Wanha lieksalainen ja sähkölaskun saloja

Eilisessä (7.3.) Hesarissa oli vertailtu sähkön hintaa euroalueilla. Suomi on listassa sijalla 18, keskivertokuluttajan sähkön hinnan ollessa 15,4 snt/kWh. Kallein sähkö on Tanskassa 30,9 snt/kWh. Saksan hinta on 29,7 kWh. Kyseinen hinta on jokaisen helppo laskea jakamalla vuoden sähkölaskujen yhteissumma vuodessa kulutetulla kilowattituntimäärällä.

Tein kyseisen laskelman oman talouteni kulutuksesta ja sain jakolaskun osamääräksi 12,2 snt/kWh. Käytän sähköä suurehkossa omakotitalossani myös lämmitykseen ja kulutus oli viime vuonna 21071 kWh ja sähkölaskujen loppusumma oli 2574 €.

Sähkölasku jakaantui seuraavasti:
- energia perusmaksut verottomina 877 € (34 %)
- siirto kuukausimaksut verottomina 727 € (28 %)
- sähköverot arvonlisäverot 970 € (38 %)
Myös sähköverosta maksetaan arvonlisäveroa!

Kilowattitunnin keskihinta 12,2 snt/kWh jakaantui seuraavasti
- energia 4,1 snt/kWh
- siirto 3,5 snt/kWh
- verot 4,6 snt/kWh

Vain energian osuutta pystytään kilpailuttamaan ja suuren sähkön kulutuksen talouksissa sillä saattaa olla merkitystä. Suurin vaikutus hintoihin on kuitenkin sähkön säästöllä eli kulutusta pienentämällä voidaan vaikuttaa alentavasti myös siirron kustannuksiin ja verojen määrään.

33

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistelua

      Aloittajalta valaisevasti esitetty esimerkki sähkon käytön kustannusten muodostumisesta.

      Lähes viikottain, eri sähköyhtiöt soittavat tarjoten toinen toistaan edullisempia tarjouksia. Ensi kuulemalta ne sattavat kuulostaa hyviltä. Jos nykyisen sopimuksen hinta on esim. 6 snt/kWh. ja toinen tarjoaa 4.5 snt/kWh. Siinnä on iso ero. Valitettavasti sähkön käytöstä aiheutuvat kulut eivät laske neljänneksellä.
      Pienkuluttajan, jonka sähkölaskut ovat n. 40 e/kk hyötyy em. tarjouksesta vain 1-2 e/kk

    • Liekkö enää omakotiyhdistyksellä sähkö etua olemassa?Jokin lukuisista perus maksuista jäi pois jos on jäsen?

    • Etuihin en osaa vastata, koska en ole ollut koskaan omakotiyhdistyksen jäsen. Sähköenergian perusmaksu on pieni (esim. 4 euroa kuukaudessa), mutta siirron kuukausimaksut ovat suuria. Viime vuonna siirron kuukausimaksu oli minun taloudessani 31 euroa. Tällä siirtoyhtiö rahastaa, vaikka kulutusta ei olisi yhtään. Tuskin omakotiyhdistys tätä (372 euroa vuodessa) maksaa jäsenilleen. Kyseessä on saattanut olla energian perusmaksu.

    • halpaa.sähköä

      Olin kesätöissä Pankakosken kartonkitehtaalla vuonna 1974 ja asuin Pankakoskella tehtaan asunnossa. Tehtaan sähkölaitos laskutti tuolloin tehtaan työntekijöiltä 7 penniä kilowattitunnilta sähköstä. Silloin ei ollut siirtomaksuja, perusmaksuja tai sähkö- tai muitakaan veroja. Vuoden 2016 rahassa 7 penniä vastaa 6,76 senttiä. Eli hinnan voi muuttaa suoraan penneistä senteiksi. Ulkopuolisille sähkön hinta oli Pankakoskella tuolloin 14 penniä kilowattitunnilta.

    • kovasiirtohinta

      Meillä maksetaan sähköenergiasta 4,09 snt/kWh,mielestäni se ei ole paha hinta kahden vuoden sopimuksella. Lisäksi tulee tietysti siirtomaksu,joka on nykyisin kalliimpi kuin itse sähkön hinta.

    • Minulla on käytössä vuodenaikatariffi, jossa on kaksi eri energian hintaa riippuen sähkön käyttöajasta. Kahden vuoden sopimuksen keskimääräinen energian veroton hinta tulee olemaan 3,71 snt/kWh (80 % kulutuksesta hinnalla 3,49 snt/kWh ja 20 % käyttöajasta hinnalla 4,56 snt/kWh). Sähkön siirrolla on myös kaksi eri hintaa käyttöajasta riippuen.

      • Lisään vielä, että uusin kaksivuotisen sopimukseni saman energian toimittajajan kanssa ja energian hinta halpeni hieman edelliseen sopimukseen verrattuna.


    • Siitä sähkön hinnasta johtuu, että täällä on monia pelkästään sähköllä lämpiäviä omakotitaloja myynnissä aika paljon.

    • Voltinamppeerit

      Lieksassa kannattaa polttaa risujakin uunissa. KEN uuNinjansa urallaan lämmitellä taiteilijataitvi. Voihan Räsänen tätä Joenjapugista ostettua oikolukija sontaälykästä kännykkääsi. EN KYLLÄ peruuta mitään. Tässä saatte oikeaa älypuhelimen tuotosta. Sähkökitarat lienee älykkäämpiä??

      • Volttiamppeerit

        Aivan varmasti kirjoitin Sähkömittarit. OLIPAS EKA JA VKA KRYA KUN TÄLLÄ DSMDUNGILLS TÄNNE MITÄÄN yritän. Koneet on typeryyttä.


      • pieni.vinkki
        Volttiamppeerit kirjoitti:

        Aivan varmasti kirjoitin Sähkömittarit. OLIPAS EKA JA VKA KRYA KUN TÄLLÄ DSMDUNGILLS TÄNNE MITÄÄN yritän. Koneet on typeryyttä.

        Kirjoittaisit sanat siihen puhelimeesi ihan itse. Älä anna puhelimesi keksiä sanoja puolestasi. Pieleen menee.


    • Kiitos Wanhalle hyvästä aloituksesta. Miksikö? No aiheutti minulla kirjautumisen PKS:n omawattiin, ja tietysti vertailemaan omakotitaloni sähkön hintaa aloituksessa oivallisesti ohjatulla tavalla.

      Huomasin seuraavaa. Olen omakotiyhdistyksen jäsen. Tai ainakin luulen olevani. Ei ole kyllä kuulunut tuosta ko. yhdistyksestä viime vuosina mitään tontilleni, eli voin olla väärässä.
      Minulla mainitun laskelman mukaan tulee kWh:n hinnaksi 14,49 snt. Eli aloittajan hintaa enemmän maksan sähköstä.
      Nyt olisikin mukava herätellä keskustelua juuri tuolla samalla tavalla laskettujen eri osapuolien kWh:n hintaeroista, eli miten ne syntyvät nuo pienet erot.

      Sikäli varmaan on aika vertailukelpoinen laskutukseni, koska minulla on yleissiirto, vuodenaika.

      Talviarkipäivä 5,59 snt/kWh
      Muu aika 1,71 snt/kWh
      Sähkövero, veroluokka 1 2,7937 snt/kWh

      Siirtoa tietty, verotetaan, ja miksi minulla on kuukauden 3X25A perussiirtomaksu 37,51 EUR/kk vs. esim. aloittajan?

      2016 kulutukseni oli normaalikokoisessa 2 kerroksisessa vanhassa omakotitalossani hieman alle 14 000 kWh ja laskun loppusumma vuodessa hieman yli 2000 eemeliä. Siis aivan norminormaalia.

      Lopputulevana voidaan varmaan todeta, että kannattaisi säästää siirtämällä kulutusta muuhun kuin talviarkipäiväaikaan ja lämmittää enemmän puulla jos mahdollista;)
      Tarjouksia tietty satelee joskus eri yhtiöistä, mutta on hyvä tuntea koukerot, että ei menetä muutamia eurojaan turhan vaihteluiden kanssa. Lienee niin, että kuluttaen sähköä järkevämmin saat suurimmat säästöt.

      • Sorry. Sähkövero, veroluokka 1 2,7937 snt/kWh , ettei kukaan erehtyisi lukemaan 12,7937

        :)


      • No voi peeveli sentään tuota suomi24 oikolukua. 2,7937 snt on tuo vero!
        Tietty, en ole koskaan pilkunviilaajista pitänyt, vaikka ovat joskus harvoin tarpeen.


    • Minulla on siirron kuukausimaksu tänä vuonna myös 37,51 euroa. Viime vuonna hinta oli 31 euroa. Hinta nousi kerralla siis 21 %! Energian molemman hinnat laskivat hieman, mutta energian toimittaja ei ole paikallinen jakeluyhtiö, josta siirryn kilpailutuksen tuloksena toiseen yhtiöön kaksi vuotta sitten. Uusin sopimukseni jokin aika sitten.

      Tavallisen kuluttajan sähkövero on tuo 2,7937 snt/kWh ja siihen sisältyy 24 % arvonlisäveroa.

      Käytän vuosittain kalliimpaa sähköä 20 % ja halvempaa 80 % hyödyntäen varaavaa lämmitysjärjestelmää.

      • muistelua

        Varaava lämmitysjärjestelmä?

        Suuri vesisäiliö, vastukset takan sisällä, vai jokin muu systeemi, joita lämmitetään silloin, kun energia on halvempaa.


      • muistelua kirjoitti:

        Varaava lämmitysjärjestelmä?

        Suuri vesisäiliö, vastukset takan sisällä, vai jokin muu systeemi, joita lämmitetään silloin, kun energia on halvempaa.

        Minulla on öljylämmityksen jäljiltä kahden kuution vesisäiliö, jossa on kaksi 6 kW:n vastusta. Vastukset ovat päällä halvan sähkön aikana samoin kuin varaava lattialämmitys viidessä kohteessa. Vesikiertoinen patterilämmitys hoitaa lämmön siirtymisen huoneisiin ja lattialämmitykset pitävät kosteat tilat (kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone ja vessat) lämpiminä ja kuivina. Hyvänä lisänä on ollut lämpöilmapumppu olohuoneessa neljän vuoden ajan.


    • Muistelulle. Saunassa on minulla 30 litran vesisäiliö. Kota kiva sihisevä kiekas kiuas;) Vesisäiliö siinä ympärillä.

      Kiitos vastauksestasi Wanha lieksalainen.

      Nyt.
      Sanon ainoastaan, että sähköstä ja aivosähköistäkin, kannattaa olla kiinnostunut. Kokonaisuus on mielenkiintoinen sähkön kanssa. Sähkö on minulle rakas muutenkin, kuin laskujemme kautta.

      Leikin sähköisesti. Kuitenkin ryhdisti, kuten useimmat rekisteröityneet rehelliset. Perjantai-iltana on minulla kuitenkin veto verran pilkettä silmäkulmassa.

      https://www.youtube.com/watch?v=GInYuuAxCq0

      Jos jaksoitte, tämän akkumaisen viihteellisen syvimpiin koteloihin jäsentää? Miten sähköenergiaa olisi varastoitava ilman kynsisaksia hiljaa sanoen kaahaamatta Kauheasti?
      Rento! Lepo!

    • sähkön.hassuttaja

      Hyvä Wanha, ja kaikki muutkin sähkön asiantuntijat. Esitän teille kysymyksen.
      Osaatteko tuottaa sähköä tuottotarpeellisesti tarpeeksenne? Siis rakentaa sen mitä kuuluu siihen tarpeellisuuteen?? Kaiken muun rakenteen taattoa? Edelleen voi olla arvoituksellista se, miten kukin tohtii t i haluaa elonsa viriilin turhia virheitä tuoda. Toisaalta Mikäs saitte sanottu aito turha virhe olisikaan?
      Sinä. Ja kamuttaja. Ajattelen teitä. Paljon.

      Vaatii sen ainoan hinkkaamisen;)
      Tosisähköä on tarve tuottaa hinkkaamatta tyhjää karvaa;)

    • näet.kyllä.kyllän

      Anteeksi. Sain kaiken muun provosoinilta, hetken rauhan. Sähkö on maankin alla näkemykseni näkemyksenäni yllättävän suuri. Turha väittää. Minulle.

      Oletkos muuten wanha sähhön kanssa sopiva kanssani, jos lähtö olisi sähköinen? ^^

      • minänä

        Ja. Ehdottomasti on vai kyse Generaattorista.
        Hyvälle .

        https://www.youtube.com/watch?v=RE7TOaTv3SI

        Jatketaan ymmärryksellä. Kuin sinäkin VAHVASTI.

        Lieksa palsta on vailla kaltaistasi ajatusta. Siimeksen autoa ajellenkin;)


    • Kivin.kotelo

      Mitä on sentiltään sankarillinen ai/ aivoitustemme lasku?

      Tässä hyvässä sähköisessä tuoksinnassamme.

      En kovin kohta korjaile , eteen. Olen Liian sotilas, vaikka mitä muuta. Luottaa vaimoon, joku luottaa sitten minuun. Huoleta olkaa. >Ollaan. HYT Hyssykät Suomessa nukkumaan.. Minä. Katson ajatusta. Se on minulle, sallittua.

    • eräs.erämies

      Anteeksi

      Wanha kakaruuteni
      unnustan osa-aluseeltani. Olen vahva räkänokka, monien meidän mielestä. Ei koti tunnu kummemmalta. Se on Vahva. Satavuotiaan suomen kanssa kukun. Ei. Setämäisen sähkön kaiken kautta kerron teille. Tunnen. No en kaikkea sähköstä kerro! Normiksi_ Älä ole kastea, suolainen. Ja pidä, itsesi IRTI;)
      Kuitenkin, että asioista voi keskustell vahvasti. Sillä ja täällä. Sillä siksi, että joku ei ossaa, toinen tunteilee älykännykkänsä kanssa liikaa. Kehrääväöt kuin kissat pikke bvaikeilla älykännyköillään.
      unnustan osa-alueltani. Olen vahva räkänokka, monien meidän mielestä.

      Aivan uskomatonta muistaa resistanssan ja muun vasta ympyröiden hallin ta sähköisesti;) Tiedän kyllä.

    • pekkä.katto.kallella

      Tunnustan osa-aluseeltani. Olen vahva räkänokka, monien meidän mielestä. Ei koti tunnu kummemmalta. Se on Vahva. Satavuotiaan suomen kanssa kukun. Ei. Setämäisen sähkön kaiken kautta kerron teille. Tunnen. No en kaikkea sähköstä kerro! Normiksi_ Älä ole kastea, suolainen. Ja pidä, itsesi IRTI;)
      Kuitenkin, että asioista voi keskustell vahvasti. Sillä ja täällä. Sillä siksi, että joku ei ossaa, toinen tunteilee älykännykkänsä kanssa liikaa. Kehrääväöt kuin kissat pikke bvaikeilla älykännyköillään.

      • Liksan.vaste

        Ei huono kuvaus kallellaa niin kullalaan.

        Kuhan on kuva oikea mielessänne , vahva sielussanne. ei ole sähköstä, ei mamusitaskaan hätää.

        Ja. Minä autan teitä. Jälkeenjääneitä.

        https://www.youtube.com/watch?v=Zgqc8NrGc3A


    • tarveton.tieto.kuitenkin

      Tässä käskeytti hänet äkkiä meteli. Minä olin löytänyt uskollisista miehistä- ja samalla sain tiedon toisesta. Kaukaa rämeiköstä kuului ääni...

      ...noidat eivät ole ipanoita. Ovat joskus hätkähdyttävän sähköisen kannustavia.

      Rölli kiukuttelee. Minä en Röyhkän Röykkää, edes asemalla eneet.

    • wittuwatti

      Miksi tämä meni huumehörhöje keskusteluksi? Edellisisä viestejä kun lukee, niin ei voi muuta todeta!

    • Jyvätön.jytky

      Salat eivät riitä kertomaan.

      Tämä on ihan hyvä aihe. Jos me, tai te vain yksinkertaisuuden kerskatasolla pääsääntöisen päättömällä aiheittemme liekolammella täällä aivoittelisimme, olisin toki huolissani. Vain minä? Tulimme tänne taas hiukkasen, hitusten ajatusten kera. Aloittajan tarkoitusperän huomioiden, en toki tohdi poiketa käämimättömään luontooni. Siihen jo kolmivaiheet moottorit ja muut on valjastettu. Ei siihen yhden vaiheen aivoituksia toki paljonkaan tarvita. Pidän paljon ajatuksesta. Laskentataidosta myös.
      Onko Suomessa ylimyskuntaa? kysyi hiljakkoin eräs noita käytännöllisiä miehiä, jotka periaatteen kannalta eivät hyväksy minkäänlaisia ennakkoluuloja eivätkä siis myöskään syntyperäennakkoluuloja.

      Sähkö ei jossittele ylimyskuntia, ei miespolvia loistonimillään, polvillakaan sähkö ei ole aateliston aatteen kanssa. Nykysähkö on tasapuolinen tilukselle kuin tilukselle. Sähkö ei ole ritarihuoneista huomioinut muureja. Sähkö on.

    • kylmyys.vie.virtaa

      Nuo väliluonnot eivät minua haittaa. Eivät häiritse. Tarkemmin ajatellen kyse on halvemman sähkön ja sen energian varastoimisesta kalliimman sähkön aikaan käytettäväksi. Toki vaatii investointeja toimiakseen tarkoituksenmukaisesti.
      Edelliselle neropatille kehotan tutustumista aristokratian merkitykseen. Tarvitseeko vapaa maa, jossa on älykkyyttä ja kykyjä kaikilla aloilla enempää kunniakansalaisia? Suomen kansa on juuriltaankin riittävän vahva sipisten selittelemättä mitään muuta uutta. Yhteiskunnan alkujuuriin asti on aina nähtävä, mille pohjalle rakennetaan. Ylimyksellisille tunnetiloille on aina tullut oikosulku kun ilman varoketta toimitaan.
      Sähkökin on ilmakaapeleista menossa maan alle. Sähkölle se on ihan oikein; maksakoon vaikka siirtona sitten. Ihmiset pysykööt tukevasti maan pinnalla valoisin aattein.
      Minä toivon, että ihmisten ei ennen aikojaan tarvitsisi mennä, maan alle. Toki kunkin ajallaan on vuoronsa kestettävä.

    • muistelua

      On sitä halpaakin sähköenergiaa olemassa. Tällaiseen ajatukseen päädyin, kun selailin tuota nettiä.

      Näyttää siltä, että energian hinta riippuu pitkälti siitä, kuka sitä ostaa ja kuka myy.

      Jos sinulla on aurinkopaneeli, pieni vesivoimala, tai jokin muu energian tuotantoväline, se saattaa aika-ajoin tuottaa sähköä yli oman tarpeen. Mutta eipä se muodostu ongelmaksi. Ylimääräisen energian voi myydä valtakunnan verkoon. Hinta on vain alle 0,5 snt/kWh. Tämä, jos mikä on halpaa energiaa mielestäni.

    • Sikäli mielenkiintoista; monellako on niin paljon ylimääräsähköä, että kannattaa myydä tuolla hinnalla.
      Omavaraussähkön osuus on kyllä kannattavaa. Mutta ne investoinnit ja kulujen kuoletus, en edes ajattele omaa voimalaa, vaikka tuulinen on paikka ja aurinkokin paistaa.

      Edellisellä kerralla jäi mainitsematta tuo sopimuksen nimi: Omakoti Oiva plus, eli onko se erään kysyjän tarkoittama omakotiyhdistyksen sopimus vai ei? Eipä tuosta ainakaan tunnu olevan mitään rahallista hyötyä vaikka olisikin. Jotenkin tuntuu, että on koko juttu menneen talven lumia kuten windows puhelimet. On tainnut se pulju unohtua jostain syystä.

      Mitenkähän saisi jonkun kosken virtaamaan tonttinsa läpi. Ei mitenkään. Ja todennäköisesti lakiviidakko ja muut koukerot ovat rankka stop puomi koko hankkeelle.

      Näillä keinoin ei mielestäni kovin rikastu. Energiamyyjille yleensä sanon kohteliaasti ei kiitos, elleivät sitten lupaa siirtomaksuun huojennusta;) No nyt joku viisas varmaan kertoo, kuinka paljon säästäisin varmuudella, ostamalla sähkön muualta kuin P-K:n Sähköltä.

      Toki on ollut valaisevaa tämä, miten sähkölasku muodostuu, on varmaan ollut hataramman peitossa muillekin.

      No. Se minua lohduttaa, että jos laiskuudeltani tokenen oman metsän puut ja kaksi vuolukiviuunia kyllä pitävät kämppäni lämpimänä vaikka paukkupakkasilla. Suihkuvesi tietysti pitää lämmittää, jos ei nyt sitten vatipesulla ryhdy nuukailemaan kotakiukaan kanssa;)

      Kohta lähtee piisistä savu tupruamaan ja suihkuvesi on sähköllä, Jäspillä 300 lämmitettyä. Ei lopu vierailtakaan lämmin vesi. Saunanautinnot saa maksaa, ja niiden pitääkin maksaa.

      Hyvää lauantain jatkoa kaikille. Saunojille karaisevat löylyt!

      • Rattoisaa viikonloppua ketjun kirjoittajille! Ihmettelen suuresti, että tätä viestiketjua ei ole vielä poistettu vaikka ketjussa ei ole mollattun nälvitty tai haukuttu ketään eikä ole sorruttu maahanmuutto-ongelmiin. Asiallisuus on ollut viime aikoina ketjujen tuho. Alatyylisillä aloituksilla ja viesteillä porskutellaan pitkälle. Ne ovat moderaattoreiden mieleen. Ja sitten saunaan!


    • Löylyt hyvät on nautittu ja seesteinen tyyni mieleen saapunut.

      Sähköasiat nyt kunnossa silmukkaimpedassia myöten;)

      Voihan se olla niinkin, että robotti on joissakin asioissa yleispätevämpi, eikä osaa olla markkinafyrkan ja mainostamisen kantaaottavan poliittisen pahansuopa;)

      Musiikiksi valitsin tämän. Aiemminkin ole tätä viljellyt. Hankkeessa jotenkin
      mukana.

      https://www.youtube.com/watch?v=H5_eNG-FnQ8

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe