Miten selviän..

Olen hukassa ajatusteni kanssa. Miten selviän päivästä seuraavaan, kun ajattelen pois pääsyä elämästäni koko ajan.. olen aina ollut sitä mieltä että itsemurha on raukkamainen teko, mutta nykyään itse ajattelen kuolemaa päivittäin. En jaksa, enkä halua olla täällä enää. Kivut vievät kaiken energian, mitään oikeaa syytä, mukamas, kivuille ei löydy..kaikki vain sanoo: ei voi sattua noin, ei voi... vi..tu! Minua koskee ja se on minulle todellinen tunne. Masennukseen sairastuin viisi vuotta sitten, ja kunnon hoitoa en ikinä saanut siihenkään, juttelua vain jonkun psyk.sairaanhoitajan kanssa, hän jutteli hevosista ja minä itkin. Olisin tarvinnut kuuntelijaa, siis oikeaa kuuntelijaa, joka on aidosti paikalla. Puolisoni ei ymmärrä pahaa oloani, meillä ollut ongelmallinen syksy teini-ikäisen lapsen kanssa ja nyt ruvetaan siitä selviämään, avun kanssa (tapeltiin senkin avun saamisesta). Olen niin toisen ihmisen läheisyyttä kaipaava nykyään, että oikein kipeää tekee. Puolisoni vastaa vain: täs olen, saa käyttää. En tahdo niin, minusta tuntuu, että hän ei ole oikeasti läsnä, kun näin tekee. Minulla on niin suunnaton ikävä toisen ihmisen kosketusta ja syliä ja sitä että toinen sanoo: kyllä kaikki järjestyy. Tuntuu että en vain jaksa enää "tyrkyttää" itseäni ja samalla taistella kipujeni kanssa, vaan helpompaa olisi kun olisin kuollut. Olisiko neuvoja antavia ihmisiä?

6

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewfwergfewrtg

      Minusta joteki tuntuu että varatun ihmisen halaaminen tai sylissäpito (jo) ois pettämistä suorastaan, varsinki jos kyse on siis siitä että joku vieras , toistaiseksi ikisinkkumiehenä jo neljättäkymmenettävuotta ollut, tulee halimaan aviossa tai avossa olevaa naista. Ei sillä ettei se kivaa ja terapeuttista ois (kenties jopa molemmille). Eihä siihe tartte mitää fyysillisiä kiihotuksia liittyä. En edes millään usko että siinä mitään himoa ees mahtus mieleen, jos syntyy tilanne että 2 kappaletta kosketuksen puutteessa olevia rutistas toisaa lujasti vaikka minuutinkin.
      Se, ettei usko pystyvänsä halaamalla lohtuttamaan muita, voi johtua kohdallani ajottai pinnalle tunkevasti itseinhosta, joka taas johtuu siitä että on minulla välejä selvittämättä omian läheisteni kanssa. Mutta luultavimmin, ja todennäköisesti onneksi, muut aattelee minusta ihan eri tavoin ku mitä itte itestäni. Toisinaan taas huomaa olevansa sellaisten seurassa jotka suhtautuu (ainaki vaikuttaa siltä) minuun niin kuin ite itteeni. Sellaisten seura ahdistaa ja kanssakäynti v...tuttaa jälkikäteen.

    • asdfasdfasf

      Kaukana täältä, Sallassa tapasin viime syksynä muuanne laitapuolen kulkijan. Tuli siihen pitserian terassille istumaan ja huomasin pitsoiteltuani että siinähän tuo on se sama nainen ken kotva sitten hippas vastaan jalkakäytävällä jotain tukikärryä lykäten. Juttelin hetken sen kanssa ja puristin kättä. Hän kyyneltyi, kiitti kovasti seuranpidosta ja kuuntelusta sekä surkutteli yksinäisyyttään. Jäi sitten kuulemma kovasti kaipaamaan jälkeenpäin, että milloonkahan taas tavattas. Kuulin siskolta, kun se asuu nykyisin Sallassa ja näkeilee tuota naista ajottain.
      Nii että voi semmoinen puli-elämä olla aika monesti yksinäisyyden pakenemista, näimmä. Eipä tuota oo tullu juurikaan juteltua semmosen väen kans, vaan sillonpa tuli siihen tilaisuus aivan yhtäkkisesti.

    • eikannataluovuttaa

      Mielestäni jos ihan spontaanisti halaa ja rutistaa vaikka aviossa ollessa äkkituttua ihan vain ihmisrakkaudesta ja siihen ei liity erotiikka siinä ei ole pajaa ja tuomittavaa. Ongelma on sitten siinä, että jos alkaa jälleen kaivata tätä henkilöä ja niitä halaamisia alkaa tulla useammin saattaa syntyä vääränlaista "kihelmöintiä" tai ensin tulee henkinen kiintyminen, niin se lämpö ja energia, jonka tulisi suuntautua puolisoon, alkaakin kanavoitumaan toisaalle.
      Kyllä pitää varovainen olla.

      Aloittajalla todennäköisesti tuo kroonisoitunut kipu tuntuu voimakkaammalta, kun henkinen tuki puuttuu.
      En usko etteikö mies haluaisi ymmärtää, mutta hän on asiassa neuvoton ja avuton ja tilannetta ahdistaa vielä vastuu nuoren hyvinvoinnista. Ja jos tunnetta toiselta vaatii niin ei se käskystä synny. Tunteet kun eivät ole sotilaita: ne ovat ja tulevat jos ovat tullakseen tai sitten ei.
      Et kertonut onko sinulla jokin sairaus, ymmärtääkseni ei kun kivun syytä ei ole saatu selville. Onko se sitten kokonaan vain psyykkisestä kivusta aiheutuvaa että koet mielen tuskan fyysisinä kipuina. Jos sittenkin kipujen syynä on vielä selvittämätön kehon sairaus.

      • Onnea-matkaan

        Ei partnerilta voi vaatia sellaista apua, mihin akateemisesti koulutetut
        lääkärit eivät kykene auttamaan, löytämään ratkaisua.
        Aloittaja kertoi heillä olleen vaikeuksia teini-ikäisen itsenäistyessä.
        Siinä on varmasti tarvittu pitää pää kylmänä, että on kyennyt luotsaamaan
        perheen pahinpien karikoiden ohi. Mies on kai pistänyt jarrun tunteilleen.
        Tuttavani hempeämielisenä vaimona ja monen lapsen äitinä valitti miehelleen:
        "Kun sinä olet niin kaukana!"
        "Tässähän minä vierelläsi, samassa sängyssä olen! En sen kauempaa!"
        Miesparka totesi ja yritti löytää logiikkaa vaimon kyynelehtimiseen.
        Näin itku-iikka minulle kertoi kahvikupin yli, kun vuodatettiin suolavettä
        sydämen pohjalta ja tuhistiin nenäliinoihin yksinäisinä olemisen kylmyyttä.
        Psyykkiset kivut ovat yhtä todellisia kuin fyysiset.
        Sanoin lääkärille, että olen ihan terve, mutta kuvittelen särkyä selkään ja niskaan.
        Lääkäri sanoi, että ei se ole mielikuvitusta, vaan olosuhteista riippuvaa.
        Kun viettää rauhallista, mielekästä elämää, ei tarvitse masennus-, kipulääkkeitä.
        Niinhän siinä kävikin. Samoin äitinikin alkoi elää, kun sai pentuihinsa välimatkaa...


    • eienäänuori

      Ja pitää ymmärtää, ettei puoliso voi olla terapeutti ja ei häneltä voi vaatia sitä mitä on joskus jäänyt paisti. On aivan varma että noilla vaatimuksilla imee parisuhteensa kuiviin. Ja teillä on vielä vastuulla oireileva teini.
      Olen selätellyt lapsuuteni ja nuoruuden hylkäämiset ja rakkauden velan uskolla Jumalaan ja ahmimalla itsehoitokirjallisuutta: terapeutit Seppo Jokinen ja Tommy Hellsten ovat kirjoittaneet hyviä, helppotajuisia teoksia ja niitä löytyy kirjastoista.
      Verraton apu on hyväluotettava ystävä ja jos saa ajateltavaa jostain arjen ja murheen ulkopuolelta.
      Voimia ja osaottavaa etähalia aloittajalle.

    • obi1

      läheisyyttä ja toista ihmistä kaipaa jokainen.emmä tiiä onks kylmäs suhtees kellää kivaa.ei mul ois ainakaa.jotenkin hommas tarttee olla ystävyyttä ja henkinen yhteys jolloin toisen kaa o kiva olla.halu tehdä toinen onnelliseksi ja toivoa että olisi hyvä olla kuulunee asiaan.sitä kutsutaan rakkaudeksi.sitä me kaikki muutes tarvitaan jos sitä ei oo elämäs ni ei o kivaa ja vituttaa koko ajan.etsikää rakkautta elämäänne ja alkakaa nähdä sitä koska sitä on.
      ;>

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe