan tutkijat ovat erehtyneet tyydyttyneen rasvan suhteen, koska huomio on keskitetty pelkästään veriarvoihin. Tyydyttynyt rasva nostaa kyllä LDL-kolesterolia muttei lisää varsinaista sairastumisen riskiä. Ja kun katsotaan tarkempia kolesteroliarvoja (apolipoproteiinit B ja A), rasvojen ja hiilihydraattien vaikutus kolesteroliarvoihin vastaa paremmin todellista sairastumisriskiä.
Yusufin mukaan tutkimuksen pääviesti oli seuraavanlainen:
Tyydyttynyt (”kova”) rasva ei ole haitallista sellaisina määrinä, joita valtaosa ihmisistä syö
Kertatyydyttymätön rasva suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta
Monityydyttymättömällä rasvalla ei ole vaikutusta sv-tauteihin
Hiilihydraattien runsas saanti (yli puolet energiasta) on todennäköisesti suurin syyllinen
Kohtuullinen suolan käyttö (7,5 – 12,5 grammaa suolaa päivässä) on paras vaihtoehto. Liian vähän tai liikaa on pahaksi.
Hedelmät ja palkokasvit suojaavat sv-taudeilta
Kasvikset suojaavat hieman sv-taudeilta tai niillä ei ole vaikutusta
Kalalla ei ole vaikutusta sv-tauteihin
Kananmunilla ei ole vaikutusta sv-tauteihin
Tämän Yusufin esittelemän tuoreen tutkimuksen tulokset vastaavat varsin hyvin vuonna 2009 julkaistun laajan sepelvaltimotautiin liittyvän katsausartikkelin tuloksia. Lue lisää: Laaja järjestelmällinen tiedekatsaus osoitti valtion rasvavalistuksen perusteettomaksi
Kertatyydyttymätöntä rasvaa on reilusti mm. oliiviöljyssä ja muissa kasviöljyissä, pähkinöissä ja sian ja broilerin rasvassa, ja sitä on kohtalaisia määriä lähes kaikissa rasvoissa. - hpv16
Eimuuta kirjoitti:
Jos hän onkin niitä A-luokan tutkijoita? Muuttanut sanomaansa?
Ei ollut. Kannattaa Välimeren dieettiä täysjyväviljoineen edelleen.
- Eimuuta
hpv16 kirjoitti:
Ei ollut. Kannattaa Välimeren dieettiä täysjyväviljoineen edelleen.
Kuinka se Itämeren sapuskaoppi? Lienee haudattu koko ajatus.
- Eimuuta
ttp://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1108492Review Article
April 13, 2009
Sun linkkis on ikivanha!
Lienee viimoinen testamentti ainoa ja voimassa oleva. - hpv16
Eimuuta kirjoitti:
ttp://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1108492Review Article
April 13, 2009
Sun linkkis on ikivanha!
Lienee viimoinen testamentti ainoa ja voimassa oleva.Tuo esitelmä perustui tuon paperin löydöksille. Oli samaa mieltä vielä 2016. Esitelmässä totesi, että tyydyttyneestä rasvasta ei ole haittaa kun sen syönti on normaaleissa rajoissa eli 2-12E% ja hiilihydraatista on haittaa kun saanti on yli 50E%. Suositti palkokasveja, hedelmiä, vihanneksia, vaaleaa lihaa, kertatyydyttymätöntä rasvaa ja rasvaisia maitotuotteita. Suositti myös Välimeren dieettiä.
Suolan osuus oli mielenkiintoinen kun suositti noin 5g natriumia päivässä.
Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mielessäni vieläkin T
Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän191265Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k71262- 51186
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.21174Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis11153Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,11151Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p421147Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin21144Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä31129Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta21120