Roaming-maksut poistuvat kesäkuussa

Skeption

Kerrotaan, että kesäkuussa roaming-maksut poistuvat EU:n alueella, joten kännykkäänsä rakastunut ja sen kokoaikaiseen ja jatkuvaan käyttöön sitoutunut Kanarialla lomaileva/talvehtiva suomalaisihminen ei enää kesäkuun jälkeen tarvitse etsiä kuppilaa tai hotelin aulaa, jossa on ilmainen langaton paikallisverkko (wlan/ WiFi). Asia ei näytä kuitenkaan vielä vesiselvältä. Suomalaiset/Suomessa toimivat operaattorit, ainakin Elisa ja Sonera ovat jurnuttaneet ja hakeneet jatkoaikaa, jotta ei tarvitsisi sitoutua uusiin EU:n tukkuhintoihin, jolloin rahnaa tulisi tilille vähemmän, ellei nostaisi kuluttajahintojaan. Suomessa datasiirtopalvelu on totuttu saamaan halvalla: Esim oma mobiililiittymäni on yhdistelmä, jossa voin puhella ja tekstata rajattomasti ja roikkua netissä 27/7 50 Megan nopedella (teoriassa, käytännössä se on ollut 10...30 megaa, joka on riittänyt papalle) Hintaa on vajaa 30 euroa /kk.

Ollessani joinakin talvina Teneriffalla, jouduin ostamaan datansiirtoa niin kuin kaljaa: Se kului loppuun yllättävän nopeasti, ja jouduin taas kävelemään Movistarin kioskille jossa kännykkäni korttiin ladattiin kahdella kympillä lisäbittejä.
Minulle ei koskaan auennut, kuinka niitä hupeni, kun käytin kännykkääni läppärini mokkulana. Sillä saarella eletään kiviaikaa, datansiirtäjät on valsinaisia rosvoja, ja siirtonopeudet surkeita. Puertossa on AirFibre-niminen firma, joka tuo ja asentaa parvekkeen kaiteeseen kiinnitettävän antennin/reitittimen, ja vuokraa sitä määräajoiksi.
Se joko toimii tai sitten ei. Parvekenaapurini kokeili sitä yhtenä talvena, ja asentajan vielä ollessa paikalla mittasimme siirtonopeuden, ja se oli noin puolet luvatusta. Naapurini sanoi asentajalle että vieköön rakkineensa pois, hän tiputti sopimushintaa salamannopesti puoleen, jolloin hinta-siirtonopeus oli kohdallaan ja reititin sai jäädä.
On vain niin, että tuo AirFibre välittää Movistarin tai Orangen yhteyksiä, evätkä yhteydet toimi joka paikassa, tai taloyhtiö kieltää laittamasta niitä antennilautasia parvekkeisiin.
Viime talvena asuin hotellissa ja ostin 20 eurolla/kk yhteyttä, joka oli jotenkuten riittävän nopea eikä sidottu datamäärään.

Kuka bitinvirkkaaja, tai nettiälykäs kertoisi minulle selkokielellä mitä tarkoittaa 2.5 euron hinta per Gigabitti? Kauanko gigabitillä selaa Iltalehteä ja sen videoita, joita on kotona tottunut käyttämään?
Tuo datamäärä ja hinta on ollut esillä lehdissä, hinnan pitäisi laskea tuohon summaan vuoden 2022 alkuun mennessä?
Elisan tai DNA:n kioskien "asiakaspalvelijat" eivät kerro mitään.

28

4790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahallasaariittävästi

      Kookeli kertoo senkin jos vaan vaivautuu etsimään.

    • Kinnostaa

      Oot tosifiksu, et siis tiedä mitään. Kokkeli.

    • TänäänTäällä

      Räpellän läppärilläni tätä juttua yhdessä Inlgesin apartementossa. Maksoin asunnon omistjalle=hotelli, 28 eeroa kahden viikon nettiyhteydestä huoneistooni. Aika kallista kamaa. Vastaanottovauhtia on Ooklan mittarilla 3...5 Megabittiä ja lähetyksessä 2...3. Eli verkalleen pelaa mutta riittää esim. Areenasta uutisten katseluun. Hieman Annen naama värähteli, kun hän näytti sääkarttoja. Iltapäivällä oli joitakin jumittumisia, jolloin yhteys tökki enemmän.
      Yhteyksien luotettavuus ja nopeus ei kuitenkaan luultavasti parane, kun roamingmaksut poistuvat, nämä saaret ovat takapajulaa Suomen loistaviin yhteyksiin verrattuna. Mahdollisesti vain nuo intenet-kioskit menevät nurin. Niissähän internetin käyttö maksaa noin euron tunti, ja niitä narikoita on näillä saarilla paljon.

    • Netissä

      Oltiin juuri pari viikkoa kanarialla, vodafonesta 20e kortti ja oma reititn mukana. Hyvin pelitti normikäytöllä 10 vrk tuo systeemi.

    • AikaUtelias

      Oliko siinä kahdenkympin kortissa mitään rajoitusta, eli saitko siirtää dataa rajattomasti? Ja mikä oli siirtonopeus? Kokemusta onvain viime talvena talvehtimisestani Teneriffalla, Vodafonelta tai Orangelta ei aanut muita kortteja kuin rajatulla datasiirtomäärällä olevia. Toki niillä (esim 20 eerolla)sai hoidettua välttämättömät "normikäyttöasiat" reilun viikon ajalta, mutta jos katseli Suomen tv-lähetyksiä, niin varsin pian se varoitus ilmaantui jäljellä olevasta saldosta.

    • KännykkäMukana

      Rankalla netin viihdekäytöllä kotimaassa kuluu vajaa 5 gigatavua kaistaa kuukaudessa. Todennäköisesti Kanarialla kuluisi ehkä neljännes. Eli veikkaan että viikon reissussa giga riittäisi minulle reilusti. En lähettele matkakuvia sähköpostissa. Niillä saa helposti gigan kulumaan.

      • jannevilled

        rankalla viihdekäytöllä? Minulla menee yli 50 gigaa kuukaudessa...


      • SerlaTeam
        jannevilled kirjoitti:

        rankalla viihdekäytöllä? Minulla menee yli 50 gigaa kuukaudessa...

        Pornhub vie kieltämättä paljon kaistaa.


    • Fuerteventura

      Eli 7.3.18 jos on 10 g käyttöoikeus maksettu DNA roaming, voiko käyttää Kanarian saarilla Fuerteventura?

      • asiakeskustelu

        Kysyt operaattoriltasi. Jos se on EU-liittymä, joka sisältää tietyn määrän liikennettä kukkaudessa, voi ja toimii.
        Miksi joku nostelee vuoden vanhan ketjun. Asiat muuttuivat viimekesänä, joten se, mikä avatessa oli auki, on nyt faktaa.


      • kirotusvire

        kukkaudessa po. kuukaudessa. Löydätkö toisenkin virheen?


      • intoPiukeeko

        DNA:n sopimuskumppania Kanarialla en tiedä. Elisan ja Telian EU-liittymät toimivat hyvin, eli paremmin, kuin turisteille kaupattavat paikalliset sim-kortit keskimäärin. Ainakin Teneriffalla kaupataan 5,10 ja 20 Gt:n paketteja, mutta isossa osassa on ne puhelut ja tekstiviestit mukana, eikä pelkkään nettiin myydä kuin harvoja paketteja. Isoa osaa yhteyksistä ei voi langattomasti jakaa päätelaitteitten kesken. Voittopuolisesti Suomesta ostettu EU-liittymä pelittää paremmin, kuin Kanarialta ostettu, jotka usein perustuvat turistin taloudelliseen hyväksikäyttöön.


      • Ainamatkalla

        Mahdoton väite. Ei siinä paikanpäällä ostetussa liittymässä ole mitään "huononnuskoodia". Dna:n sopimuskumppaneina mantereella ovat Vodafone ja Movistar. Täällä verkot toimivat huonommin kuin Suomessa. Johtuu varmaan kuormituksesta ja osittain käytössä olevasta 3G-tekniikasta.


    • Antikuu

      Kanarian saaret koostuu kahdeksasta eri saaresta joista seitsemällä on pysyvää asutusta joten voitko hieman tarkentaa kysymystäsi?

    • fonotel

      Mikä sellanen raomingmaksu on? Minä en ole sellaista ikinä tilannut enkä edes maksanut.
      Maksan puheluista vain.

    • Ainamatkalla

      Jos olet käyttänyt puhelintasi aikaisempina vuosina ulkomailla niin olet myös maksanut tämän roaming-maksun puhelumaksuissasi.

    • Fhjttjjrfcjyfch

      Operaattorisi lähettää ulkomaille saavuttuasi tekstiviestin jossa kerrotaan puhelimen käytön hinnat ulkomailla. Tällä hetkellä esimerkiksi Elisalla 1 Gt tiedonsiirto maksaa reilun 7 euroa lisää tavanomaisen laskun päälle.

    • dadankuluttaja

      Eikös noilla suomalaisoperaattoreilla ala olla kaikissa sopimuksissa joku datansiirtopaketti, mulla on Telialta 7Gigaa kuukaudessa EU:n alueella, Suomessa tietenkin rajoittamaton.. Katselin just kännykkäni laskurista käyttämän datan määrää: Käytän sitä kotona-mökillä- joka paikassa läppäreitteni ja pöytäkoneeni datan siirtämiseen koska kotonani ei ole kuitua, ja se on halvin ja riittävän nopea, 50 Megaa, käytännössä nopeus tietenkin vaihtelee 10...45 välillä paikasta riippuen.
      Kahdessa päivässä dataa siirtyy noin 1...1.5 gigaa, "kovalla käytöllä": Lehtien lukua 2..3 tuntia/vrk (mitään paperilehtiä ei ole tilattu, kaikki on pelkkiä nettiversioita) Uutisten katselua, ei elokuvien töllötystä. Siis kännykän asetuksissa on datan siirto koko ajan päällä, ollessani kotimaassa.
      Kännykkäkauppiaitten horina puhelimen ylikuormittumisesta on täyttä paskaa, kännykkä kestää, joten reitittimiä ja ylimääräisiä liittymiä ei tarvitse ostaa.
      EU-ulkomailla lomaillessa tuo 7 Gigaa riittää mulle kahdeksi-kolmeksi viikoksi. Kokemukseni mukaan pidemmät oleskelut, kuten 3 kk Teneriffalla, onnistuu hyvin tuolla 7 G/kk, kun katselee välillä muutakin kuin läppärin ruutua.
      Se pitää paikkansa, että Kanarialla paikalliset operaattorit ovat rosvoja, datansiirtoverkot ovat kivikautisia, ja turisteja/talvehtijoita yritetään rokottaa kaikesta. Saapa nähdä, kuina moni niistä nettikioskeista, joita on muutamia ainakin Puerto de la Cruzissa, menee nurin, kun suomalaiset oppivat rajoittamaan dadansiirron ja pölötyksen operaattoreidensa kiinteiden rajojen mukaiseksi.
      Pahoittelen kirjoitusvirheitä, harmaakaihin syytä!

      • Sotis

        Ei kiinnosta
        T:Sotavento.


      • Emmeoletulossa

        Ei me tulla. Tällä palstalla saa kirjoittaa kaikkien Kanariansaarien asioista.


      • intoPiukeeko

        Kiitos dadankuluttaja! Harvinaisen tervejärkinen ja asiallinen kirjoitus ilman asiavirheitä.


      • äöoöä
        Emmeoletulossa kirjoitti:

        Ei me tulla. Tällä palstalla saa kirjoittaa kaikkien Kanariansaarien asioista.

        Kuka täällä on Intiasta yrittänytkään?
        HÄH?


    • Vetäkäähenkeävälillä

      Kylläpäs täällä on tulehtunut ilmapiiri. Mitäs jos vain yritettäisi kaikki sopia joukkoon. Annan palstalaiset voisivat hieman vetää henkeä siellä omalla palstallaan ja antaa tilanteen rauhoittua. Eihän tästä mitään tule että täältä yritetään värvätä kaikki väkisin sinne toiselle palstalle.

    • intoPiukeeko

      Oikein puhdasta, Joku viesti ehkä vielä kyseenalainen. Tältä näyttää trollattu ketju!

      Telia todella on johinkin liittymiinsä sisällyttänyt tuon 15 gigaa/kk. Muilla se on max 10.
      Paikalla ostetuissa huomionarvoista on todella se, että useat estävät jakamasta esim. luuria, jossa se kanarialainen sim-kortti on, nettikäyttöön. Kotoiset vaihtoehdot toimivat ällistyttävän hyvin verrattuna turisteille tarkoitettuihin kanarialaisiin vaihtoehtoihin. Kanarialaiset on sitten myös aikasidonnaisia, eli jos ostat 20 gigaa ja 10 on kuun lopussa jäljellä, ne säästyneet ei ole enää käytettävissä.

    Ketjusta on poistettu 54 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe