Onko KENELLEKÄÄN käynyt näin???

Medi20

Olen 20-vuotias nuori nainen. Olen normaalipainoinen, liikun (takana 17 vuoden urheilutausta) ja syön terveellisesti. Aloitin Cerazette minipillerit elokuussa. Ennen niitä en ole käyttänyt mitään ehkäisypillereitä, koska niille ei ole ollut tarvetta. Hormonaaliseen ehkäisyyn päädyimme lääkärini kanssa siitä syystä, että minulla on aurallista migreeniä.

Aluksi kaikki näytti menevän hyvin. Aluksi minulla oli kaksi viikkoa vuotoa, mutta sitten kuukautiset loppuivat kuin seinään eikä niitä ole näkynyt vielä nyt seitsemän kuukauden käytön jälkeenkään. Tämä on mielestäni ihanaa.

Melkein välittömästi pillereiden aloittamisen jälkeen huomasin kuitenkin mielialani hieman laskeneen. Olen aina ollut todella pirteä, sosiaalinen ja positiivinen, mutta nykyään en ole enää niin iloinen, vaikka elämässäni on viime aikoina tapahtunut vaikka mitä upeita asioita!

Suurin huolenaiheeni on kuitenkin marraskuussa alkanut raju hiustenlähtö. Minulla on aina ollut pitkät ja paksut hiukset. Nyt ne kuitenkin ovat ohentuneet ainakin puoleen. Hiuksia on vain joka paikassa ja harjatessa niitä lähtee aina valtava tuppo. Olen ollut asiasta niin huolissani, että olen käynyt neljällä eri lääkärillä. Kahdella ihotautilääkärillä ja kahdella gynekologilla. B verenkuva ja kilpirauhasarvot on otettu ja kaikki ovat kunnossa. Lisäksi päänahkani on tutkittu. Lääkärit ovat antaneet tähän asti vastaukseksi vain stressin, mutta en koe itselläni kovaa stressiä. Olen kysynyt, voisivatko oireeni johtua minipillereistä (koska kaikki vaivani mainitaan kuitenkin lääkkeen haittavaikutuksissa), mutta kukaan lääkäri ei ole uskonut siihen, koska "hormoniannos niissä on niin pieni". Mietin vain, että kyllä se jonkin kokoinen on pakko olla, kun kuukautisenikin ovat jääneet pois. Lisäksi olen pienikokoinen, jotan pienikin annos vaikuttaa minuun varmasti enemmän kuin minua isokokoisempaan ihmiseen.

Nyt päädyinkin ihan omatoimisesti lopettamaan pillerit, jos se saisi oireeni loppumaan. Onko kellään muulla vastaavia kokemuksia? Erityisesti olen kiinnostunut siitä, onko kellään muulla aiheutunut pillereistä hiustenlähtöä ja jos on, niin onko pillereiden lopettaminen auttanut? Entä kuinka nopeasti kaikki normalisoituu? Lähinnä tarkoitan mielialaa ja hiuksia?

3

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeasti3Vuotta

      20 vuotiaalla 17 vuoden urheilutausta? Miksi en usko?

      • No aloitin taitoluistelun hartastamisen 3-vuotiaana (mikä on lajissa hyvin yleistä). Ymmärrän, että pohdit sanavalintaani ja myönnän, että se on hieman virheellinen. Olisi vain ollut hieman monimutkaista sanoa "noin 4 vuoden liikuntatausta 13 vuoden urheilutausta", joten ajattelin, että kaikki ymmärtäisivät pointin. Olin nähtävästi väärässä ja myönnän virheellisen ilmaisuni. Ilmeisesti tämä on sinulle tärkeä asia kysymykseeni vastaamisen kannalta, niin voin vielä tarkentaa, että 7-vuotiaana harjoittelin 6 päivänä viikossa 2h: tunnin jääharjoittelua ja tunnin treenasin maalla (kuntopiirejä, tanssia, kehonhuoltoa ym) valmentajani kanssa. Treenimääriä oli kasvatettu tasaisesti 3-vuotiaasta lähtien. Lisäksi aloitin kilpailemisen 7-vuotiaana. Valmennukseen kuului myös psyykkinen valmennus ja leirejä. Muuta liikuntaa (ulkoilua, koululiikunta) harrastin noin 8 tuntia viikossa. En ole varma, missä kulkee liikunnan ja urheilun välinen raja, mutta toivottavasti nämä selvennykset auttavat sinua vastaamaan alkuperäiseen kysymykseeni. Mikäli kysyttävää kuitenkin jää, vastaan mielelläni.


      • Ainiin, toki haluat varmaan tietää myös viimeisimpien kausieni treenaamisen. Treenimääriä siis kasvatettiin vähitellen ja viimeiset 6 kautta treenasin 25 tuntia viikossa (sisältäen jää- ja maatreenit) ja kävin maajoukkueleireillä. Pidin 2 puolen vuoden treenitaukoa (13-vuotiaana ja 16-vuotiaana) urheiluvammojen takia. Kävin urheilulukiota, joten kaikki sujui hyvin. Lopetin lajin vajaa vuosi sitten, koska aloitin lääkisopinnot ja aika ei riittänyt kaikkeen. Koin, että olin saanut lajista jo kaiken haluamani, joten päätin valita lääkiksen. Nykyään liikun usean kerran viikossa. Lenkkeilen ja käyn erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe