Budjetti Green Screen?

Mistä voisi tehdä budjetilla green screenin, eli vihreän taustakankaan (Chroma Key)? Voiko jostain paperista? Kankaasta? Mistä niitä saa? Kiitti vastauksista!
Ilmianna
Jaa

2 Vastausta


Vihreän taustan voi tehdä mistä vain, mistä saa käyttötarkoitukseen tarpeeksi ison ja tasaisen taustan oikean värisenä. Oikeissa studioissa ne on maalattu alareunasta kaarevaan taustaseinään, tätä varten on tietenkin olemassa aivan omaa maaliaan. Seuraavaksi paras ratkaisu on saumaton kangas kokoa noin 8x5 metriä, joka ei ole ihan halpa (minulla on semmoinen). Vaikka koko kuulostaa isolta, sekin on todellisuudessa nafti koska se ei voi olla ihan kohteen takana, pitää yltää lattialle kanssa, ja nykyisessä laajakuvaformaatissa pitää vaikkapa ihmistä kuvatessa olla aivan perkeleesti tyhjää tilaa sivuilla. Joutuu siis kuvaamaan pitkähköillä polttoväleillä, joka taas vaatii ison studion.

Vähemmälläkin taustalla selviää, jos vaikkapa ihminen seisoo melkolailla paikallaan, niin kunhan koko hänen liikkuma-alansa on katettu vihreällä taustalla. Reunat voivat olla mitä vain moskaa, koska ne voidaan editointiohjelmassa maskata samaksi chroma key alueeksi vihreän kanssa. Toisin sanoen mars Eurokankaaseen etsimään heleän väristä leveää kangasta! Tai tasainen seinä maalattuna riittävän isolta alalta.

Taustan valaisu on tärkeää, mahdollisimman tasainen valo, joka ei saisi liikaa heijastua kuvattavaan kohteeseen. Pieni tausta/sivuvalo kohteeseen ehkäisee reunan viherryksen ja tekee avainnuksesta siistimmän. Tasaisuutta kannattaa tarkastella kameran tai monitorin scope-toiminnolla, jos sellainen vehkeistä löytyy.
Ilmianna
Jaa
Riippuu, kuinka suuren tarvitset. Värimalli mukaan ja kangaskaupasta valitsemaan.
Nuo kaarevat "seinät" on yleensä rullakaihdin tyyppisiä kankaita, jotka on helppo vaihtaa tilanteen mukaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Budjetti Green Screen?

Mistä voisi tehdä budjetilla green screenin, eli vihreän taustakankaan (Chroma Key)? Voiko jostain paperista? Kankaasta? Mistä niitä saa? Kiitti vastauksista!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta