Miten ohjaat lastasi käyttäytymään?

Takapenkiltä

Miten saat lapsesi osallistumaan yhteistilaisuuksiin asiallisesti?

Nykyisin missään lastenjuhlassa ei voi olla miellyttävissä tunnelmissa. Joka kerran joukossa on häirikkölapsia, jotka eivät malta kuunnella, eivät malta osallistua, eivät malta pysyä paikallaan, ja sitten heidän vanhempiaan, jotka sallivat riehumisen ja häiriköinnin. Se on myös esiintyville lapsille mieliharmi, sillä esityksiin on harjoiteltu ja paneuduttu, ja sitten esitys menee pilalle jonkun riekkujan takia.

Pahinta on, jos lapsi rihaantuu esim. kirkossa, teatterissa, tai jossakin muussa virallisessa tilaisuudessa, eikä vanhemmilla ole järkeä viedä lapsi pois.
"Miten he oppisivat, jos heitä ei saa ottaa mukaan!" Hyvin yleinen puolustus, kun huomautetaan, että lapsi häiritsee muita. Sama ravintoloissa. Monet lapset häiritsevät toisia aterioitsijoita vanhempien siunauksella. Paremminhan he itse voivat ateriastaan nauttia, kun muut joutuvat paimentamaan riehujia.

Näille vanhemmille tiedoksi, että lapsi oppii, kun hänelle etukäteen selitetään, minne mennään, ja miten siellä sitten ollaan. Kerrotaan myös, että jos ei jaksa olla ohjeitten mukaan, niin voidaan lähteä kesken pois, mutta se olisi kaikkien mielestä ikävää. Jos mennään paikkaan, jossa ei ole aikaisemmin oltu, pitää tulla ajoissa tutustumaan, esim. kirkon sisustus on hyvin outo ensikertalaiselle. Lapsella saattaa olla paljonkin kysyttävää.
Hän ei myöskään ymmärrä esityksestä pätkääkään, joten kärsivällisyys voi pettää. Silti lasta ei saa päästää juoksentelemaan pitkin käytäviä, ei lastenjuhlissa eikä aikuisten tilaisuuksissa. On vietävä lapsi pois purkamaan toimintatarmoaan eteistiloihin.

Mitkä ovat omat konstisi?

26

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaikillaKivaa

      Minulla on ollut onni saada lapset, jotka ovat osanneet käyttäytyä. Olemme vieneet lapset ruokaravintolaan, kirkkoon ym. tilaisuuksiin jo vauvana, joten paikkana ja tilaisuuksina nämä ovat tuleet tutuiksi alusta asti.

      Sukulaislapset joutuvat yleensä ulos purkamaan ylimääräistä energiaa, jos näyttää siltä, että homma menee esim. juhlissa häiriköinniksi. Jos esim lasten synttäreillä vanhemmat sanovat, että aletaanko pukemaan ulos menoa varten, villimmätkin rauhoittuu tai vaihtoehtoisesti haluavatkin ulos juoksentelemaan. Eli lapsi voi päättää itse käyttäytyykö vai lähteekö ulos riehumaan muiden riekkujoiden kanssa.

    • Takapenkiltä

      Sukulaisesi reagoivat ja vievät "häirikkönsä" pois tilaisuudesta. Miten suhtaudut siihen, että lapsi juoksee kirkon käytävällä ja pyrkii alttarille kesken toimituksen?
      Moni lapsi osaa olla aloillaan vieraassa ympäristössä. Uusi ja outo on kiinostavaa.
      He ovat oppineet olemaan aloillaan ehkä juuri sillä tavoin, että heitä ei ole päästetty juoksentelemaan tilaisuuden aikana.
      Sitten on se vanhempien ryhmä, joka sanoo, ettei tuolle voi mitään, kun se on niin vilkas. Pitää päästää se penkistä pois. Mutta eivät tajua, että pilaavat kaikkien muiden tunnelman, on sitten kyseessä teatteriesitys tai rippijuhla.

      • KaikillaKivaa

        Toki tällaista näkee, että vanhemmat antavat lasten tehdä mitä haluavat, koska "se on niin vilkas".
        Jos lapsi ei ole sairas, hänet voi opettaa olemaan aloillaan juhlallisissa tilaisuuksissa. Vauvat ovat toki asia erikseen. Kysymys on siis lapsista, jotka ymmärtävät puheen ja lapsethan ymmärtävät hyvin puhetta jo tuosta vuoden iästä alkaen, mikäli heille on jaksettu paljon selittää asioita.

        Jotkut vanhemmat ovat joskus vain vähän laiskoja selittämään lapsille, miksi on tärkeä tehdä asioita tietyllä tapaa. Tämä toki sitten kostautuu ja ja vanhemmilla on kaksinkertainen työ pitää jälkikasvunsa aisoissa, kuin niillä vanhemmilla, jotka pitävät lapsiaan ymmärtävinä ja järkevinä.

        En niinkään välittäisi että tunnelma on pilalla, kun paikalla on häirikkölapsi. Ensin tulee mieleen, että miksi lapselle ei ole opetettu riittävän ajoissa asioita? On vanhempia, jotka eivät puhu vastasyntyneelle lapselle, kun "eihän se kumminkaan vastaa, eikä mitään ymmärrä". Niin, nämä lapset sitten oppivat kaikki asiat paljon myöhemmin, kuin mihin he pystyisivät toisenlaisella tyylillä. Lähinnä tunnen turhautumista, kun homma menee käsistä. Eikä kellään ole kivaa.


      • Tapakoulutus

        Eikö tunnelma sitten ole pilalla, jos tunnet turhautumista, eikä kenelläkään ole kivaa?
        Ja vain yhden riekkujan takia, jota vanhemmat ihailevat ja selittävät, että tällä kullalla on niin raju temperamentti. Ja kyllä sillä on oikeus vähän rikkoa sääntöjä, lapsihan se vasta on.
        Muuten - oiva esimerkki saatiin Ähtärin eläinpuistosta pari päivää sitten. Lapselle ei varmaankaan ollut terotettu, että turva-aidan toiselle puolen ei saa mennä, vaan 7-vuotias pujahti sen alta ja meni susien aitauksen viereen ja syötti kätensä pedoille. Olisi kannattanut vanhempien antaa tiukka ohje, miten eläintarhassa ollaan. Selittää, että turvamääräyksiä pitää oman turvallisuuden takia noudattaa. Kielto koskee kaikkia, myös vanhempia.


      • KaikillaKivaa

        No joo, toki se vaikuttaa tunnelmaan, jos antaa vaikuttaa. Minulla lienee vain kyky sulkea silmät ja korvat häiriköiltä. :)
        Oikeastaan mikään ei niin paljon kismitä häirikkölasta kuin se, ettei häntä noteerata, kun hän käyttäytyy huonosti. Huomaan vain ne lapset, jotka osaa käyttäytyä ja olen heille ystävällinen, annan kehuja. Toimii. :)

        Ikävä kyllä näiden häiriköiden kanssa käy toteen ns. "jälkiehkäisy". Usein he viimeistään 18-vuotiaina kaahaavat autolla itsensä hengiltä tai tekevät jotain muuta yhtä tyhmää, kuten kiipeävät sähkötolppiin tai junan katolle. Surullista, kun olisi vain ajoissa pitänyt vähän "kasvattaa".

        Toivottavasti tämä suden raatelema oppii näin kantapään kautta, kun vanhemmat eivät viitsineet opettaa. Tai en minä tiedä, mitä siinä on tapahtunut. Onko lapsi ollut ikätasoisesti kehittynyt. Joka tapauksessa hyvä, että henki säilyi.


    • Lisbetht

      Ylensä meihen papset ovat vähän jälken jääneitä eiväktä osaa käyttäytyä ,omat osaa ja ovat viksuja ja viisaita.

      • KaikillaKivaa

        Yleistäminen on typerää ja mitkä hemmetin miehen papset? Miehet ei käsittääkseni vielä pysty lisääntymään ilman naista, heh, hee. :D

        Lapset eivät synny viisaina tai tyhminä. He ovat kuin tyhjä taulu. Meillä on yhteiset lapset, miehelläni ja minulla. Ei olla harrastettu kierrätystä, niinkuin nähtävästi sinä olet tehnyt.


      • meehiiteen

        Voi lissu, kun sulla ei ole miestä eikä lapsia, miehesi jätti sut jo aikoja sitten.


    • Ei.lapsia.lainkaan

      Ajatelkaas, että on niitäkin ihmisiä, joilla ei ole pikkulapsia. Niitäkin ihmisiä ON.
      Heidän on siedettävä nämä kurittomat kersat ja hymyiltävä ystävällisesti, kun ne riekkuvat ympärilläsi, kun haluaisit syventyä juhlapaikan esitykseen.
      Auta armias, jos joku sähisisi SHHH. Meidän lapselle! Sitä raukkaa ei ikinä ole kohdeltu sillä tavoin! JA SEN HUOMAA.

      • KaikillaKivaa

        Kyllä sinä voit "kurittomalle kersalle" sanoa Shhhh, oli sinulla lapsia tai ei.


      • Ei.lapsia.lainkaan
        KaikillaKivaa kirjoitti:

        Kyllä sinä voit "kurittomalle kersalle" sanoa Shhhh, oli sinulla lapsia tai ei.

        Mutta omat vanhemmat eivät? Slogan "koko kylä kasvattaa" ei merkitse sitä, että vanhemmat seisovat tumput suorana ja antavat muiden ihmisten äkseerata lapselle, kun on hermot menneet rautalangaksi.
        Lapsi ei ole syypää vaan tyhmät vanhemmat.


      • KaikillaKivaa

        Sillälailla ne lapsen omat vanhemmatkin huomaavat, että lapselle voi sanoa Shhh, kun joku vieras joutuu sen tekemään heidän puolestaan.

        Ei sinun sen paremmin lapsettomana tarvitse sietää kurittomia kersoja, kuin muidenkaan. Tietysti ne, joilla on lapsia on usein enemmän ymmärrystä vieraillekin lapsille. Tavallaan siisi kykyä samaistua lapsen tilanteeseen muutenkin kuin että onpa hällä tyhmät vanhemmat.


    • MM1971

      Meillä on neljä lasta. Kaikki osaavat käyttäytyä, muidenkin kuin vanhempiensa mielestä. Kasvatus tapahtuu muun muassa hyvää esimerkkiä näyttämällä. Lapsiin on hyvä suhde ja he haluavat käyttäytyä huomaavaisesti, koska heihinkin on suhtauduttu kunnioittavasti. Kerrotaan etukäteen tilanteista ja toivottavasta käyttäytymisestä. Kehutaan hyvästä käyttäytymisestä. Ei mennä mahdottoman hankaliin tilanteisiin. Osa lapsistamme on mtorisesti vilkkaampia, mutta silti ovat osanneet käyttäytyä. Lapsia ei käsketä turhaan, mutta he tietävät, että kun käsketään, silloin tarkoitetaan ja äiti myös pitää aina huolen, ettei käskyä jätetä noudattamatta.

    • äiteekäskee

      Pitäisikö lapsen käyttäytyä, kuin naapurimaassamme 80 - luvulla. Hymyillä ja esittää että kaikki on hyvin, tanssia tai laulaa vieraille, jotka saavat parempaa ruokaa, kuin he ikinä. Ja olla muuten täysin hiljaa.

      Ei kuulosta lapselta, vaan pelotellulta henkilöltä, joka pakotetaan pakkomuottiin.

      • Rajat.ja.rakkaus

        Kyllä minun lapseni saivat ruokaa ilman sirkustemppujakin.

        Opetin heille pöytätavat ja tavallisimmat tervehdykset ja kiitokset pienestä pitäen, esimerkin avulla. Olin lapsilleni aina kohtelias, sanoin kiitos ja ole hyvä, toivotin hyvät huomenet ja yöt, kiitin heitä hyvästä käytöksestä, kun oli aihetta. Opetin heille liikennesäännöt tarhamatkoilla. Koskaan ei punaista päin.
        Heille ei ole mitään näkyvää haittaa tästä ole tullut. Eivät edes tiedä olevansa aivopestyjä, manipuloita ja pelokkaita sirkushylkeitä, poloiset.
        Tietenkin meillekin tuli konflikteja ja eripuraa. Vaikka suutuinkin, en koskaan nöyryyttänyt lapsiani, vaan selvitin asiat muilla tavoin. Väkivaltaa en ole koskaan sietänyt.
        Jos menisimme eläintarhaan, ei heille tulisi mieleenkään mennä aidan alta kielletylle alueelle. Ovat itsekin sitä mieltä, että kieltotaulut ovat kaikkien parhaaksi, ei kiusanteon tähden.


      • hoppotihoppotihoi

        Kirjoitinkin eräästä sijaisvanhemmasta, jolta otettiin lapset pois. Sai lapset esimerkiksi syntymäpäivillä käyttäytymään moitteettomasti ja esiintymään valmistelemallaan ohjelmalla. Muita vanhempia oli touhu ihmetyttänyt ja he olivat ajatelleet, että "ei voi olla totta". Ja pelko ja kaltoinkohteluhan sieltä löytyi ja lapset otettiin pois.
        Ko. sijaisvanhemman esittäminen kuulosti juuri tuolta, kuin sinulla Rajat.ja.Rakkaus. Kaikki oli ESIINTYMISTÄ.


      • Rajat.ja.rakkaus

        Minun lapseni siis vain esiintyvät, kun noudattavat liikennesääntöjä? Lapseni eivät ole ikimaailmassa esiintyneet kutsuilla vieraille. Minusta se juuri on lapsen nöyryyttämistä ja sirkustemppuilua. Mutta kohtelias käytös ei ole temppuilua.

        Kummastelen todella, miksi lasten kotikasvatus on niin tuomittava asia.
        Hyvin käyttäytyvä lapsi selviää kiperissäkin paikoissa, koska hänellä on tieto siitä miten aikuiset kohdataan. Mutta usein näkee, että muut halveksivat vanhempia, joilla on lapset, jotka osaavat tervehtiä ja istua paikallaan tilaisuuksissa.

        Missä vaiheessa itse olet oppinut tervehtimään, kiittämään ja kohtelemaan ihmisiä ystävällisesti? Kunnioittamaan lähimmäistäsi?
        Lapsuudessasi se ei ole ollut ajankohtaista?


      • Tavat.lapsuudesta
        hoppotihoppotihoi kirjoitti:

        Kirjoitinkin eräästä sijaisvanhemmasta, jolta otettiin lapset pois. Sai lapset esimerkiksi syntymäpäivillä käyttäytymään moitteettomasti ja esiintymään valmistelemallaan ohjelmalla. Muita vanhempia oli touhu ihmetyttänyt ja he olivat ajatelleet, että "ei voi olla totta". Ja pelko ja kaltoinkohteluhan sieltä löytyi ja lapset otettiin pois.
        Ko. sijaisvanhemman esittäminen kuulosti juuri tuolta, kuin sinulla Rajat.ja.Rakkaus. Kaikki oli ESIINTYMISTÄ.

        Näen kyllä punaista, kun pidetään itsestään selvänä.että kauniisti käyttäytyvät lapset ovat väkivallan ja pelottelun uhreja.
        Niinkö on aikuistenkin elämässä? Pitäisikö teini-ikäisten terrorisoida busseissa muita matkustajia, mummojen kampata kävelykepillään kanssakulkijoita liukuportaissa, pitäisikö keski-ikäisten miesten huudella solvauksia mamuille Itäkeskuksessa?
        Miksei niin? Sehän on palstalaisten käsitys normaalista teeskentelemättömästä käytöksestä, jota ei tule hillitä.
        Kohtelias käytös ja tyhmä tapa pitää mutinat mahassaan on pelkkää esiintymistä. Todellisuus on kuitenkin väkivaltainen ja hyökkäävä. Teeskentelemmekö kaikki?


      • pelännyt

        Lasten käyttäytyminen oli silmiinpistävän jäykkää ja he pyörivät kaltoin kohtelevan sijaisvanhemman ympärillä. Esittivät harjoittelemansa ohjelman ja palasivat taas kaltoin kohtelijan viereen. Eräs syntymäpäivillä ollut aikuinen ajatteli, että "tämä ei ole todellista, tässä on jotain mätää". En tiedä muista, mutta ko. lapset käyttäytyivät pelosta ja kaltoin kohtelijan mieliksi "elottomasti". Se ei ole tyypillistä lapsille. Heidät otettiinkin pois tuolta sijaisvanhemmalta. Ja se oli hyvä juttu se. Enää ei sukulaistenkaan tarvitse pelätä.


      • Rajat.ja.rakkaus
        pelännyt kirjoitti:

        Lasten käyttäytyminen oli silmiinpistävän jäykkää ja he pyörivät kaltoin kohtelevan sijaisvanhemman ympärillä. Esittivät harjoittelemansa ohjelman ja palasivat taas kaltoin kohtelijan viereen. Eräs syntymäpäivillä ollut aikuinen ajatteli, että "tämä ei ole todellista, tässä on jotain mätää". En tiedä muista, mutta ko. lapset käyttäytyivät pelosta ja kaltoin kohtelijan mieliksi "elottomasti". Se ei ole tyypillistä lapsille. Heidät otettiinkin pois tuolta sijaisvanhemmalta. Ja se oli hyvä juttu se. Enää ei sukulaistenkaan tarvitse pelätä.

        Ja suoraan siirsit tuon perheen kasvatusmenetelmät minun kontolleni.
        Vain siitä syystä, että kirjoitin kasvattaneeni lapsiani esimerkin voimalla hyvin käyttäytyviksi. Myös MM1971 kertoi käyttäneensä esimerkin voimaa omien lapsiensa kasvattamiseen. Moni muukin varmasti siihen on syyllistynyt, Ja lapsista on tullut elottomia teeskentelijöitä?
        Kiva.


      • artistimo

        Haluat näköjään haastaa riitaa? Opetatko samaa riidan haastantaa lapsillesi? Pois otetut sijoitetut lapset kertoivat, että huonolaatuisen sijaisperheen vanhempi istui aina tietokoneella ja huusi sieltä koko ajan lapsille. Hänen tyylinsä olla olemassa on hyvin paljon saman kaltainen kuin sinulla. JATKUVA RIIDAN HAASTAMINEN.

        Muista, että et ole ainoa, joka on oikeassa. Ja jos sinuun koskee se, mitä minä kirjoitan, on siihenkin joku syy.

        E"Minun lapseni käyttäytyvät hyvin, mutta jos kukaan ei näe, potkaisevat toista". Tuon entisen huom!!!! entisen sijaisvanhemmat omat lapset ovat ym. kaltaisia. Tässä tapauksessa entinen sijaisvanhempi piti omia lapsia toisten yläpuolella olevina ja NIIN HINOINA, NIIN HIENOINA. Todellisuudessa aiheuttivat vanhempansa lailla kärsimystä toisille. Osasivat kyllä esittää monella foorumilla, niiata niksauttivat ja nostivat jalkojaan korkealle keikistelleen. "Minä taiteilija".


    • hjhjf

      Äitipuolena: miehen lapset tottelevat vitsaa ja tietävät, että minäen anna ruokaa saati vettä, jos eivät JUMALAUTA TEE NIINKUIN KÄSKETÄÄN!!!

      • perjantaimöhky

        Etkö edes perjantaipizzaa tai vaihtoehtoisesti vuosia haudutettua kaurapuuroa?


      • söhky

        Ölsy ja Möhky.


      • Mitämuutajäänytväliin

        "Äitipuolen" lapset ovat niitä, jotka kodin ulkopuolella maksavat ulkopuolisille, vieraille ja tuntemattomille omien vanhempiensa tai puolivanhempiensa ikävän käytöksen ja määräilyn. Heistä tulee mummojen potkijoita ja pappojen pieksijöitä, jossain se kaltoinkohtelu kotona on purettava ihtestä irti.


    • Etupenkkiläinen

      Kertomalla mihin ollaan menossa, miksi ja mitä se edellyttää. Ts. miten pitää olla, saako juosta, kulkea ympäriinsä, huutaa, metelöidä ... Lapset, vaikka pieniä vielä ovatkin, ymmärtävät kyllä hyvin mitä heille puhutaan. Opastaminen ja opettaminen, ohjaus kuuluu vanhemman tehtäviin.

      Omani aikoinaan istuivat pitkiäkin konsertteja salissa paikoillaan. Eka oli varsinainen keskittymisen ihmelapsi ihan ilman mitään ylimääräistä järjestelyä, tokalle otettiin paperinpala ja kynä ja / tai pieni auto näperreltäväksi jos varsinainen aihe alkoi pitkästyttää.

      Jos lapsi ei opi keskittymistä, kykyä keskittyä johonkin aiheeseen, niin jatkossa kasvaessa seuraa vuoren varmasti ongelmia. Koulu ja opiskeleminen vaativat keskittymiskykyä myös ja lähes kaikki aiheet elämässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe