Lihaa ja perunaa?

tiukkavegaani

Olipahan hassu kappale Popedalta. Patekin varmasti voisi paljon paremmin, jos jättäisi lihat pois lautasellaan ja ryhtyisi vegaaniksi. Jotenkin junttimainen fiilis tulee tuollaisista lyriikoista kylläkin. Astu Pate rohkeasti 2010-luvulle!

34

4035

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinenpopedafani

      Popeda on kyllä vajonnut syvään suohon. Karmeaa paskaa vääntävät. Miksi Stig on nappuloita vääntämässä?
      Ehkä huonoin biisi ikinä tuo lihaa ja perunaa. Tunnen myötähäpeää!!!

    • Eilähre

      Ei kyllä juu lähde ei sitten ollenkaan.... Täydelliset Miehet levyn jälkeen ollut jyrkkää alamäkeä. Kunpa ei vaan kävisi kuten Mustille Enkeleille että siirrytään iskelmään, ei hjyvä!

      • Anonyymi

        Pate on pappa , , , ollut jo pitemmän aikaa, , kuka kehtais lähtee kuunteleen moista, on kuulema Tampereela keikka , Mikko Alatalokin esiintyy poikiensa kanssa. niinhäntuo hehkutti 7 pv lehessä.


    • miki-66

      Eikä kyllä ole häävi Saunan Takana biisikään. Melodia on kuin iskelmää mutta sanoituksessa on kova uho.

      • noknok

        Kuuntelehan sanoitus tarkemmin niin oivallat biisin sanoman.
        Melodian osalta olen samaa mieltä, sopisi Paten soolotuotantoon peremmin.
        Biisi ei tule soimaan Popedan setissä pitkään eikä se ole mukana edes "Haista Popeda" levylläkään joka ilmestyy 16.3.2017


    • popedafani67v

      Järkyttävää shittiä.popeda unohtanut vanhat fanit?????täydelliset miehet oli levy jolla popeda nousi uudestaan huipulle,nyt sitten tehdään näin huonoa musaa.
      kannattaako edes tehdä levyjä jos parempia lauluja ei saada aikaiseksi?heittäisivät keikkaa vanhalla matskulla.itku tuli silmään tänään

      • pelikessu

        if you dance with the devil it may last forever, toisinsanoen. Kun tässä jengi heittää tätä shaissee, nii sit te vaa jatkatte


    • kitaristiitsekin

      Ehkä huonoin biisi mitä olen kuullut popedalta.
      Onko näin että bändiä yritetään jotenkin uudistaa.
      Saunan takana ja tää uusi biisi ovat niin huonoja että levy jää nyt kyllä ostamatta.
      Herra varjele, Popedan taival taitaa oikeasti olla loppusuoralla.

    • lihaajaperunaa

      Älkäähän nyt olko tiukkapipoja. Popeda ei sovi tiukkapipoisille :) Ihan mukava radiohitti tämä on ja biisi aukeaa kun kuuntelee muuntamaan kertaan. Tosin tuskin tästä mikään ikihitti tulee, mutta vähän samaa linjaa, kuin esim. Arttu Wiskarin kahvimaito jne..

      Mutta ihan hauska kappale sinänsä. Vähän erilainen, kuin nämä "Saunan takana" itsesääli-jollotukset. Musiikillisesti Popedan parhaat päivät olivat toki 80-90 luvulla

      Tämä biisi on muuten Siitonen/Salovaara (Stig/Darude) käsialaa, eli siis "lainabiisi".

    • soulnight

      Lauluja voi tehdä mistä aiheesta tahansa :) Ei noissa lyriikoissa mitää ihmeellistä ole.Popeda on tehny sukset,matkalla alabamaan,silliviiliä,leivonnaisia,hormoonihuulet,optinen o ja vaikka millaisia tekstejä.Popedan yks vahvuus on tehdä ja esittää sellaisia tekstejä,joita muut ei tee.Popeda on hyvässä iskussa ja se on ennen kaikkea keikkabändi.Stig on tullu Costin kautta kuvioihin.Levyt on levyjä ja keikat keikkoja,joissa se popedan taika on.

    • Darudepopedassa

      ^^ Siis onko todella Darude ollut tekemässä tuota biisiä???

      Missäs tuommoinen info on jos on?

    • Tietäjäinenn

      Ei kyllä vegaanihommiin kannata alkaa. Menee se vähäkin terveys kun koitetaan vajaaketjuisilla papuprodeilla täyttää ruokavaliota.

      • sipsari

        Valitettavasti veganismi on AINOA vaihtoehto.


      • karvaranneavanne
        sipsari kirjoitti:

        Valitettavasti veganismi on AINOA vaihtoehto.

        Paskanmarjat! Lenkkimakkaraa ja karjalanpaistia,,olutta päälle,,niitä MIES tarvitsee,,eri asia joku linnunluinen discopoika,,jota ei tietenkään voi mieheksi sanoa.Heinien syömisestä seurauksena voimien menetys ja tuulenvietävä juippi.Nih.


      • sipsari
        karvaranneavanne kirjoitti:

        Paskanmarjat! Lenkkimakkaraa ja karjalanpaistia,,olutta päälle,,niitä MIES tarvitsee,,eri asia joku linnunluinen discopoika,,jota ei tietenkään voi mieheksi sanoa.Heinien syömisestä seurauksena voimien menetys ja tuulenvietävä juippi.Nih.

        Vähänkö hei junttia ja tyylitöntä syödä jotai lihaa... ja vielä kaljaa hyi yök. Tosimies nauttii nykyään teetä tai raikkaan smoothien tai fruitien. Ja sellainen naisellinen hentorakenteinen mies on muuten naistenkin suosiossa. Vaikka eihän nykyaikana liikaa sovi siihen sukupuoleenkaan tuijottaa.


    • vanhafani

      Ei valitettavasti kyllä lähde enää Popedalta kunnon lutra boogie ja roketti rolli, on vaaran tunne kadonnut yhtyeen ympäriltä. Jukka Pojastakin kävi ilmi ettei se mikään oikea rasta ollutkaan ja piti esittää vain.

      Näytä Pate meille että sinussa on munaa! Jätä liha lautaselta, olet pystynyt jättämään viinankin. Me uskotaan sinuun! Lenkkeily harrastuksesi on oikein hyvä ja terveellinen vaihtoehto. Tosi mies ei tarvi lihaa! Perunaa ehkä silloin tällöin.

    • Tiukkavegaani

      En kaipaa lihaa ja perunaa
      kun haukkaan soijamakkaraa
      siitä riittävästi proteiinii saa
      enkä tiedä parempaa
      tosimies ei voi syödä ystävää
      se niin helppoo on ymmärtää
      mulla keittiössä vihertää
      tää on vegaanin elämää

    • vekaani.oon

      Joo ala Pate vegaaniksi vaan, kyllä me sua ja Popedaa kuunnellaan!

    • seopetrii

      Kyl se nii on et vaa juntit syö lihaa... vissi juttu... nykyaikana on varaa mist valita... ei tarvii puolustella toimiaan... kun elää vastuullisest ja välittää eläimist ja luonnost... ja valitsee vegaanisti... maailma pelastuu.

    • Anonyymi

      Joko Pate on vegaani? Kiinnostaa tietää, joko terveellisemmät arvot kondiksessa!!

    • Anonyymi

      Joo,mutta Huumetta ,LP ltä vasta onkin hassu piisi, huuh,huh,huumetta! Aikkuinen mitäs kiehtookin, laalakohan tuo tätä piiriä keikoillaan? Kun en oo hänen keikoillaan käänny ku kak'ks kertoo , ensimäisen ja viimesen kerran.

      • Anonyymi

        Pate on pelle, pelle on vaikka ikää tulee, ei vanhene arvokkaasti, naurettava ilmestys.


    • Anonyymi

      Kyseinen kappale kyllä kertoo Popedan tason, lastenlauluja aikuisille.

    • Anonyymi

      Mitä vanhemmaksi tässä tulee, niin sitä vähemmän Popedan biisit jaksaa innostaa, kääntää mieluummin radiokanavaa jos sieltä joku niiden biisi tulee.
      Lapsena ja teininä niitä biisejä kuunteli ja oli siellä 80 -luvulla joku kuunneltava biisi. Hanhiniemi teki myös parhaan biisin sanoituksen bändille myöhemmin, eli Tahdotko mut tosiaan.
      Itselle Popeda on ollut jo vuosia loppuun ajettu ja ruosteessa.

      • Anonyymi

        Popeda alkaa tosinkin olla lopettelemassa, olisivat lopettaneet jo 2020 mutta korona sotki valmiiksi sovittuja keikkoja. Joudutte enää radiosoitossa "kärsimään" Suomen yhdestä kovimmista bändeistä ensi vuoden jälkeen.

        Mutta niin se vaan on, luomisen kyky ja halu himmenee kaikilta ajanoloon, niin on käynyt parhaimmillekkin musiikintekijöille. Kai se iskee kyllästyminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Popeda alkaa tosinkin olla lopettelemassa, olisivat lopettaneet jo 2020 mutta korona sotki valmiiksi sovittuja keikkoja. Joudutte enää radiosoitossa "kärsimään" Suomen yhdestä kovimmista bändeistä ensi vuoden jälkeen.

        Mutta niin se vaan on, luomisen kyky ja halu himmenee kaikilta ajanoloon, niin on käynyt parhaimmillekkin musiikintekijöille. Kai se iskee kyllästyminen.

        Kävin täss kuuntelemassa Patea tubessa ja säälittävää ,kovin säälittävää, muka tunnelmointia, , ei hitto, ei ihme ettei ole rikastunut eikä ole tullut maailmantähteä ei sinne päikään, , haaveek s on jäänyt tie tähtiin. Toista se on Bon Jovi, hällä on ihan toisenlainen ote musiikki, rock pisneksessä, , hän sentään omistaa ökykartanoita osaa säveltää , taikoa kunnon poppia, , niin ja sitten Pate joo se oll 80 luvull sellasta amiska rokkia, aika muutuu. Surkuhupasaa tää jazzarit jalassa uhoominen. he he he.


    • Anonyymi

      Olisi kiva jos yhtye kävisi välillä suihkussa tai ainakin vaihtaisi kalsarit.

      • Anonyymi

        Savossa Viremällä vai miten se kirjoitetaan virimällä ? Joutuivat varkaitten uhriksi , , osa tavroista löytyi läheltä metästä joltain varastettiin autonavaimet.


    • Anonyymi

      Provo avauspostaus? Mielipideasia tuo syöminen josta tehty kovin poliittista ja on myös epäloogista se että jos ihmiskunta (koko maailmassa) lopettaisi lihan syönnin ja maidon juomisen niin se johtaisi todennäköisesti ruokaturvan vaarantumiseen ja ei kaikkien ihmisten kehotkaan sitä välttämättä kestäisi jos syö vain ainoastaan pelkkiä kasviksia. Sekasyönti on toiminut ainakin minulle kaikkein parhaimmin eikä ole sairauksia eikä lihavuutta. Kaikkea kohtuudella.

      • Anonyymi

        harmi sinänsä että kappale on kovin korni ja mitäänsanomaton mutta sanoitus on fiksu.


      • Anonyymi

        Ja en ole mikään persujen kannattaja jos pian porukka luulee nyt niin. En ikinä äänestäisi persuja. On aika naurettavaa kun usein moni lyö heti persukortin pöytään jos esim sanoo että kana on hyvää lihaa että on mukava syödä kanaa. Omassa elämässäni pyrin ottamaan ympäristön /ilmaston huomioon, mutta on hyvin epäloogista että meidän pitäisi kaikki asiat ottaa pilkuntarkasti koska ei se käy järkeen semmonen, että lopetetaan ihan kokonaan eläminen, työn teko eli siis vihreässä poliittisessa ajattelussa pitää olla myös malttia koska osalla vihreistä mun mielestäni karkaa mopo käsistä ja sama pätee myös perussuomalaisten kannattajiin että osalla heistä mopo karkaa käsistä. Mopon karkaaminen käsistä nykyään poliittisissa mielipiteissä onkin varsin yleistä. Kohtuus on usein kultainen keskitie mutta harmi sinänsä että nykyään esim keskusta-aate on niin kuollutta. Suomessa osataan äänestää hyvin kun täällä on esim kokoomus, keskusta ja SDP olleet suosittuja kautta aikain ja usein suomiäänestäjä äänestää kulloisenkin taloustilanteen mukaan eli jos on rahaa enemmän niin ääni menee demareille ja jos rahaa on vähemmän niin ääni menee joko kokoomukselle tai kepulle.

        Siis minä kannatan vihreää siirtymää. Kyllä mutta en kannata ihan kaikkia , en etenkään kovia ja riskialttiita vihreän siirtymän juttuja. Esim liha ja maitoteollisuuden rajoitukset ei välttämättä ole ollenkaan viisaita koska kun kaikilla maajusseilla ei ole varaa muuttaa systeemiänsä. Kato alkaa käydä pian kotimaisesta ruoasta jos..... Sen sijaan vetyteollisuus, aurinkovoima, ne on hyviä juttuja sekä kaasuautot, vetyautot, sähköautot, mut ei köyhillä ole varaa ostaa ainakaan sähköautoja, ja on kehitetty myös vähäpäästöisiä diesel ja bensa-autoja. Avohakkuita pitäisi rajoittaa huomattavan enemmän eli siinä myös vihreiden kanssa samaa mieltä mutta sen sijaan se että jättäisimme 30% maamme metsistä luonnon tilaan ei kuulosta kovin viisaalta vaan itse lähtisin ihan siitä että ainoastaan rajoittamalla kovemmin avohakkuita, niin parempi tulos siitä tulee ja metsää pitää myös hoitaa, sillä ei sitä voi jättää ihan miten vain luonnotilaan.

        Popeda on siis tässä laulussa sanoituksen osalta ihan asian ytimessä. Sen sijaan sävellys on umpisurkea. Popeda teki parhaat sävellykset 4 ensimmäisen studiolevyn aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja en ole mikään persujen kannattaja jos pian porukka luulee nyt niin. En ikinä äänestäisi persuja. On aika naurettavaa kun usein moni lyö heti persukortin pöytään jos esim sanoo että kana on hyvää lihaa että on mukava syödä kanaa. Omassa elämässäni pyrin ottamaan ympäristön /ilmaston huomioon, mutta on hyvin epäloogista että meidän pitäisi kaikki asiat ottaa pilkuntarkasti koska ei se käy järkeen semmonen, että lopetetaan ihan kokonaan eläminen, työn teko eli siis vihreässä poliittisessa ajattelussa pitää olla myös malttia koska osalla vihreistä mun mielestäni karkaa mopo käsistä ja sama pätee myös perussuomalaisten kannattajiin että osalla heistä mopo karkaa käsistä. Mopon karkaaminen käsistä nykyään poliittisissa mielipiteissä onkin varsin yleistä. Kohtuus on usein kultainen keskitie mutta harmi sinänsä että nykyään esim keskusta-aate on niin kuollutta. Suomessa osataan äänestää hyvin kun täällä on esim kokoomus, keskusta ja SDP olleet suosittuja kautta aikain ja usein suomiäänestäjä äänestää kulloisenkin taloustilanteen mukaan eli jos on rahaa enemmän niin ääni menee demareille ja jos rahaa on vähemmän niin ääni menee joko kokoomukselle tai kepulle.

        Siis minä kannatan vihreää siirtymää. Kyllä mutta en kannata ihan kaikkia , en etenkään kovia ja riskialttiita vihreän siirtymän juttuja. Esim liha ja maitoteollisuuden rajoitukset ei välttämättä ole ollenkaan viisaita koska kun kaikilla maajusseilla ei ole varaa muuttaa systeemiänsä. Kato alkaa käydä pian kotimaisesta ruoasta jos..... Sen sijaan vetyteollisuus, aurinkovoima, ne on hyviä juttuja sekä kaasuautot, vetyautot, sähköautot, mut ei köyhillä ole varaa ostaa ainakaan sähköautoja, ja on kehitetty myös vähäpäästöisiä diesel ja bensa-autoja. Avohakkuita pitäisi rajoittaa huomattavan enemmän eli siinä myös vihreiden kanssa samaa mieltä mutta sen sijaan se että jättäisimme 30% maamme metsistä luonnon tilaan ei kuulosta kovin viisaalta vaan itse lähtisin ihan siitä että ainoastaan rajoittamalla kovemmin avohakkuita, niin parempi tulos siitä tulee ja metsää pitää myös hoitaa, sillä ei sitä voi jättää ihan miten vain luonnotilaan.

        Popeda on siis tässä laulussa sanoituksen osalta ihan asian ytimessä. Sen sijaan sävellys on umpisurkea. Popeda teki parhaat sävellykset 4 ensimmäisen studiolevyn aikana.

        Biisi ei olekaan kenenkään Popedan jäsenen sävellys eikä sanoitus vaan niin sanottu tilaustyö Haista Popeda levylle mikä on heidän viimeiseksi jäänyt levy ja uran huonoin.


    • Anonyymi

      Vain täydellisiä tolppia sinänsä mietityttävät tällaiset kysymykset enemmälti.

      Missä se kesän keikkakalenteri nyt on? Pitää taas itse kaivaa, saatana. En ole J. Karppanen, tai Vlad the Great Putrollkaan...

      • Anonyymi

        ...Vain yksi juhannuskeikka, ja on kyllä ihan s*tanan karmea paketti muuten, onnea. Täytyy kai katsoa muita...

        Kuka lämppää Ratinassa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe