Miten Alkossa pyydetään Koskenkorvaa ?

Mies_takamaalta

Pitääkö seistä ryhdikkäänä vai onko rennompi asento parempi ? Karjaisenko kuin armeijassa, ja pitääkö koodi 013 lausua samaan hengenvetoon ? Myydäänkö niitä eri kokoisissa pakkauksissa ? Voiko Alkosta ostaa luotolla jos lupaa varmasti maksaa takaisin ? Kuvataanko kävijät ja lähetetäänkö kuvat johonkin suuren yleisön nähtäväksi ? Kysyn näitä, sillä olemme aikeissa lähteä Turkuun katsomaan maailman menoa.

12

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harmajjapantteri

      Mene Helsingin paloheinänmäelle ja karjaise, että PERSEREIKÄÄ ! niin kohta sinne ilmestyy joku baskeripäinen ukko lommitakki päällä.

    • Et ole tainnut käydä vuosikymmeniin Alkossa. Myymälöissä on nykyään itsepalvelu ja pulloja voi kerätä koriin tai kärryihin miten vain itse haluaa. Ei niissä tarvitse enää puhua mitään, sillä myyjät eivät testaa edes kysymällä asiakkaan kuntoa. Rento asento on parempi. Koskenkorvaa myydään puolen litran, 0,7 litran ja täyden litran MUOVISISSA TASKUMATEISSA(!). Luotolla myydään luottokorttia vastaan. Kaikki asiakkaat kuvataan, mutta tallenteet jäävät henkilökunnan huviksi.

      • Mies_takamaalta

        Kiitos näistä tiedoista. Taidan siemaista mukillisen pottuviinaa ennen esiintymistä, ettei sitten jännitä liikaa siellä Alkossa. Aloitin jo äsken rennon asennon harjoittelun, kylmiltään vaikeaa, mutta yrittänyttähän Ei laiteta.


      • TällaisenKopioin

        Alkuperäisen puolen litran rinnalle ovat tuleet 4 cl, 20 cl, 70 cl (euro-kossu) ja yhden litran (perhe-kossu) pullot. Puolen litran pullossa on kuitenkin edelleen paras hinta/laatu -suhde.


      • Mies_takamaalta
        TällaisenKopioin kirjoitti:

        Alkuperäisen puolen litran rinnalle ovat tuleet 4 cl, 20 cl, 70 cl (euro-kossu) ja yhden litran (perhe-kossu) pullot. Puolen litran pullossa on kuitenkin edelleen paras hinta/laatu -suhde.

        No jos minä nyt ottaisin sen perheannoksen.


      • Mies_takamaalta kirjoitti:

        No jos minä nyt ottaisin sen perheannoksen.

        Hyväksytään, koska jo avauksessa annoit ymmärtää, että teitä on lähdössä Turkuun useampiakin.


      • mies_takamaalta

    • Palwelutiski

      Jaha, joku ei ole käynyt pitkäripaisessa 25 vuoteen...

    • Pitkäripainen on hauska nimitys Alkon myymälälle. Nimitys johtuu luonnollisesti Alkon myymälöiden ulko-ovista, jotka aikoinaan olivat ilmeisesti kaikki samanlaisia. Myymälät olivat pieniä ja niiden yleisilme hyvin ankea. Ulko-ovet pitkine vetimineen toivat asiakkaille mieleen pikemmin poliisiaseman kuin myymälän. Asioiden toimittaminen henkilökunnankin kanssa muistutti enemmän tullitarkastusta kuin ostamista.

      Nykyään Pitkäripainen on auttamattomasti vanhentunut nimitys Alkolle. Myymälät ovat useimmiten kauppakeskuksissa, eivätkä niiden ovet ole asiakkaiden aukivedettävissä. Myymälöissä on muutenkin aivan erilainen palvelukulttuuri kuin pitkien ripojen aikana. Jos asiakas aikoinaan hymyili myymälään tullessaan, ei hän taatusti hymyillyt sieltä poistuessaan, koska hänelle ei tällöin kuntonsa vuoksi oltu alkoholia myyty.

      Nykyään tilanne on päinvastainen. Myymälään tullessa asiakasta tervehditään ystävällisesti hymyillen, eikä takaisin hymyilemisestä tule sanktioita kassallakaan. Valintamyymälä suorastaan houkuttelee asiakasta täyttämään kauppakorinsa mitä eksoottisimmilla juomilla, joita on hyllyjen täytteeksi tuotu maailman joka kolkalta. Henkilökunta antaa jopa asiantuntevia neuvoja, kuinka valita viininsä tilaisuuden mukaan.

      Toista oli ennen kun juomia oli pyydettävä nimellä tiskin takaa. Auta armias, jos takelteli, änkytti tai lausui juoman nimen väärin. Tällöin sai vain nöyryyttävän katseen, jota seurasi myymälästä poistuminen ilman alkoholia. Mikäli tiskille jäi asiaa jankkaamaan, poistettiin asiakas myymälästä henkilökunnan taikka poliisin toimesta, eikä hänellä ollut kyseiseen myymälään asiaa muutamaan kuukauteen.

      Alko: Pitkä ripa, lyhyt pinna.

      • Hauska mutta totuudenmukainen kuvaus asioinnista Alkossa vielä 1990-luvun alussa. Tosin ystävällisemmästä ja palveluhenkisemmästä henkilökunnasta alkoi olla merkkejä ilmassa jo ennen itsepalvelumyymälöitä. Jo 1980-luvun puolivälissä saattoi saada kahta useamman pullon viiniä tai jopa väkeviä, kun perusteli, että tarkoitus on viettää esimerkiksi polttareita.

        Muistatteko muuten vielä Alkon hinnastovihkoset? Ne olivat pitkäripaisissa tärkeässä roolissa, kun halusi ostaa vaihteeksi vaikkapa viiniä, viskiä tai konjakkia. Tiskipalvelumyymälöiden tuotetarjonta oli käsittääkseni nykypäivän mittapuullakin kohtalaisen laaja. Mutta kun sitten se hinnastosta opeteltu nimi piti itse lausua suoraan omiin silmiin tuijottavalle silmäparille, polvet olivat mennä hyytelöksi ja suustaan sai vain sen tutun ja helpon Koskenkorvan. :D


    • rennompia

      ”… olemme aikeissa lähteä Turkuun katsomaan maailman menoa.”
      Ei kannata Hifki häviää kumminkin. Kannatta katsella matseja siellä takamaalla (Helsingin jäähalli).

      • PaksuAki

        Minä uskon että HIFK voittaa sarjan. Laitan aina otteluihin kauneimman mekkoni ja korkokengät. Voittoisan ottelun jälkeen kilistelemme päärynäsiiderit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe