Avioeron käynnistäminen pelottaa

jokupaikkapuhua

Kirjoitin jo pitkän viestin, jossa purin tilannettamme, mutta sitten iski pelko, että mitä jos joku tunnistaa...Olen naimisissa erittäin vaikean ihmisen kanssa ja olen miettinyt eroa monia vuosia. Nyt olen pisteessä, että en tahdo enää jaksaa. Sitä ei kyllä kukaan päällepäin arvaisi (ehkä)... Lapsetkin ovat jo sen ikäsiä, että tajuavat, että mieheni käytös kotona ei ole normaalia (haukkumista, huutamista, kiroilua, uhkailua), varsinkin toinen lapsi on selvästi ahdistunut ilmapiiristämme kotona. Kuten me kaikki. Auttakaa ja kertokaa, miten kannattaa toimia, jos joutuu ennakoimaan, että erosta tulee vaikea. Tai miten kannattaa toimia, että siitä ei tulisi vaikea...Olen päättänyt, että sitten kun saan rohkeutta oikeasti laittaa asian vireille, ilmoitan asiasta meidän kummankin läheisille, tämä ehkä suojaa minua ja lapsiamme...En tiedä...Tai kertokaa omia kokemuksianne...

13

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvoni

      Hanki/ vuokraa ensin oma asunto ja hoida taloutesi kuntoon niin, että pärjäät omillasi.

    • iöiu

      "Auttakaa ja kertokaa, miten kannattaa toimia, jos joutuu ennakoimaan, että erosta tulee vaikea. Tai miten kannattaa toimia, että siitä ei tulisi vaikea..."

      Tulee varmasti vaikea, ellei mies jostain syystä haluakin erota. Voisiko se olla mahdollista? Oletko puhunut kertaakaan erosta? Miten mies uhkailee? Mitä arvioisit väkivallan riskin? Suunnitelmallisuus on tärkeää. Ensin alat etsiä asuntoa, mietit talouden kuntoon. Päätät haetko eroa yksin, vain yritätkö saada miestä allekirjoittamaan erohakemuksen. Ja sitten toimit.

      Pyri kaikissa toimissasi ja sanoissasi kärsivällisyyteen, älä lähde mahdollisiin miehen provosointeihin mukaan. Ole päättäväinen. Tee turvasuunnitelma. " ilmoitan asiasta meidän kummankin läheisille, tämä ehkä suojaa minua ja lapsiamme." Hyvä idea. Omille läheisille voisit avata tilannetta jo etukäteen (elleivät he jo tiedä), että miehesi kanssa on vaikeaa ja aiot erota. Pelkäät miten mies reagoi. Jos miehen uhkailut/muut aggressiot jatkuvat ja lisääntyvät, teillä pitää olla pakopaikka; ellei löydy ystävien/sukulaisten luota, niin selvitä lähin turvakoti.

    • Kiitos asiallisista vastauksista. Olen itseasiassa kauan jo toivonutkin, että mies itse haluaisi erota. Toivoisin, että löytäisi vaikka jonkun uuden, niin ehkä tämä menisi helpommin...Minulla ei ole enää minkäänlaisia tunteita häntä kohtaan, ja tuskinpa hänelläkään minua kohtaan enää, jos koskaan oikeasti on edes ollutkaan. Mieheni on niin itsekeskeinen, että en usko, että edes kykenee rakastamaan ketään täydestä sydämestä, enemmän kysymys on omistamisesta, vallasta, itsetunnon pönkittämisestä...Lapsilta on aina odottanut rationaalista käytöstä vailla mitään ymmärrystä lapsen kehitystasoista ym, eikä ole koskaan ottanut vastuullista ja rakastavan isän roolia. Silloin menee hyvin, kun lapset käyttäytyy hänen toiveensa mukaisesti, mutta jos lapsen oma tahto sieltä uskaltautuu esiin, niin hän raivostuu välittömästi...En ole puhunut asioistamme kuin yhdelle läheiselle. Koen tämän niin, että itsepä olen valintani tehnyt ja soppani keittänyt, joten pitäisi itse tästä selviytyäkin. En myöskään haluaisi kuormittaa asioillamme muita, mutta sitten, kun prosessi käynnistyy, tämä on pakko tehdä, kuten aiemmin kirjoitin, tämä on jonkinlainen suojamme. Mies ei välitä meistä, mutta ehkä lähipiirin painostuksesta käyttäytyy asiallisemmin...

    • mekkk

      Kysyppä mieheltäsi miten häntä on kohdeltu lapsena ja ei hän saa sitä kostaa lapsilleen vaan hänen on paha olonsa purettava omia vanhempiaan kohtaa eikä omaan perheeseensä niin helpottaa. Jos hänellä on ollut määräilevät vanhemmat ja ei osaa kelata asioitaan ja ei osaa olla lapsen kanssa kun heilläkin on sitä omaa tahtoa niinkuin pitääkin olla,

    • Vieläkinrakastan

      Minkä ikäiset lapset sinulle on?

    • fkjg

      Hakeudu johonkin puhumaan ja suunnittelemaan elämääsi eteenpäin, ammattiavun piiriin.

    • niinhankalia

      Nämä on niin vaikeita asioita ettei joku uskoisi. Vuosikaudet meilläkin meni huonosti. Mies äkkipikainen, helposti ennenkaikkea lapsiin tulistuva. Alkuun yritin itse laimentaa asioita ja syyttelin itseänikin, että miksi en ennakoinut paremmin. Sitten tuli päätepiste, kun en enää jaksanut olla miellyttävä ja vaan sietää, alkoi melkomoiset riidat ja mies saikin tästä oivan keinon näyttää, että minäkin olen pahis. Minulle kuitenkin kiistely siitä kuka on oikeassa ja kuka väärässä oli ihan se ja sama, halusin asiat kuntoon. Olin jo paljon aiemmin halunnut, että haettaisiin apua, mutta ei halunnut. Oikeastaan, kun yhtenä vaihtoehtona aloin eroa miettimään niin suostui terapia apuun. Terapiassa käytiinkin, ei pahemmin apua. Huomaan, että toinen yrittää selvästi tehdä paremmin, mutta ratkeaa samoihin kuvioihinsa herkästi silti. Olen tukenut, pyrkinyt auttamaan ja itsellä ollut aivan älyttömän yksinäinen olo. Nykyään tunnen jopa syyllisyyttä siitä, kun toinen hassuttelee, juttelee mukavia, mutta minun on vaikea siitä kiinni saada. Jos joku toinen juttelisi samoja juttuja, ne olisi ihan kivoja. En ymmärrä itseäni enkä omaakaan käytöstä, jotenkin vaan tuntuu että niin paljon huonoa takana, että ei korjaannu, vaikka yrittäisikin. Niin joku jossain puhui, että kyse on myös tahdon asiasta. Mutta jotain on vaan niin rikki, en tiedä.

      • Suruliisa

        Täällä tuntuu ihan samalta. Jotain on vaan niin rikki. Eroa mietin joka päivä koska kaikki on niin hankalaa. Lapset surettaa. Pitäisi yrittää korjata. Mutta jotain minussa on lopullisesti rikki.


      • Suruliisa

        Ja se vielä...miehesi kuulostaa samanlaiselta kun minun. Meillä vielä miehellä vaikuttamassa vuosien masennus, rajatila häiriö, ahdistuneisuushäiriö, sos tilanteidenpelko...ja näiden kaikkien vaikuttimessa jo vuosia eläneenä tuntuu että voimat alkaa loppumaan. Tuntuu ettei enää jaksa yrittää.


    • päin_peffaa_elätte

      Näin ulkopuolisena juttujanne lukiessa sitä miettii kuka teistä oikeasti on se kaikkein sairain tyyppi tuossa parisuhteessa!!

      Voi hitto mitä narinaa: ei jaksa, ei pysty, ei voi olla, ei voi elää yhdessä, on ikävä ihminen puolisona, on sitä ja tätä: ja siitä huolimatta: ollaan päivästä toiseen, vuodesta toiseen sen ikävän ihmisen kanssa ja jahkaillaan mitä jos sitä tai tätä.

      Meillä ei lasten, eikä kenenkään muunkaan, kiusaaminen tulisi kuuloonkaan. Siihen puututtaisiin saman tien olipa kiusaaja sitten oman perheen sisältä tai ulkopuolelta.
      Eikä minun perheessä kumpikaan osapuoli kestäisi viikkoa pidempää toiselta paskaa käytöstä, sitten istuttaisiina alas ja sanottaisiin, että ole hyvä ja opettele käyttäytymään ja puhumaan muille perheenjäsenille asiallisesti ja ihmismäisesti jos meinaat tämän saman katon alla meidän kanssa asua.

      Parisuhteessa on kaksi (2) aikuista ihmistä joiden odottaa ja olettaa käyttäytyvän niin kuin aikuiset normaalijärjellä varustetut ihmiset.

      • seonkerrastapoikkisanons

        Tiedätkö minäkin olen aina pitänyt semmoisia oman elämän narisijoita, huonoissa suhteissa olevia ym.saamattomina nahjuksina ja kyllä siinä tilanteessa olen itse nyt, se luuseri. Mutta hommahan on juuri siinä, että kun ei vastaavassa tilanteessa ole niin on helppo sanoa, että minä en päivääkään katso väkivaltaista ihmistä, tai pettäjää tai ikävästi käyttäytyvää tyyppiä. Jos edellinen kirjoittaja nyt miettisi, että kumppaninsa ärjyisi tai olisi lapsille ikävä niin hän sitten istuisi pöydän ääreen ja sanoisi kumppanille, että bye bye, jos käyttäydyt noin. En minä halua tässä puolustella saamattomuutta enkä muutakaan vinkumista, mutta asiat ei ole kaikille ihan noin simppeleitä. Moni lähtee näistä suhteista kyllä, mutta se vaatii kypsymistä jne. Eniten kyllä ihmetyttää nämä jätetyt, joita ei ole sekunnissa jätetty, kun itkevät exiensä perään.


      • 12312312

        Kyllähän nuo huono suhteet hajoavat yleensä ennemmin tai myöhemmin. Tule lukemaan uudestaan kirjoituksesi kun tulee vaikeampia aikoja, lähditkö oikeasti viikossa menemään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe