MIKSI TYÖ EI KELPAA ?

RUOVEDELLE

Ruoveden kunta ja sen suurin työnantaja Inwido Finland tarjoavat ammattikoulutuksen, työpaikan ja jopa puoli-ilmaisen vuokra-asunnon. Työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille tarkoitettu RekryKoulutus ei tunnu kuitenkaan vetävän puoleensa viime vuosien tapaan.

"Tavoitteenamme on kouluttaa uusia ammattilaisia ikkunoiden ja ovien valmistukseen. Kurssin jälkeen on mahdollisuus työllistyä Ruoveden tehtaallamme vähintään lokakuun loppuun asti", kertoo tehtaanjohtaja Anu Ukkonen Inwidosta.

Yhtiö on Euroopan suurin ikkunoiden ja ovien valmistaja, jolla on Suomessa neljä tehdasta. Ukkonen kertoo viime vuosina paljon kiinnostusta herättäneen koulutuksen olevan tämän vuoden osalta vaakalaudalla, ellei hakijoita saada lähipäivinä lisää.

"Nyt käynnistyvä rekrytointikoulutus on jo kymmenes, ja viimevuonna hakijoita oli yli sata. Nyt koossa on 15 hakijaa ja hakuaikaa enää tämä viikko. Liekö niin, että mielikuva tuotantotyöstä on jäänyt jälkeen todellisuudesta eikä houkuttele, vaikka tehtaat ovat teknologialtaan ja työympäristöltään kansainvälisestikin katsoen huippuluokkaa", Ukkonen pohtii.

Hänen mukaansa työ on fyysistä, mutta uuden ajan tehdastyötä, eikä se vaadi erityistä aikaisempaa koulutusta tai työkokemusta. Hakijalta toivotaan luonnollisesti kykyä omaksua uusia asioita, positiivista asennetta työn tekemiseen ja halua kehittää omaa työtään.

45

710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adfaffdfaddfd

      Viidakkorumpu soinut ja hakijat tietävät sen että eivät tule tuolta töitä saamaan "koulutuksen" jälkeen...

      • Kepuääliöt

        Tämä on alkusoittoa kepulaisjohtoisen hajasijoituspolitiikan loppusoinnuille. Ruovesi on liian kaukana Tampereelta tai sen lähistöltä työssä käytäväksi eikä kukaan tervejärkinen muuta työn perässä paikkakunnalle yhden ison yrityksen työntekijäksi. Yritys on kansainvälisten sijoittajien omistuksessa ja koneet voi siirtyä paremman tuoton toivossa pois maasta koska tahansa. Jos työpaikka olisi esim. alle 20km Tampereelta vastaavia ongelmia ei olisi!


      • dhrhdhjhr

        "Viidakkorumpu soinut ja hakijat tietävät sen että eivät tule tuolta töitä saamaan "koulutuksen" jälkeen..."

        Saatat olla oikeassa.

        Vastaavia esimerkkejä jo riittää ja jatkuvasti lisää tulee. Osa myös lainvastaista toimintaa. Näistä kärsii automaattisesti sitten myös rehellisetkin yritykset, mitkä tarvitsevat uutta työvoimaa.

        Mutta jos yleistyvä malli on työnantajilla kusetus hyöty, niin tätä vähäistä kiinnostusta on turha julkisuudessa rehellistenkään työnantajien ihmetellä, saatika julkisesti vielä yleistää tyyliin "Työttömille ei työt maistu".


      • kokoooookk

        kokoomuslaiset töihin loisimasta 650 000e tuen vastineeksi!!


        Vaikka katuja lakasemaan ja risusavottaan ja marjanpoimintaan vanhainkodeille!

        hophop kokkareloiset! Pois sieltä sohvalta makoilemasta loiset!

        s.koskikaan tehnyt päivääkään oikeeta työtä! Sekin loinen vuodeksi kaupan kassalle elämään sillä palkalla.


        Vastikkeetonta SOSSU-tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€
        Kokoomusnuorten tuet pitäisi poistaa!!!!!
        Poliittisten nuorisojärjestöjen, kuten kokoomusnuorten,
        tuet pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että
        tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä
        on älyvapaina syntyviä lapsuksia ja kovasydämisiä kannanottoja oikeistonuorilta.
        Vastikkeetonta tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€,
        kokkareloisille verovaroista tukea tuen päälle!!!!
        Kokoomuksen Nuorten Liitto sai vastikkeetonta TUKIavustusta 650 000 euroa,
        Loisivat vaan sohvalla ja kirjoittelevat paskapuolueohjelmia suomen tuhoksi!
        http://ottolehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123405-kokoomusnuorten-tuet-pitaisi-poistaa
        Puoluetuki on verovarojen väärinkäyttöä.!!!!!

        Susanna Kosken johtama kokoomuksen nuorisojärjestö saa valtionapua 642 850 euroa.=sossutukea!


      • Bosss

        Kesätyöntekijöitä etsitään koko kesälomakausi, kukaan ei kelpaa.


    • pilkunnussija

      Aloitus pitäisi olla "Miksi koulutus ei kelpaa". Koulutusta tarjotaan ei työpaikkaa.

      • Syttyykö.Airam

        Hei valopää, ilman koulutusta et saa mitään työtä!!


      • Kolmekoulutusta
        Syttyykö.Airam kirjoitti:

        Hei valopää, ilman koulutusta et saa mitään työtä!!

        Minulla on jo kolme ammattia, ja olen lähettänyt satoja hakemuksia työpaikkoihin, mutta työtä en ole saanut, ehkä tuo ikä vaikuttaa ikää jo 57v


      • puru-ukko
        Kolmekoulutusta kirjoitti:

        Minulla on jo kolme ammattia, ja olen lähettänyt satoja hakemuksia työpaikkoihin, mutta työtä en ole saanut, ehkä tuo ikä vaikuttaa ikää jo 57v

        Ajattelin ihan piruuttani kysyä tuonne koulutukseen, kai siellä nyt sentään jonkunlaista puru/luutaukkoo tarvitaan, ikää 54 ja kaks sydärii takana kun ei pysty ostaan hedelmiä ja kasviksia tarpeeksi, niin vitamiinien puutosta.

        Ottaiskohan ne koulutukseen ja vähäks aikaa töihin jopa : )


    • Pitkäaikatyötön

      Liittyisikö kiinnostuksen muutos jotenkin siihen, että aiemmin Suomen suurimpana ikkunavalmistajana tunnettu ja hyvänä työnantajana palkittu Pihlavan Ikkuna Oy on nykyään joku ulkomaille myyty osa mitäänsanomatonta Inwido Ab:tä?
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pihla_(ikkuna-_ja_ovivalmistaja)

      Nykyisen Ruoveden kunnan alueella on väestökehitys ollut viimeisten 30 vuoden aikana se, että neljännes väestöstä on kadonnut. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruovesi Edullisia asuntoja pitäisi siis olla hyvin tarjolla, joten jos nyt asuu vuokra-asunnossa, voi olla järkevää muuttaa puoleksi vuodeksi n. 4.500 asukkaan kuntaan. Sitähän ei tiedä, vaikka töitä olisi lokakuun jälkeenkin. Kunnallisvero on hulppea 22,0 %.
      Rautatietä ei ole, ja linja-autoja Ruovedelle liikkuu arkipäivisin ainakin 5 vuoroa. Oma auto olisi siis tarpeen, vaikka kuulemma työttömällä ei saisi sellaista olla.

      Ruoveteläisistä puolet asuu taajamissa, kun "taajamaksi määritellään kaikki vähintään 200 asukkaan rakennusryhmät, joissa rakennusten välinen etäisyys ei yleensä ole 200 metriä suurempi." Keskustaajamassa, jossa työpaikka olisi, saattaa siis olla melkein 2.000 asukasta. Sieltä löytyy sekä S- että K-kauppa, mutta Keskon pitää myydä Siwa kilpailulainsäädännön vuoksi kilpailijoilleen. Vielä ei kauppa ole mennyt kaupaksi. http://www.ruovesi-lehti.fi/etusivun-uutiset/888-siwa-myytavana
      Kunnan etusivun Tapahtumat-luettelon mukaan "Oi muistatko vielä sen virren..." -konsertti on peruttu, mutta kirjastossa on joka viikko opiston luennon lisäksi satutuokio, päivä- tai iltalukupiiri, tai perinneleikkituokio. Yhteisponnistuksena Virtain kaupungin kanssa kunnan nuorisotoimi järjestää laskettelumatkan Leville. http://www.ruovesi.fi/

    • Kannattaisi kertoa palkka ja työehdot.
      Jos palkka ja asumisolot on houkuttava, niin ihmiset suorastaan ryntäävät töihin.

    • tijoitse

      Kai suurin ongelma on tiedotuksessa. Harva tietää, että työtä on tarjolla, joten harva sitä hakeekaan. Isoja rahasummia vaan ei tiedotukseen liene varaa laittaa, joten työpaikoista ei ilmoitella esim. Hesarin etusivulla 60 000 euron hintaan. Mutta nyt kun asiasta on uutisoitu, hakijamäärä moninkertaistunee tähänastisesta. Näin se usein menee. Mutta se varmaan on totta, että moni työtön ei ole valmis muuttamaan työn perässä sinne, missä töitä olisi.

      • TiedotEsille

        ihmiset on järkeviä ja muuttaa, jos se kannattaa.
        Tiedoksi Riittäisi, jos edes työvoimatoimistojen kautta kerrottaisiin, että rehellistä palkka työtä hyvällä palkalla ja asuntoja halvalla on tarjolla.
        - vai meinataanko täs taas keplotella ja rakentaa jotain keksittyä työvoimapulaa??
        ( - tai ahneimmin, sitä orja työläisten pulaa, -palkattomia orjia etsitään, vai ? )
        - ja aivan turha hesariin on laittaa ilmoitusta, ei sitä enää lueta !! -valta media ei muutenkaan enää lueta, kun se valehtelee ja propagoi aivan kummaa, omasta kansasta vieraantunutta propagandaa !!!


    • Ottijatuota

      "Nyt käynnistyvä rekrytointikoulutus on jo kymmenes, ja viimevuonna hakijoita oli yli sata."

      Missä mahtaa olla nämä kaikki kymmenessä koulutuksessa olleet työntekijät. Eihän hyvään työpaikkaan joka vuosi tarvitse uusia työntekijöitä kouluttaa...???

      • dkkdnsm

        Ruoveden tehdasta on moneen kertaan kehitetty viime vuosina ja samalla tehtaaseen on rekrytty väkeä. Myös poistumaa pitää paikata rekrytoinneilla. Talvikaudella Ruoveden tehtaalla on nykyään 200 työntekijää ja kesällä peräti 250. Eli kyllä tuolla pysyvämpääkin työtä on monelle riittänyt.


      • EiKumma

        Eli, jos kaikki 200 työntekijää on palkattu noista kymmenestä koulutuksesta, niin joka kurssilta vain kaksi on saanut töitä.

        Luultavasti rekrytointikoulutuksista ei ole työllistynyt edes sitäkään, koska luultavasti suurin osa on vanhoja työntekijöitä tai suoraan palkattuja.

        Lähinä etsivät ilmaistyövoimaa.


      • sitenvaan
        EiKumma kirjoitti:

        Eli, jos kaikki 200 työntekijää on palkattu noista kymmenestä koulutuksesta, niin joka kurssilta vain kaksi on saanut töitä.

        Luultavasti rekrytointikoulutuksista ei ole työllistynyt edes sitäkään, koska luultavasti suurin osa on vanhoja työntekijöitä tai suoraan palkattuja.

        Lähinä etsivät ilmaistyövoimaa.

        Opettele matematiikkaa. Jos kaikki työntekijät olisi rekrytty 10:n koulutuksen kautta, keskiarvo olisi 20-25 per koulutus. Niin iso luku tuskin on, mutta jo pelkkiä eläkkeelle jäämisiä ja äitiysvapaasijaisuuksia ys. tulee 200-250 hengen tehtaissa helposti 5-10 vuodessa, joille tarvitaan pysyvästi korvaavat uudet työntekijät tilalle. Rekrytointitarve on siis jatkuva.


    • Missä.mun.duuni

      Mistä löytyis siistiä sisätyötä? En pidä sateesta, tuulesta, kylmästä, kuumasta, vesisateesta. Epämukavat asennot eivät myöskään sovi minulle. Ei liioin raskas työ, kädetkään eivät saisi likaantua, melustakaan en pidä. Työkaveritkin saisivat olla kaikki miellyttäviä ja samaa mieltä kanssani joka asiasta, esimiehen käskevä ja vaativa tyyli ei sovi minulle alkuunsakaan. Ylipäätään, jos joku vaatii jotain työn teon suhteen aiheuttaa se ahistusta ja haittaa työskentelyäni. Palkka saisi olla 4000-5000 euroa kuussa, autoetu(mieluiten saksalainen) ihan jees. Lomat kaikki lakisääteiset ja mielummin vähän ylikin, joustava työaika niin ettei oma vaativa harrastustoimintani häiriinny työelämän takia. Olen hieman hankala ihminen, sellainen "mieliala ihminen", tämä tulee työnantajan ottaa huomioon ja joustaa kanssani sillä onhan se selvää että työnantajan tulee ymmärtää ja tukea työvoimaansa sillä ilman työntekijän paksua selkänahkaa tällä riistokapitalistilla ei olisi niitä sikareitaan ja konjakkejaan....niin, missä se työpaikka sitten olisi, huomautan että matkaa kotoa ei mielellään saisi olla yli kilometriä, on kohtuutonta vaatia työntekijää kulkemaan töissä maan ääristä...

      • dgssfdg

        Käykö vuorotyö?


      • duurijuoppo

        Olet selvästi kansanedustaja ainesta, ellei jopa ministeri tasoa!

        Eli ohje on seuraava: Aluksi teatterikouluun, tärkein oppi on pa$kan jauhaminen sekä osittainen valehteleminen, virallisesti siis muunnellun totuuden kertominen, vakavalla naamalla kansalaisille...

        Miinukset:

        - Ystävät sekä tutut saattaa karsastaa uutta kansanedustaja tyyliä.
        - Asioista perillä olevat saattaa heittää kovia arvosteluita.
        -Pidemmän päälle varmasti raskasta varsinkin henkisesti.

        Plussaa:

        -Palkka edut suhteessa työhön hyvä.
        -Super hyvät lomat.
        -Rento hälläväliä osallistuminen istuntoihin.
        -Loistavat eläke etuudet.
        -Hyväveli hyväsisko verkostot hyväpalkkaiset ns. suojatyöpaikat.


      • jokukyllätyöllistyy

        Haaveile sinä vaan siellä miniyksiössäsi, että joku tulee tarjoamaan sinulle koulutustasi vastaavaa työtä. Ikäsi ei pitäisi olla este, sehän on tuonut kokemusta, jos ei viisautta. Olet taipuvainen pilkkaamaan ja ahdistumaan ja vetämään herneitä, mutta sehän vaan kertoo siitä, että olet inhimillisen herkkä ja että sinulla on suuret luulot itsestäsi - jospa se tarttuisi työnantajaankin. Mutta jos tämäkään haaveesi ei täyty, aivan itsestäsi riippumattomista syistä, onhan sinulla se vanhuuseläke tulossa, jos jostain kumman syystä epäävät sen mielensairauseläkkeen.


      • Yömyssy.silmillä.alati
        dgssfdg kirjoitti:

        Käykö vuorotyö?

        Ei missään nimessä, yöllä pitää saada nukkua ja päivällä ottaa tarvittaessa nokkaunet.


    • sesiitä

      Joo mutta ylitöitä en tee. Enkä yötöitä koska ne on kielletty terveyssyistä ajat sitten.

    • pitäsollaa

      Miks on laillista edes tehdä kuukauden pitunen sopimus kun sitten sulla katkee rahas ja ootat niitä taas ikuisuuden...ei paljo äly hoita oo. 4kk koeaika ja sitten vakituinen pitäs olla.

      • sitenvaan

        Koeajat ovat nykyään 6 kk, ei enää 4 kk. Samalla 5 kk työssäoloehto täyttyy jo koeajan sisällä.


    • Duunikelpaa

      Mikä on Ruovesi, joku maailmannapacity. Muutan heti sinne, jos siellä ehkä saa vuolla ikkunankarmeja.

    • niiiin

      Työttömyys väheni tammikuussa

      21.2.2017

      Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli tammikuun lopussa yhteensä 342 900 työtöntä työnhakijaa. Se on 25 300 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 15 200:lla.

      Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin tammikuun aikana 58 400 eli 6 400 enemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli tammikuussa avoinna 91 300 työpaikkaa, mikä on 11 200 enemmän kuin vuosi sitten.

      Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

      • Huu.haa

        Lisääntynyt työn tarjonta tarkoitti Kelaa joka tarvitsee massoittain uusia virkailijoita käsittelemään alati kasvavien työttömien ja ennen aikaiselle eläkkeelle siirtyneiden ihmisten toimeentulotukiasioita. Työttömien työnhakijoiden määrän putoaminen tarkoittaa käytännössä sitä että entistä useampi luovuttaa kun systeemi ei tarjoa työtä, ei varsinkaan Työttömyystoimisto, eikä näin ollen edes viitsi hakea töitä. Loppuosuus tilastoissa on kaunisteltu erilaisilla valtion ja kuntien työllistämistöillä jotka tarkoittavat käytännössä askartelua ja puuhastelua omeplun ja puunveiston merkeissä. TE-toimistojen raportit ovat täyttä fuulaa, uskokoon ketä haluaa.


    • näitäriittää

      Miten kukaan perseaukinen muuttaisi yhtään mihinkään ?

    • ThatIsWhy

      Ilmeisesti työkkärikin on haistanut firman tarkoituksen ilmaisesta työvoimasta ja näin eivät pakota työttömiä hakemaan koulutukseen.

    • orjamarkkinat

      Niin miksi työ ei kelpaa? Työttömän työnhakijan tarjoama ilmainen työpanos? Kelpaako tälle pahuuden valtaamalle virkamieskoneistolle työttömältä vain sellainen 'työ', joka on palkattomuuden lisäksi epämiellyttävää, työttömän ominaisuuksien ja taitojen vastaista, ja ehdottomasti pakollista ja valvottua? Mitä tällä yritetään estää? Sitäkö, että työnhakija vielä joskus uudestaan työllistyisi omassa yhden hengen yrityksessään? Ja miten monta eri tahoa intresseineen tässäkin tarinassa on; työnhakija haluaa työllistyä, kunta haluaa vapautua sakkomaksusta ja saada hyödyllisen asukkaan, Isosta Kaupungista vierailevat TE-virkailija ja sossuvirkailija haluavat osoittaa yltiötottelevaisuutensa esimiehilleen, jotta saisivat pitää stressaavat virkansa vielä vähän aikaa. Ja valtio haluaa - mitä? Kuuliaista nautakarjaa? https://reilusuomi.wordpress.com/2017/02/21/orjamarkkinat/

    • nytontilaisuus

      Onhan siellä suunnalla noita vierailta mailta tulleita monitaitureita.

    • Lisää.sosiaaliturvaa

      Nämä kaikki vätykset joille työ ja koulutus ei kelpaa ovat yleensä suurimmassa äänessä myös somessa vaatimassa sitä ja tätä.

      • itkujenkevät

        Pikkasen kuin käytät aikaa myös lukemiseen sen sijaan, että suollat netissä vain solvauksia, niin huomaat, että mysö kouluttautuneita on työttömänä.

        https://www.google.fi/search?q=tohtoreiden työttömyys&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=FhOwWOfxLerk8Afbt4_IDg


      • Manulle.illallinen

        Samaa mieltä. Äänekkäimmät suunpieksijät ovat yleensä niitä jotka eivät itse tee osaansa kakusta vaan ovat vaatimassa yhteiskunnalta tai muilta jotain, esim hyväpalkkaista mukavaa työtä läheltä omaa kotia. Taikka sitten kunnan palvelut kotiovelle. Yrittäjäksi tai itsensä työllistäjäksi tästä porukasta harvoin löytyy ketään, sosiaalitukien menetys kummittelee peikkona liian suuresti.


    • liiakallista

      KUKA NE MUUTOT TEKEE VAI SOSSUN VIRKAILIJAKO NEKIN TULEE TEKEMÄÄN TÄH ??????? KAKSIN ASUVAKO TÄÄLLÄ PERKELE MÄÄKII ????????

      • Mieliala

        Muista ottaa lääkkeesi aamuin illoin...


    • sdshghs

      Monestiko ootte itse muuttanut minnekään ja kertokaapa paljonko tuli maksamaan viulut ? Älkääkä valehdelko !

    • fghf

      Jokukinhan sanoi että parempi anssi kun pienipalkkanen työ jumalan selän takana eli ne on just näitä pikku natseja !

    • Antinazi

      Älkääs pilkatko natseja, hehän olivat toimeliasta ja ahkeraa väkeä. Nyt meillä on ihan liikaa sosiaaliturvan varassa elelevää passiivista porukkaa.

    • iihahaaa

      On siinä taidettu olla sen verran toimeliaita että on luottiedotkin ryssitty ;)

    • perintöpeikot

      Joo mene kysyy lainaa pankista ilman mitään takuita perusta yritys joo jee joo...mistähän te ootte sen rahanne saanut vai tuliko perintö ?

    • munapäälle

      Munalle illallinen !!!!!!!

    • munaaeikiinnosta

      EI KIINNOSTA MIKÄÄ HESA JNE !! MUNALLE EI KIINNOSTA MIKÄÄ !!!!! IME MUNAPÄÄTÄS SAATANAN HOMO JA KATOA VAIKKA PERSEEEIKÄÄS !!!!!!!

    • eihelkkarissa

      Jos vuokra asuntoo ei osaa hakea niin johan on perseen vittu !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe