itsenäinen työnhaku karenssiin

aseee

Työttömien aktivoinnista tulossa suuri farssi: itsenäinen työnhaku voi johtaa karenssiin tarkempi juttu kauppalehti ja talouselämä voi vittu perkele holhousta te toimiston työt ovat vitunnuolenta paikkoja näpertelyä perseen nuolentaan työvalmentaja kyttää työttömän persiissä

13

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KarseaaKakkaa

      Täähän se on.

      Palkkatuellakin ne TE-keskuksen tarjoamat paikat ovat aivan hirveitä. Valtaosa on samoja paikkoja (yhdistyksiä), joissa samoja hommia tekee myös kuntouttavassa työtoiminnassa oleva porukka, eli käytännössä ei mitään järkevää/tuottavaa.

      Palkka näissä yhdistyksissä on sama kuin sosiaalietuudet yhteensä olisivat, ja se on myös sama, minkä yhdistys saa valtiolta työllistäessään työttömän, koska näillä paskayhdsityksillä ei ole varaa maksaa senttiäkään omasta taskusta palkkaa. Bruttopalkka on jotain 750-1000e/kk.

      Taitavat saada tuon palkkatuen lisäksi jotain muutakin lisää työllistetystä työttömästä omaan pussiinsa, mutten nyt muista tarkkaan kuviota sen syvemmälle.

      Mitään työelämään opettavaa järkevää työtä tehtäväksi noissa, ainakaan yhdistyksissä tapahtuvissa palkkatukityöpaikoissa ei ole. Siellä on psykoosiukot työttömyyskorvauksella tai sosiaalietuudella sekä palkkatuelliset työttömät palkkatuella samassa tilassa, työttömien päivätoiminnan holhottavina.

      Kenelläkään ei työelämän suhteen niissä palkkatukityöpaikoissa (sen kummemmin kuin samoissa paikoissa kuntouttavan työtoiminnan nimikkeelläkään) ole mitään tulevaisuutta. Vähän sama kuin nykypäivän vanhustenhoito, että laitokseen pistetään kitumaan ilman palvelua, odottamaan kuolemaa. Samaa settiä nuo yhdistyksissä tapahtuvat palkkatukityöt tukien suuruisella "palkalla" sekä kuntouttavat työtoiminnat ovat. Ei tulevaisuutta yksilölle.

      Jos palkkatuella pääsisi johonkin vakavaraiseen yritykseen, voisi siinä olla jotain järkeenkäypääkin, mutta semmoisen paikan voi löytää vain itse jos lykästää. Kaikki TE-toimistoon itseensä kytkeytyvä palkkatukityö on ihan karseaa paskaa.

      • Näillä.mennään

        "Bruttopalkka on jotain 750-1000e/kk."

        Mikäs siinä mutta sitten ei kyllä tehdä täyttä päivää. Jos kympin tunti niin kuukaudessa 75-100 tuntia.


    • werrrz

      Lindströmin mallin ajatuksena on saada työttömät työnhakijat menettämään työttömyyskorvauksensa.
      TE-toimiston virkailijalla on lähes rajattomat mahdollisuudet poistaa työnhakija korvaustensaajien listalta.
      Monelle siis käykin köpelösti ja Lindström näyttää pian tilastoja, joissa työttömyys on suomesta lähestulkoon kadonnut.
      Työttömien työnhakijoiden määrä tosiaan putoaa tehokkaasti nykymenetelmällä.
      Itse työttömyys ei poistu mihinkään.
      Itsemurhatilastot saattaa tosin muuttua ikävään suuntaan.säästyy työttömyysturva ja asumistuki menoissa. kun työtön tekee itsemurhan ja hirttäytyy narun jatkoksi
      Siis aivan sairasta kieroilua.
      Työttömyyshän ei poistu työttömiä työntekijöitä kyykyttämällä, vaan uusia työpaikkoja luomalla.
      vaikaesti työllistyvät saavat sosiaalityöntekijän kauppa sopimuksen

      • assss

        työtön tapa itsesi


      • fasefesesseesfesfddf

        Työtön, tee laajennettu ja vie virkanilkkejä mukanasi.


      • TyöttömyysPoistuu

        Hei miksei kukaan ole tajunnu tätä aiemmin? Nyt vain kikkaillaan ja pelataan pienillä prosenttimarginaaleilla, mutta:

        Miksei anneta jokaiselle työttömälle ikikarenssi, ja tiputeta kaikkia toimeentulotuelle??? Näin Suomessa ratkaistaisiin työttömyys kertaheitolla ja työttömien määrä putoaisi sieltä jostain vajaasta 10%:tista puhtaaseen 0%:tiin!!

        Siinä on ratkaisu työttömyyden poistamiseksi kokokaan!


      • ihanjeesjuttua

        Hyvä idea. Työttömiä työnhakijoita olisi tällöin tilastoituna 0 kpl, joten työttömyyttä ei olisi. Tosin kansalaispalkka / perustulo ajaisi asiah inhimillisemmällä tavalla, koska toimeentulotuella työnteko ei kannata, kun osatyöstä saatu palkka vähennetään suoraan toimeentulotuesta, joka on itsessään niin pieni, että hakija jää köyhyysrajan alapuolelle. Kuka haluaisi tehdä töitä, jos tulot jäävät köyhyysrajan alapuolelle töissä ollessa? Joku 1500e bruttokin jo tämän rajan ylittäisi.


    • tippainssi

      Älkää koskaa kertoko työkkärille omia todellisia aikomuksianne. Tässä oma tarinani kun aikoinani pääsin armeijaan autojoukkoihin niin rekkakortin sieltä sain. Sitten kun koitti siviili lompsin työkkäriin ja kerroin että haluaisin linja-auton kuljettajan kurssille. No kurssi löytyi muutaman sadan kilometrin päästä ja asutolastakin paikka löytyi. Kun kurssi oli käyty hain harjoittelijaksi Helsinkiin sinisten bussien kuljettaksi. No pääsin harjoittelijaksi ja sitten vakituiseksi. Tuossa meni kaksi vuotta ja sitten pyrin ja pääsin teknilliseen korkeakouluun. Mutta bussin kuskin hommia tein opiskelun aikana eikä tarvinnut ottaa lainaa syödäkseen, vaan sijoitin opintolainan osaikkeisiin.

      Kerran on potkut tullut DI:n hommista mutta eipä murhetta, sinisten bussien kuljettajaksi pääsin taas vaivattomasti. Pelatkaa pojat ja työtöt näin jos haluatte menestyä tässä surkeassa Suomen maassa. Aina pitää olla vara-ammatti millä tiukan paikan tullen voi hankia leipää ja kattoa pään päälle. Ja tämä tarina on tosi.

      • Tinakenkäinen

        Viksut pärjää aina. Samaa taktiikkaa käytetty menestyksellisesti. Välillä pitää osata luovia, kun on pahin vastatuuli.


    • Mistähän ne meinaavat repiä rahat niihin kansalaispalkkoihin, kun veronmaksajat vähenevät? Niiltäkö yrityksiltä, jotka ilmaistöistä nettoavat?
      :-D

    • Viivananytkohta

      Ei tuo minulle vielä vaikuttanut mitenkään. Viime v. lopussa loppui vuosia kestänyt ns muu osa aikatyösuhde, ja löysin uuden, vähän vastaavan muutaman vrk kuluessa. Sopparin tein, ja aloitin työt normaalisti, ja ilmoitin työkkärin oma-asioinnilla, että mikä työpaikka, minkätyyppinen työ. Lausunto oli, ja tuonkin jälkeen oli, ettei estettä päivärahan maksulle- jota siis haen, soviteltuna, koska työ on hyvin vaihtelevin työtunnein, kuukausittain.
      Mitä tällä kirjoittelulla että itse hankitusta työstä karenssoidaan, täällä kukaan saa itselleen? Sen, että joku täysin tuntematon voi mennä nakitukseen, eikä uskalla ottaa työtä vastaan, vaikka sitä vapailta markkinoilta olisikin tulossa.

      Kerron kyllä täällä, jos minulta tuet katkaistaan, työnteon takia muusta syystä kuin että on muuttunut täyspäiväiseksi hommaksi.
      Tämä on vielä epäselvää, mihin rekryihin, ja toimintoihin minun pitää lähteä osa-aikatyön lisäksi. Työsopimuksen pitäisi olla pätevä- mutta työkkäriltä on tullut ilmoitus rekrytapahtumasta. Rekryn työjutut olisivat vajaan 200 kilometrin päässä. Ja niitä en pystyisi oman nykyisen työn kanssa yhtäaikaa tekemään, ilman tarkennusta työsopimukseen, että pystyn ennakoimaan, milloin on ja milloin ei ole työtä omalta tältä vaki työnantajalta.

    • LopeteaanAktiivisuus

      Nyt työttömät voivatkin vastata haastattelussa virkailijan uteluihin, että miksi työtön ei ole ollut aktiivinen työnhakemisen suhteen.
      Koska itsenäisestä työnhausta voi saada karenssin, niin eihän se käy päinsä.
      Jätetään työnhaku virkailijoiden tehtäväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe