Syypäät hyvinvoinnin ja koulutuksen alasajoon

Vihreät eivät ehkä ole vielä ehtineet ykkössijalle hyvinvointimme ja koulutuksemme tuhoamisessa, mutta ainakin kakkossijalle he ovat jo päässeet.
Perussyy on näiden todellista maailmaa näkemättömien maailmanparannushinku, vaikka tietopohja on pääosin vain se mitä kukin untuvikko on saanut lukion penkkiä hinkkaamalla.

Tilanne ei parannu jollei liikkeen jäsenten tieto ja ymmärrys syvenny ja monipuolistu. Edelleen jollei liikkeen johdosta karsita sen populisti- (kuten V.Niinistö), utopisti- (kuten Sinnemäki) ja anarkisti- (kuten Hassi) enemmistöstä.

Etenkin suhtautumisessa kaivannaisteollisuuteen on liike hysteerisen joukkopsykoosin vallassa.
Kuitenkin esimerkiksi ilman Outokumpu Oy:tä ja Oy Vuoksenniskaa ei Suomea nyt olisi.
Siis itsenäistä, demokraattista ja hyvinvoivaa Suomea, jossa koulutetuillekin on vaativia tehtäviä. Yksistään näiden kahden yrityksen puuttuessa Suomi ei olisi selvinnyt sodista ja sotakorvauksista. Monenmonta muuta vastaavaa esimerkkiä löytyisi.

Kun teollisuutta perustetaan on alkuvaiheen ongelmina maamme syrjäisyys suurmarkkinoilta, investointipääomien riittämättömyys ja yleensä myös asiantuntijoiden vaje .
Lisäksi aikaisemmin teollistuneet maat (Ruotsi lähimpänä kotoisine kätyreineen) yrittävät vaikeuttaa kaikilla tavoilla kilpailijoiden syntymistä heille itselleen.

Virheitä tehdään aina alussa ja edellä mainituista syistä johtuen niitä tehdään lisää. Sopiva esimerkki tästä on Talvivaarakin, joka vasta vuosien hellittämättömän työn ja rahankulun jälkeen on pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa valuutan tuojana ja nälkämään työllistäjänä.
Mutta hetkinen, Talvivaaran aloitustarina on lähes 1:1 yhtenevä Outokummun aloitustarinaan nähden. Sopii katsoa vaikka Annalan Outokummun historia -kirjasta (1960) tai pelkistetymmin Kuisman Outokumpu 1910-1985 -kirjasta (1985).
Alussa siis tehdään virheitä ja väistämättä myös aiheutetaan paikallisia ympäristöongelmia. Lisääntyvällä kokemuksella ja tulorahoituksella ja kovalla työllä ongelmat poistetaan.

Viitaten maailmanparantajien Talvivaara/Terrafame -suunsoittoon, josta ehti tulla lähinnä vahinkoa, MÄÄRÄISIN vihreät populistit, V.Niinistön erityisesti, lukemaan huolella esimerkiksi kirjan Puoli vuosisataa kuparia ja nikkeliä - Outokummun Harjavallan tehtaat 1944-1994 .
Ilman kyseistä suurhyökkäyksen alta pelastettua, puolessa vuodessa pystytettyä tehdasta ei
Suomi olisi ehkä pystynyt selviytymään sotakorvauksista.

Kirja kertoo sivulta toiseen prosessin vuosikymmeniä jatkuneista parannuksista, jatkuvista suurista investoinneista ja jatkuvasta hellittämättömästä työstä, työväen ja johdon toimesta, jotta tuottavuus saavutettiin ja ympäristöongelmat poistettiin.
Todettakoon että olen täysin sivullinen Outokumpu Oy:öön nähden.

Hyvinvoinnistamme me voimme paljolta kiittää myös Presidentti Kekkosta. Tämän eräs ansio oli, että Pohjois-Suomeen vielä jäi väkeä, eivätkä kaikki muuttaneet Göteborgiin tai Boråsiin.
Eräitä Kekkosen kruununjalokivistä ovat Rautaruukki Oy, Outokumpu Oy:n Tornion tehtaat ja Valmet Automotive (Saab-Valmet).

Edesmennyt vuorineuvos Helge Haavisto varoitti valtiota suurimpana uhkana koskaan päästämästä Rautaruukkia pahimpien ruotsalaisten kilpailijoidensa määräysvaltaan.
Täsmälleen samoin varoitti toistuvasti edesmennyt vuorineuvos Eero Mäkinen koskien Outokumpua. Molemmat tiesivät tarkkaan, että ruotsalaisten tapa on hyväksikäyttää suomalaista teollisuutta oman teollisuuten vahvistamiseksi ja sen omistajien hyödyksi.

Eero Mäkistä uskottiin, Helge Haavistoa kuoltuaan ei. Ei päivääkään teollisessa elämässä toiminut Pekka Haavisto myi lukion penkillä hinkatulla tietämyksellään ja edellisen typeryshallituksen siunauksella Rautaruukin pahimmalle ruotsalaiselle kilpailijalle SS:lle.

Rautaruukin ja SS:n prosessit ja tuotteet ovat kumpikin maailman huippua ja taloudet tyydyttävät kiinalaisdumppauksesta huolimatta. Sattuu vain niin, että tuotteet kilpailevat keskenään. Molemmilla on paksulevy- ja ohutlevytehdas, joiden palveluksessa on tuhansia.
Itsenäinen markkinointi tuotenimineen menetetään tietysti. Tuote/prosessikehityksestä ja tutkimuksesta menetetään ainakin itsenäisyys, ehkä enemmän. Menetetäänkö tehtaita aikaa myöten (Raahe tai Hämeenlinna)?
Voi Teitä syylliset, Vihreät. Voi Pekka, tekisitkö itsemurhan, vielä ehtisi?

1

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjois-Suomen vihreät ovat nöyriä alistujia, niinkuin pohjanperän lapsukaisten pitääkin olla.
      Eivät huolestu edes presidenttiehdokkaastaan, jolla ei ole päivääkään kokemusta työelämästä.
      Joka silti myydä hutkaisi puolet pohjanperän tärkeimmistä työpaikoista ruotsalaiskilpailijalle.

      Vaan riittäähän vielä sesonkihommia juomanlaskijoille suihkukoneella kaukaa tulleille turisteille.
      Tekniikan ja talouden huipputehtäviin pohjanperiltä haluavat voivat mainiosti mennä etelään tai Ruotsiin. On oikein että vihertyneestä päästä kärsii koko ruumis, ja pohjanperän ympäristökin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe