Poliittiset puolueet eivät tuo Hankoon mitään hyvä

juurikinniin

Se on sillä lailla, että puolueiden ryhmäpäätökset ja lehmänkaupat ovat tuhonneet Hangon monet hyvät asiat. Puolueiden ajamat asiat eivät ole lähidemokratialle mitään hyvää. Emme kaipaa mitään neuvoja Helsingin herroilta, Rinne, Li Andersson, Orpo, Soini, Sipilä, Henricsson tai Niinistö. Hangon asioita ei Helsingissä päätetä. Hangonkylän koulun asiat, mattolaiturin aukiolo, katulinjaukset ja pyörätiet ovat hankolaisten omia asioita. Niiden pättämiseen puolueiden hiekkalaatikkoleikit eivät tuo kuin sotkua vaan.
Tehtaanniemen paskapyykki oli vihoviimeinen niitti RKP:n ja SDP:n arkkuun. Hävetkää demokratian tuhoajat! Siinä oiva esimerkki, kuinka "torille rakennettiin vesitorni", kuten sanotaan. Puhukaa ihmiset totta älkääkä valehdelko kuin RKP:n ja SDP:n edustajat. Paskalupauksia joka suusta. Juuri niin on asiat.

52

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • guzeninaguzettaa

      Olen samaa mieltä siitä, että puoleet eivät tuo lisäarvoa päätöksentekoon. Päinvastoin, sulle mulle tai jos ei mulle, niin ei sullekaan -leikeissä unohtavat asiat. Kaikenlaisia ehdotuksia tulee esimerkiksi nyt uudistettaviin johtosääntöihin, joilla yritetään vahvistaa vain omaa poliittista asemaa. Niillä hankaloitetaan itse asioiden hoitoa. Hangon veroäyri olisi ainakin yhden prosenttiyksikön alempi, jos meillä olisi vain kylän viisaat päättämässä lautakunnissa, valtuustossa ja hallituksessa. Ne kuuntelisivat virkamiehiä eivätkä tuputtaisi Helsingissä kirjoitettuja pamfletteja. Inhottavaa toimintaa.

    • turtapalli

      KYLLÄ äänestäkää kaikkea muuta kun sdp tai rkp suhmuroijia muistakaa ketkä pelaa RR pussiin ja ketkä junaili pakolaiset hankoon esim RR/roxx tilanne ei ole rauhoittunut kun vaalien ajaksi jos sdp/rkp pääsevät päättämään alkaa ajojahti uudestaan heti vaalien jälkeen ei RR aisankannattajineen ole todellakaan antaneet periksi vaan tilanne on tarkoituksellisesti rauhoitettu ja valitukset vedetty takasi.RR haluaa samat kumileimasimet johtoon tasoittamaan tietä heidän pyrkimyksilleen ja ne pyrkimykset eivät ole hangon edun mukaisia.

    • kukapäättää

      Olihan perussuomalaisetkin vaihtoehto; mutta sitten ne olivatkin se suurin paska.

    • turtapalli

      valtakunnantasolla kyllä mut kuntakapinat onkin ihan eri juttu,eli kuntavaaleissa ps ei ole yhtään hullumpi valinta.

    • Sivussakatsoja

      Turtapalli, voitko sanoa yhden asian joka Ps on saanut päätökseen Hangossa neljän vuoden aikana. Pöytäkirjojen perusteella ei yhtään.

    • turtapalli

      ei 2 ihmistä voi saada mitään päätökseen mutta kaikkien loppuunasti vietyjen huonojen päätösten takana on sdp rkp eli äänestämällä muuta kun näitä on mahdollista saada aikaan muutosta äänestämällä sdp rkp niin sama paska jatkuu.

    • HuuHaaEdustaja

      Jotain on unohtunut tästä keskustelusta. Pitäisi olla aloite, joka etenee. Ja saa kannatusta. Kun kerran soittelemalla suutaan suurilla visioilla ei auta !!!!

      Hyvää esim. on viime vaalissa valittua MN. On suorastaan loistanut poissaololla, sekä lautakunta että valtuustotyöskentelystä. Mutta vielä jaksaa puhua demokratiasta. Vaikka petti kaikki 134 Hankolaista jotka äänestivät häntä. Sellaisia vaikuttajia ei kaivata. Todistettu tällä vaalikaudella.

    • demokratianpuolesta

      Turtapalli kirjoittaaa asiaa, mutta HuuHaaEdustaja ehkä hakoteillä. En tiedä, mutta yksi valtuutettu ei kesää tee varsinkaan, kun SDP ja RKP ovat liittoutuneet ryhmiksi. Siinä on ollut ryhmä 11 ja toinen ryhmä 11, yhteensä 22 ääntä. On ollut äänestyksiä, joissa lopputulos on ollut 22-13. Siis 13 viisasta ovat hävinneet, mutta eivät mahda RKP:n ja SDP:n valtapelille mitään. Se on häpeällistä ja inhottavaa. Enemmistön mielipide ei tällaisessa kyydissä aina voita. Miksi?

      No, jos esimerkiksi nuori demari sai 141 ääntä ja kiikutti saamansa valtuutuksen ikäseniori Puttelle tai vähän nuoremmalle Kavanderille, niin se on 11 äänen klikki. Yksi ukko päättää, mitä tehdään ja muut 10 nyökyttelee vaikka olisivat eri mieltä. Onko se demokratiaa? Ei ole.

      Toinen tapaus on Valtimo, joka sai ylivoimaisesti eniten ääniä Kokoomuksen ehdokkaista ja kuudenneksi eniten kaikista valtuustoon valituista. Mutta "puoluevaltuusto" pisti hänet sivuun. Ei päässyt hallitukseen, jossa on ukkoja, jotka ovat saaneet puolet vähemmän ääniä kuin Valtimo. Onko se demokratiaa? Ei ole.

      Mutta puolueet toimivat kuvatulla tavalla. Sen tähden on oikein hyvä, kun tulee sitoutumattomien listoja. Jokaikinen ääni sitoutumattomalle on kymmenen kertaa parempi kuin ääni jollekin, joka on SDP:n tai RKP:n listalla. Siitä huolimatta vaikka olisi hyvä kaveri, koska tämä puoluekuulijainen kuljettaa äänestäjiltään saamansa valtuutuksen puolueelle ja jää määkijöitten kuoroon. Se on vastoin perustuslakia. Se on tyhmää. Se on inhottavaa. Minun ääni meni viime vaaleissa tällä tavalla puolueen mustaan aukoon, jossa sen voimalla on tehty mustia päätöksiä. Olen pahoillani, mutta vihdoin oppinut sen, etten äänestä minkään puoleen ehdokasta.

      Ihmisiä äänestetään. Ihmiset päättävät. Puolueet sotkevat koko jutun. Laki ei tunne, että puolue valitaan valtuustoon. Sinne valitaan yksittäisiä ihmisiä, jotka yksittäisinä ihmisinä käyttävät juuri heidän äänestäjien heille antamaa valtaa. Se on demokratiaa. Se on oikein.

    • hjänkälä

      Demokratian puolesta on osittain oikeassa ja osittain väärässä. Ainakin se reilu 140 ääntä saanut kaveri saa paljon asioita läpi virkamiesten kanssa ja listoille päätettäväksi. Ei vaan piä meteliä itsestään. Hänelle on sama kuka vie kunnian kunhan jokin hanke toteutuu. Rähjäämällä kyllä saa paljon palstatilaa, mutta siitä ei ole mittään hyötyä. Parempi puhua virkamiehiä ja muita poliitikkoja ajamansa asian taakse ja tehrä yhteistyötä. Silleen ei saa mainetta ja kunniaa, mutta hommat etenee.

    • luvuteivätvalehtele

      Reilu 140 ääntää saanut voisi mennä sitoutumattomien leiriin, kun on niin "hyväntekijä". Tulisi enemmän ääniä kuin viimeeksi. Ääniä on jaossa noin 4000. Näillä näkymin ainakin 1000 ääntä menee sitoutumattomille. Sen verran on SDP ja RKP rokottanut hankolaisia viime aikoina, että monia korventaa ja inhottaa.

      Kilpailutilanne on tällä hetkellä hyvin epäsuhtainen, kun puolueet saavat markkinointitukea valtion budjetista, jonka me kaikki veronmaksajat maksamme. Sitoutumattomien pitää etsiä rahat jostain muualta, etupäässä omasta pussista. Puoluetuki pitäisi kieltää. Se on perustuslain vastainen, koska jokainen joutuu sen maksamaan, vaikka ei haluaisi liittyä mihinkään. Meillä on perustuslaillinen liittymisvapaus. Sama koskee ay-jäsenmakusujen verovähennysoikeutta. Kaikki joutuvat sen korvaamaan vaikka eivät ole liitossa. Tällaiset pitäisi kerätä jäseniltä jäsenmaksuina eikä työttömiltä, eläkeläisiltä ja muilta vähävaraisilta verojen kautta.

      Hangossa kerätään 21,75, mikä on aivan liian korkea. SDP ja RKP eivät ole osanneeet hoitaa Hangon taloutta paremmin. Siitä on monivuotinen näyttö. Sitoutumattomat tuovat muutoksen parempaan, joka näkyy jokaisen pussissa. Se on varma, koska huonommaksi ei voi mennä.

    • politiikastakiinnostunut

      Jos seuraa politiikkaa, niin myös tietää, että jokaisella valtuutetulla on mahdollisuus vaikuttaa. Mutta se vaati oma-aloitteellisuutta ja aktiivisuutta. Heillä on aloiteoikeus ja he voisivat myös joskus kokouksissa avata suunsa ja puhua asioista, ei niin kun tänä päivänä. Huudetaan, kirjoitetaan lehdissä ja vastustetaan kaikkea. En tiedä mikälaista yhteyttä tämän päivän politikot pitävät virkamiehiin, mutta kyllä sellainen vuorovaikutus olisi paikallaan. Menkää kaikki joskus kuuntelemaan valtuustokokouksia, niin saatte nähdä varsinaisen sirkuksen. Oikeat politikot pyytävät puheenvuoroa ja esittävät asiansa asiallisesti, sitten on joukko populisteja, jotka istuvat paikallaan kun muut puhuvat ja huutavat päälle, nauravat näille ja esittävät hävyttömyyksiä. Ja kun "ei minulle sopiva asia" on esityslistalla, ei edes vaivauduta tulemaan kokouksiin. Henkilö joka joskus on istunut lehtereillä ja seurannut kokouksia tietää myös, ettei puolueilla ole ryhmäkuria, vaan jokainen saa äänestää oman tunnon mukaan. Outi McDonald juttu oli hyvä esimerkki tästä. Joten näillä palstoilla puheet siitä, että Hangossa olisi ryhmäkuria on täyttä paskaa ja ne jotka ovat kanssani eri mieltä, kertokaa missä asioissa valtuutettuja on pakotettu äänestämään tietyllä tavalla. Sitoutumaton ehdokas voi hyvin saada suuren äänimäärän ja menestyä politiikassa, mutta silloin pitäsi myös olla luotettava henkilö, joka osaa viedä asiat asiallisesti eteenpäin ja joka tulee toimeen ihmisten kanssa. Ei sellainen joka vastustaa kaikkea, huutaa ja rähjää, puhuu paskaa muista politikoista eikä pysty keskustelemaan asiallisesti, sellainen populisti ei menesty. Sitten Hangossa on ne takinkääntäjät, jotka koko ajan vaihtavat puoluetta, valtuustossa niitä taitaa tälläkin hetkellä olla jonkun verran, miten voi äänestää tällaista henkilöä, kun ei tiedä mihin puolueeseen kuuluu parin kukkauden kuluttua. Puhumatta valtuutetuista, jotka eivät osallistu kokouksiin, niitäkin löytyy. Hangossa ääniharavat ovat myös saanet näkyviä paikkoja politiikassa, istuvat hallituksessa, toimivat lautakuntien puheenjohtajina, edustavat kaupunkia yhteisissä elimissä jne. lukuunottamatta kokoomuksen Valtimoa. Olisi myös hyvää, jos äänikopissa vähän miettisitte sitä ehdokasta. Jos me nuoremmat myös äänestäisimme nuoria eikä niitä eläkeikää jo ylittäneet, niin ehkä Hangon valtuutettujen keski-ikä laskisi. Itse olen erittäin kiinnostunut politiikasta, mutta en yhdestä puolueesta, äänestän aina minulle sopivaa ehdokasta puolueesta riippumatta ja tähän asit olen aina ollut erittäin tyytyväinen valitsemiini ehdokkaisiin. Jos politiikka kiinnostaa netistä löytyy hyvää materiaalia, en silloin puhu näistä Suomi24 palstoista, ne ovat täynnä tätä fakenewsia.

    • zararthustra

      Ei ole ehkä pakotettu äänestämään, mutta ei voi äänestää toisin, etteikö joutuisi puhutteluun. Tyhjää äänestäminen ei ole mistään kotoisin. Iäti muistamme sen, että ruotsinkielisten mielestä (RKP) Hankoon ei tarvita jäähallia.

      Li Andersson puhui televisiosa taas potaskaa. Pitäisi seisoa terkkarijonoissa tulevaisuudessakin. En koskaan äänestäisi Vasureita tai SDP-läisiä sellasita populismia tulee suusta yhtenään valtakunnan tasolla ja Hangossakin. Jos fiksu Grahn olisi sitoutumaton, niin voisin jopa äänestää, mutta Li Anderssonin ja Arhinmäen mukaista juttua, no thanks...

      • faiktaeimututietoja

        zararthustra kerroppa minulle joku sellainen päätös missä on käytetty ryhmäkuria, selitys ei voi äänestää toisin ei riitä. Käyppä neljän vuoden valtuustopäätökset läpi ja kerro sitten yksikin sellainen täkrä päätös missä on sovittu, ettei toisin saa äänestää. Kaikkien puolueiden politikot äänestävät oman omantunnon mukaan, kukaan ei kerro miten pitäisi äänestä. Jos niin olisi ollut niin. esim. kaikki viime vuoden tärkeät päätösten lopputulos olisi ollut vähän erilainen. Joten paskaa voi puhua, mutta pitää myös antaa todisteita . . . . . . jään odottamaan todisteita!


      • juurikinnäin

        höpö höpö, selvästi sdpläiset ja rkpläiset äänestävät samalla tavalla. siitä ei ole epäilystäkään. Turha yrittää muuta selittää.

        Erittäin hyvä, että hyviä voimia liikkeellä ja paljon, kun sitoutumatomien lista saa paljon myötätuulta! Se on Hangon onneksi. Vanhojen valtapuolueiden käyttäytyminen on kuvottavaa.


    • faktaeimututietoa2

      Höpö, höpö ja paskapuhetta. Niin kauan kun et pysty näyttämään sellaisia päätöksiä, niin sun höpötykset ovat vaan valheita. Fiksu ihminen näkee jo päätöksistä miten asiat on ja päätökset on vapaasti nähtävänä netissä. Mielenkiintoista katsoa, onko siinä sun sitoutumattomien listalle edes enemmän kuin parin valittajan ja huuhtajan nimeä.

    • mitävielä

      faktaeimututietoa2, mistä näkee netissä, miten Hangon valtuusto on äänestänyt?

      SDP-läiset ajavat kaupungin johtosääntöihin sellaisia muutoksia, että virkamiehet eivät voisi toimia mitenkään ominpäin. Ei se niin voi olla. Virkamiehet ovat alansa asiantuntijoille ja miettivät päivätysten palkkansa eteen, miten asiat parhaiten tehdään tavoitteiden puitteissa. Aivan älytöntä, jos jopa etukäteisaineistoon tutustumaton tulee lautakunnan kokoukseen heittelemään kansakoulupohjalta omia viisauksiaan. Esimerkiksi Teknisen lautakunnan johtosääntöä yritetään muuttaa sellaiseksi, että lautakunta voisi puuttua kaikkiin ostoihin. Ei mitään järkeä!

      Lautakunnan asia on keskittyä strategiatason kysymyksiin, hyväksyä budjetti ja seurata sen toteutumista. Ei siellä lautakunnassa pidä puuttua klemmarihankintoihin!

      Sellaista porukkaa valtaa pitävät SDP ja RKP ovat sijoittaneet lautakuntiin. Tähän on tultu. Velkaa yli pään, veroäyri Suomen huipussa, kaavoitusprosessien manipulointia, esim. Tehtaanniemi. Huonomaksi ei voi mennä. Osaamatonta porukkaa, sitoutumattomat viisaat tilalle!

    • vastausmitävielä

      Kaupungin pöytäkirjat löytyvät Hangon kaupungin kotisivulta (1 vuosi taaksepäin). Itse olen kopioinut aina kun tulevat nettiin. Ei SDP itse pysty muuttamaan mitään johtosääntöjä, johtosäännöt ja muutokset hyväksyy valtuusto.

      Tekninen lautakunta voi esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle ihan mitä vaan, mutta kun asia menee, jos menee, kaupunginhallitukseen niihin tehdään sellaisia korjauksia, että ne vastavat lakia. Lautakunnan jäsenet ovat mitä ovat, mutta jos siinä vaiheessa kun näitä suunnitellaan tekninen johtaja yhdessä lautakunnan puheenjohtajan kanssa pitäisi keskustella ja ottaa selvää onko lainmukaista esittää tällaisia muutoksia.

      Syy siihen, että lautakunnissa on niin vaihtelevaa ja osaamatonta väkeä on hyvin yksinkertainen. Puolueet eivät niin helposti saa ihmisiä lautakuntiin ja kuka meistä haluaakaan mennä mukaan haukuttavaksi. Osa ihmisistä eivät halua olla mukana politiikassa, on helmpompaa huutaa ja valittaa. Olisi kiva, jos joku kertoisi, minkä verran nämä valittajat ja huutajat ovat maksaneet kaupungille, varmaan vuosien varrella monta miljoonaa.

    • kukintyylillään

      Pöytäkirjat on vuoden netissä, mutta äänestyskäyttäytymisestä ei ole aina merkintöjä. Oletko vastausmitävielä uskaltanut koskaan äänestää puolueen kantaa vastaan? Harvat uskaltavat, koska siitä joutuu puhutteluun ja toisin äänestäjää uhkaa erottamista. Siitä on näyttöä. On lehdissäkin kirjoitettu, että SDP toimii näin. Miksi monet äänestävät samalla tavalla. On erottamisen uhka ja toisaalta ymmärrys ei riitä muuhun kuin pomon perässä kulkemiseen, vaikka suunta olisi päin mäntyä. Tuntuu hyvältä, kun on valtaa. Mutta käytäntö ei täytä demokratian määritelmää. Inhottavaa toimintaa, kuten jo aiemminkin on todettu.

      Tuoreen tutkimuksen mukaan 60% ihmisistä ei luota poliittisiin päättäjiin. Suurin syy on puolueiden suhmurointi. Kunnallispolitiikassa ei puolueita tarvita. Ei tämän 8000 asukkaan kylän asioissa ole puoluekurista toisin sanoen hiekkalaatikkoleikistä muuta kuin haittaa. Aikuisten oikeesti. Sitoutumattomat voittoon!

      • joo-oo

        Kukintyylillään kirjoittaa asiaa kiitos sinulle kuka lienet.


    • PolitiikassaMättää

      http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames#
      Täältä löytyy Lautakuntien julkaisut. Lautakunnissa on todella kirjavaa väkeä; osa tulee nostamaan vaan kokouspalkkion ja kumileimasimeksi nukkumaan. Naisia on vaikea löytää mukaan. Osa vanhoista roikkuu mukana aivan liian pitkään. Pieni osa yrittää todella vaikuttaa, loput menevät ahtaiden ryhmäpäätösten mukaan. Hankolainen politikointi ei ole kovin korkeatasoista; rumia huudellaan valtuustossa ja valituksia sataa hieman jälkijunassa, ei siis toimita silloin kun pitäisi!

      Ei jaksa uskoa että muutosta tulisi nytkään!

    • vastauskukintyylillään

      En ole politikko, enkä yhden puolueen kannattaja, en tule koskaan osallistumaan puoluepolitiikkaan, mutta olen kiinnostunut politiikasta ja siksi seuraan mitä kotikaupungissani tapahtuu. Olet ihan hakoteilla kun puhut, että Hangossa olisi ryhmäkuria. Päätöksistä näkee jo ettei niin ole, lautakunnissa saman puolueen jäsenet voivat äänestää eri tavalla, sama tapahtuu valtuustossa. Vanhanaikaista uskoa nuhtelua tai varoituksen antoa, kerropa yksikin päätös missä on käytetty ryhmäkuria, on helppo puhua. Oletko koskaan käynyt seuraamassa valtuustokokouksia. Voivat olla erittäin mielenkiintoisia, suosittelen. Mielestäni olisi hyvä, jos saataisiin nuorempia mukaan, mutta ymmärrän myös heitä, heillä on usein perhe, lapset pieniä ehkä aloittaneet koulun. Ja jos politiikkaan ryhtyy niin siihen menee varmaan paljon aikaa, jos haluaa tehdä asiat kunnolla. Sitoutumattomiin en usko, jo jos esim. Valtimo olisi ryhtynyt sitoutumattomaksi, mutta en tähän uuteen huutoryhmään, jossa on valittaja ja henkilö, joka hallituksessa/valtuustossa vastustaa kaikkia päätöksiä.

    • turtapalli

      kyllä sitoutumattomat ja muut ryhmät on tervetullu lisä jos ja kun sillä vähennetään sdp rkp lehmänkauppoja uskon että näillä kahdella valtaapitävällä on nyt vaalit joissa punttitutisee he toki voittavat vaalit mutta tulevat toivottavasti menettämään mahdollisimman paljon paikkoja valtuustossa ja taatusti menettävätkin RR ja roxx suhmuroinnin takia.elämme hangon kunnallispolitiikan murrosaikaa kaikki uurnille niin saadaan puristettua mätä pois paiseesta niin paraneminen voi alkaa.

    • vastausturtapalli

      Kyllä sitoutumattomat ja muut ryhmät ovat tervetulleita minunkin puolesta, mutta toivon, että he osaavat vuorovaikutusta ja heillä on yhteistyökykyä. Ei siitä mitään tulee jos ei osaa tehdä yhteistyötä, se on nähty tämän kauden aikana. Mitä RR:n tulee niin, jos olisi tehty niin paljon väärin kuin valittaja koko ajan hokee, miksei yksikään valitus ole mennyt läpi. Mitä Roxxiin tulee, niin omasta mielestäni sille olisi ainakin pitänyt asettaa tiukat vaatimukset paikan kunnostamisesta ja siivoomisesta. Parhaiten pärjää jos osaa keskustella ja työskennellä kaikkien politikoiden ja virkamiesten kanssa, koska ei yksi, kaksi tai kolme jääräpäistä miestä/naista saa mitään aikaiseksi. Pienpuolueista mielestäni persut ovat hoitaneet hommansa hyvin, ainakin mitä olen nänyt niin osaavat käyttäytyä valtuustokokouksissa.

    • juurikinniin

      Päätöksenteossa ei tarvita muuta kuin tervettä järkeä. Kaupungilla on hyvät strategiat. SDP ei niistä välittänyt vaan ajoi Tehtaniemen muttamista asuntoalueeksi. Siinä meni turismin kehittämisen keihäänkärki ja Itäsatama muuttuu hiljaisuuden retriitiksi. Järkyttävää osaamattomuutta. Eikä olisi onnistunut vain yhden ymmärtämättömän toimesta, vaan 11 määkijää siihen tarvittiin, "kyllä niitä asuntoja voi vuokrata"-tyyliin. Sisarpuolue RKP vielä mukana kaavoitustyöryhmässä tukemassa. Onneksi joku yrittää pistää kampoihin, mutta herätys tuli kovin myöhään. Kolme asuinkerrostaloa on jo syntynyt. Niitä ei kierreportaat muuta hotelliksi, jollei niitä oikeasti muuteta hotelliksi. SDP on paskapuolue. Samoin RKP, jonka vetämänä ympäristölautakunta on siunannut kolmelle kerrostaloa Tehtaanniemelle, tyyliin "vähäinen poikkema". Katsotaan vaaleissa, kuinka "vähäinen poikkeama" vaalitulos on. SDP:n ja RKP:n kartellisoitunut ylivalta inhottaa. Rötösherrat kuriin!

    • kukintyylillään

      Sukukypsät ja koulutetut ihmiset ovat hyviä päätöksentekijöitä. Sellaisia eivät ole nulikat ja höperöt.

      SDP:n riveissä ja ehdokkaina olevien koulutustaso ei riitä päättämään veronmaksajien omaisuudesta sekä menoista ja tuloista, jotka ovat lähes sata miljoonaa euroa.

      RKP:n jäsenissä ja ehdokkaissa vikana on se, että he pitävät ruotsinkieltä tärkeimpänä kriteerinä päätöksenteossa.

      Klikit, jotka eivät ymmärrä mitään tai tänker bara på svenska har resulterat som kriskommun, jonka väki vähenee. Ei imua. Ei iloa. Vain hyvin koulutetut sitoutumattomat voivat kääntää asian paremmaksi. Miksi valtuustossa on niin vähän hyvin koulutettuja? Vastaus: ei kukaan viisas lähde leikkimään puolueiden hiekkalaatikkoleikkejä. Ne jäivät jo lastentarhaan.

    • koulutetutmenestyjät

      Onhan meillä onneksi kokoomus. Olivat K-hallin edessä lauantaina.

    • mukanaollut

      Kukintyylillään taitaa olla henkilö jota ei ole hyväksytty demareihin tai ärkoopeeseen. Sen verran katkeraa tilitystä. Kirjoittanut varmaan puolet tämänkin viestiketjun jorinoista. Niin kuin joku järkevä täälläkin aikaisemmin totesi, niin yhteistyöllä ja diplomatialla saa paljon enemmän aikaan kuin räyhäämisellä. Demarit on ainoa, jonka vaalilupaus on toteutunut. Lähiliikuntapaikka eli Feffe Parkki oli mukana lupauksissa. Olin joskus sitoutumattomana mukana ja ryhmäkuria siellä ei ole. Jopa mun ideoita otettiin vakavasti ja J sai valot syttymään leijonaparkkiin. Räyhääjät ei saa mitään aikaan.

    • turtapalli

      kyllä sillä feffe park projektilla yritetään päteä joka paikassa se lienee ainoa onnistuminen jossa demarit on ollu huom mukana ja tästäkin on jo aikaa.Viime aikoina demareiden J on kunnostautunut lähinnä tehtaanniemen ja roxx:in valojen sammuttajana hän nimittäin pyrkii luomaan rauhan eliitin sielulle nöyrä tyäväenpuolueen mies kun on :-D

    • mukanaollut

      Turtapalli eikös J ollut mukana Roxin puolesta miekkarissa ? Oli ainoo poliitikko paikalla ?

    • turtapalli

      tarkoitin demareiden isoa Jiitä

    • iloinenmervi

      Feffe park ei tullut demarien ansiosta vaan niiden kaikkien valuutettujen ansiosta, jotka äänestivät enemmistönä sen puolesta. Puolueet eivät päätä mitään, valtuutetut päättävät. Niinhän ne demaritkin väittävät.

    • Tietofakta

      Jokuhan ne muut valtuutetut puheli asian taakse.

    • juurikiniin

      SDP:n edustaja ylpeänä toistaa, että he junttasivat Feffe-parkin läpi valtuustossa. Väittää myös, että eivät ole juntanneet Tehtaanniemen asuntokylää, mutta niitä asuntoja voi vuokrata, on niinkuin hotelli. Jälkimmäistä junttausta muistaakseni vauhditettiin kauppaboikoteilla.

    • tenunenä

      mikä tämä kauppaboikotti on tai oli??

      • Josefiinantytär

        Kavander julisti ne kaupat boikottiin, joissa kerättiin listalle nimiä Tehtanniemen asuntoalueeksi muuttamista vastaan. On jo muutama vuosi vettä virrannut Kemijoessakin sen episodin jälkeen. Se on sitä SDP:n junttauspolitiikkaa. Yksi sanelee ja muut nyökyttelevät.


    • tenunenä

      mafia meininkiä ihme ettei samaansyssyyn vaatinu suojelurahaa.

    • terhokerholaisiako

      SDP varmaan maksaa puoluetuesta erotuksen, jos öky vuokraa sviittiä turisteille ja turisti maksaa markkinahinnan 99 euroa yö/huoneisto sisältäen SPA:n käytön ja aamiaisen. Right?

      Tiedättekö, että SDP:n kannatus viime Eduskuntavaaleissa alle 50-vuotiaiden keskuudessa oli luokkaa 7%! Hangossa SDP-valtuutettujen keski-ikä on jotain 65 vuotta. Äänestävät siis toisiaan ja sukulaisiaan. C-kasetti porukkaa ja kuntatalouden osaaminen ala-arvoista.

    • Varmaonäin

      Demarit on nuorekkain ja trendikkäin ja kaikkein kaunein puolue näissä kekkereissä. Ainoot, jotka saa jotain näkyvää ja hyödyllistä hankolaisille aikaan. Turha muuta urputtaa.

    • Tietäjä2017

      Paljon edustajia Demareilla, Rkp:llä myös ja muut tulevat perässä. Mahtaako pienet uudet ryhmät ajaa läpi Valtuustoon? Toivottavasti osaavat yhdistyä sopivien puolueiden kanssa, muuten ei lautakuntapaikkoja uusille tulokkaille heru!

    • näinseasiavaanon

      Muut puolueet kuin SDP ja RKP keräävät ainakin 2000 ääntä, siis ainakin puolet. Hankolaiset ovat niin kypsyneitä SDP:n ja RKP:n kyykyttämiseen. Olisi hullua jatkaa samalla tavalla. Demarit turvautuvat pelokkaina turhaan pelotteluun, ettei uudet valtuutetut muka osaisi mitään. Voi sanoa ihan rehellisesti, että nyt on kokemuksesta haittaa, sen verran huonosti on asioita hoidettu. Kyllä opettajat, insinöörit ja muut koulutetut osaavat hoitaa asioita siinä kuin kouluttamattomat demarit. Vai mitä luulet? Kavanderin touhut on niin nähty. Jos Kavander jatkaa hallituksen puheenjohtajana, niin minä lähden. On parasta jättää uppoava laiva.

    • turtapalli

      näin minäkin uskon demarit ovat fist pumppinsa tehneet ja tulevat kokemaan melko kovia vaaleissa ehdoton ei sdp-rkp koaliitiolle

    • kysymysnäinsevaanon

      Ketä sitten pitäisi äänestää. En kyllä muissa puolueissa näe edes yksi ehdokas jolle minä antaisin ääneni. Minä haluan äänestää kunnon ehdokasta, ei mitään huutajia, valittajia tai muuten vaan yhteistyökyvyttömiä. No, voihan sitä jäädä kotiin nukkumaan.

    • KysynVaan2

      Kysyn nyt suoraan - mitä annettava on E.C. kaupungin hyväksi ??? Ei edusta SDPtä eikä RKPtä.

    • hyvinmeneejosnäin

      Pienien ryhmien listoilla on paljon hyviä vaihtoehtoja. Kaikki parempia kuin SDP tai RKP.

      SDP:n toimnta on huvittavaa; yksi ohjeistaa ja porukat lautakunnissa päättävät sen mukaan. Välillä pitää soittaa Helsinkiin ja kysyä neuvoa.

      Suomen tilanne on lähetnyt paranemaan, kun SDP joutui oppositioon. Hangossa pitää tehdä sama juttu, niin alkaa asiat rullaamaan. Oikeesti.

    • Superkiitos

      Syva Kiitoskaikille jotka ovat asettenuut ehdolla ja haluvat hoitaa yhteisiä asioitamme

    • tenunenä

      katseet kannattaa suunnata kaikkiin muihin kun sdp ja rkp tietysti kadun parlamenttiin kannattaa suhtautua varauksella rapajuoppo,piipunimiä,äärikommunisti,perseenrasvaaja ja pakolaishyysäri ei oikein vakuuta mutta muista ryhmistä löytyy jo kelpo ehdokkaita..ei näitä samoja sdp-rkp marionetteja jotka ovat jo saaneet kaupungin alennustilaan sitä ei voi kiistää nehän tätä palettia on pyörittäneet jo vuosia.

    • oikeinhyväasia

      Tämän päivän Hangon lehti listaa ehdokkaat. Joku kyseli hyviä, tässä malliksi:
      Kokoomus: Alen, Vihreäliitto: molemmat Sarojärvet, Kristilliset: McDonald, Vasemmistoliitto: Gran, Kommunistit: Isaksson, Persut: Ruuska, Sitoutumattomat: Autero.

      Nämä kaikki ovat parempi vaihtoehto kuin yksikään SDP-läinen tai RKP-läinen. Ääni SDP:lle menee Kavanderin kukkaroon ja RKP:n ääni menee kielipolitiikkaan, ei asioiden hoitamiseen sekään.

      Sitoutumattomuus tarkoittaa, että saa ajatella omilla aivoilla ja äänestää oman tunnon mukaan parhaimmaksi katsomalla tavalla. Sitä ei saa tehdä SDP:ssä eikä RKP:ssä. Se on nähty todistettvasti.

      Jos vaaleissa menee oikein hyvin, niin kohta meillä on Hangossa parempi tulevaisuus edessä.

      • roosalen

        Nyt heitit yhden hyvän vitsin. Alen. Ei saanut itse ääniä, mutta halusi itse kaupunginhallitukseen. Selitti komentajan syrjäyttämistä sillä, että kahden vuoden takaisia lupauksia ei tarvitse pitää. Vaalikausi on 4 vuotta. Alen peesasi kaupunginjohtajaa Roxx ja muissa asioissa. Kyhälän kaveri tenniskerhon kautta.
        Jos Kokoomuksen listalta pitää joku nimetä, niin Riikkilä on kymmenen kertaa luotettavampi ja fiksumpi.


      • ljugare

        Alén säger att saker och ting förändras på två år och att man inte kan lita för mycket på vad som sägs då.


      • politrukki

        Yli kahden vuoden lupauksiin uskoo vain hölmö!


    • alenroos

      Autero on fiksu mies lyö Alenin kevyest

    • niiiiii.niiii

      Olen sitä mieltä, että Hanko on erotettava valtiosta ja Hanko on julistettava itsenäiseksi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe