Työttömät eivät ota töitä vastaan

Kiristyksiä

"Suomen tukijärjestelmä ei kannusta tarpeeksi ottamaan työtä vastaan."

"Häkkäsen mukaan valtiovarainministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön selvitysten mukaan on kymmeniätuhansia työpaikkoja auki.

– Niistä iso osa on Uudellamaalla. Samaan aikaan Uudellamaalla työttömyys on kasvanut ja pitkäaikaistyöttömyyden ongelma pahentunut. Monet näistä työtehtävistä on aivan tavallisia. Kannusteet ovat vinossa, Häkkänen sanoi keskiviikkona."

"Jos työllisyyttä vahvistavia toimia ei saada lisää, tulee leikkauksia, Häkkänen sanoi keskiviikkona Ilta-Sanomille.

Häkkäsen mielestä työllisyyttä lisäävistä toimista on päätettävä hallituksen puoliväliriihessä ja ne on saatava sen jälkeen voimaan pika-aikataululla."

Eli tästä voi päätellä sen, että keväällä päätetään rajuista työttömyysturvan kiristyksistä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005091984.html

45

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajattelelaite

      Näytä ne työpaikat, sellaiset joista maksetaan työehtisopimuksen mukaiset palkat.
      Etelärannan pölpöttjät taas...
      Tyotä tehdään siksi että saadaan palkkaa...

      • kokokook

        kokoomuslaiset töihin loisimasta 650 000e tuen vastineeksi!!


        Vaikka katuja lakasemaan ja risusavottaan ja marjanpoimintaan vanhainkodeille!

        hophop kokkareloiset! Pois sieltä sohvalta makoilemasta loiset!

        s.koskikaan tehnyt päivääkään oikeeta työtä! Sekin loinen vuodeksi kaupan kassalle elämään sillä palkalla.


        Vastikkeetonta SOSSU-tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€
        Kokoomusnuorten tuet pitäisi poistaa!!!!!
        Poliittisten nuorisojärjestöjen, kuten kokoomusnuorten,
        tuet pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että
        tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä
        on älyvapaina syntyviä lapsuksia ja kovasydämisiä kannanottoja oikeistonuorilta.
        Vastikkeetonta tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€,
        kokkareloisille verovaroista tukea tuen päälle!!!!
        Kokoomuksen Nuorten Liitto sai vastikkeetonta TUKIavustusta 650 000 euroa,
        Loisivat vaan sohvalla ja kirjoittelevat paskapuolueohjelmia suomen tuhoksi!
        http://ottolehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123405-kokoomusnuorten-tuet-pitaisi-poistaa
        Puoluetuki on verovarojen väärinkäyttöä.!!!!!

        Susanna Kosken johtama kokoomuksen nuorisojärjestö saa valtionapua 642 850 euroa.=sossutukea!


    • dfhhfdfd

      Entä jos ei tarjota mitä ottas vastaan ? Eihä työttömiäkään ole kun se 400.000 että painu vittuun näiltä palstoilta.

      • HaettavaItse

        "Entä jos ei tarjota mitä ottas vastaan ?"

        Tarjota????

        Ei ennenkään ole kukaan niitä töitä tullut kotiin tarjoamaan. Niitä pitää aktiivisesti etsiä ITSE. Ei kukaan niitä sulle tarjoamaan tule.

        Työnhaku on työtä, ja niin siihen pitää suhtautua. Väitän, että jos haet aktiivisesti vaikka kahteen paikkaan / päivä, niin viikon sisällä olet töissä.

        Tietysti, jos olet niin nirso, että alle 2000€/kk palkka ei kelpaa, niin sitten asia on toinen. Silloin kohdallasi voi syystäkin sanoa, että työ ei kelpaa.


      • Lawetorder
        HaettavaItse kirjoitti:

        "Entä jos ei tarjota mitä ottas vastaan ?"

        Tarjota????

        Ei ennenkään ole kukaan niitä töitä tullut kotiin tarjoamaan. Niitä pitää aktiivisesti etsiä ITSE. Ei kukaan niitä sulle tarjoamaan tule.

        Työnhaku on työtä, ja niin siihen pitää suhtautua. Väitän, että jos haet aktiivisesti vaikka kahteen paikkaan / päivä, niin viikon sisällä olet töissä.

        Tietysti, jos olet niin nirso, että alle 2000€/kk palkka ei kelpaa, niin sitten asia on toinen. Silloin kohdallasi voi syystäkin sanoa, että työ ei kelpaa.

        Eupä ole ei, eikä kukaan muu kuin sinunlaisesi perähikiän keisari tarjoaisi vähimmäispalkkana verollisena 2000€/kk jolla pitäisi perheellisen asua ja syödä kun jo vuokra kolmilapsisella perheellä on uudellamaalla on 1350€/kk ja muualla suomessa 600 - 1200€/kk.

        Ai niin, sinä tietenkin työllistät vain sellaisia jotka kunnan maksamalla 9€ päivä korvauksella tekevät sinulle töitä työhön tutustumisena ja josta sinulle korvataan 48€/h.

        Lisäksi, kiteytä hienosti tänne kaikki ne työnantajat jotka ovat valmiita myöskin maksamaan palkkaa ja että ottavat töihin kenet vaan ikäväliltä 16 - 64 veeeeeeee

        Kiitokset etukäteen kiteytyksestä jonka minäkin maalaistollona osaan, kerron sen viikon päästä.


    • hjjghg

      Mitä työvoimatoimisto on nykyään tarjonnut ? Oottakaa vaan sieltä niin ei tarvi töihin lähtiä.

      • IhmisrääkkäykselleStoppi

        Jos sama työpaikka on usein auki, vikaa on työpaikassa. Ovatko työolot, palkkaus tai olosuhteet kunnossa? Paljonko työmatkoihin kuluu aikaa ja rahaa?

        Pitäisi ola sääntö, että HUONOJA työpaikkoja ei loputtomiin mainosteta. Esim. 4 krt/vuosi voisivat olla mol-sivuilla. Jos tulee neljä lopettamista työntekijöiltä, paikkaa ei enää tarjottaisi erikseen työtarjouksina.

        Nythän kaiken maailman huijaripuhelinmyynnit luukuttavat riistoehdoilla paikkoja vuodet ympäriinsä. Niistä eivät työntekijät saa kuin lyhyen visiitin, pahan mielen ja osa karenssia. Eivät ne ole todellisia työpaikkoja.


      • enalkaisiii

        Niin ne puhelinmyynti provikka pisnikset on ihmsen huijausta kun vuokrakin pitäisi maksaa jollain konstilla. Ei oo tervejärkisen hommaa. Kyllä se pitäsi olla ma-pe 40h viikko hommaa eikä mitää että pitäs olla sossussa samalla kun työtäs sä teet. Liia vaikeasksi menis tommoset sovitellut päiväraha systeemit. Pahimmiten vois olla lirissä sen kanssa.


    • AhneudenPervoYdin

      taas raakaaa kokoomus ek propagandaa !!!
      ahneuden synti vaan jatkuu ja kokoomus häkkänen on täsä pervon ahneuden aisankannattajana...

      • hhheheh

        Äänestä Kokoomusta.


    • NyhjästäTyhjästään

      Minulta kysyi agressiivinen virkailija, moneenko paikkaan olin hakenut viimeisen viikon tai kuukauden aikana. Unohdin kysyä häneltä, tiesikö hän virkansa puolesta, montako avointa työpaikkaa lähialueella oli edes ollut tuona aikana. No, eihän hän olisi tiennyt. Mutta se, että paikkoja ei ole, on työnhakijan syy!

      Jos jaksan, voisin tehdä vähän aikaa, tai vaikka kerran viikossa, sellaisen asian, että käyn mollin sivulta läpi kaikki työpaikat, joihin on kotoani 80 km. Teen jatkuvasti kasvavan spreadsheetin, johon merkitsen työpaikan, osoitteen, työnimikkeen, palkan, työajan, vaatimukset, hainko ja miksi en, jos en hakenut. Seuraavan kerran kun joku sosiaalihyypiö tivaa, läväytän listan eteen: En ole hakenut tuota insinöörin paikkaa, enkä tuota ranskan opettajan virkaa, enkä levyseppahitsaajaksi, enkä koodariksi, enkä noita kaarnaveneitä vuolemaan enkä tuohon lääkärin hommaan. Ja hain tuohon siivoojan työhön, vaikka palkka oli tämä. Hain tuohon risusavottaan, mutta en päässyt. Jne, jne.

    • kuneikelpaa

      miksi ei Uuteenkaupunkiin autotehtaalle suomipoika hae töihin, pitää ulkomaisia ottaa kun ei työ suomipojalle kelpaa. Alkaa kelvata kunhan tuet pienitään niille kuuluvaan tasoon.Palkka on varmasti tes'in mukainen .Eikä mitään parin tunnin pätkiä vaan ihan 8h/pv.

      • Syväpervoahneus

        hakeee - esim. kun oli auki uudessa kaupungissa 200 paikkaa, niin haki noin 800,,,,, joten hakijoita riittää kyllä !

        Ongelma on työpaikkojen puute, noin yleensä, muuta ongelmaa ei ole.'
        Tiedoksi ahneille kokoomus pervoille !


    • meneehermottt

      Ja jotkut sanoo että tuet pois niin alkaa työt maistumaan. Työharjotelut tm. Kokeilut pois niin alkaa työnantajille palkanmaksu maistumaan.

      Tai tuet pois kokonaan niin lisää työllisyyttä. No kyllähän se työtehtäviä lisäisi poliiseille, lukkosepille, hautaustoimistoille ym. Kun ihmiset nälissään yrittää elättää itsensä ja perheensä mutta ei se tukien lopettaminen toisi yhtäkään työpaikkaa lisää!!!

      • apsum

        Työharjoittelut ja kokeilut tai niitten poisto ei lisää yhtään työpaikkaa.
        Nälissään sitä varmaan etsisi töitä jotta kaikki hoituisi.Mitään ylisuuria sossurahoja ei pidä maksaa.
        Ansiohin sidottu korvaus kun työttömäksi joutuu. Ja näille koskaan mitään tekemättömille joku yhteismajoitus ja ruokailu. Rahaa liikkumiseen jotta voivat töitä etsiä.Muut tuet vähiin.
        Ainoa kannustava tuen muoto on ansioihin sidottu, kannustaa aina tesimään töitä ja aina kun saa parempia töitä niin saa suuremman työttömyyskorvauksen tilapäisiin työttömyysjaksoihin.
        Näin olen itse toiminut, tyhjästä aloittanut ja aina on töitä ollut. Palkkaus nouseva suuntainen kokoajan.Lomautuksiakin on välillä ollut, mutta olen ne ottanut ylimääräisen loman kannalta.


      • maaaaaalainen

        Kyllä työharjotteluiden ym. Palkattomien juttujen lopettaminen lisää työpaikkoja siinä mielessä että jos joku työnantaja haluaa töihin ihmisiä niin on pakko palkata koska ilmaisia orjia ei enään saisi.

        Niin sitä etsisi töitä kuten nytkin mistä työnantaja maksaa palkan ja jos kukaan ei palkkaa niin se lisää työtehtäviä poliiseille ym. Jos tuet niin pieniä ettei pysty perhettä elättää.

        Sekä pääasiahan tuossa olisi sekin että ne työnantajat saisivat nenillensä jotka käyttävät palkattomia hyväkseen.

        Hyvä jos sulla on töitä mutta se ei tarkoita sitä että kaikki saavat varmasti töitä jos sinäkin saat. Turha yleistää omia kokemuksia.

        Työttömyys vähenee ja loppuu täysin vain sillä että työnantajat palkkaavat töihin kaikki työkykyiset työttömät eikä mitään määrä-aikaisia tms. Sontaa koska ne ei työttömyyttä lopeta.

        Määrä-aikaisuuden jälkeen työtön on taas työtön ja lisää firmoja perustettava maalle mistä julkiset ei kulje tai kulkee siten että ylittyy se 3h työmatka/päivä työpaikalle mikä on raja kuten työkkärin sivuilla lukee. Sitä ei voi olettaa että joku muuttaisi töiden perässä eikä vaatia.

        Minä en muuta. Olen onnellisempi työttömänä maalla kuin työssä käyvänä kaupunkilaisena ja 7 vuotta olen kaupungissa asunut kaukana aikoinaan ja olin vakituisessa työssä. Sit muutin maalle koska halusin pois kaupungista ja irtisanouduin.

        Toki toivon että töitä saan mutta en siitä asiasta stressiä ota. Elämässä on muutakin paljon tärkeänpiä asioita kuin työ eli työ ei ole koko elämä.


      • maes
        maaaaaalainen kirjoitti:

        Kyllä työharjotteluiden ym. Palkattomien juttujen lopettaminen lisää työpaikkoja siinä mielessä että jos joku työnantaja haluaa töihin ihmisiä niin on pakko palkata koska ilmaisia orjia ei enään saisi.

        Niin sitä etsisi töitä kuten nytkin mistä työnantaja maksaa palkan ja jos kukaan ei palkkaa niin se lisää työtehtäviä poliiseille ym. Jos tuet niin pieniä ettei pysty perhettä elättää.

        Sekä pääasiahan tuossa olisi sekin että ne työnantajat saisivat nenillensä jotka käyttävät palkattomia hyväkseen.

        Hyvä jos sulla on töitä mutta se ei tarkoita sitä että kaikki saavat varmasti töitä jos sinäkin saat. Turha yleistää omia kokemuksia.

        Työttömyys vähenee ja loppuu täysin vain sillä että työnantajat palkkaavat töihin kaikki työkykyiset työttömät eikä mitään määrä-aikaisia tms. Sontaa koska ne ei työttömyyttä lopeta.

        Määrä-aikaisuuden jälkeen työtön on taas työtön ja lisää firmoja perustettava maalle mistä julkiset ei kulje tai kulkee siten että ylittyy se 3h työmatka/päivä työpaikalle mikä on raja kuten työkkärin sivuilla lukee. Sitä ei voi olettaa että joku muuttaisi töiden perässä eikä vaatia.

        Minä en muuta. Olen onnellisempi työttömänä maalla kuin työssä käyvänä kaupunkilaisena ja 7 vuotta olen kaupungissa asunut kaukana aikoinaan ja olin vakituisessa työssä. Sit muutin maalle koska halusin pois kaupungista ja irtisanouduin.

        Toki toivon että töitä saan mutta en siitä asiasta stressiä ota. Elämässä on muutakin paljon tärkeänpiä asioita kuin työ eli työ ei ole koko elämä.

        työnantajallani on ollut näitä työkokeilijoita muutama, mutta lisää ei tule. Oli joku sopimus työkkärin kanssa niistä muutamasta.Muitten työntekijöitten aika meni näitä opastaessa ja paimentaessa. Enemmän haittaa kuin hyötyä.Eli ei ne mitään lisäarvoa ainakaan työnantajille panoksellaan tuo.Kyseessä iso työpaikka, yli 350 töissä.Ja hyvä paikka onkin,itsekin ollut jo 27v.Toki on yt ollut täälläkin joskus 2009 ja heikompi aines, siis lintsarit, siis paikasta toiseen kävelijät, putsattiin pois.


    • misa__

      Pieni kitka juuri laittaa ihmisen toimimaan.Uskon että fiksu nykynuoriso keksii toimet,kun vain heille annettaisiin mahdollisuus.
      Kotiin möllöttämään jääminen on erityisen vahingollista nuorelle,kasvavalle polvelle. <3

    • alkaamaistuuukalja

      Nää tuet pois sanojat on itse kusessa ottamiensa pikavippien kanssa josta pois pääsyä ei ole muu kun ULOSOTTO. TYÖTÖN EI SAA NIITÄKÄÄN HÄHÄHÄHÄHÄ !! JOS NIITÄ OTAT LEIKKINSÄ KESTÄKÖÖN.

      • meesmees

        Enpä tunne yhtäkään pikavipin ottajaa, mutta muutamankin jotka on sijoittaneet niihin pikavippiyhtiöihin. Jo muutaman tonnin sijoitus takaa mukavat kk ansionlisät. Maksetaan joka kk tilille.Ajattelin mennä mukaan.Jossakin vaiheessa.On kiva saada rahnuu tekemättä mitään, samoin kuin nämä sossuelätit. Sillä erolla jotta ne tulee olemaan mun omia rahoja, joita saan joka kk, ei sossun.


      • kovatkorot

        Vitut ne pikavipit on mitää omia rahoja. Mafia tulee vielä ja vetää kuulan kalloo.


      • meesmees
        kovatkorot kirjoitti:

        Vitut ne pikavipit on mitää omia rahoja. Mafia tulee vielä ja vetää kuulan kalloo.

        et ymmärtänyt...kyse EI ole pikavipin hakemisesta/saamisesta....vaan sen antamisen rahoituksesta.Eli alan rahoittamaan jotta sinäkin saat sen vippisi, eli lainaan sinulle ja sinä maksat joka kk osuuden niistä vipeistäsi minulle suoraan pankkitilille.Niin se pelaa.Niistä koroista se mun tuotto kertyy.


      • hfgjghkjh
        meesmees kirjoitti:

        et ymmärtänyt...kyse EI ole pikavipin hakemisesta/saamisesta....vaan sen antamisen rahoituksesta.Eli alan rahoittamaan jotta sinäkin saat sen vippisi, eli lainaan sinulle ja sinä maksat joka kk osuuden niistä vipeistäsi minulle suoraan pankkitilille.Niin se pelaa.Niistä koroista se mun tuotto kertyy.

        Niin, mitä ahne ei olisi valmis tekemään rahan takia. Ahneus on kaiken pahan alku. Ei tulisi mieleenikään tukea roistofirmoja, vaikka itse tulisin rikoksen tuotoista osallisiksi. Ajatelkaa nyt ihmiset hiukan omaa napaa pitemmälle.


      • meesmees
        hfgjghkjh kirjoitti:

        Niin, mitä ahne ei olisi valmis tekemään rahan takia. Ahneus on kaiken pahan alku. Ei tulisi mieleenikään tukea roistofirmoja, vaikka itse tulisin rikoksen tuotoista osallisiksi. Ajatelkaa nyt ihmiset hiukan omaa napaa pitemmälle.

        mutta ilman näitä mainitsemiasi 'roistofirmoja' ette saisi niitä pikavippejänne.Kysyntä luo tarjonnan.Ja kaikki osapuolet tilittää verot ajallaan, minäkin.Ja jokainen voi osallistua jos haluaa. Paitsi sisältää tietty riskin.Ei ole pankin antamaa talletus suojaa, eli rahat voi hävitä ykskaks....mutta sekään ei haittaa jos on jo saanut yli tallettamansa määrän.Näin ainakin minä ajattelen.Se kuukausittain maksettava tulo tilitetään pankkitilille ja se ei häivy mihinkään vaikka sijoitus joskus häviäisikin.Mitä kauemmin pidät sitä summaa siellä niin se tuoton osuus lisääntyy /kk.


      • kukinpäättääite
        meesmees kirjoitti:

        mutta ilman näitä mainitsemiasi 'roistofirmoja' ette saisi niitä pikavippejänne.Kysyntä luo tarjonnan.Ja kaikki osapuolet tilittää verot ajallaan, minäkin.Ja jokainen voi osallistua jos haluaa. Paitsi sisältää tietty riskin.Ei ole pankin antamaa talletus suojaa, eli rahat voi hävitä ykskaks....mutta sekään ei haittaa jos on jo saanut yli tallettamansa määrän.Näin ainakin minä ajattelen.Se kuukausittain maksettava tulo tilitetään pankkitilille ja se ei häivy mihinkään vaikka sijoitus joskus häviäisikin.Mitä kauemmin pidät sitä summaa siellä niin se tuoton osuus lisääntyy /kk.

        Pankin juippi tarjosi sijoitusmahdollisuutena asuntofirmaa. En suostunut sijoittamaan firmaan, joka suodattaa verorahoja osingoiksi. Yx verovaroja osingoiksi suodattava firma heitti mut pellolle omistajanvaihdoksen jälkeen.


    • vituttaaaks

      Ai niin ilman luottotietoja oleva ei saa asuntoakaan edes helposti. Voi harmi.

      • gfcdg

        haista työläiset näitä pikavippejä ottavat että saavat kulutusluottonsa maksettua
        ja useat sitten menettävät luottotietonsa
        työttömillä on luottotiedot kunnossa ja patjat täynnä rahaa sillä he ovat oppineet elämään suu säkkiä myöden


    • delta00

      Kuka sitä työtä haluaa tuilla tehdäkään?
      Olkoonkin työpaikkoja auki vaikka sadointuhansin, mutta oikean palkan maksavia työnantajia joukosta ei löydy montaakaan.

      Ja toden totta, näissä "puhelinmyyntilafkoissa" harvempi tienaa toimeentuloaan, johan sen takeena on yleensäkin kansalaisten ostovoima tai lähinnä sen puuttuminen.
      Puhelimyynnissä ei ole tarjolla mitään sellaisia tuotteita, jotka ovat välttämättömiä peruselämässä.

      Työstä on saatava korvaus, jolla tässä maassa voi elää, ei niin, että jonkun näennäisen korvauksen lisäksi pitää hakea edelleenkin niitä tukia.
      Onhan tämä naurettavaa, että verovaroja jaetaan ensin työllistämistukina ja kun on työllistetty, niin sen jälkeen toimeentulotukina.

      Eikös näiden kansanedustajien ja erilaisten johtajienkin palkkoja ole koroteltu reilusti sillä perusteella, että saadaan ihmisiä kiinnostumaan ko. tehtävistä.
      Ei se muun työvoiman kohdalla ole yhtään sen kummempi asia, riittävällä korvauksella tekijöitä alkaa kyllä löytymään.

    • runkkaaaa

      Joo osta JALLU

    • paskaaaaaaaaaa

      Soviteltu päiväraha on aivan perseestä ja liian sekava systeemi muutenkin.

    • mac-gyver

      Millähän tavalla paikataan tämä globaali entisten työllisten jättämä suuri aukko osaamisen jatkuvuuteen työttömille.
      Vanhempien soisi olevan esimerkkeinä jälkikasvulleen ja nyt näyttää siltä että kohta tarvitaan ohjeet siihen,miten kuoria kananmuna? olisiko se juuri tuo osallistumistulo..

    • 25kuhkh

      häkkänen valehtelee
      tottakai työpaikkoja on auki kun niissä ei ole vielä hakuaika mennyt kiinni
      kyllä ne työpaikat täyttyy
      lääkärille avoimet paikat ei täyty siksi kun ei kouluteta ja tämä on taas hallituksen vika

      työttömiä syyllistetään että saatais kansan tuki työttömien pakkotyöllistämisiin ja korvausten leikkamisiin

    • Pakkotyöhön

      Vaalien jälkeen paljastuu, mitä kiristyksiä eri etuuksiin hallitus on jo sopinut salaisessa seminaarissaan. Yksi on työttömyysturvan heikennys siten, että vaikka tarjotussa työssä käteen jäävät tulot ovat pienemmät kuin työttömyys- ja muut etuudet yhteensä, ei enää ole mahdollisuutta kieltäytyä menettämättä etuuksia. Ei siis enää voi valita, että meneekö töihin vai ei. Paitsi tietenkin jos on niin varakas, ettei tarvitse työtä eikä etuuksia.

      • TulonjakoMalli

        piiat ja rengit kuriin !!!
        elintaso vain omistavalle luokalle !!!


      • Lawetorder
        TulonjakoMalli kirjoitti:

        piiat ja rengit kuriin !!!
        elintaso vain omistavalle luokalle !!!

        Aivan, tällä mallilla suomi pärjää.
        Lisäksi perus- ja ihmisoikeudet vain omistavalle luokalle.

        Näillähän sitä pärjääkin sitten ja rumimmat saa sitten tappaa.

        Eiköstä vaan?


      • kjjklll

        "Yksi on työttömyysturvan heikennys siten, että vaikka tarjotussa työssä käteen jäävät tulot ovat pienemmät kuin työttömyys- ja muut etuudet yhteensä, ei enää ole mahdollisuutta kieltäytyä menettämättä etuuksia. Ei siis enää voi valita, että meneekö töihin vai ei. Paitsi tietenkin jos on niin varakas, ettei tarvitse työtä eikä etuuksia. "

        Tuo on jo tullut ja nykyään työssäkäyntialue on 80 km.


      • Lawetorder
        kjjklll kirjoitti:

        "Yksi on työttömyysturvan heikennys siten, että vaikka tarjotussa työssä käteen jäävät tulot ovat pienemmät kuin työttömyys- ja muut etuudet yhteensä, ei enää ole mahdollisuutta kieltäytyä menettämättä etuuksia. Ei siis enää voi valita, että meneekö töihin vai ei. Paitsi tietenkin jos on niin varakas, ettei tarvitse työtä eikä etuuksia. "

        Tuo on jo tullut ja nykyään työssäkäyntialue on 80 km.

        Höpö höpö.

        Kyllä, siis jos lakeja edes pikkuisenkaan noudatettaisiin, mutta eihän niitä tarvitse mitään noudattaa, koska julkinen valtahan siitä antaa kansalaisille erittäin hyvän esimerkin, ettei lakeja todellakaan tarvi noudattaa, joten jos tietää hyvän tavan elättää itsensä, niin ei muuta kuin antaa palaa vaan.

        Taikka tehtäiskö vaan niin, että ensinnä julkinen valta noudattaa niitä lakeja kuin pitääkin ja määrätäänkin ja sitten vasta katsotaan muuta.

        PL 2lku 18 on aika tärkeä tuosta oikeudesta kieltäytyä, koska ei ole sitä työtä edes valunnut/harkinnut taikka muutoinkaan kykenevä kyseiseen työhön.

        Näillä mennään sossujen asiamiehet ja vaikka kuinka vingutte, NIIN NIITÄ TÖITÄ EI OLE ENÄÄN KAIKILLE, koska hallitukset alun 80-luvun lopun ovat sössineet kaikki asiat ihan perseelleen ja konklaavikoivisto on nuo kansan kurjistamistoimet hyväksyny.


      • uhhoooijo

    • Keimo-alakuula

      90 luvun laman aikana muutin Tampereelle taskussa vain 50 markkaa.Alussa oli hankalaa,mutta kyllä elämä kantaa ja opettaa.
      Kyllästyin raapimaan kiveksiä ja makailemaan.Uusi paikka ja kuviot piristää!

      Kokeilkaa vaikka..kukaan ei kotoa teitä hae,siellä saatte luhistua tuomiopäivään asti.

      • 74412

        siinä oikea periaate.Näin se vaan on ja tulee olemaan.Jos ei mitään yritä ei mitään saa ja se sossuluukku ei pitkälle kanna mikäli jotain omaa haluaa.


      • verinenkokoomusripuli

        ahnetta naivia kokoomus fuulaa ja ripulia...


    • suominousuun

      Työttömyyshän poistuisi heti kun poistettaisiin työttömyyspäiväraha kokonaan. Työllisyyshän lähti heti nousuun kun päivärahaaikaa lyhennettiin!

      • hyppää

        Neuvostoliitossa tehtiin sammakolla koe. Kun sen käskettiin hypätä niin se hyppäsi.
        Sitten leikattiin jalat pois ja käskettiin hypätä, se ei hypännyt

        Tiedemiehet tulivat siihen tulokseen että jalkojen poisleikkaamisen seurauksena :
        sammakosta tuli kuuro.

        Jaa että miten liittyy mihinkään, miettikää sitä...


    • Pitkäaikatyötön

      "Häkkäsen mukaan valtiovarainministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön selvitysten mukaan on kymmeniätuhansia työpaikkoja auki.
      – Niistä iso osa on Uudellamaalla. Samaan aikaan Uudellamaalla työttömyys on kasvanut ja pitkäaikaistyöttömyyden ongelma pahentunut. Monet näistä työtehtävistä on aivan tavallisia. Kannusteet ovat vinossa, Häkkänen sanoi keskiviikkona."

      Kansanedustaja leikkii tässä tyhmää. Hänen pitäisi tietää työmarkkinoiden toiminnan edellyttävän, että jatkuvasti on työpaikkoja auki. Se on välttämätöntä, koska kymmeniätuhansia ihmisiä jää joka vuosi eläkkeelle ja suurin piirtein saman verran tulee uusia työnhakijoita oppilaitoksista.
      Määräaikaisesti palkattuja pakotetaan hakemaan omaa työtään yhä uudestaan.
      Uusia yrityksiä syntyy ja työvoimaa palkataan. Vuoden päästä 90 % niistä on nurin, ja sitten väki irtisanotaan.

      Tämä on tavanomaista työmarkkinoiden elämää, eikä suinkaan mikään kannusteongelma.

    • gjjgjgh

      Ainut jolla on töitä taitaa olla ulosottomies näistä suoli24 jutuista päätelleen. On liian helposti saatavilla kaikelaista vippii ja sehä ei oo oma vika kun sen otti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe