silmälappukansa

blueöystercult

Kunpa asettaisitte huomaamattomat valvontakamerat vanhussukulaistenne koteihin niin näkisitte miten kunnallinen kotihoito toimii! mut tietenkin miellyttävämpää sulkea silmät noilta asioilta...

14

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdgdfgdfgg

      Tarkennatko hieman.

      • KAMALAAKO

        Mihin salakuvilla pyritään?


    • ValvovaSilmä

      Siis yllyttämistä rikokseen, salakatseluun. Olisipa kivaa jos vessassa ja makkarissa olisi kamerat.

      • KAMALAAKO

        ja moni omainen voisi yllättyä, mitä se vanhus kotonaan puuhailee😏


    • sekaisinon

      Niin ei lienen tarkoitus tarkkailla vanhusta vaan niitä hoitajia?Oman kokemuksen mukaan näppäilevät kännykkää kaiken aikaa,ja soittelevat samalla kun käyvät tyhjentään alusastiaa,tai hakevat vettä ...Itselläkin kyllä kävi mielessä kameran asentaminen,kun vahna äitini vielä asui kotona,että miten ne yöt oikein kuluu,monetko kahvit keittää,kun luulee että on aamu.

      • KAMALAAKO

        Sitä kännykkään puhumista ja siihen kirjoittamistako pitää kuvata? Miksi? Sitähän se vanhustenhoito nykyisin on! Digitaalista! Kyllähän sen kaikki tietävät!


    • ihmettelen miksi puhelimesta nousee jatkuvasti häly. Ei kaikki puhelimessa puhuminen ole automaattisesti hen.koht. juoruamista, seurustelua tai perheen/sukulaisten/ystävien kanssa keskustelua. Suurin osa menee työkaveria (esim. sijaisia opastaessa tai muuten työkaverilla saattaa olla joku asia josta kysyy konsultaationeuvoa. Lisäksi työkännykkää tai miniläppäriä käytettään reaaliajassa asiakkaan kotona kun asiat vaaditaan niin tekemään (ennenhän ne kirjattiin vasta kierroksen päätteeksi ennen kotiin lähtöä). Hoitotyö asiakkaan kotona muuttuu koko ajan digitaalisempaan suuntaan, asiakkaan tiedot, lääkitys ja kirjaukset tarkistetaan ja suoritetaan siellä asiakkaan luona ollessa.

      Moni omainen ei ymmärrä sitä, että jos joku soitto tulee kesken asiakkaan hoitamista, hoitaja todellakin saattaa mennä vaikka eteiseen tai vessaan puhumaan puhelunsa koska vaitiolovelvollisuuden vuoksi ei asiakasasioita saa puhua toisen asiakkaan tai omaisten kuullen (ainakaan niin että siitä voitaisiin mahdollinen asiakastilanne tunnistaa). Siksi on ihan tavallista, että portatiivia tai alusastiaa tyhjennettäessä voi joutua vastaamaan puhelimeen.
      Ymmärrän kyllä, että jotkut asiakastilanteet ovat olleet ehkä omaisen silmissä hankalia tai epämiellyttäviä/epäasiallisia, mutta salakuvaaminen silti on kiellettyä ja siitä voi joutua tarvittaessa vastaamaan oikeusteitse, vaikkakin se tapahtuu yksityiskodissa. Ja kun salakuvaaminen paljastuu, se voi luoda ilmapiirin tätä asiakasta kohtaan, ettei kukaan hoitaja halua enää jatkossa sinne välttämättä mennä kuvaamisen pelossa.

      Eikä kotihoito ole ainoa paikka missä hoitaja puhuu puhelimeen kesken asiakkaan hoitamisen. Itsekin olen ollut todistamassa tilannetta, jossa oli potilaiden aamupalan syöttäminen menossa eräässä vanhainkodissa. Potilaat olivat huonokuntoisia ja niitä oli kahden hengen huoneissa. Siellä itänaapurista lähtöisin oleva hoitaja työnsi puuroa lusikalla mummolle naamariin samalla lörpöttäen omaistensa kanssa puhelimessa venäjää. Itse syötin toista vanhusta samassa huoneessa. Mummo aikansa kuunteli ja menetti hermonsa ja tokaisi " S##tanan ry##ä". Puhelu jostain syystä loppui saman tien.

      • hoitsurouva

        Jos kohtelee asiakasta arvostavasti ja kunnioittavasti ja tekee työnsä hyvin, niin ei ole mitään pelättävää vaikka olisi kymmenen kameraa salakuvaamassa.


      • KAMALAAKO

        Työntekijä, joka tekee käynnit kuulokkeet korvilla, ihmetteli, että pitääkö niiden kanssa puhuakin jotain! Nopeus ja tehokkuus menee kaiken edelle!


      • fhsfdj
        KAMALAAKO kirjoitti:

        Työntekijä, joka tekee käynnit kuulokkeet korvilla, ihmetteli, että pitääkö niiden kanssa puhuakin jotain! Nopeus ja tehokkuus menee kaiken edelle!

        Palkkaorjat eivät noita epäinhimillisiä sääntöjä ole laatineet, vaan heidän ahne työnantajansa. Ei pidä syyttää jotain tavis lähihoitsua siitä, että hänen ei anneta tehdä työtä, johon kouluttautui. Sitä paitsi jotkut työntekijöistä voivat olla työkkärin sinne pakottamia ja työskentelevät ilman palkkaa.


      • KAMALAAKO
        fhsfdj kirjoitti:

        Palkkaorjat eivät noita epäinhimillisiä sääntöjä ole laatineet, vaan heidän ahne työnantajansa. Ei pidä syyttää jotain tavis lähihoitsua siitä, että hänen ei anneta tehdä työtä, johon kouluttautui. Sitä paitsi jotkut työntekijöistä voivat olla työkkärin sinne pakottamia ja työskentelevät ilman palkkaa.

        Kirjoitinhan, että nopeus ja tehokkuus menee kaiken edelle!


    • tätämieltä

      Puhelimet kiinni silloin kun ollaan asiakkan luona,ja työajalla muutenkin henkilökohtaisten puheluiden puhuminen on kiellettyä!

      • KAMALAAKO

        Työpuhelin on työväline! Työpuhelin on työväline asiakaskäynneillä, eikä sitä saa laittaa kiinni!


    • Joo se on oltava auki. Se on työväline joten sitä ei voi sulkea. Ja siihen pitää vastata jos työkaveri soittaa koska se on yleensä konsultaatio puhelu johonkin asiaan liittyen tai avun pyyntö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe