SOTELI 2017 KEVÄT vol 2

kaleenkallela

Tänne vuodattamaan esivalintakokeen jälkeisiä tunnelmia 😵💬🙋💬😨💬😊💬

263

13574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FeilasinMahikseni

      Palautin keskeneräisenä, en pystynyt tekemään matikkaosiota loppuun kun aihepiirien aktiivikäytöstä on mennyt paljon aikaa. Ai miten harmittaa, valmistelin esimateriaaliosaamista niin huolella kuitenkin :(. Jos olisi lukiosta kulunut vähemmän aikaa, saattaisi tuo ympyrän säde jne olla paremmin mielessä. No, ensi syksynä uudestaan hakua.

    • 989_00

      olipa paskaa

    • Haltijakuusi

      Voi apua! Olin valmisstautunut huolellisesti esimateriaaliin, mutta eihän tuosta tullut mitään. Matikkaosuuteen kävin nopeasti lätkimässä, että en tiedä, kun ei ollut aikaa vastata. Harmittaa. Kuumottaa. Aika kauheaa :O

    • Huoh112sos

      vittu mitä paskaa.... Se eka osio oli perseestä. Liian vähän aikaa. Vois antaa palautetta kyllä tuosta ajasta. Miten muil on menny?

    • Piupau79

      Aivan järkyttävän vaikea! Ei tuossa ajassa mitään jakoa selviytyä... Matikka osuus oli ihan jäätävä ja enkkukin oli jotenkin haastavampi tänä vuonna ku viime vuonna.... kyllä on tehty opiskelemaan pääsy vaikeaksi! :(

    • ingridroi

      Vaikea kyllä oli. Aika ei meinannut millään riittää ja sai ihan huolella etsiä vastauksia ennakkomateriaaleista kun kysymykset olivat niin pikkutarkkoja...

    • lumi--

      ARGH aika loppui kesken! Hitto mistään säteistä ja muista tietänyt mitään. Onneks nopealla googlauksella osas edes laskea sen karttajutun :,) Esimateriaalikysymyksiä oli ihan sikana!

    • Nonneh

      Taas meni aika hilkulle!
      Ennakko-osuus tuntui menevän ihan ok, tiedän että muutamia kohtia meni väärin. Matikkaan vastasin en tiedä, sillä tarvitsen yhden laskuun laskemiseen jo itsessään 10min aikaa.
      Englanti ja äikkä oli vaikeammat kuin viime vuonna. Tänä vuonna olin kuitenkin paremmin valmistautunut ennakkomateriaaliin. Kyllä jännittää ihan hitokseen!!

    • Jännittäjä

      Millon sit saa tietää tulokset et pääsikö 2. vaiheeseen vai ei ?

      • Alanvaihtaja23

        Niin milloin? Hain ekaa kertaa. Infossa lukee että kutsu haastatteluun/kokeeseen paikan päälle (fyssari JAMK) tulee viikkoa ennen koetta, mutta eikö sitä enne saa mitään osviittaa?


      • jiipajaapa

        Toukokuun puoleen väliin mennessä tulee tulokset suunnillee


      • Jgdcj

        Oikeat vastaukset tulee klo 14, mutta tosiaan milloin saa omat tulokset ja pisteet? Ja miten? Kirjeenä, sähköpostiin vai tarkistetaan ite jostain?


      • jiipajaapa

        sähköpostina tuli ainakin viime keväänä ja syksynä ja myöhemmin etanana postista


    • 88erebyn

      Ihan paskaa, sellaisia kysymyksiä jotka varmasti ymmärtää väärin. Tiedän vastauksen, mutta en tiedä mitä helvettiä kysymyksellä haetaan, onko se kompa vai ei. Ja miksei palautelomakkeessa saa antaa vapaata palautetta? Tuo koe ei kaikilta osin todellakaan mitannut aiheiden osaamista ja sisäistämistä, vaan pilkun.nus.

    • Alanvaihtaja2

      Mitähän ihmettä mitataan sillä aineisto-osuuden lopulla, jossa piti tietää mistä artikkelista mikin väittämä oli? Kaikki oli jo silkkaa puuroa päässä tässä vaiheessa, mitä ihmettä sillä testataan että muistaako oliko artikkeli Närvän vai Ylikännön prujusta? Kiire tuli, kun lopussa lätkin vain rasteja melkein summassa. Äikkä ja enkku oli ok, matikka on huonoin puoleni, mutta enpä tiedä tuosta aineisto-osion puurostakaan...
      Mielestäni olisin erittäin hyvä fysioterapeutti, mutta arvalla menee. En usko, että tällä testillä jyvät karsiutuvat akanoista. Tuntuu kovin, kovin randomilta koko testi. Itse olen korkeakoulututkinnon jo aikanaan suorittanut, ja silti tuntui epätoivoiselta tehdä tätä AMK-testiä.

      • 88erebyn

        NIIMPÄ!


      • jiipajaapa

        Jos monilla on menny koe huonosti nii sehän laskee pisterajoja.

        Ps. Muistakaa antaa palautetta sieltä sotelin sivuilta että oli vaikee, siellä on semmone lomake!!


    • yritystäoli

      Enkun ja äidinkielen osuudet olivat vielä inhimillisiä, mutta se aineisto-osuus oli aivan tajuttoman vaikea. Ne kaikki kysymykset, joissa piti muistaa missä artikkeleista oli jostain kirjoitettu.. Eikä se matikkakaan mikään helppo ollut. Tsemppiä teille kaikille, toivotaan, että päästään jatkoon :)

      • pellepe

        Olin tämän kevään yo kirjoituksissa ja mielestäni tämä oli ajankäytöltään ja vaikeusasteeltaan, kysymyksenasetteluistaan huomattavasti vaikeampaa...ei missään nimessä kerro osaamisesta vaan nopeasta ongelmanratkaisutaidosta...mutta jokin kohtuus sentään..lainaan kommenttia eräältä..(enkun yo kuuntelu) "olo on kuin olisi juossut 200 km tunnissa päin tiiliseinää".........siis luin materiaalit huolella, mutta silti en muistanut kaikkea...tein ainakin 50 min sitä ennakkomateriaaliin pohjautuvaa ja hirveellä kiireellä loput....but still I won't throw the baby out with bathwater "älä sinäkään..😍


    • kaleenkallela

      Sama täällä! Pää oli räjähtää, kun kysymykset niin pikkutarkkoja, ja aineistot meni päässä sekaisin! 😵 TODELLA VAIKEA!!!!!!!!!!!!!!!!
      Mullakin aika loppui kesken. En ehtinyt 4 vikaa laskua edes lukea!!! Vaikeaksi on tehty! Minkähänlaista ydinfyysikkoporukkaa tällaisella testillä seulotaan??? Meitsi ei ainakaan siihen kuulu! Nyt on pää tyhjääkin tyhjempi!!! 😲🌫

    • ettäsillälailla

      Aika loppui täälläkin kesken, onneksi enkun kohdalla niin ehti edes jotain lätkimään niihin true/false-kohtiin... Matikka ja äikkä ei tuntuneet kovinkaan pahoilta, ennakkomatskuosio sen sijaan olikin sitten niidenkin puolesta haasteellinen D: saas nähdä kuinka käy

    • huohohhhhhh

      tein ennakkomateriaaliosiota viimeiseksi ja en ehtinyt vastata kuin ehkä kymmeneen kysymykseen 40:stä. harmittaa niin saatanasti. liian vähän aikaa! olisin heti antanut siitä palautetta, mutta eipä palautelomake latautunut ollenkaan, vaikka se siinä kokeen jälkeen tyrkyllä olikin.

      • Ehjgjl

        Eikä oo ees vapaata palautetta......miksköhän


      • kaleenkallela

        Eivät oo oikeesti kiinostuneita MEIDÄN mielipiteistä. Haluavat vain vastauksia kysymyksiinsä. Laativat vastauksista tilastoja ja saavat tästä aineistoa tutkimukseen ja kehittelyyn!
        Ton nimi pitäis olla KYSELY
        eikä palaute!!!!!!


      • jiipajaapa

        Mä lähetin avointa palautetta suoraan metropolian sivuilta, sehän on ollut tekemässä kyseistä koetta.


    • hdhdgfhgdx

      eikös enkussa esim ollu että jos vastasi väärin tai ei vastannut ollenkaa nii silti miinuspisteitä tyhjästäkin vastauksesta? Jos arvalla heittää vastaukset nii eikös se oo silti parempi jos ei tiedä kun saa silti miinuspisteen jos jättää myös tyhjäksi tai vastaa väärin

      • kaleenkallela

        Enkussa oikeasta vastauksesta saa 1p, tyhjästä ja väärästä -0,3.


      • gfdgfdgfdgfdz

        ite en just tajunnu siitä enkusta mitää nii lätkin vaa vastauksia arvalla
        et silleensä iha sama onko väärin kun jos oisin jättäny sen tyhjäks nii samalla lailla siitä tulis miinuspisteitä niinku väärästäki vastauksesta, parempi siis arvalla heittäää


    • vaikeaavaikeaa

      Ensimmäistä kertaa haen, yhden tutkinnon muualle suorittaneena. Ja olipahan vaikea. Aineistoon valmistauduin huolella, mutta kysymykset oli todella hankalia. Ja aikaa niin vähän, että ei toivoakaan, että olisi muistia paljon ennättänyt kaivella taikka olisi voinut jäädä tarkammin miettimään oikeaa vastausta. Ei paljon ehtinyt plärätä aineistoja. Mutta tulipahan tehtyä, osa lähes lottoamalla.

    • hinapulkka

      Minulla meni koe niin penkin alle kuin vain voi mennä. Kyllä harmittaa :( Jäi niin paljon vastaamatta kohtiin ja lopuksi vastailin summamutikassa, että ei olisi jäänyt tyhjiä kohtia.

    • Helpottunut

      Päätin jo ennen koetta että teen ennakkomateriaaliosuuden viimeisenä ja kannatti! Aikaa oli jälellä 60 sekuntia kun palautin kokeen :D Tuo ennakkomateriaaliosuus olikin ylivoimaisesti vaikein ja sieltä tulee varmasti vääriä vastauksia, mutta sormet ristissä odottelen kutsua savoniaan

    • Huhjahep

      Sama täällä, aika loppui kesken, sydän hakkasi ja hiki valui kainaloista ja nyt on kammottava jälkitärinä. Todella todella haastava. En ihan ymmärrä, että millaista superosaaja porukkaa tällä kokeella haetaan. Vituttaa..

    • kivakoe

      ennakkomatskuun meni eniten aikaa, pakko oli jättää kesken kun oli vielä äikkä ja enkku kokonaan tekemättä kun aikaa oli about 15min......koskahan pisteet tulevat spostiin? tänään kumminkin?

      • kaleenkallela

        Oikeat vastaukset tulee soteliin jo tänään, mutta tieto omasta jatkoon pääsystä tulee viikon kuluttua. Omaa pistemäärääsi et saa tietää mistään!!!


      • niimpäniiiiin

        "Tulet saamaan esivalintakokeesi pisteet sähköpostitse. Huomioithan, että et saa viestiä välittömästi vaan vasta myöhemmin esivalintakokeen jälkeen. Osiokohtaisia pisteitä ei toimiteta hakijalle. Myöskään hakijan omia vastauksia koekysymyksiin ei toimiteta hakijalle."



        !!!!!!!!


      • kaleenkallela

        😱muistin väärin!
        Kiitti korjauksesta🙋


    • vithuuu

      Siis täää esimateriaali osio mitä helvettiä??? Aivan tajuttoman vaikee ja aivan liian pikkutarkka, jos johonki nyt kosahtaa nii ennakkomateriaaliin, enpä ois kyllä moista uskonu

    • hikipäässätehty

      Joopa joo johan oli koe ja ihan liian vähän aikaa. No syksyllä hakua sitten uudelleen. koko ajan olis saanut käytettyä pelkästään tohon materiaalijuttuun koska oli semmosta pilkun nussintaa että huhhuijaa. materiaalit meni päässä ihan sekaisin ja aika vilisi silmissä. loppuaika meni aika lätkiessä vaan jottain. Jos pääsen jatkoon ni saa kyllä samalla laittaa loton vetämään....

      • kaleenkallela

        Täysin samat fiilikset!!!


    • ToivoEerikKesseli

      Tein enkun viimeiseksi kun ajattelin et olis ollu helpoin. Paskat. Liikaa tekstiä ja tyhmät true - false vaihtoehdot. 24 sekuntia jäi aikaa kun palautin kokeen.
      Ei taida meikäpojasta tulla sairaanhoitajaa tällä menolla.
      Ennakkomateriaalin olin lukenut moneen kertaan ja tehnyt muistiinpanoja. Sitten kysytään että kenen artikkelista mikäkin oli peräisin. Mistä semmosen voi muistaa?
      Matikka oli ihan hepreaa useimmasta kohdasta. Suomen kielen osista taitaa ainoat pisteet tulla. Ei paljoo lohduta...

    • eikouluun

      Ensimmäinen kerta kun tein esivalintakokeen, ja voin sanoa että tulipa varmasti huonot pisteet. Ensimmäinen ainesto-osio oli ihan pilkunviilausta! Tähän osioon tuhraantui eniten aikaa ja se oli sitten pois muista osioista... Ei hemmetti kun huono mieli tuosta kokeesta, aikaa olisi todellakin pitänyt olla enemmän, vähintään kaksi tuntia. Englannin ja äidinkielen osiot ihan ok, mutta nekin tuli tehtyä kiireellä kun jäljellä viimeisiin kolmeen osioo oli vain puoli tuntia... Matikka osioon kerkesin vain pariin vastaamaan oikein, muut meni en tiedä vastauksella johtuen siitä että aika oli ihan justiin loppumassa.

      Pitääpä antaa tästä kokeesta palautetta!! Samaa mieltä ylläolevien kanssa, että jotkut kysymykset oli ihan todella outoja, juuri se että missä artikkelissa tästä on puhuttu esim isien ajankäytöstä! Aika monessa niissä oli kuitenkin jotain sanottu... ja melko mahdonta valita vain yhtä.

      • VoiPerkeleNääIhmiset

        Siis jos nyt pitää noin pikku tarkkoja kysymyksiä kysyä nii antakaa meille herran jestats enemmän kuin 90 minuuttia!!


    • afas

      enkku äikkä ja matikka tosi helppoja, ainut missä menin tuurilla oli ennakkoainesto :D no saa nähä miten käy. fyssariksi haen

      • jiipajaapa

        samat fiilikset täällä, fyssariks haen myös


    • hohhoooi

      Laittoko kukaan "ei mikään" vastauksia, kun kysyttiin mistä aineistosta joku lause oli? Mulla tuli useampaan (tais olla jopa kolme), koska kaikkia en pystynyt suoraan yhdistämään, koska niissä lauseissa oli jotain mitä ei mainittu tai oli jotenkin muuten "sinne päin". Nyt vaan tuli kuitenkin vähän tyhmä olo, että syynäsinkö liikaa niitä lauseita.....

      • ToivoEerikKesseli

        En laittanut mihinkään kohtaan "ei mikään". Voi mua...


      • fddsfaasd

        miksi laitoit en tiedä? siitä sai miinusta :D


      • Enkeksinytnimimerkkiä

        Mä laitoin kahteen kohtaan. :D


      • Loikkaaja

        Mäki laitoin joihinki mutta en nyt muista moneen :D


      • Riiiiiii

        Mää laitoin yhteen ei mikään. :D


      • insinööri_86

        Laitoin! Varmaan just 2 tai kolmeen kohtaa :)


      • Äläsittensallimitään

        Minä vastasin myös moneen ei mikään. Esimerkiksi yksi väittämä oli että "75 prosenttia korkeakoulutetuista naisista olsi jo työssä" . Vastasin että näin ei väittänyt mikään, koska Närvin artikkelin taulukossa oli että 74 prosenttia on töissä. Nyt sitten mietin että oliko tekstissä tuo vaikka pyöristetty kolmeksi neljäsosaksi joka taas vastaisi tuota seitenviittä. Mutta joo, prkl, tuollaiset on ihan kompia ja kompien kai kuuluis olla hauskoja...


      • lueohjeet
        fddsfaasd kirjoitti:

        miksi laitoit en tiedä? siitä sai miinusta :D

        Niissä kohdissa yksi vastausvaihtoehto oli, että se lause ei ole peräisin mistään niistä vastauksista. Ei ollut niissä "en tiedä" vaihtoehtoa. Eli sekin voi olla oikea vastaus.
        Hyvin luit ohjeet.


      • Tommi_Mustage

        laitoin ku oli lauseita mitkä ei pitäny paikkaansa. esim. jos oikein muista niin väittämä kuului jotenkin että "korkeasti koulutetut miehet viettävät vähemmän aikaa lasten kanssa." vaikka juuri ne käyttää enemmän kun taas henkisesti ja nönnönnöö raskaampaa työtä tekevät viettävät vähemmän. tai jotenkin näin se meni. tai en tiedä. mä oon vaan henkisessä montussa oleva ihminen joka on jumissa huonossa työssä ja haluan pois oravanpyörästä


      • hohhoooii
        Äläsittensallimitään kirjoitti:

        Minä vastasin myös moneen ei mikään. Esimerkiksi yksi väittämä oli että "75 prosenttia korkeakoulutetuista naisista olsi jo työssä" . Vastasin että näin ei väittänyt mikään, koska Närvin artikkelin taulukossa oli että 74 prosenttia on töissä. Nyt sitten mietin että oliko tekstissä tuo vaikka pyöristetty kolmeksi neljäsosaksi joka taas vastaisi tuota seitenviittä. Mutta joo, prkl, tuollaiset on ihan kompia ja kompien kai kuuluis olla hauskoja...

        En minäkään muistanut, että missään olisi näin väitetty ja nyt kun tarkistin niin löytyi ainoastaan tuo 74%. Eihän se väittämä voi olla oikein, koska lauseessa luki, että 75 prosenttia eikä NOIN 75 prosenttia.


      • hohhoooi
        Tommi_Mustage kirjoitti:

        laitoin ku oli lauseita mitkä ei pitäny paikkaansa. esim. jos oikein muista niin väittämä kuului jotenkin että "korkeasti koulutetut miehet viettävät vähemmän aikaa lasten kanssa." vaikka juuri ne käyttää enemmän kun taas henkisesti ja nönnönnöö raskaampaa työtä tekevät viettävät vähemmän. tai jotenkin näin se meni. tai en tiedä. mä oon vaan henkisessä montussa oleva ihminen joka on jumissa huonossa työssä ja haluan pois oravanpyörästä

        Laitoin kans tuohon, että ei ole mistään artikkelista.


      • LAITTAKAAPALAUTETTA
        Äläsittensallimitään kirjoitti:

        Minä vastasin myös moneen ei mikään. Esimerkiksi yksi väittämä oli että "75 prosenttia korkeakoulutetuista naisista olsi jo työssä" . Vastasin että näin ei väittänyt mikään, koska Närvin artikkelin taulukossa oli että 74 prosenttia on töissä. Nyt sitten mietin että oliko tekstissä tuo vaikka pyöristetty kolmeksi neljäsosaksi joka taas vastaisi tuota seitenviittä. Mutta joo, prkl, tuollaiset on ihan kompia ja kompien kai kuuluis olla hauskoja...

        Hei laittakaa palautetta tästä kokeen tekijöille [email protected], niin saadaan asia korjattua. Oikea vastaus on nimittäin näköjään Närvin artikkeli, vaikka tarkkaan ottaen meidän vastaus on tarkempi ja siis oikein, eli 74 % on eri asia kuin 75%.


      • RoosaRoosa

        Närvin artikkelissa oli että 3/4 korkeastikoulutetuista... eli kyllä tuo 75% on oikein sillä 3/4=75%
        Tarkkana tarkkana ;)


      • Enolerobottiminäkään
        RoosaRoosa kirjoitti:

        Närvin artikkelissa oli että 3/4 korkeastikoulutetuista... eli kyllä tuo 75% on oikein sillä 3/4=75%
        Tarkkana tarkkana ;)

        Tauukossa on yhä edelleen 74 prosenttia....


      • Heidipolla
        LAITTAKAAPALAUTETTA kirjoitti:

        Hei laittakaa palautetta tästä kokeen tekijöille [email protected], niin saadaan asia korjattua. Oikea vastaus on nimittäin näköjään Närvin artikkeli, vaikka tarkkaan ottaen meidän vastaus on tarkempi ja siis oikein, eli 74 % on eri asia kuin 75%.

        Huomiseen asti voi antaa vain palautetta joten nyt kaikki tarkistakaa kysymykset ja antakaa palautetta!!!!


      • Heidipolla
        Heidipolla kirjoitti:

        Huomiseen asti voi antaa vain palautetta joten nyt kaikki tarkistakaa kysymykset ja antakaa palautetta!!!!

        [email protected]


      • Retukka

        Huhhuh mitä paskaa. Aineistokysymykset oli jostain ihan muualta, 90 minuuttia olis tarvinnut pelkästään niihin. Luulin, että riittää et hallitsee kokonaisuuden. Ei tullut mieleenkään että olisi pitänyt tietää mistä artikkelista on kyse. Englannissa oli liikaa mitä lie ammattisanastoa ja kaikin puolin tuntui mahdottomalta koko roska. Jäi paska maku suuhun!


      • anupanu
        Äläsittensallimitään kirjoitti:

        Minä vastasin myös moneen ei mikään. Esimerkiksi yksi väittämä oli että "75 prosenttia korkeakoulutetuista naisista olsi jo työssä" . Vastasin että näin ei väittänyt mikään, koska Närvin artikkelin taulukossa oli että 74 prosenttia on töissä. Nyt sitten mietin että oliko tekstissä tuo vaikka pyöristetty kolmeksi neljäsosaksi joka taas vastaisi tuota seitenviittä. Mutta joo, prkl, tuollaiset on ihan kompia ja kompien kai kuuluis olla hauskoja...

        Olipa hyvinkin, 3/4 osaa naisista..................


      • Fyfyfysio
        Äläsittensallimitään kirjoitti:

        Minä vastasin myös moneen ei mikään. Esimerkiksi yksi väittämä oli että "75 prosenttia korkeakoulutetuista naisista olsi jo työssä" . Vastasin että näin ei väittänyt mikään, koska Närvin artikkelin taulukossa oli että 74 prosenttia on töissä. Nyt sitten mietin että oliko tekstissä tuo vaikka pyöristetty kolmeksi neljäsosaksi joka taas vastaisi tuota seitenviittä. Mutta joo, prkl, tuollaiset on ihan kompia ja kompien kai kuuluis olla hauskoja...

        Sama täällä. Mietin, että mikä tarkotus on tehdä tämmönen kysymys. Vaikutti jotenkin "kieli poskessa" tehdyltä toi aineistoon perutuva osio. Ihme pilkun viilausta ja kompia :(


    • Insinööri_86

      Mutta hei, jos kaikilla meni vähä persiilleen, niin sehän on vaan hyvä :D Kaikista surkimuksista, vähemmän surkeimmat pääsee jatkoon ;) Todellakin loppui aika kesken! Vastasin äidinkielen kysymyksiin lukematta materiaalia... Huhhuh!!

    • Sukkanäätä

      Oli paha. Todella paha. Itse aloitin matikalla (läpihuutojuttu), sitten tein enkun ja suomen. Viimeiseksi jätin sen helkutin esimatskuosion... kaikkiin ehdin vastata (80sek jäi), mutta ei helvetti! En usko pääseväni jatkoon.

    • nipatzu

      Tiedatteko, veikasin kaikki, en ehtinyt lukea ainuttakaan kysymysta, joten onnea teille!

      • sipss

        Ahahaha tää kommentti on jotenkin niin osuva ja hauska että repesin ihan totaalisesti, kiitos kevennyksestä :D Tässä näitä kommentteja lukiessa käy kyllä selväksi että kokeeseen on varattu ihan liian lyhyt vastausaika, sitten kun aika rupeaa hupenemaan niin alkaa ihan paniikissa heittämään vastauksia jotka hyvin suurella todennäköisyydellä menee väärin, vaikka enemmän ajan kanssa kysymykset olisivatkin helppoja.... Toivotan kaikille onnea!


    • Ohionjes

      Jäi yllättävän hyvä fiilis. Älkää ja matikka osuudet ei tuntunu kovin vaikeilta. Aineistokin meni kun piti matskut auki ja etti tietoa. Oli kyllä tosi nippelikysymyksiä.. 😆 Mut enkku.. Arvalla meni melkein kaikki. Ei todellakaan oo mun vahvuus. Ja nyt vasta hiffasin et ois voinu matikassa jättää tyhjäks ne pari kohtaa mistä en ollu varma, enpä muistanu et matikassa vastaus "en tiedä" ei vähennä pisteitä. 😂 Noh, näillä mennään ja toivotaan parasta!

      • hgfhgfhgf

        no se on ihan sama jätätkö tyhjäks vai laitatko arvalla koska väärästä ja thjästä vastauksesta saa molemmista sen miinus -0.3 p


      • Ano7265252728373

        Eip, matikan osiossa "en tiedä" tuo 0 pistettä eikä miinusta :) eli "en tiedä" on MATIKASSA parempi kuin väärä vastaus


    • Ruu1

      Ehditte siis ilmeisesti tekemään kuitenkin jotain kaikista? Itse en ehtinyt edes avata enkun osiota..:( Ärsyttää kun meni kaikki luvut ihan turhaan. Ei tuommoisessa ajassa ehdi. Hitto.

      • Kassialmamedia

        Sain kaikkiin vastaukset mutta varmasti suurin osa väärin. Kun ei ole tuota veikkauksen jaloa taitoa suotu niin todennäköisesti jään rannalle ruikuttamaan :)


    • voijehna22

      Matikka, enkku ja äikkä meni kun vettä vaan. tunti jäi 50 min jäi aineistoon. Vaikka en ollut lukenut aineistoa yhtään, pystyn sanomaan, että vaikutti aika vaikealta.

    • Loikkaaja

      Matikka tuntu itelle helpolta, olin sitä kyllä aika tunnollisesti kertaillutkin viime vuoden kokeen perusteella :) Ennakkomatskuaki olin lukenu aika tunnollisesti niin ei se muuten tuntunut pahalta mutta teoriat meni kyllä varmasti sekaisin :'D Enkun ja äikän tekstit oli helppoja mutta osa kysymyksistä jätti kyllä kysymysmerkkejä. Saa nähdä, jäi vähä epävarma olo vaikka sainkin kaikkiin vastattua :l

    • yritystäoli

      Sotelin sivuilla: "Tulet kuitenkin saamaan esivalintakokeesi pisteet sähköpostitse. Huomioithan, että et saa tätä viestiä välittömästi kokeen jälkeen vaan vasta myöhemmin esivalintakokeen jälkeen." Eli omat pisteet saa kyllä tietoon, mutta kai vasta ens/seuraavalla viikolla tulee tieto mihin ne omat pisteet riitää.

    • Pöllökoe

      Olen aiemmin yhdet maisterin paperit hankkinut ja täytyy sanoa, että ennakkomateriaaliosio oli todella heikko esitys kokeen laatijoilta. Aina puhutaan siitä, miten tärkeintä on sisäistää lukemansa ja ymmärtää kokonaisuudet. Ymmärrän kyllä, että jotenkin hakijoita pitää karsia eli koe ei saa olla liian helppo, mutta mielestäni minkäänlaista osaamista ei mittaa se, muistaako mistä artikkelista jokin tieto on peräisin.

      • oJo_

        Samaa mietin!


      • Hyväksynyttämä

        Lisäksi yhdessä ja vähän toisessakin artikkeleista itsessään puhuttiin siitä miten tärkeää olisi otsesäätely ja tiedon integroinnin taidot, koulumaisen (ulkoaopettelun) sijaan...


      • pöllökoe

        Niinpä!


      • teerr

        "Aina puhutaan siitä, miten tärkeintä on sisäistää lukemansa ja ymmärtää kokonaisuudet."
        Totta kai, pääsykokeissa etenkin monivalintatehtävissä kysytään juuri enemmänkin tuollaista nippelitietoa, ei laajoja kokonaisuuksia.
        Osaamista kyllä testattiin: muistia, sisäistämistä ja tiedonhankintakykyjä sekä työskentelyä paineen alla.


      • teerr
        teerr kirjoitti:

        "Aina puhutaan siitä, miten tärkeintä on sisäistää lukemansa ja ymmärtää kokonaisuudet."
        Totta kai, pääsykokeissa etenkin monivalintatehtävissä kysytään juuri enemmänkin tuollaista nippelitietoa, ei laajoja kokonaisuuksia.
        Osaamista kyllä testattiin: muistia, sisäistämistä ja tiedonhankintakykyjä sekä työskentelyä paineen alla.

        Totta kai, mutta*


    • Laitapuolenhyökkääjä

      Ristus ku oli vaikee.. muistanko väärin vai oliko syksyllä sillain että ennakkomateriaalissa sai väärästä -0,3 ja vastaamatta jättämisestä sai tasan 0? ny tuli räiskittyä lopuksi sitte vaan randomilla. ja toi aika on ihan hyvä. ku kumminkin vissiin idea on se että ihmiset osaa taktisesti vastailla siihen mihin osaa ja pystyy eikä yritä edes saada järjestyksessä vastauksia. #tamk

      PS. Trump on oikeesti hyvä pressa

    • Sarppati

      Ihan järkyttävä jälkivitutus päällä.... Enkku, matikka ja äikkä meni ihan ok mutta tuo ennakkomateriaaliin liityvä osio! MITÄ IHMETTÄ,,! Ei mitään mahdollisuuksia muistaa tuollaisia saati sitten aikaa keretä katsoa materiaalista tai muistiinpanoista. Kerkesin vastata vain 15 kysymykseen eli alle puoleen 😣

    • Wärkt

      Onko tietoo millon oikeet vastaukset tulee näkyviin?

      • lumi--

        Klo 14 lukee sivuilla


    • Seolisiinä

      Hyvästit vaan opiskelupaikalle. Muut osiot olivat ihan ok, mutta ne artikkelit... Jätin ne tietenkin viimeisiksi, ja aika alkoi loppua, joten hädissäni yritin jotain lotota että saisi edes joihinkin vastattua. Oli kyllä liian vaikea artikkeliosuus! :( Ja mitä ihmettä oikeesti tää aika, 90 minuuttia vastata tohon kaikkeen? Saa kyllä aikamoinen superihminen olla, jos noihin kaikkiin saa vastattua kunnialla. Mutta hatunnostot vaan jatkoonpäässeille. :D Toivottavasti toisesta hakukohteesta aukeaa ovet, ettei tarvitsisi jatkaa surkeessa duunissa vielä tätäkin vuotta :(

    • MiloWhoknowsalot

      Just oli riittävästi aikaa tehä toi koe, kun sai lisäaikaa lukihäiriöön vedoten.

      • MeWhoWe

        Kauan sulla oli aikaa? Itse menen lukihäiriötesteihin syksyllä kun aikaisemmin ei saanut täällä pikkupaikkakunnalla järjestymään joten ei ehtinyt tähän kokeeseen. Ehkä ensi vuonna


      • MiloWhoknowsalot
        MeWhoWe kirjoitti:

        Kauan sulla oli aikaa? Itse menen lukihäiriötesteihin syksyllä kun aikaisemmin ei saanut täällä pikkupaikkakunnalla järjestymään joten ei ehtinyt tähän kokeeseen. Ehkä ensi vuonna

        Sain 120min


      • MiloWhoknowsalot

        Sain puoltuintii kokeeseen lisäaikaa.


    • eivitt

      Kevään 2016 koe oli paljon helpompi, kuin tämä! Silloin itsellä jäi n. 20 min aikaa tarkastella rauhassa kaikki osiot vielä läpi, mutta tällä kertaa englannin osioon tuli heiteltyä vähän mitä sattuu ja viimeisen matikan laskun sain tehtyä, kun aikaa oli 10 sekuntia jäljellä. Ennakkomateriaaliosio oli ihan hirveetä kuraa ja se vei aivan liikaa aikaa muilta osioilta. Siltikin matskuosuuden "muutamaan" kysymykseen tuli heiteltyä arvalla vastaukset, kun ei vaan ollut aikaa miettiä ja muistella kunnolla.
      Vähän inhottava olo jäi, koska olin kuitenkin valmistautunut hyvin mielestäni ja hakemalle alalleni ei ihan pohjapisteillä mennä. Odotin, että kokeen jälkeen olisi tullut ihanan rento ja huojentunut fiilis, mutta nyt iski semmonen ahdistus päälle että tekisi mieli hakea suklaalevy kaupasta ja mennä peiton alle loppupäiväksi.

      • eimennyhyvin

        voinko tulla saman peiton alle? ;D


      • reputt

        Mahtuuko vielä yksi? :)


      • eivitt
        eimennyhyvin kirjoitti:

        voinko tulla saman peiton alle? ;D

        Tervetuloa, mutta suklaalevyä en jaa :D


      • lohtuapeitonalla

        en tarvii suklaata, keksin siellä peiton alla muuta tekemistä ;)


    • Palautta

      Voiko jossain jättää kirjallista palautetta? Palutelomakkeessa ei ollut avoimia kysymyksiä.

      • yritystäoli

        Voit lähettää esivalintakoetta koskevan palautteesi osoitteeseen [email protected] 15.5.2017 mennessä.


    • jiipajaapa

      Ennakkomateriaaliosuus oli yllättävän vaikea, kun se ei mennyt yhtään kronologisesti materiaalin järjestyksen mukaan, mutta uskon että sain sieltä jotain oikein. 40 minuuttia meni siihen. Enkku, matikka ja äikkä oli kyllä tooodella helppoja eli ne meni ainakin hyvin. Matikasta yks epävarma vastaus. Aikaa jäi 2 minuuttia. Fyssariks hain Savoniaan, Tamkiin, Lamkiin ja Lapin amkíin.

    • Innostunutko

      No huh huh aikamoinen!!! Enkku meni arvonalla en siinä vaiheessa enää keskittynyt jätin suosiolla viimeiseksi 🙄🙄 Ennakkomateriaali kysymykset oli myös jäätäviä. Voipi käydä niin että oikein vastaukset hukkuu väärien sekaan . Aika oli kyllä niin kortilla.

    • Panicattack

      Tuli kyllä fiilis, et onks se opiskeluki sit tollasta??? Ihan hirvee koko koe.

    • Epätoivoinen1

      Siis voi luoja mikä koe! Nyt kokeen jälkeen iski ihan jäätävä pääkipu vielä ja pää lyö ihan tyhjää. Aloin vielä muistelee että miten se koe tuli palauttaa kun nyt lyö ihan tyhjää, painoin kyllä tallenna ja palauta...

    • giirl

      Oli kyllä ihan järkyttävän vaikea! Matikalla aloitin, se oli helppo mulle. Aineisto osuus, mitä siitä nyt sanois- vaikka vitun vaikea. Sain kuitenkin lätkittyä sinne jotakin vastauksia, ja loppuen lopuks enkkuun ja äidinkielen osuuteen jäi aika vähän aikaa, että niissäkin tuli sit paljon arvailua...
      Vaikka tuntuu, että se koe meni huonosti ja aika jäi kesken, niin luulen, että melkeen kaikilla kävi niin. Kuitenkin joku sinne kouluun pääsee:)

    • eiiiiihhh

      Järkyttävää paskaa! Meinas kyllä aika paniikki iskeä kun näin ne esivalintamateriaalin kysymykset, samoin enkussa niin vaikeita termejä. Syksyn koe oli ihan lastenleikkiä tohon verrattuna :(

    • pettynythuora

      olisin tarvinnut tunnin lisäaikaa kun oli niin pikkutarkkoja ksymyksiä :( ja jumalauta et vituttaa 10 sekuntii aikaa vastat 20 kysymykseen... :( oon niin pettynyt itseeni ku voi vaa olla. olin kyllä yrittänyt valmistautua mut eihän toi aika riitä mihinkään.. Musta ei tuu ikinbä vittu mitään voi saatana

    • jepppistä

      Tein viimesenä enkun osiota ja jäi 5 min aikaa, joten heitin arvalla....ei luoja! ja oon samaa mieltä kaikkien kanssa et esivalintamateriaali kyssärit ihan jotai jäätävää. Ei 90 min vaa riitä tuollasee kokeesee huhhu. Jännityksellä ootan saanko yhtäkää pistettä koko kokeeesta;/ :D

    • Minskuliini74

      Vituttaa huolella, hyvästit voi jo heittää..jäätävä koe millä ei mitään tekemistä tulevan työn kannalta :///

    • Justjoosaatana

      SIIS LUOJA MITÄ PASKAA!!! Olis varmaan pitäny takaperin lukea materiaali että olis pärjänny :D Ennakkomateriaaliin liittyvät kysymykset ihan täyttä kuraa... Enkä koe että vaikka olisin lukenut enemmän niin olis menny paremmin. Aikaa aivan liian vähän, itselläkin lievä lukihäiriö...

    • buubuuuu

      Hei tietääkö joku että onko se nyt niin että jokaisesta osiosta on saatava pisteitä päästäkseen läpi? Minulla meinaa meni matikka ja aineisto hyvin, eli niistä tulee kait hyvät pisteet, Mutta enkkua ja äikkää en ehtinyt edes avaamaan! xO Eli meniköhän mahkut nyt siinä, vaikka niistä kahdesta osiosta saisi kuinka hyvät pisteet tahansa! Voihan möhnä jos menee noin! Olisi pitänyt jotain edes käydä hettelemässä joka osioon, jos oisi vaikka vahingossa mennyt oikein... Suuhygienistin opintoihin ei edes ole hakua syksyllä joten vuos pitää odottaa seuraavaan mahdollisuuteen :,(

    • Välivuosi

      Vittu mitä paskaa koko ennakomateriaali-osio! Paljonkohan oli se maksimi pistemäärä ja se millä pääsee seuraavaan osioon..? Kyllä voi ihmistä kyrpiä 👹

    • Vilhelmiina1

      En ehtinyt epähuomiossa palauttaa koetta! Lopussa luki kuitenkin, että koe palautui automaattisesti ...onko näin? Olenko edelleen valinnoissa mukana, vai jäikö se nyt tähän tyhmyyteen?

      • nimimerkkillä

        Mulla kävi sama, aika meni niin tiukille etten ehtinyt palauttaa! Tallentaa vain. Mutta luottaisin kyllä siihen että se tallennus riittää - "Jos koeaika loppui kesken ennen kuin ehdit palauttaa kokeen, koevastaukseksi tulkitaan viimeinen tallennus, joka voi olla automaattinen välitallennus tai itse tekemäsi."


    • Zoza

      Mulla loppui aika kesken kun olin tehnyt materiaaliosion, matikan ja puolet äikästä, loput äikästä arvasin kuten myös enkun vastaukset.... olin lukenut matskut hyvin, kaksi kertaa, ja vielä yrittänyt opetella ulkoa mind mappien avulla. tuntuu että ne mihin vastasin, meni suht ok, tosin tota matikkaa oon lukenut viimeksi 20 vuotta sitten, joten osa meni väärin kyllä. aargh, ts 63/80 ehdin vastata ajatuksella, ja niistäkin osa varmasti väärin, ja ainakin 6:een vastasin "en tiedä". Noh, turhaahan tuosta on valittaa, että oli liian vaikea, liian vaikea oli kaikille, joten sitten otetaan mittaa kenellä meni vähiten penkin alle:) Ts. tuskin tulee kovin korkeat pisterajat tänä keväänä.

      • Zoza

        ainiin, vielä lisänä, että sosiaalipsykan artikkelia en ehtinyt lukea kunnolla, ja ne kysymykset kyllä myös meni aika lailla vituralleen:)


    • kusipillu

      Aikaa on juuri sen takia vähän, että aineisto yätyy olla hyvin hallussa eikä kerkeä hakemaan esim ctrl f toiminnolla vastaukisa kaikkiin.

    • SiisMitääää

      Todella vaikea koe! Huomattavasti vaikeampi kuin viime vuonna. Varsinkin matikka ja englanti ollivat paljon vaikeampia. Matikasta sain viimeksi ihan täydet, mutta nyt en ole lainkaan varma...

    • epätoivoinenhuora

      ja tietääkö joku tarkan ajankohdan saako kutsun valintakokeeseen vai ei =?= toi toukokuun puolväli 0on tosi epäselvä.. itsekin käyn töissä ni pitäis tänään tietää

    • costovertebral

      En voi käsittää, miten hankala tämä koe oli! Olen jo yhden AMK-tutkinnon (sairaanhoitaja) suorittanut vastikään, ja voin kertoa että mielestäni millään näiden aineistojen kysymyksillä ole mitään tekemistä sen halutun (ja tavoitellun) osaamisen kanssa, mitä em. ammatissa mm. odotetaan. Mitä teet sillä tiedolla, että löydät oikean tiedon oikeasta artikkelista?? 90 minuuttia aikaa suorittaa neljä ISOA osiota!

      AMK:ssä pelkästään lääkelaskuissa (peruslaskuissakin) on aikaa suorittaa tentti 45 minuuttia. Saman voi sanoa tuollaisista äidinkielen- ja englannin osuuksista, vähintään 45min / aihe. Ja tuo aineisto-osuus... Tuollainen "tentti" koulun puolella, olisi vähintään 1h 30min (eli kahden oppitunnin tentti, jossa materiaalikin saatavilla). Kaikenkaikkiaan 3h 45 minuuttia aikaa.. Mistä siis ikinä repäistykään tuo 90 minuuttia? Sillä perusteella voisi kuvitella, että kokonaisuus ratkaisee.

      Aineisto-osuus oli aivan turha! Asian sisäistämisellä (mitä tosiaan joku aiempi maisteritutkinnonkin suorittanut jo mainitsi) ei ollut mitään tekemistä oppimisen kanssa, sillä kysymysten perusteella piti osata se NIPPELItieto. Idioottimaisia kompakysymyksiä, ja vastausvaihtoehdot aivan liian lähellä toisiaan.

    • Zoza

      OIKEAT VASTAUKSET JULKAISTU!!!

    • jeeeeeeee

      oikeet vastaukset näyttäis löytyvän jo

    • mitähelv

      Ja mielestäni vääriä vastauksia ilmoitettu "oikeina vastauksina".

      Esim. Osio 1.

      Kohta 31. Työnjaon kokivat epätasapainoisena muita miehiä useammin miehet,
      jotka olivat korkeimmin koulutettuja.

      Oikeana vastauksena ilmoitettu: Miettinen: Tasapainossa vai ei? Suomalaisten naisten ja miesten
      käsityksiä kotitöiden jakaantumisesta perheessään

      Artikkelista suora viittaus: "Koulutetummat tai tasa-arvoista työnjakoa kannattavat naiset, jotka myös osallistuvat muita naisia vähemmän kotitöihin, ovat puolestaan muita kriittisempiä työnjakoa kohtaan. Sen sijaan miesten mielipiteisiin koulutus heijastuu vain puolison kautta: korkeasti koulutettujen naisten puolisot pitävät työnjakoa epätasapainoisena useammin kuin muut miehet"

      Kohta 32. Akateemisesti koulutetuista äideistä 75 prosenttia oli työssä
      nuorimman lapsen ollessa parivuotias.

      Artikkelin Taulukosta 2 nähdään, että työssä akateemisesti koulutetuista äideistä oli VAIN 74%.

      Jumalauta.

      • Äletud

        Siis mitä helvettii. Laitetaa kaikki palautetta!!!!!


      • Pettynyt112

        Siis oikeasti laitetaan kaikki palautetta tuonne. Ei voi olla näin.


      • Pikkutarkkuutta

        Kannattaa lukea materiaalit todella ajatuksella. Kyllä siellä ihan selkeästi ja suoraan sanottiin että korkeammin koulutetut miehet koki työnjaon muita epätasapainoisempana, vaikka sen merkitys tiettyjen asioiden vakioimisen jälkeen ei enää ollutkaan merkityksellinen..


      • kannattaamyöslukea

        Tekstissä luki että akateemisesti koulutetuista KOLME NELJÄSTÄ niin eikös se ole juurikin 75%..?


      • Anubanu

        Oli tekstissä mainittu, että korkeasti koulutetuista naisista töissä 3/4 osaa....


    • Tikeee

      Ei voi olla todellista! Viime syksynä en edes lukenut aineistoja vaan arvoin vastaukset ja silloin sain paremman tuloksen kun nyt. :/ Omien laskelmien mukaan sain vaan 45,1pistettä. Hieman ottaa päähän. Turha odottaa kutsua mihinkään.

    • Itkupillitäti

      koomppaan muita,että vaikea oli koe. Aika loppui myös minulla kesken.
      Ne jota eivät lukeneet yhtään kokeeseen ja vastailivat ihan lottoamalla niin haluan ehdottomasti tietää pääsittekö jatkoon :-).
      Eipä taida minusta terkkaria tulla vaikka todella kova on halu. Meni niin mönkään tuo koe kuin vain voi mennä. Harmitti niin,että itkuhan siitä tuli. Jos vielä syksyllä haen niin ilmoittaudun heti lukupiiriin,jossa vois kimpassa treenata näihin esivalintakokeisiin,pääkaupunkiseudulla

    • Pettynyteh

      Maksimissaan 40 pojoo tuli... Ei taida sillä päästä ://

      • Insuliini

        Mä sain ehkä 51 p eli ei kovin hyvin


    • sfvkkko

      Miten ennakkomateriaaliosiossa oli pisteytys? Saiko tyhjästä yhtä paljon miinusta kuin väärästä vastauksesta? Oliko matikassa ainoastaan niin, että pystyi saamaan 0p?

    • Särkipäässä

      Ihan hirveä! Mihin tällä pyritään. Olen yhden amk - tutkinnon suorittanut 10 vuotta sitten ja sen jälkeen ollut työelämässä. Nyt olis hirveä hinku vaihtaa alaa mutta taidan olla ihan idiootti tän perusteella. Ihan arpomalla meni loppupelissä ja aika pieleenhän tuo näytti menevän. Oikeasti ottaa päähän ihan huolella.

    • Zoza

      57/80 laskin että sain

    • peekele123

      jaahas 41 pojoo, toivottavasti muutkin ovat flopanneet.

    • jiipajaapa

      Ihan kaikkia vastauksia en muista, mutta suunnilleen 50 pojoo sain ja sillä ei kyllä fyssariks pääse mihinkään :(

    • jiipajaapa

      Matikan osiossa 14 kysymys:
      Sairaanhoitaja kertoo, että 100 ml:n
      antibioottiannos tiputetaan nopeudella 500 ml/h. Kello on 9.15 tiputuksen
      alkaessa. Kuinka paljon kello on silloin, kun antibioottiannos on tiputettu?

      Mä sain tohon 20 minuuttia eli 9:35 ja vastaus oli 9:27 paljonko te saitte?

      • sfvkkko

        Sain 9.27


      • SapeMies

        1/5 tunnista on 12 minuuttia, niitä minuutteja kun tunnissa on vaan 60 :)


      • jiipajaapa
        sfvkkko kirjoitti:

        Sain 9.27

        Joo voi vittu että olin lähteny liian monimutkasesti kattoon tuota, paine tais olla kova jo tuossa vaiheessa :D :D


    • MaijaMyöhänen

      Mä laskin että sain jotain 35pistettlä, sillä ei taida sosionomiksi päästä? Löytyykö jostain niitä rajoja milla pääsee seuraavaan?

    • MaijaMyöhänen

      Niin ja mä siis copypastasin omat vastaukset koneelle ja nyt tallensin noi oikeatkin vastauksen niin voin sitten rauhassa piestä itteeni..

    • Toteemipaaluttaja

      Oikea vastaus on toi 9:27. Tunnissa on 60min ei 100min.

    • lukionlyhyt

      Yksi viideosta tunnista eli 12 minuuttia.

    • Zoza

      Älkää lannistuko, lopulliset pisteet on korkeammat, koska pisteet suhteutetaan ylös niin että kukaan ei jää nollille. Puolet oikein on riittänyt aiemmin käsittääkseni, ja koehan oli kaikille vaikea.

      • Zoza

        Siis piti sanoa, että pisteet suhteutetaan ylös niin että kukaan ei jää miinukselle.


    • Pläähmikähomma

      Joo penkin alle meni niin et napsahti. Matikasta 2 väärin
      Äidinkieli 2 väärin
      Englanti 3 väärin
      Aineisto... joo ei puhuta sit siitä😂😂
      No nyt tietää mihin valmistautua syksyllä ja en olis edes päässyt kuntotestejä läpi valintakokeessa ku polvi menee puukon alle. Silti harmittaa pirusti. Onnea kaikille päässeille jatkoon! :)

      • Kysymyssssssss

        Mille alalle hait?


    • 594

      59,4 pistettä

      • 594

        Oikeat vastaukset siis löytyy jo :)


    • Insuliini

      51p

    • Simbadi

      Veikkaisin, että 12-14/40 onnistuin lottoamaan. Muista osioista noin 25/40. Eli ilman pistetaulukon muuntoa jotain ~29/80 :D

    • Eiehkäfyssariksi

      Laskeskelin (en ole ihan varma kaikista) että sain 52,3 pistettä. Ennakkomateriaaleista sain vain 16,6/40 pistettä! Niin monitulkintaisia vastausvaihtoehdot olivat. Toki harmittaa että sain huonot pisteet mutta kyllä tämä testi oli ihan susi! Ei hyvänen aika tällä ei testata oikein muuta kuin paineensietokykyä ja arpaonnea. Matikasta, enkusta ja äikästä sain hyvät pisteet. (Äikkä täydet, matikasta 12/15 ja enkusta 8,7/10).

    • nolo2

      34/80 laskin saavani. Ei taida kutsua tulla näillä tuloksilla :(

    • Ohionjes

      Pisteitä tuli jotain 45-47,5 väliltä. Positiivinen yllätys, kun odotin huonompaa. 😄 Katotaan mihin nää pisteet riittää...

    • maisteril

      Katoin jostain että fyssariksi pääsy on vaatinut jotain 74 pistettä eli melkein kaikki oikein! Kuka voi saada noita ennakkomatskuvastauksia oikein ellei joku onnenpekka? Toivottavasti laatijat ottavat onkeensa ja hieman miettivät, onko tämä testi ihan toimiva? Kyllä nyt vituttaa, sai kerralla lakaista maton alle haaveet opiskeluista.

      • Ano82726252525

        Huomaa että maksimipisteet oli viimeksi 116 tai jotain tollasta, yli sata kuitenkin. Eikä 80.


      • amkiinhakija

        No mulla koe meni aika hyvin, 75/80, eli viiden pisteen päähän täysistä pisteistä. Tamk ensihoito on mun hakukohde. Minusta aineistotehtävä ei ollut niin vaikea kuin täällä moni väittää.


    • Ybhbyh

      Saako omat pisteet tietoonsa jos laskee vaan oikeiden vastausten pisteet vai pitääkö vähentää ne miinuspisteetkin

      • kellokalle

        Pitää vähentää miinukset.


    • blaahh

      52,5, viime keväänä sain 53,3 mutta tänä vuonna koe tuntui vaikeammalta (lue: ennakkomateriaaliin perustuva osuus oli ihan perseestä) Äikkä kaks väärin, matikka yks väärin, enkku kolme väärin ja ennakkomateriaali 15 väärin.. No saa nähdä :D Oon muuten samaa mieltä tosta " Kohta 31. Työnjaon kokivat epätasapainoisena muita miehiä useammin miehet,
      jotka olivat korkeimmin koulutettuja." Se oli yks ainoista, joista olin varma ja se oli sit muka väärin :D

      • blaahh

        Siis oonko mä laskenu nää oikein ees? :D


    • sfvkkko

      Mulla 43,8 - 51,8p. En enää muistanut varmasti mitä olen mihinkin vastannut :D

      • Voipasha

        Mulla 44-46 pisteen välillä... saa nähä riittääkö mitenkään. .. 😕


    • Toivovaiepätoivo

      Ootteko miinustanu väärät vastaukse noista pisteistänne mitä laitatte tänne?

    • Itkutulee

      Toinen kerta kun hain. Tässä alkaa ikäkin painaa, kun aina joutuu pettymään tällaisen turhuuskokeen takia. Pitäisi olla sitten kaikille aloille sama koe, eikä vain sosiaali ym. -aloille.
      Olen päässyt joskus yliopistoon, mutta en amk:n tämän takia sitten millään.
      46 p. Sanokaa nyt, onko toivoa....pelkään, että ei...Laureaan hain.

    • 594

      Joo, eli laskin oikein menneet yhteen ja vähensin niiden yhteenlasketusta summasta väärin menneet -0,3 tai -0,5. Ei niin, että vähentää kokonaispistemäärästä -0,3 vaan -1,3.

      • guuo

        Siis miten nuo pisteet nyt pitää laskea? Siis 80-1,3 jos on vaikka 1 väärin? Niinkö?
        Itse laskin vain oikeat yhteen ja vähensin niistä väärien vastausten pisteet.


    • Sarappati

      Alle 30 reippaasti... Se on hyvästit Valintakoe kutsu 🖐😔

    • Aapuva

      Sos!!mistä nään oikeat vastaukset?

    • einäilläpisteillä

      36 pistettä ja siitä tulee vielä ne miinukset :( Ei tule kutsua pääsykokeeseen :D

    • limene

      Itse sain 39 pistettä ja siitä miinukset

    • Ymmällä

      Tuleeko omat pisteet myös sähköpostiin?

    • Pieleenmeni

      Tuleeko tänään jo sähköpostiin hlökohtaiset pisteet?

    • helsinki12300

      joo itellä melkee kaikki muut oikee paitsi ennakko jäi melkee kokonaa vastaamatta ku aika loppu...!! nii kokonaispisteiksi tulee jotain 30 tai alle...tosi idioottimaista että vastaamatta jättämisestä tulee miinusta..aikaa vähintään 30min enemmän..

      • Ano82726525252

        No ei tule lisäaikaa, ei tässä ole tavoitteena että mahd moni saa paljon pisteitä ja pääsee läpi, päinvastoin! Juuri karsiminen on tavoite, eli helpotus olisi turhaa.


    • Piupau79

      Onko kellään tietoa viime vuoden pisterajoista Jamkiin? Millä pisteillä pääsi toimintateeapian pääsykokeisiin... vähän yli 40 pistettä ei taida riittää :(

      • Katikjii

        Tätä itsekin mietin. Liekö mahkuja pääst


    • Valintaggoe

      Tietääkö kukaan paljon pisteitä täytyy esivalintakokeesta saada että saa kutsun itse valintakokeeseen?Tai mistä löytyy tieto siihen? Selailin koulun sivut ja opintopolun mutta ei sattunut silmään vastaustan kysymykseeni..

    • voivoivoivoivoivoivoivoi

      Pisteraja riippuu täysin hakijoiden tasosta. Jos hakemaasi koulutukseen otetaan vaikka 50 opiskelijaa ja pääsykokeisiin kutsutaan vaikka kaksinkertainen määrä, niin silloin se 100 parhaiten esivalintakokeessa pärjännyttä kutsutaan valintakokeisiin.

    • Jsonfdö

      Siis miksi muka miinustettaisiin väärästä 1,3? Jos tehtävästä ei saisi miinusta niin silloinhan laskettaisiin yhteen vain oikeat vastaukset, mutta koska niistä haluttiin rankaista niin oikeista vähennetään silloin väärien vastausten lukumäärä x0,3! :D

    • Mielestäänihanälykäs

      Siis nuo teidän 43-50 pistettähän on tosi hyvin. Tai siis itsellä meni hyvin kaikki muut osiot, paitsi esimateriaali -osio, koska se oli mielestäni aivan tyrmistyttävä. Tuhlasin alussa aikaa sen kummasteluun (tyyliin: "Mitä hemmettiä tässä nyt ees haetaan? Enhän mää tämmöseen valmistautunu?"), jonka jälkeen totesin, että mikä tahansa muu koealue olisi helpompi. No, tein ne, mutta ajatuksella, joten niihin meni aikaa.

      Pisteet yhteenlaskettuna ja miinuspisteet vähennettynä (melkeenpä kaikki 1-osasta meni "väärin", eli 40 x -0.3p.) sain tulokseksi vain 23 pistettä. Oikeesti, mitä hemmettiä? Olin sisäistänyt esimateriaalin aiheet ihan hyvin, ja kirjoittanut muistiinpanoja, joten olisin voinut vastata ensimmäisen osan kysymyksiin, jos mulla olis jäänyt aikaa. Mutta ilmeisesti olis pitäny vaan roiskia sinne tänne jotain vastauksia kaikissa osioissa...

      Jos jotain voi sanoa, niin ainaki ovat korkeakoulut KARSINEET HYVIN! Jyvät akanoista! :D prkl...
      Näkemiin tulevaisuudenhaaveet, jatkukoon paskaduuni.

    • hohhoooi

      Tota yhtä vastausta ei voi kyllä mitenkään hyväksyä oikeaksi!

      "Akateemisesti koulutetuista äideistä 75% oli työssä nuorimman lapsen ollessa parivuotias" ja vastaus on, että se on tuosta "Äidit kotona ja työssä-......tekstistä".

      Taulukossahan lukee siis 74%. Tekstissä lukee kolme neljästä, joka on kyllä 75%, mutta vastauksena itsellä (ja monella muulla täällä) ollut "Ei mikään" ei ole väärin! Väittämässä pitäisi lukea se "kolme neljästä" eikä tarkkaa lukua, koska taulukossa tarkka luku on 74%!

      Vai mitä mieltä porukka? Omasta mielestä ERITTÄIN typerää, jos tuohon ei tehdä mitään muutoksia esim. että molemmat voidaan hyväksyä. Kihisen täällä hieman raivosta.

      • ohhoooi

        Nyt lähtee samantien sähköpostilla palautetta tästä. Ihmettelen kyllä, jos tähän ei mitään korjausta tehdä!


      • ribulson

        Olen kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa.

        Jos kerran aineistossa mainitaan tarkkana arvona 74%, niin silloin "Ei mikään" on ainoa oikea vastaus.

        Artikkelin kirjoittajan "kolme neljästä" termi pohjautuu luonnollisesti pohjamateriaalina käytettyyn taulukkoarvoon.

        Paska koe.


      • turhauttaa

        Pistin itse myös aikasemmin s-postia samasta asiasta heille ettei kyllä asia voi olla noin. Valitsin myös "Ei mikään" vastaus juuri sen takia, että koe oli muutenkin täynnä pikkutarkkoja kysymyksiä niin yhtä lailla olin tässä pikkutarkka.. Pakko hyväksyä vähintäänkin molemmat.


      • Åähskdöq

        Joo sama fiilis tääl. Toi on vittumaist


      • hohhoooi

        PÄIVITYS! Sain tänään sähköpostia takaisin!

        "Hei,

        Kiitos yhteydenotostasi. Välitimme palautteen esivalintakokeen laatineelle valtakunnalliselle työryhmälle.

        Työryhmä on kokouksessaan 2.5.2017 päättänyt uudelleen arvioinnin jälkeen hyväksyä kysymykseen 32 kaksi oikeaa vastausta: ”Närvi: Äidit kotona ja työssä - perhevapaavalinnat, työtilanteet ja hoivaihanteet” sekä ”Ei mikään”."

        JES!! Kannatti laittaa vähän palautetta (:


    • Panicattack

      Mitäs veikkaatte ite, tuleeko kutsu?

    • Surullinenkokeeseen

      Ei tuu ainakaan mulle 42.3 tms oli itellä.. ei tolla pääse minnee😐😐 ärsyttää ku luki niin paljon ja tyssää tohon ennakkomateriaaliin kuitenkin 😑😑

    • kirppukarppu0000

      Pisteitä noin 53-56 ja ensimmäinen AMK haku (alanvaihto ja palo alaakohtaan kasvanu vaan vuosisvuodelta) Yllättävän vaikea koe, varsinkin ennakkomateriaali jossa eniten väärin, muuten suhteellisen normaali. Nuhteita itelle että ois voinu lukee enemmänkin. 2 kertaa alue läpi ja muistiinpanoja (joista ei ollu oikeestaan yhtään hyötyä :D) Mutta töiden ja kaiken muun ohella suhteellisen tyytyväinen tulokseen..

      Saas nähä tuleeko kutsua edes ensikertalaisena, toivotaan että ois mahikset.

    • Emiliaaaaaaaaa

      Siis onko tuo nyt ihan totta että viime kevään esivalintakokeen maksimipistemäärä oli yli 100 pistettä? Hitto ku mistään ei löydy suoraa vastausta. Sain siis tämänpäiväisestä kokeesta n 54,3 pistettä alakanttiin laskettuna. Ehti jo tulla hermoromahdus ku katoin viime kevään pisterajoja ja ne oli jotain 65 pisteen luokkaa, mut eihän niitä voi suoraan verrata jos maksimipisteet on oli erit. Prosentit voi toki laskee ja niiden perusteella vois olla toivoo päästä pääsykokeisiin.

    • Hemmetinsoteli

      Paljon te lukihäiriöiset saitte aikahyvitystä? Mulla ei oo ja loppu aika kesken.. Harmittaa:( Oon nii hidas lukeen ja toi oli niin ahdistavaa ja aikaa ihan liian vähän.

      • Snak

        30min sain lisäaikaa. Ritti just ja just.


    • hohhooi

      Mitäs mieltä tuosta kysymyksestä 36? Mielestäni taas virhe vastauksessa.

      "36. Isän iällä ei ollut suurta vaikutusta siihen kuinka paljon isä käytti aikaa lasten kanssa yhdessä oloon." Vastaus on, että löytyy isien ajankäyttö tekstistä.
      Tekstissä lukee " Isän oma ikä ei vaikuta oikeastaan lainkaan siihen, kuinka paljon aikaa hän viettää lastensa kanssa." LAINKAAN!!!

      Näissä on ero. "Ei ollu suurta vaikutusta" eli oli jonkinlainen vaikutus joka ei ollut suuri. "Ei vaikuta oikeastaan lainkaan" eli ei vaikuta millään tapaa!

      Rupee hieman meneen hermo tässä, kun näitä tarkistelee. Eikö tuo nyt ole väärin ihan selkeästi taas, että noin ei tekstissä ole?!

      • 60japuol

        "Ei oikeastaan lainkaan vaikuta" ja "ei ole suurta vaikutusta" tarkottaa kyllä ihan samaa. Sitähän tässä mm. testattiin, että ymmärtääkö luettua, eli pystyykö (kiireellä) löytämään sen merkityksen tekstistä.


    • abiturientti

      Näin karsit tehokkaasti parhaat kokelaat AMK-koulutukseen, by Soteli:

      -> Tee esivalintakoe, jossa jokaiseen kysymykseen on yksi oikea vastaus
      -> Tee vastausvaihtoehdoista niin ympäripyöreitä, että ainakin kaksi sopisi vastaukseksi
      -> Anna kokelaille mahdollisimman vähän aikaa vastata
      -> Kokelaat valitsevat useasta oikealta kuulostavasta vaihtoehdosta järkevimmän (joka on väärä)
      -> 90% kokelaista vetää itsensä narun jatkeeksi kokeen päätyttyä
      -> Henkiin jääneillä 10% on niin lujat hermot, että sopisivat vaikka aivokirurgeiksi
      -> GREAT SUCCESS!

    • kkddd

      Viime syksynä maksimipistemäärä oli kanssa 80p, siihen voi hyvin verrata.

    • harmittaaaaaaaaaaaaaaaa

      viime syksynä koe oli kyllä paljon helpompi... toivottavasti sillä on merkitystä.

    • Jsnofdö

      Koe meni paremmin kuin oletin (n. 56p), mutta ei taida silti riittää kutsuun Tamkin ensihoitoon. Viime vuonna pitänyt saada n. 77% pisteistä ja itellä just just 70% 😔 Aikamoiset pisteet on pitänyt kerätä!

      • Dfgfdd

        Laskin ite kans tälleen vertailun vuoks, sain viime kevään haussa 84% max. pisteistä ja pääsin helposti Metropoliaan kokeeseen, nyt sain ehkä noin 69% kokeen max.pisteistä :/


    • pyypy

      Sain pisteitä 52.6. tein parhaani. en olisi pystynyt parempaan. Koe oli vaikea. Jos en näillä pistellä pääse niin koe ei ole minua varten. Hakeudun sitten ensi vuonna yliopistoon, en tiedä onko siellä koe yhtään sen helpompi mutta siellä ei kai tarvitse osata matikkaa jos hakeutuu siis sosiaalialalle.

    • asjhsaj

      OIiko viime kevään kokeessa siis maksimipisteet korkeammat, kuin tämän vuoden 80pistettä? Joku tuolla ylempänä mainitsi, mutta itse en muista.

      • Sdgffff

        Juu viime kevään maksimit oli 106,7p. Oli kyl helpompi koekin sillon kun nyt...


      • blaahh

        Maksimi oli silloinkin 80 mutta kun ne tarkasti kokeet, pistemäärää jouduttiin muuttaan niin, että kukaan ei saanut kokeesta tulokseksi negatiivista arvosanaa, joten esim mun pisteet viimevuonna oli 80,1/106,7 joka oli siis 53,3/80.


    • Zoza

      Mua mietityttää jo varsinainen valintakoe, että miten kun on hakenut kolmeen eri kouluun sairaanhoitajaksi (Metropolia, Diak ja Laurea), niin miten muka ne eri koulujen valintakoetulokset on muka vertailukelpoisia. Ts. jos teen kokeen Metropoliassa, enkä pääse, niin millä perusteella kattovat pääsenkö kakkosvaihtoehtoon Diakiin? Esim jos Metropolian pääsykokeessa on kovempi taso, koska sinne on korkeampi pisteraja, niin miten ne oikein vertaa niitä? Ts onko niin, että kuten lukiossakin, joka koulussa keskiarvot vedetään gaussin käyrän mukaan. Ts jos Metropoliassa on kovempi taso valintakoeosallistujen kesken, on siellä valintakokeen tekevän vaikeampi päästä sisälle. Olisiko siis kannattanut tähdätä esim Laurean valintakokeeseen, jossa taso ehkä helpompi?

      • Bslspslsp

        Tietääkseni saat ihan erilliset kutsut kaikkiin valintakokeisiin ja osallistut niihin toisistaan riippumatta. Jos tulet valituksi niin sitten siinä järjestyksessä tarjoavat missä olet laittanut haun!


      • Zoza
        Bslspslsp kirjoitti:

        Tietääkseni saat ihan erilliset kutsut kaikkiin valintakokeisiin ja osallistut niihin toisistaan riippumatta. Jos tulet valituksi niin sitten siinä järjestyksessä tarjoavat missä olet laittanut haun!

        Noup, vaan yksi valintakoe tehdään?

        http://www.tamk.fi/documents/10181/18200/Sote_valintakoeyhteistyö_K2017.pdf/81ab72af-dfc1-4ded-a48e-6740221242ef

        "Valintakoeyhteistyötä tekevät ammattikorkeakoulut hyväksyvät sellaisenaan toisessa ammattikorkea- koulussa samassa valintakoeryhmässä suoritetun valintakokeen. Sosiaali- ja terveysalalla on neljä valintaryhmää. Samaan valintaryhmään kuuluvat sekä päivätoteutukset että monimuotototeutukset.
        Esivalintakokeesta saamasi pistemäärän perusteella sinut voidaan kutsua vain yhteen samaan valintakoeryhmään kuuluvan koulutuksen valintakokeeseen. Valintakokeesta saat valintakoetuloksen kaikkiin samaan valintakoeryhmään kuuluviin koulutuksiin, joihin olet hakenut. Valintakoetulos voi vaihdella ryhmän sisällä eri koulutusten vaatimusten mukaisesti."


    • Itkupotku

      Sain 58,5. Vitsi ku tietäs yhtään suuntaa edes.

    • 60japuol

      No tän ketjun lukemisen jälkeen ei tunnu yhtään niin toivottomalta kuin oikeat vastaukset katottuani: 60,5 pistettä vois riittääkin seuraavaan vaiheeseen, jos kaikilla on mennyt huonosti. :) Materiaaliin perustuva koe oli oikeasti vaikea, enkku oli helppo, samoin äikkä, ja matikka oli musta just sopivaa tasoa tällaiselle ei-matemaattiselle. Kiire tuli, mutta 80 minuutissa sain kaiken valmiiksi - ekassa osiossa meinasi paniikki iskeä, kun käytin siihen 45 minuuttia, mutta olisin sitten voinutkin käyttää vielä 5 minuuttia enemmän.

    • xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxz

      😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚☺🙂🤗😇🤔😐😑😶🙄😏😣😥😮🤐😯😴😪😫😌🤓😛😜😝🙁😒😓😔😕😖🙃😷🤒🤕🤑😲😞😟😤😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠☻☹👿😈👹👺💀👻👽👾🤖💩😺😸😹😻😼😽🙀😿😾🙈🙉🙊👦👧👨👩👴👵👶👱👮👲👳👷👸💂🕵🎅👼👯💆💇👰🙍🙎🙅🙆💁🙋🙇🙌🙏🗣👤👥💃🕴👫👬👭💏💑👪💪👈👉☝👆🖕👇✌🖖🤘🖑🖐✊✋👊👌👍👎🖒🖓👋👏👐💅🖎✍👂👃👣👀👁👅👄💋💘❤💓💔💕💖💗💙💚💛💜💝💞💟❣💌💤💢💣💥💦💨💫💬🗨🗯💭🕳👓👔👕👖👗👘👙👚👛👜👝🛍🎒👞👟👠👡👢👑👒🎩🎓💄💍💎📿🐵🐒🐶🐕🐩🐺🐱🐈🦁🐯🐅🐆🐴🐎🦄🐮🐂🐃🐄🐷🐖🐗🐽🐏🐑🐐🐪🐫🐘🐭🐁🐀🐹🐰🐇🐿🐻🐨🐼🐾🦃🐔🐓🐣🐤🐥🐦🐧🕊🐸🐊🐢🐍🐲🐉🐳🐋🐬🐟🐠🐡🐙🐚🦀🐌🐛🐜🐝🐞🕷🕸🦂💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷⚘🌱🌲🌳🌴🌵🌾🌿☘🍀🍁🍂🍃🍇🍈🍉🍊🍋🍌🍍🍎🍏🍐🍑🍒🍓🍅🍆🌽🌶🍄🌰🍞🧀🍖🍔🍟🍕🌭🌮🌯🍿🍲🍱🍘🍙🍚🍜🍛🍝🍠🍢🍣🍤🍥🍡🍦🍨🍧🍩🍪🎂🍰🍫🍬🍭🍮🍯🍼☕🍵🍶🍾🍷🍸🍹🍺🍻🍽🍴🍳🏺⚱🌍🌎🌏🌐🗺🏔🌋🗻🏕🏖🏜🏝⛱🏞🏟🏛🏗🏘🏙🏚🏠🏡⛪🏢🏣🏤🏥🏦🏧🏨🏩🏪🏫🏬🏭🏯🏰💒🗼🗼🗽🗾⛲⛺🌁🌌🌄🌅🌆🌇🌉⛼🌌🎠🎡🎢💈🎪🎭🖼🎨🎰🚂🚃🚄🚅🚆🚇🚈🚉🚊🚝🚞🚋🚌🚍🚎🚏🚐🚑🚒🚡🚟🚠🚓🚔🚕🚖🚗🚘🚙🚚🚛⛟🚜⛽🛣🛤🚨🚥🚦🚧⚓⛵🛳🛥⛴🚢✈🛩🛫🛬🚀💺🚁🛰🛎🚪🛌🛏🛋⚰🚿🛀🛁⌛⏳⌚⏰🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘🌙🌚🌛🌜🌡☀☉🌝🌞⭐🌟☄🌠⛆☇☈⛈☁⛅🌣🌤🌥🌦🌧🌨🌩🌪🌫🌬⛄⛇☃🌂☂☔❄💧🌊🔥🎃⚡🌀🌈🎄🎆🎇❇✨🎈🎉🎊🎋🎍🎎🎏🎐🎑🎀🎁🎖🎗🎞🎟🎫🏷⚽⚾🏌🏈🏉🎾🎱🎳⛳🏌🎣🎽🎿🏃🏂⛷🏄🏇🏊🏋⛹⛸🏎🏍🏅🏆🏏🏐🏑🏒🏓🏸🎯🃏🕹🎲♠♥♦♣🃏🀄🎴🏁🏳🏴🚩🚶🚮🚰♿🚹🛄🚻🚼🚽🚾🛂🛃🛄🛅🚣🚤🚲🚴🚵🚸⛔🚬🚫🛇🚳🚭🚯🚱🚷⛌⛍⛐⛑⛒⛓⛕⛖⛗⛘⛙⛚⛛⛜⛝⛞⛠⛡⛶⚠☠☡☢☣⬆↗➡↘⬇↙⬅↖↕↔↩↪⤴⤵🔃🔄🔙🔚🔛🔜🔝ℹⓂ▫◾◽◼◻⬛⬜🔶🔷🔸🔹🔼🔽🔺🔻💠🔘🔲🔳⚬⚪⚫🔴🔵⭕♨📛🔰📵📳📴💯🔞🔱✅✔☐☑☒✖❌❎➕➖➗⁉❓❔❕❗〰➰➿⛿⚐⚑⛤⛥⛦⛧✡🛆🕀🕁🕂🕃🕄🕆🕇⛀⛁⛂⛃⛉⛊☖☗⚆⚇⚈⚉♚♛♜♝♞♟♔♕♖♗♘♙☚☛☜☞☟♪♫♬⚎♮♯⚊⚋⚌⚍⚎⚏☰☱☲☳☴☵☶☷♺♻♼♽♲♳♴♵♶♷♸♹🔀🔁🔂▶⏩⏭⏯◀⏪⏮⏫⏬⏸⏹⏺⛫⚛⚲⚿⛣⛨⛩⛫⛬⛭⛮☸⛯♰⛰⛻☍⚒⚔⚖♰♱🛐✴✳🔯⛎♈♉♊♋♌♍♎♏♐♑♒♓⚳⚴⚵⚶⚷⚸⚹⚺⚻⚼⛋⛢☊☋☌☿⚜⚝☽☾♃♄♅♆♇⚕⚚💲💱〽🔅🔆☬☭☮☯☼⚞⚟☫☤☥☦☧☨🎦🎦🔡🔢🔣🔤🅰🆎🅱🆑🆒🆓🆔🆕🆖🅾🆗🅿🆘🆙🆚🈁🈂🈷🈶🈯🉐🈹🈚🈲🉑🈸🈴🈳㊗㊙🈺🈵📶♀⚢♂⚣⚦♁⚤⚥⚧⚨⚩⚭⚮⚯☙⚀⚁⚂⚃⚄⚅🔟⛾♾⚗🔮🛢🗿🏹🛡🔫🔪🗡💊💉🔗⛏🔩🔧🛠🔨🗝🔑🔐🔏🔓🔒🗑🗄🗃✂📐📏🖇📎📍📌📋📊📉📈📇🗓🗒📆📅🗂📂📁💼📝🖍🖌🖊🖋✒✏🗳📮📭📬📪📫🗜📦📥📤📩📨📧✉💹💳💸💷💶💵💴💰🔖📑🗞📰📄📜📃📒📓📚📙📘📗📖📕📔🏮🔦🕎💡🕯📡🔭🔬🔎🔍📼📹📸📷📺📽🎬🎥📀💿💾💽🖲🖱⌨🖨🖥💻🔌🔋📠📟📞☏☎📲📱📻🎻🎺🎹🎸🎷🎧🎤🎛🎚🎙♩🎶🎵🎼🔕🕭🔔📯📣📢🕪🕩🕨🔊🔉🔈🔇

    • Sote2k20

      Viime keväänä koe oli tyyliltään sama kun nyt, ja maksimipistemäärä itse kokeesta 80p. Pisteitä tosin skaalattiin siten, että alhaisin pistemäärä mitä kokeesta pystyi saamaan oli 1 piste jottei kenenkään pistemäärä jäänyt miinukselle. En ole varma lisättiinkö jokaisen pisteisiin "ylimääräiset" vai laskettiinko ne jollain kertoimella..

    • Vihainenlaura97

      Vittu kuinka vaikea koe toi oli?! Tuntuu siltä, että haen jonnee bioanalyytikko-laboratorio-kirurgi-ennustaja-jumala-alalle, enkä sairaanhoitajaksi..siis kokeen voisi kyl tehä kahes tunnis viel ehkä ihan hyvin, mut 90 min, halooooo helsinki!! Kirjotin yo:s L lyhyt matikast ja enkust ja materiaalin ja äikänopelle jälkeen en oo kerennyt ehkä niitä ees ku 10 yhteensä. Ei pääse kouluun vaikka osaamista saatana riittää

    • 129

      Huhhu 51 pistettä tuli miinukset laskettu mukaan.

    • prosenttipää

      Tässä viime vuoden pisteet prosenteiksi muuttaneina huomasin, että syksyllä pienempi prosenttimäärä riitti valintakoekutsuun, kuin keväällä. Esimerkiksi Hyvinkään Laureaan sosionomiksi tarvitsi 2016 keväällä 66,17% ja syksyllä 57%. Sama Helsingin Diakkiin sosionomiksi, keväällä 64,29% ja syksyllä 50,75%. Eli jos ette pääse nyt kouluun, niin syksyn haussa on paremmat mahdollisuudet päästä.

      • prosenttipää

        Ja itse sain viime keväänä 61,95% kun luin, viime syksynä lukematta 41,5% ja nyt lukematta 42,63%.. Eli lukeminen varmaan kannattaisi...


    • ManaMania

      Tuhansissa kokelaissa on monia jotka ovat käyneet vilkaisemassa koetta ja luovuttaneet suosilla. Heillä pääsykoepisteet ovat -24. Aiemmin joku mainitsi, että nämäkin sankarit skaalataan saamaan joko 0 tai 1 piste. Meneekös se sitten niin että maksimi ei olisi 80 vaan skaalauksen ansiota noin 100 tms?

    • enolerobotti1

      Millon tulokset tuleeeee

    • pääpystyynäläsureSOTELIA

      No ei todellakaan kannata surra, jos ei SOTELI-alalle ammattikorkeakouluun pääse! Pää pystyyn - elämä jatkuu! Muitakin opiskelupaikkoja on - esimerkiksi yliopistot, avoimet yliopistot, avoimet ammattikorkeakoulut, väyläopinnot ja täydennyshaku. Monet tutkinnot voi suorittaa jopa ulkomailla. Löytyy monia hyviä ammatillisia oppilaitoksia, oppisopimuskoulutusta jne.

      Ainakin Tamkissa on huikea opintojen keskeyttämisprosentti eli opiskelija ei valmistu ko. ammattikorkeakoulusta koskaan.

    • Lähäri81

      Nyt oli kyl vaikee koe...Tein kokeen suoraan yövuoron jälkeen vuorokauden valvoneena ja huomas että aivot oli jumissa...ihan arpapeliä mitkä pisteet tulee...
      Tosi vaikeeta oli,ihan liian vähän aikaa tohon kysymysmäärään nähden.

    • mietinpävaan

      Kohta 39 aineistomateriaalissa, jäikö ketään mietityttää?! "Kaiken ikäisten lasten perheissä aikaa haluttiin käyttää enemmän seurusteluun kuin lastenhoitoon". Oikea vastaus: Ei mikään.
      Isien ajankäytöstä.. -artikkelissa taulukossa 3 taas juuri olisi käytetty enemmän aikaa muiden perheenjäsenten kanssa keskusteluun/seurusteluun kuin lastenhoitoon. Oli sitten kouluikäisiä tai alle sen. Itse siis vastasin just ton Isien ajankäytön 😓😓😓😓 Hele, muutenkin sai olla saakelin tarkka kysymysten ja vastausten muotoilun kanssa.

      • Loikkaaja

        Tulkitsin itse samoin ja ihmettelin miksi se oli väärin 🤔


      • mietinpävaan

        Niin itse kuitenkin tulkitsen isät osaksi perhettä ja taulukon mukaan just seurusteluun käytettäisiin enemmän aikaa verrattuna lastenhoitoon.


    • Mmmmmiii

      N. 54 pistettä taitaa tulla tänne. Hain sosionomiksi Xamk:iin sekä sosiaalitieteitä opiskelemaan. Sosionomiksi haluisin enemmän..
      Itse koin tuon kokeen keskivaikeana.

    • Malttamatonn

      Koskahan tulee tieto s postiin?

      • kaleenkallela

        Syksyllä koe oli 3.10.
        Pisteet tuli @ 14.10.
        Tieto jatkoon pääsystä 20.10.


      • kaleenkallela

        Korjaan:
        Syksyllä koe oli 11.10.


    • kouluun2080

      Ite hain ykkösvaihtoehtona Turun amkiin, ja heidän sivuilla ainaki luki että pääsykoekutsut lähetetään aikaisintaan 12.5. En tiiä onko tää koulukohtasta vai päteekö kaikkiin.

      • Yrittänyttäeilaiteta

        Haitko verkkomutoiseen vaiko päiväopiskeluun? Paljonko sait pisteitä esivalintakokeessa? Ite hain Turkuun verkkopohjaiselle sosionomikoulutukselle ja pisteitä sain esivalintakokeesta 36,1.


    • eiyhtäänjaksais

      Huomasin että hakemaani kouluun on ennakkomateriaali. Voi perse! Pakko lukea vaikka ei tietoa jatkosta

      • kaleenkallela

        Tsemppiä sulle!!!!!! 🙋💪👏👏👏


      • Ähhh7

        Sama homma... :/


    • Ehkävähänfiksu

      Hah, teimme kavereiden kesken ja 78/80 oli oikein! Mahtavaa😁! Mutta onnea teille kaikille:)

      • kaleenkallela

        Kauniita unia vaan sulle!
        Joskus maailmassa itse ainakin opin, että puhdas omatunto on paras päänalunen.
        Tosin voi noilla pisteillä/niiden saavutustavalla olla kuumat paikat jatkossa: odotukset kovat ko. "osaajaa" kohtaan valitsijaraadilla...
        Onnea vaan ja menestystä.
        Oisko politiikka enemmän alaasi, kun kepulikonsteilla yrität eteenpäin?!

        "Happamia!"
        sanoi kettu pihlajanmarjoista 🍒🐱💫


      • Kyselenvaan

        Minnekkä hait ala ja paikkakunta?😄


      • Eimilläänpahalla

        Heh? Ei tarvitse noin silti sanoa, tarkoitan siis että kannattaisi puhua vähän nätimmin. Ja kyllä, tein yksin kokeen, mutta seurassani oli muitakin , ei se ole väärin jos sinulla on kaveri mukana ja tukena, voin sanoa että se ei ollut missään kiellettyä tehdä jonkun kanssa yhdessä, varmasti on niitäkin ketkä ovat tehnyt esim äitinsä kanssa, sen verran tiedän että amk sairaanhoidossa EI OLE, tuollaisia kokeita, varsinkaan tällä ajalla. Huvittaa vaan, koen kuitenkin itseni parhaaksi tälle alalle, ja ehkä on sellaisia asioita mitä en osaa, kuten englanti? Noh , eihän kukaan ole täydellinen? Veikkaan että moni olisi halunnut tehdä kaverin kanssa kyseisen kokeen.. :) älkää ottako mitenkää henk kohtaisesti tätä, hei, ei ainakaa kannata olla kateellinen :D viimeistään valintakokeessa voi tulla stoppi, mut sitten on se tilanne et haen uudelleen, olen käynyt armeijan ruk koulutuksella, joten sä "osaaja", mieti tarkkaa miten puhut, koska et tunne mua ja tiedä kuinka fiksu olen, äläkä vaan ala puhuu mistää omastatunnosta :D voi huh...


      • Armeijakunniaan

        Saa kyl olla kova mimmi kun vetää rukin ! Arvostan


      • Voieieeei

        Tein minäki kaverin kas sen kokee ;D ja saatii hyvät pisteet, mun mielestä on hyvä et sai apuu just matikas yms, koska aika ei olis riittäny muute vaikka kuinka oisin osannu ne matikan laskut heittämällä, mutta siinä ois kestäny.. en vaa ymmärrä miks jotkut ajattelee aina noin että vilpillä ei kannata mennä, mun mielestä se on parempi, ja kaikki tiedettii et vaikka kuinka motivaatioo ja osaamista on, se koe OLI VAIKEA!!


      • Nocheating

        No huhhuh, mulla ei omatunto tollasta kestäis. Todella toivon ettei kukaan huijari pääse valintakoetta pidemmälle, jossain vaiheessa osuu omaan nilkkaan ;)


      • vitunhuorat

        vitun munasuut! viette paikkoja varsinaisista pääsykokeista ehkä teiltä pätevimmiltä hakijoilta huijaamalla.


      • Nihhh

        Mutta et voi varmaksi tietää onko ne yhtä päteviä


      • Kohtaloaper

        Oon kyllä täysin sitä mieltä että tuo koe ei mittaa kuinka fiksu tai pätevä olet , vaan enemmänkin vain karsintaa, koska hakijoita on niin paljon. Kyllä te sen itsekin tiedätte että tuosta on mahdotonta suorastaan saada täydet pisteet, eli sitä ei ole tehty tarkoituksella helppoa, vaan juurikin sen takia että saadaan karsittua hakijoita pois, oli ne sitten fiksuja tai tyhmiä, ketään koulua ei kiinnosta pätkän vertaa jos joku nero ja fiksu ihminen ei päässy valintakokeesta läpi, sillai ne vaa menee. Tyytykää kohtaloonne


      • abcdefghijklmnopqrstuvwx

        en kyllä haluais itelenni ketää hoitajaa joka ei tiukan paikan tullen osaa yksin toimia.


      • Voiijjj

        Eikös sie koulus opeteta eikä kotona sohvalla


      • Eriy

        Arvaa kui moni sie hoitsualalla on sellasii ketä ei kiinnosta se ala pätkääkää, voi jessus


      • Hakijanro215543

        " seurassani oli muitakin , ei se ole väärin jos sinulla on kaveri mukana ja tukena, voin sanoa että se ei ollut missään kiellettyä tehdä jonkun kanssa yhdessä,"

        Ööö, eikö siinä heti alussa ollut rasti ruutuun että "vakuutan tekeväni kokeen itsenäisesti"
        Vittu että vituttaa jos tollaset luuserit vie multa pääsykoepaikan! Koska voin luvata että pärjään paremmin varsinaisessa kokeessa kun tyyppi jolla ei ole munaa tehdä edes verkkokoetta yksin "kun äiskä voi auttaa" Mene kotiin kasvamaan!


    • DontWorryBeHappy

      Koettahan ei "olisi" saanut tehdä kahdestaan jos aletaan ihan pilkkua viilaamaan niinkuin siinä alussa sanottiin, mutta ei nyt herran jumala kukaan voi tulla valittaan teitkö yksin vai 20 ihmisen kanssa, tämä oli kuitenkin esivalinta koe jolla EI OLE mitään merkitystä itse oikean pääsykokeen kanssa ja siinä koe valvotaan ja tehdään yksin. Toi koehan ei mittaa motivaatiota yhtään vaan enemmänkin ehkä paineensieto kykyä, Itse luin pari osiota ennakkomateriaalista ennen koetta kerran ja kokeen aikan hyödynsin ctr f mahdollisuutta, materiaalithan saivat olla kokoajan auki ja muutkin omat muistiin panot jos niitä oli kirjotellut niin tottakai kysymykset ovat silloin haastavampia kyllähän sitä tuli ennakkomateriaali osiossa itselläkin arvattua suurin osa, mutta taas äidinkieli oli perus luetunymmärtämistä ja artikkeli oli hyvin jaoteltu kysymyksien kannalta että jos ihmiset eivät saaneet siitä täysiä pisteitä tulisi heidän alkaa lukea suomi24 keskuteluja :D , Matikka taas oli perus ylä.aste tasoa ja mahdollisuus googlettaa miten asioita lasketaan oli kokoajan käytettettävissä ja netistä löytyy monenlaisia "online" laskimia, Englanti taas oli täyttä lääketieteen ammattisanastoa jota varmaan 10% ei ymmärtänyt mutta siksi on käytössä kääntäjät ja rivien välistä suomentaminen auttoi moneen kysymykseen eli perus englannilla pärjäsi mainiosti, itsellä koe meni keskiverrosti ja harvathan tosta vetävätkään täydetpisteet, mutta tulevaisuudessa hyödyntäkää nettiä kun koe kuitenkin tietokoneella tehdään. siksi aikaakin on vain se 90min ja ai niin aikaa minulla jäi 12min :)

      • Positiivisuuskehiin

        No olipa kannustava puheenvuoro 😂😂 Sinä se et ainakaan turhaan ketään kannusta! Kannattaa varmasti vähän miettiä millä asenteella menet pääsykokeisiin, sinne kun tietenkin pääset. Loistavin arvosanoin 🙈🙈


    • Pisteeeeet

      Voisi tehdä ryhmän mihin kaikki laittais pisteensä näkisi vähän tasoa ?:)

      • dpdpdpe

        Siellä taisi olla yksi keskustelu johon ihmiset olivat laittaneet pisteensä, kesmimääräisesti ihmiset olivat kai saaneet n.20-40 pistettä


    • dodksl

      Olin salilla tuossa 4 päivää sitten ja treenasin jalkoja. Tein aivan normaalin treenin, johon kuului perinteisesti myös reisien lähentäjälihaksien treenaus. Seuraavana päivänä treenistä lihakseni olivat kipeät ja jumissa, aivan kuin normaalisti. Kuitenkin tämä lihaskipu lähti muualta jaloista normaalisti kahdessa päivässä, mutta kipu lähentäjäliksissa vain voimistui. Nyt, kun treenistä on kulunut jo se 4 päivää, lähentäjälihakset ovat vielä kipeät ja kipu tuntuu myös kävellessä, mutta ei levossa. Olen yrittänyt venytellä reisiä, mutta mikään ei tunnu auttavan, ja venyttely tekee kipeää.

      JOTEN OSAISIKO JOKU SANOA, ONKO KYSEESSÄ JOKIN VENÄHDYS VAI JOTAIN MUUTA, KENTIES VAKAVAMPAA?? JA KANNATTAAKO LÄHTEÄ LÄÄKÄRIIN NÄYTTÄMÄÄN VAI RIITTÄÄKÖ VENYTTELY??

    • iiki

      Tietääkö joku mitä oikeassa valintakokeessa on? Onko myös matikka, enkku ym. vai jotain psykologista juttua... Ennakkomateriaalia en enää siihen löytänyt. Oli kyllä niin vaikea esivalintakoe, huh. Matikka oli hankalin, kun monta vuotta ollut töissä eikä laskut enää suju.

      • YJepjep

        Mikkä sun pisteet oli?


      • fyssariksi

        Viime vuonna Jyväskylän fysioterapian valintakokeissa oli kirjallinen koe, jossa samantapainen englannin osio ja lisäksi muutama matikan lasku, jossa ei saanut käyttää laskinta. Lisäksi oli haastattelu ja liikuntaosio.


    • Kujalla

      Siiis voisko joku kertoa sillee rautalangasta vääntämällä et miten ne pisteet tulis laskea?? Oon saanu niin paljo erilaista tietoa tästä etten enää tiiä mitä uskoa :D

      • jiipajaapa

        Eli: Kaikissa osioissa oikeasta vastauksesta saa 1 pisteen.
        Kaikissa osioissa paitsi matikassa, väärästä vastauksesta tai vastaamatta jättämisestä saa -0,3 pistettä per kohta.
        Matikassa väärästä vastauksesta tai vastaamatta jättämisestä saa -0,5 pistettä, en tiedä-vastauksesta 0 pistettä.

        Miten lasket pisteet?
        Laske yhteen ensiksi kaikki oikeat vastaukset ja vähennät niistä miinuspisteet.

        Eli jos oot saanu vaikka ennakkkomateriaaliosuudessa 20 oikein ja 20 väärin niin se lasketaan:
        Väärin 20 kertaa eli : 20x0,3 on 6 pistettä eli se tarkoittaa että vähennät tuosta 20 oikeasta vastauksesta sen 6 pistettä. Josta tulee 14

        Ja samalla lailla muutkin kohdat. Matikka osiossa se ero että vähennys on tarvittaessa sen 0,5 pistettä per väärä tai vastaamatta jäänyt kohta.

        Selkis? Huomenna tulee muutenkin pisteet


    • xxx_3

      Nyt vasta löysin tämän ketjun ja täytyy sanoa, että vähän yllättivät kommentit. Hain ensimmäistä kertaa. En ole ihan varma, haluanko kouluun, joten luin kerran materiaalin läpi ja menin kokeilemaan. Matikka ja äikkä tosi helppoja (tosin matikasta meni huolimattomuuttani yksi väärin), englantia en osaa ollenkaan (en ole katsonut, minkä verran meni väärin). Aineistosta kaikki muut melko helppoja, paitsi en osannut kaikkia yhdistää oikeaan artikkeliin. Muistin väittämiä, mutta kun artikkelit olivat samantapaisia, en aina muistanut yhdistää oikeaan... Itse kokeessa en enää selannut materiaaleja (mikä olisi varmasti kannattanut). Mutta aika! Palautin yli 20 min etuajassa, kun olin jo vastannut kaikkiin ja käynyt kertaalleen tarkistamassakin vastaukset...

    • Jeijjj8

      Pisteet tulee torstaina sähköpostiin! Soteli oli julkassu uuden infon.

    • Jännänäärellä2

      Saitteko jo pisteenne? Valaistuuko jotenkin samalla se, että onko kutsua varsinaiseen kokeeseen tulossa?

    • Elina4678

      Iltapäivällä tulossa kai

    • kaleenkallela

      SOTELI pääsykoe 2017 vol 3 AVATTU! 🙋
      Jatketaan keskustelua siellä!

    • Ppppppppppppppp

      42,6 pistettä. Valintakoekutsuja lähetetään 11.5 lähtien..

    • Hamppeliini

      Sosionomiks hain, 31.8/80... Se siitä opiskelusta

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe