Yhteimettä ja Bioref Oy

nilkasta.poikki

Lapin Kansassa juttu. Nyt aletaan puhua asiasta. Totta kai Kemijärven Yhteimettän tulee avata peli ja sijoittaa Boreal Biorehviin pääomaa. Tuo mainittu 100.000 € on kyllä kovin kovin pieni summa.Samoin muijenki Lapin Yhteimettien pitäs nyt sijottaa yhtiöön. Se loisi uskottavuutta hankkeelle. Katotaan kuis käy ?

28

4028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärppäläinenorg1

      Ettei vain kävisi niin kuin kävi järvikylän juipeille sijoittamisessa entiseen Kemijärvi Oy:n joka sitten fuusioitiin nykyiseen Stora Ensoon.
      Satatuhatta on niin pieni raha hankkeessa, mutta meille maanomistajille suuri.

    • Vassupekka

      60 luvulla kemijärvi oy.n piensijoittajat menettivät rahansa kun tehtaan siivet eivät kantaneet. Valtio/ veitsiluoto tuli ja pelasti tehtaan muutaman vuoden toiminnan jälkeen. Osinkoja ei herunut. Toivottavasti historia ei toista itseään tässäkin.

    • pörssihai

      Saittehan te tehtaan Kemijärvelle. Osakemarkkinoilla voi käydä niin, että tulee tappioitakin. Kemijärvi Oy:n osakkeissa hävisitte vähän.
      Minulla on 160 000 Talvivaaran osaketta, jotka ovat nyt käyneet täysin arvottomiksi, eikä ole kelle valittaisi.

    • liukomyrkky

      Kaikki rahojaan sijoittavat edellyttävät tuottoa. Tämän vuoksi on vielä monta sataa miljoonaa hakusalla. Yva selvityksestä on pitkä matka ympäristölupaan. Parannettu puhdistustekniikka ja mammuttisäiliöt.kuten kuopiossa näyttäisi nostavan kustannuksia entisestään. Aox päästöt on selvä syöpäriski. Fosforipäästöjen osuus kolminkertaistuisi aikaisempaan Kemijärvellä. Nämä karsii kummasti rahoittajia. Ei paikallinen yhteismettä tuota satasella paljoa hetkauta.

    • Kateenpaska

      Kyllä homma on tukevasti hansikkaassa. Suunnitelman mukaan edetään ja sellua alkaa tulla aikataulun mukaan.
      Päästöillä on turha pelotella. Homma toimii ja rahaa virtaa paikkakunnalle. No sehän meitä kuuluisia kateellisia Kemijärviläisiä vituttaa kun joku saa kunnon korvauksen työstään.

      • vtlle8

        Siivous on työtä,sotkeminen ei.


      • Siivous maksaa,sotkeminen ei.


    • rahattilille

      Kyllä yhteismettäkin saisi parhaan tuloksen.kun hyödyntää suomen suurimman puutavaraterminaalin palveluja
      Sieltä puu kulkee näppärästi Kemiin. Yhteismettän osakkaille tulee rahaa.eikä mene. Sitä varten se on tehty.

      • kahta.tiliä

        Vasta sitä rahaa tulee ko selluyhtiö ostaa yhetismettän puut hyvään hintaan ja sit se vuosittain jakaa hyvät osingot yhteismettälle. Alakaa pukkaamaan kahta tiliä vuojessa. Mikä tässä on köllötellessä.


    • Sellunpillaaja

      Ei sitä onnea ja varallisuutta pidä Kemiin päästää kun sen voi ottaa itsekin.
      Se on hullujen hommaa semmonen. Rahnalle onpi käyttöä täällä Kempassakin, ei siis mitään muutako sellua Kemiin Ajoksen saitamiaan.

    • bioekonoomi

      Yhteismettän ei tartte sijoittaa senttiäkään kemin kaidiin ja se maksaa niin että tuntuu ja kemijärvellähän on kuitupuuta mistä ottaa. Siis pelkkää tuloa seutukunnalle. Ilman riskejä. Työllistää välillisesti puunkorjuun ja kuljetuksen alaa runsaasti. Ei siihen patokankaan satusellua tarvita.

      • super-pölhölä

        Kyllä näitä "käkiä" riittääkin siellä kemijärvellä?
        Omaanpesäänpaskojia!
        Kummaa sakkia kun eivät edes omaa parastaan ymmärrä, eikö historia ole opettanut mitään?


      • kiitosteille

        Juuri näin, kun kaupunki antaa lainaa muutaman sata tuhatta ja Yhteismetsä vähän myös osallistuvat, niin tehdas tulee. Kiinalaiset antavat miljardinsa, jos kemijärveläiset ensin antavat muutaman sata tuhatta. Onko liikaa! On todella omaan pesään paskomista pölhölässä kuvitella muuta! Hävetkää! Ja lopettakaa se vuorotteluvapaasta puhuminen! Kemijärven johtajat ovat viisaita, liian hyviä jo teille! Ettekö tajua!

        MASSALIIKE ON RAUTAA JA KOHTA ON TUHAT - KAKSI TUHATTA TYÖPAIKKAA MYÖS TUULIVOIMALAT TARVITAAN JA TUOVAT RAHAA YRITTÄJILLE. VALTUUSTOON PITÄÄ VALITA VAIN TUULIVOIMAN KANNATTAJIA, JOTKA EIVÄT VASTUSTA TUULIVOIMAN KORVAUKSIA PAIKALLISILLE MAANOMISTAJILLE!


      • ei.rakennuslupia
        kiitosteille kirjoitti:

        Juuri näin, kun kaupunki antaa lainaa muutaman sata tuhatta ja Yhteismetsä vähän myös osallistuvat, niin tehdas tulee. Kiinalaiset antavat miljardinsa, jos kemijärveläiset ensin antavat muutaman sata tuhatta. Onko liikaa! On todella omaan pesään paskomista pölhölässä kuvitella muuta! Hävetkää! Ja lopettakaa se vuorotteluvapaasta puhuminen! Kemijärven johtajat ovat viisaita, liian hyviä jo teille! Ettekö tajua!

        MASSALIIKE ON RAUTAA JA KOHTA ON TUHAT - KAKSI TUHATTA TYÖPAIKKAA MYÖS TUULIVOIMALAT TARVITAAN JA TUOVAT RAHAA YRITTÄJILLE. VALTUUSTOON PITÄÄ VALITA VAIN TUULIVOIMAN KANNATTAJIA, JOTKA EIVÄT VASTUSTA TUULIVOIMAN KORVAUKSIA PAIKALLISILLE MAANOMISTAJILLE!

        Tuulivoimalat ovat täyttä huuhaata.Ei kukaan järjellä ajatteleva anna lupaa rakentaa niitä. Tuulivoimalat ovat yhteikunnan kalleimpia huuhaa vekottimia jokka pilaa koko Lapin luonnon jos niitä joku hullu tänne yrittää saaha.


      • kukuluu

        Eikö kansainväliseltä markkinoilta yritys saa rahoitusta?
        Kemijärviläisiä on hölmöytetty ennenkin,siellä on leipuri,farkku,venttiili,uretaanivalua ym.Summat ei kovin isoja
        mutta kusetettu kutenkin.


      • hyvyysVALTUUSTO

        Äänestäkää valtuustoon Lea Soppela, Jukka Ojala, Pentti Koskenranta ym. ym. HYVYYDEN IHMISIÄ!!! Myös Mauno Kerkelä puolustaa PIENTÄ IHMISTÄ! Pois kateelliset, joita heidän osaaminen ja menestys harmittaa.

        VALTUUSTOON TARVITAAN IHMISIÄ, JOTKA OVAT NÖYRIÄ JA SYDÄMELLISIÄ MYÖS IMPORANTA


    • eiolemittään

      Yhteismettän parasta on saada puusta korkein mahdollinen hinta.
      Terminaalista, Kemistä, Oulusta tai Kallaanvaarasta.
      Yhteismettän tehtävä on hoitaa mettiään.
      Osakesijoitukset on aivan toinen juttu. Niihin ei ole Yhteismettällä tarvetta. Puut menee kaupaksi muutenkin.
      Eikä yks 100.000 euroa ole mittään tehashankkeessa.

      • otan.osaa

        Kyllä Yhteismettän pitää sijottaa uuteen sellutehtaaseen. Ei se muuten nouse pystyyn. Sit ko sijottaa voi määräillä osakkaana puun hintojaki eikö vain ?


    • fakta-a

      Se on faktahomma, että kemijärveläisten tonnit ei hanketta nosta.
      Se raha on löydyttävä kansainvälisiltä lainamarkkinoilta ja omistajilta.
      Jos analyysi osoittaa, että homma on kannattavaa, niin rahaakin löytyy.
      Halpa puu, halpa työvoima ja halpa kuljetus maailman markkinoille. Näillä pärjätään täällä Kemijärvelläkin. Eteenpäin toverit!

      • tositovereitaonkoheitä

        "Halpa työvoima" ollaanko vertailukelpoisia Venäläisen työvoiman halpuuteen ?
        Kustannustaso on Suomessa ollut viimeaikoina turhan kallis, Sipilän hallitus on yrittänyt asiaa saada takaisin raiteilleen, huonolla menestyksellä.
        Kinuskit tuskin tänne viitsivät sijoittaa, se tullaan näkemään, "toverit"


    • nähtäväksijää

      Onko yhteismetsän osakkaat yhtä vastuullisia kuin Kemijärven kaupunginhallitus kun antoivat rahat ilman mitään vakuuksia.

      • meniskö.jotenkin.näin

        Ovat tietenki. Kaupungilla ovat vastuussa Kemijärven Kehitys Oy:n hallituksen jäsenet ensisijaisesti, omalla pörssillään. Toisisijaisesti kaupunkinhallituksen jäsenet koska ne ohjeistivat Kehitys OY:n anatamaan vakuudettoman lainan. Myös he omalla pörsillään. Näistä pitää pois sulkea ne jäsenet jokka vastustivat lainan antoa.Näinhän se yleensä menee ?Mut Biorefihan maksaa tietenki lainat pois. Näin pöytä on "puhdas"


    • Keminhaara

      Aiesopimuksia voi tehdä vaikka kuinka useita ja julkaista niistä kuvia valtakunnan mediassa uskottavuuden saavuttamiseksi. Kuta vaikutusvaltaisempia käteltävät yhteiskuvissa biorefin kanssa ovat, sitä enempi herkät uskovat hankkeen toteutumiseen. Vuonna 2005 julkistettiin kannattavuusuutinen; Tehdas on erittäin kannattava, näin asiantuntijat ovat laskeneet. Jos tämä olisi täyttä totta, ei rahoitus olisi vielä näin pahasti kesken. Ja työt olisivat käynnissä. Josko todellista rahoitusta on vielä oikeasti ollenkaan olemassa. Kuvissa kättely ei riitä.

      • MiekiOlinEnnen

        Kyllä met yhessä toivomme Kemphaan oikein kunnon sellu ja biotuotetehasta.
        Siittä met saisimma helopotusta kaupunkin talouthen jotta kaikki ei kuihtus pois. Ja saavathan net papperiliiton miehet hyvät palakat ja saunasakäyntilisät aina keskiviikkona ja lauantaina. No miksei usiammainki jos viittivät lämmittää sen saunan.
        Sitä se mie vain ihimettelen jotta mikähälaiset nihilistit ja viherpiipertäjävasemmistokomut net tätäkihommaa vastustavat ko on niin hyvä hanke jottei paremmasta väliä.


    • biopillupolttelee

      Milloin se sellainen biopillu tehdas tulee? Voiko sieltä ostaa denaturoimatonta alkoholia? Tuoko tehdas nuoria naisia paikkakunnalle?

    • yksityismettä

      mitään kaljarahaa herroille paskat tuu mitään seopillua syövät ja juovat ne muka edustaessa seopillua jee jee

    • JoVainTulleeki

      Tehdas tulloo, tehdas tulloo! Hanke etenee aikataulun mukaan.
      Kuten hyvin tiiätte, tehas tuottaa pääosin selluva ja lisäksi erinäisiä biotuotteita.
      Ei siis mitään seobillua eikä alkomahoolia yksityisille.

    • manttaalipösö

      tänään se ratkeaa, kyllä yhteismettän täytyy vähän riskiä uskaltaa ottaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe