Kodinkoneet internet-yhteydellä?

etä-häh

Siemens ja muutama muu merkki valmistaa tavanomaisia kodinkoneita, kuten pesukone, jääkaappi ja kuivausrumpu ym. internet-yhteydellä. Haluaisin nyt perusteluja mokoman hyödyllisyydestä. Ja menemättä siihen että nettikaistaa tuntuu riittävän loputtomiin, kuka vain keksii fiksua käyttöä?

Ennen kun kokonaan lyttään asian haluaisin kuulla kuinka pyykin laitto koneeseen ja pestynä ulos nopeutuu/helpottuu kun virran saa päälle ja pois vaikka ulkomailta. Lisäksi aika hurjalta tuntuu jättää vesiliitäntä auki ja ylipäänsä käyttää ilman valvontaa. Mitä vakuutusyhtiö moisesta sanoo? Etäkäynnistettävä kahvinkeitinkin tulee kai ensin ladata lellumaan, jota suurinta "vaivaa" tämäkään ei poista (vai onko joku syöttövesi jätettävä auki jota sitten ottaa itse...)

Sama koskee etäohjattua uunia... eikö kannata jollain tapaa valvoa ylipäänsä ruuan valmistumista, kun kyseessä on vielä satojen asteiden lämpötilat? Mikään tai kukaan ei siirrä sitä päälle kenties lehahtavaa kinnasta tai keittiöpyyhettä tms... vähimmillään se ennakoitu sapuska palaa mikä olisi voinut olla vältettävissä ja hyöty/ajan tms. säästö/älykkyys kaatuu siihen paikkaan.

Vielä dorkammalta vaikuttaa nettiohjattu kuivausrumpu. Siis ettäkö pesukoneesta - mahdollisesti etäohjatusta - märät pyykit kuivausrumpuun, ja sitten äkkiä mökille tai matkoille jotta pääsee painamaan rumpu päälle? Vai ladataanko märkinä viikkoa ennen kesälomaa valmiiksi tai jotain? Matkalla lentokentälle kännykkä sanoo piip ja aijaa, pyykit ovat nyt kuivat? Täh?

Sanotaan lopuksi että nettiin menevä jääkaappi SAATTAA olla perusteltu; kaupassa voi viime hetkellä tarkistaa mitä kaapissa jo on tai mitä tarvitaan, jos systeemi toimii niin kuin asian ymmärrän. Systeemin hakkeroiva murtovaras toki käy siinä välissä syömässä sen mukaan mitä herkkuja näkyy... yäk kaalilaatikkoa en mene... nettiin striimaava sääasema sen lisäksi saattaa olla perusteltu: vaatii kyllä jatkuvan nettiyhteyden periaatteessa 24/7 päällä olettaen että tuo tieto on kulujensa arvoinen.

7

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinMeillä

      "Sama koskee etäohjattua uunia... eikö kannata jollain tapaa valvoa ylipäänsä ruuan valmistumista, kun kyseessä on vielä satojen asteiden lämpötilat? Mikään tai kukaan ei siirrä sitä päälle kenties lehahtavaa kinnasta tai keittiöpyyhettä tms... vähimmillään se ennakoitu sapuska palaa mikä olisi voinut olla vältettävissä ja hyöty/ajan tms. säästö/älykkyys kaatuu siihen paikkaan."

      No uunissa tuo voi oikeasti olla hyvä ominaisuus kun voidaan juuri vältää ruoan palaminen. Itse käytän viikonloppuisin melko usein uunin ajastinta jolla siis laitan sen menmään päälle esim. tunnin päästä jolloin ruoka on sitten valmista kun tulemme ulkoilemasta. Ongelma on vain se että jos kotiintulo jostain syystä viivästyy, ruoka kuivuu uunissa kun sitä ei ole sammuttamassa. Jos sen voisi sammuttaa etänä, ongelma poistuisin ja voisin toisaalta laittaa sen päälle myöhemmin jos tiedän jo etukäteen että paluu viivästyy.
      Eivät nuo ominaisuudet varmaan kaikille hyödyllisiä ole mutta voi niistä joissain tilanteissa hyötyä olle. Monet laitteet kun sisältävät jo nyt ajastimia joilla ne voi ohjelmoida menemään päälle tai pois tiettynä aikana mutta kuten sanoin, niitä ei voi enää jälkikäteen muuttaa jos ei ole kotona.

    • Näin_se_on

      Mielenkiinnolla odotan, kun koneet alkavat näillä palstoilla keskustelemaan. Esim. Kenen perheestä löytyvät paskaisemmat kalsarit.

    • joojoojopajoooo

      Työmaalle tuli joku pesukone joka kai voisi lähettää tiedon että koska pyykki on valmista..
      Latasin sen ohjelman luurin mutta ei se riitä vielä, konekkin pitää kai kytkee johonkin langattomaan verkkoon tietysti vielä ja voi olla että sellaista ei ole tarjolla sitten meidän talossa, avointa..

      Tosin riittäisi jos hankkisi puhelimen ja liittymän sille pesukoneelle niin sillähän siihen saisi sen toiminnon sitten että ilmoittaa kun pesu on valmis :)

      Hyvä kun muistin perjantaina tyhjentää koneen, sinne ne olis jääny tiistaihin saakka muhimaan..
      Vesihana auki jne..

    • Vaari111
    • Bittiii

      Kodinkone sitten kinuaa huoltoa. "Seitzemän päivää aikaa huoltoon." Ellet kutsu huoltajaa, alkaa ilmoitukset "Huoltoaika ylitetty 24 päivällä."

      Konetta on käytetty vain neljäsosa ohjelman luulemasta ajasta eikä huoltotarvetta siten ole. Kuitenkin alkaa esiintyä kuukkelimaisia tomintavajauksia. Mittari ei näytä, kone hidastelee ja huoltotietoja ja päivitystä tulee solkenaan. Kohta kone ei kotikonstein inahdakkaan.
      Näinhän auto kin kanssa vaikka ei tietääkseni ole netissä. Kerran vuoteen huollettava vaikka seisoisi koko ajan. Huoltoilmaisimen räkytystä ei tietenkään saa pois kuin maksua vastaan korjaamolla.

    • wetwe

      Ainakin saa kätsysti päivitettyä reaaliajassa someen, milloin tiskit tai pyykit pyörii koneessa ja kuinka kauan linkous ja kuivaus kestää.

    • fhjsdghjgfshghf

      Varokaa televisiossa olevaa webbikameraa. Kannattaa olla ainakin kunnolla pukeutunut, ettei löydä "pornoaan" facebookista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe