Kertokaa hyviä kokemuksia paluumuuttajana Suomesta

Suomeenharkitseva

En siis ole kiinnostunut huonoista kokemuksista Suomesta, vaan niistä hyvistä! Sellasia täytyy olla enemmän mitä näillä palstoilla luetaan.

Suomi saa joka vuosi kärkipisteitä kansanvälisissä vertailuissa eri alueilta yhteiskunnallisissa tutkimuksissa. Rikollisuus on pienempi Suomessa mitä se on toisissa pohjoismaissa ja Euroopassa. Suomalaisten tyytyväisyys elämään on huipputasoa ja kouluasiat on maailman parasta luokkaa. Suomen kulttuuritaso on korkea kuten maailmalla arvostettuja muusikoita, esimerkiksi Nightwish, HIM, The Rasmus, Sonata Arctica jne. Suomalaisessa kulttuurista löytyy hyvin arvostettuja kirjailijoita ja taidehenkilöitä. Suomella on myös kansanvälisesti tunnustettuja ohjaajia kuten Renny Harlin ja Aki Kaurismmäki jne.

Olen asunut koko elämäni ulkomailla, mutta harkitsen muuttoa Suomeen, vaikka en ole siellä paljoa käynnyt. Olen melko varma että enemmistö paluumuuttajista on tyytyväisiä Suomessa jos heillä on toimeentulot järjestetty ja kunnossa. Kertokaa teidän hyvistä kokemuksista ja miksi te ehdotatte toisia suomalaisia paluumuuttoon!

Kiitollinen hyvistä vastauksista!

3

938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhgjhkjhjk

      Et siis ole kiinnostunut paluumuuttajien kokemuksista, vaan etsit jotain valheellista hymistelyä tai niiden muutamien kokemuksia, jotka palaavat suoraan työpaikkaan tai muuten itselleen mukavaan tilanteeseen. No, en sitten kerro kokemuksistani. Vastaan kuitenkin yhteen kysymykseesi: "...miksi te ehdotatte toisia suomalaisia paluumuuttoon..." Vastaan, että ehdotan, että ne suomalaiset, jotka ovat jotenkin laajentaneet näkökulmaansa ja ymmärryskykyään ulkomailla, samalla kuitenkin säilyttäen rakkautensa suomalaisuuteen, palaisivat Suomeen korjaamaan tätä maata siksi, mitä se vielä 80-luvulla oli, eli hyvinvoivaksi itsenäiseksi valtioksi, jossa lähes jokaisen oli mahdollista elättää itsensä, opiskella, löytää töitä, yrittää, ostaa koti jne. Se on minulle nyt se syy, miksi en lähde uudestaan sinne toiseen kotimaahani. Haluan korjata Suomea. Toinen syy on tietysti se, että nyt ei ole varaa edes siihen yhdensuuntaiseen lippuun, saati sitten uuteen alkuun siellä. Onneksi Suomen luonto on edelleen ihana ja suomen kieli kaunis ja ystävät rakkaita. Jos päädymme siihen rajattomaan maailmanvaltioon, niinkuin viherkommareiden hinku on, on sama, missä päin diktatuuria elämme.

      • SuomeenHarkitseva

        Paratiisiä ei löydy mistän maailmasta, mutta se voi kuitenkin olla tavoite kaikille. Kuinka korjaisit Suomea että siitä tulisi parempi maa sinun mielestäsi?


      • hfgfghydtrhr
        SuomeenHarkitseva kirjoitti:

        Paratiisiä ei löydy mistän maailmasta, mutta se voi kuitenkin olla tavoite kaikille. Kuinka korjaisit Suomea että siitä tulisi parempi maa sinun mielestäsi?

        Hyvä kysymys ja hyvä havainto. Paratiisiksi Suomeakaan ei saa, ennen kuin Jeesus palaa, perustaa tuhatvuotisen valtakuntansa ja pahat ihmiset on poistettu kuvioista, mutta nykyistä paremmaksi maatamme voisi tehdä. Tässä asioita, joita minulle tulee mieleen. Lisätkää.

        Itsenäinen ammatinharjoittaminen pitäisi olla sallittu kaikille ja olla taloudellisesti mahdollinen. Ei siis pakollisia yrittäjäeläkemaksuja, ei arvioverotusta, ei ennakkoverotusta kuvitelluista tuloista.

        Työläisten palkkaaminen pitäisi tehdä joustavammaksi ja edullisemmaksi. Eläkefirmat ovat nykyisellään kansalaiselle haitallinen pohjaton rahakaivo.

        Orjatyö, eli palkaton pakkotyö pitää kieltää ehdottomasti. Nyt sitä ollaan ujuttamassa ensin työttömille, sitten maahantunkeutujille, sitten matalapalkkaisille, lopulta kaikille.

        Maaseudun tuhoaminen on lopetettava. Palveluita takaisin kautta maan, yrityksille verohelpotuksia, kun sijouttautuvat Uudenmaan ulkopuolelle. Tieverkko ja rautatieverkko kuntoon ja julkinen liikenne maan kattavaksi ja edulliseksi.

        Mineraalien ilmainen luovuttaminen ulkomaisille firmoille on lopetettava. Pohjavettä ei saa luovuttaa suurfirmoille.

        Kristittyjen vainoamisen paheneminen on lopetettava, ja olisi hyvä, jos Suomi palaisi perusarvoihinsa: ehjä perhe ja suku, isänmaanrakkaus, kristinusko. Noita kolmea arvoa seuraamalla Suomi nousisi suosta, uskon.

        Työttömyys on yhteiskunnan rikos työtä vaille jääneitä kohtaan. Työttömien syyllistämisen on loputtava.

        Vanhuus ei ole rikos, vaan on jokaiselle meistä tavoiteltava päämäärä. Siksi vanhuksia ei saa tappaa köyhyyteen, huonoon ruokavalioon, turhiin lääkkeisiin, yksinäisyyteen, puutteelliseen hoitoon ja apuun.

        Vapaaehtoistyö, talkootyö, oma työ ja aikapankkityö ovat toimivia työmuotoja tilanteessa, jossa palkkatöitä ja palkkavirkoja ei ole kaikille. Siksi niitä ei saa kieltää, vaan ne pitää sallia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe