Auran seurakunnassa järjestetään ylimääräinen

Vasper

Auran seurakunnassa järjestetään ylimääräinen piispantarkastus

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3488758/Auran seurakunnassa jarjestetaan ylimaarainen piispantarkastus

Mitä ihmettä? Mitä kirkkoherra mahtaa tästä ajatella? Onko kellään tietoa, mistä tällä kertaa on kyse?

11

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KädetRistissä

      Ei tietoa. Veikkaan että on mörköilty ja ylempää koettaa saada paketin kasaan. Ei taida onnistuu. Sen verran asioita seurannu..

    • Vasper

      Kyllä ikävältä tuntuu. Seurakunnan pitäisi olla ehdottomasti esimerkillinen ja rakkaudellinen.
      Pitäiskö sittenkin seurakunnassa tehdä jonkinlainen sisäinen remontti ja yksinkertaisesti vaihtaa henkilökuntaa?

      Olen ymmärtänyt, että aikaisemmin ilmenneiden ongelmien vuoksi on tehty todella paljon työtä ja sitkeästi, jotta työilmapiiri on saatu paremmaksi.

      Nyt kun asioiden uudesta käänteestä sai lukea lehdestä, niin valtasi ajatus, että onko kaikki tehty työ ilmapiirin parantamiseksi mennyt hukkaan?

      Ihmettelen myös tällaisia ennalta sovittuja piispantarkastuksia, mitä nämä tarkastukset oikeasti käytännössä ajaa? Olisikohan sittenkin aiheellista tehdä tarkastuskäyntejä useammin ja ennalta ilmoittamatta?

    • Vasper

      Tämä näkemys unohtui kertoa äskeisestä viestistä.

      Olen muutaman viimevuoden aikana tullut siihen tulokseen, että kirkon olisi hyvä alkaa miettiä vakavasti keinoja, millä pappien arvostusta saataisiin yleisön silmissä paranemaan.

      Minusta papin virkaan pääsemiseksi, pitäisi edellyttää, että pappi ei ole minkään poliittisen puolueen jäsen, eikä varsinkaan vaaleissa ehdokkaana.

      Tiedustelisin onko jollain tietoa, miten edellä mainitsemaani asiaa voisi viedä kirkon sisällä eteenpäin?

      • kenensyy

        Huomenta Vesper. Kyllähän se kirkon edustajienkin kannattaa miettiä, mutta olisiko Auran seurakunnan tapauksessa kirkkoherran syytä miettiä asioita tykönään. Yleensä ev.luterilaisen kirkon pappien ja suvakkipiispojen pitäisi miettiä kuinka saisivat seurakuntien jäsenet arvostamaan heitä itseään. Kunnioitus ja arvostus pitää ansaita. Seurakuntakonttorin henkilökunta ei voi AINA olla syyllinen työpaikkailmapiirin tulehtumiseen. Kirkon sisällä asiaa voisi viedä mielestäni eteenpäin palkkaamalla viransijaisen. En tarkoita seurakuntatoimiston henkilökuntaa. Konsultin palkkaaminen näytti olevan turhaa, koska työilmapiiri on edelleen huono. Kuinka monta kertaa piispantarkastus pitää tehdä ennenkuin jämäkämpiin toimenpiteisiin ryhdytään?? Itse joudun harkitsemaan jopa kirkosta eroamista vaikka en haluaisikaan niin tehdä.


      • Rasper

        Auralaisilla pitää olla oikeus seurakuntaan, jossa on hyvä työilmapiiri, kuulostaa varmaan hassulta, mutta kirkon keskeinen tehtävä on lähimmäisen rakkaus ym...
        joten seurakuntalaisten on vaadittava, että tämä vuodesta toiseen jatkunut riitely lopetetaan, vaikka koko seurakuntahenkilökunnnan irtisanomisella kirkkoherraa myöten, ellei asioita muuten saada ratkaistuksi.


    • Itsetutkiskelija

      Seurakunnan työntekijöillä on kirkollisten rutiinitoimitusten lisäksi vahva sielunhoidollinen tehtävä. Mikäli työntekijät jatkuvasti nahistelevat keskenään, ei kukaan jaksa enää välittää seurakuntalaisista. Kuten täällä jo olikin, on myös runsas poliittinen osallistuminen aikaa vievää ja osittain myös seurakuntalaisia jakavaa. Voi kun joskus vielä tulisia aika, jolloin opettajat, papit, kanttorit ym asuivat paikkakunnalla ja osallistuivat moneen yhteiseen asiaan.

    • Mynster

      Tässä on mennyt jo niin monta vuotta, että kyllä tämä ainainen riitely pitää saada täydellisesti loppumaan, ei siinä mikään piispantarkastus auta, suuntaan jos toiseen.
      Pelkkää ajan ja varojen haaskausta.

      Koko henkilökunta tai ainakin vähintään riiteleville osapuolille uudet työpaikat alueen muista seurakunnista tai vaikka kilometritehtaalle.

      Seurakunta on olemassa jäseniään varten ja palkattu henkilöstö on seurakunnan jäsenien palvelijoita, ei toisin päin. Kukaan näistä palkatuista ei omista kirkkoa tai seurakuntaa.

      Tässä on oleellisesti kysymys seurakunnan jäsenien oikeudesta saada palveluja ja olla mukana hyvämaineisessa seurakunnassa jäsenenä.

      Tällainen jatkuva huonohenkisyys seurakunnassa heittää häpeän varjon myös seurakuntalaisten niskaan, jotka kiusaantuvat asiasta ja maineesta, ilman, että välttämättä tietävät, mitä pitäisi tehdä ja voiko yksittäinen seurakunnan jäsen vaikuttaa asiaan?

      Yksittäinen seurakunnan jäsen voi vaikuttaa asiaan, vaatimalla tuomiokapitulin puuttumista ongelmaan. Syyksi riittä se, että kun lehdistä on vuosia saanut lukea tästä, niin se latistaa luottamusta seurakuntaan ja asiaan on puututtava tulosvastuullisesti, koska ongelma on jatkunut jo vuosia.

    • tilitulitilimeni

      Taitaapi olla lähtölaskenta alkanut? Oli kyllä korkea aikakin! Bye bye, ei todellakaan tule ikävä.

    • Ulkoseurakuntalainen

      Hei Auran seurakuntalaiset! Osui tämä keskustelu silmiini. Hajallaan asuvan perheeni takia käyn vuoden aikana useissa Suomen kirkoissa. Mieluisimmaksi on viime vuosien aikana tullut tämä Teidän kirkkonne! Teillä on hieno kirkko. Kirkkoherranne julistaa Jumalan sanaa rohkeasti. Aina hän muistaa puhua armosta, rakkaudesta ja anteeksiannosta. Kanttorinne laulattaa pienenkin kirkkoväen laulamalla aivan upeasti itse! Käykääpä kirkossa! Kuuulette mitä siellä sanotaan.
      Työviihtyvyysongelmat ovat valitettavan yleisiä tänä päivänä. Monilla työpaikoilla niitä ratkotaan ulkopuolista apua käyttäen. Teillä seurakuntalaisilla on eräs keino, jota voisi oitis käyttää: rukous!
      Rukoilkaa pappinne ja kanttorinne ja seurakunnan muiden työntekijöiden puolesta. Voisi olla parempi vaihtoehto kuin miettiä kirkosta eroamista tai henkilökunnan vaihtamista.
      Se, että pappien pitäisi ansaita arvostuksensa tuntuu jotenkin hankalalta. Jos papit lähtee arvostusta ansaitsemaan, hämärtyy ehkä se alkuperäinen, oikea Jumalan sana.
      Politiikasta sen verran, että tuskin pappeja voi karsinoida politiikan ulkopuolelle? Minusta on tärkeätä, että monet yhteiskunnalliset päättäjät ovat kristittyjä. Jos papeilla on aikaa, halua ja osaamista, sinne vaan mukaan toimimaan ja päättämään. Puolueella ei ole väliä, kunhan kirkossa julistetaan Jumalan sanaa.
      Tulen Auran kirkkoon taas heti kun mahdollista. Toivottavasti näen siellä paljon paikkakuntalaisiakin!

      • Måper

        Pappien ei ole syytä toimia politiikassa lainkaan. Katollisessa kirkossa pappi ei voi , eikä saa olla ehdolla vaaleissa ja tämä käytäntö olisi hyvä ottaa käyttöön myös luterilaisessa kirkossa.
        Puolueet erottavat ihmisiä toisistaan ja kun pappi vihkii, kastaa, siunaa, jne.. niin on aivan tarkoituksenmukaista, että pappi sitoutuu työhönsä, eikä ole poliittisen ryhmän julkinen edustaja. Selvää on se, että pappilla pitää olla oikeus käydä äänestämässä kuten muillakin kansalaisilla.

        Auran seurakunnassa on jatkunut riitely, niin pitkään, että kun rukoukset eivät ole auttaneet tai rukousten kautta ollaan tultu tilanteeseen, että vain henkilövaihdoksilla asia ratkeaa.
        kohtuuttomalta tuntuu, jos vain yksi henkilö saa lähteä!!


      • Vaihtoon

        Mikähän siellä on vielä vialla, kun lähes kaikki työntekijät ovat vaihtuneet ja monelta alalta useamminkin. Talouspäälliköitä on ollut 6-7, nuorisotyöntekijöitä useita ym. Vaan kirkkoherra ei ole vaihtunut !!! Tässäkö syy? Kukaan ei kestä häntä johtajana ? Pitäisikö koettaa vaihtaa kirkkoherra?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe