"Vyön käyttöikä yksi vuosi"

sekundaa

Ostin reilu vuosi sitten marketista parin kympin nahkaisen leveämmän "farkku"vyön. Alle vuodessa vyön musta nahkapinta alkoi hilseillä ikävästi irti ja alumiininsävyinen solki muuttua kupariseksi pinnoitteen kuluessa (solki näytti ostaessa siltä kuin se olisi läpeensä tuota mattahopeista metalliseosta, mutta eipä sitten näköjään ollutkaan).

Vyö on "kotimaista" Nini's-merkkiä. Sähköpostikyselyihini siitä mitä materiaalia solki oikeastaan on ja onko sitä turvallista käyttää vaikka pinnoitteet kuluvat en tietenkään saanut mitään vastausta. Nini's:in edustaja tyytyi toteamaan, että "vyö on kulutushyödyke, jonka käyttöikä on noin vuosi". Vuosi!?!

Ottaa rajusti pattiin että kaikki tuotteet tehdään nykyään tähän tyyliin, oikein pyritään siihen että ne menevät vaihtokuntoon mahdollisimman nopeasti. Joo, halvalla ei saa hyvää, niinhän se kai menee... mutta kun se isompi hintalappukaan ei taida (enää?) olla mikään tae laadusta.

10

1648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yli_10_vuotta

      Olet ostanut jätepaloista tehdyn vyön, ne eivät kestä samalla tavoin kuin pintanahkaiset (full grain) vyöt. Netti on täynnä vyön osto-ohjeita, esim. tuolla:
      https://effortlessgent.com/leather-belt-worth-the-price/

      Itsellä on 10 vuotta sitten ostettu saddler scandinavia -merkkinen vyö (maksoi Brothersissa 35€ vuonna 2007) mutta se on täyttä pintanahkaa eikä liimajätenahkaa, ja on edelleenkin hyväkuntoinen ahkerasta päivttäisestä käytöstä huolimatta. Siinä on laattasolki, joten ei ole edes soljen kohdalle tullut minkäänlaista kulumaa. Olen huoltanut sitä rasvaamalla yleensä kerran vuodessa nahkavoiteella.

      • sekundaa

        Joo totta, kyllähän sen näki jo kaupassa että jotain puristettahan tuo vyö on, vaikka siinä lukee että "genuine leather". Mutta kai halpa market-vyökin vois oikein tehtynä kulua/ vanhentua arvokkaasti eikä näyttää aivan paskalta jo vuoden päästä - se vaan ei valmistajien & kauppiaitten mielestä olis tarpeeksi tuottavaa bisnestä, tavaran pitää kiertää.

        Tuo full grain -vyö taitaa käytössä vain melkein parantua, varsinkin jos sitä tosiaan muistaa huoltaa välillä. Mites se solki, näkyykö siinä kulumaa, onko pinnoitteet kuluneet puhki? Eniten tässä halpisvyössä harmittaa just solki, kun hopeanväristä ostin ja nyt se näyttää enemmän kupariselta...


      • yli_10_vuotta

        Saddler-vyön solkeen on tullut joitakin naarmuja, mutta ei siinä mitään puhki kuluvaa pinnoitetta ole. Kiiltävä ja ihan hyväkuntoisen näköinen edelleenkin. Materiaali vaikuttaa olevan tavallista terästä, samaa kuin haarukat ja veitset yms, eivät ne käytössä mihinkään kulu.


    • shoppaaja

      Lewis-vyö ainakin kestänyt, samoin kirppikseltä hankitut. Vyö jossa toinen puoli ruskea, toinen musta, aukesivat liimaukset, kätevä, kesti tämäkin useita vuosia.

    • ostakaalaatua

      Hugo Bossin vyö kesti jokapäiväistä käyttöä 20 vuotta, siis oli ainoa vyöni koko ajan ja joka ikinen päivä käytössä. Jos olisin muistanut rasvata sitä olisi kestänyt varmaan vieläkin kauemmin.

      • kestää_viikon

        Hugo Boss käytti 90-luvulla ja vielä 2000-luvun alussakin paljon parempia alihankkijoita kuin nykyisin. Löytyi mm. Lazlo Vassin valmistamia kenkiä, ja ilmeisesti myös todella laadukkaita vöitäkin.
        Nykyisin kuitenkin Bossin taso kengissä ja vöissä on tipahtanut murto-osaan siitä mitä se 90-luvulla oli. Tuossa esim. Bossin liimavyö, joka alkoi ratketa jo viikon käytön jälkeen:
        https://www.amazon.co.uk/Boss-Orange-Mens-Jeek-Belt/dp/B00TIA1W1E
        "Poor quality.made from two pieces of leather glued together,started to come apart after one week."

        Samaan hintaan saisi paljon tasokkaampiakin vöitä, esim. Solo for menissä (mannerheimintiellä) on mahtavat vyöapajat ja mm. Paolo Vitalen ja muutaman muun italialaisen nahka-artisaanin valmistamia hienoja vöitä, joissa materiaalit ja viimeistely ovat ihan omaa luokkaansa verrattuna tyypillisiin bossin, tigerin, sandin yms. vöihin.


      • ostakaalaatua

        Kun täällä on näköjään asiantuntijoita paikalla niin laitanpa kuvan tuosta kovaa käyttöä kestäneestä nahkakapineesta.

        http://aijaa.com/GHV7vC


    • mistäLieSeppälästäOst

      Hyvä vyö kestää kymmeniä vuosia, itsellä 1980-luvulla ostettu vyö, edelleen siisti ja viikottain käytössä.

    • VyönHinta

      Niin, mikähän se olisi raadin mielestä sellainen vyön hinta että olisi jo oikeus odottaa jonkinlaista laatua ja vähintään vuosien kestoa (minusta 10 v pitäisi olla ihan minimi)?

      • kestävä_ja_halpa

        Varustelekasta saa alle 4€:lla kangasvyön, jossa on kestävä polyesteriremmi ja terässolki. Kestää aivan varmasti vähintään 10 vuotta ja on huoltovapaa, ei tarvitse rasvailla. Yhtä hieno se ei ole kuin nahkavyöt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe